05/12/2009 00:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θυμώστε γιατί …χανόμαστε

Όσοι υποφέρουν στο χώρο εργασίας τους και δεν αντιδρούν, κινδυνεύουν να υποστούν καρδιακή προσβολή ή να πεθάνουν από καρδιακά προβλήματα, δυο φορές περισσότερο από όσο αυτοί που ξεσπούν. Αυτό ανακάλυψαν οι επιστήμονες μετά από μακροχρόνια παρακολούθηση ομάδας εργαζομένων. Όσοι τα κρατάνε μέσα τους, υποφέρουν από υψηλή πίεση, καρδιοαγγειακά  προβλήματα, και γενικά αρρωσταίνουν περισσότερο. Οι μηχανισμοί που επιδρούν, είναι ακόμη άγνωστοι, αλλά οι γιατροί πιστεύουν ότι ο θυμός που δεν βρίσκει διέξοδο υποσκάπτει την υγεία.

Σουηδοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης ακολούθησαν 2.755 άρρενες εργαζόμενους από το 1993 έως το 2003. Τους μέτρησαν τη πίεση, τη σωματική μάζα, τα επίπεδα χοληστερόλης, και τους ρώτησαν  για το πώς αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες στην εργασία τους. Κατέγραψαν τις μεθόδους που ακολουθούσαν οι συγκεκριμένοι άνδρες σε περίπτωση εργασιακής σύγκρουσης, και αν υπέφεραν από πονοκεφάλους ή άλλα συμπτώματα. Στα 10 χρόνια που μεσολάβησαν, σημειώθηκαν 47  θάνατοι λόγω καρδιακών νοσημάτων. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως αυτοί που δεν διοχέτευαν κατάλληλα το θυμό και την αγανάκτησή τους, αλλά τα κρατούσαν μέσα τους, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από καρδιακή νόσο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Anonimi avatar
  Anonimi 05/12/2009 01:23:25

  Καλά κάνω λοιπόν και τους μπινελικώνω όλους στο γραφείο. Να 'σαι καλά Φακτοράκο, ησύχασα τώρα.

 2. Edo avatar
  Edo 05/12/2009 01:37:50

  Μόνο να οργανωθούμε λίγο παιδιά, γιατί κατά πως λέει το ανέκδοτο έχω φάει δέκα και δεν έχω ρίξει κανένα. Χαχααχ Προτείνω να θυμώνουμε και να εκτονωνόμαστε συλλογικά, γιατι αν τσακωθούμε με τα αφεντικά και τα πλακώσουμε στο ξύλο, μάλλον προηγουμένως θα πρέπει να΄χουμε βρεί άλλη δουλειά. Απόλαυση θα'ταν όμως, ε;

 3. Fathan avatar
  Fathan 05/12/2009 08:34:21

  Συμφωνώ , αλλά η εκτόνωση μπορεί να γίνει και με γέλιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.