#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2013 15:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θράκη είναι και η Κωνσταντινούπολη κ. Ερντογάν(Ανανεωμένο) - Η αντίδραση του ΥΠΕΞ, στις χθεσινές  προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν είναι η εξής:

«Οι ιστορικές και γεωγραφικές αναφορές, ιδίως σε μια περιοχή με έντονη ιστορική φόρτιση, όπως τα Βαλκάνια, πρέπει να γίνονται πάντοτε με ιδιαίτερη προσοχή. 
Σήμερα πλέον το μόνο κριτήριο είναι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και άρα των κανόνων που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες βασίζονται στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών της περιοχής. Για την Ελλάδα -που θα μπορούσε, προφανώς, να κάνει πάρα πολλές ιστορικές αναφορές- αυτή είναι μια θεμελιώδης, αυτονόητη και απαράβατη θέση».

Όπως γράψαμε χθες, ο κ. Ερντογάν, στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας εν όψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Μαρτίου είχε πει ότι «η Θράκη είναι ταυτόχρονα και Θεσσαλονίκη, είναι Κομοτηνή και Ξάνθη. Είναι επίσης Κίρτζαλι και Βαρδάρης. Αν πάμε λίγο πιο πίσω, είναι Σκόπια και Πρίστινα, είναι Σεράγιεβο»

Είναι προφανές ότι η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είναι υπέρ του δέοντος ήπια, σε συνδυασμό με τις κλιμακούμενες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο. Γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως  το σύνδρομο των Ιμίων παραμένει  εθνικό ιδανικό και σταθερή συνισταμένη της εσωτερικής και εξωτερικής μας πολιτικής και επί Βενιζέλου

Όπως άλλωστε έλεγε και ο Μητσοτάκης «σε δέκα χρόνια δεν θα θυμάται κανείς τίποτα», ούτε καν το 1821.

Για μας μία είναι η απάντηση στον προκλητικό Τούρκο πρωθυπουργό: «Θράκη είναι και η Κωνσταντινούπολη κ. Ερντογάν»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 10/12/2013 11:58:17

  Καί γιά εἶναι πιό ὁλοκληρωμένος ὁ τίτλος,ἐγῶ θά ἔλεγα: ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ Θράκη εἶναι καί ἡ Κωνσταντινούπολη''.

  • Vee avatar
   Vee @ Κυθήριος 10/12/2013 15:21:49

   Έτσι!!

 2. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 10/12/2013 11:59:26

  Αδριανούπολη, Ραιδεστός, Βιζύη, Σηστός, Βυζάντιο, Πέρινθος, Αίνος.
  Πρωταγόρας, Δημόκριτος, Θουκυδίδης
  Κλπ, κλπ

 3. Magganas avatar
  Magganas 10/12/2013 11:59:57

  H απάντησή μας είναι το φούσκωμα από υπερηφάνεια του κ.Χρυσοχοϊδη για το χτίσιμο του τζαμιού που ΑΠΑΙΤΕΙ ο Ερντογάν να γίνει στην Αθήνα...

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Magganas 10/12/2013 19:38:19

   Λογικο, αφου 2 πραγματα τα διεπει η απεραντοσυνη: ο Πατριωτισμος του κυριου αυτου, και η αγαπη του κυριου Στουρναρα για τη Ελληνικη μεσαια ταξη.

 4. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 10/12/2013 15:34:37

  Ο ανθρωπολόγος Τιμουρτζίν Μπιντέρ (Timuçin Binder), καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης (İTÜ), ανατρέπει τον ισχυρισμό για φυλετικό εκτουρκισμό της Ανατολίας μετά το 1071: Οι κάτοικοι της Ανατολίας ζουν σε αυτά τα εδάφη εδώ και σαράντα χιλιάδες χρόνια.
  Οι φοβερές εξελίξεις στη γενετική τεχνολογία δεν φωτίζουν μόνο το παρελθόν, αλλά και το μέλλον μας. Οι συγκριτικές έρευνες στο DNA απαντούν πλέον στο ερώτημα της εθνολογικής προέλευσης διαφόρων ομάδων ανθρώπων. Όμως στην Τουρκία δεν έχουν γίνει εκτεταμένες έρευνες για το θέμα αυτό.
  Στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ορισμένα πανεπιστήμια κάνουν αυτές τις έρευνες ατομικά, έναντι υψηλής αμοιβής, ενώ είναι σε εξέλιξη και το πρόγραμμα της "γενογραφίας" του National Geographic. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αρκετές αιτήσεις από την Τουρκία προς αυτά τα κέντρα, όπου οι ενδιαφερόμενοι στέλνουν στοιχεία και γενετικό υλικό και κάποιο ποσό που κυμαίνεται από τα 100 μέχρι τα 450 δολάρια. Αυτές τις ατομικές έρευνες που αφορούν την Τουρκία παρακολουθεί στενά ο ανθρωπολόγος Timuçin Binder, του τμήματος Επιστήμης Ανθρωπολογίας και Κοινωνιολογίας, του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης (İTÜ).
  Ο Μπιντέρ, που σπούδασε ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (στον κλάδο ερευνών ανθρώπινου πολιτισμού, κοινωνιολογίας και βιολογίας), έχει διεξάγει γενετικές έρευνες, οι οποίες αφορούν την ιατρική, αλλά και την ανθρωπολογία.
  Με τον Μπιντέρ μιλήσαμε για τις έρευνες που αφορούν την Τουρκία.


  * Αφού ήταν τόσο λίγοι εκείνοι που ήλθαν από την Κεντρική Ασία, οι δεσμοί μας με τους Ουζμπέκους, τους Κιργιζίους και τους Τουρκμένους πως εξηγούνται;

  Οι γενετικές έρευνες που έχουν γίνει μας δείχνουν ότι οι κάτοικοι της σημερινής Τουρκίας έχουν πολύ μικρή σχέση ή θα λέγαμε καμμία σχέση με τους Τουρκομάνους και τους Ουζμπέκους. Οι κάτοικοι της σημερινής Τουρκίας δεν έχουν καμμία βιολογική συγγένεια με τους κατοίκους της Κεντρικής Ασίας. Από εκεί προήλθε μια πολύ μικρή ομάδα. Αν κάποιοι αναζητούν δεσμούς αίματος, τέτοιοι δεν υπάρχουν.

  * Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει καμμία σχέση και δεσμός με τις Τουρκικές Δημοκρατίες (Türk Cumhuriyetler) είναι αντίθετος με την επίσημη ιστορία.

  Μάλιστα, και αυτό οφείλεται στο ότι η επίσημη ιστορία είναι προβληματική. Οι εξελίξεις ανατρέπουν την επίσημη ιστορία και θα πρέπει να την αναθεωρήσουμε, αφού οι γενετικές έρευνες αποδεικνύουν ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι έχουμε συγγενικούς δεσμούς με τους Ουζμπέκους και τους Τουρκομάνους της Κ. Ασίας. Έχει σφηνωθεί στο μυαλό των ανθρώπων ότι έχουμε συγγενικές σχέσεις με τους Τουρκομάνους, τους Ουζμπέκους, τους Ουιγούρους, ακόμα και με τους Μογγόλους. Γι' αυτό όλοι απορούν με τα αποτελέσματα των γενετικών ερευνών.

  * Αφού οι κάτοικοι αυτής της χώρας, που τους αποκαλούμε Τούρκους, δεν έχουν σχέση με την Κεντρική Ασία και ζούσαν εδώ πριν το 1071, αυτό σημαίνει ότι εδώ, αυτός ο τόπος έχει μια ιστορία που δεν τη γνωρίζουμε.

  Είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει η ανομολόγητη ιστορία του 85-90% που δεν προέρχεται από την Κεντρική Ασία. Η ιστορία των ανθρώπων που ζούσαν στα εδάφη αυτά, μας παρουσιάζεται σαν ιστορία άλλων, ξένων ανθρώπων, που δεν έχουν σχέση με μας. Δεν μας λένε ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν οι παπούδες, οι πρόγονοί μας. Μας λένε ότι εκείνοι υπήρχαν, αλλά έφυγαν από την Ανατολία όταν ήλθαμε εμείς. Όμως οι έρευνες δεν δείχνουν αυτό. Εκείνοι ήταν οι παπούδες μας, οι πρόγονοί μας.

  * Και καλά, με βάση τις έρευνές σας, οι Τούρκοι ποιανών συγγενείς είναι;

  Των Ιρανών, των Ιορδανών, των Ελλήνων και των Ασσυρίων. Η γενετική απόσταση μεταξύ Τούρκων και Ιρανών είναι μικρότερη αυτής με τους Τουρκμένους. Οι Τούρκοι της Τουρκίας δεν έχουν καμμία γενετική σχέση με τους Τούβα που κατοικούν στη Ρωσία και ομιλούν τουρκικά, αλλά έχουν στενή, αναπόσπαστη γενετική σχέση με τους Έλληνες και τους Ιρανούς. Αν αποδίδαμε χρωματικά τη σχέση, οι κάτοικοι της Τουρκίας, της Ελλάδας, του Ιράν και της Ιορδανίας έχουμε το ίδιο χρώμα, με διαφορετικούς τόνους. Φυσικά, το ότι έχουμε στενούς γενετικούς δεσμούς, δεν σημαίνει ότι εμείς καταγόμαστε από αυτούς ή εκείνοι από εμάς. Μπορεί άνετα ομάδες που έχουν παρόμοια γενετικά χαρακτηριστικά, να ανήκουν σε διαφορετικά έθνη. Η διαφορά αυτή δεν έχει σχέση με το γενετικό υλικό, αλλά με τα πολιτισμικά χαρακτηρισιτκά.

  * Οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι, γενετικά, πόσο κοντά είναι στους Τούρκους;

  Αν και ζήσαμε με τους Κούρδους χιλιάδες χρόνια μαζί, σ' αυτά τα χώματα, δεν έχουμε γενετική σχέση. Είναι πιο μακριά από ότι είμαστε με τους Ιρανούς και τους Έλληνες, αλλά πιο κοντά από τους Ουζμπέκους.

  * Πως εξηγείτε το φαινόμενο της αύξησης των αιτήσεων για γενετικές έρευνες το τελευταίο διάστημα;

  Οι άνθρωποι τοποθέτησαν τους εαυτούς τους σε μια κατηγορία. Τούς είπαμε όλους Τούρκους ή Κούρδους. Όταν όμως αυξήθηκε το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την ιστορία, αυξήθηκε και το ενδιαφέρον για την καταγωγή τους. Είναι ένα ενδιαφέρον που σχετίζεται με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Οι συζητήσεις για το Κουρδικό, το Αρμενικό, αυξάνουν το ενδιαφέρον για την καταγωγή των ανθρώπων. Στην Αμερικοί πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν γενετικές έρευνες για την καταγωγή τους. Στην Τουρκία τώρα άρχισε το έντονο ενδιαφέρον. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί οι περισσότεροι γωνρίζουν το γενετικό τους δέντρο των προηγούμενων 600-800 ετών.

  * Πόσο ασφαλείς είναι οι γενετικές έρευνες και τα αποτελέσματά τους;

  Απόλυτα ασφαλείς. Γιατί το γενετικό υλικό είναι κατά κάποιο τρόπο το μαύρο κουτί του κάθε ατόμου. Μπορεί να ανιχνευθεί η πορεία των ανθρώπων των τελευταίων 60 ή και 90 χιλιάδων ετών. Πιο πριν οι μελέτες βασίζονταν σε εκείνα που έγραψαν οι ιστορικοί. Τα γενετικά χαρακτηριστικά όμως δεν τα γράφουν οι άνθρωποι, για να υπάρχει η περίπτωση λάθους.

  ECEVİT KILIÇ
  SABAH - 10.12.2007
  Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης

 5. tassos.κ avatar
  tassos.κ 10/12/2013 16:02:42

  Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται....

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/12/2013 17:13:21

  Συμφωνει και αυτος και μαλιστα το ειπε κατά λεξη.Ολοκληρη η δηλωση του εκτος από τα υπολοιπα είναι και Θρακη είναι φυσικα και η Κωνσταντινουπολη.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ψυχραιμια 10/12/2013 17:27:15

   Ἡ Θεσσαλονίκη πού εἶπε ὅμως εἶναι Μακεδονία,δέν εἶναι Θράκη.
   Τό ὕποπτο στή δήλωση αὐτή κατ'ἐμέ,εἶναι ὅτι προσπαθεῖ νά καταδείξει ὁλόκληρη τήν περιοχή καί χρονικά καί γεωγραφικά ὡς ἀνεξάρτητη,ἐπομένως ὡς κομμάτι τῆς πρώην Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας δυνητικά προσαρτήσιμη στό μέλλον...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κυθήριος 10/12/2013 22:04:11

    Δεν υπαρχει τιποτα υποπτο.Μεγαλοστομιες είναι αναλογες με αυτές που λεγονταν καποτε στην Ελλαδα για τη Θεσσαλονικη που είναι ή θα γινει "πρωτευουσα των Βαλκανιων".

 7. tassos.κ avatar
  tassos.κ 10/12/2013 18:38:37

  Με ΥΠΕΞ τον Βενιζέλο μας πήραν χαμπάρι και οι Τούρκοι....

 8. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/12/2013 21:12:38

  Σωστός!

 9. occultist avatar
  occultist 10/12/2013 22:28:25

  «Οι ιστορικές και γεωγραφικές αναφορές, ιδίως σε μια περιοχή με έντονη ιστορική φόρτιση, όπως τα Βαλκάνια, πρέπει να γίνονται πάντοτε με ιδιαίτερη προσοχή.
  Πωπωπω, τι υπερήφανη απάντηση ηταν αυτή!!!! Τους κατατρόπωσε, τους έκανε τα μούτρα κρέας. Να δείς που θα ζητήσουν γονατιστοί συγνώμη :) και καπάκι θα κάνουν και μερικές χαμηλές υπερπτήσεις με οπλισμένα αεροπλάνα και ¨¨αβλαβείς¨¨ θαλάσσιες διελεύσεις με τα συστήματα ανοικτά για να το εμπεδώσουμαι.

 10. Ελευθέριος avatar
  Ελευθέριος 11/12/2013 10:34:55

  21ος αιώνας και ο κ. Ερντογάν έχει μείνει κολλημένος σε μια άλλη εποχή. Δεν μπορεί να δεχτεί τον εξευρωπαϊσμό της χώρας του και προκαλεί με τις δηλώσεις του ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πουλώντας μας εθνικισμό. Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει τους κανόνες του διεθνές δικαίου, καθώς του είναι δύσκολο να τους κατανοήσει... Θα έρθει η στιγμή που θα αναγκαστεί να τους μάθει και απέξω...

 11. αραχνούλα avatar
  αραχνούλα 11/12/2013 18:33:46

  Ευτυχώς η αντίδραση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του αρμόδιου υπεξ ήταν καταπέλτης και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Τι;........Αααααα, είπα κι εγώ. Μάλλον όνειρο έβλεπα.

 12. Δημητρης avatar
  Δημητρης 11/12/2013 20:48:02

  Κωνσταντινουπολις . η τελευταια ευρωπαικη πρωτευουσα υπο κατοχη . η επομενη σταυροφορια επιβαλλεται να ειναι για την απελευθερωση της .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.