23/06/2009 00:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιράν. Τι φοβούνται οι μουλάδες;

 Στηρίζοντας τον ένα από τους δυο υποψήφιους για το Προεδρικό αξίωμα της χώρας του, ο  υπέρτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμεινί, πήρε θέση στην σύγκρουση και έχασε την «ευλογημένη» αύρα του θρησκευτικού και πολιτικού του αξιώματος. Έχοντας προειδοποιήσει την περασμένη Παρασκευή για το ενδεχόμενο «χάους και λουτρού αίματος», κατάφερε  να δει και τα δυο να συμβαίνουν.. Η στήριξη που παρείχε στον Πρόεδρο Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ του δημιούργησε μεγάλο ρίσκο και του αφαίρεσε το δικαίωμα να θεωρείται αντικειμενικός κριτής.

Ο φόβος του Αγιατολάχ για μια «βελούδινη επανάσταση» πλέον  δείχνει να τον στοιχειώνει. Δεν υπάρχει δυστυχώς τίποτα το βελούδινο όταν τεράστιοι αριθμοί πολιτών βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν. Τα ψήγματα πλουραλισμού που ήταν αποτέλεσμα τεράστιων προσπαθειών εκδημοκρατισμού του Ιρανικού πολιτικού συστήματος τα τελευταία χρόνια, έλιωσαν κάτω από τα χτυπήματα του καθεστώτος.

Όταν έγινε η επανάσταση εναντίον του Σάχη το 1979, χρειάστηκαν πολλές χιλιάδες πολιτών  να βγουν στους δρόμους ώστε να καταρρεύσει η απολυταρχική και μισητή εξουσία του τότε ηγέτη. Σήμερα στη θέση του Σάχη βρίσκεται η «επαναστατική» κυβέρνηση των κληρικών που έχει στη διάθεσή της όλη τη δύναμη της εξουσίας και όλα τα έσοδα του πετρελαίου. Παρ` όλα αυτά στερείται της αποδοχής του  Ιρανικού λαού που βλέπει τα πράγματα να σφίγγουν γενικώς αλλά και να υποτιμάται η νοημοσύνη του με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα.
Οι Μουλάδες του Ιρανικού καθεστώτος είναι πάντα διαθέσιμοι να επιτρέψουν εκλογές και ψηφοφορίες  εφόσον όμως  δεν παίζει ρόλο  μετά η καταμέτρηση των ψήφων! Για αυτό το λόγο , ένα τέτοιου τύπου  καθεστώς μπορεί να ανατραπεί μόνο εάν οι Ιρανοί ψηφίσουν όπως και το 1979, δηλαδή στους δρόμους. Αυτό το ενδεχόμενο είναι και το μόνο που φοβούνται οι μουλάδες. Διότι τότε θα πρέπει ή να πυροβολήσουν τον λαό τους ή να του παραδώσουν την εξουσία.

 New York Times

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φιλαλήθης avatar
  Φιλαλήθης 23/06/2009 02:20:46

  Αυτές οι χρωματιστές "επαναστάσεις". Πορτοκαλί, πράσινες και δεν συμμαζεύεται.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 23/06/2009 03:02:54

  τους μιναρέδες η Ζάχα Χαντίντ τους σχεδίασε άραγε;
  κομματάκι νεωτερικοί για Ιράν

 3. marcuze avatar
  marcuze 23/06/2009 09:21:22

  Syriana. The Movie.

 4. τιριτόμπα avatar
  τιριτόμπα 23/06/2009 10:37:28

  Εγώ λέω να απαγορευτούν δια ροπάλου οι επαναστάσεις που είναι χρωματιστές. Ή εν πάσει περιπτώσει, να χορηγούνται από τους δικούς μας επαναστάτες της πολυθρόνας πιστοποιητικά επαναστατικότητας μόνο σε όσους λαούς οι επαναστατικές τους διαθέσεις αποδεδειγμένα αντιβαίνουν στα αμερικάνικά συμφέροντα.

 5. F avatar
  F 23/06/2009 12:15:00

  Κοινή η τραγικότητα Ελλήνων και Περσών: να πιστεύουν θρησκείες τελείως ξένες προς τον πολιτισμό τους (ιουδαιοχριστιανισμό οι μεν, ισλαμισμό οι δε).

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 23/06/2009 15:10:48

  F,

  θα είχες δίκαιο άν,

  ο ο 12-θεϊσμός ή και η αθεϊα μέσα σε τόσους αιώνες είχαν καταφέρει να ξεριζώσουν τον κατ'εσέ ιουδαιοχριστιανισμό. Φαίνεται όμως ότι ο δεύτερος είναι πιο αξιόπιστος απο τον πρώτο. Εξ ού και πολύ ισχυρότερος.

  Την δική σου άποψη πρεσβεύει σήμερα ο σιωνισμός και ότι έχει σχέση και με την παγκοσμιοποίηση. Και είναι αυτός που ψάχνει για οπαδούς (κορόϊδα ), που δέν αντιλαμβάνονται ότι διχάζουν τον ελληνικό λαό.

  'Αν σου χρειάζονται περισσότερη τεκμηρίωση και λεπτομέρειες, μπορώ να τις φέρω εδώ, ανοίγοντας απο τον Fx ένα πόστ, που θα αναφέρεται μόνο στο θέμα αυτό.

  Ευχαριστώ

  ΠΕΛΙΑΣ

 7. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 24/06/2009 00:22:20

  @6 ΠΕΛΙΑΣ Says:
  ""θα είχες δίκαιο άν,
  ο 12-θεϊσμός ή και η αθεϊα μέσα σε τόσους αιώνες είχαν καταφέρει να ξεριζώσουν τον κατ’εσέ ιουδαιοχριστιανισμό. Φαίνεται όμως ότι ο δεύτερος είναι πιο αξιόπιστος απο τον πρώτο. Εξ ού και πολύ ισχυρότερος.""
  Φυσικά και είναι πολύ ισχυρότερος. Το αποδεικνύουν η σφαγή των Θεσσαλονικιών εθνικών, τα κρεουργία της Σκυθούπολης και το ¨εις έδαφος φέρειν¨. Πάντοτε, διαχρονικά, το ξίφος και το ρόπαλο ήταν ισχυρότερο επιχείρημα από αυτά της διαλεκτικής. ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΟΣΤ.

 8. F avatar
  F 24/06/2009 09:51:31

  ΠΕΛΙΑ,

  Μόνο που εσύ εκλαμβάνεις λανθασμένα ότι είμαι οπαδός του "12θεισμού". Λογικό, αν τα βλέπεις όλα άσπρα ή μαύρα. Μίλησα περί πολιτισμού.

 9. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 24/06/2009 12:41:03

  F,

  σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη.

  mesaie daktyle,

  εσύ ξέρεις φαίνεται που μπαίνεις ... γιατί πώς αλλιώς θα γλίτωνες απο την μεγάλη σφαγή; Άν μάλιστα τότε μελετούσες και λιγάκι την ιστορία, σίγουρα θα απέφευγες κακοτοπιές.

  Ποιό Ποστ λές να ανοίξω;

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.