#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/08/2013 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάθαρση!Αυτό θα είναι το σύνθημα των επόμενων εκλογών οψέποτε γίνουν!

Είναι το μόνο σύνθημα που μπορεί πλέον να συνεγείρει τους Έλληνες. Είναι η μόνη διαδικασία που μπορεί να αλλάξει την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα στην χώρα.

Αυτός που θα αρθρώσει όμως ένα τέτοιο σύνθημα, πρέπει να πείσει πως είναι σε θέση να το εφαρμόσει προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη και προς τα … επάνω.

Κάνουμε λάθος όσοι τόσον καιρό υποστηρίζουμε πως η κοινωνία χρειάζεται πρωτίστως ένα όραμα. Όχι! Εκείνο που χρειάζεται κυρίως είναι Δικαιοσύνη και Νέμεσις. Να μπουν στην φυλακή οι κλέφτες του χρήματος και των ονείρων του απλού πολίτη.

Οι δικαστές θα πρέπει να αρχίσουν την προπόνηση. Πρώτα να καθαρίσουν τα του οίκου τους, μετά θα τους χρειαστεί η κοινωνία σε ατέλειωτες υπερωρίες. Είναι πολλή η κόπρος του Αυγεία, είναι αμέτρητα τα λαμόγια, είναι πανίσχυροι οι διαπλεκόμενοι, οι πολιτικοί, οι εργολάβοι, οι μεσάζοντες.

Είναι στρατιές οι κλέφτες και καραβιές οι απατεώνες. Ολόκληρες μεραρχίες τα παράσιτα που ρούφηξαν και ρουφάνε ακόμη το αίμα του κοσμάκη. Αντί να κυνηγάμε τους καταστραμμένους που δεν πληρώνουν τον ΟΑΕΕ, τους ενδεείς που δεν μπορούν να οικονομήσουν την δόση της εφορίας, το σπιτάκι του άνεργου και του φτωχού, θα πρέπει να κατατροπώσουμε τους «λίσταρχους», τους πρίγκιπες με εκκαθαριστικά κολλήγα, τους «υπερπόντιους» με τις σπιταρόνες και το κρυμμένο ρευστό, τους μιζαδόρους και τους κομπραδόρους με τα κοχίμπα και τις φεράρι, τους αιρετούς με τα «πόθεν αίσχη».

Δεν πρόκειται να σωθεί αυτή η χώρα αν δεν υπάρξει κάθαρση. Κυρίως αυτή η αίσθηση της ατιμωρησίας, της βαθιάς αδικίας, της ιταμής πρόκλησης εκ μέρους των απατεώνων που μας βγάζουν προκλητικά τη γλώσσα, είναι που οδηγεί την κοινωνία στα άκρα.

Φυσικά η κάθαρση από μόνη της δεν φτάνει.

Αν είναι να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία στα χνάρια της παλαιάς, αν είναι να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το παλιό αποτυχημένο οικονομικο-πολιτικό μοντέλο, η κάθαρση θα λειτουργήσει μονάχα ως ανακουφιστική και παρηγορητική παρένθεση.

Μετά την κάθαρση και την τιμωρία των ενόχων, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε βαθιές αλλαγές στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα πιο δίκαιο, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό μοντέλο ανάπτυξης για την χώρα.

Χωρίς αυτό, ότι και να κάνουμε θα παραμείνει ημιτελές. Αλλά δεν θα μπορέσουμε καν να ξεκινήσουμε χωρίς την εύρεση και τιμωρία των ενόχων. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε ομαλά πιο πέρα με συγχωροχάρτια και ευχές.

Τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει αυτός που θα πείσει τον κόσμο πως μπορεί και θέλει να καθαρίσει την επί δεκαετίες συσσωρευμένη κόπρο του Αυγεία σε κάθε μεριά, σε κάθε τομέα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Δεν υπάρχει μέλλον, χωρίς το οριστικό, δίκαιο, τιμωρητικό, λυτρωτικό ξεκαθάρισμα με το φαύλο παρελθόν!

Akenaton      

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 27/08/2013 09:50:30

  Πολυ σωστές οι επισημάνσεις σου. Νεμεσις και νέα πορεία.

 2. Δρυς avatar
  Δρυς 27/08/2013 10:23:52

  Εύγε Akenaton, ευστοχότατα ρεαλιστής αυτή τη φορά.
  Πέρα από τις πολιτικοοικονομικές αναλύσεις-θεωρήσεις-τοποθετήσεις του καθενός, αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουμε σα χώρα.

 3. feygw pali avatar
  feygw pali 27/08/2013 10:47:53

  αναρωτιέμαι, μήπως πρέπει να προσέχουμε τι ευχόμαστε;;;

 4. Jim Bim avatar
  Jim Bim 27/08/2013 10:52:15

  Πολλοί υποσχέθηκαν την κάθαρση και την ίδια ώρα έπαιρναν μίζες για κρατικά συμβόλαια ....
  Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΟΥΣ - ΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ - ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ..... και αυτό επιτυνχανεται μονο με ΛΙΣΤΑ !

  • Eva avatar
   Eva @ Jim Bim 27/08/2013 14:17:43

   Η λίστα είναι η μόνη λύση.
   Η κοινωνία να απαλλαγεί απο τους Μαυρογυαλούρους.

 5. Α avatar
  Α 27/08/2013 11:05:21

  Δεν αρκεί η πρόθεση, ούτε το σύνθημα.
  Αυτός που θ΄αποδώσει δικαιοσύνη, πρέπει να έχει τη δύναμη να το κάνει. Και τη δύναμη τη δίνει ο λαός.

 6. Αστρολάβος avatar
  Αστρολάβος 27/08/2013 11:13:10

  Το σύνθημα των επόμενων εκλογών, θα είναι :
  '' Ψωμί - Παιδεία - Απελευθέρωση'' και η κάθαρση θα προκύψει αυτόματα, μετά την Απελευθέρωση.

 7. Mpourloto avatar
  Mpourloto 27/08/2013 11:33:34

  Ποσο ξενη ακουγεται αυτη η λεξη στην ελληνικη πραγματικοτητα .

 8. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 27/08/2013 12:04:56

  Άστα καλύτερα, φίλε Akenaton.
  Έγινε η κάθαρση, το 1989.
  Έχουμε πείρα εμείς. Πειραμίς. Ponzi, "αεροπλανάκι" με πολλούς επιβάτες.

  • Samurai avatar
   Samurai @ Uncle Stgm 27/08/2013 14:29:08

   Να συμπληρώσω κι εγώ
   Κάθαρση μόνο ο ''αχόρταγος'' και το ''θηρίο'' κάνουν.

 9. GJ avatar
  GJ 27/08/2013 12:05:08

  Τα ίδια και τα ίδια. Ευσεβείς πόθοι. Εμεις οι Έλληνες στα λογια καλοί είμαστε στα έργα είναι που υστερούμε. Για αυτό κιόλας οταν θέλουμε να ανακαινίσουμε κάτι (πχ. οργανισμό, υπουργείο κτλ.) ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ τον τίτλο και είμαστε σουπερ ευχαριστημένοι. Και εις άλλα με υγείαν λοιπόν!!!!

 10. Νικήτας avatar
  Νικήτας 27/08/2013 12:37:22

  Έφτασε η ώρα.

  Μην γελιόμαστε
  η χώρα έφτασε στο τελευταίο σκαλί λόγω του πλούτου που συσσώρευσαν οι κλέφτες όλα αυτά τα χρόνια διότι ο παράνομος πλούτος είναι χρήμα που αφαιρείτε απο την αγορά χωρίς να ξαναμπαίνει

  Ο πλούτος αυτός λόγω της παράνομης προέλευσης του δεν άφησε κανένα οικονομικό ίχνος στα κρατικά ταμεία αφενός και αφεταίρου δημιουργήθηκε με δανεικά ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι του που τώρα καλούμαστε εμείς να πληρώσουμε .
  Αν αυτός ο πλούτος δεν αποδοθεί στην κοινωνία οι κλεφτες θα εδραιωθούν περαιτέρω και η χώρα ολοένα θα βυθίζεται στο αδιέξοδο.

  Και τα νούμερα βγαίνουν μια χαρά με απλό πολλαπλασιασμό αυτήν την φορά : Τόσα χρονια επί τόσους κλέφτες επί τόσα δίς , ίσον ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

  Χρειάζεται η αποφασιστικότητα και το μυαλό του Ηρακλή απο έναν οραματιστή ηγέτη που πέρα απο το φυσικό χάρισμα του σθένους και της αντρειωσύνης , αλά Καραισκάκης , θα είναι οπλισμένος με την τεράστια λαϊκή απαίτηση για ουσιαστική και εμπράγματη κάθαρση που θα φέρει ούτως ή άλλως νομοτελειακά στο πολύ κοντινό μέλλον το αδιέξοδο που βιώνουμε τώρα .
  Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν άλλα χρήματα απο τον απλό λαό και εάν δεν αρχίσουν να ξηλώνονται τα κατεστημένα ώστε να πάνε και αυτά στο ταμείο θα γίνει επανάσταση .

  Τέλος είναι ένα τεράστιο ζήτημα αν μπορει αυτό το σωτήριο και τιτάνιο αυτό έργο μπορεί να επιτελεστεί απο το υπάρχον πολιτικό σύστημα με τις συσσωματώσεις , τις φιλίες και τους πανίσχυρους κομματανθρώπους του όπου είναι βουτηγμένοι στο συμφέρον σαν τα ποντίκια στο λάδι και δεν υπάρχει περίπτωση να την κάνουν για .... το καλό της πατρίδας.

  Κατά την αποψή μου αν έχεις τον λαό μαζί σου μένοντας εσύ , πρώτος και καλύτερος στο άσσο , χαρίζοντας δηλαδή τις εξασφαλίσεις σου υπέρ πατρίδος τότε κάνεις θαύματα απο όπου και αν προέρχεσαι , πέρνοντας φαλάγγι τις κότες που θα σηκώσουν ανάστημα.

 11. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 27/08/2013 13:15:58

  Συμφωνώ μεν, διαφωνώ δε.. και εξηγώ το γιατί.
  Επιβεβλημένη η κάθαρση σε όλα τα μήκη και πλάτη του πολιτικού συστήματος και της Ελληνικής κοινωνίας, είναι σαφώς το κλειδί για να κτισθεί η Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε.
  ΑΛΛΑ για ποιό λόγο ο ψηφοφόρος να πιστέψει σ αυτό το σύνθημα?
  Τι δείγματα κάθαρσης υπάρχουν έως τώρα? Ο Ακης και ο κακομοίρης ο Παπαγεωργόπουλος?
  Που είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού για μία και μόνο εξεταστική για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο? Ο κόσμος προτιμά να υποθέτει πως τα βρήκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , παρά να υποθέτει το σωστό, ότι δηλαδή εξεταστική για το μνημόνιο σημαίνει αυτομάτως και πτώση της κυβέρνησης.
  Θέλετε παραδείγματα? Δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα ονόματα που κυκλοφορούν ως υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες!
  Μην ξεχνάτε πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά να φαίνεται και τίμια.
  Η λύση είναι διπλή λοιπόν.. και όραμα και κάθαρση.. αλλά κάθαρση στην πράξη, όχι στα λόγια και με τους ίδιους ανθρώπους.
  Και επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει με το επικοινωνιακό επιτελείο, έως πότε θα κρατά η θερινή ραστώνη;

 12. Zugzwang avatar
  Zugzwang 27/08/2013 13:19:03

  Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι για να νοικοκυρεψεις ενα σπιτι πρεπει πρωτα να το καθαρισεις. Συμφωνω με τον Ακενατον.

 13. Eva avatar
  Eva 27/08/2013 14:13:42

  Επειδή η κάθαρση προς τα πάνω είναι πολύ δύσκολη,
  επειδή καθαροί για να την πραγματοποιήσουν
  υπάρχουν ελάχιστοι,
  ας εφαρμοστεί δικαιοσύνη προς τα κάτω αρχικά.
  Όλες οι παράνομες συντάξεις και επιδόματα,
  μαιμού ανάπηρων
  Όλες οι συντάξεις των πεθαμένων
  να γυρίσουν πίσω.
  Και αυτός που κλέβει λίγα είναι εξίσου κλέφτης
  με αυτόν που κλεβει πολλά.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Eva 27/08/2013 14:58:15

   Με την υπεροχη αυτη λογικη, εφεξης θα πρεπει να τιμωρειται μονο οποιος κλεβει ενα μηλο αλλο οχι οποιος ληστευει μια τραπεζα...

 14. B. avatar
  B. 27/08/2013 14:17:41

  Ωραίες οι ευχές, χρήσιμες οι επαναλαμβανόμενες διαπιστώσεις, μα ο καιρός περνάει αμείλικτος και με τις φονικές του ερπίστριες, ότι μπροστά του όρθιο σταθεί, το ισοπεδώνει....

 15. akenaton avatar
  akenaton 27/08/2013 14:40:41

  Ε, αν δεν γίνουμε "αχόρταγοι" και "θηρία" προκοπή δεν πρόκειται να δούμε. Και να σωθούμε προσωρινά από την κρίση (ή καλύτερα να μας σώσουν) πάλι σε λίγα χρόνια εδώ θα είμαστε εφαρμόζοντας τις ίδιες πρακτικές.
  ΥΓ. Η απάντηση και για τον θειούλη παραπάνω ... Πως αλλιώς θα τα πάρουμε από τους παρανόμως "λιπαρούς" ωρε θείο; Με ευχέλαιο;

  • Ορέστης Μακρής avatar
   Ορέστης Μακρής @ akenaton 27/08/2013 20:49:47

   Φίλε Akenaton
   Η τράπουλα έχει μοιραστεί και είναι σημαδεμένη.
   Ας μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες και γινόμαστε κι εμείς λα'ι'κιστές όπως οι ταγοί μας.
   Ας δούμε την αλήθεια κατάματα, για να μπορέσουμε να πορευτούμε σε κάπως πιο καθαρό δρόμο.
   Οι εθνοσωτήρες μας τα έχουν βρει με τους νταβατζήδες από το εξωτερικό, και τα πειράματα συνεχίζονται.
   Όταν κάπως καλυτερέψουν τα πράματα θα μας πασσάρουν τους μισθούς των 490 ευρώ και τις συντάξεις των 600 σαν εθνική επιτυχία που επιτεύχθηκε μετά από '' επίπονες κα αιματηρές διαπραγματεύσεις'' με τα κακά θηρία που ήθελαν να μας καταπιούν.

 16. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 27/08/2013 15:11:07

  Απο κυβερνησεις που λειτουργουν......σε αναγκαστικη συμβιωση ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ. Η καθαρση θα ερθει αργα και βασανιστικα σαν ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ και ο καθε κατεργαρης θα παει ......στον παγκο του. Πιστευει κανεις οτι μπορει να γινει καθαρση τωρα που εχουμε στη.....πλατη μας τους σοσιαΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ? Εδω τους....βολευουμε για να μην εχει....προβλημα ο Βενιζελος....Βεβαια εχουμε και εμεις πολλα....μπουμπουκια που συν το χρονο δεν θα τους ξερει κανεις, αλλα το θεμα ειναι οτι θα φυγουν ΚΑΛΛΟΤΑΙΣΜΕΝΟΙ και θα κανουν μονιμα διακοπες και ο ΛΑΟΣ θα υποφερει.

 17. Ξενοφων avatar
  Ξενοφων 27/08/2013 15:13:56

  ..και η ΧΑ ηταν η πρώτη με σύνθημα "να ξεβρωμισει ο τόπος" και "κάθαρση τωρα". Μηπως κατι αυτο σηματοδοτεί για τις επόμενες εκλογές;

 18. Gigi Riva avatar
  Gigi Riva 27/08/2013 16:24:55

  Αγαπητέ Ακενατον, όταν διαβάζω τα με αγωνία γραμμένα κείμενά σου (κάτι πάρα πάνω θα γνωρίζεις), μου έρχονται οπτικοακουστικοί συνειρμοί (ίσως υπάρχουν επαγγελματικές εφέσεις...) που θέλω να στους εκφράσω.
  Έτσι τώρα μου ήλθε αυτό, επειδή σαν κάτι να θελεις με ανησυχία να μας πης για το μή παρέκει (how long) της υπόθεσης. Εγώ το μόνο που θα σημειώσω είναι ότι εφ' όσον ακόμη μετράμε εθνικό προιόν καλό είναι να γνωρίζουμε τι εθνικό πλούτο παραλάβαμε και τι θα παραδώσουμε (ανεξαρτήτως εσωτερικών ανακατατάξεων που με αφήνουν παγερά αδιάφορο).
  Το ζήτημα είναι με ποιό πλήρωμα θα γίνη το επικίνδυνο ταξίδι για τους "νέες" εποχές... λέμε τώρα!

  youtube.com/watch?v=1ilfvDkmwgQ

  • akenaton avatar
   akenaton @ Gigi Riva 27/08/2013 21:17:22

   Οι μουσικές σας προτάσεις μου είναι εξαιρετικά οικείες και άρα ευχάριστες. Αφού σκέφτομαι πως θα πρέπει να είμαστε της ίδιας γενιάς!

   ΥΓ. Με ποιο πλήρωμα; Θα δείξει, περιμένω λιγάκι ακόμη για να κάνω προσωπικό ταμείο - άποψη για την σημερινή κυβέρνηση και την δυνατότητά της να μας οδηγήσει σε "νέες εποχές" όπως τις λέμε ...

   • Gigi Riva avatar
    Gigi Riva @ akenaton 27/08/2013 22:42:21

    Τώρα με προκαλείτε ευχάριστα να "εκμαιεύσω" πόσο παράλληλα πηγαίνει ο μουσικός συμβολισμός σε θέματα υβριδικών "διακομματικών" σχεδιασμών πάρτυ... πόσο άραγε...
    Φυσικά δεν θέλω να απαντήσετε, απλώς, έτσι, για δροσερό διάλειμμα παρεκτρεπομένων πολιτικών σκεπτικών αλμάτων.

    youtube.com/watch?v=VoIkc6Rk0tY

 19. Scarface avatar
  Scarface 27/08/2013 18:50:15

  1. Ειναι αστειο να συζηταμε για καθαρση οταν οι κυριοι υπουργοι της κυβερνησης τσακωνονται ακομη και σημερα για το ποιος θα εχει το δικαιωμα να χρησιμοποιει το πρωθυπουργικο αεροσκαφος και για το αν εκεινο θα πρεπει να παει στη σκιαθο να προσγειωθει στην αμμουδια για να παραλαβει τον υπουργο.

  2. Η οποια καθαρση μπορει να ερθει μονο, δυστυχως , μεσα απο εξωθεσμικες λυσεις, γιατι εξωθεσμικες θα πρεπει να ειναι και οι ποινες.

  • diman avatar
   diman @ Scarface 27/08/2013 19:10:04

   Αμήν

 20. airman avatar
  airman 27/08/2013 20:54:46

  Η κάθαρση ήταν, είναι και θα παραμείνει απαίτηση όλων και προαπαιτούμενο για την επιβολή κράτους δικαίου και την εμπέδωση αισθήματος εμπιστοσύνης. Η μεγάλη πλειοψηφία το εννοεί πραγματικά αλλά υπάρχει και μια μειοψηφία που το απεύχεται στην πραγματικότητα. Πρόκειται για τις πάσης φύσεως και μεγέθους ''κατσαρίδες'' που αντέχουν και δύσκολα ξεπαστρεύονται.
  Και είναι αλήθεια ότι όλοι μας πάνω-κάτω ξέρουμε τέτοιες ''κατσαρίδες'', τι κάνουν, πως επιβιώνουν και που κρύβονται. Πόσοι από εμάς όμως είμαστε διατεθιμένοι να βάλουμε ένα χεράκι να καθαρίσει ο τόπος;
  Θα πει κάποιος ότι αυτό είναι δουλεία άλλων. Της αστυνομίας, των εισαγγελέων, των δικαστών, του ΣΔΟΕ, του, του, του .... Σύμφωνοι, αλλά επειδή έχουν μαζευτεί πολλά, έχουμε να κάνουμε με Λερναία Ύδρα και ο χρόνος πιέζει, μήπως αντί να περιμένουμε πότε θα φασκελώσουμε ή -σπανίως- θα χειροκροτήσουμε να ανεβάσουμε τα μανίκια; Τόσο για να απαλλαγούμε από τις ''κατσαρίδες'' όσο και για να απολυμάνουμε το χώρο ώστε να μην ξανάρθουν. Γιατί ο στόχος είναι να φύγουν και να μην ξανάρθουν!

  • akenaton avatar
   akenaton @ airman 28/08/2013 13:25:19

   Η κάθαρση είναι δουλειά όλων μας! Πρώτο όπλο η ψήφος που μέχρι τώρα την έχουμε χρησιμοποιήσει "εμπορικά" οι περισσότεροι πολίτες μέχρι σήμερα. Έπειτα, η γνώμη μας που δόξα τω θεω μπορούμε ευκολότερα να καταθέτουμε. Μετά, η ενεργή συμμετοχή μας σε όλα τα κοινά. Η καταγγελία. Η δράση προς την μεριά του δικαίου και η υποστήριξη του άξιου και όχι του γνωστού-συγγενή-αρεστού παντού. Εμείς, κοινωνία δηλαδή είμαστε αυτοί που θα εγγυηθούμε την κάθαρση. Η ηγεσία απλώς θα επιδείξει πολιτικό σθένος - βούληση και θα δώσει το σύνθημα.

 21. Eva avatar
  Eva 27/08/2013 20:58:58

  Όποιος κλέβει θα τιμωρηθεί παραδειγματικά.
  Η είσπραξη συντάξεων νεκρών για δεκαπέντε χρόνια
  δεν είναι ένα μήλο.
  Οι συντάξεις μαιμού εφ όρου ζωής
  δεν είναι ένα μήλο.
  Τα μαιμού επιδόματα δεν είναι ένα μήλο.
  Πίσω λοιπον τα κλεμμένα και κατασχέσεις.
  Και όλοι οι κλέφτες μέσα.
  Απλά μάθετε, πως όσο ψηλότερα είσαι όταν κλέβεις
  τόσο δυσκολότερα αποδίδεται δικαιοσύνη. Αυτό είπα.
  Με την δική σας πιο υπεροχη λογική
  να δώσουμε ασυλία στους μικρότερους κλέφτες δηλαδή.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Eva 27/08/2013 23:43:38

   Ασφαλως και πρεπει να τιμωρουνται και οι μικροι κλεφτες, αν και στο θεμα των συνταξεων υπηρξε υπερβολη στις καταγγελιες για λογους σκοπιμοτητας. Πολλες οικογενειες ανεφεραν οτι ενω ειχαν δηλωσει τον θανατο του συνταξιουχου, h γραφειοκρατια συνεχιζε να πληρωνει τη συνταξη για πολυ καιρο. Αλλα απο το κεφαλι βρωμαει το ψαρι και αν δεν τιμωρησεις τον μεγαλοκαρχαρια η μαριδα δεν θα σταματησει ποτε να αλωνιζει.
   Οσες προσθεσεις και να κανετε στις μαïμου συνταξεις, δεν φθανεται ουτε στο δεκατο του ποσου που εχουν βγαλει οι μεγαλοκλεφτες στο εξωτερικο.

   • Eva avatar
    Eva @ Zugzwang 28/08/2013 12:45:50

    Εγώ δεν συγκρίνω τα ποσά που έβγαλαν οι μεγαλοκλέφτες στο εξωτερικό.
    Η μήπως φαντάζεστε οτι ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ
    τους μεγαλοκλέφτες?
    Η νοοτροπία πρέπει να παταχθεί.
    Τι σημαίνει Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ να πληρώνει την σύνταξη?????????????????
    Δεν γίνονται αυτά κύριε.
    Έχω χάσει άνθρωπο δικό μου και ξέρω.
    Και στην τελική πας στο ταμείο και ενημερώνεις.

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Eva 28/08/2013 14:44:35

     Δεν λειτουργουν ολα τα ταμεια με τον ιδιο τροπο! Δεν λειτουργουν ολες οι υπηρεσιες σε ολη την χωρα με τον ιδιο τροπο! Δεν υπαρχει δυστυχως ακομα ενιαιος τροπος αντιμετωπισης ολων των περιπτωσεων. Ειναι απατηλο να βγαζουμε γενικα συμπερασματα μονο απο την προσωπικη μας εμπειρια!
     Και βεβαιως, το πρωτο και κυριο ειναι ν'αλλαξουμε ολοι νοοτροπια. Που διαφωνουμε;

    • feygw pali avatar
     feygw pali @ Eva 28/08/2013 16:20:01

     επειδή ξέρεις και ενίστασαι με πολλά ερωτηματικά, θα σου πω και εγώ αυτά που ξέρω. η μητέρα μου ήταν συνταξιούχα του ΟΓΑ, η τελευταία σειρά που έπαιρνε την αγροτική σύνταξη ως τελείως ανασφάλιστη. ο πατέρας μου ήταν συνταξιούχος του ΙΚΑ. πριν 1,5 χρόνο, Δεκέμβριο του 2011, πέθανε ο πατέρας μου και η μητέρα μου έπρεπε να αλλάξει συνταξιοδοτικό ταμείο και να πάει στο ΙΚΑ. αμέσως μετά τον θάνατο, σε δύο (2) ημέρες, έδωσα στον ανταποκριτή του ΟΓΑ αντίγραφο της ληξιαρχικής πράξης θανάτου, για να σταματήσει η χορήγηση της σύνταξης στην μητέρα μου. επειδή εκείνον τον καιρό η κυβέρνηση κυκλοφορούσε φήμες ότι όσοι έπαιρναν παράνομα σύνταξη θα διωκόταν ποινικά και η μητέρα μου φοβόταν πολύ, πίεζα φορτικά τον ανταποκριτή του ΟΓΑ να επικοινωνήσει με τα κεντρικά στην Αθήνα για την διακοπή της σύνταξης, μιας και αυτή συνέχιζε να μπαίνει στον λογαριασμό της μητέρας μου. σίγουρα, εσύ που ξέρεις, δεν θα ήθελες να μάθεις ότι η σύνταξη σταμάτησε να χορηγείται μέσα στο 2013.... όλο αυτό το διάστημα, η μητέρα μου ήταν μέσα στο άγχος, μη τυχόν και την στείλουν στα δικαστήρια. ίσως, τελικά, Eva μου, έστω και αν κάποιος ξέρει πολλά, μερικές φορές κρείττον σιγάν....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.