#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2008 15:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάνουν το σταυρό τους στη ΝΔ να μην βγει το DVD

 Ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, κάλυψε μέχρι νεωτέρας τον Κώστα Κουκοδήμο. «Υπο την επιφύλαξη να μην προκύψουν καινούργια στοιχεία», όπως είπε. Μέχρι να αποδειχθεί, δηλαδή, ότι έκαναν πάλι πατάτα, επιτρέποντας σε ένα μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του  κυβερνώντος κόμματος να απολογηθεί, όχι στο κόμμα του, αλλά στον Μάκη. Όπως λοιπόν προβλέψαμε εγκαίρως, ο Καραμανλής εξαρτάται πλέον από την γκάφα που δεν θα κάνουν ο Τραγάκης και οι άλλοι συνεργάτες του. Και οι νεοδημοκράτες, που μέχρι πριν απο λίγους μήνες θεωρούσαν περίπατο και τη νέα τετραετία, κάνουν τώρα το σταυρό τους να μην βγάλει κάποιος στην τηλεόραση ή στο Ιντερνέτ το επίμαχο DVD. Γιατί τότε θα τελειώσουν όλα.

Μπορούμε έτσι να προχωρήσουμε πλησίστιοι και άνευ λοιπών αναταράξεων και προς την πανηγυρική εγκαθίδρυση μιας «μηντιακής δικτατορίας», υπο το κέλυφος «πολυκομματικών κυβερνήσεων συνασπισμού». Όπου ο κάθε δυσλεξικός ηλίθιος θα μπορεί να κατακτά την ψήφο του πιο ηλίθιου κοινού του, για λογαριασμό των πλούσιων κυριών που τον λατρεύουν, επιδεικνύοντας στα παράθυρα το μοναδικό προσόν που διαθέτει: Κάτι ξενέρωτες γκόμενες, με κοκκινισμένη μύτη. Και κάποιους «καλλιτέχνες» που άσπρισε το μάτι τους με τους οικονομικούς μετανάστες και νομίζουν τώρα ότι μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο. Όσοι ψηφοφόροι θα ξεφεύγουν από το δόκανο του συμπαθητικού χοντρούλη, θα μπορεί τότε να τους πιάνει ο Ταρζάν, που θα καιροφυλακτεί στο διπλανό κανάλι. Μια ζούγκλα λοιπόν η ζωή μας και κάθε ελπίδα στο απώτατο μέλλον. Και έχουμε μόνο ένα ερώτημα, στο μεταξύ: Γιατί να μπαίνουμε σε τέτοια ταλαιπωρία, όταν η πλούσια κυρία μπορεί να μας σώσει αγοράζοντας τους όλους, οπότε θα εξαλειφθούν αυτομάτως και η διαπλοκή με τη διαφθορά;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgis avatar
  giorgis 25/01/2008 17:07:41

  H Mεταπολίτευση διασφάλισε θεμελιώδεις ελευθερίες για όλους. Σήμερα όμως έχει κλείσει ο κύκλος της, το πολιτικό σύστημα, ως σύστημα αντιπροσώπευσης έχει χρεωκοπήσει. Το ζήτημα δεν είναι πλέον να φύγει το ΠΑΣΟΚ κι η ΝΔ απ'τη μέση για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ρεύμα, η Ντόρα, η Γιάννα κτλ. Να φέρουμε δηλαδή χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Το ζητούμενο είναι η κοινωνική αυτονομία, η πραγματική δημοκρατία, κι όχι ένα νέο ολιγαρχικό συνονθύλευμα.
  Αντί λοιπόν να πανικοβαλόμαστε μπρος στην όποια μηντιακή δικτατορία, ας αφιερώσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας στο να επωμισθούμε ως κοινωνία την τύχη μας. Αυτή είναι η πραγματική πολιτική δράση κι όχι το να εκχωρούμε στους επαγγελματίες πολιτικάντηδες αυτήν την εξουσία.

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 25/01/2008 18:34:52

  Μα αυτό που προτείνεις είχαμε μετά τη μεταπολίτευση. Κατάλυση όλων των κανόνων. Η δημοκρατία ξέρεις συνδέεται μα κάποιους κανόνες και προϋποθέτει κάποια παιδεία κι επίπεδο του πληθυσμού. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο με το 30% χωρίς απολυτήριο λυκείου.

 3. giorgis avatar
  giorgis 25/01/2008 19:28:39

  Tι είχαμε δηλαδή;

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 25/01/2008 19:44:19

  Οχλοκρατία είχαμε κι όχι δημοκρατία.

 5. AnonymOs avatar
  AnonymOs 25/01/2008 19:47:47

  Ρε παιδιά δείται κι αυτό:

  http://hellaspress.pblogs.gr/

 6. Δασκαλάκος avatar
  Δασκαλάκος 25/01/2008 20:57:15

  Απ' ότι έχω καταλάβει, ΟΛΟΙ το έχουν δει αυτό το DVD εκτός από εμάς!!! Δεν υπάρχει ένας χριστιανός, μουσουλμάνος, ινδουιστής, βουδιστής, άθεος τέλος πάντων, να το βγάλει στο Internet να τελειώνουμε με αυτή τη φαρσοκωμωδία; Έλεος δηλαδή...

 7. AnonymOs avatar
  AnonymOs 25/01/2008 21:07:00

  Οι καινούργιες ταινίες που προτείνονται προς
  βράβευση από το Υπ. Πολιτισμού:
  -Ζάχος ο καβαλάρης
  -Ευη γιατί μου τόκανες
  -Ο Θέμος στην φάκα (μια ιστορία τρόμου)
  -Μάκης ο επεξηγηματικός
  -Από δάσκαλος Χειρούργος (μια σίγουρη συνταγή)
  -Σκύψε αδιόριστη
  -Από τον 10ο στον 1ο για τα μάτια της ...

 8. Le canard avatar
  Le canard 25/01/2008 21:08:00

  Ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις από ειδικούς στις δημοσικοπήσεις. Δημοσίευμα από τα Νεα.

  "Η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης αποδυναμώνει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ
  Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ των δύο μεγάλων κομμάτων που αποτύπωσαν τόσο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις όσο και οι εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου οφείλεται, μεταξύ άλλων, στη συρρίκνωση και «ακύρωση» της μεσαίας τάξης, στην κοινωνική ανασφάλεια που οδηγεί σε αρνητική ψήφο και στο όλο και μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών που αποφασίζουν τι θα ψηφίσουν την τελευταία στιγμή- κυριολεκτικά πίσω απ΄ το παραβάν.
  Αυτό υποστηρίζουν πολιτικοί επιστήμονες σε συνέδριο με θέμα «Βουλευτικές εκλογές 2007. Μεταβολές και αδράνειες».
  Αναλύοντας τις όψεις της κοινωνικής ανασφάλειας που ανέδειξαν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Παναγής Παναγιωτόπουλος (Παν/μιο Αθηνών) σημειώνει ότι ο περίφημος «μεσαίος χώρος πιέζεται τα τελευταία χρόνια και μοιάζει να μην έχει πια αυτό που τον ενοποιούσε». Αυτή η φθορά αποτυπώνεται περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως στη Ν.Δ. Η φθορά μάλιστα είναι δύο ειδών: προς τα κάτω, των δυνάμεων που νιώθουν ότι απειλούνται αλλά δεν έχουν εκπέσει της κοινωνικής τους θέσης, και των ανθρώπων που φοβούνται ότι θα εκπέσουν- αυτοί διαρρέουν από το ΠΑΣΟΚ προς το ΚΚΕ και από τη Ν.Δ. προς το ΛΑΟΣ- «και βρίσκονται στο όριο της λαϊκοποίησης».
  Μπορούμε να μιλάμε για συρρίκνωση της μεσαίας τάξης; «Όχι απλώς για συρρίκνωση, αλλά και για ακύρωση της μεσαίας ταυτότητας. Φαίνεται πως υπάρχει η τάση προς μια κοινωνία με τη μορφή κλεψύδρας, δηλαδή με φουσκωμένα τα άκρα, χωρίς μεσαία τάξη. Διαρροές από τον μεσαίο χώρο έχει και η Ν.Δ., αλλά μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συγκρατήσει ένα χώρο με περισσότερες αποκλίσεις στο εσωτερικό του, αν σκεφτείτε ότι στο ίδιο κόμμα συνυπάρχουν το Εκάλη Club και οι ψηφοφόροι του Ψωμιάδη», απαντά.

  Οι αναποφάσιστοι
  Η αναποφασιστικότητα δεν αποτελεί πια προνόμιο της νέας γενιάς. Το 15% του εκλογικού σώματος που αποφάσισε την τελευταία στιγμή τι θα ψηφίσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου μετατοπίζεται πλέον προς τις μέσες ηλικίες των 44 ετών, συμπεραίνει η Μανίνα Κακεπάκη, δρ. στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ηλικιακή αυτή διάχυση «ενδέχεται να ενισχύεται ολοένα και περισσότερο με την πάροδο των ετών και την αντικατάσταση του πληθυσμού». Όσο για την προτίμηση που επέδειξαν οι αναποφάσιστοι στα μικρότερα κόμματα, αναφέρει,«δεν φαίνεται να βασίζεται σε μια θετική επιλογή βασισμένη στην αξιολόγηση των ιδεολογικοπολιτικών τους προτάσεων, αλλά στη μη επιλογή κυρίως των δύο κομμάτων εξουσίας, τα οποία φαίνεται να έχουν απονομιμοποιηθεί στη συνείδησή τους».
  Πάντως, σε ό,τι αφορά τον ΛΑΟΣ, «δεν φαίνεται να αποτελεί μια εκλογική επιλογή των αποκλήρων», υπογραμμίζει η Βασιλική Γεωργιάδου, επίκουρη καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η οποία εστιάζει και στην αμφίπλευρη διείσδυση του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη σε ομάδες ψηφοφόρων: «Ψηφίζεται από εργαζόμενους κι από ανέργους σχεδόν κατά τα ίδια ποσοστά και σχεδόν εξίσου από τους προσφέροντες εξαρτημένη εργασία και από τους εργασιακά ανεξάρτητους». Αλλά, όπως λέει, οι καιροί είναι δύσκολοι «για ακροδεξιούς που δεν δεσμεύονται σε πολιτικές θέσεις. Είναι τόσο άτεχνο το εγχείρημα της στρογγυλοποίησης των θέσεων και του λόγου του ΛΑΟΣ, ώστε το αποτέλεσμα του εγχειρήματος μεταφράζεται ως πολιτικός καιροσκοπισμός και όχι ως ιδεολογικοπολιτική αμφισημία. Στην ελληνική περίπτωση, η έλευση της στιγμής που ο ΛΑΟΣ θα ψηφιζόταν για τις πολιτικές θέσεις του φαίνεται να απέχει πολύ».

 9. Le canard avatar
  Le canard 25/01/2008 21:12:08

  Για να μην ξεχνιόμαστε. Εγινε και μια επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού (μετά από 50 χρόνια) στην Τουρκία. Ενδιαφέρουν το κομμάτι της Ελευθεροτυπίας:

  "Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ αφήνει πίσω την επιφυλακτική πολιτική στα ελληνοτουρκικά, θα παρεμβαίνουν και οι ΥΠΕΞ στις διμερείς συναντήσεις

  Προς διαζύγιο από τη γραμμή Μολυβιάτη

  Η κυβέρνηση Καραμανλή επιχειρεί να διαφοροποιηθεί από την επιφυλακτική και συντηρητική πολιτική στα καθαρώς ελληνοτουρκικά θέματα, που άσκησε κατά την πρώτη θητεία της.

  Ο πρωθυπουργός τη στιγμή που καταθέτει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ.
  Η αναδυόμενη αυτή στροφή -με τη μορφή έκφρασης προθέσεων και καλής θέλησης και όχι με τη μορφή γραπτών δεσμεύσεων και συμφωνιών- φάνηκε κατά την επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Αγκυρα, κυρίως στο θέμα των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τη συζήτηση των διμερών εντάσεων στο Αιγαίο, ώστε αν στο μέλλον υπάρξει σύμπτωση απόψεων να μπορέσει να αρχίσει η διαπραγμάτευση.

  Και οι υπουργοί

  Σύμφωνα με τις υπάρχουσες διπλωματικές πληροφορίες, οι δύο πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών κατά τις συναντήσεις τους στην Αγκυρα, συμφώνησαν όχι μόνον να εντατικοποιήσουν τις συναντήσεις αυτές, περίπου ανά δίμηνο, αλλά και να παρεμβαίνουν οι ίδιοι οι υπουργοί Εξωτερικών, οι οποίοι θα πυκνώσουν τις συναντήσεις τους αν υπάρξει ουσιαστικός λόγος.

  Οπως είναι γνωστό, οι άτυπες διερευνητικές επαφές ξεκίνησαν επί πρωθυπουργίας Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί σύντομα συμφωνία στα θέματα που αφορούν το Αιγαίο, τις παραμονές του σχεδίου Ανάν, της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. και της υποψηφιότητας της Τουρκίας.

  Εκτοτε, οι διερευνητικές επαφές εκφυλίστηκαν σε υποχρεωτικές συναντήσεις, με μόνη μαρτυρία για το περιεχόμενό τους τον Κ. Σημίτη, ο οποίος αποκάλυψε ότι θέματα συζητήσεων είναι η υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα, το εύρος του εναέριου χώρου και οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Από το 2004 και μετά, ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Π. Μολυβιάτης, άκρως επιφυλακτικός ως προς τα θέματα των συζητήσεων αυτών και την πιθανή αβέβαιη ή επιζήμια, για τα ελληνικά συμφέροντα, κατάληξή τους, είχε περιορίσει τις διερευνητικές επαφές στο τυπικό μέρος τους.

  Μετά την προχθεσινή συνάντηση στην Αγκυρα, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται πιο «χαλαρή» και πιο «δραστήρια» στο θέμα αυτό, αν και αποφεύγει να προσδιορίσει αν η αλλαγή αυτή οφείλεται σε κάποια διαφαινόμενη ουσιαστική προσέγγιση των δύο πλευρών σε κάποιο από τα υπό συζήτηση θέματα, ή οφείλεται εν πολλοίς στην ανάγκη της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών να επιδείξει «κινητικότητα» ή «επίδειξη τόλμης» στη συζήτηση των εθνικών θεμάτων.

  Στην ουσία, και η σημερινή κυβέρνηση, σ' αυτή τη δεύτερη θητεία της, ακολουθεί την πεπατημένη... της προηγούμενης κυβέρνησης στο τέλος της θητείας της: Ανοιγμα των προβλημάτων του Αιγαίου, η λύση των οποίων όμως μετατίθεται... για τους επόμενους. Στο μεταξύ, όμως, η Αγκυρα έχει την ευχέρεια, όχι μόνο να μετατρέπει τους παλαιούς ισχυρισμούς της σε τετελεσμένα, αλλά και να εμπλουτίζει τον κατάλογό της με νέες διεκδικήσεις, έως ότου επέλθει πλέον «κορεσμός» και δι' αυτού του μέσου αναγκαστική «λύση» των προβλημάτων του Αιγαίου...

  Οι μειονότητες

  Ενα δεύτερο θέμα, στο οποίο επέδειξε διάθεση «κινητικότητας» η κυβέρνηση Καραμανλή στην Αγκυρα είναι τα θέματα των μειονοτήτων και η «υψηλή εποπτεία» που θα ασκούν οι δυο υπουργοί Εξωτερικών στην παρακολούθησή τους.

  Ελληνικές διπλωματικές πηγές επέμεναν χθες ότι η κάθε πλευρά «θα κοιτάζει την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη μειονότητα στη χώρα της», παρά ταύτα υπήρχε μια διάθεση ένταξης και των δύο απολύτως διαφορετικών μειονοτήτων στο ευρύ και ασαφές πλαίσιο των ευρωπαϊκών αρχών για τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

 10. Makis avatar
  Makis 25/01/2008 22:57:45

  FactorX,

  σε διαβάζω και έχω να σου πω ότι γράφεις (αν είσαι
  όντως ένας και όχι "συλλογικό ψευδώνυμο") το πιο
  μεστό πολιτικό blog.

  Έχεις δίκιο για τον Θέμο και ποιοι τον σιγοντάρουν
  εκούσια ή ακούσια όμως οι χαρακτηρισμοί τύπου
  "δυσλεκτικός ηλίθιος" δεν σε τιμούν.

 11. Factorx avatar
  Factorx 26/01/2008 00:05:50

  Δεκτό, Makis, καμιά φορά παρασύρομαι/μαστε. Αλλα επι της ουσίας έχω/ουμε δίκαιο. Μου (όχι "μας") έλεγε κάποτε ένας σοβαρός επιχειρηματίας, οτι ο Χ (ας μην πούμε ακόμα ονόματα, να ξεμπροσταστιούν μόνοι τους)έκανε με το Πρωτο Θέμα το "τέλειο έγκλημα". Έβαλε μπροστά δυο τύπους που είναι καθ' εικόνα και καθ' ομοίωση" του κοινού που ενδιαφέρει κι αυτούς και τους επικοινωνιολόγους των κομμάτων. Και βλέπετε τι γίνεται. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση;

 12. Makis avatar
  Makis 27/01/2008 21:15:26

  Ενδιαφέρουσα και αρκετά κοντά στην πραγματικότητα.

 13. giorgis avatar
  giorgis 28/01/2008 20:57:55

  Eξάκτινε το να αναλάβουν οι πολίτες τις τύχες (και τις ευθύνες) τους, ούτε οχλοκρατία είναι, ούτε φυσικά συνέβει ποτέ τα τελευταία χρόνια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.