#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/08/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδιωτικοποιούνται Ταχυδρομεία - ΕΛΒΟ

Κυβερνητικό σχέδιο για αποκρατικοποιήσεις - εξπρέςΣτην κυβέρνηση αποφάσισαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες για τις αποκρατικοποιήσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να έχει στα χέρια του ένα ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο και θα παραδώσει στις 24 και 25 Αυγούστους στους Μέρκελ και Ολάντ θέλοντας να δείξει ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο για την άμεση προώθηση αποκρατικοποιήσεων που θεωρούνται ώριμες. Ήδη στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αποφασίστηκε να περάσουν άμεσα οι μετοχές των Ελληνικών Ταχυδρομείων που κατέχει το Δημόσιο και ανέρχονται στο 90% του συνόλου ενώ το 10% έχει το ΤΤ.

Πλέον, παρέχεται εξουσιοδότηση στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) να σχεδιάσει, αποφασίσει και να υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών ΕΛΤΑ οι οποίες θα μεταφερθούν στο Ταμείο με νεότερη απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων για να γίνει η πώληση.

Τα ΕΛΤΑ λοιπόν θα πουληθούν στο σύνολό τους ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα διαρρεύσει το κυβερνητικό σχέδιο για τις διαδικασίες εξπρές της πώλησης των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας. Επίσης, το Μαξίμου έχει δώσει εντολή να κλείσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, τα κρατικά λαχεία και τον ΟΠΑΠ.

Επίσης, έχει αποφασισθεί η πώληση μετοχών της ΕΛΒΟ που κατέχει το δημόσιο, ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες για τα ακίνητα που πουλά το Δημόσιο, και συγκεκριμένα το Golden Hall, την Παραλία Αφάντου στη Ρόδο, την Παραλία «Κασσιόπη» στην Κέρκυρα, πάνω από 40 ακίνητα που θα μπορούσαν να δοθούν με sale and lease back καθώς και το Ελληνικό όπου εκκρεμεί ο δεύτερος γύρος του διαγωνισμού.

Στόχος της κυβέρνησης, εκτός από το να δείξει αποφασιστικότητα, είναι και να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία αλλά και την ατζέντα η οποία περιστρέφεται μόνο γύρω από τα μέτρα των 11,5 δις.

Θέλει επίσης, να έχει στα χέρια της ένα γερό χαρτί την ίδια περίοδο που θα ανακοινώσει το πακέτο μέτρων. Είναι επίσης, και μια καλή ευκαιρία να δείξει στους δανειστές ότι πρέπει να γίνει η επαναδιαπραγμάτευση καθώς η Ελλάδα είναι πλέον αξιόπιστος συνομιλητής.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Decodex avatar
  Decodex 11/08/2012 11:26:50

  Να δω αν θα δωσουν πραγματικα λεφτα οι ιδιωτες...η θα δανειστουν απο τις ελληνικες τραπεζες και θα τα παρουν ολα τζαμπα με τα ΔΙΚΑ μας λεφτα...(απο τις εγγυησεις που εχει δωσει το ελληνικο κρατος με ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ).

  • Tasos avatar
   Tasos @ Decodex 12/08/2012 02:09:55

   Κλέφτες να γίνουνε;
   Υπάρχει και η άλλη - εξίσου ωραία - επιλογη. Να πληρώσουν με ομόλογα Ελληνικού δημοσίου.

 2. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 11/08/2012 13:01:04

  Πρώτα καταχρέωσαν τή χώρα καί τώρα τήν ξεπουλάνε.

 3. Εύα avatar
  Εύα 12/08/2012 00:43:34

  Η λέξη ''αξιοποίηση'' περιλαμβάνει μόνο πωλήσεις;

 4. Ευάριστος avatar
  Ευάριστος 12/08/2012 01:57:28

  Φυσικά και πρέπει να γίνουν αποκρατικοποιήσεις όποιος νομίζει ό,τι οι κρατικοποιήσεις δεν είναι πρόβλημα, τότε σφάλει. Ο κρίκος που συνδέει και τις 2 περιπτώσεις δηλ την αποκρατικοποιημένη περιουσία και την "μη" είναι η κακοδιαχείριση. Αν υπάρχει κακοδιαχείρηση στην ιδιωτικοποιημένη κρατική περιουσία, τότε θα πάει για πτώχευση και το κράτος θα αναγκαστεί πάλι να την κρατικοποιήσει. Δηλ με λίγα λόγια όλα είναι θέμα διαχειρήσεως και αξιοποιήσεως της περιουσίας. Ο όρος που θα πρέπει να μπεί πριν ξεπουληθεί μια κρατική περιουσία είναι ό,τι θα πρέπει να μην υφίστανται προβλήματα κακοδιαχειρήσεως.

 5. Βέρτης avatar
  Βέρτης 12/08/2012 02:35:20

  Πουλήστε τα όλα να τελειώνουμε , τζάμπα. Πληρώνουμε τόσα χρόνια κάθε απόχρωσης κομματικά λαμόγια που έχουν χωθεί εκεί . Ο ΕΛΤΑ τι χρειάζεται; Τόσες courier υπάρχουν που ότι στείλεις φτάνει την επομένη το πρωί. Στέλνεις ένα γράμμα με τον ΕΛΤΑ και κάνει 4 μέρες να φτάσει από την Αθήνα στο Βόλο.
  Το ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τι κάνει από ότι κάνουν όλες οι Τράπεζες;
  Θυμάστε κάτι ΠΡΟΜΕΤ που είχε Ιδρύσει ο Παπατζής και εισήγαγε τον καφέ 3 φορές πάνω από τους εμπόρους ή μια εταιρεία που θα έφτιαχνε σπίτια στην Αλγερία , φάγανε εκατομμύρια αυτοί που χώθηκαν εκεί και τα επόμενα 20 χρόνια ήταν υπό εκκαθάριση πληρώνοντας μισθούς χωρίς να φτάξει ούτε ΕΝΑ σπίτι;

  Κλείστε όλα τα παραμάγαζα ΤΩΡΑ.

 6. Γεωργία avatar
  Γεωργία 12/08/2012 08:51:39

  Μέσω των ΕΛΤΑ, κοστίζει 62 λεπτά η αποστολή ενός γράμματος στην Θεσσαλονίκη μέσα σε 2 εργάσιμες μέρες.
  Μέσω της πιο φθηνής ιδιωτικής εταιρείας το κόστος είναι 7 ευρώ και κάνει 1 εργάσιμη μέρα.

  • Ισίδωρος avatar
   Ισίδωρος @ Γεωργία 12/08/2012 09:48:03

   Προφανώς στη μια περίπτωση αναφέρεστε σε επιστολή, ενώ στη δεύτερη αναφέρεστε σε μικρό δέμα, δεδομένου ότι μόνο τέτοιο έχει δικαίωμα να μεταφέρει η εταιρεία courrier μέχρι πρότινος λόγω νομοθεσίας. Συγκρίνετε διαφορετικές περιπτώσεις οπότε και η σύγκριση τιμών είναι ατυχέστατη.

 7. νικος1610 avatar
  νικος1610 12/08/2012 09:36:35

  Γιατί αντιδρούν τα κόμματα
  1. θελουν να έχουν πεδία διορισμών για τουσ ψηφοφόρους τους.
  2.Εχω να πω πως απο τότε που απελευθερώθηκε η τηλεφωνία οι τιμές έπεσαν, όσο για την κ. Γωργία που αναφέρει πόσο πολυ περισσότερο κοστίζει ένα γράμμα μεσω ιδιωτικης εταιρείας αντι των ΕΛΤΑ απορώ γιατί υπάρχουν ανόητοι που πληρώνουν 10 φορές πανω και στέλνουν γράμματα με ιδιωτικές εταιρείες.
  3.Με την ευκαιρεία να αναφέρω οτι για τον διορισμό της θυγατέρας του κ. Πολύδωρα κανένα κόμμα δεν ασχοληθηκε ουτε και τα ΜΜΕ (υπάρχουν και εξαιρέσεις) ο λόγος? απλά όλα τα κόμματα έχουν βρεμμένη τη φωλιά τους και τα κανουν γαργάρα αυτά, ας βγει ενα κόμμα και να υποβάλλει σχέδιο νόμου για κατάργηση αυτών των επαίσχυντων νόμων διορισμών απο τους διάφορους τεως αλλά και νυν να δούμε ποιοί και πως θα αντιδράσουν αλλά το τολμούν?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.