Ιδού και ο "τρίτος πόλος": ΔΗΜΑΡ με στελέχη του...ΓΑΠ
06/03/2014 08:30
Του Κάλχα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδού και ο "τρίτος πόλος": ΔΗΜΑΡ με στελέχη του...ΓΑΠ

H ΔΗΜΑΡ αλλάζει όνομα και γίνεται Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία

Η «Ελιά» μαράθηκε νωρίς. Το «Ποτάμι» επίσης στέρεψε από νερό πριν καν μπει στ’ αυλάκι. Ευτυχώς που υπάρχει ο Φώτης Κουβέλης με τον «τρίτο πόλο». Την Τετάρτη το απόγευμα η Αγίου Κωνσταντίνου έδωσε στη δημοσιότητα τη διακήρυξη αρχών ενόψει των ευρωεκλογών συνοδεύοντάς την από υπογραφές στήριξης. Το όνομα του συνδυασμού όπως είναι ήδη γνωστό είναι «ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και αριθμεί 101 υπογραφές στήριξης.

Συνήθως τα κόμματα δίνουν υπογραφές στήριξής τους από ανθρώπους της κοινωνικοπολιτικής ζωής, του πνεύματος, των γραμμάτων και της τέχνης και ευρύτερα του δημόσιου βίου που δεν είναι μέλη αυτών των κομμάτων. Διαφορετικά τι νόημα έχει η υπογραφή στήριξης του κόμματος από τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος; Αυτονόητο δεν είναι ότι τα μέλη ενός κόμματος στηρίζουν το κόμμα τους; Με τη Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία δεν ισχύει αυτό όμως. Διερωτάται κανείς τι νόημα έχει η υπογραφή στήριξης στελεχών όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης που είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ; Ή η υπογραφή του Σάκη Παπαθανασίου, εκ των στενών συνεργατών του Φώτη Κουβέλη; Αλλά και άλλων μελών της Κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Ή μήπως το ότι δεν υπογράφουν εν ενεργεία βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, όπως για παράδειγμα ο Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και άλλοι σημαίνει ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του Φώτη Κουβέλη δε στηρίζει; Απουσιάζουν επίσης τα ονόματα των Σπύρου Λυκούδη και Αντρέα Παπαδόπουλου που είχαν ταχθεί υπέρ της Ελιάς, πριν αυτή μαραθεί.

Από εκεί και πέρα η Προοδευτική Συμμαχία εξαντλείται σε στελέχη που έχουν χρηματίσει υπουργοί επί ΠΑΣΟΚ και Γιώργου Παπανδρέου της πρώτης μνημονιακής περιόδου όπως ο Χάρης Καστανίδης και ο Πάνος Μπεγλίτης. Η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά αλλά και άλλοι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως για παράδειγμα ο Θανάσης Οικονόμου ή ο Ηλίας Θεοδωρίδης. Αρκετά απ’ αυτά τα στελέχη λέγεται ότι είναι έτσι κι’ αλλιώς έχουν γίνει και μέλη της ΔΗΜΑΡ.

Αυτά έχει όπως φαίνεται η με το στανιό διεύρυνση και η ανάγκη να εμφανιστεί μια κάποια κινητικότητα στο χώρο της κεντροαριστεράς. Τώρα ειδικά που η κινητικότητα δεν εξαντλείται μόνο σε εσένα αλλά έχεις και ανταγωνιστικά σχήματα που στοχεύουν στην ίδια δεξαμενή, κολλάς στη ΔΗΜΑΡ ένα «Προοδευτική Συνεργασία», βάζεις και ένα σωρό στελέχη σου να υπογράψουν για να φανούν και 101 οι υπογραφές με τους καλλιτέχνες και πανεπιστημιακούς που δηλώνουν στήριξη στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης του χώρου του «δημοκρατικού σοσιαλισμού» και νομίζεις ότι κάνεις μπούγιο.

Κατά τ’ άλλα στη διακήρυξη αρχών της ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ που μοιάζει περισσότερο με έκθεση ιδεών ή ευχολόγιο γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν ίσες αποστάσεις απ’ την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ και οριοθετείται έναντι των δύο δηλώνοντας αντίθετη στις «συντηρητικές κυβερνητικές πολιτικές αλλά και στο λαϊκισμό». Ο ρόλος της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» προσδιορίζεται σήμερα ως «υπεύθυνη προοδευτική αντιπολίτευση» και διεκδικεί απ’ τους πολίτες «ισχυρή πολιτική εντολή».

Τέλος η «ισχυρή πολιτική εντολή», κοινώς η ψήφος των πολιτών ζητείται για «να διαδραματίσουμε σημαίνοντα ρόλο στη μελλοντική συγκρότηση κυβερνήσεων προγραμματικής συνεργασίας, που θα αλλάξουν τις ασκούμενες πολιτικές προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας». Το ερώτημα που τίθεται αυθόρμητα είναι με ποιους θα κάνει κυβερνητικές συμμαχίες η ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική συνεργασία; Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τώρα τους καταγγέλλει για συντηρητισμό ή με το ΣΥΡΙΖΑ που τον καταγγέλλει για λαϊκισμό; Ή μήπως πιστεύει ο Κουβέλης ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα εξαφανιστούν στις εκλογές και θα συγκυβερνήσει με το Ποτάμι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 06/03/2014 12:31:46

  10 Μαρτίου η ανακοίνωση της συνεργασίας με την Δράση !!! Να δώ τον Σκυλακάκης και τον κουβελη αγκαλια με τον Μανο για τις φωτογραφιες !!!!!!!!! + λίγο ευρωπαϊκή οικολογία και έδεσε το γλυκό Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα !!!! Ο τρίτος σύζυγος δένει το προξενιό ;

 2. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 06/03/2014 12:36:57

  10 Μαρτίου η ανακοίνωση της συνεργασίας με την Δράση !!! Να δώ τον Σκυλακάκης και τον κουβελη αγκαλια με τον Μανο για τις φωτογραφιες !!!!!!!!! + λίγο ευρωπαϊκή οικολογία και έδεσε το γλυκό Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα !!!! Ο τρίτος σύζυγος δένει το προξενιό ;

 3. Ιπτάμενο Χαλί avatar
  Ιπτάμενο Χαλί 06/03/2014 13:28:07

  Είμαστε τόσο...κοροϊδεύσιμοι ακόμη, ή μας υποτιμούν από αδυναμία επαφής με την πραγματικότητα όλοι ετούτοι οι τσαρλατάνοι; Ιδού η απορία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.