08/08/2007 11:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΚΚΕ : Ξαναρίξτε τον στον πάτο της λίμνης!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε απο το "Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας - Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας" την εξής ανακοίνωση για την επανατοποθέτηση της προτομής του Βαν Φλιτ στην Καστοριά:
Σε ασκήσεις ακριβείας επιδόθηκαν πριν από λίγες μέρες οι «επίσημοι» της Καστοριάς (δήμαρχος, νομάρχης), συνοδευόμενοι από τους τοποτηρητές της νέας τάξης θανάτων στη χώρα μας (ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος των ΑΧΕΠΑΝΣ και λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις»), μπροστά στην προτομή του αμερικάνου στρατηγού Βαν Φλιτ, ουσιαστικού διοικητή του «εθνικού» στρατού κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Αποδίδοντας τιμές στο πρόσωπο που ταυτίστηκε με την κυριαρχία των Αμερικανών στην Ελλάδα και την μαζική χρησιμοποίηση των εμπρηστικών βομβών ΝΑΠΑΛΜ ξαναδήλωσαν, σε ότι η προτομή αυτή αντιπροσωπεύει από Τρούμαν μέχρι Μπους: «ιδού ο στρατός σας»!!!

Την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός έβλεπε με απάθεια τον Γράμμο να καίγεται, την ίδια ώρα τιμούσε με πάθος τον εμπρηστή του Γράμμου με βόμβες Ναπάλμ, εντελώς απαθής για το δράμα που οι σύγχρονοι Βαν Φλίτ προξένησαν στη γειτονιά των Βαλκανίων από τις επεμβάσεις τους, συνειδητά ανιστόρητοι για τα δεινά που προξένησε η αμερικανοκρατία στη χώρα μας (χούντα, Κύπρος) .

Όσο η λαϊκή δυσαρέσκεια θα αυξάνεται και θα μετατρέπεται σε λαϊκή πάλη τόσο ο δικομματισμός και το πολιτικό του προσωπικό θα καταφεύγουν στους προστάτες τους. Γι’ αυτό και το ξαναστήσιμο της προτομής είναι, σε συμβολικό επίπεδο, η επιβεβαίωση της προσήλωσης στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού της συμμετοχής ελληνικού στρατού στα μέτωπα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων και της κατοχής εδαφών κυρίαρχων κρατών

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας καταγγέλλει την υποτέλεια της κυβέρνησης της ΝΔ και των τοπικών «παραγόντων» για την πράξη της επανατοποθέτησης της προτομής που επαναφέρει στη μνήμη του ελληνικού λαού τις μαύρες μέρες της Αμερικανοκρατίας και προσπαθεί να νομιμοποιήσει τα στυγνά εγκλήματα των Αμερικανών και των συμμάχων τους στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια αλλά και στον πλανήτη ολόκληρο.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό της Δυτικής Μακεδονίας, να δυναμώσει τον αντιιμπεριαλιστικό του αγώνα για την έξοδο της χώρας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΕΕ) και το διώξιμο των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων-ορμητηρίων των σύγχρονων πειρατών.Όσο για την προτομή ο λαός θα κάνει με την προτομή αυτό που έκανε δις στο παρελθόν. Θα τη στείλει εκεί που της αξίζει: ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ.

01/08/2007"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. BP avatar
  BP 17/08/2007 11:24:43

  Κάποτε θα πρέπει η ελληνική Αριστερά να έρθει αντιμέτωπη με το τεράστιο ταμπού των ευθυνών που φέρει για τον Έμφύλιο και την οπισθοδρόμηση τής Ελλάδας.

  Κανείς δεν υποχρέωσε το ΚΚΕ (και όσους μεταγενέστερα υποστηρίζουν τον "Δημοκρατικό Στρατό") να μην κατεβεί στις εκλογές και να πάρει τα βουνά, αλλά και τα όπλα κατά τής πατρίδας.

  Ήδη από τη δεκαετία τού 1920 το ΚΚΕ απεργαζόταν τρόπους να ανταλλάξει ελληνικό έδαφος με κομμουνιστική διακυβέρνηση στην Αθήνα.

  Ο Εμφύλιος, που στην ουσία ήταν κομμουνιστικό αντάρτικο, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, εξαθλίωσε την ελληνική ύπαιθρο σε βαθμό που ούτε η γερμανική κατοχή δεν είχε καταφέρει, και διόγκωσε το ρεύμα αστυφιλίας θέτοντας τη βάση για τις τερατουπόλεις που "χαιρόμαστε" σήμερα, αλλά και για τη ρημαγμένη ύπαιθρο.

  Ήδη με το τέλος τού Β'ΠΠ, η Ευρώπη είχε αρχίσει να ανασυγκροτείται από μηδενικής βάσης, με τη σημαντική (και αναμφίβολα ιδιοτελή) βοήθεια των Αμερικανών. Το ΚΚΕ φταίει που τα χρήματα που εισέρρευσαν στην Ελλάδα έγιναν όπλα αντί για υποδομές, καταδικάζοντας έτσι την Ελλάδα να χάσει το τρένο τής μεγάλης μεταπολεμικής ανάπτυξης.

  Φτάνει πια με το "περήφανο για την ιστορία του" ΚΚΕ και όλους όσους "τιμούν τους αγώνες τού ΚΚΕ για τη δημοκρατία".

 2. Suhoi avatar
  Suhoi 20/08/2007 14:17:46

  Για όλα φταίνε λοιπόν, οι ηττημένοι κομμουνιστές. Οι "νικητές" βέβαια, το κυρίαρχο δηλαδή μέχρι σήμερα σύστημα, δεν ευθύνεται για τίποτε. Η ξενοδουλεία, οι διχαστικές πολιτικές των "νικητών" που οργάνωσαν και υλοποίησαν μαζικές εκτελέσεις αριστερών, που για δεκαετίες συντήρησαν τα ξερονήσια, τις φυλάκές, και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, προφανώς δεν ευθύνονται για τίποτε. Ούτε βέβαια, για το αμερικανόπνευστο πραξικόπημα και τη χούντα των συνταγματαρχών. Αντίθετα, η Αριστερά ευθύνεται ακόμα και για το υδροκέφαλο κατασκεύασμα Καραμανλή -και όχι μόνον- της Αθήνας και για την υπερσυγκέντρωση του αγροτικού και επαρχιακού πληθυσμού στη μεγαλούπολη. Αν είναι δυνατόν να υποστηρίζει κανείς ότι οι Αριστεροί που δραπέτευσαν από την επαρχία για να σώσουν το κεφάλι τους από τους παρακρατικούς, πρώην συνεργάτες των στρατευμάτων κατοχής (Χίτες και ταγματασφαλίτες), ήταν η αιτία της αστυφιλίας. Ναι, να καταλογιστούν οι ευθύνες τόσο στην Αριστερά, όσο στη Δεξιά και στο Κέντρο για τον Εμφύλιο και τις δραματικές συνέπειές του που τις πληρώνει μέχρι σήμερα η χώρα μας. Οχι όμως, με αυτόν τον απλοϊκό τρόπο. Αραγε, η "νικήτρια" τάξη πραγμάτων μετά τον Εμφύλιο, και τα οικονομικά τζάκια που αναδείχτηκαν με τα κονδύλια του σχεδίου Μάρσαλ, τι έκαναν για να αμβλύνουν τις συνέπειες του Εμφυλίου; Γιατί χρειάστηκαν τρείς δεκαετίες για τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ και για την αποκατάσταση της Εθνικής Αντίστασης (επί Α.Παπανδρέου); Αναμφισβήτητα, οι ευθύνες για τον Εμφύλιο βαρύνουν όλες οι πολιτικές ηγεσίες της μεταπολεμικής Ελλάδας. Επειδή απεδείχθησαν κατώτερες των μεγάλων περιστάσεων της εποχής. Και κυρίως επειδή επέτρεψαν στις μεγάλες δυνάμεις-πρωταγωνιστές του ψυχρού πολέμου και τους ντόπιους συνεργάτες τους να διχάσουν βαθιά την Ελλάδα.

 3. BP avatar
  BP 21/08/2007 11:22:49

  Αγαπητέ Suhoi, συμφωνώ απολύτως μαζί σας.
  Ο αντι-κομμουνιστικός μου τόνος δεν ήταν παρά μία προσπάθεια να γύρω τη ζυγαριά των ευθυνών για την μεταπολεμική κατάσταση στην Ελλάδα στην ισόρροπη θέση ανάμεσα στη Δεξιά και στην Αριστερά.
  Από το 50 ως το 80 ο "δαίμονας" ήταν η Αριστερά.
  Από το 80 μέχρι σήμερα, ο "δαίμονας" είναι η Δεξιά.
  Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση.
  Ο τόνος μου αποσκοπούσε στο να καταδείξει ότι οι σημερινοί Αριστεροί κατατρύχονται από το αντίστοιχο ταμπού που καθόριζε τη σκέψη των τοτινών Δεξιών.

 4. Suhoi avatar
  Suhoi 22/08/2007 12:20:28

  Είναι βέβαιον ότι ξεπερνώντας τα σύνδρομα του παρελθόντος (δίχως όμως ποτέ να ρίχνουμε στη λήθη την ιστορία των μεγάλων πολιτικοκοινωνικών ρευμάτων, την ιστορία του ιδίου του τόπου μας) δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις για να πάει μπροστά η πολιτική. Και αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει τους διάφορους πολιτικούς χώρους (με την ευρεία έννοια Αριστερά, Δεξιά, Κέντρο-σοσιαλδημοκρατία) να παράγουν -εκ νέου- ιδεολογία και πραγματική πόλιτική που θα απαντάει στις σύγχρονες προκλήσεις και -το κυριώτερο- θα προσφέρει όραμα. Αυτό ανέκαθεν ήταν το προνομιακό πεδία της Αριστεράς. Ωστόσο, εδώ και 17 χρόνια (ίσως και πολύ περισσότερο) είναι εμφανέστατο το έλλειμμά της σε αυτό τον τομέα. Αναμφισβήτητα τα τελευταία 30 χρόνια έχουν γίνει μεγάλα βήματα στο να ξαναγραφτεί η ιστορία του εμφυλίου και της μαύρης μετεμφυλιακής περιόδου. Αντίστοιχα βήματα έχουν γίνει και σε κοινωνικό επίπεδο. Αν και νομίζω ότι το τελευταίο γίνεται μάλλον με τον "εύκολο" τρόπο. Δηλαδή, να ξεχάσουν όπως-όπως οι νέες γενιές τι συνέβη, χωρίς όμως να πληροφορούνται -από διαφορετικές πηγές- τι πραγματικά έγινε τότε. Και πάντως, οι προσπάθειες για ξαναγράψιμο της ιστορίας, προέρχονται κυρίως από την Αριστερά και αφορούν σε μεγάλο βαθμό τις τραγωδίες στο εσωτερικό της. Υπάρχουν πάρα πολλά ντοκουμέντα που βρίσκονται σε αρχεία (τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό) που κρατούνται ακόμα ως επτασφράγιστο μυστικό ή στοιχεία τους δημοσιεύονται επιλεκτικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.