#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/04/2008 21:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιακώβου: με πούλησαν οι φίλοι μου

Δημοσιεύουμε (βλ. στο πρώτο σχόλιο) ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα στην  Εξεταστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου. Ο κ. Ιακώβου αρνείται τα πάντα, αφήνει αιχμές για πολιτικά πρόσωπα και πρώην φίλους του (τύπου Σγουρού) που δεν μίλησαν όλες αυτές τις ημέρες και κατηγορεί την Ομοσπονδία ότι τον «άδειασε».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 09/04/2008 21:32:29

  ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ
  ΥΠΟΜΝΗΜΑ
  του Ιακώβου, προπονητή.
  ------------------------------------------------------
  Από το έτος 1989 είμαι προπονητής των αθλητών και αθλητριών της Ομάδας Άρσης Βαρών. Όλα αυτά τα χρόνια πάλεψα σκληρά για να συμβάλω στην προσπάθεια της Ελληνικής Ομάδας για καταξίωση στα αθλητικά δρώμενα.
  Η αλήθεια, στην υπό κρίση υπόθεση, είναι η εξής :
  Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της Ε.Ο.Α.Β. και γιατρός των Εθνικών Ομάδων Άρσης Βαρών είναι ο γιατρός κ. Ζαφειρίου, με τον οποίον γνωρίζομαι από την πρώτη ημέρα, που ανέλαβε. Κάναμε πολλές συναντήσεις, προκειμένου να οργανωθούμε και να βοηθήσουμε τους αθλητές μας με καθαρά βοηθήματα. (Βιταμίνες και Αμινοξέα). Ο άνω ιατρός μου πρότεινε τα αμινοξέα L-Tyrosine, L-Alanin και Β13 (OROTICO). Σε σχετική ερώτησή μου προς τον ιατρό κ. Ζαφειρίου, πού θα βρούμε αυτά τα αμινοξέα (L-Tyrosine, L-Alanin Β13 (OROTICO), εκείνος μου απάντησε ότι υπάρχουν στην αγορά σε σκευάσματα. Μου πρότεινε, όμως, να παραγγείλουμε τις πρώτες ύλες από κάποια φαρμακευτική αποθήκη, ώστε να είναι πιο καθαρές από πλευράς ποιότητας. Συμφώνησα και έτσι οι αθλητές μας ενισχύθηκαν και με τις άνω βιταμίνες κ.λ.π.
  Οι παραγγελίες εκτελούνταν κανονικά, παραλαμβάνονταν οι πρώτες ύλες και παραδίδονταν στον φαρμακοποιό για να τις παρασκευάζει. Τα παρασκευάσματα έφταναν στα χέρια μας και μετά χορηγούνταν στους αθλητές.
  Περίπου το έτος 2006, δεν θυμάμαι ακριβώς, υπήρχε μεγάλη δυσκολία να ευρεθεί το αμινοξύ Β13 OROTICO, γιατί η εταιρεία, που συνεργαζόμασθε, δεν το εισήγαγε πλέον. Τους τελευταίους μήνες του 2007 απευθυνθήκαμε σ’ έναν γνωστό, τον κ. Π. Κατσέλο, ο οποίος ησχολείτο με την εισαγωγή ειδών διατροφής, ενώ παράλληλα ήταν εκδότης περιοδικού για body building, στον οποίο, μάλιστα, είχα παραχωρήσει συνέντευξη προ τετραετίας και έτσι γίναμε γνωστοί.
  Επικοινωνήσαμε με τον κ. Π. Κατσέλο και του ζητήσαμε το αμινοξύ B13 OROTICO, το οποίο, όμως, δεν το γνώριζε, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να μας το προμηθεύσει.
  Μετά από μικρό χρονικό διάστημα ο κ. Π. Κατσέλος μας ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι βρήκε το αμινοξύ B13 OROTICO μέσω internet, από μια μεγάλη εταιρεία, χωρίς να μας πει ποια είναι αυτή. Καμία παραγγελία δεν πραγματοποιήθηκε τότε.
  Προς τα τέλη του 2007 παραγγείλαμε τα αμινοξέα για να τα χορηγήσουμε στους αθλητές μας, όπως κάναμε παλιά. Υπήρχε άλλωστε σχετική εισήγηση του γιατρού κ. Ζαφειρίου από το έτος 2006. Συνεννοηθήκαμε, αφού παραλαμβάνονταν από τον κ. Π. Κατσέλο, να αποστέλλονταν στο φαρμακείο του κ. Χρήστου Γιουρτουμά, για να γίνουν κάψουλες. Πράγματι επικοινωνήσαμε με τον κ. Π. Κατσέλο και για πρώτη φορά του παραγγέλθηκε μισό κιλό από τα εξής αμινοξέα : L-Tyrosine, L-Alannin και Β13 OROTICO. Με την παράδοση των αμινοξέων διαπιστώθηκε για πρώτη φορά ότι αυτά ήρθαν στην Ελλάδα από μια Κινεζική Εταιρεία. Πράγματι, μόλις παρελήφθησαν από τον κ. Π. Κατσέλο, παρεδόθησαν μέσω της προπονήτριας Μαρίας Χριστοφορίδου, στον φαρμακείο του κ. Γιουρτουμά με όλα τα συνοδευτικά πιστοποιητικά έγγραφα της ως άνω Κινεζικής Εταιρείας.
  Αφού έγιναν κάψουλες, χορηγήθηκαν στους αθλητές και στις αθλήτριες της άρσης βαρών, οι οποίοι προετοιμάζονταν για του Αγώνες Επιλέκτων Αθλητών, που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2008. Στους αγώνες αυτούς 10 από τους αθλητές μας ελέγχθηκαν και τα τεστ ντόπινγκ ήταν αρνητικά. Κατά συνέπεια η πρώτη παρτίδα που λάβαμε από την συγκεκριμένη εταιρεία της Κίνας ήταν αξιόπιστη. Θέλω να επισημάνω ότι τον Ιανουάριο 2008 από την Κύπρο ενημέρωσα τον κ. Ζαφειρίου, ότι εδόθησαν αμινοξέα στους Αθλητές, σύμφωνα με τις παλαιότερες και πάγιες εισηγήσεις του. Αυτός ενημέρωσε με τη σειρά του και τυπικά την Ομοσπονδία.
  Ο Κατσέλος μας παρέδωσε άλλη μια μικρή ποσότητα αμυνοξέων. Η άνω ποσότητα συνοδευόμενη με τα έγγραφα, που πιστοποιούσαν τη σύνθεσή της, μέσω του κ. Γραμματικόπουλου, εστάλησαν στον κ. Γιουρτουμά για να γίνουν κάψουλες. Γύρω στις 15 με 16 Φεβρουαρίου 2008 μοιράσθηκαν στους αθλητές.
  Την 7η Μαρτίου, μετά από χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών από την ημέρα χορήγησης των άνω σκευασμάτων στους αθλητές, έγινε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και την WADA ντόπινγκ τεστ. Άμεσα ανταποκριθήκαμε στον έλεγχο αυτό για εξέταση.
  Το βράδυ της 4ης Απριλίου 2008 δέχθηκα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, κ. Ν. Σκιαδά, ο οποίος μου ζήτησε να μεταβώ κατεπειγόντως στην Ομοσπονδία. Εκεί με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι 11 από τα 13 δείγματα ούρων των αθλητών και αθλητριών, στα οποία διενήργησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία και WADA ντόπινγκ κοντρόλ στις 7 Μαρτίου, ήταν θετικά, ενώ μόνο τα δύο ήταν αρνητικά. Οι 2 αθλητές, που δεν ήταν θετικοί στον έλεγχο ντόπινγκ, δεν έλαβαν τις βιταμίνες και τα αμινοξέα, λόγω τραυματισμού τους.
  Αδυνατώντας να πιστέψω τι είχε συμβεί, καθόσον τόσο εγώ, όσο και ο γιατρός, ποτέ δεν χορηγήσαμε απαγορευμένες ουσίες στους αθλητές μας, γνωρίζοντας και υπακούοντας στους νόμους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, της WADA, του Ε.Σ.Κ.ΑΝ. και της Ολυμπιακής Επιτροπής, έσπευσα να μιλήσω με τον Π. Κατσέλο, για να μου δώσει εξηγήσεις. Ο κ. Π. Κατσέλος ορκιζόταν στο παιδί του ότι δεν είχε ιδέα και ότι σίγουρα ήτανε λάθος των Κινέζων.
  Πράγματι μετά από 3 ημέρες ο κ. Π. Κατσέλος με ενημέρωσε για λάθος της Κινεζικής Εταιρείας “Auspure”, η οποία αντί των ουσιών, που παραγγείλαμε, μας έστειλε ένα μείγμα L-Tyrosine, το οποίο προοριζόταν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.
  Σας προσκομίζω 2 επιστολές που έλαβε με e-mail ο κ. Π. Κατσέλος από την Κινεζική Εταιρεία, με τις οποίες αναγνωρίζουν το τραγικό λάθος τους.
  Τέλος, ρητά και κατηγορηματικά δηλώνω, ότι επί 19 έτη, που είμαι Ομοσπονδιακός Προπονητής, ουδέποτε χρησιμοποίησα ουσίες παράνομες. Όποια σκευάσματα χορηγούνταν στους αθλητές ήταν σε γνώση -πάντοτε- των εκάστοτε διοικήσεων της Ομοσπονδίας και υπό την απόλυτη έγκρισή των. Αισθάνομαι βαθιά θλίψη για την συμπεριφορά ορισμένων παραγόντων (νυν και τέως) της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, οι οποίοι σιωπούν σ’ αυτήν την άθλια κατασυκοφάντηση, που δέχομαι.
  Αθήνα, 9 Απριλίου 2008

 2. Greek Rider avatar
  Greek Rider 09/04/2008 22:03:15

  Αυτό είναι αλήθεια, λες και δεν ήξεραν οτι οι αθλητές (σε όλα τα αθλήματα) είναι οι μεγαλύτεροι μαστούρηδες..

 3. wert01gf avatar
  wert01gf 09/04/2008 22:32:26

  Τον Μάκη είχε φίλο;

 4. Factorx avatar
  Factorx 09/04/2008 22:59:12

  Αποπομπή για τα "νέα" κρούσματα
  Σε φιάσκο κατέληξε η προαναγγελία ανακοινώσεων για πέντε νέα κρούσματα ντόπινγκ από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής, καθώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΕΣΚΑΝ την Τετάρτη αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για γνωστές περιπτώσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Μετά το σάλο που ξέσπασε και κατόπιν θέματος που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Λιάπης ζήτησε το απόγευμα την παραίτηση του αντιπροέδρου, καθηγητή Αστέριου Δεληγιάννη, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά

 5. Δωστε ντοπα στον Σημιτη avatar
  Δωστε ντοπα στον Σημιτη 10/04/2008 00:53:53

  "Αρτος και θεάματα". Κάτι ήξεραν οι Ρωμαίοι, που εν πάση περιπτωσει ήταν και πιο κυνικοί. Τα'λεγαν ευθέως τα πράγματα. Ετσι, το sitius, altius, fortius (επίσης Λατινικά), έγινε ντόπα, προκειμένου να δοθεί "άρτος και θέαμα" στον λαουτζίκο. Γιατί πως αλλοιώς θα σταθεί στα πόδια του το "Ολυμπιακό παρακράτος", το οποίο -αδέλφια- μην ξεχνάτε ότι πριν από τέσσερα χρόνια έκανε, με τους ντόπιο κατεστημένο, και την κυρία Γιάννα βέβαια, την ακριβότερη, έως τότε, Ολυμπιάδα.

  Γιατί τώρα ξαφνικά πέφτουμέ από τα σύννεφα, όταν έβαλαν βαθιά το χέρι τους στην τσέπη του ελληνικού λαού και μας ρήμαξαν, προκειμένου, άλλος να οικοδομήσει τις μωρο-φιλοδοξίες του και άλλος για να τα οικονομήσει; Μήπως απαραίτητη προϋπόθεση διατήρησης αυτής της φασιστο-συντεχνίας, των "αιωνίων", δεν είναι ο "άρτος και τα θεάματα"; Και πως θα μπορούσε να γίνει αυτό χωρίς την ντόπα; Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος δεν κινήθηκε και το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη; Στο ίδιο πλαίσιο δεν κινήθηκε και η ΝουΔουλα, που αίφνης τέσσερα χρόνια μετά θυμήθηκε ότι η ντόπα ζεί και βασιλεύει;

  Και για να ξηγιόμαστε πεντακάθαρα μάγκες, εγώ ως αθλητής της άρσης βαρών στη μεταπολίτευση, σε πολύ μεγάλο σύλλογο της Αθήνας, θυμάμαι ότι ήδη από τότε ντοπάρονταν οι πρωταθλητές. Με εκείνα τα πρωτόγονα χάπια που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή. Οπως και να'χει, έχετε δεί καμμιά Ολυμπιάδα, πριν από την οποία να μην έχει σκάσει σκάνδαλο ντόπινγκ; Δεν υπάρχουν πρωταθλητές που να μην ντοπάρονται.

  Το ερώτημα που έχω εγώ είναι πως αποκαλύφθηκε η ελληνική Εθνική; Ξέρουμε όλοι ότι η "επιτυχία" ενός προπονητή είναι να ντοπάρει τους αθλητές του κατά τέτοιον τρόποομ, ώστε όταν γίνει ο έλεγχος να μην ανιχνευθούν οι ουσίες. Τώρα, πως την πάτησαν; Μήπως τους κάρφωσαν; Κι'αν ναι ποιός; Ξένες, ανταγωνιστικές ομάδες (φυσικό είναι) ή άλλοι; Να μην ξεχνάμε τέλος ότι οι πολυεθνικές αθλητικών ειδών χτίζουν τις βρώμικες αυτοκρατορίες τους πάνω στα ρεκόρ των αθλητών. Και αυτές είναι που κάνουν τα στραβά μάτια στο ντόπινγκ, αλλά και αυτές είναι που συχνά αποκαλύπτουν ντοπαρισμένους αθλητές που έχουν συμβόλαια με ανταγωνίστριες εταιρείες. Είναι πολλά τα λεφτά Αρηηηηηηηηηηηη!!!!!!!!!!!

 6. polytexnitis.blogspot.com avatar
  polytexnitis.blogspot.com 10/04/2008 11:58:29

  Και τι να πουν οι "φίλοι" του; "Καλά έκανε ο Ιακώβου" ή "τα ξέραμε και μεις" ;

 7. Swell avatar
  Swell 10/04/2008 13:53:03

  Τώρα ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕ!

 8. ΙΑΚΩΒΟΣ avatar
  ΙΑΚΩΒΟΣ 10/04/2008 19:53:17

  Οποιοι τότε νοιωσαν εθνικά υπερήφανοι τωρα ας νοιωσουν εθνικα συντετριμμένοι. Ολα ενα θέαμα είναι για να ξεχνάμε το πόνο μας . Αυτοί που μας δίνουν το θέαμα αλλοι κονομάνανε αλλοι το κανουνε για το κέφι τους αλλοι για τη δόξα και την αναγνωρισιμότητα. Εμας τους πολλούς τι μας νοιάζει αφου μόνο βλέπουμε . Μωρε ας βγούν και με δυό κεφάλια αρκει ναναι επιλογή τους

 9. παλιό γκαρσόνι (πρώην Ταραμοποιός) avatar
  παλιό γκαρσόνι (πρώην Ταραμοποιός) 11/04/2008 01:57:02

  Η διάρκεια σκοτώνει τον παίκτη. Είτε στο καζίνο είτε στον έρωτα!

  Έπρεπε να φύγει "μέσα στη δόξα" το 2004.

  Τουλάχιστον πρόσφερε μάθημα σε άλλους: χτύπα και φύγε!

 10. παλιά γκαρσόνα (πρώην Τσιρλιπιπιλίντερ) avatar
  παλιά γκαρσόνα (πρώην Τσιρλιπιπιλίντερ) 11/04/2008 02:07:56

  Ο άνδρας, από τον όγκο του, από τον ήχο που έκανε στο διάβα το κορμί του, από τον αέρα που άρπαζε για να αναπνεύσει, από τη φωνή που έβγαζε κι το αποτέλεσμα που είχε, ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ - ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΣΕΒΑΣΜΟ & ΔΕΟΣ.

  Με το mail και το "λάθος", με το "θα πάρει και τους άλλους μαζί του", ξεφούσκωσε. Από γίγαντας, με γυναικάκια του 1,52 ύψος, μπορεί να ταξινομηθεί.

  Επομένως, όλοι οι "ψηλότεροι" ας δείξουν μεγαλοψυχία κι έλεος. Ας τον αφήσουν να αποχωρήσει ήσυχα από το προσκήνιο.

  ΥΓ Yπάρχει πθανότητα να είναι εσωκομματικό χτύπημα; Mήπως ήθελε να πολιτευτεί με το Πασοκ , ποντάροντας στις ψήφους του χώρου της ομοσπονδίας άρσης βαρών και να τον εκτέλεσε στην ψύχρα ανταγωνιστής του;

 11. Άκαβλος avatar
  Άκαβλος 11/04/2008 02:20:37

  > Factorx Says:
  >Μετά το σάλο που ξέσπασε και κατόπιν θέματος που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Λιάπης ζήτησε το απόγευμα την παραίτηση του αντιπροέδρου, καθηγητή Αστέριου Δεληγιάννη, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά


  Για στάκα!
  Ο Σεβαστής δεν ήταν που κάλυπτε ή μισοκάλυπτε ή ψιλοκάλυπτε, την υπόθεση Κεντέρη & Θάνου; Αυή η εντύπωση μου έχει μείνει από τα τότε τηλεοπτικά προβληθέντα. Στάση υπέρ των αθλητών, δηλαδή έμμεσα υπέρ του ντόππινγκ τους - υποθέτω και υπέρ άλλων φίλων του που θα πιάνονταν.

  Και αυτός ο τύπος παραμένει ακόμα σε πόστο στη διαχείριση δημόσιων πραγμάτων; Συνδιαλέγονται μαζί του οι υπουργοί και παίρνουν αποφάσεις που βασίζονται σε εισηγήσεις του;

  Νομίζω πως ο ελληνικός λαός έπρεπε να είχε ζητήσει ήδη την παραίτηση του Λιάπη και του Ιωαννίδη - και αυτό θα έπρεπεβ να το είχε διαισθανθεί ο πρωθυπουργός. Έχει κάποιος εύκαιρη την καταγγελία στη ΦΙΜΠΑ της ΤΣΕ ΕΣ ΚΑ Μόσχας με την ομαδική δηλητηρίαση παικτών της πριν τον αγώνα με ομάδα του Ιωαννίδη;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.