#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/05/2012 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδού μια πρόταση για να έχουμε κυβέρνηση την ΔευτέραΜετά τις στροφές 180 μοιρών από Τσίπρα/Δραγασάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταγγείλει μονομερώς το Μνημόνιο, και αφού ΟΛΟΙ συμφωνούν ότι χρειάζεται ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ του Μνημονίου, η λύση είναι πολύ απλή, ώστε τη Δευτέρα να έχουμε “Οικουμενική Κυβέρνηση ειδικού σκοπού” έως τις Ευρωεκλογές του 2014:

1. Η Προεδρεία της Δημοκρατίας συντάσσει κείμενο επιστολής, ΜΟΝΟ με τις ΚΟΙΝΕΣ θέσεις των 4 κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, και “κεντρική ιδέα” την “επαναδιαπραγμάτευση", έως τις 30 Ιουνίου, για επαναπροσδιορισμό του στρατηγικού πλαισίου του Μνημονίου, στην κατεύθυνση: μείωση της λιτότητας, αύξηση των αναπτυξιακών μέτρων, επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής”. ΟΛΑ τα κόμματα συμφωνούν σε αυτά. ΟΛΑ τα επαχθή μέτρα του Ιουνίου αναβάλλονται για μετά την επαναδιαπραγμάτευση (εκτός από όσα είναι απαραίτητα για να μην υπάρξει ταμειακό πρόβλημα στο Κράτος και τις Τράπεζες).

2. Την επιστολή υπογράφουν ΚΑΙ οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί, και την αποστέλλουν στην Κομισιόν.

3. Συγκροτείται άμεσα ολιγομελής κυβέρνηση (τα ονόματα θα τα βρουν, αρκεί να είναι “βαριά” δηλαδή ό,τι καλύτερο έχει ο τόπος) με ΜΟΝΟ ειδικό σκοπό να φέρει εις πέρας την επαναδιαπραγμάτευση έως 30 Ιουνίου, και να υλοποιήσει, έως τις ευρωεκλογές του 2014, τη νέα συμφωνία, με σαφή μνεία ότι αν ΔΕΝ πετύχει την επαναδιαπραγμάτευση έως τις 30 Ιουνίου, τότε η χώρα θα πάει πάλι σε εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό, ΚΑΙ οι τέσσερις θα πουν στα κόμματά τους “κερδίσαμε”, για να αποφύγουν εσωτερικούς κραδασμούς. Επίσης, κανείς ΔΕΝ θα ρίξει την Κυβέρνηση για ψύλλου πήδημα, γιατί η συνέπεια θα είναι η άμεση χρεοκοπία.

Με Κυβέρνηση ΚΑΙ των τεσσάρων κομμάτων, με τη γραπτή δέσμευσή τους για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, με το deadline έως τις 30 Ιουνίου, με την προοπτική αστάθειας αν η επαναδιαπραγμάτευση αποτύχει, έχουμε ένα ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΡΤΙ στο παζάρι με την Τρόϊκα: οι δανειστές δεν θα θελήσουν να διακινδυνεύσουν κλυδωνισμούς στο ευρώ, άρα θα κερδίσουμε πολλά στο παζάρι. Επίσης, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα κινηθούν υπεύθυνα, ώστε να κερδίσουμε πολλά στο παζάρι με την Τρόϊκα.

Το μήνυμα της κάλπης ήταν: επαναδιαπραγματευτείτε το Μνημόνιο

Κόνδορας

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. irida avatar
  irida 13/05/2012 10:18:13

  Ενδιαφέρουσα πρόταση, καλό θα είναι όμως τα σημεία σύγκλισης να γίνουν γνωστά και στο λαό. Για να διαμορφώσει άποψη για τα..μελλούμενα. Το καλύτερο τώρα σε επίπεδο προσώπων για να συγκροτηθεί κυβέρνηση θα προέρχεται από τα κόμματα ή κι εκτός; Γιατί τα κόμματα τα είδαμε ως σήμερα. Και το εκτός, αν κρίνουμε από το Υπουργείο Παιδείας(όχι ό,τι καλύτερο). Τα πιθανά μέτρα για τη μη κατάρρευση των ταμείων θα είναι ποια; Πάλι μειώσεις μισθών και συντάξεων;
  Αν γίνουν εκλογές, πιθανό, να έχουν υπόψη πως αυτές θα γίνουν ενώ θα έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις!! με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Πιο έντονο θυμό του κόσμου.
  Από όσα ακούγονται τελευταία προκύπτει εύκολα το συμπέρασμα πως όσα επαχθή φορτωθήκαμε δεν ήταν η μόνη λύση.. Κρίμα...

 2. Mara avatar
  Mara 13/05/2012 10:26:08

  Καλημέρα σε όλους!

  Άριστη και δίκαιη πρόταση.
  Άς το κάνουν για να τελειώνουμε επιτέλους με αυτό το θέατρο του παραλόγου και της παράνοιας.....

  • android.K. avatar
   android.K. @ Mara 13/05/2012 12:40:21

   κάνετε λάθος!
   η πρόταση πάσχει! Ο Συριζα είναι ο μόνος "αφθαρτος" παιχτης στο συστημα. Δεν θα μπει σ' ενα παιχνιδι με φθαρμένα υλικά!
   από τις εκλογες εχει μόνο να κερδίσει!
   με τις εκλογες θα βγαλει νοκ-αουτ ολο το συστημα!
   ενδεχομένως και την Ελλαδα! αλλά ΟΛΟ το σαπιο συστημα!
   ισως μια αναγεννηση χρειαζεται πρωτα μια ολοκληρωτικη καταστροφη!!!

  • anonynous avatar
   anonynous @ Mara 13/05/2012 20:11:42

   +1000000000000

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/05/2012 10:34:08

  Δεν διαφαίνεται μια τέτοια λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο να ταυτίζει τη συμμετοχή του με νομιμοποίηση του μνημονίου. Επίσης ζητά την προηγούμενη συμφωνία για απλή αναλογική πράγμα που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη ΝΔ όχι μόνο για λόγους αρχής αλλά και γιατί θα πρέπει να μπει σε σύνοδο η βουλή και θα παραγραφούν οι ποινικές ευθύνες για την είσοδο στο μνημόνιο αφού το συμμετέχοντες στην οικουμενική ΠΑΣΟΚ δεν θα συναινέσει σε σύσταση εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής. Θα πάμε σε νέες εκλογές, λοιπόν, με ουσιαστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/05/2012 10:35:44

  το συμμετέχον στην οικουμενική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

 5. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/05/2012 10:46:57

  Στη φάση αυτή που έχει φανεί η αδυναμία συνεννόησης ως και των κομμάτων της αριστεράς μεταξύ τους, η απλή αναλογική θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη βουτιά στην ακυβερνησία. Δεν πρέπει να τη δεχτεί ο Σαμαράς. Μια κάποια αλλαγή στο αναλογικότερο ναι αλλά απλή αναλογική όχι

 6. Τάκης avatar
  Τάκης 13/05/2012 10:49:08

  Μην υπεραπλουστεύετε τη θάση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο αλλά θα συστήσει επιτροπή εξέτασης του χρέους. Ποιό είναι και πως δημιουργήθηκε με ταυτόχρονη παύση των πληρωμών. Διαδικασία απολύτως νόμιμη και προβλεπόμενη απο τον ΟΗΕ. Αν αποκαλυφθεί ότι μέρος του χρέους έγινε με μίζες, εκβιασμούς για αγορά οπλικών συστημάτων κλπ, αυτό θεωρείται επαχθές και διαγράφεται νόμιμα. Δεν θεωρείται άρνηση πληρωμών.
  Σαμαράς και Βενιζέλος ούτε να ακούσουν για αυτό δεν θέλουν. Γιατί μέσα απο τη διαδικασία θα βγουν και ποιοί επαιρναν τις μίζες κτό και βέβαια θα πρέπει και να τιμωρηθούν.
  Εν ολίγοις δεν είναι δυνατόν να συγκυβερνήσουν οι κομπιναδόροι με τα θύματα για δήθεν ειδικό σκοπό.

  • γιωργος avatar
   γιωργος @ Τάκης 13/05/2012 11:40:47

   Ετσι είναι ακριβώς όπως τα λες. Ηρθε η ώρα να ξεβρωμίσει ο τόπος αλλά και το πολιτικό σύστημα. Νέα κόμματα δεξιά, κεντρώα αριστερά. Κανένας παλαιός και "υπεύθυνος" πολιτικός στο νέο κοινοβούλιο. ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ! Αλλιώς αντίο Ελλάδα.

  • Φρικιό avatar
   Φρικιό @ Τάκης 13/05/2012 12:46:01

   Άρες μάρες κουκουνάρες. Θα περιμένουν τον Αλέξη να διερευνήσει αν το χρέος αν είναι "απεχθές" και αν κάλυπταν τις τρύπες του προϋπολογισμού ή οι δαπάνες του προέρχονταν από αστερισμό της Ανδρομέδας!

   Σύντροφε Τάκη μόλις περίεγραψες την μονομερή αθέτηση του μνημονίου από εκεί και πέρα υπεισέρχεσαι σε καμενα επιχειρήματα...

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 13/05/2012 10:49:15

  Μου φαίνεται πολύ καλή η πρόταση...αλλά, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, μας οδηγούν στην Καλαμάτα μέσω Αλεξανδρούπολης..και με κάρο...

 8. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 13/05/2012 11:01:42

  Μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο. Αυτό θα σήμαινε καλή πρόθεση από τους συμετέχοντες. Υπάρχει όμως καλή πρόθεση; Ζήτημα προς διερεύνηση.
  Προς το παρόν, οι μόνες ενδείξεις που έχουμε, είναι ότι ο Τσίπρας θέλει εκλογές και σε κάθε πρόταση καλοπροαίρετη έχει αρνητική συμπεριφορά.
  Ένα άλλο πιθανό σενάριο, αναγκαστικό, θα ήταν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με ανοχή της ΔΗΜΑΡ. Αλλά αυτό βγάζει απ΄έξω τον Τσίπρα, που θα συνεχίζει την ανέξοδη ρητορική. Σ΄αυτή όμως την περίπτωση, ο Σαμαράς πρέπει να διεκδικήσει και να πάρει την πρωθυπουργία ο ίδιος και τα οικονομικά υπουργεία - ανάπτυξης.
  Έστω κι΄έτσι, αν καταφέρει να πετύχει στην διαπραγμάτευση που λέει το άρθρο, αλλά και στην άμεση ανακούφιση των πληγέντων από τα μνημόνια , ο λαός στις επόμενες εκλογές θ΄αναγνωρίσει την αξία του και θα τον επιβραβεύσει.

 9. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 13/05/2012 11:04:44

  Αγαπητέ Κόνδορα καλημέρα και καλά μυαλά σε όλους μας. Η πρότασή σου είναι αψεγάδιαστη και ήδη ψάχνω να βρω, τί θα είναι αυτό που θα επικαλεστεί ο Αλέξης για να την απορρίψει! Θυμάσαι τη λεγόμενη «δομική αντιπολίτευση» του Ανδρέα, όταν έπαιρνε το όλον ΠΑΣΟΚ και αποχωρούσε από την αίθουσα;

  Κάνω μια υπόθεση εργασίας και εικάζω πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτό, όπως ακριβώς το λες.

  Πολύ φοβάμαι λοιπόν, πως ο επίδοξος διάδοχός του θα την αρνηθεί, χωρίς καν να τη συζητήσει! Πως θα το δικαιολογήσει; Είναι πράγματι μια πρόταση που τον στριμώχνει στο καναβάτσο. Ελπίζω να μην την χαρακτηρίσει ως «αντεθνική» τουλάχιστον, γιατί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Βέβαια δεν είναι εύκολο να πει. πως δεν είναι συμφέρουσα για τον ίδιο και πως του χαλάει το σχεδιασμό του προεκλογικού του αγώνα, που ήδη ξεκίνησε!

  Ίδωμεν λοιπόν, το πού μπορεί να φθάσει η άκρατη αλαζονεία παιδιών, νεόκοπων πολιτικών, που παίζουν με την Ελλάδα και δεν σέβονται τη λαϊκή ετυμηγορία επενδύοντας στην καταστροφή της!

  • Mara avatar
   Mara @ Aφροδίτη 13/05/2012 11:20:12

   Αφροδίτη, το έβαλε ο Τσέ... το ζιβάγκο... μόδας ΄81 και δεν φαίνεται διατεθειμένος να το βγάλει...με τίποτα, άσχετα άν σε λίγο οι θερμοκρασίες θα χτυπάνε σαραντάρια....
   Και με καύσωνα... εκεί αυτός το ζιβάγκο... (άσε που τον βλέπω σε λίγο να αφήνει μούσι, να εγκαταλείπει το κοκοράκι και να μακραίνει μαλλί...)

   • Aφροδίτη avatar
    Aφροδίτη @ Mara 13/05/2012 12:04:13

    Mara, καλή σου ημέρα και καλή Κυριακή! Το ψυχανεμίζομαι, πως κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Το σχόλιό μου απ' ό, τι βλέπεις δεν εμπεριέχει το στοιχείο της αισιοδοξίας αν και θα έπρεπε, γιατί η πρόταση του Κόνδορα είναι εξαιρετική!
    Με εξοργίζει όμως, κάποιοι να επικαλούνται το λαό και παράλληλα να δουλεύουν το λαό και κρίμα που πέρα από τους αμετανόητους της αριστεράς και της προόδου, υπήρξαν και άλλοι ψηφοφόροι που τον ψήφισαν. Ήθελα να ήξερα όμως, επένδυσαν στα επιχειρήματά του, ή ψηφίζοντάς τον, θεωρούν πως εκδικήθηκαν; Γιατί αν συμβαίνει το πρώτο πρέπει να αποκαλυφθεί πάσει θυσία ο νέος «επαναστάτης» κι αν συμβαίνει το δεύτερο πρέπει να ψάχνουν τοίχο, για να κτυπάνε το κεφάλι τους.

 10. argomaniac avatar
  argomaniac 13/05/2012 11:20:08

  EΥΦΥΕΣΤΑΤΟ !!!

 11. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/05/2012 11:31:58

  Η Ελλάδα δεν έχει μόνο το πρόβλημα του Μνημονίου. Για παράδειγμα ,τι θα κάνουμε με τη λαθρομετανάστευση ,με τον Συριζα στην κυβέρνηση?

  Οχι ,δεν είναι λύση αυτή. Αν οι πολιτικοί μας (της δεξιάς) δεν έχουν το ανάστημα να αντιμετωπίσουν τους Εθνικούς κινδύνους (και ο Σίριζα ΕΙΝΑΙ εθνικός κίνδυνος) , ας πάνε απο'κεί που ήρθαν , μπάς και βρεθεί κανένας άλλος. (που δεν βρίσκεται εύκολα βέβαια, φρόντισε το σύστημα 30 χρόνια τώρα να μπαίνουν στην πολιτική μόνο ακίνδυνες μετριότητες).

  Και αν ο λαός μας είναι τόσο ανώριμος , ας κάνουμε εκλογές ,ας κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για 1-2 μήνες... και μετά θα ξεκινήσουμε να ξαναχτίζουμε τη χώρα, θέλουμε δε θέλουμε ,σαν φοίνικα απο τις στάχτες και τα ερείπια. (κάθε ομοιότητα με τον φοινικά της 21_4_1967 είναι τελείως (?) τυχαία ...)

 12. dirty harry avatar
  dirty harry 13/05/2012 13:14:06

  Και προς Θεου.
  Οχι παλι πρωθυπουργο τυπου ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ !!!!!!!!!!
  Ελεος. Οχι παλι αχυρανθρωπους !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 13/05/2012 13:15:02

  Φοβάμαι ότι όσοι ΔΕΝ έχουν "γνώση της ιστορικής διαμόρφωσης" του ΣΥΝ, είναι εκτός τόπου και χρόνου ....
  Ο ΣΥΝ και διάφορες άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ έχουν καμμιά σχέση με το ρεύμα της "Ανανεωτικής και Ευρωπαϊκής Αριστεράς" της δεκαετίας του '80.
  Αυτή η Αριστερά δεν υπάρχει πια στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι πήγαν στην ΔΗΜΑΡ και άλλοι πήγαν σπίτι τους ...
  Ο σημερινός ΣΥΝ δεν είναι παρά ένα "συνοθύλευμα" παλαιών μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μαζί με ένα "περίεργο μείγμα" πρώην(;) φιλο ΜΑΟΙΚΩΝ, ΧΟΤΖΙΚΩΝ, ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ κλπ
  Το να θέλεις να μιλήσεις "λογικά" με τον ΣΥΝ, είναι απλά "όνειρα θερινής νυκτός" !!!

 14. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/05/2012 13:24:31

  ΔΗλαδή εσύ νομίζεις πως θα υπάρχει ουσιαστικά νικητής μετά τη χρεωκοπία και το χάος που επέρχεται μετά από αυτήν; Θα ήθελα να σε δω όταν θα λυσσάς της πείνας να μου τα ξαναπείς αυτά τα έξυπνα. Και πως δηλαδή θα κερδίσε κάτι ο Τσίπρας; Και πρώτος να έβγαινε στις επόμενες εκλογές αυτοδυναμία δε θα έπαιρνε. Με ποιον θα συνεργαζόταν; Και τι θα κατάφερνε; Να κάνει πίσω η Μέρκελ; Ούτε ο Ολάντ δε τα καταφέρνει αν παρακολουθείς. Κατεβείτε από τα σύννεφα γιατί θα εξαφανιστούν με την καταιγίδα που έρχεται λόγω πολιτικής ανευθυνότητας υπερφίαλων πλασμάτων...

 15. Μπροστα και Δεξια avatar
  Μπροστα και Δεξια 13/05/2012 13:33:37

  Σε μεγαλο βαθμο θα συμφωνησω.

 16. Mara avatar
  Mara 13/05/2012 13:38:07

  Αφροδίτη μου, κατάλαβες τί λαός είμαστε?
  Λαός που θέλει να τον κυβερνούν δημαγωγοί και λαϊκιστές.
  Λαός που αρνείται να ακούσει την αλήθεια και που ψηφίζει όποιον του χαϊδεύει τα αυτιά, όποιον τον δουλεύει ψιλό γαζί... και όποιον του τάζει φύκια με μεταξωτές κορδέλλες...
  Λαός που δεν προβλέπει και δεν προνοεί ποτέ.
  Λαός που δεν σηκώνει λίγο το κεφάλι να δεί πιό μακριά τί έρχεται...., να δεί την μαυρίλα της καταιγίδας που πλησιάζει απειλητικά....
  Λαός που δυστυχώς ενώνεται και μεταμορφώνεται όταν η συμφορά έχει φθάσει στο κατώφλι του.

  • Mara avatar
   Mara @ Mara 13/05/2012 13:56:58

   ...όσο για τον διεθνιστούλη επαναστάτη της δραχμής, μην αναρωτιέσαι γιατί ο κόσμος τον ψήφισε.
   Ο λαός μας γουστάρει σαν τρελλός... ταμπέλες δήθεν αντίδρασης.
   Ξεδίνει... με αυτές, φανατίζεται, κολλάει...
   Ο Τσίπρας λοιπόν, όπως και ο Καμμένος, σηκώσανε τις "αντιμνημονιακές" ταμπέλες, κόλλησε ο κόσμος σε αυτές, αδιαφορώντας για τα προγράμματα τους και τί αυτά λένε.... και τους ψήφισε.
   "΄...έξω... οι βάσεις των Αμερικανών" του Ανδρέα το ΄81
   "...έξω... οι βάσεις του μνημονίου των Ευρωπαίων" σήμερα.

   Ίδιος λαός τότε..., ίδιος λαός σήμερα... και φυσικά ίδια και τα λάθη.

 17. 1kris avatar
  1kris 13/05/2012 13:53:13

  ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ.1 ΜΙΣΘΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΣΟ ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ 2 ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΠΑ3 ΜΟΙΩΣΙ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ . ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΔΥ.4ΚΟΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ 5ΑΡΣΙ ΑΣΥΛΙΑΣ6 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ7ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ.8ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΡΕΙΩΝ ΜΗΝΩΝ8ΣΩΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 9 ΕΛΕΧΟΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.10 ΕΙΔΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 18. NM avatar
  NM 13/05/2012 14:00:20

  ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ . ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΜΕΙΩΣΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ?

 19. ο ξένος avatar
  ο ξένος 13/05/2012 14:01:04

  Η θέση Σαμαρά προς Τσίπρα: "Δέχομαι όποιον όρο βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να εγγυάται την παραμονή μας στο ευρώ", ουσιαστικά ακυρώνει οποιαδήποτε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης .

  Παράδειγμα: Είσαι νοικάρης και διεκδικείς χαμηλότερο ενοίκιο, πας στον ιδιοκτήτη και λες ότι θέλεις οπωσδήποτε να παραμείνεις στο σπίτι γιατί έχεις δεθεί τόσο πολύ μαζί του που δεν μπορείς να ζήσεις αλλού και θεωρείς ότι κάνεις διαπραγμάτευση;

  Αν ξεκινάς ότι θέλεις πάση θυσία να παραμένεις στο ευρώ, νομίζω ότι είναι κατανοητό απ' τον καθένα ότι έστω και ένα σημείο στίξης να προσπαθήσεις να αλλάξεις στους όρους των μνημονίων, η άλλη πλευρά κάλλιστα μπορεί να σου πει: "Ααα, αυτό δεν γίνεται, οδηγεί στην έξοδο απ΄το ευρώ".

  Επειδή διαπραγμάτευση μέχρι στιγμής ουδέποτε έγινε για οτιδήποτε, είναι καιρός η όποια ελληνική ηγεσία να πει επιτέλους το αυτονόητο:
  "Θέλουμε να σφίξουμε τα δόντια και να παραμείνουμε στο ευρώ, μπορεί όμως αυτό το πράμα να γίνει βιώσιμο και για τον ελληνικό λαό; Αν ναι, έχει καλώς, αν όχι, ώρα καλή και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του".

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/05/2012 14:35:32

  Ναί, είναι ενδιαφέρουσα, προς σωστή κατεύθυνση. Και ρεαλιστική, στηρίζεται σε όσα συμπίπτουν προγραμματικά οι 4 του "ευρωπαικού πολιτικού τόξου".

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Θείος 13/05/2012 18:24:41

   Μα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την ΕΕ και το €...

   Προσπαθεί να εδραιωθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση και είναι μια χαρά...

 21. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/05/2012 14:47:22

  Δεν λέεί αυτό (πιά) ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Επαναδιαπραγμάτευση από κοινού με τους εταίρους είναι το σχήμα.
  Η μονόπλευρη "παύση πληρωμών" (κάποια στιγμή εμφανίσθηκε ως θέση του Βαρουφάκη) αποκλείσθηκε από τον κ. Δραγασάκη στο σημερινό "Βήμα', άν δεν απατώμαι.

 22. xenios avatar
  xenios 13/05/2012 15:04:15

  Μα γιατί έχεις την λανθασμένη εντύπωση, ότι ο Τσίπρας έχει την έτοιμη λύση για την Ελλάδα;
  Συμφωνώ απόλυτα με τον android, o Τσίπρας είναι κόμμα διαμαρτυρίας και όπως όλα δείχνουν, αν πάμε σε εκλογές, έχει στο τσεπάκι του, την πρώτη θέση και το bonus των 50 εδρών.

  Το τι θα γίνει μετά λίγο τον ενδιαφέρει. Ο Σύριζα αποτελείται από ένα συνοθύλευμα απόψεων και προτάσεων. Αν καθήσει να συγκυβερνήσει, θα διαλυθεί εις τα εξ ών συνετέθη.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ xenios 13/05/2012 15:33:32

   Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συστήματος???
   Απλή λογική χρειάζεται και να ετοιμάζόμαστε για παν ενδεχόμενο...εγω μαθαίνω σκοποβολή τώρα...:)

 23. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 13/05/2012 15:42:01

  Καλά, ας συνεχίσει με αυτά τα μυαλά, ας συνεχίσει να παρουσιάζεται με αυτή την έπαρση, την σκαιότητα και την μικροπρέπεια που δείχνουν τα στελέχη του στο γυαλί και προβλέπω να μην παίρνει ούτε τα ποσοστά που είχε πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
  Και ας μην καβαλάει τόσο το καλάμι με τις "δημοσκοπήσεις' γιατί ακόμη και αν τα ποσοστά που δίνονται τώρα είναι σωστά, σύντομα θα δει να ανατρέπονται άρδην...

 24. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 13/05/2012 15:47:20

  Η πλειοψηφία στην Ελλαδα φαίνεται ότι έχει ένα θέμα με την αριστερα...
  Μετα το ΠΑΣΟΚ που μας κυβέρνησε απο το 81 και μετα...το έστειλε στο 13% , αλλά ξαφνικά θέλουμε την μοντέρνα όψη του με φορεσιά ΣΥΡΙΖΑ, πάλι δηλαδή αριστερά!!!!!
  Κλασσική περίπτωση λογικής βλάβης και μάλιστα πολλοί αριστεροί λένε το ΣΥΡΙΖΑ αντισυστημικό!!!!!!!!!!!!!!!
  Αφου σκεφτομαι να πάω να ψηφισω ΣΥΡΙΖΑ και να δω το σύστημα να καταρέει!!!
  Η θεωρητικολογία έχει τη πλάκα της....αλλά η πράξη την ουσία!
  Θα ήθελα 1ο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ για να εξαφανιστεί μια και καλή η ιδεολογική αριστερα, αλλά δεν έχω την αρίστερόστροφη πλειοψηφία της Ελλαδας για τόσο έξυπνη...αντίθετα έχω για πανεξυπνους αυτούς που την ελέγχουν 50χρόνια τωρα...
  Βεβαια και η εξυπναδα της πλειοψηφίας της δεξιας δεν πάει πίσω....αλλά είπαμε αυτη είναι πάντα του συστήματος....γιαυτό και δεν έχει κυβερνήσει ποτε!!!!!
  Τι παράδοξο πράγμα!!! Η αριστερα μας έφερε εδω, αριστερά θέλουμε ακόμα, αφου η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι όλοι ίδοι !!!
  Τελικα με μαθηματικα και λογική βγάλαμε ότι και η ΝΔ είναι αριστερά!!!
  Βρε μπας και είμια αριστερός και δεν το ξέρω????
  YG. απο προσωπικη ερευνα θεωρα το 80% αυτων που ψηφίζουν "εκλογικά ανόητους".....αντε καλες εκλογές και ο θεός βοηθός με τ'αποτελέσματα......της κάλπης και της απογραφής...

 25. bird avatar
  bird 13/05/2012 16:12:05

  Νιώθετε οτι μπορεί να είναι επιλογή η ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας; Το "ολοκληρωτική καταστροφή" τι περιλαμβάνει πέρα από την οικονομική καταστροφή; Ποια υπέρτατη αξία μας καλείς να υπηρετήσουμε αποδεχόμενοι την ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας;
  Να βρείτε άλλους τρόπους να αντιμετωπίσετε το σάπιο σύστημα.

 26. Delta Lamda avatar
  Delta Lamda 13/05/2012 17:35:07

  Η πρότραση ειναι πολύ ενδιαφέρουσα και θα μπορούσε να ειναι οτι καλυτερο υπο τις σημερινές περιστάσεις, αν ο μεταβατικός πρωθυπουργός που θα αναλάμβανε να υλοποιήσει οτι προτείνεται μεχρι τις ευρωεκλογές του 2014, ηταν ο Βασίλης Μαρκεζινης και όσους αυτός θα επέλεγε ανευ ορων να συμπληρώσουν την κυβέρνηση.

 27. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 14/05/2012 00:52:51

  Θα συμφωνήσω ότι η πρόταση είναι σωστή ,αλλά μόλις τώρα άκουσα
  πως ο Τσίπρας δεν προτίθεται να πάει.Ο άνθρωπος παίζει με την μοίρα
  της Ελλάδας χωρίς την παραμικρή ντροπή .Αυτό που αναρωτιέμαι είναι
  ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι που βλέποντας αυτές τις αλλαζονικές και
  αντικρουόμενες παρουσίες τους για μια βδομάδα στα κανάλια θα σκεφτεί
  να τους δώσει κι άλλη δύναμη να μας ταλαιπωρήσουν επί πλέον.Εκτός κι
  αν είναι διεστραμμένοι.
  Ο πολιτικός του πατέρας Α.Αλαβάνος που σαν Ευρωβουλευτής ξέρει καλά
  πως σκέφτονται στην Ευρώπη του το λέει ξεκάθαρα κι επειδή διάβασα τις
  "σκέψεις του στο πρόχειρο "του λέει κι άλλα πολλά,ότι καταγγελία του
  μνημονίου σημαίνει άμεση έξοδο από το ΕΥΡΩ χωρίς την παραμικρή
  προετοιμασία του κράτους.
  Απορώ πια γι αυτό τον κόσμο,δεν διδάχτηκε τίποτε από την ιστορία τούτου
  του τόπου;
  1981 Ανδρέας Παπανδρέου .Σύνθημα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.Λίγο
  έλλειψε να το χάψω να τον ψηφίσω σαν νέα που ήμουν τότε ακόμα κι εγώ.
  2009 Γιώργος Παπανδρέου .Σύνθημα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .Αυτό δεν το
  έχαψα γιατί είχα μεγαλώσει εν τω μεταξύ.Και που μας οδήγησε;Στο χάος.
  2012Αλέξης Τσίπρας.Από συνθήματα άλλο τίποτα .Άλλα μέσα ,άλλα έξω.
  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ μέσα,ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ στην
  επιστολή προς τους Ευρωπαίους.Έτσι ο Στρατούλης αλλιώς ο Δραγασάκης.
  Μανώλης Γλέζος,που εκτιμώ την αγωνιστικότητα του, το είπε ξεκάθαρα την
  Παρασκευή το πρωί στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ περί της 11ης πρωινής.
  "Λεφτά υπάρχουν" ολοζώντανο .Έλεος Μανώλη Γλέζο ,ο συνειρμός και μόνο
  που μας προκάλεσες είναι βλαπτικός.
  Έτσι ο ένας ,αλλιώς ο άλλος.Όλοι όμως με ύφος επαρμένο σε σημείο που
  θυμίζουν τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ στην αρχή της παντοδυναμίας τους.
  Ας φανταστούνε τι θα συμβεί αν πάρουν και τα ηνία της εξουσίας αυτοί οι
  αλλοπρόσαλλοι ,αυτοί που ετοιμάζονται να τους ξαναψηφίσουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.