15/04/2010 18:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΚΚΕ: Επιστολή για τη μοιρασιά με ΕΕ και ΔΝΤ

«Η διαβούλευση που ζητάει η κυβέρνηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ αφορά μόνο τη διαδικασία για το πώς θα γίνει η μοιρασιά ανάμεσά τους», σχολιάζει το ΚΚΕ  με αφορμή την επιστολή του ΥΠΟΙΚ σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

«Αφορά», προσθέτει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «και πώς θα επιβάλλουν τη νέα άγρια σφαγή των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, την οποία έχουν ήδη συμφωνήσει και θα την προωθήσουν, είτε προσφύγει, είτε όχι, η κυβέρνηση στη «στήριξη» του μηχανισμού ΕΕ – ΔΝΤ». «Άλλωστε αυτό αποκαλύπτουν και οι σημερινές δηλώσεις του Όλι Ρεν», συμπληρώνει.

Τέλος, καλεί το λαό να μη χάνει χρόνο και να οργανώσει τώρα την πάλη του σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή συνοικία. «Να μην πτωχεύσει ο λαός, να πτωχεύσει η πλουτοκρατία», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 15/04/2010 22:19:00

  Αλοίμονο, περισσότερες πιθανότητες είχε το ΚΚΕ να εισακουσθεί αν απευθύνονταν σε λαό στρουθοκαμήλων, παρά στον Ελληνικό.
  Όταν οι Έλληνες θα αναγκασθούν να εγκαταλείψουν τον ευδαιμονισμό τους και να αντικρύσουν κατάματα την πραγματικότητα, τότε θα είναι αργά.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ εναςάσχετος 16/04/2010 00:12:34

   Σε μια τέτοια περίσταση δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι και ο λαός ο ίδιος, εμείς δηλαδή, δεν έχει τις ευθύνες του που δεν αντέδρασε ή δεν αντιδρά.

   Πρέπει να του αναγνωρίσουμε όμως ένα σοβαρότατο ελαφρυντικό: Οι ποικίλοι αντίπαλοί του, για τουλάχιστον δύο δεκαετίες τώρα, εργάζονται αδιάκοπα και ανελέητα ώστε να τον κρατήσουν πολιτικά ανώριμο. Αδιάφορο, μακρυνό κι αποξενωμένο. Ακόμη και στην σφαγή του.

   Και μέχρι τώρα η κατάσταση και η τύχη είναι με το μέρος τους.

   Αλλά ίσως αυτό να μην είναι και τόσο καλό όσο φαίνεται. Για όλους. Διότι υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος "αφηνιασμού". Και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που το πάνε "λάου-λάου".

   Θραξ Αναρμόδιος

 2. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 15/04/2010 23:08:22

  Το απίστευτο γέλιο θα έπεφτε αν ξαφνικά οι Έλληνες έβγαζαν το ΚΚΕ κυβέρνηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.