15/09/2009 21:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάνουν την πάπια στο ΠΑΣΟΚ για τις προειδοποιήσεις Αλμούνια 

Δια της σιωπής επέλεξε το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου να απαντήσουν στις προειδοποιήσεις και τα μηνύματα που έστειλε χθες ο κοινοτικός επίτροπος, Χ. Αλμούνια για την ελληνική οικονομία. Ουσιαστικά η Κομισιόν λέει σε όποια κυβέρνηση εκλεγεί στις 4 Οκτώβρη να μην προχωρήσει σε παροχές και άλλα μέτρα που θα εκτροχιάσουν περαιτέρω την οικονομία. Προειδοποιεί ότι 20 ημέρες μετά θα πρέπει να δώσουν λόγο για το χάλι της οικονομίας και να καταθέσουν πρόγραμμα μείωσης του ελλείμματος. Μόνο τότε θα δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προθεσμία, σε άλλη περίπτωση μπαίνουμε σε επιτήρηση και μεγάλες περιπέτειες.

Το μήνυμα μπορεί να έφτασε στην οδό Ιπποκράτους, αλλά η σιωπή στην περίπτωση αυτή είναι χρυσός.

Τι είπε για το θέμα ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου;

Ότι η αναφορά του Αλμούνια αφορά την κυβέρνηση που έφερε το έλλειμμα στο 8%. Σωστό, το ΠΑΣΟΚ όμως τι θα κάνει; Και δεν ξέρει τίποτα για τις προηγούμενες κυβερνήσεις του; Άλλου ΠΑΣΟΚ ήταν;

Λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου «θα πάμε στις 5 Οκτώβρη να διαπραγματευτούμε». Δεν εξηγεί, όπως και ο Γ. Παπανδρέου, πώς θα γίνει η διαπραγμάτευση. Πώς θα πείσει τους κοινοτικούς ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε θα συμβάλλουν στο να μπει σε καλό δρόμο η οικονομία;

 Όσα εντυπωσιακά ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη ΔΕΘ είναι εντελώς αντίθετα από τις επιταγές των Βρυξελλών και των γραφειοκρατών της Κομισιόν.

 Αντί λοιπόν να ποιούν την νήσσα στην οδό Ιπποκράτους καλό είναι να ξεκινήσουν να σχεδιάσουν πώς θα πείσουν τον Αλμούνια. Αλλιώς από 5 Οκτώβρη οι υποσχέσεις στη ΔΕΘ θα είναι έπεα πτερόεντα.

 Και η Λούκα προαναγγέλλει μαζικό δανεισμό

 Χθες εξάλλου σε συνέντευξή της στον «Αθήνα 9,84», η σκιώδης υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη δήλωσε μεταξύ άλλων

 «…το ελληνικό δημόσιο χρωστά πολλά σε πολλούς. Έχουμε υπολογίσει ότι χρωστά περίπου 16 δισ. σε διάφορες κατηγορίες πολιτών, σε εξαγωγικές επιχειρήσεις, επιχορήγηση από τον αναπτυξιακό νόμο, επιδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο που δεν το έχει δώσει, ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία. Άρα, εδώ μπαίνει μια βασική επιλογή η οποία είναι θα δανειστείς περισσότερο στην αρχή να ξεπληρώσεις όσους χρωστάς, να καθαρίσεις τα βιβλία σου και να προχωρήσεις μπροστά ή θα το αφήσεις και θα το διαχειριστείς σιγά - σιγά. Η δική μου προσωπική επιλογή είναι καλύτερα να δανειστείς κάτι περισσότερο στην αρχή να καθαρίσει η αγορά, να πληρώσει να ξεπληρώσει το δημόσιο αυτά που χρωστά σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι το να συνεχίζεις να χρωστάς συνέχεια δεξιά και αριστερά στην αγορά, κάνεις την αγορά να βάζει πολύ περισσότερες τιμές, να ρίχνει το βάρος στον επόμενο και πάει λέγοντας. Επομένως, η δική μου προσωπική επιλογή είναι, “καθάρισε τα βιβλία, πλήρωσε όσα είναι, στείλε το λογαριασμό σε αυτούς που τον μεγάλωσαν και να προχωρήσουμε μπροστά με πολύ διαφανείς διαδικασίες και πολύ σφικτή δημοσιονομική πολιτική”».

Γι' αυτό πρέπει να προσέξουν οι ψηφοφόροι. Όποιος όμως απομακρύνεται από την κάλπη δεν τους αναγνωρίζεται το λάθος...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/09/2009 22:06:04

  φαντάσου να δανειστεί από τους αυτούς στους οποίους χρωστάει... το βλέπω τώρα. Σου χρωστώ 3 συντάξεις, πάρε ένα χαρτι που λέει «θα» στα ξεπληρώσω. Θα γράψει το δημόσιο μεταχρονολογημένες επιταγές. Money market notes, κρατικό commercial paper. Δουλίτσα και για τις καθόλου διαπλεκόμενες τράπεζες που θα κονομήσουν στην δευτερογενή αγορά... Να δανειστεί από τις αγορές για να καθαρίσει το παρελθόν... χλωμό, θα αργήσει να το απογράψει.

 2. Orestios avatar
  Orestios 15/09/2009 22:39:38

  Αυτό είναι ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ? Για αυτό μας το έκρυβαν τόσο καιρό? Πρέπει να έχει κανείς τουλάχιστον 300 διδακτορικά για να συλλάβει αυτό το ευφυέστατο και βαθιά μελετημένο ΣΧΕΔΙΟ. Εμ, για αυτό το έκρυβαν τόσο καιρό. Θα τους έπσιρναν με τις ντομάτες.
  Κάποτε ο Σημίτης έθεσε το δίλλημα: εκσυγχρονισμός ή αλβανοποίηση. Το GAP βάλθηκε να κάνει το δεύτερο.

 3. Athinaios avatar
  Athinaios 15/09/2009 23:02:34

  "Όποιος όμως απομακρύνεται από την κάλπη δεν τους αναγνωρίζεται το λάθος…"

  Η σοφότερη κουβέντα που ακούστηκε εδώ και καιρό, βλέπω τριγύρω μου πολλούς "κοψοχέρηδες" του καταλληλότερου και επέτρεψέ μου να δανειστώ την φράση σου για να τους παρηγορώ

  Σκεφτόμουν το "συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες" αλλά παραδέχομαι πως η προτροπή αυτή ταιριάζει περισσότερο

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 15/09/2009 23:26:15

  Το Ελληνικό Δημόσιο αναμφισβήτητα χρωστά.
  Μήπως προτού αρχίσει να πληρώνει μα δάνεια, πρέπει να κάνει ταμείο;
  Να δει:

  -τι χρωστά
  -γιατί χρωστά (αν και δεν πιστεύω ότι στη χώρα γίνονται υπερτιμολογήσεις, μαϊμού εξαγωγές, έκδοση πλαστών τιμολογίων για είσπραξη ΦΠΑ κλπ, αλλά που να ξέρει τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο οι θεωρητικοί μάγοι...)
  -στα ασφαλιστικά ταμεία (λόγω εισφοροδιαφυγής, λόγω τρόπου υπολογισμού συντάξιμων αποδοχών, λόγω γήρανσης του πληθυσμού)
  -τι του χρωστάνε, γιατί η επώνυμοι που το Κράτος χρωστά απλά φοροαποφεύγουν

  Εμείς όμως δεν θα κάνουμε τίποτα τέτοιο, θα δανειστούμε 16,000,000,000 και θα πληρώσουμε...
  Θεούλη μου ... αυτό αποκαλείται οικονομικός σχεδιασμός.
  Ορισμένοι πνευματικά έχουν μείνει στον ...Χολαργό, θα τυπώσουμε μερικά φορτηγά και θα δανειστούμε τα υπόλοιπα, χωρίς δεσμεύσεις χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές κλπ
  Ειλικρινά παρακαλώ τον αυριανό Πρωθυπουργό κ Γεώργιο Παπανδρέου, αν αυτός είναι ο οικονομικός σχεδιασμός να γίνει μια ζωντανή αναμετάδοση όταν παρουσιάσουμε το σχέδιο στις Βρυξέλλες, γιατί το γέλιο ομορφαίνει τη ζωή... θα μας ζητήσουν περιορισμό του ελλείμματος και εμείς θα ζητήσουμε 16 δις για να καθαρίσουμε τα βιβλία μας.....

  ΥΓ

  ....αν και τώρα που το σκέφτομαι κα Κατσέλη μου χρωστάει και μένα βάση υπολογισμών και όχι με βάση παραστατικά, το Δημόσιο, 1,000,000 €, ο λογαριασμός μου στη διάθεσή σας.....

 5. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/09/2009 23:45:17

  Τόσο το σχέδιο που πρότεινε ο Καραμανλής, όσο και το σχέδιο που πρότεινε ο Παπανδρέου είναι πολύ καλά και εφαρμόσιμα. Το πρώτο σε μονεταριστική το δεύτερο σε παρεμβατική βάση. Αποσκοπούν στο νοικοκύρεμα και στο ξεπέρασμα της κρίσης. Τρόποι υπάρχουν περισσότεροι, αρκεί να εφαρμοστούν με δημιουργική διάθεση και εμμονή.
  Μόνο που τα κατεστημένα συμφέροντα δεν πρόκειται να τους αφήσουν να τα εφαρμόσουν διότι,
  1. Δεν θα επιτρέψουν να εκλεγούν.
  2. Δεν θέλουν το καλό της Ελλάδας.

  • ΣΚΑΙς avatar
   ΣΚΑΙς @ Μποτίλια στο πέλαγος 15/09/2009 23:53:35

   "Δεν θα επιτρέψουν να εκλεγούν" Νομίζω ότι αστειευεστε ή δεν παρακολουθείτε ειδήσεις/ εφημερίδες. Το GAP θα μας κυβερνήσει. Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη αποφασίσει!!!!
   Έμεις (σεις) απλώς σκέπτεσθε!!!!

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ ΣΚΑΙς 16/09/2009 00:41:49

    Καλή είναι η παρακολούθηση των ειδήσεων και των εφημερίδων. Ποτέ όμως δεν διάβασα ή δεν άκουσα σε αυτές τα αποτελέσματα των εκλογών προ των εκλογών. Εθίζομαι να μαθαίνω τα αποτελέσματα των εκλογών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μετά τις εκλογές. Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω, ότι άλλοι διαθέτουν πολύ καλύτερη πληροφόρηση - συχνά εσωτερική - από εμένα.
    Θεωρώ ότι τα μίντια παίζουν το παιχνιδάκι τους. Αποσκοπούν σε βαριά ήττα του ΚΚ. και υπεροχή του ΓΑΠ, χωρίς όμως αυτοδυναμία, με στόχο να ξεκινήσει η διαδικασία διάσπασης των δυο κομμάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που διέλυσαν τον Συνασπισμό.
    Δεν μπορώ όμως να αποκλείσω, ότι με μια πιθανή πρωθυπουργοποίηση του ΓΑΠ. να επιχειρούν την χαριστική βολή στον ΚΚ. Πάντοτε λειτουργούν πολλά σενάρια ταυτόχρονα και η τελική επιλογή γίνεται με βάση τα δεδομένα της συγκεκριμένης φάσης.
    Επιχείρησα μια εκτίμηση, χωρίς πράγματι να διαθέτω ειδική πληροφόρηση και αυτή μπορεί να είναι τελείως λάθος. Αυτό όμως που δεν μπορώ να δεχθώ, είναι ότι στην ουσία αποφασίζει ο Ελληνικός λαός.
    Επιτρέψτε μου, με βάση τον βαθμό πληροφόρησης και την κρίση που διαθέτω, να προβάλλω την συγκεκριμένη άποψή μου χωρίς να θεωρώ ότι με διακρίνει έλλειψη σοβαρότητας ή αδιαφορία για ενημέρωση.

 6. Orestios avatar
  Orestios 16/09/2009 00:54:29

  O Duffy GAP.

  • ΣΚΑΙς avatar
   ΣΚΑΙς @ Orestios 16/09/2009 00:59:26

   Πάντα εύστοχος, εύστροφος, ευανάγνωστος, εύκρατος.

   Στο GAP ταιριάζει το εύπεπτος?

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΣΚΑΙς 16/09/2009 01:24:29

    Στο GAP πάει, όπως έγραφα παλιά, το mind the.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Orestios 16/09/2009 01:09:53

   Ορέστιε καληνύχτα και όνειρα γλυκά.
   Τα χαιρετίσματά μου στη σκυλίτσα σου.

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 16/09/2009 01:23:07

    Καληνύχτα τιραμόλα. Ευχαριστώ για τα χαιρετίσματα στο Πομεράνιαν μου.

  • ΣΚΑΙς avatar
   ΣΚΑΙς @ Orestios 16/09/2009 01:14:48

   Ορέστιε επειδή πάω για ύπνο, θέλω να σου πω κάτι τελευταίο:

   ΠαπαΜΠΑΜΑ είναι το νέο όνομα του GAP! Δεν θέλει να ακούει άλλο όνομα.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΣΚΑΙς 16/09/2009 02:07:41

    Τον καημένο! Τον έχουν παραμυθιάσει ότι μοιάζει στον Ομπάμα. Σαν τη ταλαίπωρη την Θώδη, ένα πράγμα. Αλλά κι αυτός όλο το καλοκαίρι ηλιοθεραπεία και σολάριουμ για να κάνει κοντράστ με το άσπρο τσίτι που του φόρεσαν, ξέρεις τώρα! Για το σχέδιο ούτε λόγος. Θα πάρουμε δάνεια και θα ξεχρεώσουμε. Τόσο απλά! Δεν βρέθηκε ένας χριστιανός, συγγνώμη σύντροφος, να τον μαζέψει από τον ήλιο?

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΣΚΑΙς 16/09/2009 02:12:18

    Τον ανεβάζουν στις δημοσκοπήσεις εν τω μεταξύ μπας και προλάβουν την κατάρευση στο debate. Στα ουράνια τον πήγαν οι δημοσκόποι που τους κατηγορούσε για ψεύδη, για όποιον θυμάται.

 7. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 16/09/2009 01:15:05

  «…το ελληνικό δημόσιο χρωστά πολλά σε πολλούς. Έχουμε υπολογίσει ότι χρωστά περίπου 16 δισ. σε διάφορες κατηγορίες πολιτών, σε εξαγωγικές επιχειρήσεις, επιχορήγηση από τον αναπτυξιακό νόμο, επιδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο που δεν το έχει δώσει, ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία. Άρα, εδώ μπαίνει μια βασική επιλογή η οποία είναι θα δανειστείς περισσότερο στην αρχή να ξεπληρώσεις όσους χρωστάς, να καθαρίσεις τα βιβλία σου και να προχωρήσεις μπροστά ή θα το αφήσεις και θα το διαχειριστείς σιγά – σιγά. Η δική μου προσωπική επιλογή είναι καλύτερα να δανειστείς κάτι περισσότερο στην αρχή να καθαρίσει η αγορά, να πληρώσει να ξεπληρώσει το δημόσιο αυτά που χρωστά σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι το να συνεχίζεις να χρωστάς συνέχεια δεξιά και αριστερά στην αγορά, κάνεις την αγορά να βάζει πολύ περισσότερες τιμές, να ρίχνει το βάρος στον επόμενο και πάει λέγοντας. Επομένως, η δική μου προσωπική επιλογή είναι, “καθάρισε τα βιβλία, πλήρωσε όσα είναι, στείλε το λογαριασμό σε αυτούς που τον μεγάλωσαν και να προχωρήσουμε μπροστά με πολύ διαφανείς διαδικασίες και πολύ σφικτή δημοσιονομική πολιτική”».

  Σχέδιο για να αυξηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας υπάρχει; Αλλιώς πώς θα εξοφλήσουμε αυτούς που θα μας δανείσουν για να εξοφλήσουμε αυτούς που μας δανείσανε;

  • ΑΡΗΣ Θ avatar
   ΑΡΗΣ Θ @ Δημήτρης 16/09/2009 02:00:46

   Το αιώνιο πρόβλημα των σοσιαλιστών παλιας κοπής οπως οι δικοί μας. Τους ενδιαφέρει μονίμως και ουσιαστικά μόνο η αναδιανομή του πλούτου και όχι η αύξηση του χωρίς να αντιλαμβάνονται (???) ότι η αύξηση διευκολύνει την αναδιανομή και ότι το πως "διανέμεται" ο πλούτος καθορίζει αν , πόσος και τι πλούτος θα παραχθεί στη συνέχεια.

 8. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 16/09/2009 01:49:33

  Μποτίλια στο πέλαγος
  1 Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους και φροντίζουν (και ανεξαρτήτως κυβέρνησης θα συνεχίσουν να φροντίζουν γλείφοντας ή συκοφαντώντας ) για τα συμφέροντα τους, στην ουσία όμως αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ (στο ΕΜΕΙΣ περιλαμβάνονται και 200.00-300.000 μετακινούμενοι ψηφοφόροι που κρίνουν και την εκλογή).
  2 Τον Συνασπισμό δεν τον διέλυσαν τα ΜΜΕ αλλά οι απίθανες ακροβασίες της ηγετικής ομάδας του.
  3 Αν τα ΜΜΕ προσπαθούν να εξουδετερώσουν τον Καραμανλή δεν φταίνε αυτά (τη δουλειά τους κάνουν, όπως είπα) αλλά ο Καραμανλής που δεν μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει

  Οπως καταλαβαίνεις δεν γουστάρω να μου φταίνε πάντα οι άλλοι

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ ΑΡΗΣ Θ 16/09/2009 02:13:50

   1. Οι ψηφοφόροι άγονται και φέρονται από την κοινωνική μηχανική. Πρόκειται για τζέλι. Μέσα σε δυο χρόνια οι πλειοψηφία των Ανατολικογερμανών που θριαμβολογούσε κουνώντας σημαιάκια στον Χόνεκερ, ψήφιζε Χέλμουτ Κολ.
   Το "αποφασίζουμε" μου θυμίζει την παλιά διαφήμιση Αφοι Λαμπρόπουλοι (φροντίζουν πριν από σας για σας).
   Οι μετακινούμενοι είναι το δούλεμα της υπόθεσης. Αντί να πείσεις ένα λαό, φτάνει να ελέγχεις τους εργαζόμενους στις πολυεθνικές, τα αδερφάτα και τα χαφιεδομάγαζα.
   2. Με ενδιαφέρει το κέντρο που συντονίζει αμφότερα.
   3. Δεν είναι μόνο τα ΜΜΕ. Κακώς το θέμα περιορίζεται σε αυτά. Η υπερεξουσία είναι συρφετός. Ο ΚΚ. υπό τις δεδομένες συνθήκες δεν μπορούσε να κάνει τίποτε διαφορετικό από ότι έκανε. Δούλεψε όμως για το μέλλον. Εάν επιμείνει και δεν εγκαταλείψει το τερέν έχει στήσει κάποιες αξιοποιήσιμες βάσεις, που μπορούν να αποδώσουν. Χρειάζεται βέβαια εμμονή και ευστοχία.

   • ΑΡΗΣ Θ avatar
    ΑΡΗΣ Θ @ Μποτίλια στο Πέλαγος 16/09/2009 03:07:42

    1 Με συγχωρείς αλλά οι Ανατολικογερμανοί επί Χόνεκερ δεν ήταν ψηφοφόροι όπως τους αντιλαμβανόμαστε στις Δημοκρατίες (αν μπορούσαν ας μην κουνούσαν τα σημαιάκια)
    Τή ψήφο πίσω από το παραβάν στις 4 Οκτωβρίου εσύ κι εγώ θα την ρίξουμε Αρα αποφασίζουμε. Επηρρεαζόμενοι, πιεζόμενοι, αμφιταλαντευόμενοι αλλά ... αποφασίζουμε
    Για το θέμα των μετακινουμένων (ανακριβώς αλλά χάριν συντομίας περιλαμβάνω σε αυτούς και τους νέους ψηφοφόρους,κινητοποιούμενους απολιτικ κ.α) νομίζω ότι είσαι γενικεύεις παααρα πολύ
    2 Βλέπεις συνωμοσία εκεί που εγώ βλέπω οππορτουνισμό και ασχετοσύνη.
    3 " Υπό τις δεδομένες συνθήκες (ο ΚΚ) δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό από ότι έκανε" Αν εννοείς την προκήρυξη των εκλογών να συμφωνήσω. Αν εννοείς όμως το προηγούμενο διάστημα έχω ένσταση. Γιατί δεν φρόντισε να διαμορφώσει άλλες συνθήκες? Νομίζω ότι κι ο ίδιος το έχει μετανιώσει που δεν ήταν πιο "συγκρουσιακός".

    Οπως και να έχει τεράστια (και ενδιαφέρουσα ?) κουβέντα ανοίξαμε βραδιάτικα

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/09/2009 06:03:36

  όπως είπε και ο Πάνος, το θέμα είναι η καυτή πατάτα. ΚΚ, ΓΑΠ, GAP, και κουραφέξαλα, είναι επουσιώδη.

  • ataktos avatar
   ataktos @ archaeopteryx 16/09/2009 11:42:36

   Για να δούμε τι θα ψηφήσουν τα παπαγαλάκια του Γιωργάκη ΓΑΠ πάλι Αμουνια….

   • sinn avatar
    sinn @ ataktos 16/09/2009 12:33:04

    Γεώργιος Β’ παρακαλώ. Όχι ΓΑΠ, και προς Θεού όχι Γιωργάκης. Σκεφτείτε την επόμενη μέρα και την εργασιακή σας ασφάλεια.

 10. ambrosiac avatar
  ambrosiac 16/09/2009 06:46:57

  "Καυτη πατατα" συνοψιζει τελεια το τι συμβαινει, και εξηγει και την αναιμικη και επικοινωνιακα αδυναμη προεκλογικη πρακτικη της ΝΔ. Τοσο το χειροτερο για το ΠΑΣΟΚ ολες οι οικονομικες του επαγγελιες -- καμμια δεν θα μπορεσει να υλοποιησει αλλα θα συνταχθει εκον ακον με τις υπαγορευσεις των Βρυξελλων. "Παρελαβε χαος", λεει;... Μα ολες οι Κυβερνησεις "παραλαμβανουν χαος". Θα παρηγορησει αυτο νομιζετε τον πολιτη που θα ζει οικονομικη κολαση, βλεποντας απο πανω και κατι λιγους δικτυωμενους πρασινους να τρωνε απο τα ελαχιστα εναπομενοντα λεφτα; Πεντε μηνες κυβερνηση ΓΑΠ και στις εκλογες του Μαρτιου δεν θα τον ψηφισει ουτε καν ο tiramola :P

 11. Nick avatar
  Nick 16/09/2009 09:54:41

  Ο Αλμούνια ξέρει πολύ καλά τι λέει. Άλλο εάν οι πολιτικοί μας δεν τολμάνε να ψελλίσουν λέξεις όπως "χρεωκοπία", "ΔΝΤ" (απαπα, θα μας κυνηγάνε όλοι οι Ευρωπαίοι για αυτό το κατόρθωμα) κλπ, κλπ...

  Α, έρχονται και ωραία μηνύματα από τις ακάλυπτες επιταγές...

 12. leon avatar
  leon 16/09/2009 16:46:57

  @Μποτιλια.
  Καλα τα λες. Τα συμφεροντα δεν θα αφησουν κανενα απο τους 2 να κανει κυβερνηση. Γιαυτο και θα συνασπιστουν.
  Για να διωξουν απο την πλατη τους τα συμφεροντα!
  ΧΑ χα χα χα!
  Μαι τι λεει ο aliosa? Να ξεφορτωθουν λεει τα συμφεροντα!
  Μα αυτοι ΕΙΝΑΙ τα συμφεροντα!

 13. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/09/2009 22:12:19

  http://www.youtube.com/watch?v=XAddKFW5Cuc&feature=player_embedded

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.