«Θρίλερ» με τις εκλογές: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
15/09/2015 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Θρίλερ» με τις εκλογές: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσονται οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, με συνεχείς ανατροπές στις δημοσκοπήσεις που βλέπου το φως της δημοσιότητας.

Στις δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη, αυτή της Pulse Για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και αυτή της Data RC για λογαριασμό της εφημερίδας Πελοπόννησος, η ΝΔ εμφανίζεται με οριακό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται πλέον να διεκδικεί την τρίτη θέση στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση της Pulseγια το Action24, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 0,5%.

Πιο αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής (στην παρένθεση, επί των εγκύρων): ΣΥΡΙΖΑ 27% (28%), ΝΔ 27,5% (28,5%), ΧΑ 6,5% (7%), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5% (7%), Ποτάμι 5% (5,5%), ΚΚΕ 5% (5,5%), Λαϊκή Ενότητα 3,5% (3,5%), Ένωση Κεντρώων 2,5% (3%), ΑΝΕΛ 2% (2,5%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Pulse καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ, καθώς στην προηγούμενη έρευνα την περασμένη Τρίτη, η διαφορά ήταν 0,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται του Βαγγέλη Μειμαράκη με 36% έναντι 34%.

Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης κερδίζει τον κ. Τσίπρα στις απόψεις ότι διασφαλίζει περισσότερο τη σταθερότητα της χώρας, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, και την ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ. Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται στα θέματα διασφάλισης της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και στην διαπραγμάτευση του χρέους.

Σε δημοσκόπηση της Data RC για λογαριασμό της εφημερίδας Πελοπόννησος, το προβάδισμα της ΝΔ ανέρχεται στο 0,8%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου (στην παρένθεση, επί των εγκύρων) τα κόμματα λαμβάνουν: ΝΔ 27,1% (32,7%), ΣΥΡΙΖΑ 26,3% (31,7%), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,7% (6,9%), ΧΑ 5,5% (6,7%), ΚΚΕ 5,2% (6,3%), Ποτάμι 4,7% (5,6%), Λαϊκή Ενότητα 2,7% (3,2%), ΑΝΕΛ 2,6% (3,2%), Ένωση Κεντρώων 2,6% (3,1%). Άκυρο ή λευκό δηλώνει ότι θα επιλέξει το 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,8%.

Το 58,4% των ερωτηθέντων εκτιμά πάντως ότι νικητής των εκλογών θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 28,1% πιστεύει το ίδιο για τη ΝΔ.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδεικύεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 48,2% θετικές γνώμες, ενώ ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 39,3% και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 38,7%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι ο κ. Μεϊμαράκης με 40% και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας 39,6%, ενώ «κανένας» δηλώνει το 18,1%.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η έρευνα της DATA RC ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου, δύο μέρες μετά το πρώτο ντιμπέιτ και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν το ντιμπέιτ μεταξύ των Τσίπρα-Μεϊμαράκη.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kromanos avatar
  kromanos 15/09/2015 15:40:20

  ο αλέξης στηρίζεται σε γερές βάσεις.. http://wp.me/p5N5EW-dH

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ kromanos 15/09/2015 16:33:15

   ΔΥ και παλίοι Πασόκοι

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ουδέτερος 15/09/2015 21:45:50

    Σωστό. Να προσθέσω και όσους βλέπουν ακόμη Λαζόπουλο.

 2. metronomos avatar
  metronomos 16/09/2015 11:25:55

  Ποιοί θα ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ τον ΣΥΡΙΖΑ ? Δεν μπορώ ούτε να πιστεψω αλλα ουτε να αγνοησω τις δημοσκοπήσεις. Δεν μου δινουν όμως στοιχεία. Επαρχιώτες ή Πρωτευουσιάνοι ? Γειτονιά ή Κέντρο ? Προάστεια ή «Λαϊκές» συνοικίες ? Νέοι ή μεσήλικες ή γέροι ? Του δημοτικού ή με PhD ? ΔΥ ή ιδιωτευοντες ? Βιοτέχνες ή Executives ? Ιδιωτικοί υπάλληλοι μαγαζιών / βιοτεχνιών / εταιρειών ή Υπάλληλοι ΔΕΚΟ ? ΒΑΘΥ ΣΚΟΤΑΔΙ & ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ. Βλέπω όμως κάτι τύπους καλά «καβαντζωμένους» (με ιδιοκτησία αποκτηθείσα επι πασοκ, 2η ιδιοκτησία – εξοχική αποκτηθείσα επι ….πασοκ, ταξιδια στο εξωτερικό μεσα στην κρίση, διακοπές, ταξιδάκια στο εσωτερικό, SUV > 2000cc, κλπ.), χαλαρά εργαζόμενους ή συνταξιούχους στον δημόσιο τομέα, ελαφρώς συνδικαλιζόμενους, ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟΥΣ πρώτα για ΠΟΤΑΜΙ μετά για ΤΖΗΜΕΡΟ/ΔΡΑΣΗ και πολύ μετα για ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Ολοι τους ΕΚΤΙΜΟΥΝ τον Κουτσούμπα και την Παπαρήγα. Ολοι στη νεότητα τους ανήκαν στο «προοδευτικό» ρεύμα. Γουστάρουν και τον Λάζο τον εμπαθή. Ζουν και ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ το δυτικό δημοκρατικό φιλελευθερο καπιταλιστικο σύστημα. Ολοι τους έχουν πάει στην Ευρώπη και στην Αμερική κάποια στιγμή. Μπορεί και να έζησαν έξω. ΥΛΙΣΤΕΣ μέχρι το κόκκαλο συσσωρεύουν λίγο-λιγο γυρω τους περιουσία. Στα χρόνια του ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ ΠΑΣΟΚ, βρήκαν απασχόληση – με σύμβαση έργου ή εργασίας – μετά μπορεί να εργάστηκαν σε σεμινάρια ή επιδοτήθηκε η απόκτηση δεξιοτήτων τους, μετα διορίστηκαν, μετα βρηκαν συζυγο από το δημόσιο και ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ και έζησαν επι ΠΑΣΟΚ, αλλα και επι ΝΔ, ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ !! Παραδείγματα «μικρών κερδοφόρων κρατικοδίαιτων "συνεταιρισμών"». Δευτεροβάθμια ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ εφοριακό, Πανεπιστημιακός ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ διοικητικό πολεοδομίας, Δημοτικός υπάλληλος ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ υπάλληλο υπηρεσίας ύδρευσης, ΟΣΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΔΕΗ, ΟΤΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ υπάλληλο υπουργείου, …….κ.ο.κ. ΞΕΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ τοτε….. SUV 2300cc, βίλλες, μεζονέτες, οικόπεδα, μετοχές, καταθέσεις, καθως και δάνεια… δάνεια…. δάνεια για …..ΖΩΗ «OVER THE BUDGET» ! ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΟΠΟ, ΜΟΧΘΟ, ΙΔΡΩΤΑ, ΡΙΣΚΟ, ΚΙΝΔΥΝΟ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ. Ας είναι καλά οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, φοβερά κτιρια να στεγασουν υπουργεία, περιφερειες, δημοτικες αρχες, υπηρεσιες κοινης ωφελειας, πανεπιστημιακά κτιρια, σχολεία, πλατείες, αλανες, μπασκέτες, παγκάκια, γήπεδα,……. ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΔΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΤΙ «ΜΕ ΑΞΙΑ», ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΧΘΕΙ. ΟΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ / ΜΙΣΟΧΑΛΑΣΜΕΝΑ / ΒΡΩΜΙΚΑ / ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ…… ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΗΘΙΚΗ του ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΈΝΤΟΣ" ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΝΑ:
  - Κάνουν τη προσευχή τους και να ευχαριστούν το ΚΡΑΤΟΣ (του πασοκ
  και της νδ) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΤΙΑΞΕ
  - Στηριζουν αυτούς που τους ΕΦΤΙΑΞΑΝ
  - Αισθάνονται ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ για αυτούς που τους ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑΥΤΟ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΑ ΕΠΑΡΧΙΩΤΑΚΙΑ - ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΚΕΙ ΟΤΙ ΓΥΑΛΙΖΕΙ, ΟΤΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΡΤΟ - ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ «ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΞΕΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ». Είναι αυτοί που παλιοτερα ψηφιζαν ΠΑΣΟΚ, αριστερά ή και ΝΔ. Είναι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ του ψευτάκου. Γιατί θέλουν ΕΥΡΩ. Θέλουν ελπίδα για συνέχιση της ζωής τους, όπως και πριν την κρίση. ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ. Στηρίζουν το ανορθολογικό «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» που προδίδει την εθελοτυφλία και στρουθοκαμηλισμό τους. Επιθυμούν διακαώς κρατισμό ως ολοκληρωτικό σύστημα που προστατεύει τον μέτριο και τον αργόσχολο. ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι , με κάποιο τρόπο, με μαλαγανιές , με τον «σοβαρό» κ Σταθάκη , με τον «έντιμο» κ Τσακαλώτο , με την ανοχή του Ολανδρέου, με το ότι ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ GREXIT – ότι και να κάνουν, με ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ (δηλ. φόρους στους ….πλούσιους ??), με το τελείωμα της διαφθοράς – έτσι αφηρημένα και γενικόλογα – ΟΝΤΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ …..ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΕΧΤΟΥΝ, ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ, ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ «Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ» ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (βλεπε alexistsipras declaration “change Europe) – ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟYΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ και άλλα τρελά που θα έφτιαχναν COMEDY SERIES του τύπου Yes Minister. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ.
  ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΙ με τον ψευταράκο στη καρέκλα. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ ΓΥΦΤΟΙ του ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.