#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/04/2012 07:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδού πως μπορεί να καταργηθεί το χαράτσι στα ακίνητα...

Τι θα γίνει μ’ αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό;Θα διαβάσατε, φαντάζομαι,  για τη νέα ...φαεινή ιδέα που είχαν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών. Αναφέρομαι στην πρόταση για την επιβολή φόρου στα τεκμαρτά εισοδήματα από ιδιοκατοίκηση! Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι όσοι Έλληνες (και είναι πολλοί) είχαν την ...ατυχία να αποκτήσουν σπίτι, εκτός από το στεγαστικό, θα πληρώνουν και ....ενοίκιο!

Μη το γελάτε! Αυτό ακριβώς θα συμβεί! Θα ...κατασκευάσουν ένα ...ανύπαρκτο εισόδημα και στη συνέχεια θα το φορολογήσουν! Μαζί με τις έκτακτες εισφορές, τα ΕΤΑΚ και δεν ξέρω τι άλλο θα σκεφθούν ακόμα! Χτυπάνε τον Έλληνα, εκεί που είναι ευαίσθητος. Στην ακίνητη περιουσία του.

Θέλω να ελπίζω ότι η ΝΔ δεν θα μπει καν στη διαδικασία να συζητήσει αυτή την πρόταση γιατί πρόκειται για φορολογικό τερατούργημα.

Επειδή, όμως, εδώ και δυο χρόνια οι μόνοι που πληρώνουν είναι  τα γνωστά...υποζύγια, μήπως ήρθε η ώρα να κάνει κάτι το κράτος για εκείνους που, από το 2009 , μετέφεραν δισεκατομμύρια σε φορολογικούς παραδείσους;

Γιατί είναι πρόκληση, όταν η Κυβέρνηση «κουρεύει» τους ιδιώτες μικροομολογιούχους, οι οποίοι είχαν την ...έμπνευση να εμπιστευτούν τις αποταμιεύσεις στους στο ελληνικό κράτος και να πάρουν στα σοβαρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δε θα θιγούν, να σφυρίζει αδιάφορα για όσους προτίμησαν την ασφάλεια των ξένων τραπεζών.

Πολλοί δε εξ αυτών μπορεί και να περιμένουν ως κοράκια την πτώχευση της χώρας για να αγοράσουν φιλέτα, αντί πινακίου φακής.

Πόσα είναι αυτά τα χρήματα;

«Από τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ που έφυγαν από τις καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών από το 2009 μέχρι σήμερα, μόνον 16 δισεκατομμύρια έχουν πάει στο εξωτερικό νομίμως, με εμβάσματα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή.(Ημερησία 3-2-2012)

Αν αυτά τα χρήματα ήταν σήμερα στις ελληνικές τράπεζες

- δεν θα υπήρχε ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος!

- θα μπορούσε να διοχετευθεί ρευστότητα στην αγορά και να στηριχθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

- θα διευκολύνονταν η προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας μας!

Λοιπόν, από τη στιγμή που το κράτος  τιμώρησε τους ....«αφελείς» αποταμιευτές, μήπως θα πρέπει να κάνει κάτι και με τους ....έξυπνους;

Για λόγους δικαιοσύνης πρώτα-πρώτα.

Θα μπορούσε για παράδειγμα, σε όσους  μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό (χωρίς ....νόμιμη αιτία) την τελευταία διετία, να επιβληθεί ένας φόρος ανάλογος με το ύψος του κουρέματος που δέχθηκαν οι μικροομολογιούχοι!

Ο φόρος αυτός να βεβαιωθεί αμέσως από τις αρμόδιες ΔΟΥ και να κινηθούν οι διαδικασίες είσπραξής του!

Άδικο, είπατε;

Γιατί αυτό που έκαναν στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στους μικροομολογιούχους ήταν ...δίκαιο;

Εκτός και αν οι ενδιαφερόμενοι εκφράσουν την επιθυμία να ...στηρίξουν την ελληνική οικονομία  επαναφέροντας τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσαν ενδεχομένως να φορολογηθούν μ’ έναν μικρότερο συντελεστή, ας πούμε 5%.

Ένας φόρος 5% στα 50 δις σημαίνει έσοδα για το κράτος 2,5 δις

Ισοδύναμα μέτρα δεν αναζητάμε;

Να πως μπορεί να καταργηθεί το χαράτσι στα ακίνητα...

ΚΡ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εγώ avatar
  Εγώ 09/04/2012 08:09:58

  "Αν αυτά τα χρήματα ήταν σήμερα στις ελληνικές τράπεζες
  - δεν θα υπήρχε ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος!"

  Αγαπητέ φίλε, είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Έβγαλα ένα... ιλιγγιώδες ποσό γύρω στις 50.000 ευρώ, κόποι μιας ζωής, όλα φορολογημένα, όλα δηλωμένα.

  Ελεύθερη αγορά δεν έχουμε; Ελεύθερη οικονομία δεν θέλουμε;

  Γιατί να στηρίξω τις σάπιες ελληνικές τράπεζες που τόσα χρόνια μου χρέωναν τα ακριβότερα επιτόκια στην Ευρώπη; Από τη μύγα ξύγκι έβγαλαν οι τοκογλυφικές ελληνικές τράπεζες τα χρόνια τής ευμάρειας. Ξεχνιέται το 16% των πιστωτικών καρτών όταν ο επίσημος πληθωρισμός ήταν 2%;

  Σου υπενθυμίζω ότι οι ελληνικές τράπεζες κατέρρευσαν ΠΡΙΝ την κρίση. Ο Αλογοσκούφης έδωσε 28 δισεκατομμύρια ευρώ από τα δικά μας λεφτά στις τράπεζες ήδη από το 2008 και ο Παπακωνσταντίνου έδωσε άλλα 30 δισεκατομμύρια ευρώ το 2010. Αυτά τα 58 δισεκατομμύρια ευρώ είναι ποσό σχεδόν ίσο με σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, προ κρίσης. Ποιος ξέρει πόσα ακόμη δισεκατομμύρια πήραν οι ελληνικές τράπεζες από τα λεφτά των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων;

  Τι φταίω εγώ που οι πολιτικοί μας συμπεριφέρονται σαν πλασιέ των ιδιωτικών συμφερόντων; Αντί να εθνικοποιήσουν τις τράπεζες και να τις συμπτύξουν σε λίγες, αλλά υγιείς κρατικές τράπεζες, οι πολιτικοί μας τους έδωσαν τα ασημικά της χώρας χωρίς καμμιά απολύτως εγγύηση.

  Γιατί να στηρίξω τις ελληνικές τράπεζες που δίνουν θαλασσοδάνεια στα ελληνικά κόμματα και στα υπερχρεωμένα κανάλια των μεγαλοεργολάβων, ενώ κοιτάζουν πώς να πνίξουν την παραμικρή επιχειρηματική ικμάδα στην χώρα, και να κατασχέσουν το δυάρι τής χήρας;

  Εύχομαι να κλείσουν ΟΛΕΣ οι ελληνικές τράπεζες, να καταστραφούν από μόνες τους, αφού οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού από αυτούς τους κερδοσκόπους.

  Όσο για την καραμέλα ότι θέλω να πάμε στη δραχμή για να έρθω να αγοράσω τα πάντα με τα... άπειρα ευρώ μου, για προσπάθησε να πουλήσεις κάτι τώρα που είμαστε ακόμη στον... "σκληρό πυρήνα τής Ευρώπης"! Για προσπάθησε! Ούτε το 20% της αρχικής, προ κρίσης τιμής δεν θα πιάσεις. Αλλά σαν το γύφτικο σκεπάρνι, θα καμαρώνεις ότι έχεις το ίδιο νόμισμα με τους Ολλανδούς και τους Φιλλανδούς.

  • Εμεις avatar
   Εμεις @ Εγώ 09/04/2012 11:02:08

   Πολυ σωστός!

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Εγώ 09/04/2012 11:21:54

   Εγώ. Εγώ θά πρότεινα τό κράτος νά συλαμβάνει καί όσους πολίτες επιστρέφουν στήν χώρα τους από τό εξωτερικό, όπου καί ξόδεψαν (χωρίς ….νόμιμη αιτία) χρήματα, γιά διασπάθιση εθνικού πλούτου. Νά δημεύεται όλη η περιουσία τους καί νά μαστιγώνονται επί τόπου γιά παραδειγματισμό.

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Ιαπετός 09/04/2012 11:34:59

    Αν είσαι ο Λαυρεντιάδης ή ο άλλος, ο γνωστός κομιστής προφανώς και έπρεπε να υποστείς αυτά που προτείνεις....
    Ασε,λοιπόν, τις εξυπνάδες.....

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ Αδέξιος Δεξιός 09/04/2012 13:12:30

     Αν είσαι ο Λαυρεντιάδης ή ο άλλος, ο γνωστός κομιστής προφανώς και έπρεπε να υποστείς αυτά που προτείνεις….

     Τί μού λές ρέ αδέξιε;
     Άν ήμουν εγώ, ο εγώ καί όσοι έχουν αποταμιεύσει πέντε δεκάρες σάν κάποιους από αυτούς πού αναφέρεις (τήν σκοπιμότητα τής συγκεκριμένης αναφοράς δέν τήν κατάλαβα), δέν θά είχα κανένα πρόβλημα. Τό πρόβλημα έγκειται στήν ληστεία τών υποτελών υπηκόων καί όχι τών διορισμένων τοπικών εξουσιαστών.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Εγώ 09/04/2012 11:39:40

   Νομίζω ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Και οι νεοφιλελεύθεροι φορομπήχτες -δεν εννοώ φυσικά τον ΚΡ, άλλους εννοώ- πρέπει να αποφασίσουν: ή θα είναι νεοφιλελεύθεροι, ή φορομπήχτες. Αν είναι και τα δύο, πρόκειται απλώς για φοροφασισμό. Ή μήπως αυτό, τελικά, είναι πραγματικά ο νεοφιλελευθερισμός, πίσω από τα ωραία και παχιά λόγια περί "ελάχιστων δυνατών φόρων";

   Επίσης, μια επισήμανση προς τον ΚΡ. Όταν ο Βενιζέλος είπε ότι μόνο τα 16 από τα 65 δις ευρώ πήγαν έξω "νόμιμα, με εμβάσματα", προφανώς δεν εννοούσε εξ αντιδιαστολής ότι όλα τα υπόλοιπα έφυγαν στο εξωτερικό "παράνομα, χωρίς εμβάσματα". Νομίζω ότι μεγάλα ποσά δεν μπορούν πια να φύγουν, ακόμα και σε φορολογικούς παραδείσους, εύκολα χωρίς νόμιμα παραστατικά, γιατί οι τράπεζες είναι πολύ προσεκτικές για να μην κατηγορηθούν για ξέπλυμα χρήματος. Άρα, από αυτά τα 49 δις που μένουν, μεγάλο μέρος ίσως να είναι αυτό που επίσης είχε πει ο Βενιζέλος ότι είναι κρυμμένα "στα σεντούκια" (προσκαλώντας εμμέσως στη χώρα μας τη... διαρρηκτική διεθνή). Σε αυτά λοιπόν, πώς μπορείς να επιβάλεις φόρο; Ούτε τεχνικά είναι εφικτό, αλλά βεβαίως θα ήταν και εντελώς αντισυνταγματικό.

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Αυριανιστής 09/04/2012 11:57:25

    Στήν κατάσταση πού οδηγείται η χώρα (καί ο κόσμος γενικά) θά πρότεινα αντίσταση στόν φοροφασισμό (όπως τόν ονομάζεις). Υπάρχει η κοινωνική λογική τής απόδοσης φόρου από τούς πολίτες γιά συγκεκριμένες ανταποδόσεις (ασφάλεια, παιδεία, κ.λ.π.). Όταν αυτό εκτραπεί απολύτως, πρέπει νά αρχήσει καί η αντίσταση στήν νομιμοφανή ληστεία.
    Τό νά γίνει η χώρα ένα απέραντο φορομπηχτικό σοβιέτ μέ τά αντίστοιχα γκούλαγκ μέ βρίσκει κάθετα αντίθετο.
    Άς κηρύξουν τότε επίσημα φοροκατοχή (κατοχή από διεθνείς δυνάμεις οικονομικού ελέγχου), ώστε νά ξέρω καί επίσημα ότι καί τά κρατικά όργανα εξουσίας είναι υπάλληλοι τών κατοχικών δυνάμεων.
    Τουλάχιστον νά ξέρουμε καί πώς θά αντισταθούμε σέ αυτήν τήν άτυπη καί ασύμμετρη κατοχή πού μάς οδηγούν.

  • Οφις Ιοβόλος avatar
   Οφις Ιοβόλος @ Εγώ 09/04/2012 19:43:12

   Εκανες πολύ καλά και εμπιστεύτηκες τα λεφτά σου στις τράπεζες του εξωτερικού.
   Εκεί τις διοικούν άγγελοι.
   Απ' οτι κατάλαβα περιμένεις να πέσουν κι άλλο οι τιμές για να ρθείς να αγοράσεις με τα δολλάρια ή τις λίρες σου.
   Κάτι σαν και σένα διαλύουν αυτή τη χώρα.
   Εγώ τις λίγες οικονομίες μου, ελάχιστες σε σχέση με τις δικές σου, εξακολουθώ να τις εμπιστεύομαι στην πατρίδα μου.
   Στην Αγροτική Τράπεζα μάλιστα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Οφις Ιοβόλος 09/04/2012 21:25:00

    Όφι, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε λιγότερο απόλυτοι στα συμπεράσματά μας σχετικά με το ποιοι "διαλύουν αυτή τη χώρα". Καμία τράπεζα ανά τον κόσμο δεν διοικείται προφανώς από αγγέλους. Ωστόσο, επειδή έστω και για πρακτικούς λόγους (φύλαξη, ακόμα και με μηδενικό επιτόκιο) είμαστε αναγκασμένοι να συναλλαγούμε με δαύτες, επόμενο δεν είναι να επιλέξουμε τη μέγιστη δυνατή διασφάλιση για τους κόπους ετών;

    Νομίζω ότι θα πρέπει να μάθεις να κάνεις διάκριση περιπτώσεων. Δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο τσουβάλι τα λαμόγια της φοροδιαφυγής με τον σκληρά εργαζόμενο νοικοκύρη που είναι, απλά και σταράτα, ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ και μάζεψε πέντε δεκάρες για μια αρρώστια ή για να σπουδάσει τα παιδιά του (τώρα που η νεοφιλελεύθερη κτηνωδία θα επιβάλει δίδακτρα όχι μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά και στα... σχολεία). Εκτός κι αν ο αστικός χώρος αποφάσισε να αποκηρύξει επισήμως τη νοικοκυροσύνη, τη φιλοπονία και την αποταμίευση και να προσχωρήσει στην ήσσονα προσπάθεια και στο "ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα". Αν αυτό εννοείς, πες μας το να το ξέρουμε κι εμείς.

 2. Pluto avatar
  Pluto 09/04/2012 08:22:54

  Πολύ καλή ιδέα ! Καί ο Ολάντ στην Γαλλία είπε αντίστοιχα πράγματα, κάτι για φόρο 70% στους υπερ-πλόυσιους.
  Τί εμποδίζει την ΝΔ να καταθέσει σχετικό ν/σ,έστω στη νέα Βουλή; Θα περάσει καί με ψήφους άλλων κομμάτων,πιστεύω. Τα δε έσοδα θα προκύψουν,καί ως φόροι καί ως επαναπατρισμός κεφαλαίων,γιατί η φυλακή δεν αντέχεται...
  Αν δεν το καταθέσει όμως η ΝΔ το ν/σ , τί να υποθέσει κανείς; Οσοι έχουν αντιρρήσεις ας τις αναπτύξουν στην Βουλη! Ελπίζω να δεσμευθεί επίσημα η ΝΔ πρό των εκλογών για πρόσθετη, τεκμαρτή φορολόγηση όσων έβγαλαν κεφάλαια έξω!

 3. unfair avatar
  unfair 09/04/2012 09:23:08

  την καλημέρα μου κ καλή Μεγάλη Βδομάδα. Μιας κ αναφέρεσαι σε μέτρα, επέτρεψε μου να προτείνω κ γω, ένα μέτρο. Δήμευση περιουσιών, όσων κατείχαν δημόσιες θέσεις κ έκλεψαν. Νομίζω πως αυτό το μέτρο, φτάνει για να βγούμε από το οποιοδήποτε μνημόνιο.

 4. franc avatar
  franc 09/04/2012 09:53:52

  Eνας άλλος τρόπος μείωσης των πάσης φύσεως χαρατσιών είναι και ο προτεινόμενος απο τον Σαμαρά αλλά και τον Τσίπρα έλεγχος για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο. Από τον έλεγχο αυτόν, θα προκύψει (Είναι μαθηματικά βέβαιο) οτι ενα μεγάλο μέρος του χρέους οφείλεται στη διόγκωση των προυπολογισμών των μεγάλων έργων και προμειθειών του κράτους που έγιναν επειδή μεγάλες εταιρείες (Siemens, Deuchtelecom, Hohtief, Vinci, Dragados, Τhussen-Krupps,κλπ) "λάδωσαν" τους αρμόδιους Ελληνες αξιωματούχους όπως έχουν παραδεχτεί πχ. αποδεχόμενη η Siemens να δώσει κάποια αποζημίωση στο ελληνικό δημόσιο.
  Κάποιοι έμπειροι σε αυτά τα θέματα Αμερικανοί δικηγόροι έχουν δηλώσει ότι τό χρέος της Ελλάδος εξ αιτίας αυτού του "Λαδώματος" μπορεί να φτάνει και τα 200 δις Ευρώ!!! Αν καταφέρουμε να το αποδείξουμε, λύνουμε συνολικά το πρόβλημά μας. Αλλά και 50 δις να αποδειχτεί αυτό το τμήμα του χρέους, πάλι λύνεται το πρόβλημα γιατί αυτομάτως το χρέος της Ελλάδος θα καταστεί απόλυτα βιώσιμο. Σημειωτέων οτι και Ο Συνασπισμός ( Και η ΔΗΜΑΡ?) έχουν δηλώσει οτι θα επιδιώξουν την διερεύνηση αυτή του τρόπου δημιουργίας του χρέους. Οι Δανειστές δεν θα τολμήσουν να φέρουν αντίρρηση διότι το Ελληνικό Δημόσιο με τις αποδείξεις που θα έχει, θα προσφύγει εναντίον τους στο Διεθνές δικαστήριο και εκεί θα υποχρεωθούν εκτός απο την διαγραφή του παράνομου χρέους να καταβάλλουν και μεγάλες αποζημιώσεις που θα απαιτήσει η Ελλάδα για τον διασυρμό της κλπ.κλπ.
  Μάλιστα καταθέτοντας τη προσφυγή, θα μπορεί νόμιμα πλέον η Ελλάδα να ζητήσει και τό άλλο που προτείνειι ο Τσίπρας, δηλαδή τριετη αναστολή πληρωμής των τόκων.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ franc 09/04/2012 12:59:03

   Το λάδωμα αφορά σε μεγάλες εταιρείες, αλλά αφορά και σε μικρομεσαίες εταιρείες. Γνωστός μου που εργαζόταν στον ΟΤΕ στα Δωδεκάνησα μου είχε πει ότι ακόμα και στις εταιρείες που έσκαβαν για τοποθέτηση καλωδίων, υπήρχε το σχετικό "αλισβερίσι". Δηλ. η εταιρεία έκανε πιο πρόχειρη δουλειά (και προφανώς με μεγαλύτερο από το κανονικό κόστος) και ο ελεγκτής του ΟΤΕ παραλάμβανε το έργο, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει και το "φακελλάκι" του.
   Σε κάποια εταιρεία μέσου σταθερής τροχιάς στην Αθήνα (όχι στο μετρό και τον ηλεκτρικό, άρα τί κάνει νιάου-νιάου...), με τις προμήθειες των υλικών, ξέρετε τι γίνεται; Και όποιος μέσα από την εταιρεία δεν συναινεί, γίνεται το μαύρο πρόβατο. Αυτό το γνωρίζω από μέσα.
   Η πραγματικότητα είναι ότι οι μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού είδαν ότι εδώ το σύστημα είναι εντελώς διεφθαρμένο και ενήργησαν αναλόγως. Κατά το "νύφη, όχι όπως ήξερες, αλλά όπως τα βρήκες".

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ ΒΙΣ 09/04/2012 14:48:32

    Βρε ΒΙΣ, όταν έπερνε μίζα μέχρι και ο θυρωρός της πόρτας, τι ψάχνεις να βρεις από εκεί και πέρα.
    Όμως δεν μπορώ να χρεώσω τα πάντα στους κλέφτες πολιτικούς μας, τα θέλαμε και τα πάθαμε.
    Όλοι ξέραμε το τι γινότανε, αλλά και το βόλεμα καλό ήταν.
    Και μην μου πεις "όχι εμείς οι άλλοι", γιατί σε κάθε οικογένεια υπήρχαν παραδείγματα πάσης φύσεως ρουσφετιών.
    Δυστυχώς αυτοί μας έδειξαν το μονοπάτι, εμείς λιώσαμε τα παπούτσια μας πέρα- δώθε.

    • franc avatar
     franc @ dikefalosaitos 09/04/2012 20:27:14

     Aυτο που λές δεν αναιρεί την ουσία της παρατήρησής μου. Αν καταγκείλουμε το παραφούσκωμα 10-15 λογαριασμών Μεγάλων Εργων και Προμηθειών και αποδειχθεί δικαστικώς οτι το Ελληνικό δημόσιο χρεώθηκε αξ αιτίας τους με 100-200 δις Ευρώ, και τα διαγράψει σωθήκαμε. Μετά αν όντως γίνουμε Δανία του Νότου θα πιάσουμε και τους κλεφτοκοτάδες.
     Αν όμως πούμε στο δικαστήριο όλοι μαζί τα φάγαμε, τότε ο δικαστής θα μας απαλλάξει όλους μαζί με τους πραγματικούς κλέφτες και θα πρέπει και εμείς που μας φάγανε και τους κόπους μας να πληρώσουμε τα δικά τους χρέη.

 5. rigakisalex avatar
  rigakisalex 09/04/2012 10:00:14

  Πριν από κάθε τι άλλο, απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεωκοπία.Αν δεν γίνει αυτό, δύσκολα θα έχουμε μέλλον. Δυστυχώς υπάρχουν και Έλληνες που μας ξευτιλίζουν στο εξωτερικό (http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2012-04-08-22-16-55-2012040858135/). Πρέπει κάποιος να τους σταματήσει αμέσως.

 6. Αναδελφος avatar
  Αναδελφος 09/04/2012 10:02:08

  ΚΡ
  ==
  στηρίξουν την ελληνική οικονομία επαναφέροντας τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα.

  ==
  Αδελφε,ας κανουμε μια υποθεση.
  Εχεις εσυ καποια λεφτα (ας υποθεσουμε κερδισες το λοτο,λαχειο κλπ).
  Σταληθεια θα αφηνες τα λεφτα σου σε "ελληνικη" τραπεζα??

  Την αληθεια πες μου.. (τα εισαγωγικα στο "ελληνικη" μπηκαν γιατι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ τραπεζα,ουτε καν η τραπεζα της Ελλαδος-πασοκ-προβοπουλος και τετοια)..

  ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕ...
  Θα τα πηγαινα στην δανμαρκια,στην φραγκία στην απω ανατολια ...οπουδηποτε εκτος πασοκισταν, λαμπρακισταν-παποδημοσταν και λοιπες συμμοριες...

  Γιατι αγαπαω την Ελλαδα . Και δεν εχω ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την (συν-μορια) πασοκ και τους πατρωνες τους...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αναδελφος 09/04/2012 19:49:39

   επειδή με ρωτάτε, η απάντηση είναι ναί.
   Και ναι υπάρχουν ακόμα τράπεζες που ελέγχει το κράτος.
   Το ΤΤ, η ΑΤΕ, η Τράπεζα Αττικής.

  • kimon avatar
   kimon @ Αναδελφος 09/04/2012 21:47:21

   Και σωστός και αντικειμενικά λογικός >>>ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ο ιδρώτας και το αίμα κάθε πολίτη ειναι καθαγιασμένα και όχι βορά στις ύαινες του συστήματος.

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ Αναδελφος 09/04/2012 22:06:05

   Καλέ μου ανάδελφε, όποιος αγαπά την Ελλάδα όπως εσύ λες για σένα , αφού αποκτήσει χρήματα από την δουλειά του στην Ελλάδα ή ακόμα και από λαχείο ή οτιδήποτε βρίσκει τρόπους να τα επενδύσει στη χώρα του σε παραγωγικές δραστηριότητες και δεν είναι υποχρεωτικό να τα κάνει καταθέσεις.

   Κώστα Ροδινέ , το ΤΤ δεν επένδυσε σε cds για την χρεωκοπία της Ελλάδας?
   Σκοπός του τραπεζικού συστήματος δεν είναι να στηρίζει το επιχειρείν και όχι να κρατά στα σεντούκια τις όποιες αποταμιεύσεις ?
   Γνωρίζετε ότι το κάνει κάποια από αυτές που αναφέρετε ως ελληνικές?

 7. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/04/2012 10:06:49

  Συγγνώμη, γιατί μπερδεύτηκα: μα ΗΔΗ δεν ισχύει, υπερενισχυμένο μάλιστα από φέτος (για τη χρήση του 2011 δηλαδή) έως και 70%, το τεκμήριο εισοδήματος από ιδιοκατοίκηση; Τι άλλο, ακόμα παραπάνω, θα βάλουν δηλαδή;

  • ΗΡΩΝ avatar
   ΗΡΩΝ @ Αυριανιστής 09/04/2012 10:29:53

   Πόσα λεφτά θα πλήρωνες ενοίκιο για το σπίτι σου αν δεν ήταν δικό σου; Αυτά τα λεφτά θεωρούνται εισόδημα σου (πλέον του τεκμαρτού ή του πραγματικού από μισθοδοσία) και πληρώνεις φόρο εισοδήματος και για αυτά. Μην ψάχνεις για λογική!

   • unfair avatar
    unfair @ ΗΡΩΝ 09/04/2012 11:08:32

    ...εδώ πληρώνουμε για τις κλανίες των αγελάδων [CO2]
    Δουλεύουμε για να πηγαίνει πάνω από το 50% των εισοδημάτων μας στο κράτος!?
    Στοιχειώδης σωματίδια υπάρχουν ...λογική τέλος.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΗΡΩΝ 09/04/2012 11:30:00

    Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Εννοούσα ότι ΗΔΗ ισχύει το τεκμήριο ιδιοκατοίκησης, ακριβώς με την έννοια που το λες, για τα (τεκμαρτά) εισοδήματα του 2011.

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ Αυριανιστής 09/04/2012 11:40:25

     Γιατί δέν επιβάλουν καί τεκμαρτό εισόδημα εξόδου σέ ταβέρνα (άν δέν προσκομίσεις αποδείξεις) ή τεκμαρτό εισόδημα υποχρεωτικών διακοπών κ.ο.κ.;
     Τό θράσος δέν πάει στά βουνά.

     • franc avatar
      franc @ Ιαπετός 10/04/2012 18:24:24

      Aυτό θα το κάνουν άν ψηφίσουμε ΝΑΙ στο μνημόνιο που θα σημαίνει οτι αντέχουμε κι άλλο. Η πρόφαση θα είναι πάλι η ίδια. Δεν πιάσαμε το στόχο, άρα ισοδύναμα μέτρα...
      Αν δεν τους πείς ούτε ενα ΟΧΙ γιατί να μην έχουν θράσος? Τι κι αν γκρινιάζεις αφού στο τέλος τους τα "ακουμπάς?"

    • tan avatar
     tan @ Αυριανιστής 09/04/2012 11:57:56

     Για να καταλάβεις τι σημαίνει φόρος ιδιοκατοίκησης δίνω παράδειγμα.
     Με εισόδημα 15.000€ και τεκμήρια ένα σπίτι 100 τμ που έχει τεκμήριο περίπου 6.500€, ένα αυτοκίνητο 1200 cc 4.000€ συν 3.500€ τεκμήριο διαβίωσης (συνολικό τεκμαρτό εισόδημα 14.000€) είσαι οκ και πληρώνεις το φόρο που σου αναλογεί στο πραγματικό σου εισόδημα.
     Με το φόρο ιδιοκατοίκησης θα υπολογίζεται ένα τεκμαρτό (υποθετικό) ετήσιο εισόδημα για την ιδιοκατοίκηση (περίπου το 3,5% της αντικειμενικής αξίας) και θα προστίθεται στο πραγματικό εισόδημα και θα φορολογείται το άθροισμα αυτών. Στο παράδειγμά μας αν υποθέσουμε ότι το σπίτι έχει αντικειμενική αξία 150.000€ στις 15.000€ θα προστεθεί το τεκμαρτό (150.000x3,5%=5.250) και θα φορολογηθείς για 20.250€.

 8. Γριά avatar
  Γριά 09/04/2012 11:35:07

  Σου επιβάλλουν υψηλά τέλη και συ παραδίσεις πινακίδες.Έπειτα για να κυκλοφορήσεις θα πάρεις τα μμμ αλλά και κει θα πληρώσεις αυξημένο εισιτήριο.Βάλτε να δείτε αντίστοιχα παραδείγματα τους τελευταίους μήνες που διαμορφώθηκαν στην Ελλάδα.Το θέμα είναι πως θέλουν τα 200-300 δις καταθέσεων που κατέχαν οι πολίτες στις τράπεζες και να σου πάρουν και λίγη απο τη περιουσία σου (ακίνητα, αυτοκίνητα κλπ ) τσάμπα.Το ίδιο βέβαια θα ακολουθήσει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.Δυστυχώς αυτος λέγεται νεοφιλελευθερισμός.Καλημέρα και καλή λευτεριά.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γριά 09/04/2012 11:43:00

   Αυτό ακριβώς πρέπει, τελικά, να αναδειχθεί. Ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι φασισμός. Και πρέπει να αγωνιστούμε ώστε στο μέλλον να τεθεί και εκτός νόμου ως φασιστικό ιδεοληπτικό μόρφωμα, όπως έχουν τεθεί εκτός νόμου ο ναζισμός στη Γερμανία και ο κομμουνισμός στην Πολωνία και στην Ουγγαρία.

  • Southern sword avatar
   Southern sword @ Γριά 09/04/2012 19:51:42

   Αγαπητέ μου, νόμιζα οτι οι νεοφιλελεύθεροι ήταν οπαδοί του μικρότερου κράτους, της μείωσης των δαπανών και της μείωσης των φόρων. Ομως, εσυ μου λες το αντίθετο. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει. Χαράτσια, φορολογίες, κομματικοί στρατοί δημοσίων υπαλλήνων, γραφειοκρατία και διαφθορά είναι τα χαρακτηριστικά του ελληνικού συστήματος και είναι κρατικίστικο. Σε μεγάλο βαθμό είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε αυτη την χώρα επι 21 χρόνια απο το 1980.

 9. mv avatar
  mv 09/04/2012 12:13:10

  Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των χρημάτων είναι αποτέλεσμα φοροδιαφυγής και διαφθοράς.

  Να γίνει επιτέλους πόθεν έσχες !

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ mv 09/04/2012 12:27:43

   Ο πρώτος σχολιαστής αναφέρει ένα παράδειγμα που νομίζω ότι αποτελεί τη συντριπτική πλειονότητα όσων έβγαλαν χρήματα σε ξένες τράπεζες: μικρομεσαίου μεγέθους ποσά, που συνήθως είναι οικονομίες μιας ζωής, προκειμένου να τα διασφαλίσουν. Πώς εσύ τα τσουβαλιάζεις όλα ως "αποτέλεσμα φοροδιαφυγής και διαφθοράς"; Και, εν πάση περιπτώσει, ας μας πουν οι ευρωλιγούρηδες: θέλουν Ε.Ε. με τις θεμελιώδεις αρχές που τη διέπουν (εκ των οποίων και η ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων), ή όχι; Εγώ μπορεί να μη θέλω όλες αυτές τις αρχές, αλλά δεν σκίζω και τα ρούχα μου υπέρ της παραμονής στο ευρώ...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Αυριανιστής 09/04/2012 19:52:52

    Αυριανιστή,
    δεν αναφέρομαι σε μικροκαταθέτες.
    Απορώ πως πήγε το μυαλό σου εκεί.

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/04/2012 12:27:20

  Αφήστε την ιδιοκτησία ήσυχη... και μην την συνδέετε με ισοδύναμα μέτρα διότι ισοδυναμεί με εκβιαστικό δίλημμα.
  Και γράφοντας αυτά ουσιαστικά το αποδέχεστε ως μέτρο.

  Η ΝΔ έχει βαλθεί να αποδείξει την ατάκα των κομμουνιστών: "τους κομμουνιστές φοβόσουν ότι θα σου πάρουν το σπίτι, αλλά θα στο πάρει αστικό κόμμα..."

  Καλή εβδομάδα κε Ροδινέ.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ αλλενάκι 09/04/2012 13:22:25

   Τό ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε, μεγάλωσε καί συντηρήθηκε γιά νά εξυπηρετήσει τίς γεωπολιτικές ανάγκες (όπως καί έγινε)τής βρετανικής αυτοκρατορίας στήν περιοχή. Η όλη πορεία αυτού τού κράτους στηρίχθηκε στίς γεωπολιτικές αναγκαιότητες τής αυτοκρατορίας, η δέ όποια άρχουσα τάξη του συνέδεσε τήν ύπαρξή της μέ αυτή τήν αναγκαιότητα.
   Η δημιουργία ελληνικής αστικής τάξης ακολούθησε παρόμοια πορεία. Ήταν ο ατζέντης-τοποτηρητής τών αυτοκρατορικών συμφερόντων. Τό κράτος- έθνος (σέ όλη τήν ιστορική του πορεία) είχε πρώτιστο στόχο νά προστατεύσει τά αυτοκρατορικά συμφέροντα, μέ οποιοδήποτε κόστος. Η μικρασιατική καταστροφή καί τό κυπριακό είναι οι τραυματικές εμπειρίες αυτής τής επιλογής.
   ( Ο οξυδερκής Κονδύλης τό εντοπίζει καί τό αποκαλεί «καχεξία του αστικού στοιχείου». Η χαλαρή κοινωνική συνομάδωση που ονομάστηκε ελληνική αστική τάξη, δεν κατόρθωσε ποτέ «να δημιουργήσει γηγενή και αυτοτελή αστικό πολιτισμό». Χώρα με ασήμαντη θέση στον διεθνή καταμερισμό της υλικής και πνευματικής εργασίας, και επιπλέον υποπαραγωγική και χρονίως εξαρτημένη από την ξένη προστασία, η Ελλάδα ήταν επόμενο να διολισθήσει στον παρασιτισμό. Ακόμη και η νεοελληνική ιδεολογία, ο τρόπος δηλαδή που κατανοούμε τον εαυτό μας, είναι εν μέρει προϊόν εισαγωγής.

   Το ότι ο παρασιτισμός μπόρεσε επί τόσες δεκαετίες να είναι συγχρόνως και υπερκαταναλωτής, ο Κονδύλης το εξηγεί επικαλούμενος την ιστορική συγκυρία. Διαρκούντος του Ψυχρού Πολέμου, οργανισμοί όπως η Ατλαντική Συμμαχία και η Ευρωπαϊκή Ενωση δημιούργησαν για τις χώρες της Δύσης ένα θεσμικό και οικονομικό θερμοκήπιο εντός του οποίου η Ελλάδα κατέλαβε οιονεί θέση πτωχού πλην ομοτράπεζου συγγενούς. Η εξωτερική βοήθεια από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ έως εκείνη των ποικιλώνυμων κοινοτικών «πακέτων» συνιστούσε κατά κάποιο τρόπο το υλικό αντίτιμο της γεωπολιτικής της νομιμοφροσύνης. Μόνο που τα τεράστια αυτά ποσά σπανίως διατέθηκαν προς όφελος δραστηριοτήτων πράγματι παραγωγικών, αλλά το συνηθέστερο διέρρευσαν απευθείας στην ιδιωτική κατανάλωση. Το ίδιο συνέβη με τον ιλιγγιώδη εξωτερικό δανεισμό της χώρας. Το σύνολο σχεδόν της ελληνικής «ανάπτυξης» των τελευταίων δεκαετιών προέρχεται από την κατανάλωση, άρα από την αγοραία κατασπατάληση των ξένων μεταβιβάσεων και δανείων.
   Σε οξεία αντίθεση προς όσους τείνουν να επιρρίπτουν την ευθύνη σε μία μόνο κοινωνική μερίδα (τους πολιτικούς, το κράτος, την «πλουτοκρατία», τη δημοσιοϋπαλληλία, τους ελεύθερους επαγγελματίες κ.ο.κ.), ο Κονδύλης μιλάει ευθέως για ένα «επαίσχυντο κοινωνικό συμβόλαιο». Η νοοτροπία του παρασιτικού καταναλωτισμού, γράφει, αφορά τη «συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού όλων των κοινωνικών στρωμάτων». Δεν έχουμε να κάνουμε με «έναν λίγο-πολύ υγιή εθνικό κορμό, ο οποίος έχει αρκετές περισσές ικμάδες ώστε να τρέφει και μερικά παράσιτα ποσοτικώς αμελητέα, παρά για ένα πλαδαρό σώμα που παρασιτεί ως σύνολο εις βάρος ολόκληρου του εαυτού του, ήτοι τρώει τις σάρκες του, συχνότατα και τα περιττώματά του». Με τα δύο τρίτα των προϋπολογισμών του κράτους να κατευθύνονται επί δεκαετίες ολόκληρες σε μισθούς, συντάξεις και αγροτικές επιδοτήσεις, και με ένα επιπλέον 20% να διατίθεται για τοκοχρεολύσια, άρα εν πολλοίς για τον ίδιο σκοπό, η εκτίμηση αυτή του Κονδύλη είναι αμάχητη. Το παράδοξο της ελληνικής περίπτωσης είναι ότι ο παρασιτικός καταναλωτισμός μας ήταν οργανωμένος δημοκρατικά, η διανομή του ξένου χρήματος γινόταν με πνεύμα γνήσιας κοινωνικής δικαιοσύνης…(ΠΗΓΗ: Καθημερινή, 13.3.2011 του Κ. Κουτσουρελη) )).

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Ιαπετός 09/04/2012 14:13:44

    δεν σε αντιλαμβάνομαι αγαπητέ...

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ αλλενάκι 09/04/2012 14:39:18

     Άκυρον. Γιά αλλού προρίζονταν.

 11. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/04/2012 12:53:32

  H NoυΔου, που συνήθως λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση, να γνωρίζει ότι τις προσεχείς εκλογές, σε μεγάλο βαθμό, θα τις κρίνουν δύο πράγματα:
  1. Η στάση της έναντι της φορολογίας των ακινήτων και ειδικά όσων προορίζονται για ιδιοκατοίκηση ή είναι τίποτα κληρονομικά παλιοχώραφα,
  2. Η στάση της έναντι της λαθρομετανάστευσης και των Αφροασιατών (και όχι μόνο...) λάθρο.
  Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Διότι, όσον με αφορά, αλλά και όσον αφορά πολλούς συμπολίτες μου, μία και μόνη ευκαιρία θα δώσουμε ΠΛΕΟΝ στη ΝΔ για να κυβερνήσει...Οι υπομονές και οι ανοχές μας έχουν εξαντληθεί.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 09/04/2012 13:49:01

   Πες τα!

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/04/2012 13:03:15

  Να ξεκαθαρίσουμε γιατί μιλάμε. Άλλο πράγμα είναι ένας πρόσθετος φόρος ιδιοκατοικησης, άλλο πράγμα το τεκμήριο ιδιοκατοίκησης.
  Το πρώτο είναι αυτό που έγραψα: Πρόσθετος φόρος πάνω σε εισόδημα που δεν υπάρχει. Άδικο και παράλογο σε κάθε περίπτωση.
  Το δεύτερο, άν εφαρμοσθεί με λογική κλιμάκωση, συλλαμβάνει διαφυγούσα φορολογητέα ύλη. Αναδρομικά, αλλά αλλοιώς είναι ανέφικτο.
  Ενδεικτικό παράδειγμα: Άν ιδιοκατοικείς σε σπίτι 150 τετραγωνικών και δηλώνεις εισόδημα μέχρι 40.000, το τεκμήριο ιδιοκατοίκησης λογικά θα έπρεπε να είναι ανενεργό.
  Άν όμως ζείς σε μεζονέτα 250 ή 300 τετραγωνικών και δηλώνεις εισόδημα 30 (ή και 40.000), προφανώς υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα τεκμηρίων.
  Να το πώ αλλοιώς: Η υπάρχουσα κλίμακα τεκμηρίων είναι εξαιρετικά "ευνοική" στα "μεγαλομεσαία" κλιμάκια τεκμηρίων. Αυτό πρέπει να αλλάξει ριζικά. Δείτε τι ισχύει:
  - μέχρι και 80 τ.μ. κύριοι χώροι, 30 ευρώ ανά τ.μ.
  - από 81 τ.μ. μέχρι και 120 τ.μ. κύριοι χώροι, 50 ευρώ ανά τ.μ.
  - από 121 τ.μ. μέχρι και 200 τ.μ. κύριοι χώροι, 80 ευρώ ανά τ.μ.
  - από 201 τ.μ. μέχρι και 300 τ.μ. κύριοι χώροι, 150 ευρώ ανά τ.μ.
  - από 301 τ.μ. και άνω κύριοι χώροι, 300 ευρώ ανά τ.μ.
  Δηλαδή άν ιδιοκατοικείς σε σπίτι 250 τετραγωνικών, το τεκμήριο ιδιοκατοίκησης είναι σήμερα 37.500 ευρώ. Φαίνεται λογικό;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 09/04/2012 13:47:41

   Πώς ακριβώς καθίσταται λογικό συμπέρασμα το "αν όμως ζείς σε μεζονέτα 250 ή 300 τετραγωνικών και δηλώνεις εισόδημα 30 (ή και 40.000), προφανώς υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα τεκμηρίων";

   Ξέρεις πόσες περιπτώσεις υπάρχουν, που (α) είτε έφτιαξαν, με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο, και από ΔΗΛΩΜΕΝΑ εισοδήματα, σπίτια 200 τ.μ, επειδή τύχαινε στο παρελθόν να είχαν από αξιοπρεπείς μέχρι υψηλούς μισθούς και χωρίς άλλους πόρους, αλλά έτυχε να μείνουν άνεργοι ή να έχουν περικοπεί δραστικά οι μισθοί τους, ή (β) κληρονόμησαν τέτοιου μεγέθους σπίτια, σε "ακριβές" περιοχές, από τον πατέρα ή τον παππού τους;

   Ξέρεις επίσης πόσες τέτοιες "μεζονέτες" είναι ημιτελείς, αλλά έχουν δηλωθεί (αναπόφευκτα) πλήρως, όλα τα τετραγωνικά τους;

   Για όλους αυτούς, κατά τη γνώμη σου, "υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα τεκμηρίων" και πρέπει να υπερφορολογηθούν; Πόσα λεφτά νομίζεις ότι απαιτούνται για να συντηρηθεί ένα σπίτι, έστω και μεγάλο; Εσύ δηλαδή, π.χ. το βάφεις κάθε χρόνο το σπίτι σου; Γιατί να μην έχει δικαίωμα κάποιος, που έκανε το σκατό του παξιμάδι για να χτίσει, να μην πληρώνει ούτε δεκάρα για συντήρηση (εννοώ για επισκευές) και πρέπει να τον πιάνει το "τεκμήριο";

   Το τεκμήριο είναι απάτη, ισάξια της απάτης του "κατά κεφαλήν εισοδήματος", και οδηγεί ευθέως σε ναζιστοκομμουνιστικής έμπνευσης ΔΗΜΕΥΣΗ της μικροϊδιοκτησίας!

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ Αυριανιστής 09/04/2012 19:22:33

    Αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις λύνεται χρησιμοποιώντας στην δήλωσή σου τα εισοδήματα προηγούμενων ετών. Βέβαια αυτό δεν αναιρεί το ότι τα τεκμήρια είναι απάτη και έχουν μόνον εισπρακτικό χαρακτήρα , γιατί απλώς κανεις ποτέ δεν πείραξε την φοροδιαφυγή , μικρή ή μεγάλη και τώρα πέρα από τους μισθούς και τις συντάξεις βρήκαν και τα ακίνητα για εύκολες και αποδοτικές δουλειές.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Φελίζα 09/04/2012 21:17:06

     Όχι, δεν λύνεται, γιατί τα τεκμήρια δεν είναι μαχητά. Δεν το ήξερες; Δεν πα' να έχεις μηδενικό εισόδημα λόγω ανεργίας, θα φορολογηθείς για το τεκμαρτό!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ο Θείος 09/04/2012 13:59:04

   τα νεοφιλελεύθερα σοβιέτ να αφήσουν την οικογενειακή ιδιοκτησία ήσυχη!

   κοντά τα χέρια σας!

 13. Ιππολάριος avatar
  Ιππολάριος 09/04/2012 13:52:00

  ᾿᾿᾿᾿᾿᾿@ ΚΡ αρθρογράφος.

  Έγραψες:

  «Θα μπορούσε για παράδειγμα, σε όσους μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό (χωρίς ….νόμιμη αιτία) την τελευταία διετία, να επιβληθεί ένας φόρος ανάλογος με το ύψος του κουρέματος που δέχθηκαν οι μικροομολογιούχοι!»

  Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά παραμένει το ερώτημα:

  Πώς θα καταφέρει να πίασει το κράτος όσους μετέφεραν τα χρήματά τους στο
  εξωτερικό (χωρίς ….νόμιμη αιτία) την τελευταία διετία;

  Υποθέτω ότι επειδή ακριβώς τα χρήματα εξήχθησαν «χωρίς ….νόμιμη αιτία»
  και ο τρόπος εξαγωγής τους θα είναι μη νόμιμος.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ιππολάριος 09/04/2012 19:54:51

   Oποιος έχει διάθεση (εννοώ την κυβέρνηση) να ψάξει, βρίσκει.

 14. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 09/04/2012 15:04:34

  Τα περί εξαναγκασμού επαναπατρισμού κεφαλαίων ή επιβολής αβάστακτης φορολογίας κλπ. οδηγούν σε σοβιετοποίηση της Ελλάδας και μόνο ένα Κομμουνιστικό ή ένα Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα μπορούν να τα ισχυρίζονται, χωρια το ότι αντιβαίνουν το Κοινοτικό δίκαιο και μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές κυρώσεις (ακόμα και έξοδο από την ΕΕ) τη χώρα.
  Η λύση είναι άλλη. Flat φόρος 15% σε όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα (το είπε και ο Σαμαράς στην πρόσφατη ομιλία του σχετικά εμ τις επιχειρήσεις). Από εκεί και πέρα να καταργθούν τα αστυνομικού τύπου μέτρα που καθιστούν σχεδόν απαγορευτικές συναλλαγές με μετρητα κλπ. Να υπάρχει έλεγχος χρήματος όσος υποχρεώνουν οι διεθνείς συμβάσεις την Ελλάδα και τίποτα παραπάνω. Επίσης να υπάρξει εξάλειψη γραφειοκρατίας (ακόμα και με μείωση θέσεων του Δημοσίου).
  Τότε θα δείτε εάν θα έρθουν κεφάλαια και ανάπτυξη στην Ελλάδα.
  Και κάτι τελευταίο: Για να γίνει επαναπατρισμός κεφαλαίων δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εξαναγκασμός και κανένας έλεγχος φυσικά. Απλά να υπάρξει Νόμος με Συνταγματική Ισχύ που να λέει ότι οι καταθέσεις σε Ευρώ προστατεύονται (με τη θέληση του καταθέτη) και παραμένουν σε Ευρώ ακόμα και σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος της χώρας και να δίδονται ανάλογες εγγυήσεις.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ GreekinEurope 09/04/2012 20:16:11

   Ιδού το φορολογικό καθεστώς στις Ευρωπαικές χώρες:
   h**p://en.wikipedia.org/wiki/Tax_rates_of_Europe
   Αναρωτιέμαι ο άμοιρος, γιατί οι επενδύσεις δεν πάνε στη Γεωργία, Βουλγαρία και Αλβανία, που έχουν flat tax 10 - 15 % ή χαμηλό ανώτατο φορολογικό συντελεστή, και πάνε στις Σκανδιναβικές (ανώτατος συντελεστής φυσικών προσώπων Φινλανδία 53%, Δανία 51.5%, Σουηδία 56.6%, Νορβηγία 54.3%, στην Αυστρία (50%), Σλοβενία (41%), Ολλανδία (52%), Γερμανία (45%), ή και Κροατία (40%).
   Ή οι επενδυτές είναι τρελλοί, οι οι καρα-δεξιοί μας πουλάτε μούσια:
   Πίσω από κάθε λαικοδεξιό κρύβεται ένας σκληρός νεοφιλελεύθερος.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 09/04/2012 20:23:29

    Θείε,
    τα έχουμε πεί χίλιες φορές.
    Για να προσελκύσεις επενδύσεις δεν αρκούν οι φορολογικοί συντελεστές.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Ο Θείος 09/04/2012 22:20:47

    Εντελώς εσφαλμένη προσέγγιση. Ο φορολογικός συντελεστής από μόνος του δε λέει κάτι. Πρέπει να συνυπολογίσεις και τις εκπτώσεις. Αν εμένα ο πατέρας μου έμενε στη Γερμανία δε θα πλήρωνε πεντάρα φόρο. Τώρα πληρώνει 4.000 το χρόνο.

 15. Aδέξιος Δεξιός avatar
  Aδέξιος Δεξιός 09/04/2012 15:08:51

  Τα "ρε" αλλού, έτσι;
  Επαναλαμβάνω, αν είσαι κάποιος σαν τον κομιστή ή τον λούα-λούα, καταλαβαίνω την ...ιερή αγανάκτηση.
  Τέτοιες συμπεριφορές καταδικάζω.
  Εκτός και αν ισχύει το "όποιος έχει μύγα, μυγιάζεται"!

 16. Southern sword avatar
  Southern sword 09/04/2012 16:19:00

  Εχεις απόλυτο δίκιο. Η φορολόγηση στις δυτικές αστικές δημοκρατίες βασίζεται στην ανταποδοτικότητα. Εδω ποιά είναι η ανταποδοτικότητα; Το χαμηλό η ανύπαρκτο επιπεδο υπηρεσιών του δημοσίου; Το γρηγορόσημο, η μιζα σε δημόσιους υπαλλήλους για να κάνεις την δουλειά σου; Η χώρα έχει χρεοκοπήσει, κυρίως εξαιτίας του δημοσίου, και δεν έχει υπάρξει ουτε μια πραγματική απόλυση αλλά 1 εκατ. άνεργους στον ιδιωτικό τομέα. Φυσικά, έχουμε συνταξιοδοτήσεις, παραιτήσεις στο δημόσιο που πάλι τα υποζύγια του ιδωτικού τομέα πληρώνουν με ΦΠΑ, χαράτσια, έκτακτες κ.τ.λ.

 17. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/04/2012 17:18:56

  Μέχρι να βγει οριστική τελική απόφαση θα ..... έχουμε πεθάνει όλοι.

  1.Αν από τις 24,000+ ΝΠΔΔ ΝΠΙΔ και Κρατικές ΑΕ μείνουν 1,000 αύριο το πρωί
  2.Καταργηθούν μετακλητοί σύμβουλοι επιστημονικοί συνεργάτες και λοιποί των Γ Γραμματέων, πολιτικών, Υπουργικών και λοιπών γραφείων και η στελέχωση γίνεται από Δ Υπαλλήλους
  3. Αν έχουμε 15 Υπουργεία με 10 Αναπληρωτές Υπουργούς και 20 Γ Γραμματείς

  γλιτώνουμε, χωρίς να απολυθεί και κανένας από τον ευρύτερο "Δημόσιο" Τομέα που δεν είναι Δ Υπάλληλοι (650,000 άτομα πλέον), χωρίς να κοπεί καμία σύνταξη, χωρίς να μπει κανένας νέος φόρος , θα γλιτώναμε ετησίως πάνω από 2,500,000,000 € ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ....αλλά ψάχναμε ποιες συντάξεις και τι έκτακτους φόρους θα πληρώσουμε για 300,000,000 πριν το ΜΠΔΣ....

  Μόνο που οι κομματικοί στρατοί και ορισμένοι εκ των δημοσιογράφων δεν θα είχαν σε ποιο ΔΣ ή ως Πρόεδρος ή ως γραμματέας ή ως οδηγός θα μπορούσε να ...τακτοποιηθεί.

  Αλλά ποιος νοιάζεται; Εις Υγείαν...του "κοινωνικού συνόλου"

  ΥΓ

  Φυσικά συμφωνώ στο αυτονόητο ότι ο κλέφτης ο "λαδέμπορας" και ο "λαδιάρης" θα πρέπει να δημεύεται η περιουσία τους και να τους ταΐζει η κοινωνία στη ....φυλακή αλλά εδώ δεν κάνουμε 3 χρόνια τώρα ούτε τα αυτονόητα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ο Ιθαγενής 09/04/2012 19:50:55

   Ιθαγενή,
   θα συμφωνούσα στα περισσότερα που γράφεις

 18. Θετταλός avatar
  Θετταλός 09/04/2012 18:15:40

  Που πας βρε Καραμήτρο που ήθελες μερσέντες, και δεύτερο πόλης, που ήθελες βίλα και εξοχικό και ταξιδάκια και καλή ζωή με διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, καταναλωδάνεια, στεγαστικοδάνεια, ενώ έβγαζες 3,60;;;;
  Αρε Καραμήτρο, έπεσες στην παγίδα τους, έφτιαξες τη ζωούλα σου με ξένα κόλλυβα και τώρα στα πάρουν όλα.

 19. Κώστας ο Μακεδόνας avatar
  Κώστας ο Μακεδόνας 09/04/2012 18:22:32

  .....Κάποιοι δεν αντέχουν την αλήθεια και την ψυχανάλυση.Έχουν την αίσθηση ακόμη ότι διαφεντεύουν και κινούν τα νήματα υπογείως όπως πάντοτε αυτό έπρατταν .Θεωρούσαν να το πώ λαϊκά μαγκιά το να λαμογεύουν και να καταδυναστεύουν το δημόσιο ως τσιφλίκι τους .Έχουν ακόμη το θράσος να βγαίνουν ανοιχτά και να το παίζουν <> Μάγκες, αυτά έχουν τελειώσει .Το πάρτυ ξεφουσκώνει ....Εάν ο Α.Σ θέσει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης μπορεί να κερδίσει τα εξής : α. Μείωση του δημοσίου χρέους με ελάφρυνση του επιτοκίου δανεισμού .β Επανασύσταση και αναδιοργάνωση του αδηφάγου δημόσιου τομέα .γ. Μετατάξεις στο δημόσιο.δ Τροποποίηση του 1264 προς Ευρωπαϊκά πρότυπα .ε Αύξηση του ποσοστού των αγροτών .στ Βαρύτητα στην ανάπτυξη με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15 τοις εκατό όπως το εξήγγειλε .ζ Καταγραφή της δημόσιας γης και το πέρας του κτηματολογίου σε ένα ενιαίο μητρώο ώστε να ελέγχονται άμεσα.η Όσοι διασπάθισαν ή έκλεψαν παντοίο τρόπω δημόσιο χρήμα να ελεγχθούν και να αποδώσουν το φόρο στο έρμο το κράτος που λίγο πολύ κοροϊδεύαμε και περιγελούσαμε . Αυτά τα πέντε μεστά πραγματάκια όποιος τα υποσχεθεί και τα κάνει θα είναι και πρωθυπουργός και πιστεύω ότι ο Α.Σ μπορεί να τα εγγυηθεί στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό .Και κάτι για την ευαγγελιζόμενη αριστερά,όχι το Κ.Κ.Ε ,που επί χρόνια ήταν στην διοίκηση και την κατάντησε όπως την κατάντησε .Εάν ο κ.Τσίπρας δεχθεί να ξεκινήσει το πόθεν έσχες από τα μέλη ,τα στελέχη του και καταδικάσει το κάθε μη νόμιμο τότε θα τον ψηφίσουν πολλοί διαφορετικά παίζει παιχνιδάκια για να ανεβάσει λίγο παραπάνω τα αντιδραστικά ποσοστά του όχι σε όλα και αν θυμάμαι όπως ο ίδιος δήλωσε <>.Ήρθε η ώρα ο Α.Σ να γίνει πρωθυπουργός με τη συμπαράσταση και την ψήφο του Ελληνικού λαού .

 20. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 09/04/2012 18:31:36

  Παρατήρηση 1η: Σωστός ο φίλος Ιθαγενής . Δεν ξέρω αν ακριβώς τα νούμερα είναι όπως τα λέει αλλά σίγουρα είναι κάπως έτσι. Τη στιγμή αυτή υπάρχουν στην Ελλάδα 2 παράλληλα δημοσιουπαλληλικά καθεστώτα: Οι μόνιμοι και οι Πολιτικοί-Σύμβουλοι-Μετακλητοί. Οι δεύτεροι έχουν καταντήσει σε αριθμό και κόστος όπως και οι στρατηγοί στις χώρες της Νότιας Αμερική. Σ΄αυτές σε κάθε ένα λόχο αντιστοιχούν ένας δυό στρατηγοί.
  Παρατήρηση 2η: Αυριανιστή έγραψες πάλι. Ο φοροφασισμός είναι σίγουρα ένας πολύ ΄΄δόκιμος΄΄ όρος για να περιγράψουμε αυτά υπερνεοφιλεύθερα περίεργα υβρίδια της εποχής μας.

 21. neos agrotis avatar
  neos agrotis 09/04/2012 19:09:35

  Διαβάστε το φορολογικό πρόγραμμα της ΝΔ και θα καταλάβετε οτι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα.
  Εαν πράγματι εφαρμοσθεί τότε θα καταλάβουμε 'ολοι τι εστί φορολογία.
  Πολλοί από τους σχολιαστές ισως αλλάξουν και στάση απέναντι στη ΝΔ.
  Εγω πάντως το θεωρώ σωστό. θα το εφαρμόσει ομως?

 22. Χρήματα υπάρχουν (έξω πλέον...) avatar
  Χρήματα υπάρχουν (έξω πλέον...) 09/04/2012 19:49:12

  ""Αν αυτά τα χρήματα ήταν σήμερα στις ελληνικές τράπεζες..."

  Να προσθέσω μερικά ερωτήματα σε αυτά που έγραψε ο/η "Εγώ" στις 08:09 09/04/2012:

  Ποιες διατάξεις της Ε.Ε. αγνοεί (και δεν ελέγχεται για αυτό) ο πρώην υπουργός οικονονικών που δήλωσε ότι θα ελεγχθούν τα εμβάσματα "προς το εξωτερικό" άνω των 100.000 ευρώ (π.χ. Αθήνα -> Λονδίνο), όταν δεν κάνει το ίδιο για εμβάσματα "εσωτερικού" (π.χ. Πάτρα -> Καβάλα ή Λονδίνο -> Αθήνα); Κοινή ευρωπαϊκή αγορά είχαμε, έτσι δεν είναι;

  Γιατί να στηρίξω τις ελληνικές τράπεζες (όπως π.χ. την Εθνική), το τμήμα έγκρισης δανείων των οποίων ερωτούν κάποιον πρώην πρωθυπουργό για το αν θα δοθεί συγκεκριμένο δάνειο ή όχι;

  Γιατί να στηρίξω ελληνικές τράπεζες που παρανομούσαν επί χρόνια, αδιαφορώντας για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των δεδομένων μου, στέλνοντας (εν αγνοία μου και προφανώς χωρίς τη συγκατάθεσή μου) τα στοιχεία των εμβασμάτων μου προς το εξωτερικό σε τρίτους (SWIFT), οι οποίοι με τη σειρά τους (κι εν γνώσει των εδώ τραπεζών) τα πουλούσαν σε όποιον είχε να πληρώσει (όπως στις υπηρεσίες ασφαλείας υπερατλαντικών συμμάχων);


  Η τιμή των τραπεζών (όπως και των γυναικών) συνήθως χάνεται μόνο μια φορά.

  Αντί υστερογράφου: αν κλείσουνε μερικές τράπεζες και οι υπόλοιπες νιώσουν την καυτή ανάσα του διεθνούς ανταγωνισμού στο σβέρκο τους, είναι κακό; Δεν θα έχουμε ίσως καλύτερες/φθηνότερες τραπεζικές υπηρεσίες; Ας το προσπαθήσουμε λοιπόν.

  Οι τράπεζες δεν (πρέπει να) είναι ιερές αγελάδες του συστήματος. Το κράτος μπορεί να παίζει το ρόλο του πατερούλη για το λαό μόνο και όχι για τις μεγαλοεπιχειρήσεις, που προωθούν τα συμφέροντά τους μέσω των πολιτικών που απασχολούν... Γιατί τα μεταλλουργικά π.χ. προϊόντα μας να εκτίθενται στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό και οι τραπεζικές / ασφαλιστικές επιχειρήσεις όχι; Άνοιγμα των επαγγελμάτων παντού και αν το κράτος θέλει να κάνει εθνική οικονομική πολιτική ή πολιτική προνοίας, ας κρατήσει 1-2 τράπεζες εθνικοποιώντας τες (αλλά χωρίς να αναμιγνύεται στη διοίκηση και διαχείρισή τους), αντί να τους χαρίζει δις ευρώ αφήνοντας τις μετά ψήφου μετοχές στους νυν ιδιοκτήτες των.  Καλή Ανάσταση σε όλες/ους.

 23. Φελίζα avatar
  Φελίζα 09/04/2012 19:59:37

  Το παράδειγμα το έδωσαν οι πολιτικοί μας , οι οποίοι βέβαια αυτό φαντάζομαι το έκαναν πάντα. Πως θα πειστεί ο νεοέλληνας που για ανασφαλίσει το κομ΄ποδεμά του και με την προτροπή τραπεζών επένδυε σε γερμανικά ομόλογα με αρνητικό τόκο ή έστελνε τα χρήματα του έξω όταν άρχισε η κρίση , να φέρει πίσω τα χρήματα του νόμιμα ή νη μεσούσης της κρίσης?

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Φελίζα 09/04/2012 20:28:12

   Συμφωνώ για τους πολιτικούς...

  • juliet avatar
   juliet @ Φελίζα 09/04/2012 20:44:26

   Αν θέλανε λύση θα την έβρισκαν .Δεν μπορεί να ανεβαίνει ο ένας και να λέει Χ το αφορολόγητο ,ν΄έρχεται ο άλλος και να λέει Ψ.
   Σοβαρό κράτος είναι αυτό που ο πολίτης ξέρει τι ακριβώς θα πληρώνει.Αν θέλει να εισπράξει μπορεί ,θα βρεί τρόπους και δεν θα βρίσκει την οικοδομή για είσπραξη εύκολων χρημάτων. Τι σημαίνει αυθαίρετο; κάνεις τα σχεδιά σου ,το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης και στα τόσα τ.μ ή στρέματα κτίζεις ,αφου η κάθε περιφέρεια έχει σχέδιο οικισμού.Ελπίζω να υπάρχει σχέδιο ,απλό που να μην έχει παραθυράκια .Πριν από 2 μέρες είχα μάτς εδώ με κάποιον έξυπνο που έχει ανοίξει 2 εισόδους γκαραζ και το παίζει και μάγκας .

 24. Φελίζα avatar
  Φελίζα 09/04/2012 22:11:10

  Αυτό που είπα ισχύει , αφού βέβαια αφαιρεθούν τα τεκμήρια που υπήρχαν για κάθε έτος ακόμα και αν υπήρχε απαλλαγή.
  Πιστεύω ότι ισχύει και εφέτος αφού υπάρχει και ανάλογος κωδικός στο έντυπο.....θα το ψάξω.

 25. thanos avatar
  thanos 10/04/2012 10:42:22

  Πολύ καλή η πρόταση, όπως κ πολλές άλλες μπορούν να υπάρξουν.
  Μόνο που αυτό που βλέπω από τους κυβερνώντες είναι ότι δεν θέλουν λύσεις, αλλά με τα μέτρα που παίρνουν να βαθαίνουν την κρίση.

 26. Nik avatar
  Nik 10/04/2012 12:22:32

  Κανένας από τους προλαλήσαντες δεν φαίνεται να κατανοεί τον κίνδυνο της απαξίωσης της ιδιωτικής περιουσίας. Φτάνουμε στο σημείο να γίνεται ελκυστική, ίσως και αναπόφευκτη, η δωρεά στο κράτος για να απαλλαγείς από την περιουσία που έφτιαξες νόμιμα, και τότε η χώρα δεν πάει καλά, εξουδετερώνει τα κίνητρα για εργασία και δημιουργία.

  Δείτε τα βασικά: μια χώρα αποτελείται από το έδαφος της και τους πολίτες της. Οταν παραμελεί το πρώτο και διώχνει το δεύτερο τότε αυτοδιαλύεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.