Θρίλερ για γερά νεύρα...
10/12/2014 14:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θρίλερ για γερά νεύρα...

Όπως λένε καλά γνωρίζοντες την υπόθεση η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να συγκεντρώσει αυτή τη στιγμή 170 με 172 βουλευτές και αναζητά τους υπόλοιπους 8 με 10. Αν και αυτή τη στιγμή τα «κουκιά» δεν βγαίνουν, εντούτοις κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει.

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της εκλογής Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς τα πάντα είναι ανοικτά. Άλλοι βουλευτές δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν κι άλλοι εκφράζονται θετικά θέλοντας να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Όπως λένε καλά γνωρίζοντες την υπόθεση η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να συγκεντρώσει αυτή τη στιγμή 170 με 172 βουλευτές και αναζητά τους υπόλοιπους 8 με 10. Αν και αυτή τη στιγμή τα «κουκιά» δεν βγαίνουν, εντούτοις κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Άλλωστε, δεν αποκλείεται να αλλάξουν γνώμη κάποιοι βουλευτές, όπως έκαναν και ορισμένοι που ενώ υπέγραφαν πριν μερικές ημέρες κείμενο για να την ανάγκη να εκλεγεί Πρόεδρος χθες έκαναν όπισθεν ολοταχώς. Όπως π.χ. η Νίκη Φούντα από της ΔΗΜΑΡ ή ακόμη και η ανεξάρτητη Κ. Μάρκου που ψήφισε τον προϋπολογισμό αλλά δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε για Πρόεδρο.

Ωστόσο, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για τη διαδικασία μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου κι ενώ η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Ένα σενάριο που έχει βάλει φωτιά στα πολιτικά γραφεία κάνει λόγο για παραίτηση του Σταύρου Δήμα μετά τη δεύτερη ψηφοφορία όταν και δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει τους 200 βουλευτές που απαιτούνται. Θέλοντας να διευκολύνει την κατάσταση και κάτω από το φόβο του πλήρους αδιεξόδου και της διάλυσης της κυβέρνησης με κήρυξη εκλογών, φημολογείται ότι ο κ. Δήμας θα παραιτηθεί από την τρίτη ψηφοφορία και η κυβέρνηση θα προτείνει άλλο πρόσωπο σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει τους 180 που απαιτούνται για την εκλογή.

Τα ονόματα που ακούγονται δίνουν και παίρνουν, αλλά ξεχωρίζει εκείνο του Φώτη Κουβέλη ώστε να συσπειρωθούν σ' αυτόν οι 155 της συγκυβέρνησης, όλοι της ΔΗΜΑΡ, δηλαδή 10 και πολλοί από τους Ανεξάρτητους. Αν συγκεντρωθούν άλλοι 15 ανεξάρτητοι τότε εκλέγεται Πρόεδρος χωρίς να έχει ανάγκη κανείς τους 12 Ανεξάρτητους Έλληνες που δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα είναι... 12. μέχρι το τέλος της χρονιάς ή αν θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα της χαράς. Άλλωστε, ο Π. Μελάς πριν ανεξαρτητοποιηθεί είπε ότι υπάρχουν 3-4 ακόμη που θα ψήφιζαν κόντρα στον πρόεδρο Καμμένο.

Υπάρχουν πάντως και άλλα ονόματα που μιλούν για μια νέα υποψηφιότητα κεντροαριστερή.

Ωστόσο, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να παίξει με το θεσμό και ότι κάτι τέτοιο θα ήταν προσβολή και στο πρόσωπο του κ. Δήμα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και επίσημη διάψευση από την κυβέρνηση, ίσως και από τον Αντ. Σαμαρά που θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ.

Βεβαίως και είναι απολύτως σωστό να μην παίζει κανείς με τους θεσμούς, όπως και να μην προσβάλλονται άνθρωποι όπως ο κ. Δήμας που έχουν αποδείξει το ήθος τους. Όμως, κανείς δεν είναι σίγουρος και για τίποτε τη στιγμή που θα διακυβεύεται κάτι μεγαλύτερο από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Άλλωστε, ο κ. Δήμας θα μπορέσει να σταθμίσει τις εξελίξεις μετά τις 23 Δεκεμβρίου και την τρίτη ψηφοφορία και να πάρει μόνος του τις αποφάσεις που δεν θα δεσμεύουν την κυβέρνηση.

Πάντως, υπάρχει και μια άλλη πτυχή που κανείς δεν έχει αναλύσει σε βάθος. Τι θα γίνει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής; Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν κανέναν. Αν όμως την τελευταία στιγμή αποφασίσουν να στηρίξουν τον κ. Δήμα δημιουργώντας «ηθικό» ζήτημα στην κυβέρνηση;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 10/12/2014 17:12:32

  Στην τελευτάια παράγραφο κρύβονται πολλά μυστικά και πολλές δυνατότητες. Ο άγνωστος Χρυσή Αυγή.. Αλήθεια γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στο γεγονός να αθροιστούν οι ψήφοι της ΧΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και χαίρετίζει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών με του ίδιους ψήφους? Στην πρώτη περίπτωση είναι ανήθικοι και φασιστικοί ψήφοι και στην δεύτερη είναι ηθικοί και δημοκρατικοί?? Μέχρι στιγμής την ΧΑ την έχουν εκμεταλλευτεί οι Αριστεροί και σε επόπεδο κοινωνίας αλλά και κοινοβουλίου. Μήπως έφτασε η ώρα κρίσιμες ψήφους να τις κερδίσει ο κυβερνητικός συνασπισμός?? Μήπως οι δέκα και πλέον απαραίτητοι ψήφοι για την Προεδρική εκλογή πρέπει να αναζητηθούν σε αυτό το στρατόπεδο? Εκτός αν επιθυμία των Εθνικιστών είναι να δούν αναρχοαριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ με Πρόεδρο τον Κουβέλη... Και να μην ξεχάσω τους ΑΝΕΛ: Έχετε επίγνωση στο κόμμα αυτό τι κάνετε?? Ξέρετε που παραδίδετε τη χώρα??

  • Hunter avatar
   Hunter @ Κωνσταντίνος 10/12/2014 18:31:59

   Πολύ σωστά μίλησες. Όλα αυτά δεν τα σκέφτηκε η Ν.Δ. όταν κυνηγούσε τη Χ.Α επειδή official ήθελε να καταλάβει τη Βουλή και να καταλύσει το Σύνταγμα με τα 5-6 μανιάτικα καριοφίλια του Πάλλη και unofficial της έκοβε ψήφους... Θα μας χάλαγε τώρα να ψήφιζαν 10 χρυσαυγίτες το Δήμα;;; Ούτε να τους το "απαγορέψει" μπορούσε η Ν.Δ, ούτε να ακυρώσει τις ψήφους μπορούσε... Εδώ κυκλοφορούνε σενάρια για Κουβέλη ή κάποια άλλη "προσωπικότητα" της Αριστεράς μετά τη δεύτερη ψηφοφορία... Κι αν χάσει τις εκλογές η Ν.Δ;;; Θα έχουμε φορτωθεί εναν (ακρο)αριστερό πρόεδρο για μια πενταετία, θα έχουμε και τον Τσίπρα πρωθυπουργό... Θα γίνουμε δηλαδή και με τη βούλα, η πρώτη κομμουνιστική χώρα μετά το πέσιμο του παραπετάσματος...

 2. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 10/12/2014 17:33:39

  -Αν αναδειχθεί Πρόεδρος σε λίγες μέρες, ο κος Σαμαράς θα κυβερνά τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2016. -Αν δεν αναδειχθεί ΠτΔ γίνουν εκλογές και κερδίσει η ΝΔ, τότε ο κος Σαμαράς θα κυβερνά τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2019. -Αν τις εκλογές τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τότε ο κος Σαμαράς θα κυβερνά επί 8 χρόνια μέχρι τον Μάρτιο του 2023!

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ΓΓΣ 10/12/2014 22:35:53

   Για την τρίτη περίπτωση που αναφέρεις, αρχής γενομένης από το β΄εξάμηνο του 2015, άντε α΄εξάμηνο του 2016. Το ζήσαμε το έργο με τον Γιωργάκη (τρομάρα του θέλει και νέο κόμμα). Και όπως είθισται θάρθει πάλι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση να αποκαταστήσει τα πράγματα στη χώρα και άντε πάλι από την αρχή. Πάντα το φίδι το βγάζει μια (κεντρο;)δεξιά κυβέρνηση υπό το όνομα ΝΔ. Τέτοιος λαός τέτοια κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ)του αξίζει... Εάν δεν γνώριζα την ζημιά στην πατρίδα, που θα κάνει ο πρόεδρος του 15μελούς του Συριζα κ.Α.Τσιπρας, θα τον ψήφιζα και με τα δυό μου χέρια για να μάθει πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Να διαγραφεί δηλ. μονομιάς από το πολιτικό σκηνικό, εφόσον θα πρέπει να πάρει αποφάσεις εναντίον των "αρχών" και των ιδεοληψιών του.

 3. νικος avatar
  νικος 10/12/2014 23:56:18

  αν αλλάξουν και πάνε σε...κουβέλη ξεχάστε μας τους Νεοδημοκράτες.

 4. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 11/12/2014 01:59:08

  Η αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ εστιάζεται στο γεγονός ότι αν τυχόν και κυβερνήσει κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταστραφεί η οικονομία και θα γυρίσουμε πίσω στο 2010, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ επαγγέλλεται «σχίσιμο μνημονίου», «απαίτηση κουρέματος του χρέους», «τερματισμό της λιτότητας», και άλλα τέτοια ευτράπελα. Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι στην πραγματική ιδεολογία των περισσοτέρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε την οικονομία έχουν σκοπό να σώσουν, ούτε την χώρα θέλουν να σώσουν. Την εξουσία θέλουν, και τίποτα παραπάνω. Άλλωστε, είναι αρκετές οι φορές που ξεφεύγουν τέτοιες δηλώσεις, όπως αυτή προχθές περί «μη μονομερών ενεργειών». Η ιστορία του ’81 επαναλαμβάνεται, με σκληρότερο τρόπο. Οι «κλαδικές» και οι «πρασινοφρουροί» θα φαίνονται πταίσματα, αφού στο κόμμα αυτό έχουν συσπειρωθεί όλοι οι αναρχικοί και οι περιθωριακοί της χώρας. Κύριος παράγοντας αξιοκρατίας και «τακτοποίησης των ημετέρων» θα είναι το πόσες μολότοφ θα έχεις ρίξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στη δυσχερή αυτή συγκυρία, κεφαλαιοποιεί την δυστυχία και την αβεβαιότητα του κόσμου, τάζοντας ότι ο καθένας θέλει να ακούσει. Στρατηγικός στόχος είναι η παραμονή στην εξουσία για τουλάχιστον 18 μήνες. Είναι ο χρόνος που χρειάζονται για να αλώσουν την κρατική μηχανή. Και όταν ο κόσμος θα αρχίσει να δυσανασχετεί από τις ψεύτικες υποσχέσεις, η γνωστή και πάντα επιτυχημένη δικαιολογία της «καμένης γης», θα είναι το άλλοθι. Για αυτούς τους λόγους και δεν ανησυχούν οι Ευρωπαίοι. Ξέρουν ότι τελικά η real politik θα είναι αυτή που θα επικρατήσει. Και αν γίνει καμιά κόντρα με τους εταίρους, τότε το άρθρο του Φαήλου γίνεται επίκαιρο αφού οι ΣΥΡΙΖΑίοι θα πουν «λέγαμε και καμιά μ@λ@κία για να περνά η ώρα». Προετοιμαστείτε λοιπόν, όχι για την κατάρρευση της οικονομίας, ούτε για την πτώχευση της χώρας. Τέτοιες «επιτυχίες» δεν είναι πλέον στα χέρια τα δικά μας αλλά στα χέρια των δανειστών. Προετοιμαστείτε για μία κυβέρνηση όπου Υπουργός Παιδείας θα είναι ο Κουράκης και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Λαφαζάνης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.