#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/02/2010 20:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάνει πίσω η κυβέρνηση για την Ιθαγένεια, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

 

Μισή... κωλοτούμπα έκανε η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό κάτω από την πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του φόβου ότι οι ρυθμίσεις για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας με απλές διαδικασίες θα προκαλούσε και κοινωνική αναταραχή. Ο Γ. Ραγκούσης κατέθεσε σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο κάνοντας ορισμένες ουσιώδεις αλλαγές στο τρόπο που θα παίρνει κάποιος την ιθαγένεια, και το γενικό συμπέρασμα είναι ότι γίνεται πιο αυστηρό το πλαίσιο, στα πρότυπα των ΗΠΑ, ή της Γαλλίας του Σαρκοζί, όπως επέμενε δηλαδή η ΝΔ.

Μη μπορώντας να αναδιπλωθεί πλήρως η κυβέρνηση, καθώς η ψήφος των μεταναστών είναι... γλυκιά ενώ και οι δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου είναι πολύ πρόσφατες, ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου αλλά... μην το δέσετε και κόμπο ότι θα μείνουν ως έχουν. Εδώ έκαναν πίσω στην οικονομία δε θα κάνουν σε ένα τόσο αμφιλεγόμενο θέμα που προκαλεί και πάθη;  Πάντως, σύμφωνα με το νομοσχέδιο:

Στις επόμενες δημοτικές, κι όχι περιφερειακές, εκλογές του Νοεμβρίου εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να ψηφίσουν 266.250 ομογενείς και μετανάστες, γεγονός που μάλλον δεν όπως καταλαβαίνετε δεν θα το δεχθεί η Νέα Δημοκρατία.

 Προϋπόθεση για την ψήφο είναι να έχουν οριστικές άδειες τις οποίες θα λάβουν αν έχουν τουλάχιστον 5 χρόνια προηγούμενης νόμιμης διαμονής. Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι φθάνει μέχρι του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου, ενώ απαιτείται η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα αποκτούν ιθαγένεια εφόσον οι γονείς έχουν 5 χρόνια νόμιμης παραμονής.

Όσα δεν έχουν γεννηθεί στη χώρα μας θα πρέπει να έχουν φοιτήσει 6 χρόνια σε δημοτικά σχολεία. Το όπισθεν ολοταχώς αφορά την προηγούμενη διάταξη για την χορήγηση ιθαγένειας με την ενηλικίωση και αν έχουν πάει μόνο στις 3 πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση πολιτογράφησης θα πρέπει να έχουν 5 χρόνια νόμιμης διαμονής ενώ ο αιτών θα πρέπει να γνωρίζει  καλά την ελληνική γλώσσα, να είναι ενταγμένος στην ελληνική κοινωνία, πολιτική και κοινωνική δράση, πιθανότατα να έχει αποκτήσει κάποιο σπίτι κ.λπ.

Θα πρέπει επίσης να περάσει από τεστ γλώσσας, ιστορίας, πολιτικής αγωγής ενώ θα πρέπει να φέρει και τρείς συστατικές επιστολές από Έλληνες πολίτες. Η Πολιτεία θα απαντάσει σε δυο χρόνια

Εννοείται ότι όποιος έχει καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα όπως εγκλήματα, τρομοκρατία κ.λπ. δεν θα παίρνει την ιθαγένεια.

«Η τεκμηριωμένη πίεση της ΝΔ υποχρέωσε την κυβέρνηση σε αλλαγές»

«Η τεκμηριωμένη πίεση, που άσκησε η Ν.Δ., με αναφορές στην ευρωπαϊκή εμπειρία και νομοθεσία, το προηγούμενο διάστημα, υποχρέωσε και οδήγησε την Κυβέρνηση σε αλλαγές», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών της ΝΔ, Χρήστος Ζώης. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι αλλαγές αυτές, «παρά το γεγονός ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, πολύ απέχουν από τις θέσεις της Ν.Δ. και τις ανάγκες του τόπου».

ΣΥΡΙΖΑ: Πασιφανής υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς

«Πασιφανή υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς» χαρακτηρίζει η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ την «αυστηροποίηση» των προτεινόμενων διατάξεων για το θέμα της χορήγησης ιθαγένειας και πολιτογράφησης για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

«Τα αυτονόητα δικαιώματα των μεταναστών θυσιάζονται στο τρικομματικό παιχνίδι της συναίνεσης μεταξύ κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ για την εφαρμογή των μέτρων του Προγράμματος Σταθερότητας που ισοπεδώνουν την κοινωνία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεσμεύεται δε «ότι θα δώσει τη μάχη, μέσα και έξω από τη βουλή, ενάντια στους διαχωρισμούς για τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στη χώρα και για να ανοίξει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 04/02/2010 21:06:58

  Η αυτοματη ιθαγενεια δεν αποσυρεται... Πρεπει η ΝΔ να εχει ετοιμο σχεδιο Β. Ειναι το ελαχιστο που πρεπει να γινει!Να παρει πισω η κυβερνηση την αυτοματη ιθαγενεια.

 2. Άφατος avatar
  Άφατος 04/02/2010 21:21:28

  Οι αλλαγές είναι η επιβράβευση της αντίθεσης ΝΔ & ΛΑΟΣ. Ωστόσο, τα πέντε χρόνια είναι λίγα, τουλάχιστον 8 θα έπρεπε. Επίσης, το παραμύθι του Ραγκούση για τη διάκριση παράνομων και νόμιμων δεν ισχύει. Οι παράνομοι που μπήκαν αυτό τον μήνα, μετά από δύο χρόνια παραμονής στη χώρα θα πάρουν έγκριση από νέα ρύθμιση της κυβέρνησης όπως αυτές του Σκανδαλίδη και του Παυλόπουλου.

  Αν αλλάξουν αυτά τα δύο καίρια θέματα και γίνει λόγος για την επαναπροώθηση και εμπόδιση των παράνομων να μπαίνουν στη χώρα με σοβαρή φύλαξη των συνόρων, το νομοσχέδιο θα μπορούσε να ψηφιστεί.

  • λαζαρος avatar
   λαζαρος @ Άφατος 04/02/2010 21:56:27

   δεν γινεται υπαρχει η συνθηκη του δουβλινου που το απαγορευει..γι αυτο οι τελευταιες ρυθμισεις νομιμοποιησης τελειωνουν το 2007

 3. fitsulas avatar
  fitsulas 04/02/2010 21:23:44

  Επικοινωνιακή μούφα όπως και με το βιβλίο της έκτης που διορθώθηκε μόνο στο κατά Λιάκον ευαγγέλιο. Πρέπει να εμπεδώσουν τα υπουργάκια , ότι οι ψήθοι των λαθραίων δεν θα αναπληρώσουν τις χαμένες ψήφους των Ελλήνων.

  • Ορθολογιστής avatar
   Ορθολογιστής @ fitsulas 05/02/2010 00:40:56

   Πρός τό παρόν δέν υπάρχουν χαμένες ψήφοι. Οί ψηφοφόροι είναι γαντζωμένοι στό κόμμα. Παραμένουν μέ τήν ελπίδα τού διορισμού καί ακόμα πιστεύουν ότι κάτι θά σκεφθούν οί μάγοι τής οικονομίας ώστε νά μήν υποβιβασθούν στήν κατάσταση πού ήταν πρίν τήν εποχή τού "λαού στήν εξουσία". Τό δεύτερο μάλιστα ενδεχόμενο είναι καί τό χειρότερο. Θά περάσει αρκετός καιρός ακόμα μέχρι νά συνειδητοποιήσουν ότι εκείνα τά ωραία χρόνια τά ανέμελα πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τώρα θά πληρώσουν τόν λογαριασμό.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/02/2010 21:24:12

  Ειδατε την ανακοινωση του ΣΥΡΙΖΑ;Θυμαστε το ρολο του το Δεκεμβρη;
  Αυτος ειναι ο λογος που λεω οτι η πραγματικη συγκρουση εγινε τοτε.Τοτε ηταν η ευκαιρια που χαθηκε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 04/02/2010 21:32:20

   Τώρα θα συγκρουστούμε εμείς. Η σιωπηρή πλειοψηφία. Αν δεν θέλεις, κάτσε στον καναπέ σου και σπέρνε ηττοπάθεια. Τι είσαι εσύ βρε παιδάκι μου!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ψυχραιμια 04/02/2010 21:32:22

   Αν ο Σύριζα είναι ο μόνος που θα εκδώσει ανακοίνωση και οχι το ΚΚΕ τότε είσαι σε καλό δρόμο με τη σκέψη σου, το γιατί το αντιλαμβάνεσαι.
   Και μένα μου έκανε εντύπωση η σπουδή να εκδώσει ανακοίνωση.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 04/02/2010 21:38:25

   Αλλενακι παντα διαχωριζω το ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ.Ξερω φυσικα τι θελει το ΚΚΕ και ειναι πολυ φυσικο να μη συμμετεχει στην εξεγερση του Δεκεμβρη αφου γνωριζε πολυ καλα οτι δεν υπηρχε κανενα ζητημα σοσιαλισμου.
   Το ιδιο το ηξερε και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλα το ζητημα ηταν να αλλαξει η κυβερνηση για να ψηφισθει αυτος ο νομος.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ψυχραιμια 04/02/2010 21:41:50

   Αλλενάκι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα η ουρά του πασοκ σ΄ αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια, και φυσικά την είχαν έτοιμη την ανακοίνωση πολύ πριν κατατεθεί το συγκεκριμένο τροποποιηθέν "σχέδιο" νόμου ως συνεργοί και γνώστες των τελικών σχεδιασμών και του στημένου παιχνιδιού.
   ( Μου αρέσει που κάποιοι ακόμα ονειρευόμαστε μια ενωμένη πατριωτική αριστερά! )

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ψυχραιμια 04/02/2010 21:56:04

   δεν ονειρευόμαστε, δυστυχώς Β.Κ.Σ., απόλυτα ρεαλιστές είμαστε, ο στρεβλός αυτός καπιταλισμός που ευδοκίμησε εδώ έχει ρίζες βαθιές ως τα έγκατα της γης πια

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ψυχραιμια 04/02/2010 22:09:16

   αλλενάκι, τό ΄γραψα και στον ψυχραιμία, αλλά επειδή γράφω τα μεσάνυχτα τα τρώει η λήθη, ο καπιταλισμός είναι κατάντια για το ανθρώπινο είδος. όσοι το αντιλαμβανόμαστε είμαστε αριστεροί, ανεξαρτήτως ποιού κομματικού σχηματισμού είμαστε κάθε φορά συνοδοιπόροι, αφού ούτως ή άλλως δεν υπάρχει ούτε ένα να μπορεί να την υπερασπισθεί αυτή τη ρημάδα την αριστερή ματιά της ζωής με συνέπεια και στιβαρότητα. Από τον καπιταλισμό μας προέκυψε η παγκοσμιοποίηση και ο βιασμός της ιδιοπροσωπείας των εθνικών κοινωνιών. Αλλά πού να το κουβεντιάσεις έστω με το ΚΚΕ αυτό;!
   πιάσαμε πάτο. έτσι είναι. ως τα έγκατα της γης.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ψυχραιμια 05/02/2010 09:30:44

   O καπιταλισμός, όπως τα περισσότερα οικονομοκοινωνικά συστήματα, είναι τόσο επωφελής όσο και οι προθέσεις αυτών που τον εφαρμόζουν. Και οι λιμοκτονούντες αγρότες της σοσιαλιστικής αστικής ελίτ του σοβιέτ ή οι αντιφρονούντες τους σε μόνιμες χειμερινές διακοπές στα γκούλαγκ θα σου λέγανε "ο σοσιαλισμός είναι κατάντια για το ανθρώπινο είδος". Εγώ έχω μια ροπή περισσότερο προς τον καπιταλισμό γιατί είναι πιο "δύσκολος", αλλά ξεχωρίζει πιο ξεκάθαρα η ήρα από το στάρι. Φυσικά αυτό απαιτεί μορφωμένα και "υποψιασμένα" εκλογικά σώματα, αδιάφθορους πολιτικούς και συνειδητοποιημένους επιχειρηματίες. Δλδ 3 στα 3 πάτος τη σήμερον.

 5. gnikos avatar
  gnikos 04/02/2010 21:28:52

  Άλλο νομιμοποίηση αγόρι μου Τσίπρα και άλλο Ελλήνο ποίηση
  Αυτοί εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς ........
  Σιγά τις μάχες ρε μην σκιστούν τα καλσόν.

  • λαζαρος avatar
   λαζαρος @ gnikos 04/02/2010 21:57:01

   ελληνων ποιηση ε?

 6. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 04/02/2010 21:28:57

  Δηλαδη, ολη αυτη η κλεφτουρια που εχει ορμησει στη χωρα μας και κλεβει και αρπαζει ο,τι βρει μπροστα της θα αποκτησει ελληνικη ιθαγενεια? Δεν ειμαστε καλα. Και πρεπει εμεις οι απλοι πολιτες να αξιωσουμε απο τον κυριο Παπουλια να μην επικυρωσει τον σχετικο νομο αν δεν καθιερωνει τα ιδια κριτηρια που ισχυουν, λογου χαρη, στη Γερμανια, τη Γαλλια και αλλες χωρες, που σεβονται τους πολιτες τους. Θα μου πειτε, γκαριζει ο ΣΥΡΙΖΑ... Να τον αφησουμε να γκαριζει, επιτελους εκπροσωπει ενα ελαχιστοτατο ποσοστο του εκλογικου σωματος. Το ιδιο να κανουμε και για το ΚΚΕ, που με την πολιτικη του στο συγκεκριμενο θεμα ενισχυει ουσιαστικα τους ιμπεριαλιστους, τους οποιους δηθεν μαχεται. Κι' εμεις δεχθηκαμε επιθεσεις ιμπεριαλιστων αλλα δεν σκασαμε στην Τουρκια, που ηταν ευκολοτατο, μειναμε εδω, πεινασαμε, πεθαναμε απο την πεινα, αλλα δεν το βαλαμε κατω, πολεμησαμε τους τρεις κατακτητες, Ιταλους, Γερμανους και Βουλγαρους. Και φυσικα το ΚΚΕ τοτε πρωταγωνιστουσε στην αντισταση, γιατι, βλεπεις, κινδυνευε η "μητερα πατριδα", η Σοβιετικη Ενωση κι' επρεπε να τη σωσουμε.

 7. Orestios avatar
  Orestios 04/02/2010 21:29:28

  Δώρισαν όμως 90 στρέμματα Ελληνικής γής για να φτιάξουν νέο κέντρο υποδοχής. Λες και πρόκειται για τουρίστες. Προτείνω να αναλάβει την διοίκηση του η Γκερέκου. Να περάσουν καλά οι άνθρωποι.

 8. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 04/02/2010 21:32:13

  βρε το Σύριζα, θα βγούμε να του χρωστάμε και στο τέλος!!
  (προσέξτε το στήσιμο. εξ αρχής άριστα δουλεμένο, βάλανε τα τρία χρόνια για να υποχωρήσουν στα πέντε, ενώ τα οκτώ είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη, και τώρα πρέπει να πανηγυρίσουμε που μας κάνανε τη χάρη να τα αυξήσουν. α, ναι ξέχασα, και πανηγυρίζοντας θα εξοργίσουμε τον σύριζα και την ανταρσύα και θα βγουν στους δρόμους να μας καταγγείλουν τους παληορατσιστές τους πατριδοκάπηλους, τους ξενοφοβικούς! οϊμέ.... πού ΄σαι Κολοκοτρώνη μ΄!!!!!)

 9. ndvoice avatar
  ndvoice 04/02/2010 21:38:08

  Εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την έστω μερική ικανοποίηση της Νέας Δημοκρατίας.
  Εκτός και αν συμμετέχουμε και εμείς στο ευρύτερο επικοινωνιακό παιχνίδι της συναίνεσης και δεν το έχουμε πάρει πρέφα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ndvoice 04/02/2010 21:42:23

   Ειναι για να καταπραυνει τον κοσμο.Προσεξτε το εξης : ενω ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοινωση του καταγγελλει τη ΝΔ,η ΝΔ αποφευγει να πει λεξη για το ΣΥΡΙΖΑ που βαρυνεται εκτος των αλλων για βιαιη αποπειρα ανατροπης της κυβερνησης της ΝΔ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ndvoice 04/02/2010 21:52:24

   Η βάση δεν κατανοεί την ανεξήγητη καθυστέρηση του Σαμαρά.

   Ψυχραιμία, ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλαβάνου ήταν το εκτελεστικό όργανο. Άλλοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί και βρίσκονται στην ευρύτερη "κεντροαριστερά", όπως θέλουν να την ονομάζουν.

  • ndvoice avatar
   ndvoice @ ndvoice 04/02/2010 21:53:47

   Ψυχραιμία,
   Δεν γίνεται αντιληπτό γιατί να θέλει η Ρηγίλλης να καταπραΰνει τον κόσμο, αφού η πλειοψηφία του λαού είναι κατά του νομοσχεδίου;
   Αντίθετα να τον εξαγριώσει έπρεπε.
   Η συμβουλάτορες της Ρηγίλλης που λένε ότι θα πρέπει ο Σαμαράς να παίξει το καλό παιδί του πολιτικού συστήματος, δεν του κάνουν καλό.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ndvoice 04/02/2010 22:04:52

   Γιατι η ΝΔ εχει αποδεχθει μερικα πραγματα και απλως διαπραγαμτευεται για καλυτερη αντιπολιετυτικη θεση.
   Μπορειτε να με κατηγορησετε οτι παιζω το παιγνιδι της Ντορας,του ΛΑΟΣ ή οτι αλλο θελετε αλλα εγω σας λεω αυτο που σκεφτομαι.
   Και ερωτω και παλι γιατι δεν απαντα στην επιθεση του ΣΥΡΙΖΑ με καταγγελια του.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ndvoice 04/02/2010 22:10:03

   Όχι, παίζεις το παιχνίδι της Νέας Τάξης και επιδιώκεις να μας καταπραϋνεις κι εμάς, να μην πολυ-αντιδρούμε γιατί έτσι κι αλλιώς θα περάσει το νομοσχέδιο, οπότε δε βαριέσαι σε τελική ανάλυση.

   Αντιθέτως, ο στόχος είναι να πιέσουμε τη ΝΔ να μας εκπροσωπήσει επαρκώς, όχι μόνον εμάς, αλλά και όλους όσους ανήκουν σε άλλα κόμματα και αντιδρούν. Η κεντροδεξιά πήρε στην Ευρώπη τις ψήφους των ιθαγενών και άφησε την κεντροαριστερά να σέρνεται με τις ψήφους των μεταναστών. Αν δεν πει "όχι" εδώ η κεντροδεξιά, καθαρά, δυνατό, δυναμικό, θα χάσει τη δυνατότητα να απορροφήσει ψήφους στο μέλλον.

   Πρέπει συνεπώς να το κάνει όχι μόνον για εμάς, όχι μόνον για το έθνος, αλλά και για την ίδια την επιβίωσή της.

   Ρόλοι ψυχολογικών επιχειρήσεων του εχθρού, όπως οι δικοί σου, πρέπει να συνειδητοποιηθούν από μέρους μας και να εξουδετερωθούν εν τη γενέσει τους.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ndvoice 04/02/2010 22:14:36

   Eιμαι υπερ της καταψηφισης του νομοσχεδιου αν δε γινουν δεκτες ολες οι προτασεις της ΝΔ.Εισαι ευχαριστημενος;
   Eπσιης ειμαι υπερ της μεγαλυτερης δυνατης πιεσης προς τη ΝΔ απο τη βαση της και αυτο κανω εδω με αυτα που γραφω.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ndvoice 04/02/2010 22:15:02

   η Ντόρα είναι αγαπημένη του Σύριζα και κιχ δεν θα έβγαζε ποτέ εναντίον του.
   Όμως ενώνω την φωνή μου μαζί σου και απαιτώ κι εγώ επιτέλους ένας αρχηγός κόμματος να τους ξεμπροστιάσει. τί φοβάται; τα ελεγχόμενα, από αυτό το πλέον πανίσχυρο εντέλει κόμμα, μμε;! ως πότε;;;!!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ ndvoice 04/02/2010 22:28:58

   Επώνυμε έχεις φάει ένα κόλλημα με τον ψυχραιμία, μα ένα κόλλημα! Παναγία μου ψυχρής κολλήσεως είναι. :D

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ndvoice 04/02/2010 22:31:11

   Όχι βέβαια. Φυσικά και δεν με καλύπτουν οι θέσεις της ΝΔ. Καταρχάς είναι ασαφής η θέση της σχετικά με τη διατήρηση του αναιτιολόγητου της απόρριψης, που εσύ από ότι θυμάμαι διαφωνείς με τη διατήρησή του. Είναι βα-σι-κό-τα-το και όλα τα σημερινά ρεπορτάζ λένε ότι αυτή είναι η βασική μεταρρύθμιση που θέλει να περάσει η κυβέρνηση.

   Εσύ μπαγασάκο Ψυχραιμία, πρώτα βεβαιώθηκες ότι οι θέσεις της ΝΔ θα είναι αρκετά λάιτ και μετά μας το παίζεις καλός Νεοδημοκράτης και ότι θα υιοθετήσεις τις θέσεις της ΝΔ. Αφού βέβαια μας είπες κάποια στιγμή ότι ο Σαμαράς καλά θα κάνει να μην κινητοποιήσει το λαό και αντιδράει αρκετά και δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο, το νομοσχέδιο έτσι κι αλλιώς θα περάσει.

   Η δική μου θέση είναι απλή: ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. Είναι μια χαρά και μας κάνει. Πόλεμος σε κάθε αντίθετη θέση, πόλεμος σε κάθε αυτοματισμό, πόλεμος σε κάθε περίπτωση απόδοσης ιθαγένειας που δεν θα καλύπτει πλήρως την προηγούμενη απόκτηση ελληνικής συνείδησης.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ndvoice 04/02/2010 22:40:44

   Μαζι σου Επωνυμε.Εγω ειχα γραψει αν θες λεπτομερως τις αποψεις μου που ηταν πολυ σκληροτερες της ΝΔ.Για το αναιτιολογητο πραγματι σου ειχα πει οτι δεν στεκεται αλλα οταν εβαζα 20 χρονια παραμονης και ενα καταλογο δηλωσεων θεωρουσα οτι ηταν αρκετο.
   Κανε οτι μπορεις.

  • ndvoice avatar
   ndvoice @ ndvoice 04/02/2010 22:41:48

   Αν νομίζει ο Αντώνης Σαμαράς ή αν τον συμβουλεύουν κάτι όψιμοι Λούληδες, ότι με το να φορτωθεί η Νέα Δημοκρατία το πολιτικό κόστος του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά μέτρα, τους λαθρομετανάστες κ.λ.π., μέσω συναινέσεων, θα δείξει δήθεν σοβαρός πολιτικός και θα κερδίσει την εύνοια των μετακινούμενων ψηφοφόρων, πλανάται πλάνην οικτράν.
   Εμείς θέλουμε τον Αντώνη Σαμαρά επαναστάτη, όπως τότε που τίναξε στον αέρα την πολιτική του καριέρα και διατύπωσε τις 20 προτάσεις του που θα άλλαζαν συθέμελα το πολιτικό σύστημα. Ο λαός θέλει ηγέτη και όχι συμβιβασμένο του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου. Ο ίδιος είχε προτείνει να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το λαό με αυξημένες αρμοδιότητες, αλλά χθες πήγε και ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ τον κ. Παπούλια, χωρίς έστω να υπενθυμίσει την πρότασή του αυτή για το μέλλον.
   Αν σκέφτεται λοιπόν να ξεκινήσει την ηγετική του σταδιοδρομία, κάνοντας συμβιβασμούς με την προοπτική μιας πρωθυπουργίας και μόνο, καλύτερα να περάσει ο επόμενος.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ndvoice 04/02/2010 22:52:24

   Το βασικό που θέλω εγώ από σένα είναι να σταματήσεις να διαδίδεις απόψεις του τύπου "το παιχνίδι χάθηκε", "η υπόθεση είναι τελειωμένη" κλπ. Πρέπει να το καταλάβεις ότι με τέτοιες απόψεις κάνεις πολύ περισσότερο κακό από όσο ολόκληρος ο ΣΎΡΙΖΑ ή αρκετές τουρκικές μεραρχίες.

   Τα βάζω μαζί σου τόσο πολύ γιατί έχεις συγκροτημένο λόγο και έχεις απήχηση στους ανυποψίαστους συνομιλητές. Κάνεις πολύ κακό, ενώ ο συγκροτημένος λόγος σου θα μπορούσε να κάνει καλό.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ndvoice 04/02/2010 22:55:46

   Ενταξει,σταματω τις κακες προβλεψεις.Θα περιορισθω στην περιγραφη των σχεδιων των αντιπαλων.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ndvoice 04/02/2010 23:10:19

   Να το δω και να μην το πιστέψω.

 10. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 04/02/2010 21:44:36

  καθημερινά βλέπουμε τη χώρα να δέχεται πιέσεις όλο και περισσότερο, οι τακτικές αυτές οδηγούν πολλούς στο να συνδέσουν τα φαινόμενα με την αποικιοκρατία,

  3 είναι οι βασικοί άξονες της επέμβασης, ....

  1.
  η πληθυσμιακή μετακίνηση των παράνομων μεταναστών η όποια έχει 2 πτυχές, αρχικά ωθούν τους πληθυσμούς να φύγουν από μια χώρα και τους ελκύουν* στη χώρα υποδοχής..(* το σχετικό νομοσχέδιο είναι «κράχτης»)


  2.
  τα φαινόμενα που βιώσαμε τις τελευταίες μέρες, δλδη, οικονομική αποικιοκρατία,


  3.

  με απαξίωση του ντόπιου πληθυσμού, αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν χαμηλοί μισθοί με ακριβά καταναλωτικά προϊόντα, όταν το ντόπιο κεφαλαίο δλδη η γη κτλ δεν είναι ικανά να δημιουργήσουν στον ιδιοκτήτη προϋποθέσεις για ασφαλές οικονομικό περιβάλλον,(για παράδειγμα, όλοι οι αγρότες χρωστάνε για να καλλιεργούν τα χωράφια τους) βελτίωση του βιοτικού επιπέδου κλπ

 11. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 04/02/2010 21:46:50

  Αν δεν αλλάξουν τα 5 χρόνια τουλάχιστον σε 10 δεν άλλαξε τίποτα.

  • λαζαρος avatar
   λαζαρος @ «Κασσάνδρα» 04/02/2010 21:58:39

   γιατι στα επομενα πεντε χρονια θα παρουν τα βουνα οι νομιμοι?το θεμα ειναι ενα..να ισχυει η ρυθμιση απ τις επομενες δημοτικες εκλογες για να μην μπορει το πασοκ να καρπωθει τους ψηφους...και μεχρι τοτε η ΝΔ θα μπορει να την αλλαξει την ρυθμιση

 12. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 04/02/2010 21:55:05

  Η εντολη ηταν σαφεστατη!Αλλοιωστε οσο πιο γρηγορα γινεται τον πληθυσμο της χωρας για να λυθουν ευκολα τα εξωτερικα θεματα και να εφαρμοστουν τα αυστηρα οικονομικα μετρα και η λιτοτητα.

  Οι ψηφοι των αλλοδαπων θα αναπληρωσουν τους χαμενους ελληνικους ψηφους προς το πασοκ οποτε εχουμε και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο!

  Το μονο κομμα που πολεμα τα σχεδια της νεας ταξης πραγματων ειναι ο ΛΑΟΣ!
  Η νεα δημοκρατια εχει απλα καποιες αντιρρησεις οχι λογω πατριωτισμου αλλα λογω της ενισχυσης της εκλογικης βασης του πασοκ!

  Δηλαδη ακομα και να μην περασει το νομοσχεδιο (που θα περασει γιατι αλλιως θα ριξουν την κυβερνηση) και γινει πρωθυπουργος π.χ ο σαμαρας ας μην περιμενουν καποιοι απελασεις.Οχι απλα δεν θα φυγει κανενας αλλα θα ερθουν και αλλοι.Οποτε οπως και να εχει το πραγμα σε καποια φαση ολα τα εκατομμυρια των αλλοδαπων που ζουν στην Ελλαδα θα παρουν την Ελληνικη ιθαγενεια!

  Δεν ξερω αν υπαρχει καποιος που να θυμαται τι ειχε πει ο μπιλ κλιντον στο ανοιχτο διαγγελμα του προς τον ελληνικο λαο οταν επισκεφτηκε την Ελλαδα!Εγω παντως θα σας το θυμησω.

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΞΕΝΟ!!

  Αν καποιοι αμφιβαλουν για την υπαρξη αυτης της εντολης-απειλης ας βρουν το βιντεο η το κειμενο της ομιλιας του κλιντον στο ανοιχτο εκεινο διαγγελμα που παρακολουθησαμε ολοι τοτε απο την τηλεοραση!

  Φακτορα εσυ ισως μπορεις να βοηθησεις λογω του πλουσιου αρχειου που διατηρεις.

  Μην εχετε ψευδαισθησεις!Οποιος και να βρεθει στο τιμονι πρεπει να εκτελεσει την εντολη αυτη αλλιως θα παθει πολυ χειροτερα απο αυτα που επαθε ο κωστας καραμανλης!

 13. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 04/02/2010 22:12:17

  Την αναδίπλωση που την είδαν δεν ξέρω.Καταρχήν στις δημοτικές θα ψηφίσουν 642.000 φρεσκοέλληνες και όχι 200.000 που λέει ο ραγκούσης.Τα 3 χρόνια φοίτησης στο δημοτικό,γίνανε 6(σιγά θα κλάψουμε).Τρίτον Έλληνες γίνονται κ οι γονείς μετά απο 5 χρόνια νόμιμης διαμονής(ξέρετε με ποιά διαδικασία δίνονται οι πράσινες κάρτες,όσες δεν έχουν πλαστογραφηθεί).Δεν θα δίνεται η υπηκοότητα για καταδικασθέντες για σοβαρά αδικήματα(Να έχουν διαπραχθεί στην Ελλάδα ή στις χώρες καταγωγής και ποιά είναι τα σοβαρά αδικήματα, οι κλοπές π.χ. είναι;).Το κυριότερο αυτός που λαμβάνει την ελληνική υπηκοότητα,θα αποποιείται αυτήν που πριν κατείχε;Δηλαδή ο αλβανός θα είναι κ αλβανός και έλληνας(καλώς την τσαμουριά);Ποιός θα πιστοποιεί αν ο υποψηφίος φρεσκοέλληνας κατέχει επαρκώς τη γνώση της ελληνικής γλώσσας ιστορίας κ πολιτικών θεσμών;Η Ρεπούση για την Ιστορία,Ο ΓΑΠ για την ελληνική γλώσσα και ο Τσίπρας για τους θεσμούς;Κοινωνική δράση ποιά θεωρείται;Το σπάσιμο βιτρίνων με τους αναρχικούς;Και κάτι ακόμα:Η οικονομική κατάσταση των νέων εποίκων ποιά θα είναι;Δηλαδή μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά στην οικονομία, ή θα λαμβάνουν και αυτοί επιδόματα πασοκικής-λάθος κοινωνικής-αλληλεγγύης,ανεργίας,μούφας,λαθρομετανάστευσης και ξέρω γω τι άλλο;

 14. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 04/02/2010 22:13:10

  "Τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα αποκτούν ιθαγένεια εφόσον οι γονείς έχουν 5 χρόνια νόμιμης παραμονής".

  ΔΗΛΑΔΗ: Και πάλι αυτόματα την αποκτούν τα παιδιά, με τη γέννησή τους (δίκαιο εδάφους). Θα κουβαλήσουν όλοι οι Πακιστανομπαγκλαντέζοι τις γυναίκες τους εδώ και θα γεννούν "ελληνάκια"...Είναι κρίσιμη η διάταξη αυτή και Η ΝΔ ΣΙΩΠΑ!

  "Όσα δεν έχουν γεννηθεί στη χώρα μας θα πρέπει να έχουν φοιτήσει 6 χρόνια σε δημοτικά σχολεία".
  ΔΗΛΑΔΗ: Μόνο απολυτήριο δημοτικού αρκεί. Γιατί όχι στα 18 και να έχουν τελειώσει και γυμνάσιο και να υποβάλουν αίτηση;

  "Όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση πολιτογράφησης θα πρέπει να έχουν 5 χρόνια νόμιμης διαμονής ενώ ο αιτών θα πρέπει να γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα, να είναι ενταγμένος στην ελληνική κοινωνία, πολιτική και κοινωνική δράση, πιθανότατα να έχει αποκτήσει κάποιο σπίτι κ.λπ."

  ΔΗΛΑΔΗ: θα γίνονται μαϊμού εξετάσεις γλώσσας - ήδη τα "κυριακάτικα σχολεία" των ΜΚΟ ετοιμάζουν Πακιστανούς, τους παραχωρούν μέχρι δημόσια σχολεία τις Κυριακές, όπως στον Πειραιά και αλλού - και από τις Τοπικές Οργανώσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα δίνονται πιστοποιητικά κοινωνικής δήθεν δράσης, σε συνεργασία με τις γνωστές διαπλεκόμενες ΜΚΟ. Θα στηθεί μία κανονική φάμπρικα ελληνοποιήσεων.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι αλλαγές είναι επουσιώδεις, τα κρίσιμα, δηλητηριώδη σημεία παραμένουν και διαφωνώ τελείως με τον τίτλο της ανάρτησης. Η ουσία του λαθρονομοσχεδίου παραμένει ως έχει.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Μάρκο Τ 04/02/2010 22:38:39

   Όταν ο Ανδρέας μοίρασε τις συντάξεις για την εθνική αντίσταση είχε στηθεί παρόμοια φάμπρικα με τις βεβαιώσεις ότι είσαι αντιστασιακός. Πέρναγες από το ΚΚΕ τα έσταζες σου έδιναν τη βεβαίωση δύο ''αγωνιστές'' ότι πολεμήσατε μαζί και έπαιρνες τη σύνταξη.
   Επίσης μην ξεχνάμε τους αριστερούς που έφερε τότε από τον πρώην ανατολικό μπλοκ. Όλοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Μία αυτή και μία η κομπίνα του Σημίτη και μία τώρα, τρεις έμμεσες κομπίνες για το αποτέλεσμα των εκλογών. Γι αυτό έμειναν 30 χρόνια στα πράγματα και όποτε βγήκε η ΝΔ έμεινε στην κατάψυξη όσο ήταν στην εξουσία κι έφυγε νύχτα μόλις την έχασε.

 15. nasos avatar
  nasos 04/02/2010 22:13:24

  Επουσιώδεις οι αλλαγές
  πχ αντί τα παιδιά να λαμβάνουν αυτομάτως την Ιθαγένεια,θα την λαμβάνουν με τον έναν η τον άλλον τρόπο ως τα 18.
  Επίσης δεν διευκρινίζεται εάν θα μπορούν να διατηρούν ταυτόχρονα και την παλιά τους ιθαγένεια.
  Η πατέντα με τις τρεις συστατικες επιστολές είναι καθαρή κοροϊδία,απλώς θα έχουμε το φαινόμενο αριστερών που θα μοιράζουν αφειδώς συστατικές επιστολές.

  Θα πρέπει να προβλεφθεί ρήτρα,ώστε ένας Έλληνας πολίτης να μην μπορεί να δώσει παραπάνω από μια τέτοιου είδους επιστολή
  επίσης να αναλαμβάνει συγκεκριμένες νομικές δεσμεύσεις απέναντι στο κράτος,όπως γίνεται στο Ισραήλ

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ nasos 04/02/2010 22:49:41

   Άσε, που αν ο ένας γονιός έχει πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής, θα είναι αυτόματη η απόδηση της ιθαγένειας.

 16. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 04/02/2010 22:16:24

  Ο Σαμαράς οφείλει να αντιδράσει άμεσα και να μην δώσει κανένα ελαφρυντικό στην κλίκα του GAP για το λαθρονομοσχέδιο. Διαφορετικά, δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τον προκάτοχό του. Και θα έχει την ίδια τύχη: Θα πέσει στην αφάνεια και την απαξίωση.

 17. Νίκος avatar
  Νίκος 04/02/2010 22:24:59

  Σιγα τα ωα, προς τι η εκπληξη για τον ΣΥΡΙΓΓΑ; Δουρειοι ιπποι ειναι, και φανηκε καθαρα στα μετανεωτερικα Δεκεμβριανα του 2008.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Νίκος 04/02/2010 22:28:06

   Δεν ειναι θεμα εκπληξεως.Αλλα οταν αυτοι που επιχειρησαν τη βιαιη ανατροπη ενος κομματος απο την εξουσια επιτιθενται και απο πανω θα επρεπε να παιρνουν απαντηση.

 18. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 04/02/2010 22:37:28

  Θα καταντήσει το ΠΑΣΟΚ σε λίγα χρόνια εκεί που βρίσκεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας σήμερα. Θα στηρίζεται μόνο στην ψήφο των μεταναστών & των μειονοτήτων και θα βγαίνει δεύτερο (όοως στη Γαλλία)

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ Αρράκις الراقص 04/02/2010 22:51:37

   Με μια τεράστια διαφορά:Η Γαλλία είναι μια χώρα 60.000.000 κατοίκων,ενώ το ελλαδιστάν 10.000.000 και με πολλούς ξεπουλημένους νενέκους.Οι λαθραίοι,νόμιμοι μετανάστες είναι ήδη 3.500.000 και όλο μπαίνουν,μπαίνουν,μπαίνουν,μπαίνουν,μπαίνουν,μπαίνουν.......Πλέον τα ελληνόπουλα ας σταματήσουν να μαθαίνουν αγγλικά,γαλλικά,ας μαθαίνουν πακιστανικά,σουαχίλι,κογκολέζικα,αραβικά αυτές είναι οι γλώσσες του μέλλοντος

 19. kwlotoumpas avatar
  kwlotoumpas 04/02/2010 23:50:06

  και τι λέει βρε, οπαδοί της συνωμοσίας που κάνει ο Σόρος και οι Εβραίοι σιωνιστές εναντίον της Ελλαδάρας μας, ο ΣΥΡΙΖΑ? Ότι έλεγε ο Καρατζαφέρης τον Μάρτη του 2007 στα Νέα. Απλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα συνεπής, ο άλλος είναι κωλοτούμπας...

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ kwlotoumpas 05/02/2010 00:03:16

   Όταν αναφέρεις τον Σόρος στην ίδια πρόταση με το Ισραήλ,
   τότε η πρόταση αυτή μπορεί να έχει μόνο την εξής μορφή:
   Ο Soros όχι απλώς δεν είναι υποστηρικτής, αλλά είναι
   διεθνώς γνωστό ότι είναι φανατικός πολέμιος του Ισραήλ.

  • popolaros avatar
   popolaros @ kwlotoumpas 05/02/2010 00:15:07

   Soros was born in Budapest, Hungary, the son of the Esperantist writer Tivadar Soros. Tivadar (also known as Teodoro) was a Hungarian Jew, who was a prisoner of war during and after World War I and eventually escaped from Russia to rejoin his family in Budapest.
   http://en.wikipedia.org/wiki/George_Soros

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ kwlotoumpas 05/02/2010 00:16:09

   http://en.wikipedia.org/wiki/George_Soros#Views_on_antisemitism

   Δεν θα τον έλεγα "φανατικό πολέμιο"...
   Απλά δεν είναι φανατικός Εβραίος...

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ kwlotoumpas 05/02/2010 00:19:28

   Για να δεις πόσο κατά του Ισραήλ είναι αρκεί μια αναζήτηση στο Google
   "Soros anti-Israel"

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ kwlotoumpas 05/02/2010 00:33:09

   Δεν είναι αντιπροσωπευτικό αυτό, τα χιτ στο google δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι...
   Ο Σόρος απλά την βγαίνει στην "συμμαχία" ακροδεξιών αμερικανών-ισραηλινού λόμπυ από "αριστερά" (τρομάρα τους τους αμερικανούς, να θεωρούν τον Σόρος αριστερό) αλλά με σκοπούς που δεν είναι αντι-ισραηλινοί, και μακροπρόθεσμα οφελούν το Ισραήλ. Μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος είναι Εβραίος, και η "αντίθεσή του" με το Ισραήλ (πλαστή κατά τη γνώμη μου) είναι πολιτική. (Λέμε τώρα...)

 20. Jasmin avatar
  Jasmin 05/02/2010 00:28:13

  Άσε που είναι και υποστηρικτής του Ιράν.
  Και του Αχμαντινετζάντ μάλιστα!
  Δες εδώ λατρεία με τους Ιρανούς:
  http://www.niacouncil.org/index.php?Itemid=2&id=553&option=com_content&task=view
  Εν τω μεταξύ, ο ίδιος είναι και χρηματοδότης του NIAC...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Jasmin 05/02/2010 00:32:06

   Γιασμίν, το αίμα νερό δεν γίνεται.

  • Loretta avatar
   Loretta @ Jasmin 05/02/2010 00:37:23

   Jasmin

   εισαι ισραηλιτικης καταγωγης? γιατι βλεπω οτι εχεις αμμεση γνωση της ισραηλιτικης πολιτικης .

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Jasmin 05/02/2010 00:39:35

   Ορέστιε,
   χωρίς να τον κατηγορώ που επέζησε από το Ολοκαύτωμα,
   παρόλα αυτά έχει ενδιαφέρον να δεις πως επιβίωσε.
   Εξάλλου, οι Εβραίοι δεν είναι ένας "πληθυσμός".
   Υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις αλλά και πλήρης ελευθερία έκφρασης και δράσης.
   Ο Soros χρηματοδοτεί οργανισμούς που όχι απλά κριτικάρουν,
   αλλά δαιμονοποιούν το Ισραήλ. Θλιβερή ιστορία και ακόμα πιο
   θλιβερό ότι κάποιοι στην Ελλάδα τον παρουσιάζουν ως σύγχρονο αρχι-Σιωνιστή. Κάτι που όχι μόνο απέχει από την πραγματικότητα, αλλά αποτελεί τον αντίποδά της

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Jasmin 05/02/2010 00:40:13

   Jasmin, σου προτείνω να διαβάσεις τους "Πράκτορες του Χάους", του Νόρμαν Σπίνραντ...

   Λατρεία με τους Ιρανούς (και πολύ πιο έντονη, σε σημείο άρνησης του Ολοκαυτώματος) έχουν Εβραίοι που ο μέσος αγνοών τηλεθεατής θα πάθαινε σοκ να τους έβλεπε: οι χαρεντιμ της Νετουρεϊ Καρτα πχ, με την καπελαδούρα, το μούσι, τις μπούκλες και τα μαύρα σακκάκια...

   ΑΛΛΑ δεν είναι όλα όπως φαίνονται...

  • Loretta avatar
   Loretta @ Jasmin 05/02/2010 00:48:00

   Αθανασιε χωρις να θελω να φανω...παντογνωστης αν καταλαβα ενοεις οτι οι υπαρχουν εβραιοι που επι της ουσιας αρνουνται την υπαρξη του ολοκαυτοματος??

   αν καταλαβα σωστα τοτε μαλλον κανενας απο αυτους που το πιστευουν δεν εχουν επισκεφθει kibutz στο ισραηλ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Jasmin 05/02/2010 00:48:23

   Συμφωνώ γιασμίν
   Έχω δεί το τατουαζ σε χέρι εβραίου, όταν ήμουν παιδί, και εντυπωσιάστηκα,
   αλλά ο σόρος είναι περιπτωσάρα. Τελευταία αμπελοφιλοσοφεί πιθανόν σε μια έκρηξη μεγαλείου? Τί να πω? Το να του βάλουμε ταμπέλα αντί η αυθεντικού σιωνιστή είναι το έλασσον. Ουσιαστικότερο είναι αν μπορούμε να καταδείξουμε τις πρακτικές του. Δεν ξέρω αν συμφωνείς αλλά ο τρόπος με τον οποίο χειραγωγεί κράτη σήμερα, παλαιότερα τις οικονομίες του, είναι τουλάχιστον εγκληματικός.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Jasmin 05/02/2010 00:50:36

   Loretta,
   ειλικρινά, δεν ξέρω εάν είναι σωστό να απαντήσω.
   Γιατί ουσιαστικά μιλάμε για θρησκεία.
   Ή για μια πολιτισμική ταυτότητα, όπως είναι της μόδας να λέμε σήμερα.
   Και τα δυο αυτά, όμως, δεν έχουν καμιά σχέση με το κράτος του Ισραήλ.
   Ακριβώς το ίδιο με τον Soros: επειδή είναι Εβραίος θεωρείται
   αναμενόμενο ότι "οφείλει" να είναι και υπέρ του Ισραήλ.
   Αλλά δεν είναι έτσι.
   Αυτή η άποψη ουσιαστικά αφαιρεί από τους απανταχού Εβραίους
   το δικαίωμα να έχουν την δική τους αυθύπαρκτη προσωπικότητα.
   Και τους καθιστά κάποιο είδος υπ-ανθρώπων που σαν ένα σμήνος εντόμων εργάζονται μεθοδικά για την "κυψέλη" τους, το Ισραήλ!!!
   Και αυτή η διαστρεβλωμένη θεώρηση είναι μια από τις βάσεις του
   σύγχρονου αντι-σημιτισμού.
   Δες αυτό που λέει ο (Α)θανάσης: Ο Soros στα ιδρύματα που χρηματοδοτεί περνά απόψεις κατά του Ισραήλ, αλλά αυτό μακροπρόθεσμα
   λειτουργεί υπέρ του Ισραήλ. Δηλαδή, είτε υπέρ πεις, είτε κατά, πάντοτε το Ισραήλ βγαίνει "κερδισμένο"...
   Δηλαδή, σα να λέμε ότι η Δραγώνα με τις ανθ-ελληνικές θέσεις, ωφελεί μακροπρόθεσμα την Ελλάδα! Επειδή είναι Χριστιανή!!! Άντε βγάλε άκρη

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Jasmin 05/02/2010 00:57:11

   Jasmin, νομίζω ότι αποδίδεις τα λεγόμενά μου με τρόπο επιδεκτικό σε παρεξήγηση...
   Το ότι το Ισραήλ θα βγει κερδισμένο μακροπρόθεσμα από μια μετριοπαθή στάση απέναντι στους γείτονές του είναι μια άποψη που πολλοί μοιράζονται. Και εγώ. Και ο Σορος.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Jasmin 05/02/2010 01:11:17

   (Α)θανάση,
   σου έχω ξαναπεί ότι οι Neturei Karta είναι μια ισχνότατη μειοψηφία. Ο καθένας όμως έχει δικαίωμα στην άποψή του. Αυτοί είναι κατά του Ισραήλ γιατί πρώτα πρέπει να έρθει ο Μεσσίας.
   Καλά, εντάξει!
   Και δε σημαίνει ότι η δική τους θρησκευτική ερμηνεία είναι η απόλυτη αλήθεια.
   Και είναι και κάπως Μεσαίωνας να εμπλέκεται η θρησκεία σε ένα κοσμικό κράτος. Τέλος πάντων, η πλειονότητα από αυτούς μένει στην Ιερουσαλήμ, έξω από τα τείχη, στο Beit Shemesh. Και αποδεικνύεται έτσι ότι το Ισραήλ είναι τελείως ανεκτικό στην κάθε είδους αντι-ισραηλινή δράση.
   Άσε που οι ίδιοι είναι ανακόλουθοι. Γιατί φαντάζομαι ότι το κράτος που αυτοί ονειρεύονται δε θα έχει Άραβες υπηκόους. Όπως έχει το Ισραήλ. Παρόλα αυτά, ένας από αυτούς ήταν ο Υπουργός επί των Εβραϊκών Υποθέσεων του Αραφάτ. Και πληρωνόταν για αυτό φυσικά.
   Πάντως, σου ξανα-λέω ότι ένα πολιτισμένο κράτος πρέπει να αφήνει ζωτικό χώρο ακόμα και σε αυτούς που το μισούν.
   Και προσωπικά, ένα κακό τους καταλογίζω: μετά από την τρομοκρατική επίθεση στο Mumbai δημόσια επέκριναν και προσέβαλαν τα νεκρά θύματα της Chabad.

   Επίσης, για το πόσο είναι άδικη η άποψη ότι "το αίμα νερό δε γίνεται" να θυμίσω ότι ιδρυτής του International Solidarity Movement (ISM) είναι ο Αμερικανός Εβραίος Adam Shapiro (αυτός και η γυναίκα του για την ακρίβεια είναι οι ιδρυτές)

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Jasmin 05/02/2010 01:26:22

   Αλήθεια είναι ότι είναι ελάχιστοι(Υπάρχουν όμως συνολικά κάμποσες τέτοιες σέχτες). Και αλήθεια επίσης είναι ότι το ακραίον των απόψεών τους επεκτείνεται και σε ακραίες ερμηνείες της σχέσης Εβραίων-goyim, σε βαθμό μάλιστα που αν τον συνειδητοποιούσαν όσοι είναι αποδέκτες της "συμμαχίας" τους θα τους σηκωνόταν η τρίχα.

   Το Ισραήλ τους ανέχεται όχι λόγω δημοκρατικότητας πιστεύω (αν διατύπωνε κανείς μη-Εβραίος τέτοιες απόψεις εντός του Ισραήλ, ...) αλλά λόγω του ότι δεν παύουν να είναι κανονικότατοι και ορθοδοξότατοι Εβραίοι, πάνω απ'όλα.

 21. Ο.Β avatar
  Ο.Β 05/02/2010 00:45:35

  Εξακολουθώ να θεωρώ το νομοσχέδιο απαράδεκτο παρόλες τις αλλαγές.
  Κι έχω δύο ανησυχίες, γιά την μεθαυριανή πορεία που θα ξεκινήσει: πιστεύω ότι θα έχει αρκετό κόσμο αλλά όχι πάρα πάρα πολύ κόσμο, διότι φαντάζομαι ότι πολλοί δεν το ξέρουνε (μιας και δεν το λέει και η Τ.V)Και λέω ότι γι αυτή ή την επόμενη πορεία μήπως πρέπει να οργανωθεί καλύτερα, να πεταχτούν χαρτάκια στους δρόμους, ή να ενημερωθούν σωματεία εργαζομένων...ή σύλλογοι ή... δεν ξέρω. Και δεύτερον, ελπίζετε να πετύχουμε κάτι με την πορεία-πορείες σχετικά με το ανθελληνικό νομοσχέδιο κι αν όχι, μετά τι κάνουμε;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ο.Β 05/02/2010 01:43:35

   Τίποτα δεν κάνεις. Ο Σαμαράς αποδεικνύεται ανεπαρκής. Εσύ απλά περιμένεις ή αναζητάς έκφραση σε άλλο κόμμα υπαρκτό ή υπό δημιουργία. Εγώ αν περάσει ο νόμος θα ψηφίσω στις άλλες εκλογές Χρυσή Αυγή για σπάσιμο.

   Αν περάσει το νομοσχέδιο είναι η αρχή. Μετά θα πούνε ότι για να διευκολύνουν την ενσωμάτωση θα πρέπει να τους δώσουν δικαίωμα διορισμού στο δημόσιο. Το έκανε με τους μουσουλμάνους της Θράκης, θα το κάνει και με αυτούς.

   Στη συνέχεια και με δεδομένο ότι εσύ δεν κάνεις πάνω από 2 παιδιά ενώ οι μουσουλμάνοι κάνουν πάνω από 3 και με δεδομένο ότι θα εισάγει συνέχεια νέους μετανάστες, θα μετατραπείς σε μειονότητα στη χώρα σου χωρίς τα βασικά δικαιώματα της μειονότητας. Μιλάμε για μια δυο δεκαετίες.

   Αν δε σου αρέσει το παραπάνω τότε το επόμενο βήμα είναι ο εμφύλιος.

 22. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 05/02/2010 00:54:04

  Loretta, δεν γνωρίζω την ακριβή άποψή τους, αλλά είναι τόσο φανατικά αντίθετοι με την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ (το θεωρούν τη μεγαλύτερη αίρεση που μπορούσε να διαπράξει Εβραίος) που συμμαχούν και με το διάβολο για να το αντιστρατευτούν. Όπου διάβολος Αχμαντινετζαντ, Αραφάτ, Παλαιστίνιοι εν γένει κλπ...
  Είναι μια όχι πολύ γνωστή ιστορία, αλλά και φορές φορές σκοτεινή. Πάντως τα θεολογικά τους ερείσματα είναι σοβαρά.

 23. thouthou avatar
  thouthou 05/02/2010 00:55:56

  Οι Πασόκοι δεν είναι χτεσινοί. Το παράλογο αρχικό νομοσχέδιο, μπορεί να ήταν δόλωμα, για να πάρουν το μισό πίσω, και να το ολοκληρώσουν όταν μπορέσουν...
  Ο Σαμαράς έκανε ένα πρωταρχικό λάθος. Βγήκε καθαρά, και μουδιασμένα. Δεν άφησε υπονοούμενα, δεν έπαιξε πουστιά, δεν εκβίασε κεκαλυμμένα...
  Αν με την τελευταία εξέλιξη, υπάρξει οποιαδήποτε "έκφραση ικανοποίησης" από την πλευρά της ΝΔ, τότε το παιχνίδι είναι στημένο. Οι 5ετίες και τα λοιπά είναι καραγκιοζιλίκια. Απλά θα καταδείξουν ότι οι νομιμοποιήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχαν απώτερους σκοπούς...
  Το ΠΑΣΟΚ, με την πιλάλα που έχει, αν συνεχίσει με αυτό το νομοσχέδιο, θα είναι μόνο αν έχει το ΟΚ από τον Σαμαρά. Το με όποιον τρόπο ΟΚ....
  Η μπλογκόσφαιρα έχει ξεσηκωθεί, ο ΛΑΟΣ κάνει παιχνίδι, αλλά αυτά δεν φτάνουν. Χρειάζονται εξουσιαστική δυναμική και μηχανισμούς επηρεασμού μάζας, που μόνο η ΝΔ έχει. Η οποία δεν χρειαζόταν σε καμιά περίπτωση να βγει "ακροδεξιώς"... Μόνο με ενδοπολιτικάντικους χειρισμούς, τις "κωλοτούμπες" που χαρακτηρίζουν οι φωστήρες αναλυτές του ΣΚ... Οι οποίες, στην περίπτωση της ΝΔ, θα μπορούσαν να είναι εκπεφρασμένες αναλόγως, ώστε να αποτελούν "πολιτικό παιχνίδι"...
  Δυστυχώς, ο Σαμαράς εμφανίζεται όμηρος, κάτι που τον αδικεί, και του χαλάει την αρχική δυναμική... Τί ζητάμε; Λίγη πουστιά, εφόσον πουστιά έχουμε να αντιμετωπίσουμε... Πολιτική... Με αρχειακές διακηρύξεις αρχών θα κυβερνήσει την Ελλάδα αν και εφόσον; Πού στο διάολο είναι το κάτι παραπάνω;

 24. Loretta avatar
  Loretta 05/02/2010 00:56:35

  Παντως αγαπητη Jasmin

  σορυ αν φανηκα αδιακριτη ...παρα ταυτα ο soros ειναι ενας στους χιλιαδες ΚΑΙ γιαυτο υπαρχει η μεγαλη διακρισει μεταξυ των εβραιων και των ΙSRAELI HEBREW!
  Ας παει ο σορος να ζησει σε κανενα kibutz μπας και βρει την ταυτοτητα του

  του συστηνω το Kibutz evron...!!

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Loretta 05/02/2010 01:16:01

   Δε θα ξεκολλά από το τζακούζι και το σπα!
   Γιατί χλωμό το βλέπω να εργαστεί έστω και ώρα.

  • Loretta avatar
   Loretta @ Loretta 05/02/2010 01:19:12

   Jasmin

   ειναι παντως εκπηκτικη εμπειρια και ενας τροπος καταπληκτικος για να αντιληφθεις ειναι ο πραγματικος ισραηλιτης εβραιος...και ποσο διαφορετικοι ειναι οι αλλοι ανα το κοσμο.

 25. Jasmin avatar
  Jasmin 05/02/2010 01:30:21

  Aγαπητή Loretta,
  έχεις δίκιο.
  Ουσιαστικά μιλάμε για αγωνιστές της ζωής.
  Πήγανε στην έρημο και την έκαναν να ανθίσει.
  Και εξακολουθούν να υπάρχουν και να προοδεύουν ανάμεσα σε εκατομμύρια εχθρικού πληθυσμού.Δεν είναι θαύμα; Και εμείς έχουμε κάτι νεόφερτους λαθρο-μετανάστες (δε μιλάω για τους ευρωπαίους και τους χρόνια διαμένοντες)
  και τους ντόπιους συνεργάτες τους και κοντεύουν να μας πετάξουν έξω από την πατρίδα μας!
  Και επιπλέον, έρχονται οι κλέφτες να μας επιβάλλουν χειρότερη λιτότητα.
  Και εμείς έχουμε ψυχοπλακωθεί και καθόμαστε και τους ανεχόμαστε!!!
  Οπότε ό,τι και να πεις είναι λίγο.
  Και ας μην πούμε και τίποτα άλλο, γιατί αρκετά ξεφύγαμε από το θέμα της ανάρτησης :)
  Καληνύχτα και σε ευχαριστώ για τον εποικοδομητικό διάλογο. Ειδικά για το μεταναστευτικό ήσουν καταπέλτης!

 26. μαρικα avatar
  μαρικα 05/02/2010 03:21:51

  Γιασου jasminoula,μην στεναχωριεσαι κοριτσι μου,κανε μονο την ερωτηση,πως ειναι δυνατον ενα τοσο μικρο κρατος με τοσο λιγο πληθυσμο να εχει την παγκοσμοια οικονομια στα χερια τους και να εχουν βαλει στο τσουβαλι
  εκκατομυρια Αραβες.Θα ηταν πχ.ενα καλο παραδιγμα για εμας, αλλα.........

 27. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 05/02/2010 07:44:04

  Πώς τα κατάφεραν οι Ισραηλινοί; Μα γιατί οι Εβραίοι κράτησαν σταθερά τη θρησκεία τους ανά τους αιώνες, μέχρι και σήμερα, ακόμη και εάν δεν ήταν πολύ θρησκευόμενοι ως άτομα, ακόμη και εάν δεν ήταν όλοι Σιωνιστές. Από το σύνολο των Εβραίων βρέθηκαν κάποια στιγμή αρκετοί που να πιστεύουν στην ίδρυση κράτους του Ισραήλ, εβραϊκού δηλαδή κράτους (αυτό είναι η πεμπτουσία του Σιωνισμού, να επιστρέψουν οι Εβραίοι, οι απόγονοι του Αβραάμ στο όρος Σιών, στην Παλαιστίνη) και αυτοί έφτιαξαν το σύγρχονο κράτος του Ισραήλ. Όσοι δεν γοητεύτηκαν αρκετά από το σιωνιστικό κίνημα έμειναν στις προηγούμενες πατρίδες τους, αντιμετώπισαν όμως με πολυ σεβασμό το σιωνιστικό κίνημα και πάντοτε το υποστήριζαν. Δεν υπάρχουν αντισιωνιστές Εβραίοι, που να δρουν δηλαδή κατά του Ισραήλ, αν και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις εντός των κόλπων τους σχετικά με τη σκοπιμότητα ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, ωστόσο ποτέ δεν θα υπονομεύσουν την κρατική δράση και ύπαρξη του Ισραήλ. Και μπράβο τους.

  Εμείς αντιθέτως εδώ τι κάνουμε; Κοντεύουμε να αποκηρύξουμε σύνολα το Χριστιανισμό, την Ορθοδοξία, τη στιγμή που γνωρίζουμε καλά ότι Αυτή μας προστάτεψε και μας διατήρησε ως Έλληνες σε όλη τη διάρκεια του οθωμανικού βίου, αλλά και μας διέκρινε ως έθνος από τους Τούρκους μέχρι το τέλος της αναγκαστικής μας συμβίωσης, με τη Μικρασιατική καταστροφή. Καμαρώνουμε σήμερα και πολλοί εδώ μέσα καμαρώνουν για την αθεϊστική τους προσέγγιση στον κοινωνικό και στον εθνικό τους βίο, αποκηρύσσοντας τις αλήθειες του Ευαγγελίου και εκφράζοντας ακόμη και κόμπλεξ κατωτερότητας που δεν "ενωθήκαμε" με τον Πάπα για να γίνουμε "επιτέλους" κι εμείς Ευρωπαίοι.

  Φίλοι μου καλοί και φίλες μου καλές, αυτό που μας συμβαίνει σήμερα με το λαθρονομοσχέδιο είναι οργή Θεού. Δεν Τον θέλουμε στη ζωή μας, Τον βγάζουμε απέξω, Του λέμε, μπορούμε να καταφέρουμε και χωρίς Εσένα, ως άτομα και ως σύνολο. Γίναμε Ελληναράδες και ξεχάσαμε ότι στις εθνικές μας επιτυχίες είχαμε τη Θεοτόκο Μπροστάρισσα. Συκοφαντήσαμε τους λειτουργούς του Κυρίου και πετάξαμε με πολύ ευκολία ανάθεμα στους Βατοπαιδινούς μοναχούς μόλις μας δόθηκε η ευκαιρία, πιστεύοντας χωρίς να διερευνήσουμε όλες τις συκοφαντίες κατά του Εφραίμ, που μας πρόσφερε τόσο απλόχερα η Τιβί. Δεν κρατήσουμε ούτε μια τόση δα αμφιβολία και φτάσαμε σήμερα να θεωρείται η χείριστη μομφή να λέμε για έναν πολιτικό ότι αυτός είναι "Βατοπαιδινός". Και με αυτά τα λόγια δεν θέλω να υπερασπιστώ τον Εφραίμ, αλλά να στηλιτεύσω τη δική μας ευκολία με την οποία πίπτουμε στο σοβαρό αμάρτημα της ιεροκατηγορίας, ως κοινωνία, χωρίς να έχουμε αποδείξεις και, αντιθέτως, θα έλεγα εγώ, όταν υπάρχει πλήθος αποδείξεων ότι δεν υπήρξε καμία διακίνηση μαύρου χρήματος στη συγκεκριμένη υπόθεση.

  Και η δική μας αυτή ευκολία με την οποία ρίχνουμε το ανάθεμα σε κάθε εκκλησιαστικό άνδρα δείχνει το πνευματικό επίπεδο στο οποίο έχουμε φτάσει ως κοινωνία και την απόσταση που μας χωρίζει από τον γνήσια Ορθόδοξο βίο, αλλά και από αυτήν ακόμη την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη.

  Δεν Με θέλετε λοιπόν στην Ελλάδα, μας λέει τώρα ο Θεός; Ορίστε να δείτε τώρα πώς είναι αν πάρετε στη χώρα σας για "Έλληνες" μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνων Αφροασιατών, αλλά και Αλβανών γειτόνων μας, που μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι πολλοί από αυτούς παραμένουν μουσουλμάνοι στη συνείδηση και φιλότουρκοι. Μας έρχεται τώρα λοιπόν ο Ραγκούσης να μας πει για "συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή" και το Άγιο Βάπτισμα, που κάποτε το θεωρούσαμε ως πρώτη προϋπόθεση για την πρόσκτηση της ελληνικότητας, Το πετάμε, δεν μας κάνει πια. Αφού δεν Με θέλετε, μας λέει ο καλός Θεός, Εγώ φεύγω. Κρατήστε ελληνικότητα και έθνος χωρίς Εμένα.

  Άραγε δεν είναι έτσι; Για σκεφθείτε το σας παρακαλώ. Διώχνουμε μόνοι μας το Θεό και Αυτός φεύγει, τώρα, από τον εθνικό μας βίο, δια της μουσουλμανικής εισβολής.

  Ας μετανοήσουμε έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, και ας Τον παρακαλέσουμε να μας προστατέψει από την δίκαιη οργή Του, να πάρει πίσω τη δίκαιη απειλή που συνιστά για το έθνος μας τα σχέδια του Κακού εναντίον μας, τα οποία επιτρέπει αυτή τη στιγμή με τη φιλανθρωπία Του και υλοποιούνται, μπας και συνετιστούμε και βάλουμε μυαλό έστω και αυτή την ύστατη ώρα.

  Κατ' άνθρωπον, οι δυνάμεις αυτές που απεργάζονται την καταστροφή μας είναι πολύ ισχυρές. Κατά Θεόν, είναι ανίσχυρες και αδύναμες. Αν ζητήσουμε συγχώρεση από τον Κύριο για το ότι συνειδητά Τον εξοβελίσαμε από τον ατομικό και εθνικό μας βίο, τότε θα έλθει η Θεία βοήθεια και το λαθρονομοσχέδιο θα γίνει καπνός. Όπως και κάθε άλλη απειλή κατά του Έθνους μας.

  Και αν ακόμη δεν πιστεύετε στο Θεό των Ορθοδόξων Χριστιανών, που είναι δικαίωμά σας να μην πιστεύετε, συνετιστείτε τουλάχιστον από το παράδειγμα των Εβραίων, που κρατώντας την πατροπαράδοτη πίστη τους ως σύνολο, ως συλλογικότητα, κατάφεραν μέσα από μύριες δυσκολίες να δημιουργήσουν κάποια στιγμή κράτος και να κάνουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των μουσουλμάνων να τους κοιτάζουν με ανίσχυρη λύσσα. Δεν θα γινόταν αυτό αν δεν είχαν κρατήσει την πίστη των πατέρων τους. Και ας μην θεωρούμε, ας μην είναι η σημερινή εβραϊκή θρησκεία η αληθινή θρησκεία, όπως είναι η δική μας θρησκεία. Και μόνον η εθνική και κοινωνική συνοχή που τους προσέφερε η συλλογική προσκόλληση στη θρησκεία τους, απέδωσε τελικά αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα που ακούει κράτος του Ισραήλ.

  Πόσο μάλλον εμείς, που, εκτός από τα αγαθά που φέρνει η συλλογική προσκόλληση στη θρησκεία των πατέρων μας, θα έχουμε την ατόφια βοήθεια του αληθινού Θεού, ενάντια στο κάθε σχέδιο που απεργάζεται την καταστροφή μας.

  Σκεφθείτε λιγάκι αυτά που σας λέω και μην τα απορρίψετε κατευθείαν.

  Επώνυμος

 28. πολίτης avatar
  πολίτης 05/02/2010 09:16:44

  Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα που να δημοσιεύει αυτούσιο το κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή; Βρίσκω μόνο αναφορές στις δηλώσεις Ραγκούση.

  • Αρράκις الراقص avatar
   Αρράκις الراقص @ πολίτης 05/02/2010 13:33:55

   Ολόκληρο το ν/σ:
   kafeneio-gr.blogspot.com/2010/02/blog-post_138.html

 29. πατριωτης avatar
  πατριωτης 06/02/2010 10:39:01

  Θυμοσαστε εναν αλβανο που τον εκαναν σημαιοφορο στη θεσσαλονικη και επειτα πηγε με υποτροφια στην αμερικη? τωρα ετοιμαζεται για αρχηγος του αλβανοφωνου κομματος Ελλαδος...........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.