#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2010 09:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδιαίτερα μαθήματα δημοσιογράφων για το ΔΝΤ

Γ. Φλέσσας: από τη Ντόρα, στην Ζήμενς και το ΔΝΤ
Είναι πανδήμως γνωστό ότι ο κ. Γ. Φλέσσας της CIVITAS είναι ο προσωπικός δημοσκόπος της Ντόρας Μπακογιάννη τις οποίες κάνει ή έκανε και τις δημόσιες σχέσεις

Όπως επίσης αποκαλύψαμε έκανε και τις δημόσιες σχέσεις της Ζήμενς (Τα τιμολόγια των διαφημιστικών υπηρεσιών της CIVITAS του κ. Φλέσσα προς την Ζήμενς)

Δείτε τώρα πως έκανε και τις δημόσιες σχέσεις του ΔΝΤ

Απόσπασμα από την χθεσινή εξέταση του στην επιτροπή της Βουλής για την Ζήμενς:

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε από μία εταιρεία που συνεργάζεται στην Ευρώπη και λέγεται «Euro RSCG» -είναι μία παγκοσμίου επιπέδου εταιρεία δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας- να επιλέξει ένα συνεργάτη στην Ελλάδα, προκειμένου να γίνεται αυτό που λέμε «media monitoring», δηλαδή να παρακολουθούμε τι γράφουν τα media για τα θέματα τα οποία άπτονται της ατζέντας της Τρόικας –γιατί δεν ήταν μόνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- και να γίνεται ένα ημερήσιο report στα αγγλικά. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, μας προσέγγισε η «Euro RSCG», με την οποία κάναμε τη συνεργασία

Μία πρόσθετη υπηρεσία η οποία μας ζητήθηκε κάποια στιγμή που οι εκπρόσωποι της Τρόικας -μετά την υπογραφή του μνημονίου- θέλησαν να επικοινωνήσουν με τα Μέσα Ενημέρωσης, ήταν να μας αναθέσουν να πάρουμε τηλέφωνα κάποιους δημοσιογράφους και να τους πούμε να πάνε την τάδε ώρα στη «Μεγάλη Βρετάνια» για να τους μιλήσουν οι άνθρωποι του ΔΝΤ.

Νομίζω ότι δεχθήκαμε και κάποια άλλα αιτήματα από έντυπα, εφημερίδες και τηλεοράσεις που έλεγαν «κλείστε μας ραντεβού να μιλήσουμε με το ΔΝΤ».

Εμείς προωθούσαμε όλα αυτά τα αιτήματα στους ανθρώπους αυτούς –οι οποίοι δεν ξέρω αν ήταν και όλοι του ΔΝΤ ή τι ακριβώς ήταν, γιατί εγώ δεν τους είδα ποτέ- και οι άνθρωποι αυτοί επέλεγαν ποιον θα δουν και πώς θα τον δουν, κάνοντας τις δικές τους επαφές. Εμείς δεν είχαμε κάποια σχέση.

Αν θυμάμαι καλά, αυτή η συνεργασία διεκόπη πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες, διότι θεώρησαν ότι δεν χρειάζονται περισσότερο αυτό το monitoring. …
ΣΧΟΛΙΑ

 1. GreenHorses avatar
  GreenHorses 12/06/2010 09:11:09

  Δεν είναι μόνο αυτό φάκτωρα εδώ:
  http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_9347.html

  «Χρησιμοποιούσαν εθνική συχνότητα για να κάνουν προπαγάνδα υπέρ του σχεδίου Ανάν» και ποιος ξέρει τι άλλο εθνικά επιζήμιο προκειμένου να το περάσουν.

  Αυτό για να μην ξεχνιώμαστε.

 2. Dimi avatar
  Dimi 12/06/2010 10:42:32

  To χρήμα επιτρέπει στον άνθρωπο ν’αγοράσει:

  Τα όμορφα πράγματα, αλλά όχι την ομορφιά

  Την ευθυμία, αλλά όχι την ευτυχία

  To κρεββάτι, αλλά όχι τον ύπνο

  Τα βιβλία, αλλά όχι τη σοφία

  Την τροφή, αλλά όχι την όρεξη

  Τα φάρμακα, αλλά όχι την υγεία

  Την ηδονή, αλλά όχι την αγάπη

  Την παρέα, αλλά όχι την φιλία

  Την γυναίκα, αλλά όχι τον έρωτα
  ~Αmedeo Nazzari

  • s54elas avatar
   s54elas @ Dimi 12/06/2010 10:48:52

   Ωραιο.

  • s54elas avatar
   s54elas @ Dimi 12/06/2010 11:32:59

   το χρημα πισω απο ολα .. η βαση στους απλους κανονες .. στο συστημα, την σημερον ημερα .. που δημιουργουν πολυπλοκοτητα .. στις κοινωνιες των ανθρωπων

   .. αντι του χρηματος .. απλοι κανονες .. που η ουσια τους .. βγαινει απο τα αποφθεγματα που αναφερονται .. το ποιον και το ηθος της πολυπλοκοτητας της κοινωνιας .. που δημιουργει ..

  • s54elas avatar
   s54elas @ Dimi 12/06/2010 11:49:17

   κοματα κοπτονται για τις ηγεσιες τους .. τους ηγετες τους, που φερονται σαν εχεγκυα .. για την δημιουργια κοινωνιων ανταξια των προσδοκιων των πολιτων της χωρας .. που θα καθοδηγησει τους ελληνες .. θα δωσει το πλαισιο μεσα στο οποιο ο καθε ελληνας θα βρει το χωρο του ..

   οδηγιες που δινονται απο τα πανω .. απο τα πανω προς τα κατω (top-down) φορα .. παραγνωριζοντας οτι αυτο που καθοριζει την πορεια μιας οποιασδηποτε κοινωνιας .. ερχεται απο τον πατο προς τα πανω (bottom-up) φορα .. οτι καθε καινοτομια αξια λογου εχει ερθει απο τα κατω, αποτελεσμα της πιεσης απο τα κατω προς τα πανω ..

   .. και οι οποιες αλχημειες η δρασεις αναπτυσσονται απο τα πανω προς τα κατω .. πεφωτισμενοι ηγετες, η ηγετικες ομαδες και ολα τα αλλα τα παραφερναλια .. ειναι σπασμωδικες αντιδρασεις στην προσπαθεια τους .. να αφουγκραστουν τι θελει ο κοσμος .. ο οχλος για αυτους

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/06/2010 10:52:07

  H Siemens, η Siemens, η Siemens. Παντού, συνέχεια και σε όλα τα επίπεδα. Δεν λάδωσε μόνο όλο το Ελληνικό σύστημα. Δεν έχει λαδώσει μόνο τις Ελληνικές ΜΚΟ. Δεν έχει λαδώσει μόσο την Ευρώπη. Έχει λαδώσει την υφήλιο. Μια εταιρία σε μια σχετικά μικρή αλλά δυναμική χώρα. Όταν δεν χρησιμοποιεί υποβρύχια για να κτυπάει νηοπομπές, όταν δεν χρησιμοποιεί την τρομοκρατία για να μεθοδεύει δικές τις καταστάσεις, λαδώνει, εξαγοράζει και μεθοδεύει.

  Έχει εξευτελίσει όλο μας το πολιτικό σύστημα, κοροϊδεύει το δικαστικό μας σύστημα, μετέτρεψε το λάδωμα σε χορηγία, και την χορηγία σε ΜΚΟ, και την έχουμε μες στα πόδια μας να μας υπαγορεύει τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε. Τι κι αν "τσάκωσαν" την Ιφιγένεια-Μαντέλη; Τι κι αν διαλύσουν την Ιφιγένεια-Ντόρα; Θα ζει και θα βασιλεύει, στην Μπιρμπίλη και τις ΜΚΟ της, στα πράσινα στρουμφάκια, στις χορηγείες παιχνιδιών για νηπιαγωγεία, στη δόξα της οικογένειας του Πρωθυπουργού. Siemens και πάντα Siemens

 4. Μ.ΔΡΑΚΙΣ. avatar
  Μ.ΔΡΑΚΙΣ. 12/06/2010 13:20:01

  Πριν λίγα χρόνια λάδωνε η SIMENS.
  Ποιοι λαδώνουν σήμερα και ποιούς;
  Θα το μάθουμε ύστερα από μερικά χρόνια...
  Θα ήθελα να ζώ τότε, να μάθω πόσα παίρνουν σήμερα οι δήθεν δημοσιογράφοι των ΜΜΕ, για να μας κάνουν καθημεριά πλύση εγκεφάλου.

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ Μ.ΔΡΑΚΙΣ. 12/06/2010 13:43:52

   Τα chanel, van clef, porsche, ski/sea resorts κλπ ..κόποις κτώνται.
   Οσο περισσότερα τα "στολίδια", τόσο μεγαλύτερη κι η καχυποψία για όσα μας ταίζουν καθημερινά στα δελτία πλύσης εγκεφάλου και προπαγάνδας !

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Μ.ΔΡΑΚΙΣ. 12/06/2010 14:05:50

   Οι διαφημιστικές μπροσούρες της Ζήμενς, η προπαγάνδα των ΜΚΟ, και οιεπίσημες θέσεις του ΥΠΕΚΑ, έχουν τα ίδια λόγια, τα ίδια επιχειρήματα και τα ίδια χρώματα. Εσύ τι σθμπεραίνεις;

 5. πολίτης avatar
  πολίτης 12/06/2010 17:15:49

  Μη δαιμονοποιούμε το ΔΝΤ. Ποιοί το έχουν πεί αυτό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.