#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/11/2007 16:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδού η επιτυχημένη ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης

 Το μνημόνιο συνεργασίας της ΔΕΗ με τη Γερμανική πολυεθνική RWE για το κτίσιμο νέων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων στη χώρα μας και επενδύσεις στο εξωτερικό μετατρέπει την ΔΕΗ σε βαποράκι RWE και ανοίγει το δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή της, αναφέρει σε επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης  “Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη από δημοσιεύματα του Τύπου -γράφει- ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ υπέγραψε με πλήρη μυστικότητα και κάτω από το τραπέζι Με βάση αυτή τη λεόντειο συμφωνία, για την οποία υπάρχουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, η RWE θα κατέχει το 51% και το management των νέων μονάδων, ενώ η ΔΕΗ μόνο το 49%.Σύμφωνα, επίσης με δημοσιεύματα του τύπου, οι επενδύσεις για αντικατάσταση παλαιών μονάδων θα αφορούν το «φιλέτο» του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ και θα φτάνουν το 25% του δυναμικού της».

Εμείς προσθέτουμε ότι η βιασύνη που επιδεικνύει η κυβέρνηση με την συμφωνία ΔΕΗ –RWE αποδεικνύει την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το ηλεκτρενεργειακό σύστημα στην χώρα μας και απευθύνουμε τα εξής ερωτήματα στην κυβέρνηση:

Ποιος ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, δεδομένου ότι όλοι στην ιεραρχία της ΔΕΗ παίρνουν επιδόματα «ευθύνης» (!!!)
Επειδή δεν προέκυψε σήμερα αυτή η κατάσταση, αλλά είναι αποτέλεσμα εγκληματικών πολιτικών σειράς ετών, θα γίνει επιτέλους, ποτέ σ’ αυτή την χώρα, καταλογισμός ευθυνών;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 13/11/2007 18:36:04

  Για κάθε 5 Ευρώ που πληρώνουν οι Γερμανοί στην ΕΕ εισάγουν στη χώρα τους 8 Ευρώ. Το αεροδρόμιο το πήραν αμάξια μας πούλησαν, τη σαβούρα του lidl την πούλησαν τώρα είναι καιρός να βάλουν χέρι και στις υποδομές. Το ρεύμα το νερό το τηλέφωνο κι αργότερα στο φυσικό αέριο. Στο τηλέφωνο θα βάλουν χέρι μέσω ιδιωτικών εταιριών, στο ρεύμα με τον τρόπο που βλέπουμε, στο νερό θα δούμε και το φυσικό αέριο εξαρτάται και από τους Ρώσους.

  Κύριοι μη φωνασκείτε. Η ΕΕ είναι ακριβώς αυτό: Πλήρης οικονομική υποδούλωση στους 3 μεγάλους που έχουν μοιράσει την αγορά, πρόκληση φτώχειας στους φτωχούς και σαν ασπιρίνες θα παίρνουμε επιδοτήσεις.

 2. syndikalistis avatar
  syndikalistis 13/11/2007 19:17:00

  Και οι Ρώσοι βρίσκονται σε στενή ενεργειακή συνεργασία με τους Γερμανούς. Αν και η Μόσχα πάντα αντιμετωπίζει τους άλλους ως μεγάλη δύναμη.

 3. Nikolas avatar
  Nikolas 13/11/2007 19:40:56

  Δηλαδή Εξάκτινε οι Γερμανοί βάλανε τις Ελληνικές κυβερνήσεις να διαλύσουν την ΔΕΗ;
  Πέρα από αυτό είναι πολιτική των Ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία 20 χρόνια η παραχώρηση του οικονομικού χώρου των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

 4. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 13/11/2007 22:22:45

  Μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν στον τύπο την τελευταία εβδομάδα τα παζάρια του Προέδρου της ΔΕΗ με RWE σήμερα το Δ.Σ. βλέπε δελτίο τύπου (http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=3917&nt=18&lang=1) στην συνεδρίαση βάφτισε της επιθυμίες ως αποφάσεις (Ενέκρινε την υποβολή αιτημάτων προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το Υπουργείο Ανάπτυξης).
  Τι να θαυμάσουμε????

 5. nikos avatar
  nikos 14/11/2007 10:23:03

  Μήπως η συμφωνία ΔΕΗ-RWE πρόκειται για «ενεργειακή επιτήρηση» όπως λέμε για την οικονομική επιτήρηση της Ε.Ε.

 6. nikos avatar
  nikos 14/11/2007 12:50:30

  Tην Τετάρτη 21 Νοεμβρίου η παρουσίαση στους αναλυτές του Στρατηγικού Σχεδίου και των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου της ΔΕΗ Α.Ε.-i tremoula sinehizete

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.