#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/11/2007 02:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάνει ο Σουφλιάς για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

 Ενώ ακόμα και ολόκληρη Ντόρα δεν επέμεινε στην πρότασή της για υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου στον εκλογικό νόμο, ο Γιώργος Σουφλιάς στάθηκε ανυποχώρητος μέχρι τέλους. «Αυτή είναι η άποψή μου και δεν την αλλάζω», πάτησε κάτω το πόδι ο «Σαρακατσάνος πολιτικός» δικαιώνοντας εκείνους που μίλησαν για «νάρκη Σουφλιά». Κάνει λοιπόν «γερμανικά νούμερα» ο Σουφλιάς στον Καραμανλή και σκεφτήκαμε ότι μάλλον φτάνει η ώρα της εκδίκησης, που τον διέγραψε από το κόμμα, αφού έχασε και την ηγεσία της ΝΔ. Με τις πλάτες των φίλων του ιδιοκτητών-μεγαλοεργολάβων των μήντια και των τσιμέντων, ο Λαρισαίος πολιτικός επιχειρεί να μπετονάρει  το ύπατο πολιτικό αξίωμα, καθώς η αστάθεια του πολιτικού συστήματος αυξάνει και οι φυγόκεντρες τάσεις δυναμώνουν. Με όλα τα χαρακτηριστικά  του συντηρητικού κομματάρχη της δεξιάς, ο οποίος αρέσκεται στο να κόβει κορδέλες και να εγκαινιάζει ημιτελή  έργα άλλων και δικά του, επιχειρεί να καθαγιασθεί και στη συνείδηση γαλάζιων και πράσινων ψηφοφόρων ως ο σώφρων κεντρώος πολιτικός ανήρ. Τελευταίο επίτευγμά του, τα εύσημα που απένειμε στους κατασκευαστές των αντιπλημμυρικών που πλημμύρισαν τις καμένες περιοχές.

Όσο πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές και ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα αναγκάζεται να κάνει όλο και περισσότερες υποχωρήσεις σε εκείνους που τον έχουν παγιδέψει σε μια αδιέξοδη εξουσία, τόσο ο αποστασιοποιημένος Σουφλιάς θα οικοδομεί το υπερκομματικό προφίλ του. Είναι τόσο αποστασιοποιημένος μάλιστα και τόσο δυναμικά διαφωνών που, όπως λένε στο Μαξίμου, είναι ο μόνος που δεν καταδέχεται να πάει στο σπίτι του Πρωθυπουργού, όταν τον φωνάζει. Πηγαίνει μόνο μέχρι τον Λυκαβηττό.

Είναι όμως ο Σουφλιάς ο Πρόεδρος Δημοκρατίας που έχει ανάγκη η χώρα; Μπορεί να υπάρξει πρωθυπουργός που θα τον προτείνει; Όσο διακοσμητικός κι απαξιωμένος κι αν είναι ο θεσμός της Προεδρίας δεν παύει ο εκάστοτε ένοικος της Ηρώδου του Αττικού να αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με τις διεθνείς επαφές και συναντήσεις του. Λίγο πριν το 2010, λοιπόν, θα μπορούσε ο Σουφλιάς να επωμισθεί  ένα ρόλο που απαιτεί άλλα προσόντα απο αυτά του ξεπερασμένου «τεχνολογικά» και πολιτικά  στελέχους της δεξιάς; Το να επιθυμεί  ο ίδιος να βρεθεί στο εν λόγω αξίωμα  κάθε άλλο παρά συνετό πολιτικό άνδρα δείχνει. Άσε που δεν μπορεί να πείσει ότι το κάνει για το καλό της χώρας. Εκτός κι αν φιλοδοξεί να προσθέσει κάποιες χιουμοριστικές παραγράφους στα βιβλία όσων ηγετών έχουν την τύχει να τον γνωρίσουν από κοντά και τον περιλάβουν στα απομνημονεύματα τους. Στο χέρι του νικητή- πρωθυπουργού των επόμενων εκλογών είναι να μας εκπλήξει με ένα πρόσωπο από το χώρο της διανόησης, ή της επιστήμης, που να σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για το βαλκάνιο αυτό αυθαίρετο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. σαμπαντι avatar
    σαμπαντι 21/11/2007 11:06:53

    Για αγροφυλακας παντως κανει σιγουρα!

  2. Εξάκτινος avatar
    Εξάκτινος 21/11/2007 11:16:48

    Δε νομίζω να έχει κανείς πρόβλημα με τον Παπούλια. Ο Σουφλιάς δεν έχει θέση στο Προεδρικό μέγαρο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.