21/11/2008 02:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΕΛΕΚΗ-ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΕΛΕΚΗ-ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ  (19-11-08)

 


Καμία απάντηση, καμία ευθύνη... για όλα φταίνε οι συμβαλλόμενοι, κατέθεσε η κα Πελέκη... (δηλαδή, η Μονή και το Ελληνικό Δημόσιο...)

Η μάρτυρας κυρία Πελέκη - Βουλγαράκη, κατέθεσε ουσιαστικά ότι ανέλαβε, ζητώντας η ίδια άδεια από το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, την σύνταξη των συμβολαίων για εξυπηρέτηση της Ιεράς Μονής χάριν των σχέσεων του πατέρα της με το Μοναστήρι και ότι δεν εισέπραξε αμοιβή για τη σύνταξη των συμβολαίων, αλλά για την έκδοση αντιγράφων και ο αδελφός της Δημήτριος Πελέκης για την αμοιβή του ως δικηγόρος στα συμβόλαια.

(Σελ. 58-59 Πρακτικών Εξεταστικής 19/11/08)

Επέμεινε, ότι τα χρυσόβουλα αποτελούν τίτλους ιδιοκτησίας και μάλιστα δήλωσε ότι αυτό διδάσκεται στο πρώτο έτος της Νομικής Σχολής...

(προφανώς όλοι όσοι κατηγορηματικά δηλώνουν το αντίθετο, δηλαδή οι αρμόδιοι δικαστές του Δικαστηρίου Ροδόπης, καθηγητές της Νομικής Σχολής, ανώτατοι δικαστές, μεγάλος αριθμός νομικών που κατέθεσαν ως μάρτυρες στην Επιτροπή, ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ.α. - κατά την άποψη της κα Πελέκη - ήταν πολύ κακοί φοιτητές  και ακατάρτιστοι σήμερα λειτουργοί.).

(Σελ. 72 Πρακτικά Εξεταστικής Επιτροπής 19/11/08)

Αρνήθηκε, στη συνέχεια, να πάρει θέση για το γεγονός ότι ήδη το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης δικαίωσε με απόφασή του το Δημόσιο και σήμερα, η Κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει, ότι θα ακυρώσει όλες τις προηγούμενες γνωμοδοτήσεις και τις αποφάσεις των Υπουργών, που έδωσαν κυριότητα της Βιστωνίδας στη Μονή Βατοπεδίου και τις επιζήμιες για το Δημόσιο ανταλλαγές. Τελικά δήλωσε:

«Εγώ επιμένω ότι ενήργησα σωστά και η Κυβέρνηση ας απαντήσει με τους αρμόδιους Υπουργούς γιατί τα ανακάλεσε»

(Σελ. 73 Πρακτικά Εξεταστικής 19/11/08)

Η κα Πελέκη - Βουλγαράκη, υποστήριξε ότι δεν ήταν δική της υπόθεση να ελέγξει τις εκτιμήσεις του ΣΟΕ, οι οποίες ουσιαστικά επισυνάπτονταν σε συμβόλαια που περιγράφονταν ακίνητα ως εκτός σχεδίου, άρτια και οικοδομήσιμα, αν και αφορούσαν ακίνητα που εκτιμήθηκαν ως δασικής γεωργικής χρήσης ή χορτολιβαδικής γης, με αποτέλεσμα να υποτιμώνται τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία ελάμβανε η Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Και μάλιστα δήλωσε:

«Βεβαίως μου έκανε εντύπωση η πολύ μεγάλη διαφορά και στη μία περίπτωση και στην άλλη, αλλά δεν μπορώ να παρέμβω. ... Το μόνο που είχα υποχρέωση να κάνω ήταν να μεταφέρω την τιμή. Αν ο συμβαλλόμενος δεν συμφωνούσε, είτε η ΚΕΔ είτε η Μονή, έπρεπε να το που εκείνοι όχι εγώ»

(Σελ 91 - 92 Πρακτικών Εξεταστικής 19/11/08)

«Να το ελέγξω όχι. Εγώ καταχωρώ αυτό που μου δηλώνουν τα συμβαλλόμενα μέρη»

(Σελ. 60 Πρακτικών Εξεταστικής 19/11/08)

«ΕΡ: Η Λίμνη μπορεί να μεταβιβάζεται; ΑΠ:Έτσι έκρινε το Δημόσιο»

(Σελ. 92 Πρακτικών Εξεταστικής 19/11/08)

Επίσης, παραδέχθηκε ότι στο με αριθμό 2195/2005 (οικόπεδα Ραιδεστού) δεν περιλαμβάνονται δηλώσεις ότι το μεταβιβαζόμενο ακίνητο δεν βρίσκεται σε ρέμα, αιγιαλό, ζώνη παραλίας, βιότοπο, δημόσιο κτήμα και σε αρχαιολογικό χώρο... και απάντησε, ότι αυτό οφείλεται μάλλον σε λάθος, πλην όμως, όταν ρωτήθηκε αν πήρε αυτές τις δηλώσεις και εάν μπορεί να τις φέρει, απάντησε ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να λάβει τις δηλώσεις αυτές και γι' αυτό δεν τις έχει...

(Σελ. 85 - 86 Πρακτικά Εξεταστικής 19/11/08)

Προηγουμένως, όταν επίμονα της ζητήθηκε να απαντήσει για το θέμα των υπεύθυνων δηλώσεων ότι το μεταβιβαζόμενο δεν εμπίπτει σε ζώνη παραλίας, βιοτόπου, δημοσίου κτήματος, αρχαιολογικού χώρου, κλπ, ενώ η Βιστωνίδα εμπίπτει σε αρκετά από αυτά, η κα Πελέκη δήλωσε:

«Έχει υποβληθεί μήνυση εκ μέρους μου για ψευδή καταγραφή γεγονότων»

Σελ. 81 Πρακτικών Εξεταστικής Επιτροπής

Και ενώ είχε υποστηρίξει ότι νόμιμοι τίτλοι - κατά τη γνώμη της -για τη Βιστωνίδα είναι τα χρυσόβουλα, σε άλλο σημείο δήλωσε ότι δεν έχει δει τα χρυσόβουλα, ρωτώντας μάλιστα και τους βουλευτές αν τα έχουν δει αυτοί:

«Έχετε δει τα χρυσόβουλα; Εγώ δεν τα έχω δει. Εσείς τα έχετε δει;»
Σελ.93 Πρακτικών Εξεταστικής 19/11/08

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.