#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/06/2011 21:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΚΚΕ: Οι Αγανακτισμένοι να δηλώσουν πίστη στον Μαρξισμό-Λενινισμό!Το ότι το ΚΚΕ αρχικά έβλεπε επιφυλακτικά και στη συνέχεια άλλαξε την τακτική του έναντι της πλατείας σας το γράψαμε έγκαιρα (Το ΚΚΕ αλλάζει στάση απέναντι στους αγανακτισμένους;). Το προσέγγισε, αλλά δεν το αφήνει να ησυχάσει και να αναπτυχθεί. Ίσα ίσα που από το σφιχταγκάλισμα μπορεί να το σκάσει.

Έτσι τώρα βλέπουμε ότι το κόμμα, αφού ταλαντεύτηκε, θέλει να τις προσαρμόσει στα δικά του πολιτικά και οργανωτικά δεδομένα. Το ΚΚΕ λέει α) «η γενική απαίτηση «κάτω το μνημόνιο» επί της ουσίας δεν λέει τίποτα» και β) ζητά από την πλατεία να «μετεξελιχθεί σε συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα». Ώρα είναι να αρχίσουν τα κόμματα να υπονομεύουν ή να προσπαθούν να ποδηγετήσουν το τους αγανακτισμένους πολίτες.

Σε ανακοίνωσή του το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «είναι ενθαρρυντικό στοιχείο να βρίσκεται λαός και νεολαία στο δρόμο διαδηλώνοντας τη συσσωρευμένη οργή του. Μπορεί να διαμορφώσει ένα κλίμα πιο ουσιαστικής αγωνιστικής ανάτασης, αν μετεξελιχθεί σε πιο αποφασιστική συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα που παλεύει για να αποκρούσει και να ανατρέψει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και όχι να αλλάξουν τα πρόσωπα στην κυβέρνηση, ή να γίνουν μικροδιορθώσεις στα μνημόνια των μονοπωλίων. 
    Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη, για να αντιμετωπίσει ο λαός την καπιταλιστική βαρβαρότητα, να βγάλει σωστά συμπεράσματα, να κατανοήσει τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, του χρέους, των κλιμακούμενων μνημονίων, να δει καθαρά ότι οι υπεύθυνοι είναι η πολιτική, τα κόμματα και η ΕΕ που υπηρετούν την κερδοφορία και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Είναι καιρός οι λαϊκές συνειδήσεις να κάνουν πολιτικό, ιδεολογικό άλμα, να απεγκλωβιστούν από τα ιδεολογήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ. Το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει πια τίποτα καλό για το λαό, είναι ξεπερασμένο, σαπίζει, μόνο φτώχεια, κρίσεις, πολέμους θα φέρνει.
    Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που πολύ πριν φέρουν το μνημόνιο καλούσε το λαό σε ξεσηκωμό, όταν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του έκρυβαν τις αιτίες και τον καθησύχαζαν για τις συνέπειες της κρίσης, γι’ αυτά που θα έφερναν. Άλλωστε το ΚΚΕ είχε προβλέψει ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν και αυθόρμητα μαζικά ξεσπάσματα δίπλα στις μάχες που δίνει το οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα Το ΚΚΕ δεν χρησιμοποιεί προσωπεία, δεν παριστάνει τον ακομμάτιστο, δεν απευθύνεται πλαγίως στο λαό για να υιοθετήσει τα συνθήματά του. Με παρρησία και θάρρος έχει αποδείξει ότι λέει άφοβα όλη την αλήθεια και προτείνει διέξοδο προς όφελος του λαού....

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 07/06/2011 22:16:36

  Εάν ήμουν η Παπαρήγα θα με προβλημάτιζε πολύ το γεγονός ότι στο Σύνταγμα βρίσκονται τόσες χιλάδες άνθρωποι που όμως δεν ψηφίζουν μόνο ΚΚΕ.
  Πού είναι το λάθος άραγε; Μήπως το γεγονός ότι δεν απευθύνεται στον λαό της Ελλάδας αλλά σε ένα λαό γενικώς και αορίστως;;;;

  • Sotos avatar
   Sotos @ Ναυσικά... 08/06/2011 12:08:55

   Στην τελευταία σου ερώτηση να γιατί κόμματα όπως ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ/ΑνταρCIA κλπ θέλουν νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών άνευ όρων.
   Για να ψαρέψουν ψήφους, δεν το καταλαβαίνεις??
   Όποια πολιτική ασκούσαν επί συμμοριτοπόλεμου με τα αδέλφια τους στα γύρω κουμμουνιστικά κράτη τα ίδια κάνουν και τώρα.

  • Ρούφος Βαγγέλης avatar
   Ρούφος Βαγγέλης @ Ναυσικά... 02/07/2011 10:52:59

   Ο καπιταλισμός όπως και ο κομμουνισμός έχουν διεθνιστικές προεκτάσεις. Στο πρώην Σοβιετικό μπλόκ καθ'υπέρβασιν τον ιδεολογικών τοποθετήσεων του κόμματος, η κάθε χώρα κοιτούσε πάνω από όλα τα προσωπικά της συμφέροντα. Εμείς που ήμασταν έξω από τον χορό κοιτούσαμε την ιδεολογία. Θέλω να πω πώς άλλο η θεωρεία και άλλο η πράξη. Η θεωρία όμως πρέπει να υπάρχει απαραβίαστη και χωρίς στρεβλώσεις για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα κοιτάξουμε το σπίτι μας πρώτα. Να γίνει στην πράξη αυτό μπορεί. Να ειπωθεί όμως από επίσημα χείλη δεν το βλέπω.

 2. sotiris frankfurt avatar
  sotiris frankfurt 07/06/2011 22:50:28

  Τι είχες Γιάννη μ τι είχα πάντα.... Χα χα χα

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 07/06/2011 22:53:52

  Το παραμύθι στην πλατεία είναι καλό. Μόνο που δεν έχει δράκο.
  Απ ότι φαίνεται, το ΚΚΕ θα παίξει το ρόλο του δράκου.

 4. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 07/06/2011 23:06:41

  Όταν το ΚΚΕ έρθει στα συγκαλά του, θα δει την κατάσταση ως έχει: πως τόσες χιλιάδες άνθρωποι όχι μονο ΔΕΝ είναι ΚΚΕ, αλλά ακόμα χειρότερα κάποιοι εξ αυτών κατά καιρούς ψήφιζαν Σύριζα ή Οικολόγους ή άλλα ''νόθα'' της Αριστεράς (να μη μιλήσω για τροτσκιστές - το πανό της Εργατικής Αλληλεγγύης από τον Περισσό δεν το είδαν; Ούτε χαφιέδες δεν έστειλαν;).

  Η αλήθεια λοιπόν είναι, πως το 1935 (η ''χρυση εποχή'') ΟΛΟΙ αυτοί στην πλατεία, θα συλλαμβάνονταν. Όσοι ψήφιζουν δεξιά κόμματα θα τη γλύτωναν με καταναγκαστικά έργα, πολιτική επιμόρφωση και λίγο καθαρό αέρα μεταξύ Ιρκούτσκ και Καμτσάτκας. Όσι ψηφίζουν αριστερά ΠΛΗΝ ΚΚΕ, θα εκτελούνταν χωρίς δίκη, με απλή πρωτοβουλία κομμισσάριων της NKVD. Για τους ΠΑΣΟΚους όμως, δεν μπορώ να κάνω ούτε υπόθεση.

  • Ρούφος Βαγγέλης avatar
   Ρούφος Βαγγέλης @ Νίκος Παπαδημητρίου 02/07/2011 11:18:47

   ''Νά΄χω την τρέλα μου δεξιά και αριστερά τον χάρο'' Σωτηρία Μπέλου. Πρώτον ο Στάλιν πέθανε προ πολλού. Δεύτερον η συνθήκη της Γιάλτας τερματίστηκε με την πτώση του τοίχους του Βερολίνου και μαζί της και η δέσμευση τής σφαίρας επιρροής 90% Δύση 10% Ανατολή. Χάριν σε αυτή την συνθήκη είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν κανιβαλιστικές τάσεις στον χώρο της Αριστεράς. Το 1981 ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ στη εξουσία αποκομίζοντας μεγάλο ποσοστό από την Αριστερά, η οποία από την πλευρά της δεν έκανε της ενδεδειγμένες ουσιαστικές κινήσεις για να επιστρέψουν στους κόλπους της για τους προαναφερόμενους λόγους. Αυτά τώρα πλέον έχουν τελειώσει.

  • Ρούφος Βαγγέλης avatar
   Ρούφος Βαγγέλης @ Νίκος Παπαδημητρίου 02/07/2011 12:38:31

   Θα σας χαλούσε αν βλέπατε ασφαλίτες, προβοκάτορες, ναρκέμπορους, και πάσης φύσεως λακέδες του συστήματος να βαράνε πατόφτιαρο στην πλατεία συντάγματος; Όποιος έχει κάποιον ενδοιασμό να το δηλώσει ευθαρσώς! Π.Χ. Δεν θέλω να βλέπω τον πατέρα μου να βαράει γκασμά γιατί έχει οσφιαλγία...

 5. Απορία avatar
  Απορία 07/06/2011 23:08:37

  Βλέπουμε όλοι σήμερα πόσο δύσκολο είναι να ξεφορτωθεί ο λαός μια ανίκανη κυβέρνηση κάτω από ένα ελλατωματικό ίσως αλλά οπωσδήποτε δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης.

  Φανταστείτε τώρα να μας έχει στρογγυλοκαθήσει στην εξουσία το ΚΚΕ, που με το που βγει θα μετατρέψει τη δημοκρατία σε δικτατορία του "προλεταριάτου", πόσο αίμα-στην κυριολεξία-θα πρέπει να χυθεί για να το ξεφορτωθούμε.

  • dima avatar
   dima @ Απορία 08/06/2011 01:48:02

   εισαι κομματι υπερβολικος και δεν βλεπεις οτι το ΚΚΕ μια χαρα βολευεται στο αστικο συστημα και απλα θελει να διατηρει και να αυξανει το τμημα της εξουσιας που του εχει δοθει, χωρις να ενδιαφερεται για δικτατορια προλεταριατου κλπ.

  • Ρούφος Βαγγέλης avatar
   Ρούφος Βαγγέλης @ Απορία 02/07/2011 12:07:26

   Δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης; Να το αναλύσουμε. Είναι δημοκρατικό να πληρώνονται δημοσιογράφοι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη με 30, 40, και 50 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως; Εσείς που εκφράζεται αυτήν την απορία έως που θα φτάνατε εάν ήσαστε στην θέση του δημοσιογράφου για να συνεχίσετε να παίρνεται τα άνωθεν ποσά; Είναι δημοκρατικό να στέλνουν για προβοκάτσια ασφαλίτες (αυτούς που επιβλέπουν της πωλήσεις ναρκωτικών σε συνεργασία με πράκτορες της CIA, Ελληνικής επικοότητας βέβαια, για να κλείνουν μεθοδευμένα σπίτια) που σε συνεργασία με τα ΜΑΤ ανοίξανε του κόσμου τα κεφάλια στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα; Είναι δημοκρατικό να έχουν βγάλει 600 δις ευρώ μόνο σε Ελβετικές τράπεζες, όλα μαύρα, και να φωνάζουν τον κόσμο να εργαστεί για να πληρώσει τα σπασμένα με 590 ευρώ εξαήμερο-δεκάωρο; Είναι δημοκρατικό να εκποιούν την δημόσια περιουσία σε ιδιώτες και μάλιστα σε ποιούς ιδιώτες... Σε αυτούς που έχουν το χρήμα φυσικά! Και ποιοί είναι αυτοί; Αυτοί που καταλήστευσαν το κράτος και έχουν βγάλει τα χρήματα του ελληνικού λαού στην Ελβετία; Εάν νομίζεται πως αυτό είναι δημοκρατικό σύστημα με την Αρχαιοελληνική έννοια, κάπως ελλατωματικό βέβαια απατάστε οικτρά!

 6. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 07/06/2011 23:09:51

  "Άλλωστε το ΚΚΕ είχε προβλέψει ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν και αυθόρμητα μαζικά ξεσπάσματα δίπλα στις μάχες που δίνει το οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα".

  Μετάφραση:

  1. ό,τι είναι αυθόρμητο, είναι απλά ''ξέσπασμα''.
  2. ό,τι είναι αυθόρμητο και ''ξέσπασμα'', συμβαίνει "ΔΙΠΛΑ στις μάχες που δίνει το οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα". ΔΕΝ είναι μέρος ούτε του λαού, ούτε του όποιου κινήματος.
  3. Οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα είναι μόνο η αφεντιά τους.

  Πάντως δεν έχω καταλάβει ποιας τάξης ταξικό κίνημα είναι. Της εργατικής σίγουρα όχι.

 7. Σπύρος avatar
  Σπύρος 08/06/2011 00:08:43

  Θα ήθελα να ήξερα αλήθεια όλοι εσείς που εκφράζεται απόψεις για την πολιτική του ΚΚΕ σε διάφορα θέματα (στην συγκεκριμένη περίπτωση για τον κόσμο στις πλατείες) έχετε τοποθετηθεί ποτέ στις απόψεις - τοποθετήσεις - θέσεις - αποφάσεις του ΚΚΕ απευθείας με όποιον καλοδεχούμενο προβληματισμό και όχι μόνο στις απόψεις κάποιων ....... "ειδικών" που "αναλύουν" τις θέσεις του ΚΚΕ ή στελεχών του? Αν το είχατε κάνει πολλοί απο εσάς θα είχατε βρεί απαντήσεις σε όσα σωστά η λάθος ερμηνεύεται. Αλλά κάτι τέτοιο αποτελεί μάλλον πολυτέλεια για κάποιους, οι οποίοι βέβαια αν διαβάζανε απλώς έστω και με μια κλεφτή ματιά τις απόψεις του ΚΚΕ εδώ και 15 χρόνια δεν θα έπεφταν τώρα απο τα σύννεφα με τα μέτρα μνημόνια κλπ, που το "κακό" ΠΑΣΟΚ (το οποίο πολλοί απο εσάς έχετε ψηφίσει) παίρνει και καταστρέφει την χώρα μας.

  • Soptom avatar
   Soptom @ Σπύρος 24/06/2011 02:30:00

   μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα και μπλα μπλα μπλα μπλα και μπλα μπλα μπλα μπλα και μπλα μπλα .
   Δεν χάλασε ακόμη αυτή η κασέτα χρωμίου; Λυπηθείτε μας!

 8. zap-zap avatar
  zap-zap 08/06/2011 00:17:35

  μωρέ Τσίπρας και πάλι Τσίπρας.

  • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
   Νίκος Παπαδημητρίου @ zap-zap 08/06/2011 00:18:56

   λες να σηκώσουμε τις ροζ σημαίες με το σφυροδρέπανο σύντροφε;

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Νίκος Παπαδημητρίου 08/06/2011 00:50:45

    Εννοεί τις ροζ σημαίες με την ημισέληνο....

 9. skopelosnews avatar
  skopelosnews 08/06/2011 00:18:30

  διακρίνω μεγάλο αντί ΚΚΕ factorx, και είναι πολύ εμετικό το άρθρο σου ,ξέρω θα τα σβήσετε τα σχολειά μου.άλλα θα το πω μήπως τελικά σύμφωνης με το μνημόνιο και ντρεπόσουν να το πεις?

  • factorx avatar
   factorx @ skopelosnews 08/06/2011 00:24:33

   Τις ανοησίες δεν την σβήνουμε. Μόνο τις κακίες και τις ύβρεις. Κι εκεί στο ΚΚΕ δεν σας μαθαίνουν ελληνικά; Στην εποχή μου μας λέγανε πάντως να είμαστε "πρώτοι στον αγώνα, πρώτοι στα μαθήματα" - το "πρώτοι και στο σύστημα" το έλεγαν κρυφά σε κάποιους άλλους, ξέρεις τώρα

   • Ρούφος Βαγγέλης avatar
    Ρούφος Βαγγέλης @ factorx 02/07/2011 12:28:02

    Φέτα..... Η γνωστή διαφήμιση για την φέτα που θέλει καιρό για να ωριμάσει. Χρόνο θέλει και το κίνημα των αγανακτισμένων. Και αυτός ο χρόνος θα δοθεί αφειδώς γιατί το κεφάλαιο έχει αποδείξει στο παρελθόν κατ' επανάλλειψιν πως δεν κάνει πίσω όταν βρήσκει πρόσφορο έδαφος.

 10. SharK avatar
  SharK 08/06/2011 00:23:13

  Μόνο αν οι αγανακτισμένοι παραμείνουν τελείως απολίτικοι, με συνείδηση μόνο εθνική και καθόλου ταξική, υπάρχει περίπτωση να πέσουν στην αγκαλιά της ΝΔ, όπως φυσικά θέλει το antinews. Μόνο αν η Ελληνίδα εργάτρια των 600 € αισθάνεται κάτω από τη σημαία ενωμένη με τη Μαριάνα Λάτση θα εμπιστευτεί το μέλλον της στον πατριώτη και λαϊκό Σαμαρά (που όλο ξεχνάει να μας πει οτιδήποτε για τις απορρυμισμένες εργασιακές σχέσεις, τις ατομικές συμβάσεις, τις απλήρωτες υπερωρίες.

  • factorx avatar
   factorx @ SharK 08/06/2011 00:27:52

   Μήπως έχεις μπερδέψει τα χειμερινά ανάκτορα με το μέγαρο μαξίμου και έχεις φαντασιώσεις ταξικές; Γιατί δεν πας να μοιράσεις Ριζοσπάστη να δούμε τι θα γίνει;

  • Απορία avatar
   Απορία @ SharK 08/06/2011 01:04:54

   Να μας μιλήσεις εσύ καλύτερα για τις εργασιακές σχέσεις, τις συμβάσεις και τις υπερωρίες στην τυποεκδοτική και τις άλλες επιχειρήσεις του περισσού.

  • Soptom avatar
   Soptom @ SharK 24/06/2011 02:32:19

   Όχι απολίτικοι, ακομμάτιστοι!
   Είχατε όλοι σας την ευκαιρία να αποδείξετε αν αξίζετε κάτι.Δεν τα καταφέρατε.

 11. skopelosnews avatar
  skopelosnews 08/06/2011 00:41:20

  όσο είσαι εσύ ΠΑΣΟΚ άλλο τόσο είμαι εγώ ΚΚΕ μην είσαι λοιπόν κακώς ,απλώς δεν μου άρεσε η επίθεση σου για το ΚΚΕ έτσι απροκάλυπτα ,μην μου βάζεις ταμπέλα σε παρακαλώ χωρίς λόγο με αδικείς ,

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ skopelosnews 08/06/2011 01:28:37

   Πάντως με τέτοια ανορθογραφία και είσαι και σε ενημερωτικό site, όπως δηλώνει το nickname σου, είσαι άξιος της τύχης σου....αλίμονο από εμάς τους άνεργους...

 12. trooper avatar
  trooper 08/06/2011 01:09:15

  νομίζω, ότι ο τίτλος του άρθρου ,είναι ,στη καλύτερη περίπτωση,άστοχος...δεν προκύπτει τέτοιο συμπέρασμα απο την ανακοίνωση του ΚΚΕ...

 13. stroumfaki avatar
  stroumfaki 08/06/2011 01:11:16

  factorx αν μπορείς βάλε ένα θέμα συζήτησης πως θα θέλαν οι αναγνώστες του antinews την ΑΡΙΣΤΕΡΑ για να δούμε πραγματικά αν το ΚΚΕ την εκφράζει τελικά και εμείς θέλουμε μια δεξιά ΌΜΟΡΦΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...... ή αν το ΚΚΕ κάνει λάθος και εμείς γνωρίζουμε πως θα έπρεπε να είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τη ρόλο θα παίζει... Έτσι για συζήτηση για να δούμε αν τα εχουν μπερδέξει στο ΚΚΕ ή οι άλλοι απέναντι απο τις τύψεις τους φταίει για όλα το ΚΚΕ......

 14. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 08/06/2011 01:16:33

  Ο τίτλος είναι άστοχος αλλά όντως φαίνεται πως προσπαθούν να "καπελώσουν" τις συγγεντρώσεις

 15. Νικος avatar
  Νικος 08/06/2011 08:57:30

  Εχετε παρει ειδηση οτι οι αγανκτισμενοι εχουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ τους και το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ ??

  η ζειτε σε αλλο κοσμο ?

  • basil avatar
   basil @ Νικος 10/06/2011 15:27:02

   Exeis parei xampari oti apenanti sou vrisketai to kapitalistiko sistima???h mhpws zeis esi s allo kosmo?to pasok kai i nd einai apla oi ypalliloi tn viomixanwn dld poso diskolo einai na katalavete oti i leksoula pou tha sas voithisei na ksekolisete apo to de variesai kai apo to oloi idioi einai( grammi apo ta kanalia pernete re pousti m..?)einai i leksi taksiki pali...??

 16. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 08/06/2011 10:27:47

  Από που προκύπτει ότι το ΚΚΕ ζητά από το κίνημα των αγανακτισμένων να "δηλώσουν πίστη στον Μαρξισμό Λενινισμό";

  Οκ, στραβό, κακό, το ΚΚΕ , θα συμφωνήσω σε πολλά, αλλά ας μη λέμε ότι να ναι.

 17. panosv avatar
  panosv 08/06/2011 11:40:44

  Θα μπορούσα να σου πώ ό,τι θες για τις "επιχειρήσεις" του Περισσου, αλλά αν το έκανα, θα ξεκινούσα λέγοντας οτι δεν είναι επιχειρήσεις! Βλέπεις, εκεί δεν υπάρχουν στελέχη με τζιπάκια, ούτε διεύθυντες με leasing αυτοκίνητα, ούτε πλούσιοι μέτοχοι, ούτε κάποιος που να χρησιμοποιεί την εφημερίδα, το σταθμό και το πιεστήριο για να εκβιάσει κυβερνήσεις και να πάρει μίζες ή να αναλάβει κατασκευαστικά έργα... Μήπως λοιπόν χρησιμοποιείς τον όρο "επιχείρηση" καταχρηστικά; Μήπως αυτά τα ΜΜΕ (του ΚΚΕ) δεν έχουν καμία σχέση με τα αστικά ΜΜΕ; Μήπως η χρήση του όρου "επιχείρηση" είναι άστοχη ή την επιστρατεύεις όπως ο Πρετεντέρης και το συνάφι του, για να ρίξεις λάσπη; Αλλά τι σου λέω τώρα... Το ίδιο σου το άρθρο αποδεικνύει περίτρανα οτι είσαι φτηνός λασπολόγος! Και τώρα Γκεμπελίσκο μου, σβήσε ΚΑΙ αυτό το σχόλιο, όπως έκανες με το προηγούμενο που έγραψα...

 18. corfiot avatar
  corfiot 08/06/2011 13:12:58

  Τι εγινε παιδια κανουμε προβες για την αναληψη της εξουσιας βλεπω.
  Αρχιζουμε να κοβουμε τα μη αρεστα σχολια:Ο λυκος κι αν εγερασε ..........

  • factorx avatar
   factorx @ corfiot 08/06/2011 13:32:45

   1. Αυτά να τα πεις στον Περισσό

   2. Αν σε κόψαμε πώς γράφεις; Βρήκαμε καινούργιο αντι-προπαγανδιστικό κόλπο;

   3. Δεν ζορίζουμε κανέναν ούτε να μας διαβάσει, ούτε να σχολιάσει. Επειδη όμω ς δεν είμαστε αμφιθέατρο της Νομικής, ούτε φάρμα ελεύθερης βοσκής, ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ εκείνους με τους οποίους συνομιλούμε

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ factorx 08/06/2011 16:21:08

    FactorX δεν ξέρω τί έγραψε ο σχολιαστής και δεν αμφισβητώ ότι σβήνονται υβριστικά σχόλια.
    Αλλά έχουν γραφεί και αφεθεί και παρα πολλά άλλα υβριστικά σχόλια που τυγχάνει να είναι υπέρ Σαμαρά (τα σχόλια και οι σχολιαστές) .

    Δικαίωμά σου να επιλέγεις οποιον θες να συνομιλείς, αλλά επειδή διαβάζουμε ANTINEWS από τότε που ευχόσουν "καλό βόλι" στην Αριστερά στις εκλογές (για να μην πούμε για το ΑΝΤΙ) να μας πεις αν δεν θες πλέον καθόλου να κάνουμε σχόλια εκτός (ΝΕΑΣ) γραμμής.

  • Kennan avatar
   Kennan @ corfiot 08/06/2011 13:38:29

   Αυτά είναι μερικά μόνο απο τα σχόλια του corfiot που έψαξα και βρήκα εδώ. Είναι κακοηθέστατος Φάκτορα και πρέπει να τον κόψεις για να βάλει μυαλό. Αμαν πια με τα νούμερα

   "Τους επεσε βαρια η μακαροναδα,τωρα θα χωνεψουνε κανοντας βαρκαδα… Βουλευτές φυγαδεύθηκαν με… καΐκι στην Κέρκυρα"

   "Οταν το ΚΚΕ μιλαγε για ΕΟΚ ,ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ,ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ ,ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ κλπ το χλευαζατε και κανατε κριτικη αφ’υψηλου νομιζω.Τωρα φορωντας πορτοκαλι μπλουζακια ζητατε και τα ρεστα υποστηριζομενοι απο τα MEGALA καναλια τι να πεις; ΚΚΕ: Ο αγώνας των “Αγανακτισμένων” δεν είναι…ταξικός (Χα χα χαααααα)"

   "Το μονο που ελειπε ηταν το κλαμα του Μουρμουρινιο……… Μπαρτσελόνα, μια υπέροχη ομάδα…"

   "…και στο βάθος πορτοκαλί το χρώμα;…………………………………………….. Φοβούνται τους Αγανακτισμένους"

   "…Μα γιατί το τραγούδι να ‘ναι λυπητερό
   με μιας θαρρείς κι απ’ την καρδιά μου ξέκοψε
   κι αυτή τη στιγμή που πλημμυρίζω χαρά
   ανέβηκε ως τα χείλη μου και με ‘πνιξε
   φυλάξου για το τέλος θα μου πεις….
   Καλό ταξίδι Νικόλα……."   corfiot

   ίπε ο Χαρυ Κλυνν το 1983
   «Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει.Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.»

 19. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 08/06/2011 13:17:10

  Factorx: "βομβαρδίζεις" στην κυριολεξία το site με σχόλια και διαμαρτύρεσαι κιόλας; Για λίγο αυτοέλεγχο παρακαλώ

 20. panosv avatar
  panosv 08/06/2011 14:10:46

  @factorx

  1. Δεν απάντησες σε τίποτα... Πέρα από τις εξυπνάδες σου, δεν εντόπισα κανένα λογικό/ευσταθές επιχείρημα.

  2. Αντι-προπαγανδιστικό κόλπο; Τι θέλεις να πεις με αυτό; Ξέρεις; ...ή σου φάνηκε πιασάρικο και σκέφτηκες να το αμολήσεις;

  3. Φυσικά και επιλέγεις τους συνομιλητές σου. Επιλέγεις όμως και τα ερωτήματα στα οποία απαντάς... Να το κοιτάξεις αυτό!

  4. Έγραψες ένα άρθρο γεμάτο συμπεράσματα που δεν στηρίζονται πουθενά. Δικαίωμά σου. Όμως μην τσαντίζεσαι όταν βρίσκεται κόσμος που "σου τη λέει" για το αδικαιολόγητο μένος που επιδεικνύεις. Ηρέμησε και σκέψου ψύχραιμα... Εκτός αν πιστεύεις οτι ΕΣΥ πρεσβεύεις την αλήθεια και τη γνώση, ενώ όλοι οι άλλοι είναι "άσχετοι που διεκδικούν το αλάνθαστο"...

 21. mm avatar
  mm 08/06/2011 14:23:37

  ΤΟ ΚΚΕ ΞΥΠΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΑΡΚΕΤΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΚΑΝΕ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ Π.........ΝΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ ΝΑ ΔΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ-ΠΑΜΕ

  • Ρούφος Βαγγέλης avatar
   Ρούφος Βαγγέλης @ mm 02/07/2011 13:03:06

   Δεν θέλατε βοήθεια στην πλατεία συντάγματος και δεν την είχατε! Το ΚΚΕ πάντος έκανε την κίνηση καλής θελήσεως να σας την προσφέρει. Εγώ εκείνο που ήθελα να μάθω είναι αν αυτοί που αρνήθηκαν την βοήθεια του ΚΚΕ παρέμειναν στα έκτροπα της πλατείας η την έκαναν ''κατσίκα''... Για όσους άδολους διαβάζουν την ανάρτηση παιδιά προσέξτε... Αυτούς που φωνάζουν πολύ πως είναι ακομμάτιστοι και δεν είναι με κανέναν πάρτε τους από κοντά και περάστε τους από σαράντα κόσκινα για να διαπιστώσετε πως πράγματι είναι ακομμάτιστοι και δεν θα διοριστούν αύριο εις βάρος σας... Θα πίνουν στην υγεία του κορόϊδου και εσείς θα βάζετε το χέρι στην τσέπη να βρείτε κανένα ευρώ και το μόνο που θα πιάνετε θα είναι άντε να μην πω τι!!!!

 22. factorx avatar
  factorx 08/06/2011 16:53:29

  Καλά ένας σας γράφει τα σχόλια και μετά τα μοιράζετε με διαφορετικά ψευδώνυμα; Ό,τι και να πείτε το ΚΚΕ είναι δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, από εποχής Χαρίλαου, "γιου του Πέτρου" και 1981 που η ντιρεκτίβα από Μόσχα και Ανατολική Γερμανία ήταν να βγεί ο αντιιμπεριαλιστής ...Αντρέας.

  ΥΓ. χρειάζεται θράσος χιλίων πιθήκων να κατηγορεί ένας οπαδός της ....Αλέκας εμένα ότι "πρεσβεύω την αλήθεια και τη γνώση".

 23. panosv avatar
  panosv 08/06/2011 17:14:50

  @factorx Εγώ δεν ισχυρίζομαι τίποτα Γκεμελίσκο. Σου απαντάω σε όσα λες με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα. Αντίθετα, εσύ απαντάς μόνο όταν σε βολεύει, είτε με προσβολές είτε με αοριστίες, τις οποίες μάλιστα δεν τεκμηριώνεις ποτέ... Εγώ για παράδειγμα σε λέω Γκεμπελίσκο, γιατι έγραψες ένα άρθρο που δεν ευσταθεί, μόνο και μόνο γιατι ένιωσες την ανάγκη να προσβάλεις το ΚΚΕ... Σε λυπάμαι.

  • factorx avatar
   factorx @ panosv 08/06/2011 18:50:31

   Μόνο να βρίζεις ξέρεις; Και δεν είδα κανένα επιχείρημα εναντίον αυτών που έγραψα, μόνο αφορισμούς. Αλλά ξέρεις κάτι; Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη σου να αισθανθείς ηρωϊκά και να νομίζεις οτι δίνεις την μαχη στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Μόνο που η εργατική τάξη δεν υπάρχει και η πρωτοπορία της διαπαιδαγωγήθηκε από την Μόσχα και την Στάζι. Που κάνατε το 9ο Συνέδριο σύντροφε; Μήπως στο "σπίτι" του Χόνεκερ; Ο μπαμπάς του Κόκκαλη τι ήταν τότε;

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ factorx 08/06/2011 19:08:02

    Φάκτορα,
    Όσο υπήρχε η "Μόσχα και η Στάζι", ο κόσμος ήταν πολύ καλύτερος και καμία που@@@α δεν κουνιότανε.
    Όσο για τον Πέτρο Κόκκαλη, το ΚΚΕ μετα τιμής τον είχε μέλος του και αντιστρόφως.
    Αυτά τα ολίγα.

    • factorx avatar
     factorx @ εναςάσχετος 08/06/2011 19:11:34

     Οι Ρώσοι και οι ΑνατολικοΓερμανοί το ήξεραν ότι ο κόσμος ήταν καλύτερος;

     • εναςάσχετος avatar
      εναςάσχετος @ factorx 08/06/2011 19:14:04

      Το μάθανε τώρα.

 24. trooper avatar
  trooper 08/06/2011 18:45:14

  κρίμα....με την ανάρτηση του λόγου του Άρη στη Λαμία, με συγκίνησες Φάκτορα (σε συγχάρηκα κιόλας)....τον τελευταίο καιρό όμως ...

  • factorx avatar
   factorx @ trooper 08/06/2011 19:12:15

   Τι στάση είχε κρατήσει το ΚΚΕ απέναντι στον Άρη; Πως τον είχε χαρακτηρίσει;

   • Ρούφος Βαγγέλης avatar
    Ρούφος Βαγγέλης @ factorx 08/07/2011 16:15:22

    Για τον Βελουχιώτη μιλάτε; Τότε ήταν η συνθήκη της Γιάλτας η οποία τώρα πλέων δεν ισχύει! Τώρα απεναντίας βλέπω τις πόρτες του Κρεμλίνου ανοιχτές έτοιμες για καινούργια συνθήκη!

 25. dima avatar
  dima 08/06/2011 19:33:46

  ηρεμηστε λιγο, ψαχνετε να βρειτε αντιΚΚΕ εμπαθεια σε μια ιστοσελιδα, που μονο τετοια χαρακτηριστικα δεν εχει.
  Δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνει κανεις στα παντα με το ΚΚΕ, αλλιως γινεται Γκεμπελς

  υ.γ.: προς ενημερωση σου φακτορα, περιδιαβαινοντας κεντρικη σχολη πανεπιστημιου της αθηνας, ειδα αφισες της ΚΝΕ με τον Βελουχιωτη, πριν κανα εξαμηνο

  • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
   Νίκος Παπαδημητρίου @ dima 08/06/2011 19:36:46

   ήταν η αφίσα με τον Αρη έφιππο, κι έγραφε ''έτσι ήταν πάντα ο λαός, αντάρτης, κλέφτης, ανυπότακτος'' κλπ.

   Τον σκυλεύουν αφού τον καθάρισαν.

 26. trooper avatar
  trooper 08/06/2011 20:08:41

  η ιστορία είναι γεμάτη από λάθη του ΚΚΕ, το αναγνωρίζω,παρότι ψηφοφόρος του.Αλλά μη του φορτώνουμε και άλλα.Και στη τελική όλοι μαζί είμαστε ,ενάντια στα πράσινα παράσιτα.Δεν θα συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε αυτό?

  • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
   Νίκος Παπαδημητρίου @ trooper 08/06/2011 20:16:14

   1. Ναι, είμαστε σε αυτό μαζί. Προτιμώ να έχω απέναντί μου γνήσιους κομμουνιστές, απ'ό,τι ψεύτικους σοσιαλιστές (το'γραψα με ''η'' κατά λάθος κ το διόρθωσα, ορκίζομαι!).

   2. Η ιστορία όλων των κομμάτων είναι γεμάτη λάθη. Δεν φορτώσαμε άλλη κατηγορία, το σημείο που εστιάσαμε, είναι ο άγαρμπος τρόπος που το ΚΚΕ αποπειράται συχνά να καπελώνει κινήματα. Η συνταγή αποτυγχάνει, επειδή όλοι την ξέρουν. Αυτό δεν αναιρεί ότι και άλλοι θα ήθελαν να καπελώσουν (κι εγώ θα ήθελα!!!), απλώς το ΚΚΕ δεν έχει, ας πούμε, τακτ.

   3. Πίστεψ'ε με, το ΚΚΕ θα είχε πολύ περισσότερους ψηφοφόρους αν είχε διαφορετκή συμπεριφορά. Πολλοί ψέγουν το ΚΚΕ (κι εγώ ενίοτε, αν και είμαι φανατικός μπουρζουά), όχι λόγω αντικομμουνισμού, αλλά διότι το βλέπουν σαν μια χαμένη ευκαιρία να αλλάξει κάτι. Αυτό στον Περισσό δεν το αντιλαμβάνονται, δυστυχώς, ενώ στη Μόσχα το 1920 γίνονταν άκρως ενδιαφέρουσες συζητήσεις, που τελικά δεν είχαν αύριο.

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ Νίκος Παπαδημητρίου 08/06/2011 20:49:00

    Το τακτ στην πολιτική, τις περισότερες φορές, είναι συγκαλυμένη εξαπάτηση του ψηφοφόρου.
    Σίγουρα η συμπεριφορά του ΚΚΕ επιδέχεται πολλών διορθώσεων αλλά όχι προς την κατεύθυνση του να αρχίσει να εξαπατά τον κόσμο.

    • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
     Νίκος Παπαδημητρίου @ εναςάσχετος 08/06/2011 20:52:15

     Δεν απαίτησα να εξαπατήσει τον κόσμο.
     Ε'ιπα, πως εφόσον ούτως ή άλλως η απόπειρα καπελώματος συνιστά εξαπάτηση, καλό είναι αν γίνεται με τακτ.

     Αλλιώς τα βλέπεις τα αποτελέσματα, κανείς δεν ακολουθεί. Καλό το ξαφνικό και υψηλού ρίσκου στοίχημα τον Οκτώβριο του '17, αλλά ήταν διαφορετικές οι αντικειμενικές συνθήκες.

     • εναςάσχετος avatar
      εναςάσχετος @ Νίκος Παπαδημητρίου 08/06/2011 21:53:02

      Δεν συμφωνώ ότι οι πολιτικές δράσεις επι των κινημάτων, περιορίζονται μόνο στο καπέλωμα ή μη. Από τη φύση του το καπέλωμα είναι χαμηλής αποτελεσματικότητας, δεν είναι καν πολιτική δράση. Είναι "συνδικαλιά".
      Ιδεολογική παρέμβαση, είναι πιο σωστός χαρακτηρισμός γι αυτό που προσπαθεί να κάνει αυτή τη στιγμή το ΚΚΕ στους "αγανακτισμένους", αλλά αυτή η παρέμβαση, προϋποθέτει να πείσεις το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι και είναι μια καθ όλα έντιμη ενέργεια που σέβεται το πολιτικό αντικείμενο.
      Αραγε, αναρωτήθηκε κανείς, μήπως το πραγματικό καπέλωμα με τακτ, είναι ακριβώς αυτή η τόσο μεγάλη προβολή του ακηδεμόνευτου/απολίτικου χαρακτήρα της διαμαρτυρίας ενός αγανακτισμένου (χωρίς εισαγωγικά) λαού?

 27. trooper avatar
  trooper 08/06/2011 21:24:49

  έχουμε διαφορετικές οπτικές πάνω σε αυτό,αλλά αυτό είναι υγιές!
  Πάντως, χαίρομαι που διαβάζω το Antinews.To επίπεδο είναι πολύ υψηλό.Την καλησπέρα μου.

 28. A.M. avatar
  A.M. 08/06/2011 21:29:49

  Ένα ζήτημα είναι η στάση του ΚΚΕ.
  Προσωπικά δεν το βλέπω παράλογο το να θέλει ένα κόμμα να μαζέψει μέλη ή ψηφοφόρους ή έστω ιδεολογικά φίλα προσκείμενους πολίτες.
  Κάθε πολιτικό κόμμα αυτό δεν επιδιώκει;

  Αυτό που ΠΟΤΈ μεταπολιτευτικά δεν μπόρεσα να καταλάβω είναι η στάση των δύο κομμάτων εξουσίας που για ότι πάει στραβά στην χώρα έχουν βρεί την απάντηση:
  «Φταίει το ΚΚΕ»
  «Φταίει το ΠΑΜΕ»
  «Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»
  «Φταίει ο ... ΟΤΕ!»

  Έλεος!

  Όταν ο λαός σου δίνει πλειοψηφία στην βουλή για να κυβερνήσεις οφείλεις να κυβερνήσεις!
  ΌΛΗ η ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας της διακυβέρνησης της χώρας ανήκει στην εκάστοτε κυβέρνηση ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑΝ ΆΛΛΟΝ!

  Όταν λοιπόν ο λαός εδώ και 38 χρόνια δίνει την εξουσία - που σημαίνει την οικονομική διαχείριση, την αστυνομία, τον στρατό, τα υπουργεία, την δικαιοσύνη - στα δύο μεγάλα κόμματα και αυτά ΑΔΥΝΑΤΟΎΝ να κυβερνήσουν σωστά και όχι μόνον δεν τα καταφέρνουν αλλά οδήγησαν την χώρα εδώ που την οδήγησαν, και - ώ της ανευθυνότητας!!! - για την αποτυχία τους να κυβερνήσουν την χώρα ρίχνουν τις ευθύνες στα δύο πολιτικά κόμματα που συνολικά ΔΈΝ ξεπερνουν το 15% αυτό για μένα σημαίνει δύο πράγματα:

  Ή ότι είναι ΑΝΊΚΑΝΟΙ να κυβερνήσουν
  ή ότι τους βολεύει η ύπαρξη αυτών των δύο κομμάτων ως ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΗ βαλβίδα εκτόνωσης του συστήματος.
  ή και τα δύο παραπάνω μαζί.

  Λυπάμαι που απ το 1980 μέχρι σήμερα ΚΑΝΈΝΑΣ δεν μπόρεσε να κυβερνήσει πραγματικά την χώρα και αποδείχτηκαν όλοι ή ΑΝΊΚΑΝΟΙ ή ΞΕΠΟΥΛΗΜΈΝΟΙ!
  Και όχι! εμένα δεν μου φταίει ούτε το ΚΚΕ, ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανικανότητα των κομμάτων εξουσίας να κυβερνήσουν.
  Και αυτό χωρίς να έχω καμμία ιδεολογική σχέση με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

 29. O Saligaras avatar
  O Saligaras 09/06/2011 03:58:15

  How do you tell a communist?
  Well, it's someone who reads Marx and Lenin.
  And how do you tell an anti-Communist?
  It's someone who understands Marx and Lenin.”

 30. Αλκης avatar
  Αλκης 08/07/2011 03:17:46

  τα σχόλια που απαξιώνουν τα κόμματα της αριστεράς εξομοιώνοντάς τα με αυτά του δικομματισμού ομολογώ ότι με αφήνουν άναυδο!
  αυτή η ισοπέδωση που επιχειρείται βολεύει ΚΥΡΙΑ την αιτία της κρίσης. Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία για να γίνει κατανοητό!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.