29/08/2008 16:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΚΚΕ: για όλα φταίνε τα οθωμανικά φιρμάνια

Την ώρα που σύσσωμη η υπόλοιπη αντιπολίτευση επισημαίνει τις σοβαρές πολιτικές και ηθικές ευθύνες που προκύπτουν από το real estate της Μονής Βατοπεδίου ( βλ. Βοήθειά μας), το ΚΚΕ σπεύδει να προσφέρει δεκανίκι στους βαλλόμενους υπουργούς της κυβέρνησης, με μια «εξισορροπημένη» ανακοίνωση του εναντίον του δικομματισμού, των σουλτάνων και των …αυτοκρατόρων του Βυζαντίου. Και μας λέει:

«Η επιχείρηση υφαρπαγής της Βιστονίδας από τη μονή Βατοπεδίου, με την αξιοποίηση οθωμανικών φιρμανιών, ξεκίνησε το 1999 με την ανοχή και στη συνέχεια τη νομιμοποίηση αυτών των διεκδικήσεων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι εκχωρήσεις στη μονή Βατοπεδίου δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την καταστροφική εκμετάλλευση των δασών και την παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων σε μοναστήρια. Μόνο στην περιοχή της Χαλκιδικής τα μοναστήρια διεκδικούν πάνω από 80.000 στρέμματα με βυζαντινά χρυσόβουλα και οθωμανικά μολυβδόμηλα».

Καλά όλα αυτά και δεν αντιλέγουμε. Δεν είδε όμως το ΚΚΕ και τίποτα πιο πρόσφατα φιρμάνια και «χρυσόβουλα»; Δεν πρόσεξε ότι όλες τις μεταβιβάσεις της μονής τις χειρίστηκε η σύζυγος του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και κουμπάρα του υπουργού Επικρατείας, ο οποίος όλως τυχαίως ασφαλώς τυγχάνει και πνευματικό τέκνο του ηγουμένου της μονής;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικόλας avatar
  Νικόλας 29/08/2008 16:41:36

  Δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετούν οι τίτλοι α λα λαϊκή εφημερίδα γιατί πιστεύω πως ο συντάκτης τελικά κατάλαβε που το πάει το ΚΚΕ. Συνεπές στην γραμμή πως τα φαινόμενα διαφθοράς και σήψης είναι διαχρονικά το ΚΚΕ δεν απομονώνει το περιστατικό αλλά θέλει να πει πως το σύστημα λειτουργούσε έτσι και με το ΠΑΣΟΚ. Όσο για τα φιρμάνια και τα χρυσόβουλα τα αναφέρει για να δείξει το γελοίο του θέματος.

 2. aionios avatar
  aionios 29/08/2008 16:54:42

  όταν έχουμε όμως μια τόσο μεθοδευμένη επιχείρηση αρπαγής δημόσιου πλούτου από συγκεκριμένα πρόσωπα της κυβέρνησης το να μιλάμε γενικά και αόριστα και να εμπλέκεται και το ΠΑΣΟΚ (δικαίως) είναι ευθεία υποστήριξη αυτού που διαπράτει την παρανομία.
  όλοι πλέον καταλαβαίνουν σε τι έχει εξελιχθεί το ΚΚΕ και δεν ξαφνιαζόμαστε πλέον.
  Μια Holding εταιρεία είναι που έχει κοινά συμφέροντα με τη ΝΔ.

 3. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 29/08/2008 17:20:38

  το δεκανίκι του Κωστάκη....αλήθεια από πού τάχα τους κρατάει μια ζωή η δεξιά και κάνουν την πάπια..
  από το 1974...από το 1989...κάτι υποθέσεις με ρούβλια...κάθε απάντηση δεκτή.

 4. Anonymous1 avatar
  Anonymous1 29/08/2008 18:12:02

  Ανώνυμε 05:03 κούλαρε, σε blog αναφέρεσαι και ειδικότερα στο Αnti. Χαλάρωσε και ρούφα τον καφέ σου, συνεπείς ως Έλληνες κάνουμε ουσιαστικά χαβαλέ με την επικαιρότητα και σε αυτή, αλλά και στις περισσότερες αναρτήσεις. Μη στραβώνεις έτσι, πάρε το ταβλι αγκαλιά κι έλα να συνεισφέρεις, στείλε κανένα post, γράψε κανένα σχόλιο εδώ σιγά-σιγά να το μάθεις κι εσύ το άθλημα, δε θέλει κόπο.

 5. Ανώνυμος 5:03 avatar
  Ανώνυμος 5:03 29/08/2008 20:17:54

  @Ανώνυμος 6:21

  Οκ, εσύ μόνο προσπάθησε να μην εξαϋλωθείς από την πολλή χαλάρωση και τον πολύ χαβαλέ.
  Να με συγχωρείς, αλλά εμένα εκφράσεις του στιλ "το ΚΚΕ σπεύδει να προσφέρει δεκανίκι στους βαλλόμενους υπουργούς της κυβέρνησης" δεν νομίζω καθόλου ότι είναι πλάκα. Δεν με διασκεδάζουν ρε παιδί μου, γιατί βρωμάνε λάσπη και πασοκικό ιδεολόγημα "όποιος δεν είναι μαζί μου - δεν μου κάνει πλάτες, είναι με τη ΝΔ".

  Ε, δεν είμαστε με κανέναν τους. Ας το χωνέψουν.
  Και ξενερώνω να διαβάζω τέτοιες αλητείες, ειδικά στο Anti. Γιατί μου δείχνει ότι όχι να συνεισφέρει κανείς δεν αξίζει (όπως με προτρέπεις) αλλά ούτε να το διαβάζει.

  ΥΓ.:Κι εγώ ως συνεπής Έλληνας έπρεπε να αρπαχτώ. Δεν είναι και αυτο μια ελληνικότητα;

 6. Anonymous1 avatar
  Anonymous1 29/08/2008 20:29:38

  Σωστός. Εσύ όμως μπορεί να μην είσαι με κανέναν, αλλά το blog αυτό, καθώς και κάθε άλλο ενημερωτικό-ειδησεογραφικό, έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό και δόγμα απέναντι στα οποία οφείλει να τηρεί μια κάποια συνέπεια.
  «Θέλουμε αυτο, δεν θέλουμε το άλλο, οι έτσι θα μας έχουν δίπλα τους οι γιουβέτσι θα μας βρούν απέναντι». Αντικειμενικός είναι μόνο ο θεός τελικά (βοήθειά μας).

 7. bill avatar
  bill 29/08/2008 22:00:02

  Η ιδιότυπη και παράταιρη συμμαχία είναι διαπιστωμένη απο καιρό. Επι ΠΑΣΟΚ δεν θυμάμαι το ΚΚΕ να επιτίθεται στον ''δικομματισμό'', αλλά μόνο στο ΠΑΣΟΚ (όχι αδικαιολόγητα). Τώρα το ΠΑΣΟΚ έχει νέο αρχηγό που έχει πάρει σαφείς αποστάσεις απο το φαύλο παρελθόν του. Αστα anonumous, το πράγμα βρωμάει.
  aionios, συμφωνώ απόλυτα.

 8. Eponymous avatar
  Eponymous 29/08/2008 23:22:15

  Ανώνυμε 10:52 όχι δεν αμφιβάλει κανείς, αλλά το πρόβλημα είναι οτι όλα αυτά τα είπε το ΚΚΕ, ΑΡΑ πρέπει να αντιμετωπιστούν με σηκωμένο φρίδι και μυδίαμα, αλλιώς τι σκατά νεο-πατριωτικό blog που σέβεται τον εαυτό του είμαστε εδωπέρα.
  Αν το ΚΚΕ πεί οτι 1+1=2, πρέπει να έρθουν τούμπα τα μαθηματικά γιατί δεν είναι ποτέ δυνατόν κάποιοι, είτε δημομανδραβέλιδες, είτε συριζέοι, είτε κνίτες, είτε ο έτσι και ο αλλιώς να έχουν ΠΟΤΕ δίκαιο σε θέση ή γραπτό τους. Σε παρακαλώ, αλλιώς να κλείσουμε το blog να πάμε για μπεκάτσες.

 9. krifos avatar
  krifos 29/08/2008 23:38:27

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ anti NA KANEΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΚΕ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ,ΑΠΟ ΕΝΑ BLOG ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟ.
  ΚΙΤΡΙΝΙΑΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΚΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ,ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ?
  Ε ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.

  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ. ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΑΕΙ(ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΄Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ).ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ?
  ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ? ΥΠΑΡΧΕΙ. Ε ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ,ΚΡΥΦΑ Η ΦΑΝΕΡΑ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ Η ΜΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.

  ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ,ΤΗ ΡΙΖΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ...

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΚΕ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.ΚΟΙΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΔΕΞΙΟΥ ΠΑΣΟΚ.
  (ΟΧΙ ΟΛΟΙ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ.)

 10. aionios avatar
  aionios 29/08/2008 23:44:05

  Η Παπαρήγα η ίδια το είπε,μακάρι να είχαμε πολλές επιχειρήσεις για να είχαμε περισσότερα έσοδα.
  Αρκεί να είναι οι επιχειρήσεις δικές μας και είναι καλή τότε η ελεύθερη οικονομία.
  Το ΚΚΕ έχει ακριβώς τη δομή που έχει η αμερικανική Σκοπιά η οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά.
  Ξέρουν το αδιέξοδο της πίστης τους και το ρίξανε στις μπίζνες.

 11. ΝΑΥΠΛΙΟΣ avatar
  ΝΑΥΠΛΙΟΣ 29/08/2008 23:56:55

  ρε κουκουδια δεν μας παρατατε τωρα ασκει εξουσια η ΝΔ αυτην να κρινεται.Και για να ξερεται,στις ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ εκλογες στο χωριο ΜΙΔΕΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΟΥ ΜΗΛΙΣΕ Η ΑΛΕΚΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-08-08 ΜΕ 150 ΚΚΕΔΕΣ 80 ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΣΑ ΠΑΠΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ. Α ΡΕ ΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ

 12. ΝΑΥΠΛΙΟΣ avatar
  ΝΑΥΠΛΙΟΣ 30/08/2008 00:34:11

  Factorx ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ο 17 ΘΑ ΤΑ ΠΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΟΜΑ

 13. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 30/08/2008 03:11:32

  Ψιτ! Μη μαλώνετε!! Όλοι είναι κομμουνιστές, -εκτός από την 17Ν, (μη παραξηγηθούμε κι όλας).

  Υπάρχει κομμουνισμός χωρίς Επανάσταση; Υπάρχει ζωή πριν τον θάνατο;

  Πότε θα ωριμάσουν οι υποκειμενικές συνθήκες των υπάκουων υπηκόων της "Δικτατορίας των Βλακών";

  Γεννιέται ή γίνεται ο βλάκας, άραγε; Μπορεί να γίνει κάποτε έξυπνος; πλούσιος;

  ***

  @krifos: γιατί, ρε, παιδάκι μου, φωνάζεις- κραυγάζεις- ωρύεσαι- γράφεις κεφαλαία;

 14. ataktos avatar
  ataktos 30/08/2008 11:41:32

  οι Αλεκα μας να τα εκατοστησει ,να παχενει και αλλο να ζησουμε εμεις καλα και αυτοι να πανε στο παραδεισο

 15. stavrosx1 avatar
  stavrosx1 31/08/2008 20:30:39

  ... έχεις δίκιο, αγαπητέ Φάκτωρα ...
  ... το πρόβλημα βρίσκεται στον Βουλγαράκη ...
  ... και ουχί εις την Νέαν Δημοκρατίαν ...
  ... πόσο μάλλον και εις το ΠΑΣΟΚ ...
  ... σωστός και συνεπώς εντός γραμμής ...
  ... όπως και όλοι όσοι υπερθεματίζουν, βοηθούσης φυσικά και της αυγουστιάτικης ραστώνης ...

 16. κκεδαρα θεα. avatar
  κκεδαρα θεα. 01/09/2008 16:23:43

  ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟΙ...
  ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΙΑ...
  ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΑΣ ΡΕ...
  ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΑΞΙΖΕΙ ΠΙΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.