#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/10/2012 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδού η κατάσταση στην Φιλοσοφική Σχολή ΘεσσαλονίκηςΑγαπητοί Αναγνώστες του Antinews,

Σας στέλνω μερικές φωτογραφίες που τράβηξα με το προσωπικό μου κινητό τηλέφωνο την προηγούμενη βδομάδα από την Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Συγκεκριμένα από το Νέο Κτήριο (ΝΚ). Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Προσπάθειες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών να μαζέψουν τα σκουπίδια απέτυχαν παταγωδώς αφού ναι μεν ο 4ος και 3ος όροφος συμμαζεύτηκαν, αλλά στον 2ο, τον 1ο και το φουαγιέ (ισόγειο) υπήρξε σφοδρή αντίδραση από φοιτητές που πρόσκεινται σε αριστερές οργανώσεις και διαπληκτίστηκαν ακόμη και με τον ίδιο τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, κ. Μιλτιάδη Παπανικολάου που επιχείρησε μαζί με μια καθαρίστρια να περιορίσουν λίγο το χάλι. Ο ίδιος καθηγητής απελπισμένος από την κατάσταση εθεάθη να μαζεύει σκουπίδια με γυμνά χέρια δίχως υποστήριξη φοιτητών. Πολλοί φοιτητές αλλά και διδακτικό προσωπικό καθάρισαν κάποιες αίθουσες ώστε να μπορεί να γίνει μάθημα όμως η κατάσταση είναι τραγική.Επίσης στη Φιλοσοφική έχουν συρρεύσει διάφοροι εξωπανεπιστημιακοί (αριστερών βεβαίως πεποιθήσεων με κλίση προς την αναρχία) που συνδράμουν απεργούς και καταληψίες. Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν διεξαχθούν (και) στο κτίριο αυτό εκλογές για την ανάδειξη Συμβουλίου Διοίκησης σύμφωνα με τις επιταγές του αναθεωρημένου νόμου Αρβανιτόπουλου.Μόλις χθες ο Πρύτανης κ.Μυλόπουλος ζήτησε υγειονομικό έλεγχο και όλα δείχνουν πως πάμε για αναστολή λειτουργίας πριν έχουμε χειρότερες καταστάσεις από τις συσσωρευμένες ακαθαρσίες.

Κυαίστωρ

Προηγούμενο: Η κατάντια της Ιατρικής Θεσσαλονίκης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 22/10/2012 07:48:53

  Στήν πρώτη φωτογραφία διακρίνω ὅτι γιά νά γράψει αὐτά πού ἔγραψε μέ σωστή ὀρθογραφία αὐτός πού τά ἔγραψε,κάποιοι ἄνθρωποι τοῦ προσέφεραν δωρεάν αὐτό τό πολύτιμο ἀγαθό πού εἶναι ἀναγκαῖο γιά τήν πνευματική του ἐξέλιξη.
  Κάποιοι ἄλλοι δέ,τοῦ προσέφεραν καί τή δυνατότητα νά ἐκφράζει ἐλεύθερα τήν εὐγνωμοσύνη του γιά ὅλα ἐκείνα τά ἀγαθά πού ἀπλόχερα τοῦ προσφέρθηκαν...

 2. xzetta avatar
  xzetta 22/10/2012 08:15:49

  παράγουμε γνώση και πολιτισμό.

 3. ΑΠΕΝΑΝΤΙ avatar
  ΑΠΕΝΑΝΤΙ 22/10/2012 09:07:27

  "Ο ίδιος καθηγητής απελπισμένος από την κατάσταση εθεάθη να μαζεύει σκουπίδια με γυμνά χέρια δίχως υποστήριξη φοιτητών."
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ;;
  Κάποιες σκέψεις, με αφορμή 'κατάληψη' στο Πάντειο πριν από 3-4 μέρες:
  Αν διακοπεί το μάθημα διότι «γίνεται κατάληψη» φοιτητές και καθηγητής, αποφασίζουμε επί τόπου αν θέλουμε να συνεχιστεί το μάθημα. Ρωτάμε το όνομα αυτού που διέκοψε το μάθημα-που δεν θα μας το δώσει, έχουμε και μια φωτογραφική να πάρουμε και μια ωραία φωτογραφία, για ένα ακόμη τεκμήριο-που θα μας την πάρουν και μας την σπάσουν, και το πιθανότερο είναι να μην γίνει το μάθημα και να πραγματοποιηθεί η κατάληψη. Οι αλλαγές δεν έρχονται από την μία στιγμή στην άλλη, αν και καμμιά φορά είναι κι αυτό εφικτό. 'Ομως όλες οι αλλαγές αν δεν πραγματοποιηθούν άμεσα, αρχίζουν τουλάχιστον με κάποιες 'δηλώσεις' (statements), που γίνονται με λόγια ή με πράξεις.
  Παράλληλα, οργανωνόμαστε. Μιλάμε στους ‘δικούς μας’. (Δεν είναι ΟΛΟΙ ‘απ’τους άλλους’, κάποιοι πρέπει να είναι ‘δικοί μας’. Ή όχι;) Αποφασίζουμε με τους συναδέλφους (φοιτητές και καθηγητές) ότι ΟΛΟΙ μαζύ θέλουμε να αντισταθούμε στους αλήτες-φιλόδοξους καταληψίες. (Αυτά όλα γίνονται; Αν ναι, τι επακολουθεί; Αν όχι, γιατί δεν γίνονται;)
  Σαν φοιτητής και σαν καθηγητής, μα και σαν φορολογούμενος που πληρώνω για τα Δημόσια Πανεπιστήμια, συγκεντρώνω τους κάποιους ‘δικούς μας’. Σαν ομάδα πλέον, πηγαίνω στην Πρύτανη. Δεν γίνεται τίποτα (είναι 'δικός τους'); Πηγαίνω σε εισαγγελέα (που διαλέγω να μην είναι‘δικός τους’). Πηγαίνω στο Υπουργό, στις εφημερίδες, στην τηλεόραση. ΨΑΧΝΩ ΜΕΣΩ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗΣ ΟΔΟΥ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ (ΣΕ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ,ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΜΕ). Κινούμαι, Δηλώνω! (Δεν αφήνω τον καθηγητή να μαζεύει τα σκουπίδια μόνος του. Ντροπή!)
  Κι ερωτώ: γίνονται κάποιες τέτοιες 'δηλώσεις' ΤΩΡΑ; Όχι; Είναι κάτι που δεν ΜΠΟΡΕΙ να γίνει;
  Εγώ, από μακρυά (δυστυχώς), εκ του ασφαλούς κι έξω από τον χορό πολλά μπορεί να λέω. Η απορία μου όμως είναι, εσείς (φοιτητές και καθηγητές) που είστε ‘μέσα’, τι κάνετε;
  Και το ‘τίποτα’ απάντηση για τίποτα δεν είναι.

  • Κυαίστωρ avatar
   Κυαίστωρ @ ΑΠΕΝΑΝΤΙ 23/10/2012 01:19:08

   Υπάρχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί μεμονωμένα που καθαρίζουν κάποιες αίθουσες ή ευπρεπίζουν τους χώρους τους αλλά στο φουαγιέ αυτό είναι αδύνατο....

   • ΑΠΕΝΑΝΤΙ avatar
    ΑΠΕΝΑΝΤΙ @ Κυαίστωρ 23/10/2012 07:33:15

    Η κύρια απορία μου είναι, τι γίνεται με τις νομικές διαδικασίες που μπορούν να ξεκινήσουν από απλούς πολίτες: φοιτητές, καθηγητές ή φορολογούμενους -- όσο είναι δυνατόν κάποιες (διαδικασίες) να ακολουθηθούν. Κανείς δεν ενδιαφέρεται ή δεν προσπαθεί να επιδιώξει κάτι τέτοιο; Κανείς δεν έχει τον χρόνο, ίσως; Μα Κανείς;

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 22/10/2012 09:27:39

  Σαράντος Καργάκος: “Τα Μάρμαρα δεν σκουριάζουν” (απόσπασμα)
  Hμερομηνία: 11.03.11
  Πηγή: EΣΤΙΑ

  .. “Το ότι το σχολείο όζει, ζέχνει είναι παγκοσμίως γνωστό. Και διερωτώμαι αφελώς: ό,τι κάνει ζημιά, γιατί να συντηρείται, γιατί να διατηρείται; Ο Χριστός δεν το είπε για πλάκα αυτό που αναφέρει στο Ευαγγέλιό του ο Ματθαίος: «Παν δένδρον μη ποιουν καρπόν καλόν εκκόπτεται και εις πυρ βάλλεται» (3 παρ. 10). Το ευφημιστικά λεγόμενο υπουργείο Παιδείας είναι σαν την άκαρπη συκιά η οποία πάλι, κατά τον Ματθαίο (21 παρ. 19) εισέπραξε την κατάρα του Χριστού: «Μηκέτι εκ σου καρπός γένηται εις τον αιώνα. Και εξηράνθη παραχρήμα (=αμέσως) η συκή»!

  Ο Χριστός στο πρώτο απόσπασμα λέγει σαφώς ότι θέλει κόψιμο και κάψιμο «παν δέντρον μη ποιούν καρπόν καλόν». Τι το καλό προσέφερε το υπουργείο αυτό; Μήπως εξ αυτού δεν «ερρύη τα φαύλα»; Από αυτό δεν άρχισε ο γλωσσικός μας αφανισμός και η εθνική και η ηθική μας υπομείωση; Μήπως από αυτό και από τα παρασαρκώματά του δεν ξεκινούν κάθε χρόνο σκανδαλώδεις ή συνδικαλιστικές καταστάσεις που μας οδηγούν στον αφελληνισμό και στον ανθελληνισμό; Κι αν ακόμη παράγεται κάποιο έργο στα σχολειά μας, τούτο οφείλεται στην ευψυχία κάποιων εκπαιδευτικών που συχνότατα τίθενται υπό διωγμόν.

  Το ερώτημα, και τι θα γίνει με την παιδεία χωρίς υπουργείο Παιδείας, παραπέμπει στο Καβαφικό «Και τώρα τι θα γένουμεν χωρίς βαρβάρους;» Οι βάρβαροι μπορεί να «ήσαν μια κάποια λύση» αλλά το «εξευρωπαϊσμένο» υπουργείο μας δεν προσφέρει καμμία λύση. Απεναντίας στα υπάρχοντα προβλήματα προσθέτει κι άλλα, έτσι που το ελληνικό σχολείο να γίνεται «πληγή από φρικτό μαχαίρι», για να εκφραστούμε πάλιν καβαφικώς.

  Κάποιοι μ’ ερωτούν ποια λύση προτείνω εγώ. Απαντώ: πρώτον, αυτή που πρότεινε ο Χριστός. Δεύτερον, στη θέση της καταραμένης συκιάς να φυτευθεί φυτό που να παράγει καρπόν ελληνικό. Φυτό που ως καρπούς παράγει «γασμούλους» δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει ποτέ στην Ελλάδα. Όσο κι αν ποτίζεται με ξένα λύματα. Το ελληνικό χώμα ξέρει να αντιστέκεται, γιατί αυτό είναι ποτισμένο με αίμα ελληνικό. Κάποτε, οι σκληρά προπονούμενοι για Αριστεροί, τραγουδούσαν εν χορώ τον στίχο –σε μουσική Θεοδωράκη - του Γιάννη Ρίτσου: «Σ’ αυτά εδώ τα μάρμαρα ξένη σκουριά δεν πιάνει…» τώρα τραγουδούν άλλα. Μπορεί οι βλαστοί της «νέας παιδείας» να μπογιατίζουν τα μάρμαρα, αλλ’ αυτά εις πείσμα των καιρών αντιστέκονται. Δεν λένε να σκοριάσουν…!”

 5. Προκόπιος avatar
  Προκόπιος 22/10/2012 09:41:05

  Να τα στέλνουν όλοι με κοινοποίηση στο Email του Τσίπρα και των ομοίων του που έχουν κάνει σημαία τις καταλήψεις. Ο Τσίπρας βέβαια έχει κάνει διδακτορικό στις καταλήψεις αλλά πιθανόν μερικά να τον έχουν ξεφύγει.Να βλέπει ότι αν ανοίξεις την πόρτα του φρενοκομείου είναι δύσκολο να προβλέψεις την εξέλιξη!

 6. nikos avatar
  nikos 22/10/2012 09:49:59

  Το τραγικό δεν είναι ότι κάποιος καταστρέφει τον τοίχο. Το τραγικο είναι ότι το μυαλό του είναι θολό και τα πιστεύει αυτα που γράφει. Πλήρης αποτυχία των γονιών του και της κοινωνίας να φτιάξουν σκεπτόμενος πολίτες . Και το πρόβλημα δεν λύνεται ( μόνο κουκουλωνεται για να μη χαλάει η αισθητική των καθώς πρέπει βολεψακιδων) με το ντου της αστυνομίας. Στο πρόβλημα του μυαλού αναφέρομαι όχι στο πρόβλημα τάξης που είναι το έλασσον.

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/10/2012 09:52:03

  Αυτή είναι η εικόνα της μεταπολιτευτικής Αριστεράς στην Ελλάδα. Και μπορεί να συμπληρωθεί με τους μαύρους λαθρέμπορους μέσα και έξω από την ΑΣΟΕΕ, που εκτοξεύουν καφάσια στην Πατησίων και τρέχουν να κρυφτούν στο υποτιθέμενο "πανεπιστήμιο". Εξαιρετικά αφιερωμένες οι εικόνες στους αριστερούς σχολιαστές του Αντινεους, που σε κάτι τέτοια σιωπούν. Να ζήσουν να τα χαίρονται τα χάλια τους και εύχομαι, πολύ σύντομα, η παράταξη που υποστηρίζουν και που είναι Η ΜΟΝΗ υπεύθυνη για το σκουπιδαριό αυτό να πάει στον σκουπιδοτενεκέ της ελληνικής ιστορίας, μαζί με τον απατεωνίσκο schooligan και τη χήρα του Στάλιν.

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/10/2012 10:05:36

  Κυαίστωρ, επειδή είσαι από τον ακαδημαϊκό χώρο μάλλον, θα σε παρακαλούσα να μου πεις αν έχει υπολογιστεί πόσο έχει στοιχίσει στο ΑΠΘ η αποκατάσταση φθορών και ζημιών που έχουν προκαλέσει οι εκπρόσωποι των κομμάτων και των εξωκοινοβουλευτικών ομάδων της Αριστεράς τα τελευταία 5 χρόνια. Λέω 5 χρόνια για να θέσω ένα χρονικό όριο, προκειμένου να είναι ευκολώτερος ο υπολογισμός του ποσού.

  • Μακεδών avatar
   Μακεδών @ ΒΙΣ 22/10/2012 14:30:00

   Επισης το ποσο εχει στοιχισει η παροχη ρευματος,νερου,θερμανσης κλπ στους υπο καταληψη χωρους του Α.Π.Θ.
   Οι συναυλιες στα λεγομενα "στεκια" των αναρχικων εκτος απο καταναλωση ρευματος συνοδευονται και απο βανδαλισμους μετα το τελος της συναυλιας.
   Σπανε π.χ. τις τουαλετες ολοκληρου του κτιριου και μετα βλεπουμε στην λιστα εξοδων καποια αστρονομικα ποσα για την ανακαινιση μιας τουαλετας ενω στην πραγματικοτητα προκειται για ανακατασκευες δεκαδων τουαλετων!
   Εαν δεν ανακαταληφθουν οι υπο καταληψη χωροι στο ΑΠΘ δεν προκειται να υπαρξει προκοπη.Οι χωροι αυτοι αποτελουν μαλιστα αντικειμενο διαμαχης μεταξυ της μαφιας των καταληψεων στην Θεσσαλονικη.Ενδεικτικο ειναι το παρακατω δημοσιευμα:

   "Πόλεμος μεταξύ αναρχικών στη Θεσσαλονίκη με επιθέσεις και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών"

   Πολεμικό είναι το κλίμα μεταξύ των αναρχικών στη Θεσσαλονίκη. To αναρχικό στέκι Ναδίρ με σχετικό κείμενό του καταγγέλλει επιθέσεις, ξυλοδαρμούς και απειλές…
   Συγκεκριμένα, το αναρχικό στέκι Ναδίρ με πρόσφατη ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στο Athens.indymedia σχετικά με εισβολή που έγινε στο στέκι την περασμένη εβδομάδα αναφέρει:

   “Ξεκάθαρες πια στο μυαλό του οι σκέψεις,
   επιστρέφει τα όσα του έμαθε η εποχή στην οποία κοιμήθηκε”

   Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει στη Θεσσαλονίκη μια 60μελης ομάδα εναλλακτικών ατόμων που θεωρεί πως είναι ο αναρχικός χώρος της Θεσσαλονίκης. Το πώς βρήκε έδαφος και αναπτύχτηκε αυτή η γάγγραινα εδώ, είναι απορίας άξιο. Όπως και να ‘χει όμως αυτή η ευθύνη δεν βαραίνει εμάς αλλά την προηγούμενη γενιά. Εμάς όμως αφορά να τους κόψουμε τα χέρια εφόσον επιτίθενται σε αναρχικούς και στις δομές τους.

   Αυτός ο όχλος έχει εισχωρήσει στον αναρχικό χώρο με σκοπό να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του. Αυτή η άμορφη μάζα συσπειρώνεται γύρω από την κατάληψη φάμπρικα υφανέτ και βρίσκει στήριξη από την κατάληψη ορφανοτροφείο και την κατάληψη terra incognita.

   Έτσι λοιπόν, νομίζοντας ότι κατέχει το copyright της αναρχίας έχει φτιάξει ένα νέο είδος “αναρχίας”. Σε αυτό τον εκφυλισμένο χώρο δεν έχουν θέση η σύγκρουση και αντιβία ούτε η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους αλλά η επιλεκτική αλληλεγγύη με κριτήρια την προσωπική γνωριμία και τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα. Δεν υπάρχει αντιφασισμός αλλά lifestyle αντισεξισμός. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη στις καταλήψεις αλλά καβάντζωμα της καβάτζας τους. Τα άτομα αυτά τα διακατέχει ένας άρρωστος πολιτικός ελιτισμός. Μια πολιτική υπεροψία που στην ουσία είναι ανεδαφική.

   Αυτοί οι χώροι εδώ και καιρό έχουν αντικαταστήσει επάξια την αριστερά. Από το Δεκέμβρη του 2008 και μετά και λειτουργούν ως άμμος στα γρανάζια της αναρχίας, ως τροχοπέδη. Δε βρισκόμαστε προ εκπλήξεως· ο ρεφορμισμός ήταν πάντα ένας από τους εχθρούς των αγωνιστών. Τέτοια εγχειρήματα-κανονικότητες δεν προκάλεσαν ποτέ την εξέγερση, δεν οδήγησαν ποτέ στο δρόμο προς την επανάσταση αλλά αφομοιώθηκαν από το σύστημα πριν καν δημιουργηθούν.

   Τα λόγια όμως είναι λόγια και ενδεχομένως άμα έμεναν μόνο σε αυτά να απαντιόνταν με λόγια. Αυτή η 60μελης ομάδα εναλλακτικών έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια 2 φορές σε επίθεση ενάντια σε καταλήψεις του αναρχικού χώρου. Η πρώτη φορά ήταν στις 17 Μαΐου 2009 όταν επιτέθηκαν στην κατάληψη Street Attack στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αφορμή ένα ξυλοδαρμό και με αίτια την επιθυμία τους να επικρατήσει η δικιά τους εκφυλισμένη τάση στην πόλη. “Κάθαρση της αναρχίας” το αποκαλούσαν.

   Η δεύτερη επίθεση έγινε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 ενάντια στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ. Είχαν προηγηθεί άλλες δυο αποτυχημένες απόπειρες εναντίων της κατάληψης που αποκρούστηκαν με επιτυχία. Στην τρίτη επίθεση, όταν η κατάληψη ήταν άδεια, αυτός ο συρφετός μπήκε στο χώρο και αφαίρεσε σημαντικό εξοπλισμό της κατάληψης.

   Το ποιοι είναι φαίνεται και από το γεγονός ότι μια ώρα πριν τη είσοδο τους στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ είχαν προβεί για μια ολόκληρη ώρα σε απαγωγή-βασανισμό συντρόφισσας που συμμετείχε παλιότερα στην τακτική συνέλευση της κατάληψης με σκοπό να πάρουν πληροφορίες από αυτήν για το που βρίσκονται οι σύντροφοι της ώστε να τους την πέσουν.

   Το τελευταίο διάστημα κάποιοι κύριοι εκπρόσωποι αυτής της τάσης εισπράττουν αυτό που τους αναλογεί.

   Εν κατακλείδι, η εποχή που για να λέγεσαι αναρχικός στη Θεσσαλονίκη απαιτούσε ένα συγκεκριμένο lifestyle και υπάκουε σε μια εκφυλισμένη αναρχική νόρμα, έχει από καιρό παρέλθει. Στην νέα αναρχία δεν υπάρχει επιλεκτική αλληλεγγύη, ναρκωκουλτούρα, δήθεν αντισεξισμός και lifestyle. Αυτά και οι εκφραστές τους θα καταλήξουν στα σκουπίδια της ιστορίας.

   thestival 11/03/2012

   • Κυαίστωρ avatar
    Κυαίστωρ @ Μακεδών 23/10/2012 01:23:17

    Κοιτάξτε ακόμη δεν έχουν συζητηθεί κόστη αποκατάστασης των φθορών.
    Το κύριο πρόβλημα είναι η συνεχιζόμενη κατάληψη του κτηρίου διοίκησης (έχουν αναβληθεί εξετάσεις μεταπτυχιακών εδώ και 2 βδομάδες, καθυστέρησαν οι εγγραφές των πρωτοετών, δεν εγκρίνονται τα πάσο, δηλώσεις συγγραμμάτων δεν γίνονται) και παράλληλα τα σκουπίδια.
    Κάποιες τουαλέτες, αυτές του 4ου ορόφου του κτηρίου αυτού (του "νέου") καθαρίστηκαν απο μια κυρία που έφερε ο ίδιος ο κοσμήτορας και σήμερα γινόταν λαικό προσκύνημα εκεί μιας και οι υπόλοιπες τουαλέτες (υπογείου, 1ου ορόφου και παλαιού κτηρίου) ήταν σε τραγική κατάσταση. Πραγματικά πολύς κόσμος έχει φτάσει στο αμήν, χωρίς να παραγνωριζόυμε πως και οι εργαζόμενοι έχουν δίκαιο ως ένα βαθμό στις διεκδικήσεις τους (4-5 μηνιάτικα οφειλών) αλλά πλέον όταν απειλείται η δημόσια υγεία το πράγμα ξεφεύγει !

 9. Γιαννης Κ avatar
  Γιαννης Κ 22/10/2012 11:07:26

  Το τραγικο δεν ειναι το τι κανουν οι αναρχοσυριζονεοκομμουνιστες στα πανεπιστημια Το τραγικο ειναι οτι δεν εφαρμοζεται ο νομος Αλλα ειπαμε Η αριστερη βια σε αυτη τη χωρα ειναι νομιμη εδω και πολλα χρονια Ποιος να τολμησει

  • Samurai avatar
   Samurai @ Γιαννης Κ 22/10/2012 15:31:53

   Τι πάει να πει ποιος να τολμήσει.
   Τι λέτε ρε σεις, πάτε καλά?
   Να τολμήσουν οι υπόλοιποι που είναι και περισσότεροι.
   Μα τι διάολο..όλοι οι υπόλοιποι τρώτε μαγκιά από αυτά τα ρεμάλια που
   καταστρέφουν το μέλλον σας?
   Ποια αριστερή βία και κουραφέξαλα ρε σεις?Εδώ μιλάμε για τραμπούκους
   που δεν τολμά κανείς να τους ρίξει καμιά ψιλή και έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ έχοντας γίνει νταβατζήδες πλέον.
   Βρε αι σιχτίρ λέω εγώ,τσογλάνια που το παίζετε μάγκες κοτσάροντας και αριστερή ιδεολογία.
   Λοιπόν.Προτείνω να πάρετε τις σκούπες στα χέρια και ν΄αρχίσετε να τους κυνηγάτε.Μόλις τους απωθήσετε,ξεκινήστε και με τις καθαριότητες των χώρων σας.Δικοί σας είναι οι χώροι αυτοί,με χρήματα των γονιών σας έχουν γίνει,έφτασε ο καιρός να δείξετε στα ρεμάλια που τους καταστρέφουν ότι πρέπει να δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό.
   Αχρείαστο να είναι αλλά ..το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο.
   Αντισταθείτε ! Πρόκειται για το δικό σας μέλλον.Αντισταθείτε με όσα μέσα διαθέτετε,για να μπορείτε να μιλάτε χωρίς τύψεις και για το μέλλον των δικών σας παιδιών.
   Ξεκινήστε από το προαύλιο,είναι η βιτρίνα σας !

   • ΑΠΕΝΑΝΤΙ avatar
    ΑΠΕΝΑΝΤΙ @ Samurai 23/10/2012 07:35:26

    Πες τα Samurai, γιατί τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες.

 10. Νίκος Δραγασιώτης avatar
  Νίκος Δραγασιώτης 22/10/2012 11:13:48

  Κι ὅσο θυμᾶμαι μὲ τί δέος διάβηκα κάποτε τὸ κατώφλι τῆς Φιλοσοφικῆς Σχολῆς, μὲ πιάνει ἀπελπισία...

 11. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 22/10/2012 12:45:33

  Αμα καποιος φοιτητης θελει να ριξει "σκατα στη γνωση", γιατι μπηκε στο Πανεπιστημιο; Κι αν δεν ειναι φοιτητης αυτος που το εγραψε, πως βεθηκε να το γραφει επι ακυρωμενου ασυλου;;;;

 12. Κώστας Π. avatar
  Κώστας Π. 22/10/2012 13:20:41

  Τραγικές Διαπιστώσεις:
  1. Δεν υπάρχει στον κόσμο ολόκληρο Πανεπιστήμιο σε τέτοια χάλια!
  2. Η τρομοκρατία της αριστεράς και η πλήρης ατιμωρησία μάς οδήγησαν στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή. Η βία φέρνει βία. Τέλος!
  3. Στο πανεπιστήμιο της Κρήτης έγινε μια προσπάθεια...να περάσουν από πειθαρχικό κάποιοι φοιτητές, επιτέλους και ο κ. Τσίπρας θα παρουσιαστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης. Να τους χαίρεται!
  Πόσο πάτο πρέπει να πιάσουμε για να αναγεννηθεί η έρμη Ελλάδα;

 13. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 22/10/2012 13:20:53

  h**p://www.antinews.gr/2012/10/20/185122/#comment-1071371
  Tο ζήτημα δεν αφορά την πολιτική.
  Άπτεται μάλλον της ερασιτεχνικής μου διαστροφής (ψυχανάλυση): Ο πολιτικός “χώρος” που είναι – υποτίθεται, στη θεωρία – υπέρμαχος των κοινών, συλλογικών αγαθών, πρωταγωνιστεί (μαζί με τους άλλους, πιό ατομιστικούς συναγωνιστές και κομπάρσους), στην καταστροφή του συλλογικού χώρου και των Δημόσιων αγαθών !!!
  Όι πώς οι άλλοι, πασόκια, δαπίτες κτλ είχαν περισσότερες αναστολές ...
  Ο Κ.Κ. ο Α' ερμήνευσε το ψυχαναλυτικό παράδοξο λέγοντας ότι ζούμε "σε χώρα – απέραντο φρενοκομείο"
  Μου έρχεται όμως και μια άλλη ερμηνεία: Μεταπολιτευτικά αλλά ίσως και μετεμφυλιακά, ζούμε σε χώρα-παράδεισο της ολικής αναρχίας. "Δεξιάς" "κεντρώας", "αριστερής" και άλλης.
  Η αναρχία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ακραίος ατομισμός - εγωισμός. Κάνω ότι γουστάρω την κάθε στιγμή. Κινούμαι με τα ορμέμφυτά μου. Δεν με ενδιαφέρουν οι άλλοι. Σολιπσισμός. Solo ipso sum.
  Δεν έχει άλλα πολιτικά χαρακτηριστικά.
  Οι "σκερβελέδες με τα κόκκινα" των πανεπιστημιακών χώρων είναι το ίδιο ανάρχες με τον μπλάκ μέταλ Καιάδα, τον Παπαδόπουλο που έκανε νόμους για μιά νύχτα και τον μαύρο συνταγματάρχη Ιωαννίδη που έκοβε στα 2 την Κύπρο για να διοχετεύσει κάπου την τεστοστερόνη του.
  Άν τελικά δεν χρειάζονται ζουρλομανδύα (το ελπίζω), αυστηρό κηδεμόνα χρειάζονται, και οι μέν και οι δε. Συλλογικό δημοκρατικό κηδεμόνα, τους πολίτες που διαθέτουν ακόμη καρδιά και πνεύμα. Και δημοκρατική επανεκπαίδευση απο την αρχή.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 22/10/2012 14:47:25

   Στη γλώσσα της ψυχανάλυσης ένα (δημοκρατικό) super-ego ("υπερεγώ") για να δεσμεύσει το υπερτροφικό νεοελληνικού τύπου Id ("εκείνο").
   Το Id είναι το μέρος του εαυτού που υποκινείται μοναχά από τα ένστικτα του, και θέλει να καλύψει τις βιολογικές του ανάγκες με οποιονδήποτε τρόπο.
   Σύμφωνα με τον Φρόυντ το Id αποτελείται από δύο βασικές ενορμήσεις, την καταστροφική ενόρμηση που την ονόμαζε "θάνατος", η οποία είναι η ασυνείδητη επιθυμία μας να πεθάνουμε. Ο θάνατος - υποτίθεται - θα μας απελευθέρωνε από τις δυσκολίες της ζωής, σε αυτή την ενόρμηση ο Φρόυντ πρόσεξε πως οι άνθρωποι για να την εκπληρώσουν καταφεύγουν σε ναρκωτικά, μυθοπλασία ακόμα και σε εγκληματικές ενέργειες καθώς πολλές φορές αυτή η ενόρμηση παρουσιάζεται με έντονη επιθετικότητα.
   Η δεύτερη ενόρμηση είναι η "σεξουαλική" ενόρμηση. Ο Φρόυντ την ονόμαζε "έρως", έχει όμως ελάχιστη σχέση με την Πλατωνική ομώνυμη έννοια. Τυπικά Φρουδικά είναι αυτή που λειτουργεί με βάση την αρχή της ευχαρίστησης και σκοπός της είναι η διατήρηση της ζωής. Δυστυχώς ο Φρόυντ δεν είδε την αυτιστική διαστροφή στην ενόρμηση, που αρνούμενη κάθε διυποκειμενικότητα, ενσωματώνει και αυτή την ενόρμηση στο ένστικτο του θανάτου.
   Την έννοια του έρωτος αποκατέστησαν εν μέρει στην νεότερη ψυχανάλυση οι μεταρρυθμιστές επίγονοι του Φρόυντ, όπως ο Έριχ Φρόμ και η Μέλανι Κλάιν, αναβαθμίζοντας την διυποκειμενικότητα - αγάπη.

 14. cielo avatar
  cielo 22/10/2012 14:19:47

  Αυτο που με τρομαζει και με θλιβει, πολυ περισσοτερο απο τις καταστοφες, ειναι η διαπιστωση οτι τοσα παιδια απο τα 15 τους χρονια εχουν ηδη συμβιβασθει με την ιδεα οτι την εφηβικη/νεανικη τους "επανασταση" θα την κανουν ακολουθωντας πιστα τις οδηγιες του Χ κομματος... αδιαφορω αν ειναι δεξιο, αριστερο, ακραιο, πολυχρωμο.

  Ρε σεις λεβεντες πιτσιρικαδες (ολων των φύλων), ποση ευφυΐα χρειαζεται για να καταλαβετε οτι δεν εισαστε παρα θλιβερες μαριονεττες καποιων που καθονται πισω απο τις γυαλιστερες γραφειαρες τους και, οποτε τους κανει κεφι, χτυπανε δυο τηλεφωνα και σας στελνουν να κανετε κωλοτουμπες γιατι ετσι γουσταρουν;

  Ωραια προοπτικη για το αυριο μας δινετε!
  "Οτιδηποτε γουσταρω ειναι δικαιωμα και οποιος διαφωνει ειναι φασιστας και επειδη ειμαι και φοβερος μαγκας και μεγαλος τσαμπουκας, αμα λαχει σπαω, καιω, βαραω, κλεβω και μετα παω σπιτι και η μαμα λιωνει απο περηφανεια για το βλασταρι της κι'αλιμονο της αν δεν μου εχει φετουλα διπλα στα γεμιστα!"

  Βρε δεν μας παρατατε, λοβοτομημενα!

  Και το χειροτερο ειναι οτι τα λοβοτομημενα αποτελουν απλως φασιστικη μειοψηφια. Η συντριπτικη πλειοψηφια δεν τολμα να αντιδρασει!
  Πραγματικα απορω γιατι δεν εχουν γινει ακομα ομαδικες αγωγες εκ μερους γονεων και παιδιων κατα των ιθυνοντων των εκπαιδευτικων ιδρυματων.
  Τι εισαι κυριε, Πρυτανης, Λυκειαρχης;
  Φαε μια αγωγη οπου σε καταγγελλω για εκθεση του παιδιου μου σε περιβαλλον οπου απειλειται η σωματικη του ακεραιοτητα, η φυσικη και ψυχικη του υγεια, το επιπεδο και η ποιοτητα των σπουδων του, η αισθητικη του.
  Τι περιμενουν, να ευαισθητοποιηθει το Κρατος για τα αυτονοητα;

 15. DebbyTant avatar
  DebbyTant 22/10/2012 15:46:05

  Εμενα μαρεσει η διακοσμηση. Θυμιζει μεταμοντερνα ταση με gipsi and barok πινελιες σε τεχνοτροπια ΡΟΜΑικη που μονο προχωρημενοι στυλιστες μπορουν να οραματιστουν. Οι καναβουριες που ειναι?

 16. Nik avatar
  Nik 22/10/2012 17:04:57

  Επιμένω: βάλτε φωτογραφίες από ξένα πανεπιστήμια για να υπάρχει όχι μόνο κρίση αλλά και σύγκριση. Ξέρετε, τα πανεπιστήμια των οποίων τα πτυχία κρινει το ΔΙΚΑΤΣΑ ή όπως διάολο το λένε τώρα. Φανταστείτε ότι αυτοί που συμβάλλουν στα αίσχη αυτά έχουν το θράσος να κρίνουν πτυχία του Λονδίου, του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης!!! Συγκρίνετε έστω με τα κολλέγια που τόσο περιγελούν οι καθηγητάδες αυτού του αχουριού.

  Τι κριτήρια ποιότητας έχει το σώμα πτυχιούχων που περνά από αυτό το ρεζιλίκι που αποκαλούμε πανεπιστήμιο; Ρητορικό το ερώτημα, βλέπουμε την απάντηση σε κάθε δημόσια υπηρεσία με τα χειρόγραφα σημειώματα κολλημένα στους τοίχους και ειδοποιούν για ad hoc διαδικασίες.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Nik 22/10/2012 17:19:53

   Ο μυθικος Χαράλαμπος Τραμπάκουλας τα είχε ερμηνεύσει όλα εγκαίρως (1985):
   ΔΙΚΑΤΣΑ = ΔΙαπανεπιστημιακή ΚΑβάντζα ΤΣΑ'τσων.

 17. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 22/10/2012 20:06:12

  Αυτά γίνονται χρόνια και χρόνια τώρα τα ανακαλύψαμε;Όσοι έχουμε τελειώσει πανεπιστημιακή σχολή γνωρίζουμε ότι από την δεκαετία του 90 και μετά οι σχολές τελούν υπό μόνιμη κατάληψη από κάθε καρυδιάς καρύδι (πακιστανοί, αφγανοί,πρεζάκια κ.λ.π.).Στο όνομα του ασύλου είχαμε περάσει ανεπανάληπτες στιγμές στο Ε.Μ.Π..Το υπέροχο κτίριο της Πατησίων είχε καεί, είχε φτιαχτεί κακήν κακώς και είχε βαφτεί άπειρες φορές με αποτέλεσμα να αποκτά ακαθόριστο χρώμα κάθε φορά.Ήμασταν νέοι φοιτητές από επαρχία και μας έπιαναν τα κλάματα βλέποντας τις καταστροφές, αλλά αισθανόμασταν και οργή όταν από τα αριστερόστροφα κανάλια της διαπλοκής έβγαινε ο κάθε καραγκιόζης και μιλούσε για ελευθερία έκφρασης και άλλες μπούρδες.Η φοβική δεξιά φέρει ευθύνες για όλα αυτά, όλα αυτά τα χρόνια δεν αντέδρασε δυναμικά φοβούμενη τα αριστερά Μ.Μ.Ε. της παραποίησης και τις αντιδράσεις των αριστερών ψοφοδιανοούμενων.Τώρα που όλα καταρρέουν στην Ελλάδα των μνημονίων, που οι νέοι επιστήμονες δεν μπορούν να πληρώσουν καν την ασφάλισή τους κάνουμε διαπιστώσεις για τα πανεπιστήμια.Είναι μάλλον αργά.

  • Νίκος Δραγασιώτης avatar
   Νίκος Δραγασιώτης @ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 22/10/2012 22:05:18

   Ποιά δεκαετία τοῦ 1990; Αὐτά, φίλε μου, ἄρχισαν μὲ τὴ μεταπολίτευση. Ἡ ἀριστερὰ καὶ τὸ ΠΑΣΟΚ εἶναι οἱ ἀπόλυτοι ὑπεύθυνοι γιὰ τὴ "χαμαιτυπείοποίηση" τῶν Πανεπιστημίων. Καθαρά, ξάστερα, ἔντιμα.

  • ΑΠΕΝΑΝΤΙ avatar
   ΑΠΕΝΑΝΤΙ @ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 23/10/2012 23:57:54

   Κι εσείς οι νέοι φοιτητές από την επαρχία (κι όλοι οι υπόλοιποι) τι κάνατε γι'αυτό εκτός από το να σας πιάνουν τα κλάματα και να αισθάνεσθε οργή;

   • ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
    ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ @ ΑΠΕΝΑΝΤΙ 26/10/2012 00:46:05

    Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να σπρώξουμε το σύστημα από κάτω προς τα πάνω, είναι ανέφικτο όπως γνωρίζεις.Γι αυτό και αναφέρω τι γινόταν στα κανάλια με την αριστερή προπαγάνδα.Αν κάποιος δεν ήταν αριστερός και χρησιμοποιούσε τα ίδια μέσα δηλαδή βία θα χανόταν από προσώπου γης και θα χαρακτηριζόταν από όλους σαν φασίστας

 18. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/10/2012 21:13:20

  Σήμερα άκουγα τυχαία στο αυτοκίνητο, γύρω στις 2, μία εκπομπή ενός αριστερού δημοσιογράφου του ραδιοφώνου της ΝΕΤ (εννοείται, η Αριστερά μόνο απομυζώντας το κράτος ζει) με καλεσμένο έναν εμβριθή Συριζαίο (δεν άκουσα το όνομά του), που μιλούσε για την άνοδο της ΧΑ.
  Χρησιμοποιούσε διάφορους κοινωνιολογικούς όρους και, φυσικά, μακροπερίοδο λόγο (προφανώς το είχε μάθει καλά το μάθημά του, θα το περιφέρει ως διάλεξη σε διάφορα συνεδριάκια του ¨χώρου"). Και το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι δεν εκδημοκρατίστηκε αρκετά η εκπαίδευση στην Ελλάδα, γι' αυτό έχουμε φαινόμενα σαν αυτά της ΧΑ. Βλέποντας λοιπόν καταλήψεις, καταστροφές πανπεπιστημίων, συνελεύσεις, δεκαπενταμελή, κλπ, κλπ, ο αριστερός βγάζει το αβίαστο συμπέρασμα πως χρειαζόταν ακόμα περισσότερη δημοκρατία (βλέπε: αριστερή δικτατορία, διότι αυτό καταλάβαινες από τα συμφραζόμενα).
  Εννοείται ότι ο δημοσιογράφος συμφωνούσε. Μάλιστα, από τη συζήτηση κατάλαβα ότι αμφότεροι είναι "ακτιβιστές" και εμπλέκονται σε διάφορες δραστηριότητες που ξεκινούν από εναλλακτικές οικονομικές πρακτικές μέχρι το Save Willy ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων.
  Πάντως, για το αν ευθύνεται η μονοκαλλιέργεια της αριστερής βίας για την άνοδο του χρυσαυγιτισμού, ή για το αν υπάρχει καν αριστερή βία, ή για το αν η λαθρομετανάστευση είναι όντως πρόβλημα, η εν λόγω εκπομπή (πληρωμένη από την τσέπη μας) δεν έδωσε απάντηση, απλούστατα διότι τέτοια θέματα δεν υφίστανται καν. Και όποιος τα θέτει, είναι φασίστας και θα πρέπει πάει στα κρεματόρια, όπως πρότεινε σε άλλη στήλη του Αντινεους επιφανής σχολιαστής του "χώρου" που ζει για να δει τον Τσίπρα πρωθυπουργό...
  Μου θύμισε η πιο πάνω εμβριθής ανάλυση την περισπούδαστη ανάλυση μαθητευόμενου ψυχολόγου που έκανε πιο πάνω ο Θείος για την αριστερή βία και καταστροφολατρεία στην Ελλάδα, που δεν είναι όμως αριστερή, αλλά κάτι άλλο, το οποίο μας παρουσιάζει η εν λόγω ανάλυση. Και μπαίνουν εκεί μέσα και οι alternativ αναρχικοί (!!!) Παπαδόπουλος (ο Λευτέρης;) και Ιωαννίδης (ο Θεοχάρης;) με την Κύπρο. Γιατί όχι και ο Μιχάλης Βιολάρης, θα προσέθετα εγώ, ή η Άννα Βίσση (μιας και αναφερόμαστε στην Κύπρο, βεβαίως, βεβαίως....).

  • Νίκος Δραγασιώτης avatar
   Νίκος Δραγασιώτης @ ΒΙΣ 22/10/2012 22:06:33

   Καταπληκτικὴ ἡ περιγραφὴ ποὺ δίνεις! Τυπικὸ δεῖγμα του Homo Syrizaeus!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΒΙΣ 23/10/2012 10:30:40

   Ελπίζω να μην διαβάζει antinews ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, σύντροφε.
   Γιατί άν διαβάζει, ποιός σε σώζει μετά από το βρισίδι του (ως "alternativ αναρχικός" είναι εξπέρ στα "Γαλλικά")....

 19. nikos avatar
  nikos 22/10/2012 22:34:08

  Θα ήθελα να δώσω και μια άλλη διάσταση στο φαινόμενο :

  Αν κάτω απο το σύνθημα " σκατα στη γνώση κλπ" είχε προσθέσει σε παρένθεση "( έχω μπάρμπα στην κορώνη) " θα ήταν απόλυτα συμβατος με την νεοελληνική πραγματικότητα στην οποία απόλυτη ευθύνη φέρουν οι ως τώρα και μέχρι σήμερα ακόμα δυστυχώς κρατούντες.
  Για να το δούμε και έτσι , γιατι τα περί "ξύλου" , "πέταξε τους έξω" κλπ , δεν λύνουν το πρόβλημα .
  Για να τιμας κάτι πρέπει να αντιληφθείς την αξία του και αυτο είναι μια προσλαμβάνουσα διαδικασία. Ο μπαρμπας στην κορώνη είναι πιο χρήσιμος απο τη γνώση ( δυστυχώς)

 20. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 23/10/2012 10:24:40

  Είδα χτες κάποιες άθλιες εικόνες από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και ορισμένες τρισχειρότερες προχτές από την Ιατρική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου και έφριξα. Όχι πως πάει πίσω η Νομική Σχολή του Αθήνησι. Κάθε άλλο. Οι πανεπιστημιακοί χώροι στην Ελλάδα είναι κάτι ανάμεσα σε αχούρι, τεκέ, χωματερή και κοπρόλακκο. Πληροφορήθηκα μάλιστα ότι φοιτητές του ΑΠΘ εμπόδισαν (!) καθηγητές και φοιτητές να συμμαζέψουν λίγο το σκουπιδαριό. Θυμήθηκα ότι, παρά τη νομοθετική κατάργηση του ασύλου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο παραμένει η Μέκκα του μαφιόζικου παραεμπορίου και το προπύργιο της λαθρομεταναστευτικής παραβατικότητας, η οποία έχει μετατρέψει την πάλαι ποτέ ΑΣΟΕ σε φρούριο και ορμητήριό της. Και ξανάφερα στο μυαλό μου την είδηση που διάβασα μέσω διαδικτύου στο «Βήμα» (9/10/2012): «‘Γραμμή’ υπέρ των καταλήψεων στα ΑΕΙ από τον ΣΥΡΙΖΑ». Ενώ παντού στον κόσμο οι φοιτητικές εκρήξεις αρχικά σαρώνουν αλλά στη συνέχεια καταλαγιάζουν και σοβαρεύονται (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο γαλλικός Μάης του ’68), εδώ έχουν πάρει τη μορφή μιας ενδημικής πενηντάχρονης δικτατορίας της μεταλλαγμένης αριστεράς που έχει μετατρέψει τα ΑΕΙ από εστίες επιστημονικού φωτός σε μαυσωλεία σκοταδισμού και άντρα εκκολαπτόμενων κακοποιών.
  Αλλά το πιο φρικτό είναι το ότι οι εμπνευστές, οι ενορχηστρωτές και οι υψηλοί προστάτες της ασύλληπτης αυτής κατηφόρας --οι πριν από λίγες δεκαετίες εκπρόσωποι του μαθητοχαβαλέ των σχολικών καταλήψεων (πρβλ. «κάτσε καλά, Γεράσιμε»!)-- βρίσκονται σήμερα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή προ των πυλών της εκτελεστικής εξουσίας... Και αυτά όλα, ενώ η πνευματική και η πολιτική ηγεσία του τόπου ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα ούτε έπαψε ποτέ έστω και για μια στιγμή να παρέχει την ασυλία της σε αυτή τη θεσμοθετημένη αθλιότητα και αδιέξοδη παρακμή. Και μη χειρότερα!
  Από το άλλο μέρος κόμματα, ηγέτες και ΜΜΕ χύνουν μαύρα δάκρυα για την προϊούσα γιγάντωση της Χρυσής Αυγής. Όσο περισσότερο τα δημοσκοπικά ευρήματα την εμφανίζουν ενισχυμένη, τόσο οι πλερέζες πολλαπλασιάζονται. Είδα μάλιστα σε μια νυκτερινή εκπομπή κάποιο κίτρινο παπαγαλάκι να εμφανίζει ξένους σχολιαστές, που συζητούσαν για το αν και κατά πόσο ενδείκνυται η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου. Δεν είναι μόνο η εθελοδουλία και ο γραικυλισμός που σου προκαλούν ανατριχίλα. Είναι και η κατάδηλη ανικανότητα να οδηγηθούν οι σκέψεις και οι προβληματισμοί ως τις άκρες λογικές συνέπειές τους. Αντί να απαγορεύσουμε τη λειτουργία του παραπάνω κόμματος, δε θα ήταν πιο πρακτικό και πιο αποτελεσματικό τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που το ψηφίζουν να τις στείλουμε σε κανένα Γκουλάγκ ή να τις περάσουμε από πριονοκορδέλα; Έτσι η δημοκρατία θα θριάμβευε και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα θα κατοχυρώνονταν μια για πάντα!
  Κύριοι πολιτικοί και πνευματικοί ταγοί της χώρας, όλοι όσοι τοποθετείστε εκτός δογματικής ή μεταλλαγμένης αριστεράς, επιτέλους σοβαρευτείτε! Αν το στυλ, ο πολιτικός λόγος και οι πρακτικές ενός Παναγιώταρου ή ενός Κασιδιάρη ανακατεύουν το στομάχι σας από αισθητική, ιδεολογική και πολιτική άποψη, κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε οι παραπάνω κύριοι και οι ομοϊδεάτες τους να μη βρίσκουν πρόθυμο ακροατήριο. Αν ο λαός έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του, πλησιάστε το λαό, γιατί έχει ήδη αρχίσει προ πολλού να το κάνει η Χρυσή Αυγή. Αν το Κράτος είναι ανύπαρκτο, αναδιοργανώστε και δυναμώστε το Κράτος, γιατί σε λίγο καιρό το Κράτος θα είναι η Χρυσή Αυγή. Αν ο νόμος έχει καταντήσει κουρελόχαρτο, εφαρμόστε το νόμο και πάψετε να παρέχετε ασυλία στη μαρξίζουσα παραβατικότητα, γιατί αλλιώς η Χρυσή Αυγή θα επιβάλει το δικό της νόμο. Ο εμφύλιος πόλεμος έχει ξεκινήσει με άλλους τρόπους και με διαφορετικά όπλα. Όταν, για παράδειγμα, ο στρατός κατοχής των λα-θρομεταναστών παρείσακτων και εισβολέων έχει για τα καλά εδραιωθεί στη χώρα μας, είναι αδήριτη αναγκαιότητα να οργανώσει ο καταπιεζόμενος λαός μας την αυτοάμυνά του. Την ηγεσία της αυτοάμυνας αυτής οφείλει να την αναλάβει η δημοκρατικά συντεταγμένη Πολιτεία –το Ελληνικό Κράτος (ΑΝ υπάρχει) και οι Νόμοι (ΑΝ εφαρμόζονται). Διαφορετικά, τη σημαία της αντίστασης θα την υψώσουν νομοτελειακά ορισμένοι εξτρεμιστές ασυγκράτητοι, βίαιοι και αδίστακτοι. Και ο λαός δε θα πολυσκοτιστεί για το πώς αυτοί σηκώνουν το χέρι όταν χαιρετούν. Ο απελπισμένος και ανασφαλής λαός, αυτός που τη νύχτα κλειδαμπαρώνει το σπίτι του του από το φόβο των κακοποιών, εφόσον βεβαιωθεί πως όλοι οι παραδοσιακοί ταγοί του τον έχουν εγκαταλείψει, θα ξανακοιτάξει τις εικόνες από τη Φιλοσοφική και την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και θα ακολουθήσει τους εξτρεμιστές χωρίς πολλές αμφιταλαντεύσεις.

 21. Tyrranos avatar
  Tyrranos 23/10/2012 11:57:48

  Ελάτε μια βόλτα και από το πολυτεχνείου του ΑΘΠ, να δείτε το χάλι που επικρατεί. Πραγματικά ντρέπομαι, κολυμπάμε στο σκουπίδι, το υγειονομικό τι κάνει για όλα αυτά; Με τι μούτρα θα υποδεχθούμε τους Ευρωπαίους φοιτητές του Εράσμους;;; Μιλάμε για τρισάθλια επαίσχυντη κατάσταση, την ώρα που οι ακαδημαϊκοί ξοδεύουν τα εκπαιδευτικά κονδύλια σε επίχρυσες τουαλέτες και διάφορες άλλες «ψυχαγωγικές δραστηριότητες»... Τζάμπα το διάβασμα, τζάμπα τόσος κόπος για να περάσω τελικά σε μια χαβούζα, έναν οχετό αριστερίστικης γιάφκας ενώ έπρεπε με τα μπουνιά να την κάνω εξαρχής για εξωτερικό. Αυτή η αριστερή τρομοκρατία δεν αντέχεται άλλος, κρίμα που σπατάλησα τα χρόνια για να βλέπω καθημερινά αυτό το όνειδος με τα εμέσματα της αριστερής τρομοκρατίας, τους αδιάφορους καρεκλοκένταυρους καθηγητές περιωπής...Και τέλος, ΕΞΩ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΧΘΕΣ! Βοηθήστε μας.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Tyrranos 23/10/2012 15:23:04

   Είναι συγκλονιστική η έκκλησή σου για βοήθεια! Το κακό είναι πως, έτσι που έχουν τα πράγματα σήμερα, πολύ λίγη βοήθεια μπορεί να πάρετε απ' έξω. Η μόνη ελπίδα είναι εσείς, που σήμερα βρίσκεστε στη δεινή αυτή θέση, να βρείτε τρόπο να προβάλετε αποτελεσματικά τη διαμαρτυρία σας γι' αυτή την κατάσταση, χωρίς να περνάτε από το σάπιο κανάλι των κομματικών παρατάξεων - βασιζόμενοι στον αριθμό σας, κυρίως, που θέλω να ελπίζω ότι ξεπερνά κατά πολύ τους άρρωστους καταστροφείς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.