27/05/2008 01:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θρίλερ με ηλιέλαιο και συγγενή (άλλου) κυβερνητικού παράγοντα

Θυμάστε που ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, είχε πει δημοσίως ότι δεν φοβάται να φάει ηλιέλαιο; Τότε σκεφτήκαμε ότι πέταξε κι αυτός ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αντίστοιχο εκείνου του κ. Κακλαμάνη, που ως υπουργός Υγείας, την περίοδο της νόσου των πουλερικών, έτρωγε μπροστά στις κάμερες κοτόπουλα. Σκεφθήκαμε επίσης, δεν το κρύβουμε, πως μάλλον κάτι θα ξέρει περισσότερο από μας ο κ. Φώλιας, αφού είναι τόσα χρόνια στα φαστφουντάδικα («Γκούντυ’ς) μαζί με τον αδελφό του, τον Αχιλλέα.

Δυστυχώς το θέμα έχει επιβαρυνθεί πολύ από τότε, εξαιτίας των ατυχών χειρισμών και της κυβέρνησης και του κ. Φώλια, η οποίοι τρέχουν και δεν φτάνουν για να μαζέψουν και τον επικοινωνιακό σάλο και – στην κυριολεξία -το μολυσμένο ηλιέλαιο. Το ζήτημα γίνεται μάλιστα θεαματικά σοβαρότερο, από τη στιγμή που ορισμένες περιοχές της Ελλάδος, όπου έχουν τις εγκαταστάσεις τους εταιρείες στις οποίες αποθηκεύθηκε μολυσμένο ηλιέλαιο, βοούν για την ύποπτη απουσία ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές. Μια τέτοια για παράδειγμα, είναι η Κορινθία, όπου μικροί και μεσαίοι έμποροι και βιοτέχνες αναφέρουν ότι οι αρχές τους έχουν «ξεσκίσει» στους ελέγχους (ορθώς, θα σημειώσουμε εμείς), αλλά δεν κάνουν το ίδιο για ορισμένες μεγάλες εταιρείες.

Εάν πράγματι ισχύει αυτό, σε συνδυασμό με την εντονότατη φημολογία ότι κλιμάκιο των ελεγκτικών αρχών από την Πάτρα, πήγε σε μεγάλη εταιρεία της Κορινθίας, για την οποία υπάρχουν εντονότατες υποψίες για μαζική εισαγωγή ηλιελαίου από την Ουκρανία, και έφυγε άπραγο, τότε εύλογα γεννώνται σοβαρά ερωτηματικά. Εάν σε αυτά προστεθεί και η φήμη (ελπίζουμε να μείνει φήμη και να μην επιβεβαιωθεί ως πληροφορία, αν και πολύ φοβούμεθα περί του αντιθέτου) ότι συγγενικά πρόσωπα κυβερνητικού παράγοντα είναι συμμέτοχοι σε άλλη εταιρεία, στην οποία βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες της εταιρείας που δεν ήλεγξαν τα κλιμάκια των κρατικών αρχών, τότε οι αρμόδιοι για το διατροφικό σκάνδαλο θα πρέπει να δώσουν πλέον σαφείς εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Στην προκειμένη, αρμόδιο είναι το υπουργείο Ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 27/05/2008 01:41:01

  Στην περιοχή μου δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός. Τα λύματα τα πήγαιναν σε ένα μέρος μέχρι που το απαγόρευσε το υγειονομικό. Άρχισαν τώρα να τα πετάνε δεξιά κι αριστερά και δεν πάει κανείς να ελέγξει. Όλοι παίζουν την παλαβή.

  Για ποιους ελέγχους και πράσινα άλογα μου μιλάς λοιπόν? Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι μηχανισμοί εκβιασμών και μόνο.

 2. Sratis avatar
  Sratis 27/05/2008 06:37:49

  .
  =ΟΤΑΝ ΤΡΩΝΕ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ !
  .
  -Έως το Δεκέμβριο θα τρώτε !
  .
  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=903877&lngDtrID=244
  Διατροφικό «θρίλερ»
  Έως το τέλος του έτους οι έλεγχοι σε «ύποπτα» προϊόντα με ηλιέλαιο

  Στην αγορά ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη έως και 7.000 τόνοι ηλιελαίου
  Αθήνα
  Τελευταία ενημέρωση 26/05/08 20:00
  Δείτε το βίντεο...

  Πολλά ενδεχομένως «ύποπτα» προϊόντα περιεκτικότητας ηλιελαίου ενδέχεται να κυκλοφορούν στην αγορά έως το Δεκέμβριο, καθώς οι έλεγχοι από τη μεικτή ομάδα ελεγκτών που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης θα διαρκέσουν έως το τέλος του έτους.

  ............................

 3. Sratis avatar
  Sratis 27/05/2008 07:01:04

  =/chameleon/=
  Το καλύτερο "παράσημο" για τον Βγενόπουλο
  Μια απο τις πρωτοτυπίες που εφάρμοσε στη MIG ο Α. Βγενόπουλος ήταν η θέσπιση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Μετόχων» που -χωρίς να ειναι θεσμικό όργανο- είχε το ρόλο της συγκέντρωσης εκπροσώπων από τους μεγαλύτερους επενδυτές της MIG και τη συμβουλευτική τους παρουσία στη χάραξη της επενδυτικής στρατηγικής του Ομίλου.

  Κάτι που στο εξωτερικο, (στις ΗΠΑ κυρίως) ονομάζεται Advisory Board.

  Αυτή η «Συμβουλευτική Επιτροπή» λοιπόν, έκανε αισθητή την παρουσία της στη χθεσινή συνέλευση της MIG, με μια λιτή ανακοίνωση που έβγαλε προτείνοντας την επανεκλογή του ΔΣ της εταιρείας και σημειώνοντας «τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα απο την αύξηση κεφαλαίου" (σ.σ καθως δεν έχει ακόμη κλείσει όύτε χρόνος).

  «Η Συμβουλευτική Επιτροπή Μετόχων της MIG εκφράζει την ικανοποίησή της για την διοίκηση της εταιρείας την περίοδο απο την δημιουργία της Επιτροπής», προσθέτει.

  Αυτό που εχει ιδιαίτερη σημασία όμως, δεν είναι μόνο τι λένε αλλά ποιοί τα λένε. Διότι μέλη της "Συμβουλευτικής Επιτροπής" είναι μερικά απο τα γνωστότερα ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής, όπως οι Fidelity, Franklin, Tosca, Laxey κ.α.

  Και πώς να έχουν παράπονο όταν γενικώς "έχει καεί το πελεκούδι" στη διεθνή οικονομικο-επενυδτική σκηνή, κι όμως η MIG όχι μόνο έβγαλε μεγάλα κέρδη, άλλα "βλέπει" και τη μετοχή της σε μικρή απόσταση απο την τιμή της αύξησης μετοχικου κεφαλαίου.

  Αυτή την περίοδο μόνο λίγο δεν είναι....

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/05/2008 08:59:39

  σε πρακτικό επίπεδο, για όσους ασχολούνται με την καθημερινότητα στο super market, να αποφεύγετε πατατάκια τσιπς, γαριδάκια κι ο,τιδήποτε ημιέτοιμο ή έτοιμο ενδέχεται να περιέχει αναλώσιμα αυτοκινήτων.

  να μην γίνω κακός, αλλά οι ταβέρνες και τα εστιατόρια είναι ο κατ' εξοχήν τόπος διάθεσης αποβλήτων.

  Συμφωνώ για τον ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών που ανέφερε ο εξάκτινος.

 5. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 27/05/2008 09:41:14

  archaeopteryx,

  άσχετο, αλλά, τώρα που σε βρήκα, γράψε μου στα λατινικά, σε παρακαλώ, εκείνο το φοβερό "... Karabelle ... Chaidonis".

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/05/2008 10:26:31

  νηπιε γέροντα, δεν ξέρω λατινικά...πρέπει να βρώ κανέναν καθηγητή στην Λεόντειο. Το προφορικό σωστό είναι αλλά δεν ξερω πως γράφεται..Θα ψάξω και θα επανέλθω.

 7. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 27/05/2008 11:58:06

  Πολύς σαματάς για το ΤΙΠΟΤΕ. Χαρακτηριστική αντιμετώπιση κρίσεως απο μία Κυβέρνηση αχρήστων αφισσοκολλητών, που έγιναν Υπουργοί.

  ΓΙΑΤΙ

  έφθανε και θα ήταν υπέραρκετή μία και μόνη δήλωση του Πρωθυπουργού και του Φώλια.

  - 'Ελληνες μήν βάζετε στο στόμα σας ό,τι περιέχει ηλίέλαιο. Είναι δηλητήριο και οι συνέπειες μπορεί να φθάνουν μέχρι και στην απώλεια της ζωής σας.

  Γιατί η καθημερινή πιπίλα των πρώτων 15 λεπτών σε κάθε δελτίο ειδήσεων για το ηλιέλαιο απο την Ουκρανία μετατρέπει την όπερα σε οπερέττα. Όπως το ίδιο έγινε και με όλα τα προηγούμενα σκάνδαλα.

  Και έτσι όπως πάει η ιστορία αυτή θα μας πούν στο τέλος ότι και η καλύτερη πίπα γίνεται απο ξύλο ... Ουκρανιάς.

  ΠΕΛΙΑΣ

 8. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 27/05/2008 12:13:34

  ΟΚ, archaeopteryx.

 9. Suhoi avatar
  Suhoi 27/05/2008 12:15:48

  Ανεξαρτήτως του αν κάνουν καλά ή όχι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τη δουλειά τους ή αν τα πάίρνουν, το θέμα που προκύπτει από την ανάρτηση είναι εάν χάρις σε συγγένεια κυβερνητικού στελέχους με πρόσωπα, τα οποία είναι σε εταιρεία που εμπλέκεται στην υπόθεση του ηλιέλαιου, μπλοκαρίστηκαν οι έλεγχοι.

  Ακούγεται έντονα τις τελευταίες ημέρες ότι αδελφός κυβερνητικού παράγοντα είναι σε μιά εταιρεία βιοκαυσίμων, μαζί με πρόσωπα, τα οποία έχουν εταιρεία που φέρεται να έχει κάνει τεράστιες εισαγωγές ουκρανικού ηλιελαίου στην Ελλάδα. Και το χειρότερο. Σε αυτή την εταιρεία, στην Κορινθία, πήγαν ελεγκτές από τον ΕΦΕΤ Πάτρας, αλλά δεν έλεγξαν τίποτε. Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, πρόκειται για καραμπινάτο πολιτικό σκάνδαλο.

  Ουσιαστικά, αποδεικνύεται ότι κυβερνητικά στελέχη κάλυψαν ημετέρους, και άρα, γι'αυτό προσπάθησε το υπουργείο Ανάπτυξης, αρχικώς, να ρίξει στα χαμηλά το θέμα του εισαγώμενου ηλιέλαιου. Διότι υπήρχαν συμφέροντα.

  Και κάτι τελευταίο: Οταν έχει ξεσπάσει ένα μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο και βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, να'χουμε υπόψιν μας ότι ουδείς κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός τολμάει να κλείσει τα μάτια. Κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια και να κλείσει μιά υπόθεση έναντι ανταλλαγμάτων. Μόνον στην περίπτωση που έχει άνωθεν εντολή θα το κάνει. Αυτό είναι κανόνας. Σε άλλες συνθήκες, ναι, θα μπορούσε να το κάνει. Οχι όμως, τώρα, όπως στην υπόθεση του ηλιέλαιου. Αρα, κάτι χοντρό έχει συμβεί στην περίπτωση που αποκάλευψε ο ΦακτορΧ.

 10. bill avatar
  bill 27/05/2008 16:03:20

  Εμείς εδώ στα Γρεβενά που τον ξέρουμε καλά ,γελάμε όταν παίρνετε τον Φώλια στα σοβαρά.
  Το μόνο που τον ένοιαζε είναι να ταιριάζει το μαντηλάκι στο πέτο με το χρώμα της γραβάτας...
  Φαιδρός.

 11. Theodore avatar
  Theodore 27/05/2008 17:39:42

  Γιατι εχετε πεσει στο ουκι με τα σπορελεια; Δεν το ξερατε, οτι ειναι δηλητηρια, ανεξαρτητα απο το αν εχουν μηχανελαια μεσα, η οχι;
  Αν δεν το ξερετε, διαβαστε η ρωτηστε νε μαθετε, ΠΩΣ βγαινει το σπορελαιαο, απο τους διαφορους σπορους,γιατι το ηλιελαιο, οπως και το σογιελαιο, το βαμβακελαιο το καλαμποκελαιο, αλλα και το κραμβελαιο, σπορελαια ειναι ΟΛΑ και για να βγουν, χρειαζεται ΧΗΜΕΙΟ κανονικο.Οργανικοι διαλυτες, που μετα "υποτιθεται" οτι φευγουν με εξατμιση και μενει το ελαιο.Αλλα δε φευγει ολο.
  Γι αυτο και οι καρκινοι και τα εμφραγματα, που κανουν θραυση τα τελευται χρονια.
  Δυστυχως, εσεις, τσιμπησατε το δολωμα, μαζι με το αγγιστρι και πεσατε στη λουμπα της διαφημισης.
  Αφησατε τις γυναικες σας,τον αδυναμο κρικο, να σας βαζουν στο πιατο το θανατο και δεν ειπατε τιποτα.Ηταν μοδα βλεπετε. Το ειπε η χ μαλακω στην τιβι το πρωι, οτι και καλα μονο το σπορελαιο, συγνωμη "φυτικο ελαιο" ηθελα να πω, ειναι καλο για το τηγανι, για τη μαγιονεζα και δεν ξερω για τι αλλο.
  Και ομως. Οταν εφεραν τα "λαδια" αυτα, στη 10ετια του 50, ο κοσμος πηρε αμεσως χαμπαρι τι πηγαν να του βαλουν στο πιατο και τα σνομπαρησε κανονικα.
  Μονο κατι παμπτωχοι, η ηλιθιοι, η τσιγκουνηδες ταβαλαν στο τραπεζι τους. Οι αλλοι, αν και αυτοι δεν ηταν πλουσιοι, καταλαβαν, οτι καλυτερα να κοψουν κατι αλλο, παρα να βαλουν τα δηλητηρια να ταισουν τα παιδια τους.
  Σημερα ομως;Μα σημερα ειμαστε in. Τι θα φαμε, λαδι; Πφφ!Tres banal.Και πως θα μαγειρεψουμε τα διαφορα "ευγενη" φαγητα, που μας συστηνει η καθε χαμουρα το πρωι;Τι διαολο, φασολια θα φαμε και φακες και φαβα και ρεβυθια, που ταισαν γενεες Ελληνων,μαζι με τις ελιτσες, τα κρεμμυδια και τη φετα;
  Πανε αυτα. Τωρα, μονο κρεμα γαλακτος και ζαμπον, παντου. Και η χοληστερινη στο κοκινο. Και το ανοσοποιιητικο στο διαολο.
  Και μετα, η πληρωμη. Ενας "μικρος,τοσος δα, καρκινος", ενα "εμφραγματακι" και εν τοπω χλοερω ο Γιακουμης.
  Ας προσεχε. Δεν ηξερε, δε ρωταγε;

 12. Sratis avatar
  Sratis 27/05/2008 18:30:33

  ΑΝΤΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ , Ο ΕΠΩΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΣ "Mikoyan"

  Το Mikoyan MiG-29 (ρώσικα: МиГ-29) είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος σχεδιασμένο στη Σοβιετική Ένωση για το ρόλο αεροπορικής υπεροχής. Αναπτύχθηκε την δεκαετία του 1970 από το σχεδιαστικό γραφείο Μικογιάν και μπήκε σε υπηρεσία το 1983. Παραμένει σε υπηρεσία με τη Ρωσική πολεμική αεροπορία και σε πολλά άλλα κράτη.

 13. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 28/05/2008 21:40:18

  H πιο κάτω είδηση λέει πολλά περισσότερα απο όσα έχουμε γράψει για ελεγκτικούς μηχανισμούς και ελέγχους σε ηλιέλαιο με ή χωρίς ορυκτέλαιο, σε νοθευμένο λάδι εληάς με ηλιέλαιο στην Μεσσηνία και για ελεγκτικούς μηχανισμούς και ελέγχους όσων μπαίνουν στην χώρα μας. Απο έμψυχο έως άψυχο υλικό. Υπάρχουν άραγε μετρητές Geiger στα σύνορά μας; Μήπως μολύνθηκε κανείς;

  Την είδηση αυτή διαβάζουμε σήμερα στο in.gr

  Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος των υπαλλήλων του Τελωνείου Ευζώνων, που τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής φέρονται να άφησαν να περάσει στην Ελλάδα από την ΠΓΔΜ, φορτηγό το οποίο μετέφερε σίδερα με ραδιενεργό υλικό, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπόμπολης.

  Η διενέργεια της έρευνας θα γίνει από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, Ειρήνη Χρυσογιάννη. Ήδη για την υπόθεση έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

  Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, το φορτηγό, κατά την είσοδό του στην Ελλάδα, πέρασε από έλεγχο για ενδεχόμενη ύπαρξη ραδιενεργού υλικού. Αν και υπήρξε ένδειξη ειδικών μηχανημάτων για ποσότητα ραδιενέργειας, οι υπάλληλοι του τελωνείου δεν αξιολόγησαν σωστά το περιστατικό, επιτρέποντας στο όχημα -που έφερε πινακίδες της γείτονος χώρας- να περάσει στο ελληνικό έδαφος.

  Ύστερα από ελέγχους του κλιμακίου της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας επιβεβαιώθηκε ότι, το φορτίο είχε ραδιενεργά υλικά. Από το επικίνδυνο φορτίο ελήφθη και δείγμα, που εστάλη για εργαστηριακές αναλύσεις στον «Δημόκριτο».

  Τελικά, το φορτηγό επέστρεψε στους Ευζώνους την ίδια μέρα, παρότι είχε φτάσει έως τη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης.

  και για την μεταφορά

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.