#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/10/2012 12:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδού πως η Ελλάδα κατάντησε να ζητιανεύει για μια δόσηΤα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη είναι αποκαλυπτικά για το πώς κατάντησε η Ελλάδα να ζητιανεύει για μια δόση και πώς τα γνωστά υποζύγια του φορολογικού συστήματα συντηρούν τους ελάχιστους που δεν έχουν πληρώσει ποτέ.

Η ερώτηση αφορούσε την πορεία ελέγχου και είσπραξης της λίστας των μεγαλοοφειλετών και τα στοιχεία δείχνουν ότι από περί 13 δις ευρώ που οφείλονται στο δημόσιο από 459 υποθέσεις, τελικά έχουν εισπραχθεί μόλις 19 εκατ. Δηλαδή αγνοούνται περί τα 12,9 δις ευρώ, σχεδόν όσα και το πακέτο που μας ζητά να δεχθούμε η τρόικα.

Αν δηλαδή το κράτος ήταν ικανό να πιάσει τους μεγαλοοφειλέτες και να τους αναγκάσει να πληρώσουν τώρα δε θα μιλούσαμε για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και για εργασιακά ή απολύσεις. Και δε θα είχαμε τους τροικανούς νταβατζήδες να κάνουν κουμάντο στη χώρα.

Στο σύνολο της ληξιπρόθεσμης οφειλής των 13 δισ. ευρώ, εισπράχθηκε μόλις ποσό 19.062.985,11 ευρώ. Διαγράφηκε ποσό 29.485.785,35 ευρώ, που αφορά πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για τα οποία εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις καθώς και δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Σε αναστολή είσπραξης βρίσκεται το ποσό των 282.900.195 ευρώ.

Οι υποθέσεις των 1500 οφειλετών είχαν ανατεθεί σε 21 Ελεγκτές της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών και τα ανωτέρω αποτελέσματα έλαβαν χώρα στο διάστημα από 01.05.2012 έως 31.08.2012.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έχει επισημάνει ότι στην κοινή γνώμη επικρατεί η αντίληψη ότι η λίστα με τους 1740 μεγαλοοφειλέτες που κατατέθηκε στη Βουλή ένα χρόνο νωρίτερα από τον τότε υπουργό Οικονομικών, δόθηκε στη δημοσιότητα για επικοινωνιακούς λόγους και στην πραγματικότητα δεν κινήθηκαν οι νομικές διαδικασίες σε βάρος μεγαλοεπιχειρηματιών που οφείλουν στο δημόσιο ποσά σε δυσθεώρητα ύψη.

Διασταύρωση στοιχείων με τα εμβάσματα στο εξωτερικό

Ο κ. Μαυραγάνης ενημερώνει πάντως τον κ. Μιχελάκη ότι γίνεται επεξεργασία και διασταύρωση στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν στους 1.500 μεγάλους οφειλέτες υπάρχουν φυσικά πρόσωπα, διοικούντες Νομικά Πρόσωπα και μέλη της οικογενείας τους (σύζυγοι και συγγενείς Α΄ βαθμού) οι οποίοι περιλαμβάνονται στο αρχείο μεταφοράς εμβασμάτων στο εξωτερικό, στο αρχείο τόκων καταθέσεων στο εξωτερικό και αν είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενδεχόμενο παραγραφής για τις δεκάδες offshore εταιρείες στο Κρανίδι

Την ίδια ώρα, μάχη με το χρόνο ώστε να μην παραγραφούν αξιόποινες πράξεις, φαίνεται ότι δίνουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες προκειμένου να ρίξουν φως στις 184 offshore που εμφανίζονται να έχουν έδρα τη Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου. Η Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου τον περασμένο Ιούνιο απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών με το οποίο δηλώνει ότι αδυνατεί να ελέγξει τις 184 offshore. Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, στο στάδιο της δημοσίευσης βρίσκεται πλέον υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου και λοιπών φορολογιών όλων των ανέλεγκτων χρήσεων 161 offshore εταιρειών, οι υποθέσεις των οποίων παραγράφονται μέχρι 31.12.2012 και είναι ελεγκτικής αρμοδιότητας της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου. Η έγγραφη απάντηση του υφυπουργού για τις offshore στο Κρανίδι, διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία των ελέγχων και για την αποτροπή της παραγραφής.

Ιδού, λοιπόν πώς φτάσαμε ως εδώ. Αν τα βλέπει κάποιος υπεύθυνος θα έπρεπε να ντρέπεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 15/10/2012 13:04:19

  Οι offshore της ΔΟΥ Κρανιδίου, να υποθέσω ότι έχουν ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο τις βιλάρες με τις οποίες είναι γεμάτη η περιοχή του Πόρτο Χελίου και του Αγ. Αιμιλιανού; Μεταξύ των οποίων και η γνωστή καταπατημένη από μεγαλοκαναλάρχη δημόσια έκταση, για την οποία έχει καταδικαστεί τελεσιδίκως εδώ και πέντε χρόνια, αλλά ουδείς από τους "αδέκαστους" εισαγγελείς τολμά να εκδώσει ένταλμα για να τον συλλάβει;

 2. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 15/10/2012 13:22:53

  Αν κάποιος είδε τον Χάρη Θεοχάρη (γενικό γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων, του TAXIS δηλαδή), σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, θα καταλάβει γιατί δεν υπάρχει καμία ελπίδα να σωθούμε.

  Είπε πως αν πάει σε κάποιο μαγαζί και δεν του κόψουν απόδειξη, θα την ζητήσει και δεν θα φύγει αν δεν την πάρει.

  Η εναλλακτική λύση να κόψει ένα ξεγυρισμένο πρόστιμο στον κλέφτη καταστηματάρχη, για να μην το ξανακάνει, δεν περνά όπως φαίνεται από το μυαλό του. Απόδειξη ζητάω κι εγώ, αλλά δεν πληρώνομαι σαν γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών.

 3. franc avatar
  franc 15/10/2012 13:26:42

  ΦΑΚΤΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
  Ιδού πως η Ελλάδα κατάντησε να ζητιανεύει για μια δόση!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΑΡΘΡΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ!!!!ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ...

  ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

 4. θησεας avatar
  θησεας 15/10/2012 14:15:28

  σωστο, με μια διορθωση :πως την καταντησανε κ οχι πως καταντησε...

 5. johnny avatar
  johnny 15/10/2012 14:29:27

  Συμφωνα με το κ.Σπηλιοτοπουλο,ο Ελληνικος λαος εχει αρχισει να προσαρμοζεται,μειωνοντας τα εξοδα του,πουλωντας αυτοκινητα και σπιτια,παραλειπωντας να πει πως αν χρειαστει θα δωσει και τα παιδια του με ανταλλαγμα τη ''σωτηρια''της χωρας και του ευρω.

 6. nestor avatar
  nestor 16/10/2012 00:14:20

  Ταβέρνες , καφετερίες ,Δ. Υπάλληλοι,Ι. Υπάλληλοι, Γιατροί, Ε.επαγγελματίες, Μεγαλοοφειλέτες (Φέρε τα λεφτά ρε Τόλη)
  Και πάμε άλλη μία απο την αρχή, αφού μασάει το πόπολο.
  Τα περισσότερα απο τα 19 δις είναι φανταστικά πρόστιμα και εξωλογιστικοί προσδιορισμοί που είναι αδύνατον να πληρωθούν αφού δεν υπάρχουν (τα λεφτά)
  Μπορει να υπήρχε το 10% απο αυτά αλλα στην ώρα που πρέπει πριν 10 χρόνια.
  Τώρα θα βρείς το 1% και ΑΝ.
  Ρωτήστε και έναν λογιστή παλιοσειρά με 200-300 πελάτες να σας πει τι είναι τα ληξιπρόθεμα που ανακοινώνουν κάθε τόσο.
  Και κάτι ακόμα,
  Επιτέλους υπάρχει τεράστια, χαώδης διαφορα του ΦΟΡΟΦΥΓΑ με τον ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΗ .
  Φροφυγάς είναι αυτός που δηλώνει 10.000 και βγάζει 200,300 500 χιλ ενώ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΗΣ είναι αυτός που χρωστάει δηλαδη τον βρήκαν ή είχε μια επιχείρηση που έπεσε έξω (τι πρώτοτυπο)και τα βρόντηξε και την έκανε με ελαφρα.

  ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ, ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΧΤΕΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.