#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/12/2011 15:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιψενικό ανάγνωσμα Ξυνίδη – Μητρόπουλου – ΚέζαΛέγε – λέγε θα το πιστέψουν και οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι ότι δίνουν αγώνα εναντίον των διαπλεκομένων και του κατεστημένου (λογικό, αφού ο ΓΑΠ ισχυρίζεται ότι «λύσσαξαν» για να τον ρίξουν, αλλά όχι για να τον φέρουν στην εξουσία).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κόντρα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη με τον δημοσιογράφο των «Νέων» Κώστα Μητρόπουλο. Δημοσιεύουμε όλα τα άρθρα που αφορούν το θέμα προκειμένου να έχουν οι αναγνώστες του antinews σφαιρική άποψη και να θυμούνται ότι αυτοί (πολιτικοί και δημοσιογράφοι) εξουσιάζουν την χώρα μας.

Άρθρο Μητρόπουλου

Ο Μητρόπουλος σε άρθρο του αναφέρθηκε στον «σκληρό παπανδρεϊκό» Ξυνίδη γράφοντας ένα κείμενο στην τελευταία σελίδα με τίτλο «Λαχματζούν»:

«Βουλευτής Ξάνθης, ο Ξυνίδης ήταν από τους σαραντάρηδες του ΠΑΣΟΚ που ο Παπανδρέου προσπάθησε αλλά απέτυχε να προωθήσει. Γραμματέας της Ιπποκράτους αφού ο Γιάννης Ραγκούσης έφυγε για το υπουργείο Εσωτερικών τον Οκτώβριο του 2009, ο Ξυνίδης επέδειξε μάλλον αφλογιστία στη θέση αυτή. Το ευγενέστερο που μπορεί κανείς να πει είναι ότι ουδέποτε αξιοποίησε τις δυνατότητές της. Τελικώς, βρέθηκε για αυτόν θέση στο υπουργείο Ανάπτυξης στον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου του 2010. Πήγε εκεί μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο συνδέθηκε. Ήταν μια κίνηση σταθεροποίησης, αφού ο Χρυσοχοΐδης είχε ανοιχτή γραμμή με τον Παπανδρέου. Όλα αυτά κράτησαν ώς την 1η Νοεμβρίου. Στο Υπουργικό που έγινε εκείνη την ημέρα ο Μιχάλης δεν έβρισκε ούτε ένα επιχείρημα κατά του δημοψηφίσματος, ενώ ο Ξυνίδης πήγε να πατάξει όλους εκείνους - και, κυρίως, τον Γιάννη Ραγκούση - που εξέφρασαν επιφυλάξεις για το εγχείρημα.

Ένα μήνα αργότερα οι γραμμές έχουν μπερδευτεί. Ο - άφωνος ως γραμματέας - Ξυνίδης τα 'χει βάλει με τους «τρεις». Ειρωνεύεται την Άννα Διαμαντοπούλου για το ΠΑΣΟΚ plus - μιλώντας για διπλό αμονιαζόλ. Και επιτίθεται στον Ανδρέα Λοβέρδο για τα σημεία πώλησης των βρεφικών τροφών. Όταν όμως ο Χρυσοχοΐδης βγήκε μπροστά από τους «τρεις», ζητώντας να φύγει ο Παπανδρέου πριν τις εκλογές, ο Σωκράτης βρέθηκε σε κενό αέρος, όπως και το ΠΑΣΟΚ. Αποστάσεις από τον Μιχάλη - απορώντας ποια μύγα τον τσίμπησε - πήρε. Προσεκτικά όμως και χωρίς χοντράδες. Δηλαδή ο Σωκράτης εκεί που το σέρβιρε ολόκληρο, άρχισε ξαφνικά να το ψιλοκόβει το λαχματζούν - για να θυμηθεί κανείς ένα ωραίο ξανθιώτικο έδεσμα.

Όλα αυτά είναι άλλη μια ένδειξη ότι η φάση που περνάει το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για εύκολες τοποθετήσεις. Υπαρχηγός του Βενιζέλου στους δύσκολους καιρούς, ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πλέον αντίπαλός του. Άνθρωπος εμπιστοσύνης του Παπανδρέου μετά το 2007 και υπουργός με ρόλους κλειδί την τελευταία διετία, ο Χρυσοχοΐδης αποφάσισε ότι είναι αυτός που πρέπει να δείξει την πόρτα στον Παπανδρέου. Αλλά και να κάνει δημόσια αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Συμπέρασμα: οι ελιγμοί των μεγάλων έχουν ως αποτέλεσμα το μπέρδεμα - αλλά και τον εκνευρισμό - των άλλων.

Απάντηση Ξυνίδη

Ο Ξυνίδης απάντησε με δικό του κείμενο στην προσωπική του ιστοσελίδα με αιχμές για τον ΔΟΛ και το Μέγκα:

«Ευχαριστώ τον κ. Μητρόπουλο, δημοσιογράφο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, για την αφιέρωση του μονόστηλού του- μεταξύ των άλλων- και στο πρόσωπό μου σήμερα (ΤΑ ΝΕΑ 06/12/2011). 
Καταρχήν το λαχματζούν δεν έχει καμιά σχέση με την Ξάνθη. Το μάθαμε στην Ξάνθη τα τελευταία χρόνια από την κοσμοπολίτικη Αθήνα που αρέσκεται σε εξωτικές κουζίνες. Δεν καταλαβαίνω όμως τι σχέση έχει το λαχματζούν με το περιεχόμενο του κειμένου του. 
Προφανώς θα πρέπει να ρωτήσω την κυρία Κέζα, επίσης δημοσιογράφο του ΔΟΛ (βλέπε σχόλιό της στο Βήμα 05/12/’11), μήπως και πρόκειται για σεξιστικού τύπου αναφορά. Και όλοι μαζί να ρωτήσουν τον κ. Παπαχρήστο, συντάκτη των Νέων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, περί σεξισμού και κοινωνικοπολιτικού savoir-vivre, όταν στον εντευκτήριο της Βουλής, παρουσία πολλών βουλευτών, την ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας αποκαθήλωσης Παπανδρέου, μου έθεσε την ερώτηση (σημειωτέον ότι δεν έχουμε μεταξύ μας γνωριμία, πλην της συμπαρουσίας μας σε εκπομπές και χώρους πολιτικής) «ποιος νομίζεις ότι είσαι;». Κατόπιν προτροπής μου, απάντησε ο ίδιος. Αν δεν θυμάται τι απάντησε, πείτε μου κ. Μητρόπουλε και κ. Κέζα, να ανακοινώσω εγώ την απάντησή του.
Νομίζω όμως ότι το μονόστηλο του κ. Μητρόπουλου γράφτηκε μόνο και μόνο για να μας θυμίσει ότι «στο Υπουργικό, που έγινε εκείνη την ημέρα, ο Μιχάλης δεν έβρισκε ούτε ένα επιχείρημα κατά του δημοψηφίσματος, ενώ ο Ξυνίδης πήγε να πατάξει όλους εκείνους -και, κυρίως, τον Γιάννη Ραγκούση- που εξέφρασαν επιφυλάξεις για το εγχείρημα». Το λάβαμε το μήνυμα κ. Μητρόπουλε. Δεν σας υπόσχομαι όμως ότι θα είμαι πιο προσεκτικός.
Στο τέλος ο κ. Μητρόπουλος συμπεραίνει ότι «οι ελιγμοί των μεγάλων έχουν ως αποτέλεσμα το μπέρδεμα-αλλά και τον εκνευρισμό- των άλλων». Λίγο πιο πάνω αναφέρει: «Υπαρχηγός του Βενιζέλου στους δύσκολους καιρούς, ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πλέον αντίπαλός του». Γιατί μας θυμίζει ποιός ήταν υπαρχηγός ποιού; Τελικά ποιός είναι ο εκνευρισμένος;
Ακόμη: Χθες παρευρέθηκα επί τρεις ώρες στην πράγματι ιδιαίτερα σοβαρή εκδήλωση της ΕΣΕΕ που αφορούσε την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Ελληνικού Εμπορίου για το έτος 2011. 
Στο ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο κανάλι MEGA (μεγαλομέτοχος του οποίου είναι ο ΔΟΛ) στο εισαγωγικό κείμενο η κ. Τρέμη ανέφερε την παρουσία του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεφωργιάδη και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα. Στη δε παράθεση αποσπασμάτων από τις ομιλίες παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Σαμαρά, του κ. Γεωργιάδη (σημειωτέον ότι χαιρέτισε για λογαριασμό του κ. Καρατζαφέρη και όχι ως αρμόδιος υπουργός), του κ. Τσίπρα και του κ. Οικονόμου, εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Για τον κάθε τηλεθεατή που παρακολούθησε το ρεπορτάζ, δεν παρευρέθηκα καν στην εκδήλωση. Και δεν το αναφέρω από προσωπική αγωνία προβολής, την οποία απέδειξα εδώ και δύο χρόνια ότι δεν διαθέτω. Το αναφέρω γιατί προσήλθα, προσφωνήθηκα από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ και μίλησα ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Προφανώς όμως όλα αυτά δεν είχαν καμιά σημασία και ας παρουσίαζε την εκδήλωση δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ του MEGA.

ΥΓ1. Σας παρακαλώ πολύ, αν μπορείτε να προβάλλετε κάθε μέρα τη συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην εκπομπή MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ. Όχι! Όχι! δεν καταλάβατε. Δεν είναι μπηχτή στον Χρυσοχοϊδη. ΖΟΟΜ στον κ. Αναγνωστάκη να κάνετε, για να βγάζει ο κόσμος τα συμπεράσματά του. Όσοι το έχουν παρακολουθήσει αντιλαμβάνονται.

ΥΓ2.Συγγνώμη αν ενοχλώ με τον grottesco τρόπο μου, την καλή κοινωνία, που δεν πάσχει από σεξισμό, πολιτικό αμοραλισμό και παραγοντισμό».

Άρθρο Κέζα

Επειδή στους αναγνώστες θα δημιουργηθεί απορία τι είχε γράψει η Κέζα στο «Βήμα» και ενόχλησε τον Ξυνίδη, δημοσιεύουμε και το δικό της κείμενο με τίτλο «Λεκτικό χούφτωμα»:

«Ένας άνδρας που κατέρχεται στην πολιτική μπορεί να βάζει στόχους: θα γίνει υπουργός, πρωθυπουργός, πρόεδρος. Για τη γυναίκα δεν υπάρχουν αντίστοιχες λέξεις: δεν θα γίνει υπουργή, πρωθυπουργή, πρόεδρα.  Θα πρέπει να αποδεχτεί το αξίωμα στο αρσενικό καθώς η ίδια η γλώσσα δεν προβλέπει τέτοια ανέλιξη. Η γλώσσα έχει πολλά τερτίπια και οδηγεί συχνά σε παρανοήσεις. Είδαμε τι έγινε με την κυρία Εύα Καϊλή και τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη. Θέλησε ο άνθρωπος να κάνει ένα κομπλιμάν και θα οδηγηθεί στο πειθαρχικό. Στο κάτω κάτω τι είπε; Αποκάλεσε τη συνάδελφό του «καλτσοδέτα», δημόσια, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Θα μπορούσε να είναι αγαπησιάρικο, αν ο βουλευτής Ξάνθης συνηθίζει να μιλάει έτσι όταν απευθύνεται στους οικείους του. Αν για παράδειγμα ως παιδί τρώγοντας μουσακά έλεγε στη μάνα του «γειά στα χέρια σου, καλτσοδέτα μου» ή αν καμαρώνει όταν προσφωνούν την κόρη του «ζαρτιέρα».

Η κυρία Καϊλή δεν θα προσπεράσει το περιστατικό. Φοβάται ότι σε επόμενη φάση κάποιος βουλευτής θα την προσφωνήσει «στηθόδεσμο» ή «κιλότα». Έτσι τα λένε και οι φεμινίστριες: αν γίνει ανεκτή η πρώτη προσβολή, θα υπάρξει και δεύτερη. Στο τέλος το θύμα της σεξιστικής επίθεσης πιστεύει ότι του αξίζουν οι χαρακτηρισμοί, βλέπει τον εαυτό του διαφορετικά. Η βουλευτίνα του ΠαΣοΚ λοιπόν θα ξαναζωντανέψει κομματικούς μηχανισμούς που βρίσκονται σε αδράνεια. Έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία ουδέποτε έχει χειριστεί ανάλογη καταγγελία για σεξιστική συμπεριφορά. Μαζί με τον κ. Ξυνίδη εγκαλούνται άλλοι δύο βουλευτές, οι οποίοι μίλησαν υποτιμητικά για το πρόσωπό της. Πρόκειται για τον κ. Χάρη Καστανίδη ο οποίος αναφέρθηκε στο μικρό πολιτικό διαμέτρημα της κυρίας Καϊλή. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Καστανίδης πολιτεύτηκε σε εξίσου μικρή ηλικία και ότι οι δυο τους παλεύουν στην ίδια περιφέρεια, με την κυρία Καϊλή να αυξάνει ανησυχητικά τους ψηφοφόρους σε κάθε αναμέτρηση. Είπε λοιπόν ο Θεσσαλονικιός για τη Θεσσαλονικιά ότι είναι βαλτή, δηλαδή ότι δεν μπορεί από μόνη της να παράγει πολιτική σκέψη. Τρίτος κατηγορούμενος είναι κάποιος βουλευτής από τας Σέρρας, γνωστός στην τοπική κοινωνία, ο οποίος μίλησε εξίσου απαξιωτικά.

Η κυρία Καϊλή αντιδρά για να αφυπνίσει τις γυναίκες που υφίστανται προσβολές και υποτιμήσεις στο επαγγελματικό περιβάλλον εξαιτίας του φύλου τους. Ο σεξισμός επιβιώνει σήμερα στη μορφή που προσδιορίστηκε από τις φεμινίστριες τη δεκαετία του ΄60: Οι γυναίκες θεωρούνται βιολογικά υποδεέστερες, με λιγότερες δεξιότητες, άρα δεν δικαιούνται τις ίδιες ευκαιρίες ούτε τις ίδιες απολαβές. Όταν εντούτοις επιτυγχάνουν, κατηγορούνται ότι τα κατάφεραν χάρη στα γυναικεία θέλγητρα. Λένε ορισμένοι ότι από τέτοιες πρακτικές, από την παραπομπή στο πειθαρχικό, δεν υπάρχει αποτέλεσμα, ότι δηλαδή ο κ. Ξυνίδης θα διαψεύσει και οι άλλοι δύο ίσως ζητήσουν συγγνώμη, ίσως προβούν σε διορθωτικές δηλώσεις. Κι όμως, η αντίδραση της κυρίας Εύας Καϊλή έχει την αξία της, είναι από μόνη της κάτι. Όχι μόνο επειδή δεν κατεβαίνει στο επίπεδο των συναδέλφων της (δεν ασχημονεί, δεν προσβάλλει) αλλά γιατί φέρνει στο προσκήνιο ένα πρόβλημα που έχει υποτιμηθεί από την ελληνική κοινωνία. Τούτων δοθέντων η κυρία Εύα Καϊλή είναι παλικάρι».

Δεν είναι ένα ευχάριστο καλοκαιρινό ανάγνωσμα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 07/12/2011 15:55:38

  μακριά τα χέρια απο την Εύα

 2. Αντίνοος avatar
  Αντίνοος 07/12/2011 18:38:35

  Ο ΔΟΛ προχωρεί σε εκκαθάριση των Παπανδρεϊκών; Απίστευτο. Πάντως ο Ξυνίδης έχει δίκιο. Δεν μπορεί τέτοιος πολιτικός άντρακλας να αμφισβητείται από γυναίκα. Υπάρχουν και ...όρια.

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/12/2011 22:16:31

  Ο ΔΟΛ θα καταρρεύσει από απόψεως δημοσιογραφικού κύρους μαζί με τον Βενιζέλο πάνω στον οποίο ποντάρει και ο οποίος τελικά δεν φτουράει

 4. ioannis33 avatar
  ioannis33 07/12/2011 22:41:53

  Μανωλη Μ. συνηθως τα σχολια σου ειναι σωστα κ προσεκτικα.το τελευταιο παντως προκαλει τρομο!να πεσει κ να σωριαστει ο Βενιζελος;πανω σε ποιον;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.