#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/12/2011 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδού πως γίνεται η περαίωση στους εθνικούς προμηθευτέςΈχουμε γράψει παλαιότερα για την περαίωση φορολογικών υποθέσεων ότι είναι μεγάλη ξεφτίλα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Δε μπορεί κάθε φορά που λείπουν χρήματα από το ταμείο να έρχεται μια οποιαδήποτε κυβέρνηση και να ανακοινώνει φορολογική αμνηστία μέσω της περαίωσης. Ετσι οι τίμιοι πολίτες και οι νομοταγείς επιχειρήσεις αισθάνονται κορόιδα που καταβάλουν τους φόρους τους κανονικά και οι φοροφυγάδες έχουν δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες.

Επομένως, η περαίωση είναι ξεφτίλα, τελεία και παύλα.

Ακόμη πιο ξεφτίλα, όμως, σκάνδαλο θα λέγαμε, είναι να γίνονται περαιώσεις σε εταιρείες που έχουν «πρόσωπο» στην πιάτσα, που παίρνουν δουλειές, που καμώνονται ότι είναι εύρωστες.

Και σκάνδαλο είναι όταν αυτές οι εταιρείες ανήκουν στους γνωστούς εθνικούς προμηθευτές του δημοσίου.

Στις 2 Δεκεμβρίου, λοιπόν, η Ιντρακόμ, του γνωστού και μη εξαιρετέου κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ενημέρωνε το επενδυτικό κοινό με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία περαίωσης για τις φορολογικές υποθέσεις των χρήσεων 2008 και 2009.

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4.1.3.1. (ιβ) του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρία «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία περαίωσης των φορολογικών της υποχρεώσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 παρ. 4 του Ν.4002/2011 και των άρθρων 1-13 του Ν.3888/2010, για τις χρήσεις 2008 και 2009. 

 

Το ποσό που συμφωνήθηκε είναι 160 χιλιάδες ευρώ, τα 32 έχουν ήδη καταβληθεί και η πολιτεία κάνει και 24 δόσεις στον πελάτη.

Σε ποιον, στην εταιρεία του Κόκκαλη που άλλοτε ήταν κόσμημα, που ήταν στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας. Αυτή λοιπόν η εταιρεία είχε προφανώς πολλά μαύρα σημεία στις χρήσεις 2008 και 2009 και έσπευσε να πάρει συγχωροχάρτι από το οικονομικό επιτελείο. Την ίδια ώρα λοιπόν που βάζουν στη φυλακή κάποιον γιατί δεν κατέβαλε φόρους 90.000 ευρώ, αφήνουν τον Κόκκαλη να αλωνίζει για δύο χρόνια και τον επιβραβεύουν και με το ευτελές ποσό των 160.000 ευρώ. Ούτε τα πούρα του προέδρου δηλαδή δεν κάνουν τόσο.

Κι αν για την Ιντρακόμ ενεργούν τόσο απροκάλυπτα, φανταστείτε τι έχει γίνει με άλλες εισηγμένες που έχουν τεράστια φορολογικά ανοίγματα.

Παρεμπιπτόντως, στον 9μηνο ο όμιλος Ιντρακόμ παρουσίασε πωλήσεις 386 εκατ. ευρώ.

Μήπως να μας απαντήσει ο κ. Βενιζέλος που δεν ντρέπεται να κόβει το ρεύμα σε κάποιον άνεργο που δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΙΜΑΙΟΣ avatar
  ΤΙΜΑΙΟΣ 03/12/2011 12:53:00

  Ο Ζαλευκος κατα τον 7ο π.Χ αιωνα ανεπτυξε την περι αραχνης θεωρια, κατα την οποια "ο Νομος" ο ιστος της αραχνης συλλαμβανει και συγκρατει συνηθως τα μικρα μονο εντομα, τους πτωχους μονο, διοτι οι πλουσιοι, οι ισχυροι στην πολιτεια διασπουν τον ιστο, το Νομο και σχεδον παντα διαφευγουν την τιμωρια.

 2. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 03/12/2011 12:54:40

  Ναι αλλα η ιντρακόμ είναι εταιρεία που έδινε δουλειά σε ανέργους των οποίων το επίδομα πληρώνει τώρα πάλι το κράτος.
  Οι εταιρείες πρέπει να βοηθούνται, έτσι λέει το φιλελεύθερο σύστημα. Για να απολύουν κόσμο, συμπληρώνω εγώ.

 3. raindog avatar
  raindog 03/12/2011 13:13:05

  "...εταιρεία του Κόκκαλη που άλλοτε ήταν κόσμημα" Ε όχι και κόσμημα η Ιντρακόμ...αυτό πάει πολύ. Η εταιρεία αυτή ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα χάλια της δημόσιας διοίκησης όσον αφορά την ψηφιακή σύγκλιση.
  Είχε αναλάβει τα περισσότερα έργα του δημοσίου για το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και όχι μόνο, ενώ παρέδωσε τσαπατσουλιές που κόστισαν δυο και τρεις φορές πάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό. Αλλοίωνε, με το γνωστό τρόπο, τον ανταγωνισμό και δεν της καιγόταν καρφί ώστε να κρατάει τουλάχιστον τα προσχήματα. Αποτέλεσε τροχοπέδη στην εξάπλωση του γρήγορου internet (ADSL) από τον ΟΤΕ με σκοπό να πουλάει τη δικά της παρωχημένα modems(!!!) σε τιμές που ούτε στην Ουγκάντα θα μπορούσε να πουλήσει. Το TAXIS σας θυμίζει κάτι; Παραδόθηκε μια δεκαετία καθυστερημένα και όχι στο σύνολο των εφαρμογών και κόστισε δεν ξέρω πόσες φορές πάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό. Όταν είδε ότι το πράμα άλλαζε ο πρόεδρας την "έκανε" με ελαφρά πηδηματάκια και την "έσπρωξε" στους ρώσους της Systema. Αν καθίσω να γράψω για τα κατορθώματα τους και την έπαρσή που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια θα χάσω όλο το ΣΚ.
  Ακούς εκεί κόσμημα...!

  • xzetta avatar
   xzetta @ raindog 03/12/2011 16:08:49

   +10000

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ raindog 03/12/2011 19:06:14

   Έτσι να τα λέει και κάποιος.

  • Ταραχή avatar
   Ταραχή @ raindog 03/12/2011 22:19:40

   Το παράξενο στην περίπτωση ΙΝΤΡΑΚΟΜ είναι πως ενώ η Ελλάδα μοιράστηκε στη μέση για τα την προμήθεια των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ μεταξύ της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και της SIEMENS δεν ακούστηκε το παραμικρό γι αυτή την εταιρία ενώ για την SIEMENS βούηξε ο τόπος για διάφορα.

 4. Y. avatar
  Y. 03/12/2011 15:26:41

  Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

  http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

  Ούτε όνομα χρειάζεται, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε
  Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
  Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Y. 03/12/2011 23:29:28

   Η Μακεδονία είναι Κινέζικη! Έλεος πια με τις ηλίθιες δημοσκοπήσεις

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Γιώργος 04/12/2011 01:53:54

    Κι εσενα ρε μεγαλε τι μυγα σε τσιμπησε ναου'μ?
    Αμα η Μακεδονια ειναι Κινεζικη,ελα εδω πανω
    να σου δειξω το Σινικο Τειχος απο κοντα.

 5. jctergal avatar
  jctergal 03/12/2011 22:57:22

  @Ταραχή

  Μάλλον το ανάποδο συνέβαινε στις δεκαετίες ΄90 και αρχές 2000. Όλοι μίλαγαν για την διαφθορά της Intracom και κανένας για τη Siemens.

  Για την Siemens άρχισαν όλοι να μιλάνε από μάλλον τυχαίο γεγονός (απολογία Σίκατσεκ), οπότε οι μίζες κ η κλοπή του ελληνικού δημοσίου είναι αποδεδειγμένη. Και το ότι έγινε αυτή η αποκάλυψη μάλλον τυχαίο είναι, αν κ λένε ότι ήταν αμερικανικός δάκτυλος (βλ. General Electric), διότι είχαν απηυδήσει επειδή οι Siemens έπαιρνε σε όλο τον κόσμο δουλειές με μίζες.

  Είναι λογικό, όταν κάτι έχει αποδειχθεί (κ δικαστικά) να βουίζει ο τόπος, ενώ για την Ιντρακόμ (που προς το παρόν δεν έχει αποδειχθεί κάτι) να μην ακούγονται πολλά.

  Το σίγουρο είναι, ότι αν είχε αποκαλυφθεί αντίστοιχο σκάνδαλο με Ιντρακόμ, ο αντίστοιχος Χριστοφοράκος δεν θα μπορούσε να την σκαπουλάρει τόσο εύκολα.

  Ούτε η Ιντρακόμ θα συνέχιζε να είναι κρατικός προμηθευτής (όπως είναι τώρα η Siemens).

  • !@#$%^&*() avatar
   !@#$%^&*() @ jctergal 04/12/2011 21:23:55

   Η Siemens την πάτησε από τότε που αποφάσισε να μπει στο Αμερικανικό χρηματιστήριο? Γιατί έδωσε δικαίωμα έτσι στους αμερικανούς να ψάχνουν ?
   Πάντως για την Ιντρακόμ έτσι και έψαχναν μπορεί να έβρισκαν δούναι και λαβείν με ..........περισσότερους από τους κατοίκους της Ελλάδος......?
   Όσο για πολιτικούς .....κρίνεται απότην φωτογραφία!!!!

 6. Steliosmd avatar
  Steliosmd 04/12/2011 07:52:16

  για να μην πουμε για την αλωση του Ελληνικου ποδοσφαιρου και την υποθαλψη του χουλιγκανισμου για την οποια ειναι υπευθυνος ο Κος....

 7. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 04/12/2011 12:05:57

  "Μιλάτε σας ακούμε"
  Μια όχι και τόσο παλιά διαφήμιση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.