#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2011 20:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ικανοποίηση της "Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικού αγώνα" για τις θέσεις ΣαμαράΜε ανακοίνωσή της η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, εκφράζει την ικανοποίησή της για την "ιστορική", όπως της χαρακτηρίζει δήλωση -επιστροφή Σαμαρά στην πάγια εθνική θέση για το Σκοπιανό, χωρίς χρήση του Ονόματος «Μακεδονία» ή των παραγώγων (με συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής)

"Η ΔΗΛΩΣΗΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ 2009 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ" τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση

 Το απόσπασμα της συνέντευξης Σαμαρά στον "Τύπο της Κυριακής"

Αν ερχόταν ξανά το Σκοπιανό στο προσκήνιο, θα κρατούσατε και τώρα τη στάση που κρατήσατε στις αρχές της δεκαετίας του ’ 90 και εξαιτίας της οποίας αναγκαστήκατε να περπατήσετε στην «πολιτική έρημο», όπως ο ίδιος έχετε πει;

Απάντηση: Θα εξακολουθήσω να κρατώ την ίδια πολιτική, που αποτελεί έκτοτε και την επίσημη εθνική πολιτική της χώρας. Δεν είναι «δική μου» πολιτική αυτή.

Τότε υπηρέτησα, ως υπουργός Εξωτερικών, μια εθνική πολιτική που την είχαν εγκρίνει ομόφωνα η κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός μας και με συντριπτική πλειοψηφία η Ελληνική Βουλή. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο. Μόνο που εγώ την πολιτική αυτή την πίστευα κιόλας…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 07/09/2011 20:30:37

  Ετσι να συνεχίσεις να σκέφτεσαι και να ενεργείς Αντώνη.
  Οχι σαν τους γραικύλους που μας κυβερνούν από τότε .

 2. Πητ avatar
  Πητ 07/09/2011 20:35:09

  Νόμιζα ότι είχαμε όλοι δεχτεί ότι το Μακεδονία θα είναι μέρος του ονόματος. Τώρα επιστρέφουμε στο '93; Κρίμα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Πητ 07/09/2011 20:39:17

   Σοβαρά το λες ή ειρωνικά;;;

   Εσύ μπορεί να το δέχτηκες, η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ποτέ.

   Δεν είναι Μακεδόνες. Τελεία. Να βρουν τι είναι χωρίς να κλέβουν από εμάς. Τελεία.

   Ελλάς-Ελλάς-Αντώνης Σαμαράς!

   • Πητ avatar
    Πητ @ Επώνυμος 07/09/2011 21:31:09

    Μια κυβέρνηση ΝΔ επί 5.5 χρόνια και μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δέχονται τη σύνθετη ονομασία και ξαφνικά αλλάζουμε γνώμη; Είχαμε κάνει μια υποχώρηση και σκοπός ήταν να κάνουν κι οι Σκοπιανοί μια υποχώρηση. Είχαμε να λέμε ότι εμείς θέλουμε να βρούμε λύση κι οι Σκοπιανοί δεν ενδιαφέρονται. Αν τώρα αλλάξουμε γνώμη, πέραν της ξεφτίλας περί ανυπαρξίας συνέχειας στην ελληνική εξωτερική πολιτική, θα χαλάσουμε πολιτικό κεφάλαιο χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
    Το σκοπιανό χάθηκε. Τώρα όλες οι χώρες δέχονται τα Σκόπια ως Μακεδονία. Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να πείσουμε χώρα που τα έχει αναγνωρίσει με αυτό το όνομα να τα αποκαλεί Σκόπια ή όπως αλλιώς θέλουμε εμείς χωρίς να συμφωνούν κι οι ίδιοι οι Σκοπιανοί.
    Αντί λοιπόν να ασχοληθούμε με πολύ πιο σοβαρά ζητήματα (Αιγαίο, Κύπρο, Τσάμηδες) θα πάμε να ασχολούμαστε τη λιγότερο βλαβερή υπόθεση; Είναι τόσο καλή η εικόνα μας, η φήμη μας, η αξιοπιστία μας, είναι τόση η δύναμη μας που θα πάμε να ανοίξουμε ένα ζήτημα που έχει σχεδόν κλείσει;
    Κάναμε μια υποχώρηση και περιμένουμε το ίδιο κι από τους Σκοπιανούς. Με λίγη υπομονή, με μια νέα κυβέρνηση στα Σκόπια μπορούμε να βρούμε μια λύση γιατί τώρα αυτοί φαίνονται αδιάλλακτοι. Αν επιστρέψουμε στις θέσεις του ’93 η μπάλα πάλι στη δική μας περιοχή θα έρθει.
    Μακάρι να λέγονταν Βαρδάσκα ή Σκόπια ή όπως αλλιώς. Ας είμαστε όμως ρεαλιστές και ας βάζουμε στόχους εφικτούς. Πάνω που πάει να κλείσει ένα μέτωπο εμείς θα το ανοίξουμε;

    • Δήμος avatar
     Δήμος @ Πητ 07/09/2011 21:43:38

     Αν δεν αποδεχτούμε εμείς όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια, δεν παίζει ρόλο ακόμη κι αν τους αναγνωρίσει όλος ο κόσμος. Το ξέρουν αυτό.

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ Πητ 07/09/2011 22:07:19

     Αγαπητέ Πητ, σε μια από τις συνεντεύξεις του Σαμαρά λίγο πριν ή μετά την ανάδειξή του στην προεδρία του κόμματος της Αξ. Αντιπολίτευσης, είχε δηλώσει αναφορικά με το σκοπιανό, ότι οι γείτονες είναι αδιάλλακτοι, και ότι εν πάσει περιπτώσει πριν κουβεντιάσει οποιαδήποτε ονομασία ή συνδυασμού ονομασιών, οι σκοπιανοί θα πρέπει πρωτίστως να δεχτούν ότι η ονομασία που τελικώς θα συμφωνηθεί για ισχύει erga omnes, για κάθε εσωτερική και εξωτερική χρήση και η τελική ονομασία θα είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένη χωρίς να μπορεί να αλλάζει στο μέλλον κατά το δοκούν.

     Η ουσία είναι ότι ζητά να δεσμευτεί η άλλη πλευρά ως προς το μείζον, δηλαδή τη χρήση και το εύρος του ονόματος πρώτα, πριν κουβεντιάσει η Ελλάδα μαζί τους το όνομα.

     Ως προς το όνομα, μερικές γρήγορες παρατηρήσεις.

     Το πρόβλημα με την πάροδο του χρόνου μάλλον δεν το έχει η Ελλάδα, αλλά τα Σκόπια. Η κατάσταση στην οικονομία τους είναι οικτρή, η χώρα αποτελεί πλυντήριο κάθε ανομίας και μαφίας, οι κάτοικοί της δέχονται καθημερινά πιέσεις από τη βουλγαρική προπαγάνδα και το προξενείο το οποίο μοιράζει αφειδώς βουλγαρικά διαβατήρια, οι εθνοτικές συγκρούσεις αλβανών και σλάβων υποβόσκουν, η ισορροπία του κρατιδίου στηρίζεται σε μια συμφωνία (Συμφωνία της Αχρίδας) που είναι πρακτικά ανεφάρμοστη, η δημογραφική εξέλιξη του πληθυσμού οδηγεί σε ανατροπή της σλαβικής πλειοψηφίας, οι σχέσεις με την Αλβανία είναι μάλλον ψυχρές, η Βουλγαρία υποδαυλίζει τον Βουλγαρικό εθνικισμό στο Πιρίν, η Τουρκία, στην οποία οι Γρουέφσκηδες έχουν επενδύσει τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, ουσιαστικά τους έχει εγκαταλήψει στην τύχη τους (έχουν άλλες φωτιές να σβήσουν τώρα οι μεμέτηδες...), ενώ η υποτυπώδης οικονομία του κρατιδίου στηρίζεται πρακτικά από τις επενδύσεις ελληνικών εταιριών εκεί και από το εμπόριο με την Ελλάδα δια μέσου του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

     Δεν μου φαίνεται λοιπόν ότι ξοδεύουμε δα και κανένα τρομερό πολιτικό κεφάλαιο με το να τους ζορίσουμε λίγο παραπάνω εκμεταλλευόμενοι τις ανωτέρω δυσχέρειες του κρατιδίου.

     Ο χρόνος λειτουργεί προς όφελός μας. Και μια ενδεχόμενη σκλήρυνση της στάσης της Ελλάδας στο θέμα, σε συνάρτηση με τη γενικότερη γεωπολιτική ανακατάταξη δυνάμεων στην περιοχή ίσως είναι προσφορότερος τρόπος επίλυσης ενός ζητήματος όπου το δίκιο είναι δεδομένο.

     Όσο για το αν μπορεί να αλλάξει η δυσμενής κατάσταση με τις αναγνωρίσεις, διερωτώμαι, αν η επίλυση του προβλήματος επέλθει με τις ευλογίες των Ηνωμένων Εθνών, ποια χώρα θα αρνηθεί να υιοθετήσει την νέα ονομασία που θα έχει προκύψει υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

     • Πητ avatar
      Πητ @ ierofantis 07/09/2011 22:31:40

      Τώρα είναι σαν να παίζουμε την κολοκυθιά. Αν θα δεχτείς εσύ μια ονομασία ή αν εγώ θα δεχτώ το Μακεδονία και δέξου πρώτα εσύ και όχι εγώ και πάει λέγοντας. Έχουμε μια γραμμή: σύνθετη ονομασία έναντι όλων. Αν πάμε να την αλλάξουμε εμείς θα βρεθούμε να φταίμε. Είτε λοιπόν κρατάμε αυτή τη γραμμή είτε όχι.
      Ο χρόνος μετράει εις βάρος μας και όχι υπέρ μας. Έχουμε χρεοκοπήσει και ζούμε με δανεικά. Αν αυτό το θέμα συνεχίσει να συντηρείται κάποια στιγμή θα μας βάλουν να δεχτούμε το Μακεδονία αλλιώς τέλος η βοήθεια. Γι αυτό πρέπει να προσπαθούμε να κλείνουμε θέματα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Γιατί σε δύσκολες στιγμές (όπως την τωρινή η οποία θα διαρκέσει χρόνια) βρίσκουν ευκαιρία να μας εκβιάζουν.
      Τέλος σημασία έχει τι θα δεχτούν και προς πια κατεύθυνση θα πιέσουν οι ΗΠΑ. Δεν υπάρχει πραγματικά ΟΗΕ και το έχουμε δει σε ένα σωρό περιπτώσεις.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ ierofantis 07/09/2011 22:46:58

      Καταρχήν δεν παίζουμε την κολοκυθιά.

      Η επίσημη ελληνική θέση μέχρι τώρα είναι ότι δεχομαστε σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για χρήση έναντι όλων.

      Το να πας ένα βήμα πιο μακριά και να πεις "κουβεντιάζω τα άλλα, αλλά πρώτα να δεσμευτεί η άλλη πλευρά για το erga omnes" είναι ένας εφυέστατος ελιγμός, που πρακτικά μεταβιβάζει το βάρος στην άλλη πλευρά, επί ενός σκέλους μιας συμφωνημένης βάσης διαπραγμάτευσης, που εφόσον γίνει αποδεκτός, πρακτικά οδηγεί την Ελλάδα σε θέση ισχύος, αφού θα έχει εξασφαλίσει το erga omnes και μετά θα περιμένει πότε θα προταθεί κάποια ονομασία που θα την διευκολύνει. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά...

      Γιαυτό και τα Σκόπια δεν επιθυμούν να μπουν σε αυτή τη συζήτηση παγώνοντας το θέμα επί του παρόντος...

      Όσο για το χρόνο, επέτρεψέ μου να επιμείνω στην άποψή μου ότι λειτουργεί υπέρ μας. Στη γεωπολιτική και στη διπλωματία δεν τρέχει το ίδιο ο χρόνος όπως στα οικονομικά.

      Και η στάση των Αμερικανών, αν μπορεί κάποιος να διαβάσει πίσω από τις γραμμές των ανακοινώσεων του State Department, έχει μεταβληθεί αρκετά από την ακραία επιθετική προς την Ελλάδα, θέση του πρόσφατου παρελθόντος.

      Τα δε μεγαλεπήβολα σχέδια των Αμερικανών για τα Σκόπια, μάλλον βαίνουν προς ματαίωση. Το παιχνίδι έχει μεταφερθεί νοτιοανατολικότερα, και εκεί η Ελλάδα, έστω και όπως είναι τώρα οικονομικά, έχει απείρως μεγαλύτερη γεωπολιτική σπουδαιότητα από τα γραφικά, χαμένα στον ανόητο και ανιστόρητο εθνικισμό τους, Σκόπια...

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ierofantis 08/09/2011 16:38:15

      O «ami du peuple» (πώς λέμε «Υπουργείο Αγάπης» ένα πράμα), έχει ισχυριστεί σε άλλες συζητήσεις ότι τάχα η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική αλλά έγινε σε κάποια φάση!

      Μην εκπλήσσεστε λοιπόν που προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα κρίθηκαν, ξέρω 'γω, και να τους δώσουμε εκεί πέρα το όνομα να τελειώνουμε...

    • Διηνεκης avatar
     Διηνεκης @ Πητ 07/09/2011 22:22:38

     πλακα μας κανεις η εισαι τοσο αφελεις

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Πητ 07/09/2011 23:02:40

     Αυτά τα "το παιχνίδι είναι χαμένο" και λοιπά τα λέγατε οι ενδοτικοί και πριν το Βουκουρέστι, όπου κατάλαβαν όλοι (εκτός από αυτούς που δεν ήθελαν να καταλάβουν) ότι το παιχνίδι ΔΕΝ είναι χαμένο. Ο Παπαθεμελής έλεγε τότε κάτι που αποδείχθηκε πολύ σωστό: Το Σκοπιανό δεν είναι χαμένη υπόθεση, είναι ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ υπόθεση. Έκτοτε, από κανέναν δεν άκουσα να μιλάει για "χαμένη" υπόθεση. Το βούλωσαν όλοι οι ενδοτικοί για αυτό. Όχι εντελώς όλοι, από ό,τι φαίνεται. Όταν δεν έχεις να πεις κάτι άλλο, ανακυκλώνεις τα ίδια και τα ίδια ανύπαρκτα επιχειρήματα.

     Άλλος μύθος είναι η "δαπάνηση πολιτικού κεφαλαίου". Αν δεν δαπανήσεις για τα ύψιστα συμφέροντά σου (την ταυτότητά σου ως συνόλου), γιατί θα δαπανήσεις;;; Έχουμε αυτή τη στιγμή τους κλέφτες και ψεύτες με θράσος να προβάλουν παντού το προϊόν της κλοπής τους και εμείς ζαρώνουμε γιατί αναρωτιόμαστε με τι μάτι θα μας πάρουν αν απαιτήσουμε την επιστροφή των κλοπιμαίων...

     Στην πραγματικότητα, ο μόνος τρόπος για να πείσει η Ελλάδα και τους άλλους, είναι να μείνει αταλάντευτη στο "όχι Μακεδονία ούτε παράγωγα". Αν σταματήσαμε να πείθουμε, είναι ακριβώς επειδή απεμπολήσαμε νωρίς (από το τέλος του 1992) αυτή τη θέση, ελέω Μητσοτάκη. Σου λέει, τελικά δεν είναι και τόσο σημαντικό για αυτούς, αφού δεν επιμένουν και λάθος μας τα έλεγαν πιο πριν.

     Και κάτι άλλο: Αυτοί δεν ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ αδιάλλακτοι, ΕΙΝΑΙ αδιάλλακτοι. Λύση δεν θα μας βρουν οι άλλοι, η "διεθνής κοινότητα", λύση θα βρούμε μόνοι μας, με την ισχύ μας. Έτσι λύνονται τα προβλήματα στο διεθνή χώρο. Με την ισχύ. Η νόμιμη "Δημοκρατία της Κίνας" είναι κανονικά μέχρι σήμερα η Ταϊβάν, όμως η Κίνα (η "Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας") τους ανάγκασε όλους να τη λένε Ταϊβάν, διότι δεν ήθελε να υπάρχει ο πολιτικός ανταγωνιστής με τη νομιμοποίηση του "Δημοκρατία της Κίνας". Να λοιπόν πώς αναγκάζεις μια χώρα να αλλάξει όνομα. Με την ισχύ. Και άστους μετά να χτυπιούνται.

     Αυτά δεν τα γράφω για σένα, διότι προφανώς και δεν υπάρχει λόγος να τα λέω σε κάποιον που δεν είναι σε θέση να καταλάβει τα αυτονόητα από μόνος του, αλλά για να μη μένει η εξωφρενική διαστρέβλωση της πραγματικότητας αναπάντητη.

     • Πητ avatar
      Πητ @ Επώνυμος 08/09/2011 00:09:07

      Χρωστάμε στους πάντες και μας διατηρούν στη ζωή μέχρι να ανακάμψουν οι οικονομίες τους. Τι θα τους εμποδίσει σε 3-4 χρόνια να μας εκβιάσουν να αποδεχτούμε το Δημοκρατία της Μακεδονίας; Δεν είναι πιο λογικό να κάνουμε μια υποχώρηση για να κλείσουμε ένα από τα λιγότερο σημαντικά προβλήματα μας; Σου θυμίζω ότι στο Βουκουρέστι αποδεχτήκαμε τη σύνθετη ονομασία. Η οποία μας στοίχισε και 2-3 δις (FREMM). Τα ανοιχτά ζητήματα μας αναγκάζουν να ζητάμε υποστήριξη η οποία κοστίζει. Δεν θα ήταν καλύτερα να αγοράσουμε υποστήριξη σε ζητήματα που έχουμε πιθανότητες επιτυχίας;

  • alakran avatar
   alakran @ Πητ 07/09/2011 21:07:36

   Ποιοί είναι οι όλοι και τί δεχτήκαμε και πότε ?????????????

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ alakran 07/09/2011 22:49:56

    Ο Πητ είναι ο ίδιος που υποστήριζε σε άλλη συζήτηση της προσφάτως εξαγγελθείσες καταργήσεις στρατιωτικών μονάδων. Με ψευτοεπιχειρήματα, δήθεν ότι δεν αποδυναμώνεται δα η άμυνα της χώρας. Μόλις τα βρήκε σκούρα, το γύρισε στο γνωστό διεθνιστούλικο κλισέ-ψευτοδίλημμα «βούτυρο ή κανόνια». Λες και νοείται ευημερία χωρίς εθνική κυριαρχία (κι άν ακόμα γινότανε να τα βάζαμε σε μια ζυγαριά αυτά τα πράγματα).

    • Πητ avatar
     Πητ @ ΚΜ 08/09/2011 00:09:59

     Δεν τα είχα βρει καθόλου δύσκολα. Ο Επώνυμος έλεγε ότι πρέπει να συντηρούμε μεγάλο στρατό όποιο κι αν είναι το κόστος. Κι όταν του είπα ότι στο Πακιστάν συμβαίνει αυτό το πράγμα δεν απάντησε ποτέ. Αυτό που έλεγα για τις μονάδες είναι ότι είναι απαραίτητες κοντά στα σύνορα όχι στην Πελοπόννησο για να τρέφουν τις τοπικές κοινωνίες. Επίσης έλεγα ότι δεν έχει νόημα να διατηρείς μονάδες με επάνδρωση μικρότερη του 50%. Προφανώς γουστάρετε τις χάρτινες τίγρεις γιατί αυτό είναι ο ελληνικός στρατός.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Πητ 08/09/2011 16:53:35

      Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.

      Ο Επώνυμος θέλει να έχει η Ελλάδα μεγάλο στρατό, το Πακιστάν έχει μεγάλο στρατό άρα ο Επώνυμος μας θέλει Πακιστάν!

      Από λογική σκίζεις! Μιας και είσαι και προοδευτικός κιόλας, ζήτα καμία έδρα φιλοσοφίας!

      ΥΓ: Τα κέντρα δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να είναι στα σύνορα, ούτε υπάρχει κάτι μεμπτό στο να μένουν και κάποια έσοδα στις «τοπικές κοινωνίες». Όσο για την επάνδρωση, προβλέπεται να είναι πλήρης σε συνθήκες επιστράτευσης (και επ'αυτού εμπιστεύομαι περισσότερο τον αρχικό σχεδιασμό παρά άτομα που χαρίζουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια τόσο εύκολα). Εξάλλου, άμα θες μεγαλύτερη επάνδρωση εν καιρώ ειρήνης, ζήτα αύξηση της θητείας (αν δεν κωλύεσαι από τις προοδευτικές σου αγκυλώσεις).

    • Χρήστος Δημάρης avatar
     Χρήστος Δημάρης @ ΚΜ 08/09/2011 00:32:05

     Καλησπέρα ΚΜ! Από τον East που σχολιάζει πιό κάτω βρήκα αυτό το βίντεο: http://vimeo.com/19044657 Μιλά για την πτώση του Βυζαντίου. Δες το, δεν θα χάσεις!!!

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Χρήστος Δημάρης 08/09/2011 18:06:28

      Καλησπέρα Χρήστο! Θα το κοιτάξω, όταν βρω λίγο χρόνο. Να΄σαι καλά.

 3. armagedon avatar
  armagedon 07/09/2011 20:37:46

  ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ

 4. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 07/09/2011 20:44:32

  ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ!!! Μπράβο και πάλι μπράβο Αντώνη!!! Περιμένουμε να κρατήσεις ανάλογη στάση και στα θέματα των Γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

  • THOMAS avatar
   THOMAS @ Χρήστος Δημάρης 07/09/2011 20:55:08

   ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

   • Delphi avatar
    Delphi @ THOMAS 07/09/2011 21:48:14

    Etsi, mizon thema sta ethnika mas. Perimenoume ksekathari topothetisi apo ton Samara.

 5. ierofantis avatar
  ierofantis 07/09/2011 20:46:52

  Θα ήταν καλό να θυμηθούμε την Γερμανική πολιτική στα Βαλκάνια των αρχών της δεκαετίας του '90, ειδικότερα σε ότι αφορά το Σκοπιανό.

  Η πολιτική αυτή που είναι διαχρονική, και συνεχίζεται με άλλο τρόπο και σήμερα.

  Δεν πρέπει να ξενίζει επομένως ορισμένους το γεγονός ότι συχνά πυκνά οι Γερμανοί του Λαικού κόμματος είναι ψιλο-αρπαγμένοι με τον Σαμαρά.

  Ξυπνά εφιάλτες σε αυτά τα εξωχώρια υποκείμενα ο Σαμαράς.

  Θυμίζει εποχές που η Ευρώπη "ζορίζονταν" με την εθνική πολιτική του.

  Είναι προφανές ότι τον θεωρούν δύσκολο.

  Να το θυμηθείτε αυτό φίλοι και φίλες.

  Ο Χατζηγάκης, ο Άρης και ο Πάκης, είναι τα μικροπολιτικά και τα γραφικά.

  Τα σοβαρά βρίσκονται σε κάτι τέτοιες ειδήσεις.

 6. tak avatar
  tak 07/09/2011 20:52:13

  Κάποια στιγμή ο κ. Σαμαράς πρέπει να αποκαλύψει όλα όσα συνέβησαν τότε. Αν ο κόσμος μάθαινε την αλήθεια από το στόμα του, θα άλλαζε όλη η εικόνα για την ταραγμένη εκείνη περίοδο. Πρέπει να το κάνει, γιατί είναι άδικο για τον ίδιο, για την Ελλάδα αλλά και για την Ιστορία, να κουβαλάει ακόμα ένα σταυρό, που άλλοι του τον φόρτωσαν και που δεν ανήκει στον ίδιο και είναι κρίμα να τον κουβαλά επάνω του τόσα χρόνια τώρα.

 7. tak avatar
  tak 07/09/2011 21:10:02

  − «Παρακαλῶ! Παρακαλῶ! Δὲ φταίγει τὸ παιδί. Εἶναι πολὺς ὁ κόσμος, καὶ πέφτει μικρὴ ἡ ἐκκλησία γιὰ τὶς μεγάλες ἑορτές.»

 8. Δήμος avatar
  Δήμος 07/09/2011 21:41:24

  «ίδια πολιτική, που αποτελεί έκτοτε και την επίσημη εθνική πολιτική της χώρας»

  Εγώ είμαι υπέρ της πολιτικής που λέει καθόλου Μακεδονία ή παράγωγα, πολιτική και του Σαμαρά ως Υπουργού Εξωτερικών.

  Παρ' όλ' αυτά, επειδή δεν έχει γίνει αντιληπτό απ' όλους, η επίσημη εθνική πολιτική της χώρας EXEI ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ επί Καραμανλή. Η Ελληνική Δημοκρατία, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, έχει αποδεχτεί ΣΥΝΘΕΤΗ ονομασία στην οποία θα περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία. Εκτός αυτού, στις διαπραγματεύσεις η Ελλάδα έχει υποχωρήσει κι άλλο. Το περιβόητο erga omnes ΔΕΝ είναι για χρήση στο εσωτερικό των Σκοπίων, ΟΥΤΕ αγγίζει τις ονομασίες σε γλώσσα και εθνότητα. Για να τα κάνω πενηνταράκια, αυτοί θα λέγονται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας σε ΟΗΕ και ΕΕ, την ίδια ονομασία θα χρησιμοποιούν και κάποιες μεγάλες χώρες στην αρχή (με την ελπίδα να την υιοθετήσουν κι άλλες διμερώς), ενώ εθνότητα και γλώσσα θα είναι Makedonec/Makedonski.

  Καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει (δεν αναφέρομαι φυσικά στον Σαμαρά ή στο antinews), αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό συζητάμε.

  Τέλος, τα νέα από τη Χάγη δεν είναι καλά, ενώ η απόφαση θα καθυστερήσει λίγο περισσότερο να βγει, ώστε να μην προκληθεί περισσότερη αναταραχή.

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ Δήμος 07/09/2011 21:46:14

   Διαβάστε και τα έγγραφα του Wikileaks, τώρα που βγήκαν όλα ελεύθερα.

   Βάλτε keyword macedonia και Embassy Athens στο cables.mrkva.eu - δεν χρειάζονται καθεστωτικοί λογοκριτές, συγγνώμη, καταξιωμένοι δημοσιογράφοι.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Δήμος 07/09/2011 21:57:43

   Η αλλαγη της θεσης εγινε για να κερδισουμε την υποστηριξη της Γαλλιας στη διασκεψη του ΝΑΤΟ το 2008.
   Τωρα μαλλον η Χαγη θα βγαλει αποφαση υπερ των Σκοπιων και λυση δεν θα βρεθει ποτε.
   Το θεμα για τα Σκοπια ειναι να μπουν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.Αν μπουν εκει δε δινουν δεκαρα για το πως τους ονομαζει η Ελλαδα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 07/09/2011 23:06:50

    Η απόφαση της Χάγης, και να βγει αρνητική για την Ελλάδα (εσύ, αλήθεια, από πού το ξέρεις;;;), θα έχει μόνον πολιτική αξία.

    Η αλλαγή θέσης το 2008 έγινε, διότι προκατέβαλε η Μπακογιάννη τη θέση της κυβέρνησης με συνέντευξη πρωτοσέλιδη στην Καθημερινή. Και διότι η διολίσθηση του πολιτικού κόσμου στη θέση της σύνθετης ονομασίας είχε ξεκινήσει προ πολλού.

    Αυτό που λες για τη Γαλλία είναι αναπόδεικτο ψέμα, που φυσικά σκοπό έχει να αθωώσει τις πανταχόθεν πιέσεις για το ζήτημα εκ μέρους των συμπτριωτών σου.

 9. Delphi avatar
  Delphi 07/09/2011 21:46:48

  BRAVO! Afta perimenoume apo ton Antoni Samara.

 10. alakran avatar
  alakran 07/09/2011 21:56:09

  http://antibaro.gr/node/1243

  Αφιερωμένο σε όλους.

 11. Orestios avatar
  Orestios 07/09/2011 22:06:27

  Επιτέλους!!!!!!
  Ένας πραγματικός ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτικός ομολογεί την μόνη αλήθεια

 12. BlueSky avatar
  BlueSky 07/09/2011 22:13:45

  Πρόεδρε σκίσε τα ραμολιμέντα της νέας τάξης πραγμάτων, της πασοκικής ανεπάρκειας και του αριστερού προοδευτικού δοσυλλογισμού!!!!!

 13. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 07/09/2011 22:18:27

  Αντωνη γερα , ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε στηριζουμε μεχρι θανατου γιαυτη την αποφαση, οσο για τους λελεδες και τους ενδοτικους που δεν τους αρεσει δεν δινουμε φραγκο , ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ και μπορει και να τους αρεσει...

  Οσο για κατι γελοιοτητες τυπου ' μα ειχαμε αποδεχθει συνθετη ονομασια πως θα κανουμε πισω ' ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ , ΚΑΚΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ... αν θελανε οι γυφτοσκοπιανοι ας αποδεχοντουσαν αυτη τη μειοδοτικη υποχωρηση μας τοσο καιρο ... δεν το δεχτηκαν και ΧΑΣΑΝΕ ΠΙΑ... ετσι αγαπητοι μου φιλοι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΙ ΟΣΟ ΠΑΙΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ...

  THIS IS ANTONIS LAW.... και οι Ελληνες απανταχου της Γης με ανακουφιση και χαρα ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ αυτη τη γενναια πατριωτικη αποφαση... αν διαφορες ξενες πρεσβειες ενοχληθησαν ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ αυτο σημαινει οτι η αποφαση ειναι σε σωστο δρομο...

 14. tpe avatar
  tpe 07/09/2011 22:21:42

  Να κάνω μια χαζή ερώτηση: Γιατί δεν προχωράμε σε κάτι "απλό";
  Απόσυρση όλων των Ελληνικών επιχειρήσεων από τα Σκόπια, διακοπή διπλωματικών σχέσεων και casus beli αν συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το όνομα αυτό, μετά τυχόν ανακοίνωση της Χάγης...

  • Delphi avatar
   Delphi @ tpe 07/09/2011 23:38:46

   Afti tha eitan i sosti stasi, ala pou na broun ta kotsia i neo-ellines tis kareklas kai bolematos.

 15. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1984 avatar
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1984 07/09/2011 22:46:00

  Φίλε tpe κάτι τέτοιο είχε γίνει και τη δεκαετία του 1990.Κάναμε εμπάργκο και τότε οι μόνοι που οφελήθηκαν ήταν κάτι απατεώνες που έστελναν λαθραία τα προιόντα τους στα Σκόπια κάνοντας παραεμπόριο.Όσον αφορά για τη θέση του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ συμφωνώ και επαυξάνω.Και ο λόγος είναι απλός:Zούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία,όλα έχουν καταρρεύσει,κράτη,ιδεολογίες,όλα.Βαθειά μου πεποίθηση είναι ότι οι χώρες που έχουν πολιτισμό,ιστορία και πλούτο θα καταφέρουν να επιβιώσουν.Ο δικός μας πλούτος είναι δεσμευμένος.Οι πολιτικοί μας μέχρι σήμερα δε τολμάνε να εφαρμόσουν μια Α.Ο.Ζ .Ο μόνος που μπορεί να το πετύχει είναι ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.Θυμηθείτε την περίπτωση ΜΥΡΙΝΑ,πως είχε αντιδράσει σαν υπουργός εξωτερικών και τι επίπτωση είχε στη δημοφιλία του που εκτοξεύθηκε.Θυμηθείτε τι έκανε με τους μουφτήδες ,τους ψευτικους στη Θράκη και με το Τούρκο πρόξενο που πήγε να τον απελάσει τότε.Οσον αφορά το πολιτισμό και την ιστορία μας,απο την ώρα που χάνουμε το πλούτο μας,ειναι ο μοναδικός δρόμος για να μας οδηγήσει στην επιβίωση.Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει διπλή ονομασία?ταυτόχρονη έκπτωση σε απλή ονομασία.Όπως οι Αγγλοι δε λέγονται ΜΕΓΑΛΟΒΡΕΤΑΝΟΙ αλλά ΒΡΕΤΑΝΟΙ έτσι και οι σκοπιανοι δε θα λέγονται βορειομακεδονες ή νεομακεδόνες αλλά μακεδόνες.Αυτό πρεπει να το καταλάβουμε.Και δεν έχει χαθεί τίποτα.Όλοι θυμόμαστε το 2004 με το σχέδιο ΑΝΑΝ που απειλούσαν τους ΚΥΠΡΙΟΥΣ ότι αν δε το ψήφιζαν θα είχαμε de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους και ταυτόχρονη περιθωριοποίηση της ΚΥΠΡΟΥ.Κάτι τέτοιο δεν έγινε.Το ίδιο δε θα γίνει και τώρα.Χώρια που τώρα η ενότητας τους λόγω της αστάθειας της περιοχής είναι και μη δεδομένη.Ο χρόνος είναι με το μέρος μας.Φτάνει να έχουμε δυνατές ηγεσίες που να εμπνέουν και τέτοια είναι σαφώς του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.Οπότε λοιπόν συμφωνώ και με τη θέση του και με το σύνθημα
  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1984 07/09/2011 23:25:29

   Παναγιώτη 1984, σωστά γράφεις!! Αυτό που τους καίει, είναι να τους πούμε ΕΜΕΙΣ Μακεδονία!!!

  • tpe avatar
   tpe @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1984 08/09/2011 08:59:31

   Μα δεν μίλησα για εμπάργκο και μάλιστα ορισμένο από τον Νο 1 προδότη της χώρας... Μίλησα ανοικτά για πόλεμο. Ανοικτά. Ξεκάθαρα πράγματα.
   Αν στη θέση μας ήταν πχ οι Τούρκοι, τότε θα είχε γίνει προ πολλού. Δείτε τι κάνουν στους Κούρδους.
   Κι ας έχει όση υποστήριξη θέλει από την Τουρκία.
   1-2 μοίρες αεροσκαφών και 1 μεραρχία φτάνουν και περισσεύουν. Δεν χρειάζεται να μείνουμε μετά.

 16. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 07/09/2011 22:56:36

  Ρε παιδιά συγγνώμη, ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι, που όλοι πανηγυρίσαμε, για σύνθετη ονομασία δε συμφώνησε;;

 17. East avatar
  East 07/09/2011 23:43:25

  Κάνουν ΕΓΚΛΗΜΑ κατά του Ελληνισμού αυτοί που θέλουν να χαρίσουμε τα Σκόπια στον Σλαβικό ή Αλβανικό εθνικισμό!

  ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή η Μακεδονία είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, και επειδή οι άνθρωποι αυτοί δηλώνουν ότι κατάγωνται από τους Μακεδόνες, θα έπρεπε να τους Ελληνοποιήσουμε και τα Σκόπια να γίνουν έδαφος της Ελλάδας!!!

  Ο μόνος τρόπος για να ενσωματώσουμε τα Σκόπια είναι να ανοίξουμε τα σύνορα, να τους καλέσουμε για σπουδές/εργασία/τουρισμό/επιχειρήσεις, να δώσουμε υπηκοότητα σε όποιον Χριστιανό κάτοικο των Σκοπίων θέλει να γίνει Έλληνας, να αναλάβουμε τις υποδομές και την ασφάλεια των Σκοπίων, και όταν μελλοντικά το 90% έχει Ελληνοποιηθεί, τότε γίνεται και ένα δημοψήφισμα και τα Σκόπια γίνονται και τυπικά έδαφος της Ελλάδας.

  • Mm avatar
   Mm @ East 08/09/2011 07:04:44

   τι λετε ρε παιδια;

   αν ανοιξουμε τα σύνορα στους Σκοπιανούς, γιατί εισαι τοσο σιγουρος ότι θα ελληνοποιηθούν;

   το πιο πιθανο ειναι να δημιουργήσουν "μακεδονική" μειονοτητα στην Ελλάδα!--ή έστω και βουλγαρικη.

   Μην ανοιγετε προβλήματα, ΚΑΝΕΝΑΣ να μην μπει στην Ελλάδα. Την ελληνική ιθαγένεια δεν την χαρίζουμε σε κανεναν.

  • Aίθρα avatar
   Aίθρα @ East 08/09/2011 10:44:29

   Μα αφού δηλώνουν ότι κατάγονται από τους "εθνικά Μακεδόνες", οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τους Έλληνες.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ East 08/09/2011 18:14:21

   East, το ότι ανέκαθεν η Μακεδονία ήταν μία και ελλληνική δεν έχει καμία σημασία για τους Σκοπιανούς. Σημασία έχει ότι με φανατισμό πιστεύουν το αντίθετο (κι ας είναι και λάθος). Άρα λανθασμένη η αφετηρία σου και καθόλου δεν ενδείκνυται η εισαγωγή/πολιτογράφηση κομιτατζήδων. Αρκετές πέμπτες φάλαγγες έχουμε ήδη. Έλεος πια με τους ευσεβείς σου πόθους!

 18. juliet avatar
  juliet 08/09/2011 08:53:15

  Την εποχή εκείνη υπήρχε ένα σκίτσο του ΚΥΡ στην Ελευθεροτυπία που αποτύπωνε την πραγματικότητα της εποχής.
  Εγραφε: ΕΑΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ,ΕΊΝΑΙ ΕΥΝΟΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΜΕΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ!
  ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ!
  Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ΠΟΤΕ ποιοί ήτανε, Μητσοτάκης ,είναι εν ζωή, και Παπανδρέου, αποθανών ,αλλά δυστυχώς με συνεχιστή στο έργο του τον ΓΑΠ.
  Τότε για τον Σαμαρά τα πράγματα ήτανε δύσκολα ,πάλευε μόνος του με δυό πανίσχυρα φίδια που τα ένα ήτανε πράσινο και το άλλο μιας ιριδίζουσας απόχρωσης .
  Ολοι για τον δίκαιο αγώνα μας ,οχι στο όνειρο των δοσίλογων η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

 19. ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ avatar
  ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ 08/09/2011 10:16:43

  Κλίνω ευλαβικά το γόνυ,μπροστά στους τάφους των προγόνων μου που με τους αγώνες τους δημιούργησαν το Κράτος στο οποίο ζώ. Ορκίζομαι δε, ότι ΠΟΤΕ δεν θα προδώσω τις θυσίες τους και τη στάση ζωής τους. ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΙΣ (ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ), ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΩ. ΑΝ ΠΕΘΑΝΩ, ΘΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟΝ.

 20. Σ.τ.γ.θ avatar
  Σ.τ.γ.θ 08/09/2011 22:58:35

  '' Έχουμε μια γραμμή: σύνθετη ονομασία έναντι όλων. Αν πάμε να την αλλάξουμε εμείς θα βρεθούμε να φταίμε. Είτε λοιπόν κρατάμε αυτή τη γραμμή είτε όχι..''
  Που την βρήκατε ρε [ εδώ κι αν πάει το ρε ] την γραμμή της σύνθετης ονομασίας με το γλιφιτζούρι του.. έναντι όλων ;;
  ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
  Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ;
  Και πως την αποφάσισαν ;
  Ρωτήσανε τους πολίτες ,και άντε αυτούς τους έχουν συνδεδεμένου; !!
  Συζητήσανε και αποφασίσανε σαν κόμμα ; Πότε ; και ποιά η απόφαση του κόμματός τους ;
  Ρωτήσανε την κοινοβουλευτική τους ομάδα ;
  Αποφασίσανε σε κάποιο υπουργικό συμβούλιο ;
  Η ΜΌΝΗ ΓΡΑΜΜΉ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΉ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΏΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΆΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  Μια απόφαση τροποποιείται ή καταργείται με μια νέα απόφαση.
  Είναι σε θέση να πεί κανείς αν υπάρχει νεώτερη απόφαση ΄;
  Που την βρήκατε '' ρε '' την γραμμή της σύνθετης ονομασίας ;

 21. A.I. avatar
  A.I. 09/09/2011 00:07:33

  Εδώ και ένα χρόνο σχεδόν τρέχει η παγκόσμια εκστρατεία για τη Μακεδονία με συμμετοχές από τον Ελληνισμό παγκοσμίως και δεν έχει μαζέψει ούτε 10 χιλιάδες υπογραφές.. Όσοι πιστοί λοιπόν πηγαίνετε στον επίσημο ιστότοπο της εκστρατείας http://www.macedoniaontheweb.eu/ και υπογράψτε την αίτηση http://www.macedoniaontheweb.eu/el/petition-gr

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.