#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/03/2011 13:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θυμάται τι μας έλεγε για την διαφθορά ο κ. Παπανδρέου;Μέχρι το 2009, κάθε φορά που έβγαινε μια έκθεση για τη διαφθορά ή για τον δημόσιο τομέα, η τότε αξιωματική αντιπολίτευση, νυν κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έβγαινε στα παράθυρα και κατήγγειλε τη Νέα Δημοκρατία και τους υπουργούς τους. Ότι είναι ανίκανοι, ότι δεν κάνουν τίποτε, ότι διέλυσαν την κρατική μηχανή, ή ακόμη και αιχμές για διαφθορά.

Όχι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είναι άμοιρη ευθυνών για το χάλι της χώρας και ειδικά του κρατικού μηχανισμού, ωστόσο, αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά η υποκριτική στάση του ΠΑΣΟΚ.

Την Τρίτη λοιπόν δύο έρευνες ήρθαν σαν καθρέπτης για να δει η κυβέρνηση το αποκρουστικό της πρόσωπο. Και ίσως για να καταλάβει ότι όλα όσα έλεγε για μεγάλες αλλαγές στο κράτος και για πάταξη της διαφθοράς, είναι λόγια του αέρα. Διαφθορά και κακοδιοίκηση είναι πολυετή φαινόμενα στην ελληνική κοινωνία. Αγγίζουν κράτος, πολιτικούς, πολίτες και χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας για να αλλάξει κι αυτή η χώρα προκειμένου να μη βουλιάξει. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του κ. Παπανδρέου καίγονται εύκολα.

Η ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για ακόμη μια φορά είναι κόλαφος για το κράτος και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον πολίτη. Οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί σημαντικά ενώ το θαύμα του έχει κάνει το Μνημόνιο και η οικονομική κρίση. Μεγάλος αριθμός πολιτών έσπευσε στο Συνήγορο ζητώντας του βοήθεια προκειμένου να γλιτώσουν την έξωση ή ακόμη και οικονομική αρωγή.

Καθυστερήσεις πληρωμών, προβλήματα λειτουργίας υπηρεσιών λόγω ελλιπούς στελέχωσης σε συνδυασμό με το κύμα συνταξιοδοτήσεων, μειωμένες υπηρεσίες πρόνοιας, καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων και στην παροχή άλλων κοινωνικών δικαιωμάτων, ανατροπή προσδοκιών για πρόσληψη επιτυχόντων σε διαγωνισμούς, είναι ορισμένα από τα θέματα που κυριάρχησαν το 2010.

Φυσικά οι πολεοδομίες αποτελούν τη νούμερο ένα προβληματική και διεφθαρμένη υπηρεσία.

Ακόμη πιο αποκαλυπτική είναι η έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου για τη διαφθορά που θα καταπολεμούσε ο Γ. Παπανδρέου. Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά:

Η διαφθορά θεωρείται το πρώτο και σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας και στην Αττική (33,5%) και στην Κεντρική Μακεδονία (36,3%).

Σχεδόν 8 στους 10 ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι όταν σκέφτονται τη λέξη διαφθορά τα τελευταία χρόνια τους έρχονται αυτόματα στο νου υποθέσεις όπως το Βατοπαίδι, η Ζήμενς και το Χρηματιστήριο.

Περισσότεροι από 8 στους 10 ερωτηθέντες της Αττικής, ενώ σχεδόν 9 στους 10 ερωτηθέντες της Κ. Μακεδονίας, δεν πιστεύουν ότι τελικά θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τα σκάνδαλα.

Ως «ανεπίσημο» τρόπο επίλυσης προβλημάτων σε σχέση με το δημόσιο τομέα, οι περισσότεροι ερωτηθέντες αντιλαμβάνονται τις χάρες και τα ρουσφέτια.

Το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν είναι ηθικά λάθος να δίνει κάποιος χρήματα ή δώρα σε δημόσιους λειτουργούς προκειμένου να καταφέρει να βρει το δίκιο του, εάν είναι αυτός ο μόνος τρόπος να πετύχει αυτό που θέλει.

Περισσότεροι από 8 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν χρήματα σε δημόσια υπηρεσία προκειμένου να προχωρήσουν οι υποθέσεις τους.

Το 49% των ερωτηθέντων στην Αττική και το 47% στην Κεντρική Μακεδονία, πιστεύει ότι ένας δημόσιος υπάλληλος, στον οποίο θα προσφέρονταν ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα κάποιου πολίτη, θα το έπαιρνε επειδή «όλοι αυτό κάνουν». Στην Αττική, το 17% του δείγματος θεωρεί ότι ο υπάλληλος θα είχε ενδοιασμούς, ενώ για την Κεντρική Μακεδονία το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 19%. Πολεοδομία, βουλευτές, ΜΜΕ και εφορίες αλλά και συνδικαλιστές είναι οι πιο διεφθαρμένοι.

Σχεδόν 8 στους 10 ερωτηθέντες της Αττικής, ενώ περισσότεροι από 8 στους 10 ερωτηθέντες της Κ. Μακεδονίας, πιστεύουν ότι το φαινόμενο της διαφθοράς στους βουλευτές είναι διαδεδομένο.

Άραγε τα διαβάζει αυτά ο πρωθυπουργός ή είναι απασχολημένος με το να διορθώνει τα… διαγωνίσματα των υπουργών;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Taxydromos avatar
  Taxydromos 30/03/2011 14:09:34

  Μεγάλη φιαφθορα στα ΕΛΤΑ , αν και υπάρχουν πολλές καταγγελίες για την υπηρεσία ελέγχου δεν ιδρώνει κανένας . Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο συνδικάτο από τις παλινωδιες μιας αβουλης διοίκησης που αγεται και φαιρεται από τον ονομαζομενο Σουλτανο και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στις βαρύγδουπες δηλώσεις της προηγούμενου υπουργού Μεταφορων για 84 golden boys

 2. Κρητικός avatar
  Κρητικός 30/03/2011 14:10:35

  Ερωτηση:
  Γιατί ο κος Τσουκάτος είναι ακόμη έξω?
  Καί λέω τον κον Τσουκάτο επεδή ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι πήρε χρήματα απο την ΖΗΜΕΝΣ (ανεξάρτητα απο το τι τα έκανε).
  ΤΟΣΟ ΤΡΥΠΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?
  Ακόμη περισότερο
  ΓΙΑΤΙ Ο κος ΣΑΜΑΡΑΣ (που προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να αποτελεί πλέον μια ελπιδοφόρα εκδοχή) ΔΕΝ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ?
  ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.

 3. xriteo avatar
  xriteo 30/03/2011 17:32:55

  Παω στοιχημα μετα την χειραψια ο ΓΑΠ ειχε τεσσερα δαχτυλα!!!!!

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/03/2011 17:35:03

  εγω να θυμισω οτι εκαναν σθεναρη αντιπολιτυυση για την Κερατεα !!!! επι ΚΚ !!...

  ΠΠ

 5. xriteo avatar
  xriteo 30/03/2011 17:49:06

  Δεν σε πιστευω. Ορκισου.Δεν μπορει,θα το ειχε πει η Τρεμη, και ο Ντερμπεντερης.

 6. SAS avatar
  SAS 30/03/2011 18:35:19

  Πρέπει να καταλάβουμε ότι η διαφθορά και ο τρόπος που την αντιμετωπίζει ο πολίτης είναι της περισσότερες φορές ζήτημα επιβίωσης . Για να εξηγηθώ , όταν το παιδί σου είναι άρρωστο στο νοσοκομείο , όταν είναι άνεργο για μήνες ή χρόνια , όταν η δουλειά σου καταστρέφεται επειδή περιμένεις ένα κωλόχαρτο που δεν θα δεί κανείς και υπάρχει μόνο για να σε ταλαιπωρεί , όταν γύρω σου υπάρχει ο νόμος της ζούγκλας τότε και φακελάκι θα δώσεις και στο γραφείο του βουλευτή θα περιμένεις και την δημόσια υπηρεσία θα πληρώσεις και θα σου φανεί φυσιολογικό . Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν υπάρξει τιμωρία σε υψηλό επίπεδο , αν δεν σταματήσει η ατιμωρησία και η ασυλία των πολιτικών δεν θα αλλάξει τίποτα . Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν από πάνω προς τα κάτω και όχι το αντίθετο .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.