31/08/2008 15:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΚΚΕ: Ζήτω ο Στάλιν

Σύμφωνα με «εμπιστευτικό εσωκομματικό κείμενο» που θα συζητηθεί ενόψει του 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ που αποκαλύπτει σήμερα το ΒΗΜΑ (βλέπε εδώ) η πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού οφείλεται στο γεγονός ότι η συνεπής οικοδόμησή του σταμάτησε στον ….Ιωσήφ Στάλιν. Ο Χρουστσόφ, ο Μπρέζνιεφ και ο Γκορμπατσόφ ήταν οι βασικοί υπαίτιοι της πτώσης της ΕΣΣΔ. Το «Κείμενο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό», όπως είναι το τίτλος του, διακινήθηκε αυστηρά σε εσωκομματικό πλαίσιο, αριθμεί 50 σελίδες και μεταξύ άλλων καταλήγει στα εξής συμπεράσματα:

Η συνεπής πορεία της οικοδόμησης του σοσιαλισμού σταματά στον Ιωσήφ Στάλιν και από εκεί και πέρα σημειώνεται η «δεξιά οπορτουνιστική στροφή» με τον Νικίτα Χρουστσόφ, η οποία συνεχίζεται με τον Λεονίντ Μπρέζνιεφ και κορυφώνεται με την «περεστρόικα» του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Ωστόσο, ο Περισσός κρατά μια μικρή επιφύλαξη για τη μικρή περίοδο του Γιούρι Αντρόπωφ, η οποία προηγήθηκε της «περεστρόικας» και μερικοί από την μεταπολιτευτική ηγεσία του συγκαταλέγονταν στα αγαπημένα του παιδιά. (ΣΣ πριν ο Γιούρι Αντρόπωφ γίνει ΓΓ του ΚΚΣΕ ήταν αρχηγός της KGB).

Η περίφημη φάση της λεγόμενης «αποσταλινοποίησης», επί Χρουστσόφ (20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ το 1956, χρονιά που στο ΚΚΕ καρατομήθηκε και ο Νίκος Ζαχαριάδης) είναι η αρχή των δεινών του ΚΚΣΕ και του …ΚΚΕ , καθώς «δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη επαναστατική γραμμή, αλλά αντίθετα αποτέλεσε δεξιά οπορτουνιστική στροφή…Στο επόμενο (σ.σ.: μετά το συνέδριο) διάστημα παγιώθηκαν αναθεωρητικές και οπορτουνιστικές απόψεις στο κόμμα, με αποτέλεσμα σταδιακά να χάσει τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά».

Αυτό είχε ως εξέλιξη, σύμφωνα με τις ερμηνείες του Περισσού, να κυριαρχήσουν τη δεκαετία του 1980 στην κομματική και κρατική ηγεσία της ΕΣΣΔ «οι προδοτικές αντεπαναστατικές δυνάμεις», ενώ «οι συνεπείς κομμουνιστικές δυνάμεις δεν κατόρθωσαν έγκαιρα να τις αποκαλύψουν και να οργανώσουν την επαναστατική αντίδραση της εργατικής τάξης».

Είναι τέτοιος ο επαναστατικός οίστρος της Αλέκας και των συντρόφων της στο ΠΓ που εκθειάζουν ακόμα και την ….αναγκαστική κολεκτιβοποίηση της ρωσικής υπαίθρου, που επέβαλε ο Στάλιν, με την απαλλοτρίωση της αγροτικής γης και τη δημιουργία κολχόζ (αγροτικοί συνεταιρισμοί) και σοβχόζ (βιομηχανοποιημένοι συνεταιρισμοί), αν και εντοπίζουν ορισμένα «λάθη και ορισμένες γραφειοκρατικές υπερβολές».

Δεν ξεφεύγει ούτε ο Λέοντας Τρότσκι ούτε η "νέα αντιπολίτευση" με επικεφαλής τους Ζηνόβιεφ και Κάμενεφ» που «διαγράφηκαν από το ΚΚΣΕ» για τις «αντεπαναστατικές θέσεις τους». Φυσικά το ΚΚΕ ξεχνά να γράψει ότι εκτελέστηκαν όλοι.

Την τιμητική του έχει και ο Μπουχάριν (κορυφαίους θεωρητικός της μπολσεβίκικης φρουράς και θύμα κι αυτός του Στάλιν) επειδή «οι ιδέες του υιοθετήθηκαν από την πολιτική της περεστρόικας το 1988». Μιλάμε για πλήρη ιδεολογικό παροξυσμό.

Όσο για τις μαζικές εκκαθαρίσεις της δεκαετίας του '30 και τις δίκες της Μόσχας (1936-1938) που οδήγησαν στην εξόντωση των αντιπάλων του Στάλιν ο Περισσός θεωρεί ότι ήταν μερικές …«υπερβολές» στην αντιμετώπιση «αντεπαναστατικών κέντρων στα μέσα της δεκαετίας του 1930».

Τελικά το ΚΚΕ ούτε ένα βήμα δεν μπορεί να κάνει μπροστά. Μόνο πολλά πίσω προς τον συντηρητισμό, τον αναχρονισμό και την τσιτατολαγνεία, τελευταίο στάδιο εκείνων που κατέβηκαν οριστικά από το τραίνο της «επανάστασης».

(στην φωτογραφία ο Στάλιν με τρεις μπολσεβίκους που αργότερα έγιναν θύματά του – Ρύκωφ, Κάμενεφ και Ζηνόβιεφ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 31/08/2008 15:33:22

  Ζητω ο Σταλιν !!

  Δεν ειχε Ρουσσω ο Σταλιν και γλιτωσε τις ευλογιες!

  ΠΠ

 2. martin avatar
  martin 31/08/2008 17:05:11

  Θα ενημερώσει κανεις αυτό το κόμμα ότι αλλάξαμε χιλιετία? Εγώ κάπου έχω ακούσει για το Στάλιν και τα άλλα ονόματα αλλά μου είναι παγερά αδιάφορο τι βλακείες έκαναν πριν εξήντα χρόνια. Με ενδιαφέρει τι βλακείες κάνουν τώρα

 3. Νικόλας avatar
  Νικόλας 31/08/2008 17:59:40

  martin, αν δε σε ενδιαφέρει τι έγινε χθες να ψηφίσεις καμιά πασοκάρα για να φύγουν οι κλέφτες της δεξιάς.

 4. martin avatar
  martin 31/08/2008 20:31:15

  Πειράζει που θα ψηφίσω κάποιον που ασχολείται με τους ζωντανούς και θα μου πεί τι κάνουμε τώρα στο χάλι μας? Τουλάχιστον όλη αυτή η μελέτη λέει αν χρησιμεύει σε κάτι στο Κόμμα? Τι θα κάνει θα ψάξει να βρεί άλλον Στάλιν για να επιστρέψει στις ρίζες του?

 5. Nick avatar
  Nick 31/08/2008 20:39:13

  Σωστά. Δεν φταίει ότι αυτή η ιδεολογία είναι για ρομπότ ή ότι ενώ ο κοσμάκης πείναγε, οι γραφειοκράτες έπιναν στην υγειά τους.

 6. stavrosx1 avatar
  stavrosx1 31/08/2008 20:57:56

  ... και πάλι σωστός, αγαπητέ Φάκτωρα ...
  ... μόνον έτσι θα μπορέσεις να απομακρύνεις (κάπως) το φάντασμα της υπογραφής-στήριξης στο Μάαστριχτ ...
  ... αλλά και ΦΕΚ της εφημερίδας του κ. Σταύρου;
  ... τόσες και τέτοιες θυσίες;
  ... στο κάτω - κάτω ο κ. Σταύρος ήταν και ανιψιός του μπαρμπα Κώστα του Λουλέ...
  ... εσύ;

 7. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 31/08/2008 21:29:52

  Πλήρης έλλειψη φαντασίας και διάθεσης για πραγματική ιστορική έρευνα. Αναμάσημα παρωχημένων μαοϊκών κουραφέξαλων, που υποστηρίζαμε την προϊστορική εποχή.
  Η μεγάλη στροφή στη Σοβιετική πολιτική ανάγεται στον Γιούρι Αντρόποφ, που ήταν κορυφαίος καγκεμπίτης, αλλά έγραφε ποιήματα και άκουγε τζαζ μουσική. Αυτός ξεκίνησε την "εκστρατεία διαφάνειας" σαν πνευματικός πατέρας του Γκορμπατζόφ, ξεπερνώντας την "ασιατική σκέψη" των Μπρέζνιεφ/Τσερνιένκο.
  Ήταν επόμενο η στροφή να έχει αφετηρία την KGB, μέσα από μια ευαίσθητη φυσιογνωμία. Η απόδοση ευαισθησίας στον συντονιστή της καταστολής της εξέγερσης της Πράγας το 68, ακούγεται οξύμωρη. Η ιστορία είναι όμως γεμάτη από παράδοξα, αν δεν είναι η ίδια ο θρίαμβος του παράδοξου στη ζωή.
  Οι Ρώσοι εξουσιαστές είχαν συγκεκριμένη και πολύ ρεαλιστική εκτίμηση για το παρελθόν τους. Εάν δεν είχαν αυτοί, ποιος άλλος θα μπορούσε να έχει καλύτερη; Φυσικά δεν επιτρέπεται να υποτιμήσουμε σοβαρές μελέτες που είχαν αφετηρία τη CIA, ή ειδικούς συνεργάτες της και κάποιους αντικαθεστωτικούς Ρώσους, που διέφυγαν στη δύση και έγιναν καθηγητές.
  Τις εκτιμήσεις της Σοβιετικής ηγεσίας αναφορικά με την ιστορία του ΚΚΣΕ εκφράζει νομίζω με τον πλέον συμπυκνωμένο και εμπεριστατωμένο τρόπο ο Ντιμίτρι Βολγκογκόνοφ στο βιβλίο του "Οι επτά ηγέτες (του Κρεμλίνου)". Ο Βολκογκόνοφ ήταν από το 1971 ανώτατο στέλεχος για την προπαγάνδα του στρατού. Το 1985 αποστρατεύτηκε και διορίστηκε διευθυντής του Ιδρύματος Στρατιωτικής Ιστορίας όπου θήτευσε μέχρι το 1991. Στη συνέχεια εργάστηκε ως προσωπικός στρατιωτικός σύμβουλος του προέδρου. Φυσικά μια συνεκτική μελέτη της ιστορίας επιβάλει περισσότερη ενασχόληση από την μελέτη ενός βιβλίου. Το βιβλίο που ανάφερα είναι πολύ αποκαλυπτικό και υπάρχει από όσο γνωρίζω στη ρωσική και γερμανική γλώσσα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους, εξαιρουμένων των στελεχών του ΚΚΕ. Σε αυτούς θα συνιστούσα με τη μέθοδο Αντρόποφ την εντατική ακρόαση μουσικής τζαζ και την ανάγνωση ποίησης για μία διετία. Μετά ας μελετήσουν ότι επιθυμούν.

  "Sem Woshdej"
  Dimitri Wolkogonow
  AO Isdatelstvo "Novosti" 1995

  Dimitri Wolkogonow
  "Die sieben Führer -
  Aufstieg und Untergang des Sowjetreichs"
  SOZIETÄTSVERLAG

 8. Factorx avatar
  Factorx 31/08/2008 21:34:07

  @stavrosx1: κ. Σταυρο μου τι εννοείτε με το Μάαστριχτ. Εγω δεν υπέγραψα τίποτα εκεί. Ρεπορτάζ έκανα ο κακομοίρης. Και καμία σχέση με τον Λουλέ. Μόνο μια ετεροθαλής αδελφή του μπαμπά μου είχε μια μακρυνή συγγένεια με τον Αρη Βελουχιώτη. Δεν έχω κάνει τίποτα άλλο

 9. ΚΑΦΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ avatar
  ΚΑΦΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ 31/08/2008 21:54:33

  ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΟ.

  ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΣΟΥΡΑΝΟΥΣΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΕΣΣΔ... ΜΕΤΑ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΑΡΕΣΕ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΜΕΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ Η ΤΑΜΠΕΛΑ....

  ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΝΩΡΙΣ ΚΙ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ....

 10. STALINO avatar
  STALINO 31/08/2008 23:03:12

  ΜΕ ΤΟΣΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ
  ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΙΩΣΗΦ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΛΤΑ.

  • τοστ avatar
   τοστ @ STALINO 01/06/2012 22:22:52

   σταλινο εδω ειναι ελλαδα. Οσο για τα ξυλινα παλτα σας τα εχουμε ετοιμα εμεις πριν απο σας. Αδιαβαστε βρωμυλε.

 11. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 01/09/2008 00:15:48

  @Anonymous 12
  Καλώς ή κακώς δεν υπάρχουν ίχνη εβραϊκής καταγωγής στον Στάλιν. Ο ίδιος έχει αμφισβητήσει κάποιες φορές την πατρότητα του Τζουγκασβίλι, λόγω όμως προφανώς συναισθηματικών λόγων.
  Η απόδοση στον Στάλιν της ιδιότητας του εγκληματία είναι αναμφίβολα αιτιολογημένη. Χωρίς τη "διεστραμμένη" "ιδιοφυία" του όμως, σήμερα δεν θα υπήρχε η Ρωσία ως μεγάλη βιομηχανικά ανεπτυγμένη δύναμη, ούτε και ο σύγχρονος Τσαρισμός. Ίσως να μην υπήρχε η Ρωσία καν ως κρατική οντότητα. Η ιστορία έλαβε χώρα με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να αποκλείσουμε την δυνατότητα να είχε υπάρξει και άλλη, περισσότερο πετυχημένη και λιγότερο απάνθρωπη οδός. Όμως - έξω από την ύπαρξη των συγκεκριμένων δεδομένων - αυτά αποτελούν ευχές και ιστορικές υποθέσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως χρήσιμες. Διότι χωρίς σοβαρή εκτίμηση αυτών που έγιναν, δεν είναι δυνατόν να σχεδιαστεί μια ρεαλιστική προοπτική.

 12. Basil avatar
  Basil 01/09/2008 00:16:58

  Αυτή η ανάλυση είναι πανομοιότυπη με αυτή των μαοικών, όπως σωστά επισημαίνει ο "Μποτίλια στο πέλαγος". Επομένως αναναμένουμε το επόμενο βήμα που είναι για την "δυείσδυση του σοσιαλιμπεριαλιασμού στη Αφρική".

  Το πρόβλημα αυτής της προσέγγισης στο ηθικό πεδίο είναι διττό:
  α) Τι γίνεται με τις επεμβάσεις των μπολσεβίκων πριν το 41 (ρωσσο-πολωνικός πόλεμος το 19-20 βαλτικές χώρες προσάρτηση το 39, σοβιετο-φιλανδικός πόλεμος 40, προσάρτηση μισής πολωνίας 39)
  Επίσης, συνθήκη Γιάλτας 45, δημιουργία συμφώνου Βαρσοβίας, επέμβαση Αν. Γερμασίας 49)
  β) Στο εσωτερικό μέτωπο (εκκαθαρίσεις-εκκαθαρίσεις-εκκαθαρίσεις)

  Αυτά δεν είναι αστεία και δεν είναι δυνατό να
  δικαιολογιθούν απλά με το θάνατο ενός ανθρώπου. Η θεωρία μετατροπής-μετάλλαξης δεν νομίζω ότι ισχύει. Μάλλον πήραν ένα δρόμο, κατά τα φαινόμενα τον πλέον ενδεδειγμένο.

  Ρεαλιστικά μιλώντας ο κονδύλης το είχε θέσει κάπως ώμα:
  Χωρίς την βίαια εκβιομηχάνιση που επιβλήθηκε, η ΣΕ δεν θα μπορούσε να παράγει τον όγκο και την ποιότητα του εξοπλισμού ώστε να αμυνθεί αποτελεσματικά στους ναζί κατά την διάρκεια του πατριωτικού πολέμου. Εδώ είναι το κλειδί. αν δεν γινόντουσαν όλα αυτά τα εγκλήματα δεν θα υπήρχε αυτό το επίπεδο εκβιομηχάνισης. Θα είχαν όμως μαρμελάδα. Και; Το Τ-34 σταμάτησε τους γερμανούς και όχι τα καταναλωτικά προιόντα. Βέβαια τους πήρε χρόνο χρήμα και εκατομμύρια ζωές για να μάθουν τον πόλεμο κινήσεων. Ομως με αυτή την πολιτική βγήκαν νικητές, και ουσιαστικά απελευθέρωσαν την ευρώπη. Τώρα αν αυτή την σκληρή ωμή γεωπολιτική πρακτική κάποιοι θέλουν να της δώσουν ένα ωραίο πρόσωπο καθώς και μια αταλάντευτη προσήλωση σε αρχές-ηθική (κατάργηση εξουσίας ανθρώπου από άνθρωπο κλπ) είναι άλλο θέμα.

  Αυτά έχει η ζωή.

 13. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 01/09/2008 00:17:19

  @STALINO
  ΣΩΣΤΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΦΟΡΑΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

 14. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 01/09/2008 00:26:18

  @basil
  ΕΑΝ ΜΗ ΕΛΠΗΤΑΙ ΑΝΕΛΠΙΣΤΟΝ ΟΥΚ ΕΞΕΥΡΙΣΕΙ. ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΟΝ ΕΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΝ.
  ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

  Ίσως αξίζει όμως εμείς να προσπαθούμε με γνώμονα την αρετή.

 15. Basil avatar
  Basil 01/09/2008 00:36:45

  @ Μποτίλια στο Πέλαγος

  Το δίκαιο και η αρετή είναι για μας τους απλούς ανθρώπους. Και πάντα θα πέφτουμε θύματα της ιστορίας. Ομως όπως λες πάντα πρέπει να προσπαθούμε με οδηγό αυτά.

  Σε χαιρετώ

 16. blue nile avatar
  blue nile 01/09/2008 02:11:41

  Eίναι από τις λίγες φορές που συμφωνώ έστω και μερικώς με τη θέση του Κ.Κ.Ε.
  Θα σας θυμίσω κάτι.
  Το 1949 τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη του μεγάλου πολέμου υπήρχε στην ΕΣΣΔ αφθονία αγαθών.
  Δέκα χρόνια μετά έπρεπε να προμηθεύεσαι βασικά είδη διατροφής με δελτίο.
  Ο τελευταίος σοσιαλιστής ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης ήταν ο Στάλιν. Τα εγκλήματα είναι άλλη ιστορία. Κάποια από αυτά, ίσως και τα περισσότερα, ήταν αποκυήματα ενός διαταραγμένου εγκεφάλου πολλά όμως έπρεπε να γίνουν.
  Τις σοσιαλιστικές ιδέες τις ένστερνίστικαν πολλοί γόνοι αστικών ρωσικών οικογενειών για να γλυτώσουν τον θάνατο ή την εξορία. Αυτοί ήταν απαραίτητοι στο νέο καθεστώς γιατί λόγω της μόρφωσης τους μπορούσαν να παίξουν ρόλο στην κρατική μηχανή ενώ πολλοί υποστηριχτές του λαικού κινήματος δεν είχαν τα κατάλληλα εφόδια. Πολλοί δεν σταμάτησαν ποτέ να ονειρεύονται ένα άλλο καθεστώς πιο κοντά στα δυτικά δεδομένα και να ναρκοθετούν την πορεία της χώρας.
  Το μέλημα όλων των μετά του Στάλιν ηγεσιών ήταν η παλινόστηση του καπιταλισμού στην Ε.Σ.Σ.Δ.

 17. φίλος ΚΚΕ avatar
  φίλος ΚΚΕ 01/09/2008 02:45:19

  ρε παιδιά ηρεμήστε και αναρωτηθείτε αν το δημοσιεύμα στο βήμα έχει κάποια δόση αληθείας;
  Αν όντως κυκλοφορεί τέτοιο κείμενο τότε ρε παιδιά έχουμε να κάνουμε με παλαβούς και η ελληνική πολιτική σκηνή κυριαρχείται από λαμόγια, παλαβούς και life style μοδάτους. Μόνο να κοιτάξουν τα μέλη του ΚΚΕ τι έλεγαν οι προηγούμενοι σύντροφοι τους στο 10 συνέδριο για το παλαικό κράτος, έλευση κομμουνισμού, επιστημονικό σοσιαλισμό κλπ και να κατηγορούν τώρα τον Μπρέζνιεφ για υπεύθυνο της πτώσης του σοσιαλισμού μόνο τρελοί μπορεί να τα λέγουν αυτά.
  Παιδιά θα τους πάρουν με τις πέτρες!!!!!!!

 18. blue nile avatar
  blue nile 01/09/2008 11:57:38

  Το θέμα δεν είναι αν υποστηρίζει ή όχι κανείς τον Στάλιν. το θέμα είναι αν μπορεί να δει αμερόληπτα ιστορικά γεγονότα.
  Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Στάλιν εφάρμοσε ανίερες μεθόδους ενώ εγκληματούσε κατά συρροήν σε βάρος του σοβιετικού λαού (και όχι μόνο).
  Ειδικά στην τελευταία περίοδο της ζωής του είναι σχεδόν σίγουρο ότι έπασχε από κάποιας μορφής εγκεφαλικής ποιοτικής διαστροφής που επιδείνωσε την κατάσταση του.
  Όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του ο σοβιετικός λαός απολάμβανε τη μεγαλύτερη ευημερία σε σχέση με τους επόμενους.
  Τότε δε γιγαντώθηκε το σύστημα υγείας και αναδιοργανώθηκε η παιδεία.
  Το ερώτημα είναι γιατί κατά τις μετέπειτα περιόδους παρουσίασε πτώση το βιοτικό επίπεδο των σοβιετικών ενώ αντίθετα μια περιορισμένη κλίκα γραφειοκρατών και η πολιτική ηγεσία απολάμβανε μεγάλα προνόμια.

 19. Factorx avatar
  Factorx 01/09/2008 13:06:17

  ανωνυμε 24 και προηγουμένως. Εγραφε κλωτσιές και έχει διαφορά. Ηταν ισως υπερβολικη η αντιδρασή μου με βαση αυτα που γραφονται στην μπλογκόσφαιρα και εχουν συνηθισει πολλοί, αλλά έτσι δεν γίνεται συζτήτηση και ΘΑ ΚΑΤΑΛΉΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΊΖΟΥΜΕ. Μπορείς να πεις αυτό που αισθάνεσαι με άλλες εκφρασεις

 20. Nick avatar
  Nick 01/09/2008 14:45:11

  @Blue Nile

  'Επινε πολύ βότκα, πολλές φορές λυποθύμαγε στο γραφείο του, και όποιος πήγαινε να τον ξυπνήσει μόνο που δεν τον σκότωνε.

  Μια μέρα όπως λυποθύμησε πάλι από υπερβολική βότκα αλλά έπαθε και εγκεφαλικό. Και, τι ειρωνία, κανένας δεν τόλμαγε να μπει στο γραφείο του...

 21. krifos avatar
  krifos 01/09/2008 16:18:35

  ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ...

  ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ή ΤΗΣ ΚΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΟΥΤΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ. ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ.

  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΟΥΣ...
  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΘΕ ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΝΙΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ. ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ ΓΕΝΝΟΥΝ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ...

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΣΤΕΙΑΚΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ...ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ...Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΠΡΑΓΜΑ.

  ΥΓ: ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΚΑΙ factor...
  AΠΑΡΕΔΚΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ,ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

 22. Basil avatar
  Basil 01/09/2008 16:57:44

  Η ανάρτηση αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον.

  Ψυχραιμα όμως....

 23. Suhoi avatar
  Suhoi 01/09/2008 18:37:02

  @ όλους τους φίλους αυτής της συζήτησης.

  Είναι βαθιά αντιπολιτική, αντι-ιδεολογική και ανιστόρητη η εξ'αντικειμένου αρνητική χροιά στον όρο "Εβραίος". Να ξεκαθαρίθσουμε κάτι. Ναι, τους καταγγέλουμε για τα διαχρονικά αίσχη τους απέναντι στους Παλαιστίνιους, για την παράλληλη πορεία τους με τους πιο αντιδραστικούς, συντηρητικούς και θεοκρατικούς κύκλους της κυβέρνησης Μπούς, για το μακελειό που στήθηκε στο Ιράκ, τα σχέδια για το Ιράν και για πάρα πολλά ακόμη που μου διαφεύγουν -και θα συμπληρώσετε εσείς. Ομως, είναι τουλάχιστον αντιεπιστημονικό και κόντρα στην κουλτούρα, όχι μόνον της Αριστεράς, αλλά και κάθε άλλου πολιτικού χώρου που ψύχραιμα και διαλεκτικά θέλει να αναλύει την πραγματικότητα, να ταυτίζει το "Εβραίος" με κάθε τι αρνητικό.

  Δηλαδή, οι προερχόμενοι από αυτό τον λαό (ποιό καθαρό έθνος βρε παιδιά, ένας λαός της ξενιτειάς που από τους μικτούς γάμους, όλοι ξανθοί, γαλανομάτηδες ή κατάμαυροι από την Αφρική, είναι) δεν έχουν δώσει τίποτε στον προοδευτικό κόσμο; Για να μην πιάσουμε τους ηγέτες του ελληνικού εργατικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη -και όχι μόνον- που ήταν πάρα πολλοί Ελληνοεβραίοι. Για να μην πούμε για όλον το Μάη του '68, τις παράνομες και ημιπαράνομες οργανώσεις της αριστεράς στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο που ήταν γεμάτες Εβραίους(βέβαια, στη συνέχεια,οι περισσότεροι άλλαξαν άρδην θέσεις και έγιναν φανατικοί υπέρμαχοι του Ισραήλ, είτε στα καλά του είτε στα αίσχη του). Να ασκούμε δριμεία κριτική στο Ισραήλ, στο εβραϊκό λόμπυ στις ΗΠΑ και στις πολιτικές τους. Οχι όμως, με αφορισμούς, συχνά μάλιστα ρατσιστικούς.

 24. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 01/09/2008 19:52:46

  @Anonymous 28
  Δεν γνωρίζω κατά πόσο έχεις αντλήσει την πληροφορία, ότι το όνομα Τζουγκασβίλι σημαίνει στα γεωργιανά εβραίος από το βιβλίο του Μπαρμπή, που αναφέρεις, διότι δεν το έχω διαβάσει. Αυτό όμως που έχω παρατηρήσει σε άλλα βιβλία του, που τα εκτιμώ ιδιαίτερα για την συστηματική τεκμηρίωση τους, έστω και εάν οι πολιτικοί μου προσανατολισμοί σε κάποια θέματα διίστανται με αυτούς του Μπαρμπή, είναι ότι αντιπαρέρχεται κάποιους ισχυρισμούς απόδοσης της εβραϊκής καταγωγής, χωρίς ουσιαστική τεκμηρίωση (παρ΄όλο που θα ευχόμουν να συνέβαινε) και με εύκολο τρόπο - όπως κάνει με τον Ε. Βενιζέλο στο αντίστοιχο βιβλίο.
  Η ρίζα του ονόματος Τζουγκασβίλι δεν είναι γεωργιανής, αλλά οσσετικής προέλευσης. Οι Οσσέτοι είναι τραχύς ποιμενικός λαός. Η μητέρα του Στάλιν έχει γράψει βιβλίο, που περιέχει πολλά στοιχεία για τη ζωή του Στάλιν. Είναι δυσεύρετο, αλλά πολλοί συγγραφείς παραθέτουν χωρία από αυτό. Η μητέρα του Στάλιν Αικατερίνη (Κέκε) ισχυρίστηκε, ότι της είχε εξηγήσει ο σύζυγος της, ότι η οσσετική ρίζα από την οποία προέρχεται το επίθετο τους, είναι συγγενής προς τη γεωργιανή ρίζα "τζόγκα" που σημαίνει κοπάδι. Εάν στα γεωργιανά σήμαινε το επίθετο "ο γιος του Εβραίου" μια τέτοια αναφορά θα ήταν από την Κέκε χωρίς νόημα. Όσο αφορά την ερμηνεία του ονόματος, ο Στάλιν θα μπορούσε να είναι Εβραϊκής καταγωγής μόνο από τους άρρενες προγόνους της οικογένειας του πατέρα του. Όμως ο παππούς του ήταν γνωστός τραχύς πολεμιστής Οσσέτος, που έλαβε μέρος στους πολέμους που διεξήχθησαν εναντίον των Τσάρων.
  Ο Στάλιν θεωρούσε την οσσετική καταγωγή του χωρίς αξία, δεδομένου ότι ο πατέρας του είχε εκγεωργιστεί πλήρως.

 25. indio avatar
  indio 01/09/2008 19:54:40

  Όλοι γράφουν για τα φοβερά εγκλήματα του Στάλιν. Πραγματικά δεν υπάρχει καμία αίσθηση ιστορικής "δικαιοσύνης" ή σύγκρισης με αντιστοιχες καταστάσεις. Η ιδεολογική ηγεμονία του παρόντος κοινωνικοπολιτικού συστήματος τυφλώνει.

  Για αυτούς που φωνασκούν για τα εγκλήματα του κομμουνισμού και της "επανάστασης". Κάθε επανάσταση βάφεται στο αίμα. Γιατί τα βιβλια σας θεοποιούν την αστική επανάσταση στη Γαλλία; Γιατί εκεί τα χιλιάδες "κοντημένα" πτώματα κρύβονται κάτω από το χαλί;

  Αυτά που έκανε ο Στάλιν στις αρχές τις δεκαετίας τι διαφορά έχουν από αυτά που έκανε η κυβερνηση των ΗΠΑ στους πολίτες της το 60 και το 70; Και στο φινάλε πόσα είναι τα εγκλήματα από τα εργατικά "ατυχήματα", τα οποία διαπράττει το Κεφάλαιο κάθε μέρα τα τελευταία 200 χρόνια.

  Τα πτώματα είναι πτώματα αλλά πάρτε χαμπάρι ότι μας σκοτώνουν κάθε μέρα. Όσο για τον αντισημιτισμό των ηλιθίων που γράφουν εδώ, είναι απλά ασχολίαστος.

 26. krifos avatar
  krifos 01/09/2008 20:09:07

  ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ .ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟ. ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ.

  ΥΓ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ...ΜΟΝΟ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ

 27. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 01/09/2008 21:44:26

  Καλά ρε καρντάσια ή συντρόφια ή ότι θέλετε τέλος πάντων, δεν είχε άλλα σοβαρά προβλήματα ο τόπος σε αυτή τη φάση, με τον Στάλιν θα μας βάλετε να ασχολιόμαστε; Δεν αντέχει στην κριτική και άμα ξεκινήσει η συζήτηση δεν θα βγείτε κερδισμένοι, αλλά αφήστε τον κοσμάκη να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα. Εδώ παίρνουνε και το κουλούρι από το στόμα του μικρού παιδιού, ενώ η χώρα βουλιάζει. Πάμε ολοταχώς για ακυβερνησία εν μέσω χοντρών απειλών και εσείς το χαβά με την παράγκα. Ντροπή.

 28. indio avatar
  indio 01/09/2008 21:45:39

  Τι σχέση έχει το ότι βάζει διαφήμηση το ΚΚΕ στο Facebook με το γεγονός ότι είναι μέσο του ιμπεριαλισμου;;

  Δηλαδή να μην κάνουμε πορείες γιατί οι ασφαλτωστρωμένοι δρόμοι είναι το αστικό μέσο των καπιταλιστών;;

  Βρίσκομαι 100χλμ μακρυά απο κόμματα και ΚΚΕ, αλλά δεν αντεχω να ακούω τοσο φτηνές κριτικές.

 29. Nick avatar
  Nick 01/09/2008 23:51:24

  @krifos:

  Να'σαι καλά, με έκανες και έκλασα στα γέλια.

 30. Factorx avatar
  Factorx 02/09/2008 00:01:49

  Ο κρυφός αν δεν είναι ήδη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής προτείνω να γίνει στο Συνέδριο

 31. krifos avatar
  krifos 02/09/2008 03:25:54

  ΤΟ ΚΚΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ FACEBOOK ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ? ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΣΟ...ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΕΚΑΝΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ.Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ... ΟΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΝΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ.

  ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ? ΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ?
  ΜΙΛΑ ΣΟΒΑΡΑ. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΩΣ ΕΠΙ ΣΤΑΛΙΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ?
  ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ?ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ? ΠΟΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ?
  ΑΝ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ" Ε ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ... ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΤΑ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ...ΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΤΕ ΟΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ,ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΣΤΕ ΣΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΣΕ ΟΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΣΔ ,ΣΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ.

  ΥΓ: IΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΛΟΓΙΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΛΛΩΝ,ΑΝΑΨΕ ΤΙΣ ΖΥΖΗΤΗΣΕΙΣ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ...

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ...ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ...ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΜΩΣ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ?ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΝΗΣΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ?
  ΜΟΝΟ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ.
  Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ.

  ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ?...

 32. indio avatar
  indio 02/09/2008 10:55:24

  Ανώνυμε εργολάβε καταλαβαίνω που το πας αλλά δεν έχει νόημα αυτό που λες.

  Δηλαδή σε ένα κόσμο που ο φιλελευθερισμός έχει επικρατήσει στα πάντα (εκεί δηλαδή οπού πηγαίνουμε αυτή τη στιγμή), και τα πάντα θα είναι ιδιωτικά, δεν θα μπορείς να εκφραζεις άλλες απόψεις σε κανένα μέσο με κανένα τρόπο;

  Και τα κανάλια είναι ιδιωτικά, δεν θα βάζει και το ΚΚΕ εκεί διαφημίσεις; δεν πάει ετσι.

 33. ο νοών....νοείτω avatar
  ο νοών....νοείτω 02/09/2008 17:17:17

  Τελικά μάλλον το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο Στάλιν και η ομοίγυρίς του δεν κρατούσαν ημερολόγιο για τα ...έργα τους.
  Έτσι δικαιολογείται γιατι ο krifos ουρλιάζει για στοιχεία και έγγραφα.
  Όσο για την..ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΛΟΓΙΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΛΛΩΝ,ΑΝΑΨΕ ΤΙΣ ΖΥΖΗΤΗΣΕΙΣ…ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ…
  Ωραία κοινωνική ζύμωση να ασχολούμαστε με...του Στάλιν.
  Χτίστε πρώτα καλύτερες σχέσεις με τους γύρω σας και μετά χτίζετε και τον Σοσιαισμό.
  Τέλος καλό θα ήταν να μην ασχολούμαστε τόσο με τα εκατομμύρια εγκλήματα του καπιταλισμού ή/και του σοσιαλισμού γιατί όταν θα φτάσει η στιγμή που θα εγκληματίσουν ξανά εγώ προτιμώ να είμαι προετοιμασμένος και όχι να αναρρωτιέμαι ακόμα ποιός με σκότωσε. Ο καπιταλισμός, ο σοσιαλισμός ή το κενό του κεφαλιού μου;
  Οργανώστε και καθοδηγήστε λοιπόν krife τους αδαείς, όπως πάντα κάνατε και εσείς και οι υπόλοιποι ..ισμοί, και που και που θα αλλάζουμε και καμμιά κουβέντα για να βλέπουμε που βρισκόμαστε.

 34. krifos avatar
  krifos 03/09/2008 02:26:30

  Η ΠΡΟΚΑΤΑΛΑΨΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ,Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ,ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΤΑΝ,Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗ,ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ,ΒΑΡΕΤΗ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΚΕ.

  ΓΙΑ ΤΟ FACEBOOK TIΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΟΛΑ ΓΝΩΣΤΑ.ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.ΤΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ αντι-ΚΚΕδες.

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ...ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ.ΤΟ ΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ.Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ...

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ ΟΤΑΝ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΒΕΛΗ ΟΤΑΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΣΑΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ...ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΛΑ.

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ. ΝΑΙ.Η ΒΑΘΕΙΑ,ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ,ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΥΡΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ.
  ΑΛΛΑ...ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ.ΔΙΚΗ ΣΑΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ.
  ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΡΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ. ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΡΜΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ...

  ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ...

  ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΔΑΩΝ...Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ,ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ...Η ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ,ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ...

 35. μπραβο avatar
  μπραβο 03/09/2008 16:56:37

  ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝ ΜΑΡΟΥΛΙ...

 36. μπραβο avatar
  μπραβο 04/09/2008 01:14:30

  NA ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ.
  ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.
  ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΡΩΤΑ.
  ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝ...
  ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΑΡΙΘΜΟΥΣ.ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ? ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ? ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ?
  ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙΤΕΥΟΥΝ

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΕΣΣΔ..ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΣΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ...ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ.

 37. μπραβο avatar
  μπραβο 05/09/2008 01:01:23

  ΕΛΕΟΣ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ,ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΡΟΣ.ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ.ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ.

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
  ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ 75.950(κουλάκοι,λευκοφρουροί,εντεπαναστάτες,πράκτορες και εγκληματίες κοινού ποινικού δικαίου)
  ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ
  278.818 .Απο το 1938 είχαν κατατεθεί 53.700 ενστάσεις εναντίον των διαγραφών ,και ύστερα το ίδιο έτος άλλες 101.233.Απο τις 154.933 ενστάσεις το Κόμμα είχε εξετάσει την ίδια εποχή 85.273 εκ των οποίων το 54% έγιναν δεκτές.
  ΓΚΟΥΛΑΓΚ
  Ο ακριβής αριθμός των κρατουμένων στα στρατόπεδα εργασίας ήταν 510.307,εκ των οποίων μόνο μόνο 150.000 ήταν πολιτικοί κρατούμενοι. Το 1951 που υπήρχε ο μεγαλύτερος αριθμός πολιτικών κρατουμένων 579.878,αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι στους προηγούμενους είχαν προστεθεί περίπου 334.538 συβεργάτες των Ναζί .Για υπενθύμιση το 1938 η ΕΣΣΔ είχε πληθυσμό 150.000.000 και είχε βγει απο έναν σκληρό εμφύλιο πόλεμο που επίσημα έληξε το 1921 αλλά συνεχίστηκε για πολύ καιρό ακόμα.

  ΜΑΡΤΕΝΣ

 38. μπραβο avatar
  μπραβο 05/09/2008 12:57:34

  H ΠΛΥΣΗ...
  ΜΑΛΙΣΤΑ.
  ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΙΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΡΕΥΝΑ?
  ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΕΓΙΝΕ "ΔΕΚΤΟΣ" Ο ΖΕΜΣΚΟΒ ΤΟ '91 ? ΔΕ ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΕΝΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ...
  ΘΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΚΟΜΑ...
  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
  ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ? ΞΕΡΕΙΣ?
  ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΙ ΜΕΤΑΞΑ Η ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΟΥ ΔΙΕΜΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ? ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ? ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ?ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ...
  ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ,ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 2ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ...Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΠΟΝΤΙΩΝ ΕΖΗΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΣΠΙΤΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ...ΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ...
  ΤΕΛΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΠΟΙΗΜΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ...

  ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ,ΚΑΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΩΞΗ,ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ Ν ΕΣΣΔ ...ΛΑΘΗ,ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ,ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ,ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΝΑΙ.ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ "ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ" ΤΑ "ΣΤΟΙΧΕΙΑ" ΟΧΙ.

 39. μπραβο avatar
  μπραβο 06/09/2008 02:00:18

  ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ...???
  ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 64 ΠΡΟΣΙΔΙΑΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ...
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΟΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ...

  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...
  Ο,ΤΙ ΛΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΜΙΣΑ.ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟ ΨΕΜΑ.
  ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ Ή ΟΧΙ ΠΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟ 1991 "ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ" ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ?
  ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΟΥΣ. ΠΧ Η CIA ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ.ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΛΗΣ ΣΤΟ Κ.Κ.Σ.Ε
  ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΡΕΘΕΙ...

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΞΕΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΤΗ Σ.Ε. ΚΑΘΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ.ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΕΥΝΟΗΜΕΝΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΣΤΑΛΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Η !!!

  Η ΘΕΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...ΚΑΜΙΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ,ΦΡΙΚΤΗ,ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ,ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.-

 40. μπραβο avatar
  μπραβο 06/09/2008 02:13:10

  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΖΙΜΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΚΤΟΣ "ΥΛΗΣ" ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ? Η ΕΛΙΤ, Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ,ΟΙ ΕΥΠΟΡΟΙ ,ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.

  ΥΓ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ?ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥΣ...

 41. μπραβο avatar
  μπραβο 06/09/2008 02:16:28

  ΦΟΒΕΡΟ... ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ...

  ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...

  Ε ΡΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...
  ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΜΥΡΑΖΕΙ ΡΟΧΑΛΕΣ ...

 42. μπραβο avatar
  μπραβο 07/09/2008 15:31:58

  Anonymous
  Δικαίωμά σου να προσπαθείς να διαμορφώσεις την προσωπική σου άποψη και γνώμη σχετικά με το σοσιαλισμό στην Ευρώπη στηριζόμενος σε προσωπικές μαρτυρίες.Κατά την άποψή μου όμως οι προσωπικές μαρτυρίες δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απο ενδείξεις.Ενδείξεις ναι,αποδείξεις όμως όχι.Ποτέ και πουθενά οι ιστορικοί επιστήμονες(γιατί η ιστορία ΕΙΝΑΙ επιστήμη) δεν στηρίχτηκαν σε μαρτυρίες ανθρώπων για να εξάγουν αληθή,επιστημονικά,αντικειμενικά ιστορικά συμπεράσματα.
  Οι ατομικές μαρτυρίες δίνουν μια απο τις διαστάσεις κάποιων γεγονότων.Δεν μπορούν όμως να συνυπολογίσουν παράγοντες οικονομικούς,πολιτισμικούς,πολιτικούς και γεωπολιτικούς.Επομένως δεν οδηγούν δε κανένα συμπέρασμα.Αντίστοιχα άλλωστε θα μπορούσα να σου απαριθμήσω χιλιάδες παραδείγμα Ελλήνων και Ελληνοποντίων που όχι απλά ευεργετήθηκαν απο την ΕΣΣΔ,όχι απλά συμμετείχαν στην οικοδόμηση του εκεί σοσιαλισμού,όχι απλά απολάμβαναν μια ζωή που οι "Ελλαδίτες" ούτε που θα μπορούσαν να τη φανταστούν αλλά και διέπρεψαν στην πολτική ,στον πολιτισμό και στις επιστήμες.
  Τώρα οι έρευνες μιλούν απο μόνες τους.Η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων όταν ερωτηθεί πια είναι η εθνικότητά τους απαντά Σοβιετικός πολίτης.
  Και αυτό βέβαια ένδειξη είναι και όχι απόδειξη δείχνει όμως τη σημερινή τάση.

  Ας αφήσουμε λοιπόν τον αντισοβιετισμό .Οι αριθμοί και τα στοιχεία στα οποία βασίζονται κατα καιρούς τα διάφορα άρθρα,εκπομπές,ντοκιμαντέρ κλπ είναι παραποιημένα,φουσκωμένα και κατάλοιπα της ψυχροπολεμικής αντικομμουνιστικής προπαγάνδας.

  Απαντώντας επίσης στα περι "σταλινικών διώξεων" που πονάνε την Αριστερά λές πως δε καμία περίπτωση οι κομμουνιστές πουθενά στη γη δε πονάνε για τα επιτεύγματα ,τις κατακτήσεις και τις αποτυχίες του σοσιαλισμού.Πονάμε για τα λάθη και γι'αυτό τα διερευνούμε,για να μην ξαναγίνουν.

  Επαναφέρω επίσης με μεγάλη περιέργεια και προσμονή το θέμα που είχα θέσει παραπάνω.ΤΑ ΔΙΑΡΚΉ,ΣΥΝΕΧΉ,ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ,ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ,ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ,ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ,ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ,ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ,ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

  Τέλος με κάθε βεβαιότητα ως κομουνιστής μπορώ να πω κάτι με σιγουριά επναλαμβάνοντας τη φράση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σ.Αλέκας Παπαρήγα στο περιοδικό "ΑΝΤΙ" :"Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ 20ου"...

 43. μπραβο avatar
  μπραβο 09/09/2008 15:20:22

  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΑΛΙ ΚΡΑΤΑΣ ΤΑ ΜΙΣΑ...
  ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ... ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΕΠ ΠΑΙΡΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΛΕΙΑ,ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΓΙΝΕ.

  Η ΦΡΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΑΖΟΣ...

  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ-50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ... ΠΙΟ ΩΡΙΜΟ ΤΟ ΚΚΕ,ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΚΝΕ,ΠΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ,ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ 20ου αιώνα.
  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΡΙΖΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ,ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΕΓΩ ΚΑΙ ΚΕΣΥ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ...

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ

 44. xoure! avatar
  xoure! 08/01/2009 11:41:54

  Η φρίκη που εμπνέει η ναζιστική ιδεολογία δεν συνδέεται με μια μεταφυσική «ουσία», η οποία υποτίθεται ότι ενυπάρχει στην κοσμοθεωρία του ναζισμού, αλλά στα πεπραγμένα του τελευταίου, τα οποία αποτελούν μια ευρύτατα μοιρασμένη εμπειρία της ανθρωπότητας, βαθιά χαραγμένη στη συλλογική της μνήμη. Αν, λοιπόν, κρίνεται ο ναζισμός από τα έργa του και όχι από τα «ιδανικά» του -όποια και αν είναι αυτά- το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τον κομμουνισμό. Και αυτός οφείλει να κριθεί με βάση αυτά που έκανε και όχι με βάση τα «οράματα» και την «ουτοπία» που τον ενέπνευσαν. Πρέπει, με άλλα λόγια, να πραγματοποιηθεί ένας εμπειρικός έλεγχος, μια αντικειμενική καταγραφή αυτών του των έργων.

  Όμως, αυτή η καταγραφή απορρίπτεται εκ προοιμίου από τους ιδεολογικούς εκπροσώπους του κομμουνισμού σήμερα, εφόσον θα κατέτεινε στην ιδέα της συγκρισιμότητας μεταξύ ναζισμού και κομμουνισμού. Για λόγους που έχουν να κάνουν με τα ιδεολογικά τους βιώματα και όχι με τη λογική, οι άνθρωποι αυτοί, ακόμα και αν είναι επικριτικοί έναντι των κομμουνιστικών καθεστώτων, δεν μπορούν και δεν θέλουν να κρίνουν με το ίδιο μέτρο τον ναζισμό και τον κομμουνισμό.

  • Free Voice Network avatar
   Free Voice Network @ xoure! 29/10/2010 12:37:14

   Η πικρή αλήθεια είναι πως τόσο οι Μαρξιστές όσο και οι ναζί αλλά και διεθνής μπουρζουαζία με τους πράκτορες του ελεύθερου εμπορίου χρησιμοποίησαν τις ίδιες μεθόδους προκειμένου να εξαπλώσουν την τυραννία της ελεύθερης αγοράς.

   Χρειαζόμαστε ένα νέο σύστημα με κύριο στόχο την θέσμιση μιας κοινωνίας με μη ιεραρχικές εξουσιαστικές δομές από την αρχή.

 45. the seeker avatar
  the seeker 31/01/2009 22:00:54

  Όποιος φίλος ή φίλη ενδιαφέρεται για βιβλία που αφορούν τον Στάλιν και την εποχή του, ας στείλει μήνυμα στο zookout@windowslive.com
  Δεν γνωρίζω αν η μητέρα του Στάλιν έχει γράψει βιβλίο, πάντως η κόρη έχει γράψει και υπάρχει στα ελληνικά

 46. ierax avatar
  ierax 22/02/2009 23:48:10

  Η επαφη με την πραγματικοτητα για τους ελληνες κομμουνιστες, ειναι σαν την ανακαλυψη απο τις κυβερνησεις οτι υπαρχει κερδοσκοπια στην αγορα.
  Η μονιμα αρνητικη σταση τους στο να καταλαβουν και να παραδεστουν οτι ο υπαρκος σοσιαλισμος πουθενα στον κοσμο δεν μπορεσε να πεισει, πουθενα στον κοσμο δεν μπορεσε να αποδειξει οτι οντως νιαζοταν για το καλο του συνολου, και οχι για μια στενα μικρη ομαδουλα ανωτερων αξιωματουχων του κομματος, οπως στην πρωην σοβιετικη ενωση οπου η αφθονια αγαθων, η καλοπεραση , και η δηθεν προλεταριακη σκεψη μεσα απο κρυσταλινα ποτηρια με ακριβη σαμπανια των στελεχων του κκε ρωσιας, ηταν ο αυτοσκοπος, την ιδια ωρα που ο ρωσικος λαος πεινουσε, εξοριζοταν, εκτελειτο.
  Συντροφοι ειστε καταδικασμενοι να ζειτε στην ισοβια μιζερια της σκεψης σας

 47. γιανναρος avatar
  γιανναρος 16/01/2010 03:52:26

  koitakste oloi o,ti kai na peite to KKE htan einai kai 8a einai h megalhterh kai isxuroterh dunamh ston kosmo giati apef8hnetai sthn ergatia kai sta ftwxa strwmata pou parepimptontos einai kai h pleiopsufia opote otan o kosmos valei mualo kai kourastei o ergaths tote 8a ginei to anapofeukto. to KKE mazi me ton lao 8a er8oun sthn e3ousia kai auto einai sigouro giati o kapitalismos ftanei sto telos tou.osh lasph kai na ri3oun oloi oi astoi kai oi MH diavasmenoi pou den 3eroun osh sukofantia kai na prospa8oun na epivaloun to mono pou kanoun einai na xalane salio. sas euxaristw olous kai den exw tipota enantion sas aplws h istoria oute paragrafetai oute diagrafetai.

 48. Free Voice Network avatar
  Free Voice Network 29/10/2010 12:26:33

  Δεν έγραψες και για την Κρονστάνδη. Εκατοντάδες χιλιάδες αναρχικοί και ελευθεριακοί κομμουνιστές εκτελέστηκαν. Δεν ξεχνάμε επίσης και τα δεκάδες χιλιάδες θύματα Μαχνοβικών του Μπολσεβικισμού. Και για να συμπληρώσω... ποιος «πούλησε» την Ισπανική επανάσταση...

 49. ΣΟΛΩΝ avatar
  ΣΟΛΩΝ 07/02/2012 01:08:35

  Η ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ
  Ο ΣΤΑΛΙΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΠΟΛΛΑ
  Ηγήθηκε της Οκτωβριανής Επανάστασης μαζί με το Τρότσκι σε αντίθεση με το Λένιν που το είχε σκάσει από την Πετρούπολη από τον Ιούλιο του 1917 διότι είχε εναντιωθεί την μεγάλη λαϊκή εξέγερση του Ιουλίου, όπου ο λαός είχε απαιτήσει να περάσει όλη η εξουσία στα Σοβιέτ, Ο Λένιν πήγε ενάντια σε αυτήν την εξέγερση με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί από τον λαό και να διαφύγει στην Φιλανδία .
  Από τον Ιούλιο του 1917 έως τον Οκτώβριο του 17 ο πραγματικός ηγέτης του Μπολσεβίκικου κόμματος ήταν ο Στάλιν, συνεπικουρούμενος από τον Τρότσκι .
  Από το 1905 ο Στάλιν ήταν υπέρ της ΝΕΠ (Νέας οικονομικής πολιτικής) που προέβλεπε ότι οι αγρότες θα μοιράζονταν τα τσιφλίκια στους; αγρότες σε αντίθεση με τον Λένιν που ήταν υπέρ της κρατικοποίησης της γης(κρατικός σοσιαλισμός)
  Αυτή την πολιτική την καρπώθηκε ιστορικά ο Λένιν παρότι ήταν η πολιτική του Στάλιν, σε αυτό φταίει και η υπερβολική μετριοφροσύνη του Στάλιν, όπου έδωσε στον εαυτό του δεύτερο ρόλο σε αντίθεση με τον Λένιν που τον Θεοποίησε και με αυτόν τον τρόπο καλλιέργησε την προσωπολατρία και την θεοποίηση του Λένιν. .
  ΣΤΑΘΗΚΕ ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ του 41-45 κατά του Ναζισμού και ΕΔΡΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
  ΕΔΡΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ πρωτύτερα .
  ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ την στιγμή που άλλες χώρες χρειάστηκαν εκατονταετίες .
  , Όσο για τις διώξεις του 1936-1939 θα πρέπει να δούμε το θέμα γενικότερα μια χώρα με ραγδαία ανάπτυξη όπως η Σοβιετική Ένωση την δεκαετία του 1930, με 16% ετησίως να είναι οι ρυθμοί αύξησης του Ακαθάριστου Εθνικού προϊόντος της σε αντίθεση, με την Δύση που βίωσε την παγκόσμια οικονομική κρίση το 1929-1931 και τις μετέπειτα συνέπειες της , είναι γελοίο να επιζητούσε η ηγεσία της Σοβιετικής Ένωση διώξεις την στιγμή που είχε εδραίωση τον Σοσιαλισμό σε μια χώρα, κάτι άλλο απλώς συνέβαινα που οι αντιστασιακοί ιστορικοί δεν μπήκαν στον κόπο ποτέ να το ψάξουν …., την πρώτη ευθύνη οπωσδήποτε την έχει ο Επίτροπος Εσωτερικών υποθέσεων της Σοβιετικής Ένωσης Γιόζεφ που καθοδηγούσε τις διώξεις που περιέργως με την εκτέλεση του το 1939 έπαψαν και οι διώξεις να γίνονται , και την δεύτερη ευθύνη έχει η Μυστική αστυνομία η Γκε Πε ΟΥ , και σε αυτά δεν πρέπει να παραβλέψουμε τον ρόλο των ξένων μυστικών υπηρεσιών που έντεχνα με τους ανθρώπους της διοχέτευσαν πλαστά στοιχεία στην ανερχόμενη Σοβιετική Ένωση -Δεν πρέπει να είμαστε και αφελείς¨-
  παρέκβαση . Στην Ελλάδα στην εκτέλεση του Μπελογιάννη και των άλλων χιλιάδων κομμουνιστών και αριστερών κανένας ιστορικός του κατεστημένου δεν ρίχνει την ευθύνη στον Πλαστήρα και στους άλλους Πρωθυπουργούς αλλά σε μηχανισμούς που υπέκυψαν η παγίδεψαν τους πολιτικούς όχι όμως δύο μέτρα και δύο σταθμά εκεί φταίει σε όλα ο Ηγέτης της χώρας που λέγεται Στάλιν!!!!! Ενώ εδώ δεν φταίνε οι Πρωθυπουργοί σε τίποτε σχεδόν αλλά κάποιοι άλλοι.
  Εάν μελετήσει κανείς την ιστορία του ΚΚΣΕ θα ιδεί ότι οι αντίπαλοι των φραξιών ζητούσαν τα κεφάλια των άλλων Π.Χ Μπουχάριν για Ζήνοβεφ, και Καμενεφ, η καμενεφ για Τρότσκι κ.λπ. όμως ο Στάλιν ποτέ δεν εφάρμοσε αυτά
  Αν οι ηγέτες της Αποσταλινοποίησης 1956-1999 φάνηκαν ανάξιοι των περιστάσεων δεν τους φταίει ο Στάλιν
  αλλά η ανικανότητα τους να μεταρρυθμίσουν τον υπαρκτό σοσιαλισμό σε ένα σύστημα με πραγματική Δημοκρατία και Ελευθερία και σήμερα ό κόσμος πληρώνει αυτήν τους την ανικανότητα που οδήγησε στην της ανατροπή του Υπαρκτού Σοσιαλισμού

 50. ΣΟΛΩΝ avatar
  ΣΟΛΩΝ 07/02/2012 01:19:35

  Υ.Γ όσο για την ηθική του Στάλιν που δεν μιλά κανένας ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ , Έτσι όταν οι Γερμανοί του Πρότειναν να ανταλλάξει τον υιό του που ήταν στρατιώτης και είχε αιχμαλωτιστεί από τους Γερμανούς με έναν Γερμανό Στρατηγό αρνήθηκε, απαντώντας ” Ότι εγώ ανταλλάζω στρατιώτη με στρατιώτη”
  Επίσης πρέπει να σταθούμε στον ηθικό χαρακτήρα του Στάλιν που έζησε φτωχικά και δεν επωφελήθηκε σε τίποτε από την εξουσία αντίθετα έχασε και τον γιό του στον πόλεμο , σε αντίθεση με τους Αντισταλινικούς που αρκετοί από αυτούς καλλιέργησαν την διαφθορά και έζησαν στην χλιδή στις ΝΤΑΤΣΕΣ(ΒΙΛΕΣ) τους και στα μαγαζιά που ψώνιζαν για τα στελέχη .1956-1990

 51. ΣΟΛΩΝ avatar
  ΣΟΛΩΝ 07/02/2012 01:32:21

  Επίσης όσοι πιστεύουν στον σοσιαλισμό σαν κοινωνικοοικονομικό σύστημα, θα πρέπει να είδους τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες των κλασσικών του Μαρξισμού που θεωρούσαν κάθε αντίθετη άποψη οπορτουνιστική είναι καλό να διαβάσουμε το βιβλίο του Ένγκελς ‘Αντί ΝΤΥΡΙΓΚ” για να δούμε με την σκαιότητα αντιμετωπίστηκε ο Σοσιαλιστής Ντύριγκ επειδή είχε μια άλλη διαφορετική άποψη , η το βιβλίο του ΛΕΝΙΝ η’Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΟΥΣΚΥ” .
  Επίσης η δικτατορία του Προλεταριάτου που εφήρμοσε το ΚΚΣΕ επί εποχής του ΣΤΑΛΙΝ ήταν η πρακτική εφαρμογή της θεωρεία των κλασσικών οι οποίοι ι είναι οι ηθικοί αυτουργοί για τα λάθη του εφαρμοσμένου σοσιαλισμού ..
  Επιπλέον πρέπει όλα αυτά να τα δούμε και σε σχέση μςε την εποχή και την σκληρότητα του καπιταλισμού που αντιμετώπιζε κάθε εξέγερση σε ποταμού αίματος πχ ΓΑΛΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ 1871 κ.λπ., εισβολή στην νεαρά Σοβιετική Ένωση το 1918 κ.λπ.
  Έτσι η κριτική σε ένα Πετυχημένο ηγέτη όπως ο ΣΤΑΛΙΝ πρέπει να είναι έντιμη και μετρημένη , και όχι με υστερία και ανακρίβειες, και προπάντων όχι κατευθυνόμενη
  και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παγκόσμιο σύστημα μισεί τους πετυχημένους επαναστάτες όπως τον ΣΤΑΛΙΝ
  που έδωσαν ελπίδες στην ανθρωπότητα
  Εδώ ισχύει το ανέκδοτο βαράνε το Σαμάρι αντί να βαρέσουν τον Γάιδαρο
  τιμή λοιπόν σε ενα μεγάλο ηγέτη που τον αγάπησε ο λαός του και τον ονομασε τιμητικά πατερούλη του εθνους , εναν ηγετη που πήρε μια καθυστερημενη χώρα και την εκανε παγκόσμια δύναμη και εδωσε αξιοπρεπεια στον λαό του, αν οι επιγονοι- απογονοι ήταν ανικάνοι δεν τους φταίει ο ΣΤΑΛΙΝ
  Μπράβο στο ΚΚΕ που αποκατέστησε τον Στάλιν
  Πως γίνεται και οι επεμβάσεις των αντισταλινικών ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης στην Ουγγαρία και στην Τσεχοσλοβακία να φορτώνονται στον Στάλιν αυτό είναι μια εσκεμμένη Ανοησία που δεν πρέπει κανένας σοβαρός άνθρωπος να τα υποστηρίζει
  Όσο για τον Λενινισμό θα πρέπει να μελετήσουμε όλη του την πορεία κανένας δεν είναι “Θεός” και άκριτος.
  Δεν μπορεί η εποχή του Στάλιν που ήταν η πιο πετυχημένη για τον παγκόσμιο σοσιαλισμό να θεωρείται μείον , και η πολιτική διαδόχων που εκφύλισαν τον σοσιαλισμό και οδήγησαν στην καπιταλιστική παλινόρθωση να είναι θετική
  δυστυχώς το παγκόσμιο ιστορικό κατεστημένο την ικανότητα του Στάλιν την λάσπωσε.

 52. Αγγελής Σπύρος avatar
  Αγγελής Σπύρος 09/06/2012 16:05:40

  ¨ΠΕΡΕΣΤΡΟΙΚΑ¨=¨ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ¨της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.