#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/06/2013 18:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδανικοί αυτόχειρεςΩς ιδανικούς αυτόχειρες μας παρουσιάζουν εν ολίγοις οι διεθνείς οίκοι  και τα ξένα μέσα ενημέρωσης τα οποία σε εκθέσεις τους λένε ότι η Ελλάδα την ώρα που δείχνει να βγαίνει από το βούρκο μόνη θα ξαναμπεί αν πάει σε εκλογές. Οι Financial Times, αναφέρεουν ότι «η χώρα θα βγει από το λάκκο για να ξαναχαντακωθεί μόνη της». «Το grecovery και το χαντάκι που σκάβει η Ελλάδα για τον εαυτό της. Πόσα κεφάλαια έρχονται και πόσα φεύγουν από την υποβάθμιση της χώρας σε αναπτυσσόμενη αγορά. Τι θα πράξουν τα παθητικά funds και τα κεφάλαια ενεργητικής διαχείρισης.

Ο MSCI επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνώριζαν: η Ελλάδα είναι μία καταδυόμενη αγορά. Ο MSCI επισήμως αναθεώρησε την κατάταξή της από τις ανεπτυγμένες στις αναδυόμενες και αυτό πιθανότατα δεν χαροποιεί κανέναν – εκτός ίσως από τους μετόχους…. Στην Ελλάδα, ο συνδυασμός της νέας πολιτικής αναταραχής και της αποβολής από το βασικό παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη έγινε αρνητικά αποδεκτός από τους επενδυτές».

Επίσης, σε έκθεσή του ο οίκος Moody's η οποία εκτιμά πως το κλείσιμο της ΕΡΤ και η αποτυχία στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων απειλούν την κυβερνητική συνοχή, με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να είναι πλέον ορατό.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, «το κλείσιμο στην ΕΡΤ απειλεί την κυβερνητική συνοχή» ενώ και οι αρνητικές εξελίξεις με τη ΔΕΠΑ, οδήγησαν στο να χαρακτηριστεί η έκθεση «πιστωτικά αρνητική».

Σύμφωνα με τη Moody's, «χωρίς συμβιβασμό μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, το ρίσκο νέων εκλογών αυξάνεται, κάτι που είναι πιστωτικά αρνητικό», ενώ παράλληλα βλέπει και νέα δημοσιονομικά μέτρα στην Ελλάδα, καθώς όπως επισημαίνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έχει βγει εκτός στόχων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή το Χρηματιστήριο βυθίζεται συνεχώς κι εκεί που πριν μερικές ημέρες ήταν κοντά στις 1.200 μονάδες σε λίγο θα χάσει και τις 800 μονάδες. Όσο για τα spreads μετά την εντυπωσιακό αποκλιμάκωση, δείγμα ότι το grexit ήταν πλέον παρελθόν, άρχισαν και πάλι να παίρνουν την ανηφόρα δείχνοντας ότι η ανησυχία επέστρεψε για τα καλά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fitsoulas avatar
  fitsoulas 17/06/2013 18:21:28

  Βλακείες για να πουλήσουν φύλλα. Σήμερα θα λυθεί το θέμα και αύριο θα γράφουν πάλι για το success story.

 2. SotR avatar
  SotR 17/06/2013 18:28:00

  Ω ,τι εκλεπτυσμενο , "από τις ανεπτυγμένες στις αναδυόμενες" . Κοινώς τρικοκοσμική !

  • SotR avatar
   SotR @ SotR 17/06/2013 18:34:32

   Διόρθωση "τριτοκοσμική"

 3. ramoq avatar
  ramoq 17/06/2013 18:54:58

  Η τρικομματική δεν πλήττει τον τουρισμο με τη στάση της ?
  Πάνω που δεν κουνιέτε φύλλο και όλοι περιμένουμε τουρίστες μπάς και σωθούμε πάει και κλεινει την ΕΡΤ και βρίσκουν ευκαιρία όλοι οι "επαναστάτες" να είναι στα καγκελα ... ΕΛΕΟΣ ...
  τώρα έπρεπε να γίνουν όλα αυτά?
  Ποιος θα είναι υπέυθυνος για τα λουκέτα των μικρομεσσαίων τον Οκτώβρη ?

 4. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 17/06/2013 19:32:20

  Η αυτοχειρία είναι μάλλον δεδομένη. Έρχονται εκλογές δυστυχώς...

 5. Zame avatar
  Zame 17/06/2013 21:01:20

  & πως γινεται οι λιγότερο ανεπτυγμένες αγορές του κόσμου αποδείχθηκαν οι πιο ανθεκτικές..?
  σύμφωνα με έκθεση των Michael Patterson και Weiyi Lim.
  κατά την περίοδο τριών εβδομάδων της παγκόσμιας χρηματιστηριακής υποχώρησης, οπότε αφανίστηκαν 1.9 τρισ. δολάρια χρηματιστηριακής αξίας
  οπως λεει εδω http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1816452
  Τι αναπτυξη ειναι αυτη ?
  κατι θυμιζει αυτο..
  ψαχνουν για ιδανικους..(μπιπ)

 6. Zame avatar
  Zame 17/06/2013 21:38:33

  Ετσι διαμορφώνονται οι κατάλληλες συνθήκες..
  για τους ΙΔΑΝΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ με "σκεψεις & μεθοδεύσεις "
  που όχι μόνο να απελευθερώνουν οφειλές κάτω των 200.000 ευρώ,
  αλλά να γίνονται και χωρίς όρια τιμής,
  καθώς, όπως σαφώς τόνισε το ΔΝΤ σε πρόσφατη έκθεσή του, ο περιορισμός που ισχύει σήμερα, που δεν επιτρέπει να βγει ένα ακίνητο «στο σφυρί» σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής του αξίας, δημιουργεί σοβαρές στρεβλώσεις!!! που δεν ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ να ρευστοποιήσουν γρήγορα τα ενέχυρα των δανείων τους..
  ..χμ

 7. Nik avatar
  Nik 17/06/2013 22:33:10

  Δίκιο δεν έχουν; Οποτε είχαμε το πάνω χέρι μόνοι μας τα κάναμε ****.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.