#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/11/2009 00:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδού μια ιδέα για την κ. ΜπιρμπίληΠως η Ολλανδία, σχεδιάζει να  αντιμετωπίσει  τα ρυπογόνα οχήματα.

Η ολλανδική κυβέρνηση, στη προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τα  ρυπογόνα  οχήματα, σχεδιάζει μια νέα μορφή φορολόγησής τους. Αντί λοιπόν να υπάρχει ένα πάγιο ετήσιο τέλος για τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν ένα μικρό ποσό για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν. Το εν λόγω σχέδιο έχει σκοπό, τόσο τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, όσο και τη καταπολέμηση των μεγάλων μποτιλιαρισμάτων που συχνά κλείνουν τους δρόμους της χώρας. Προκειμένου να υλοποιηθεί το πρωτότυπο αυτό σχέδιο, θα τοποθετηθούν συσκευές GPS σε όλα τα οχήματα, με τις οποίες θα παρακολουθείται ο χρόνος, η ώρα, και το σημείο στο οποίο κινείται το κάθε όχημα, και τα στοιχεία θα αποστέλλονται άμεσα, σε εταιρία είσπραξης που θα κάνει τις ανάλογες χρεώσεις.

Το σχέδιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται το 2012. Αντί λοιπόν, ο ιδιοκτήτης του οχήματος να πληρώνει ετησίως περί τα 800 ευρώ, θα χρεώνεται περίπου 5 λεπτά ανά χιλιόμετρο που διανύει, ενώ το ποσό αυτό θα αυξάνεται σε περιπτώσεις κίνησης  στις ώρες μεγάλης κυκλοφοριακής επιβάρυνσης ή μποτιλιαρισμένων δρόμων. Τα φορτηγά, τα επαγγελματικά οχήματα, και  γενικά τα μεγαλύτερου κυβισμού ι.χ. που εκλύουν περισσότερους ρύπους, θα χρεώνονται περισσότερα χρήματα ανά χιλιόμετρο, από τα άλλα.

 ΑΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vas avatar
  vas 16/11/2009 09:12:49

  Οταν μιλάμε για μέτρα άλλων χωρών ,να λαμβάνουμε υπόψη και τις αποδοχές των εργαζομένων εκεί σε σχέση με τα νούμερα που αναφέρονται για πρόστιμα κλπ

 2. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 16/11/2009 10:54:45

  Ισχύει και στη Γερμανία για φορτηγά, ημιφορτηγά, λεωφορεία. Εξάλλου, εκεί όλα τα οχήματα πληρώνουν περιβαλλοντικό φόρο ενσωματωμένο σε κάθε λίτρο καυσίμου που αγοράζουν.
  Σωστό είναι ο ρυπαίνων να πληρώνει, αρκεί αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιούνται όντως για χρηματοδότηση αποτελεσματικών περιβαλλοντικών μέτρων.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/11/2009 13:14:26

  Τι χάνετε τον καιρό σας? Η κυρία αυτή είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Δεν διαβάσατε Κ της Κυριακής; Α/Γ πουλάει, συνεχίζει δουλειά που έμεινε στη μέση από την β' τετραετία Σημίτη. Δεν ξωφλήθηκε η υποχρέωση με τα Ναυπηγεία και τον ΟΤΕ, πρέπει να βάλουμε και ΑΠΕ. Ουου, και κάνουν καλό, και θα μας αρέσουν...

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/11/2009 13:28:18

  Λέει η κυρία ότι οι ανμεογεννήτριες είναι επιλογή προσωπική του ΓΑΠ και ότι είναι συνέχεια των παραδοσιακών ανεμομύλων. Μόνο που τότε, η γιαγιά της έπλενε, μαγείρευε και δούλευε... Ο παραδοσιακός πέτρινος ανεμόμυλος κυρία Μπιρμπίλη, είχε υψος 4-5 μέτρα και ήταν για να αλέθει ο κόσμος σιτάρι και κριθάρι για να φάει, και μετά 20-30 χρόνια αχρηστίας είναι μια στοιβα πέτρες. Η νέα εκδοχή του είναι εισαγώμενη μεταλλική, έχει ύψος 100 μέτρα και όταν χαλάσει θα μείνει στον τόπο του μέχρι να σαπίσει στην Β' Παρουσία. Αυτοί που θα φάνε, θα είστε εσείς και η παρέα σας, 2-3 έμποροι, και η Εταιρία που σας τους πούλησε. Το ακριβότερο ρεύμα θα το πληρώσω εγώ, και θα σας το κοπανάω μέχρι να πέσετε, με λίγη τύχη πριν κάνετε το έγκλημα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ archaeopteryx 16/11/2009 13:48:58

   Στο Καστρί φυσάει αρκετά για να βάλει τη δική του προσωπική Α/Γ δίνοντας το καλό παράδειγμα;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ αλλενάκι 16/11/2009 14:08:41

    μπα... δεν θα τον αφήσει η γυναίκα του... Αλλά η Μπιρμπίλη που της αρέσουν, να μας πει που έχει εξοχικό, να της βάλουμε λίγο φόρο, να της βάλουμα και δημοτικά τέλη και τελη υπέρ ΑΠΕ και 2-3 από τις μεγάλες απέναντι να φτιάχνεται.

    άσε που μελέτες στην Αγγλία λένε ότι κόβεται το ...λίμπιντο σε τράγους και κριάρια με τις Α/Γ... Θα πρασινίσει περισσότερο ο πλανήτης.

 5. cloud avatar
  cloud 16/11/2009 14:04:07

  Είναι δυνατόν να δεχτεί νοήμων άνθρωπος να βάλει δορυφορικό εντοπιστή θέσης πάνω στο ιδιωτικό του αυτοκίνητο;

  ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ. --------Μεγαλύτερη χαζομάρα δεν έχω ακούσει μα το θεό.--------

  Μποτιλιάρισμα δρόμων; 800 ευρό τέλη κυκλοφορίας; Στην Ολλανδία;

 6. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 16/11/2009 15:14:12

  Όλα τα φορτηγά στη Γερμανία έχουν εδώ και μερικά χρόνια δορυφορικό εντοπιστή. Για ένα μείζον αγαθό (περιβάλλον) μπορεί να ακυρώνεται ένα έλασσον (εχεμύθεια περί την γκόμενα - αγαθό μεν αλλά...). Μπορεί να διαφωνεί κανείς ή όχι, αλλά στα κοινοβουλευτικά πολιτεύματα Ευρωπαικού τύπου, τον λόγο έχουν τα θεμελιώδη άρθρα των συνταγμάτων ή νόμων και η ερμηνεία τους από τους νομοθέτες και τα δικαστήρια.
  Ιδιωτική ερμηνεία του συντάγματος, δεν χωρεί. Μόνον σε αναρχοαυτόνομες κοινωνίες a la Grece.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Sic transit gloria mundi 16/11/2009 15:20:24

   Αν μυριστουν τα κομματικά λαμόγια χρήμα με ουρά με μίζες για την εισαγωγή και προμήθεια συσκευών GPS, ποιό Σύνταγμα και ποιά προσωπικά δεδομένα; Σε χρόνο ρεκορ θα ψηφιστεί ο νόμος. Άσχετα αν δεν θα εφαρμοστεί ποτέ.
   Οι προμήθειες όμως θα έχουν πάει στους αρμόδιους....

 7. cloud avatar
  cloud 18/11/2009 09:39:11

  Στα "δημόσιας χρήσης" φορτηγά, ας βάλουν ότι θέλουν.

  Όχι εγώ δεν δέχομαι καταπάτηση των ατομικών μου ελευθεριών ΟΥΤΕ για το περιβάλλον. Ή θα είμαι άνθρωπος και θα ζω σαν άνθρωπος ή θα πεθάνω σαν άνθρωπος σε κατεστραμμένο περιβάλλον και θα μείνουν οι κατσαρίδες πάνω στο πλανήτη.
  ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.