#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/01/2012 08:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδού που μοίραζε τα λεφτά του ελληνικού λαού το ΠΑΣΟΚΑλήθεια, πόσο κοντά είναι η περίοδος που ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, χαλούσε εκατοντάδες λίτρα σάλιου, προκειμένου να μας πείσει για τη σωστή διαχείριση της χώρας από τα στρατεύματα του ΠΑΣΟΚ…

Έπρεπε βέβαια να αλλάξουν τα πράγματα για να λάμψει η αλήθεια την οποία θα πρέπει να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός.

Την περίοδο λοιπόν που ο Γιώργος μας υποχρέωνε να υπογράψουμε μνημόνια και ΔΝΤ, την περίοδο που λήστευε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους για να μαζέψει λεφτά να πληρώσει τις… υποχρεώσεις  της χώρας, εκείνος ξόδευε ή μοίραζε σε ημετέρους (προφανώς για να προπαγανδίσει τον τρόμο και τον φόβο της χρεοκοπίας) δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πια, και συγκεκριμένα έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, αποδεικνύει ότι πάνω από 6,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το μηνιαίο (!!!) κόστος μισθοδοσίας των στελεχών της ΔΕΗ, σε σύνολο μισθοδοτικής δαπάνης 62 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τις εργοδοτικές εισφορές…!

Αποκαλυπτική όμως είναι και η επιστολή του υπουργού Εξωτερικών Στ. Δήμα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θ. Τσούρα, σύμφωνα με την οποία μόνο τη διετία 2010-2011 ξοδεύθηκαν 90 εκατομμύρια ευρώ για απόρρητα κονδύλια επιβεβαιώνοντας την εκτίναξη στα ύψη των μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών την διετία «σωστής διαχείρισης» από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Το 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, η πίστωση στον προϋπολογισμό ήταν 18.000.000 ευρώ, ωστόσο το ποσό που τελικά δαπανήθηκε ξεπέρασε το τριπλάσιο και ανήλθε σε 56 εκατομμύρια ευρώ. Για το 2011 η αρχική εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ ανήλθε σε 34.150.000 ευρώ.

Και δεν είναι μόνον αυτά. Στοιχεία για τις συνολικές αμοιβές των μελών των ΔΣ δέκα ΔΕΚΟ, καθώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕ, απέστειλε χθες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως διευκρινίζεται στο έγγραφο που φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, τα στοιχεία προέρχονται από τις αποφάσεις των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων, που συγκλήθηκαν το 2011, προκειμένου να εγκριθούν οι οικονομικές καταστάσεις των χρήσεων 2010 και αφορούν τις συνολικές αμοιβές όλων των μελών ΔΣ για το ίδιο έτος. Όπως ειδικότερα προκύπτει:

Στα ΕΛΠΕ το ποσό (σ.σ.: μικτά) ανήλθε σε 414.235,52 ευρώ (διευκρινίζεται ότι οι αμοιβές του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου που περιλαμβάνονται στο ποσό είναι ήδη μειωμένες κατά 15% έναντι του 2009).
Στη ΔΕΗ το μικτό ποσό ανήλθε σε 419.814,53 ευρώ.
Στον ΟΛΠ ανήλθε σε 272.865,05 ευρώ (διευκρινίζεται ότι το έτος 2009 το αντίστοιχο σύνολο ανερχόταν στα 651.191,53 ευρώ).
Στον ΟΛΘ το μικτό ποσό ανήλθε σε 184.156,39 ευρώ.
Στον ΟΠΑΠ σε 659.844,60 ευρώ.
Στην ΕΥΔΑΠ σε 160.506,04 ευρώ.
Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το μικτό ποσό ανήλθε σε 1.323.841,93 ευρώ (διευκρινίζεται ότι στο ποσό περιλαμβάνονται οι αμοιβές των δύο εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου στο ΔΣ της εταιρείας σύμφωνα με το Ν. 3723/2008).
Στην ΑΤΕ το μικτό ποσό ανήλθε σε 792.320,13 ευρώ.
Στην ΕΥΑΘ ήταν 220.658,29 ευρώ.
Στη ΔΕΠΑ ήταν 261.622,10 ευρώ.
Στον ΟΤΕ ήταν 430.551,23 ευρώ (διευκρινίζεται ότι το ποσό είναι μειωμένο κατά 10% σε σχέση με το 2009).
Στα ΕΛΤΑ, τέλος, το μικτό ποσό ανήλθε σε 107.299,83 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Ν. 3833/2010, το ανώτατο όριο αποδοχών για τους διευθύνοντες συμβούλους και τους προέδρους των ΔΕΚΟ είναι 5.856,08 μηνιαίως ή το ποσό των 70.272,96 ευρώ ετησίως.

Για τα μέλη του ΔΣ τα ανώτατα όρια της μηνιαίας αποζημίωσης τους για συμμετοχή στα ΔΣ είναι το ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως, το οποίο καταβάλλεται εφόσον συμμετέχουν σε 4 συνεδριάσεις το μήνα, διαφορετικά περικόπτεται ανάλογα.

Βλέπουμε λοιπόν την ΑΤΕ για παράδειγμα η οποία έχει ζητήσει βοήθεια για να αντεπεξέλθει, το ΔΣ να παίρνει τα περισσότερα χρήματα το 2010, ήτοι κοντά στα 800 χιλ. ευρώ σε ένα χρόνο.

Την ώρα που η κυβέρνηση δηλαδή κόβει επικουρικές συντάξεις 150 ευρώ από κάτι κακόμοιρους συνταξιούχους, οι μισθοί στις ΔΕΚΟ είναι μια χαρά. Για να μη μιλήσουμε για τα «μαύρα», τα μπόνους και τις άλλες παροχές που λαμβάνουν τα μέλη του ΔΣ

Σε τέτοιες εταιρείες που είναι σχεδόν χρεοκοπημένες, εκτός ίσως από τον ΟΠΑΠ, συνεχίζονται και δίνονται τόσοι μισθοί. Είναι να μην τρελαίνεται ο κόσμος μ’ αυτά που βλέπει και διαβάζει;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 21/01/2012 09:59:44

  Αίσχος

 2. Ασπροποταμίτης avatar
  Ασπροποταμίτης 21/01/2012 11:05:28

  Ιδού, λοιπόν, που μοίραζε τα λεφτά του ελληνικού λαού το ΠΑΣΟΚ, κατά τον factorx. Αμ δε!! Εξακολουθεί να τα σκορπά και να τα μοιράζει ξαδιάντροπα ως κύριος πυλώνας της σημερινής κυβέρνησης (ειδικού σκοπού συμφώνησαν να την αποκαλούν όλοι τους) και όχι μόνο σε λίγους"ημετέρους για να προπαγανδίσει τον τρόμο και τον φόβο της χρεοκοπίας" αλλά και σε κάθε αδαή και ανίκανο σύμβουλο, του πλήθους των παρασυμβουλίων και μη θεσμοθετημένων οργάνων που λυμαίνονται τον τόπο, και πριν και τώρα στον καιρό της μεγάλης ευκαιρίας. Και εξηγούμαι:
  Τριμελής η συγκυβέρνηση αλλά μονομελής η διακυβέρνηση του τόπου. Οι αποφάσεις σχηματοποιούνται στα παρασυμβούλια των παρεοκρατιών του Πασόκ και μόνο, που έχουν ορισθεί ή τρυπώσει στις δημόσιες υπηρεσίες και στα υπουργεία και παρα-υπουργεία. Από εκεί προωθούνται καταλλήλως προς εκτέλεση σε αδιάφορους (καί όχι μόνον) διευθυντές των υπηρεσιών και ακολούθως υπογράφονται από γ. γραμματείς και υφυπουργούς που "απλά υπογράφουν" για να μοιρασθεί το χρήμα και όλοι να ωφελούνται. Ξέρετε έστω και ένα συμβούλιο που να μην στελεχώνεται αποκλειστικά από μέλη του Πασόκ; Ξέρετε πολλούς συμβούλους σ' αυτό το κράτος της συναλλαγής και της διαφθοράς που δεν γλείφουν τα δακτυλά τους αφού προηγουμένως τα έχουν βουτήξει στο μέλι της εξουσίας, που πουθενά δεν απολογείται; Ζούμε σε μια κατ' όνομα κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ζούμε κατ' ουσίαν υπό ένα ολοπαγές πολίτευμα νεποτισμού και παρεοκρατίας που διαμορφώνουν και επιβάλλουν τα κυβερνήσαντα τα τελευταία πενήντα χρόνια πολιτικά κόμματα και οι πάτρωνές τους. Και για να εδραιωθεί αυτό το νεόκοπο πολίτευμα χρειάζεται ο στρατός των μισθοφόρων στελεχών των συμβουλίων και παρασυμβουλίων και... και..... Παραδείγματα αδρών αμοιβών, όταν τα "περήφανα γερατειά" πένονται, αναφέρει ο factorx. Ο καθένας βλέπει, παρατηρεί και γνωρίζει πολλούς συμβούλους που ευνοούν τα γένεια τους εισοδεύοντας χωρίς να δουλεύουν. Ουκ ολίγοι. Ίσως, σήμερα εγγίζουν (με τα μέλη των οικογενειών τους) κάτι παρακάτω από τα ποσοστά του Πασόκ αφού ανασύσταση του κράτους, που ευαγγελιζόταν ο Καραμανλής, δεν συνετελέσθει, ε !!και τελευταία και κάποιοι άλλοι καιροφυλακτούντες επιτήδειοι εισχώρησαν. Αυτοί στηρίζουν την απάνθρωπη διακυβέρνηση των ανίσχυρων πολιτών γιατί απλά κερδίζουν χρήμα. Το ερώτημά μου είναι: Και αν πέσει αυτή η κυβέρνηση θα αλλάξουν τα πράγματα; Θα πάψουν οι κομματικές παρεούλες να κυβερνούν δια του Λαού και να νέμονται με χίλια δυο τερτίπια το δημόσιο κουρβανά; Το ερώτημά μου μετατρέπεται σε απόγνωση όταν διαπιστώνω ότι το παρόν πολιτικό σύστημα (με τις όποιες μεταμορφώσεις του) έχει υποτάξει κάθε ανεξάρτητο πυλώνα της Δημοκρατίας στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του. Λοιπόν, τι κάνουμε στην πράξη; πως και με ποιους;

  • madprof avatar
   madprof @ Ασπροποταμίτης 21/01/2012 22:16:33

   Κι εγώ πως είχα την πεποίθηση ότι βιώνουμε την πιο δημοκρατική μεταπολιτευτική περίοδο, από την απελευθέρωση του 1821; Όνειρο ζούσα;
   ΥΓ. "το παρόν πολιτικό σύστημα (με τις όποιες μεταμορφώσεις του) έχει υποτάξει κάθε ανεξάρτητο πυλώνα της Δημοκρατίας στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του."
   Πολύ σωστή διαπίστωση, αλλά έχουμε ΦασιστοΧουντοΚατοχικό ΝεποτισμοΝομενκλατουροΠροτεκτορατο, αγαπητέ μου, μάλλον έχασες επεισόδια!

 3. Θηβαίος avatar
  Θηβαίος 21/01/2012 11:30:06

  Και όμως αγαπητοί το πάρτι συνεχίζεται και κανένας από τη ΝΔ δεν ασχολείται. Η κατασπατάληση του Δημόσιου χρήματος με μοναδικό σκοπό την διαφήμιση και προώθηση ανθρώπων και ιδεών του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται…

  Χθες και σήμερα πραγματοποιείται στο Caravel διημερίδα υπό την αιγίδα της ΔΕΗ για τη πράσινη ανάπτυξη. Κεντρικοί ομιλητές, ξέρετε ποιοι: η ακριβοπληρωμένη Διοίκηση της ΔΕΗ, ο Ζερβός, ο Χατζηαργυρίου, ο Θέος (ο πρώην σύμβουλος του ΓΑΠ), η Αικατερινάρη (το κοριτσάκι, η κόρη της πρώην βουλευτίνας του Συνασπισμού της Ξηροτύρη…).

  Θέμα του Συνεδρίου «Επανεκκινώντας την ανάπτυξη», Στρατηγικές επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη».

  Εκεί χθες ακούστηκε και το ποιο φοβερό από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείο Ανάπτυξης Οικονομίας και Ναυτιλίας ονόματι Σελέκος. Είπε λοιπόν ο φωστήρας του κομματικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ ότι ¨εννέα στις δέκα επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα αφορούν τα ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά και αιολικά) τα οποία επιχορηγούνται από το κράτος». Για αυτές τις επενδύσεις ο κ Σελέκος είναι υπερήφανος για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει το υπουργείο του!

  Και το ερώτημα που βάζει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος είναι το κατά πόσο είναι δυνατό ένα χρεοκοπημένο κράτος να είναι υπερήφανο για επενδύσεις που μπορούν να είναι βιώσιμες, μόνο όταν τις επιχορηγεί το κράτος! Μόνες τους αυτές οι επενδύσεις δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και θα πρέπει να επιχορηγούνται από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι είναι καταχρεωμένοι. Πού είναι οι επενδύσεις από επενδυτές του εξωτερικού, που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα φέρουν κεφάλαια από το εξωτερικό βελτιώνοντας την ανάπτυξη στη χώρα μας, που τόσο την έχει ανάγκη αυτή την εποχή η χώρα, ανάπτυξη χωρίς «επιχορηγήσεις» στη διαπλοκή, που διαφεντεύει και έχει καταστρέψει αυτό τον τόπο. Δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι οι ιδεολογικές τους εμμονές είναι εκείνες που οδήγησαν την χώρα στο γκρεμό!

 4. antonio avatar
  antonio 21/01/2012 11:56:12

  φυλακή τώρα

 5. NIKOS avatar
  NIKOS 21/01/2012 13:26:31

  Η ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΔΕΗ 50 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΙΛΩΒΑΤΩΡΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΝΕΙ 12 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ?

  • Θηβαίος avatar
   Θηβαίος @ NIKOS 21/01/2012 17:47:43

   Ωραία ερώτηση! Ποιό είναι το υποζύγιο όλων των κυβερνήσεων; Ποιος πιστεύει και ακολουθεί πιστά όλους αυτούς τους εμπόρους ελπίδων, ονείρων και προσδοκιών αυτού του λαού; Ο Μ@κ@Κ@Σ Έλληνας καταναλωτής.

   Από τις πρόσφατες αυξήσεις στο ρεύμα της ΔΕΗ μόνο το 1,1% πηγαίνει στα ταμεία της ΔΕΗ . Η υπόλοιπη αύξηση πηγαίνει στο τέλος για τις ΑΠΕ για τις επιδοτήσεις στα φωτοβολταϊκά και αιολικά , και στο φόρο ειδικής κατανάλωσης που έβαλαν οι φωστήρες του ΠΑΣΟΚ.

   Λαβε υπόψη ότι ο ΔΕΣΜΗΕ ή όπως τον λένε σήμερα, έχει ένα χρέος πλέον των 600 εκατ. Ευρώ από αυτά που χρωστάει στους παραγωγούς ΑΠΕ. Ποιος θα τα πληρώσει; Δεν χρειάζεται να το μαντέψεις, το γράφω παραπάνω.

 6. unfair avatar
  unfair 21/01/2012 14:14:52

  τελικά ο Παπανδρέου δικαιώνεται! "λεφτά υπάρχουν"!!!
  ΥΓ. "φίλε του λαού" έχεις απόλυτο δίκιο, η σημερινή ντροπή που λέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έπρεπε να έχει συμβολικό μισθό, τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, αφού τα πάντα γι' αυτόν είναι πληρωμένα.

 7. antikatathliptikos avatar
  antikatathliptikos 21/01/2012 16:13:32

  Ας πρόσεχε ο Έλληνας τι ψηφιζε.
  Όταν ψηφίζεις τα σκατά που σου προβάλουν τα κωλοκάναλα τι περιμένεις.
  Ψηφίστε τους πάλι να σας πάρουν και τα αποθέματα ανάγκης που έχετε για την κηδεία σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.