#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/09/2010 15:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ικανοποιημένο το ΔΝΤ από την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας



Ως θετική αποτίμησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος είχε σύντομη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου. Στην συζήτηση, εκτιμήθηκε ότι η εκτέλεση του προγράμματος της κυβέρνησης προχωρά σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ενώ εθίγη και το ζήτημα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της ταυτόχρονης δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος στα θέματα οικονομία επεσήμανε την καλή πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδας και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρήσει την σκληρή της στάση. «Είναι σημαντικό η Ελλάδα να μείνει πιστή στην αυστηρή πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης και να συνεχίσει τις σοβαρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δήλωσε  ο Όλι Ρεν.

Οι έπαινοι που έλαβε η κυβέρνηση από τον πρόεδρο του ΔΝΤ και από την ΕΕ αποτελούν επιβράβευση για τα βάρβαρα προαποφασισμένα μέτρα που έχει λάβει και ενθάρρυνση για τα νέα που φέρνει. δήλωσε ο Π.Λαφαζάνης. Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει είναι τόσο αλήθεια, όσο και τα υπόλοιπα που λέει. Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και να δώσει την απάντησή του.

Συνέντευξη

Αν η Ελλάδα πατάξει την φοροδιαφυγή δεν θα έχει ανάγκη νέων δανείων και θα επιταχυνθεί η πορεία εξόδου της από την κρίση" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε μαζί με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γιενς Στόλτενμπεργκ, τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, την πρωθυπουργό της Λιβερίας Ελεν Τζόνσον Σίρλιφ, τον επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), Χουάν Σομαβία και την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστιάν Λαγκάρντ, μετά το τέλος των εργασιών της 13ης Συνδιάσκεψης του Όσλο με θέμα την ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας και την κοινωνική συνοχή.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από στέλεχός της, στο συνέδριο που διοργανώνει η οργάνωση "Διεθνής Διαφάνεια" στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, στο επόμενο διάστημα, με θέμα την φοροδιαφυγή διεθνώς και την ύπαρξη "φορολογικών παραδείσων".

Ερωτηθείς για τα κεφάλαια που φεύγουν από την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου, δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο ποσό, επισημαίνοντας από την άλλη, ότι αυτά τα χρήματα ανήκουν στην κοινωνία.

Επίσης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να δουλέψουμε μαζί με τα συνδικάτα,τόσο για τις αλλαγές, όσο και για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τοποθετούμενος στο ίδιο θέμα, αλλά και με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας ΔΝΤ - ILO, ο κ. Σομαβία, από τη μεριά του είπε ότι οι απεργίες είναι "μέρος της δημοκρατίας", και επικαλούμενος την υπογραφή της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα, στις αρχές του καλοκαιριού, είπε ότι "ο καθένας δρα από τη μεριά, του αλλά φαίνεται ότι υπάρχει διάλογος μέσα στο πλαίσιο του ρόλου του καθενός".

Σε κατ' ιδίαν συζήτηση που είχε με τους έλληνες δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ως ιδιαίτερα θετική την απόφαση που ελήφθη σήμερα στο Όσλο για την συνεργασία ΔΝΤ - ILO, ώστε να υπάρξει μια νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία, όπως είπε,"θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τους δείκτες".

Ως ιδιαίτερα θετική εκτίμησαν την εξέλιξη αυτή και οι κ.κ. Στρος Καν και Σομαβία, νωρίτερα στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την λειτουργία του κοινωνικού κράτους, ο κ. Παπανδρέου στη συζήτηση του με τους δημοσιογράφους είπε ότι το παράδειγμα των Σκανδιναβικών και γενικότερα των βόρειων χωρών είναι χαρακτηριστικό, καθώς συνδυάζουν και τα δύο.

Η ανταγωνιστικότητα μεγαλώνει όταν ο πολίτης αισθάνεται ασφαλής, ο περιθωριοποιημένος πολίτης δεν αποδίδει, η ανισότητα δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη, ενώ αντίθετα αναπτύσσονται κράτη, που δίνουν στους πολίτες τους ισότητα δικαιωμάτων και ευκαιριών, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Νορβηγό πρωθυπουργό, σημείωσε ότι καθώς η Νορβηγία και η Ελλάδα είναι ναυτικές χώρες, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας και διεθνώς και διμερώς στα ναυτιλιακά, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη "πράσινης" τεχνολογίας.

Επίσης ο πρωθυπουργός είπε ότι θα υπάρξει συνεργασία με την Νορβηγία και αξιοποίηση της εμπειρίας της στην "σωστή αντιμετώπιση των ανέργων", καθώς, όπως εκτίμησε, ο ΟΑΕΔ με εξαίρεση μερικά τμήματά του είναι απαρχαιωμένος.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "ψήφο εμπιστοσύνης" την αγορά ελληνικών ομολόγων από τα funds πετρελαίου και συντάξεων της Νορβηγίας, καθώς, όπως είπε, "αποφασίζουν με αντικειμενικά κριτήρια".

Επίσης ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Νορβηγό ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα, ενώ είχε συνάντηση και με τον Νορβηγό υπουργό Εξωτερικών, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα της Μέσης Ανατολής, για το οποίο η Νορβηγία εκδήλωνε ανέκαθεν το ενδιαφέρον της.

Σημειώνεται ότι ο Νορβηγός Υπουργός είναι ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Νορβηγίας στην επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς - πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Παπανδρέου - για το Μεσανατολικό.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κατ'ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Ντομινίκ Στρος Καν είπε ότι η αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ θετική, ενώ η υστέρηση που παρουσιάζεται στα έσοδα, δεν αλλάζει τον στόχο που έχει τεθεί για φέτος.

Επίσης, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην αναγκαιότητα πάταξης της φοροδιαφυγής, αλλά και της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Στην συνάντηση που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Σομαβία συζητήθηκε το θέμα της επιχειρηματικότητας των νέων, όπου θα αξιοποιηθεί η εμπειρία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ενώ στο επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την έδρα του Γραφείου στην Γενεύη η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

Η συνεργασία Ελλάδας - Ισπανίας για την ανάπτυξη στην Ευρώπη και την καταπολέμηση της ανεργίας, κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε ο έλληνας πρωθυπουργός με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

***Ο Γ. Α. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην διάρκεια της οποίας τον συνεχάρη για τα αποτελέσματα του χθεσινού δημοψηφίσματος στην Τουρκία, ενώ τον προσκάλεσε στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο Όσλο παραχωρώντας συνέντευξη στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΑΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 13/09/2010 15:30:50

  Ικανοποιημένοι όλοι οι Σοσιαλιστές με την προκλητή εξαθλίωση που επέφεραν.

 2. salmonellas avatar
  salmonellas 13/09/2010 15:40:01

  Με μεγαλη δυσκολια συγκρατουμαι να μην εκφραστω απρεπως. Το καζανι παντως, ανεξαρτητα απο τη δικη μου υπομονη, βραζει και οταν σκασει θα καουν πολλοι. Οι πρωτες που θα καουν βεβαια θα ειναι οι τραπεζες που θα φανε τεραστια φεσια απο επισφαλειες που δεν θα μαζευονται, και θα ακολουθησουν τα κομματα, οι πολιτικοι και πολλοι ακομα. Για φανταστειτε, κανενας Ελληνας να μη θλει να μπει σε παπουτσια τραπεζιτη!!

 3. anonymous avatar
  anonymous 13/09/2010 15:41:41

  Σκέφτεστε τι έχει να γίνει αν δεν πετύχει το πρόγραμμα;
  1) Επειδή η Ελληνική κυβέρνηση ακολούθησε τις υποδείξεις και τα μέτρα που της επέβαλαν μπορούμε να τους ζητήσουμε ευθύνες
  2) Θα ξεφτιλιστούν πλήρως. Κανείς πια δε θα εμπιστεύεται τους συγκεκριμένους οργανισμούς και αυτό θα είναι το βασικό τους πρόβλημα.

  • Γιωργης avatar
   Γιωργης @ anonymous 13/09/2010 17:56:55

   σιγα το προβλημα
   δεκαδες χωρες εχουν καταστρεψει
   απλως αυτη τη φορα,θα συμπαρασυρουμε και τις τραπεζες της ΕΕ και των ΗΠΑ
   ε,ρε γλεντιααααααα

   • anonymous avatar
    anonymous @ Γιωργης 13/09/2010 18:36:42

    Οι τράπεζες δεν καταστρέφονται. Όσο παίρνουμε λεφτά από το μηχανισμό και τα δίνουμε στις τράπεζες τόσο πιο πολύ τις βοηθάμε. Οι επισφάλειες περνάνε στο μηχανισμό. Για να σώσει τις τράπεζες έγινε άλλωστε. Το μόνο που υπάρχει είναι το Ευρώ που σαφώς θα υποστεί πλήγμα. Ίσως και να μην επιβιώσει μακροπρόθεσμα διότι μετά την (πιθανή) δική μας πτώχευση μια σειρά χώρες θα ζητήσουν πίσω τα νομισματικά τους εργαλεία και θα αποχωρήσουν από το Ευρώ.

 4. Tassos Karras avatar
  Tassos Karras 13/09/2010 16:32:09

  Τι περιμένεις από τα μελοι της Μπιλτερμπεργκ ??

 5. τασος avatar
  τασος 13/09/2010 17:54:54

  Νορβηγία θα μας κάνει βρε, μη κλαίγεστε...


  (θα το καταλάβουμε το χειμώνα, με τις τιμές των καυσίμων)

 6. Monocultural avatar
  Monocultural 13/09/2010 19:04:25

  Η επτάφωτος είναι αυτή πίσω?

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Monocultural 13/09/2010 19:08:26

   Όχι, είναι κλασσικό κηροπήγιο βικτωριανής εποχής

 7. Monocultural avatar
  Monocultural 13/09/2010 19:09:56

  Με αυτούς μπροστά, αλλενάκι, θα μπορούσε και να ήταν... Αυτό ήθελα να υπαινιχθώ...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Monocultural 13/09/2010 19:22:28

   δεν είναι όμως... :) είναι κυκλικό, το άλλο είναι πλακέ

 8. neotera avatar
  neotera 13/09/2010 19:20:39

  Η φωτό είναι όλα τα φταλέ ! Οι εκφράσεις της ικανοποίησης στα προσώπατα της συνωμοσίας περιέχουν μια ολάκερη αφήγησις. Ο γιωργάκης δείχνει "καβάλα" στα πράματα. Βλέμμα ευθύ, φιλικώς διερευνητικό, χαμόγελο συγκρατημένο, "τι έλεγες δεν θα πετύχαινα", μοιάζει να λέει. Ο Στρως Καν ανταποκρίνεται με πολύ ανοιχτό χαμόγελο, περαν του τυπικού...

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/09/2010 19:47:51

  Ρε παιδια το 13 που θα βγουμε ΓΑΠΙΚΩΣ, θα εχουμε 450δις χρεος. Το ΑΕΠ ποσο θα ειναι ??? Μη λεμε μακακιες τωρα. ΕΙμαστε στον κουβα και θα μεινουμε σε γυψο-κουβα για πολυ ακομη. Θα μας δωσουν κ αλλο μνημονιο το 13 ?

  προσωπικα στηριζω το Fast Track του Παμ Παμ. ΠΑΣΟΚ ειναι αυτο ολοι θελουν να δουν τους επενδυτες και ο ΓΑΠ δεν ξερει τι θελει. Ας γινει νομος μπας και ξεκολησει κατι στην ερημό μας, και να δημιουργησουν θεσεις εργασιας εστω με 500Ε.

  ΠΠ

 10. anonymos avatar
  anonymos 13/09/2010 21:07:25

  Πρίν τα τανκς του ΔΝΤ έρχονται οι σοσιαληστές

 11. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 13/09/2010 21:35:48

  Σε αντιθεση με τον ' ο ανθρωπος μας στην Αβανα'
  του Γκραιηαμ Γκρην

  που αντι για τους εντολεις του ουσιαστικα
  με την δραση του ωφελουσε τους οικοδεσποτες

  'ο ανθρωπος μας στην Αθηνα' παρα την οποια
  δικαιολογημενη οργη και απαγοητευση του για την
  δυσμενη τοποθετηση στην παραμεθοριο, πασχιζει
  και εργαζεται πυρετωδως και με απαραμμιλη αφοσιωση,
  κατα το αγροτικο του με τους ασθενεις
  ωστε να συγκεντρωσει την υψηλοτερη δυνατη
  βαθμολογια, και απο θεση ισχυος να τυχει πλεον
  απο τα Κεντρικα ευμενεστερης τοποθετησης για το
  καλο της ανθρωποτητος χωρις ανθρωπους για να
  μην βλαπτουν τον εαυτον τους, οπως ελεγε και ο
  μακαριτης ο Νιξον για τα εκατομμυρια των
  βομβαρδισμενων δεν σας σκοτωνω σας σωζω απο τον
  κακο σας εαυτο.

  Για αυτο Γιωργο μου καλο μου παλικαρι δεν μας εμαθες
  τοσα χρονια , ειμαστε αναξιοι δεν σου αξιζουμε ουτε
  στο μικρο σου νυχακι, δεν θεραπευομαστε και δεν
  σωζομαστε με τιποτα, μην χανεις αλλο τον πολυτιμο
  χρονο σου μαζι μας, ζητησε με την διαδικασια του
  κατεπειγοντος μεταθεση απο τα Κεντρικα σε αλλη
  επαρχια του Ιμπεριουμ, και να ξερεις οτι ακομη και
  εμεις οι ελεεινοι εχοντας αναγνωρισει και μετανοησει
  εκ βαθρων για την ασυγχωρητη ταπεινωση που σου
  επιβαλλαμε ταπεινωνοντας σε να μας διοικησεις
  θα συγκεντρωσουμε εκατομμυρια υπογραφες
  υποστηριξης αυτου του αιτηματος σου στη Νεα Ρωμη

  Πρωην αγνωμονες υποτελεις της εν
  ευλογημενω Γιαχβιδιω και πεφωτισμενης ηγεσιας σου και

  νυν σκλαβοι της εν τας ευλογιας της ομοουσιου και
  αδιαιρετου Τραπεζας της Ιερης και Φωτοδοθησαντος
  Πυραμιδος

 12. kiki avatar
  kiki 13/09/2010 21:36:10

  Αυτο το αστερι,ειπε οτι " Η Ελλαδα ειναι ασθενης και εμεις της δωσαμε θεραπεια,την οποια αν δεν ακολουθησει κλπ", αυτο δεν ξερω μου θυμιζει εκεινον τον βλακα ,με ομοια τα ελληνικα του με το ΓΑΠ,Παπαδοπουλο,που ολο εκανε τον γιατρο και μας ειχε βαλει στον γυψο.
  Το εχουν ρε παιδι μου απωθημενο οι φασιστες να γινοντουσαν γιατροι.Θαρθει και το ΓΑΠ,πισω και θα μας αρχισει τα ιατρικα.
  Αυριο παει στην πατριδα ,για να κλεισει το θεμα των Σκοπιων,και το Κυπριακο.
  Λετε να τον πειραξε,που του πεταξε παπουτσι γιατρος,Να το προσεξουμε την αλλη φορα.
  Μηπως πραγματι χρειαζομαστε ολοι γιατρο,και τωρα πια δεν ειναι δωρεαν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.