#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/06/2011 22:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θλιβερό φινάλε στην πράσινη ... παρένθεση

[caption id="attachment_107560" align="alignnone" width="600" caption="πράσινη παγίδα"][/caption]

Του Γιώργου Χαρβαλιά*

«Δεξιά παρένθεση» προφήτευσε κάποτε ο Κώστας Λαλιώτης, τελικά όμως η…παρένθεση κράτησε επτά ολόκληρα χρόνια. Σε αντίθεση με την εμβόλιμη πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου που είναι βέβαιον ότι δεν βαστήξει ούτε μισή θητεία.

Τα όσα ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, συνθέτουν ασφαλώς ένα έργο πολιτικού σουρεαλισμού στο οποίο μόνον το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσαν να είναι πρωταγωνιστές.  Το ΠΑΣΟΚ, με το πρωτόγονο ένστικτο κομματικής αυτοσυντήρησης και ο Γιώργος με τις απίθανες καινοτομίες που προσφέρουν γέλιο, αλλά και κλάμα ταυτόχρονα για τον διασυρμό του ύπατου κυβερνητικού αξιώματος.

Εξίσου απίθανή με τις ιδιόρρυθμες πολιτικές  πρωτοβουλίες του ηγεμόνος είναι και η ασυλία την οποία εξακολουθεί να απολαμβάνει από το κόμμα του, τα μέσα ενημέρωσης και το επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας. Και όχι ευτυχώς από την κοινωνία, η οποία έχει προ καιρού ξεσηκωθεί με μοναδικό αίτημα την απαλλαγή από την μνημονιακή κυβέρνηση και την ομηρία της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες τα προχθεσινά καραγκιοζιλίκια του κ. Παπανδρέου θα είχαν οδηγήσει στην άμεση απομάκρυνση του. Γιατί είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κοινοβουλευτισμού που εν ενεργεία πρωθυπουργός, με διακριτή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παραδίδει, έστω και για λίγες ώρες τα κλειδιά του γραφείου του, υποβάλλοντας τηλεφωνικώς την παραίτηση του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ελάχιστη σημασία έχει αν η, στιγμιαία έστω, αυτοκατάργηση  του πρωθυπουργού υπήρξε προιόν ανθρώπινης απόγνωσης ή αποτυχημένου ελιγμού που κατέληξε σε εγκλωβισμό. Γεγονός είναι ότι ο κ. Παπανδρέου για λίγες ώρες τράβηξε τη πρίζα απ΄το γραφείο του, αφήνοντας σύξυλους τους υπουργούς του. Πολύ περισσότερο αυτούς που το πληροφορήθηκαν από τα ίδια του τα χείλη, όταν τους ζήτησε τηλεφωνικά τη γνώμη τους για την μυθική πρωτοβουλία με το αφοπλιστικό : «εσύ τι λές?».

Στη συνέχεια βέβαια, επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις και ο πρωθυπουργός αποφάσισε να επανέλθει στα καθήκοντα του με την ίδια ευκολία που τα είχε εγκαταλείψει.  Η κυβίστηση υπήρξε άγαρμπη και προς στιγμήν έδειξε ότι ο κασκαντέρ επρόκειτο να τσακιστεί. Ο κ. Παπανδρέου εγκατέλειψε το πρόσκαιρο μεγαλείο ενός ηγέτη που ξέρει να ομολογεί την αδυναμία του και επέστρεψε τσαλακωμένος στη γνώριμη εικόνα του αποδοκιμαζόμενου πρωθυπουργού υπό προθεσμία.

Παρόλα αυτά, μέσα στο προσωπικό του βατερλώ ο Γιώργος Παπανδρέου πέτυχε μία μεγάλη εσωκομματική νίκη. Με μία ιδιότυπη στρατηγική «διαίρει και βασίλευε» που εκπονήθηκε από δυό-τρείς συμβούλους και συνεργάτες, εξειδικευμένους στην «οικογενειακή» ίντριγκα, κατάφερε να βάλει στο κάδρο της επερχόμενης καταστροφής τους βασικούς εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Σε σκακιστικούς όρους, έχρισε βασίλισσα τον πιο επικίνδυνο διεκδικητή της αρχηγίας και κράτησε μαντρωμένους τους υπόλοιπους πραιτωριανούς που θα μπορούσαν να επεξεργαστούν κίνημα κατά του βασιλέως. Μόνον που η παρτίδα δεν κερδίζεται και γρήγορα θα λήξει. Με την διαφορά ότι αντί για τον πολιτικό θάνατο του βασιλέως, θα επέλθει ολικός αφανισμός της βασιλικής αυλής. Ζήτημα είναι αν θα διασωθούν μερικές…κυρίες επι των τιμών.

*Δημοσιεύεται στον "Τύπο της Κυριακής"

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 20/06/2011 00:01:59

  ''η ασυλία που απολαμβάνει το κόμμα του απο τα Μ.Μ.Ε. και το επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας''. Πολύ σωστά κ. Χαρβαλιά αλλά ΓΙΑΤΙ; Γιατί ΚΥΡΙΟΙ ΕΊΝΑΙ όλοι τους μισέλληνες και ως τέτοιοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ. Υπάρχει κάτι άλλο και δεν είναι ορατό;

 2. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 20/06/2011 00:11:08

  Eγώ θα κάνω μία πρόβλεψη. Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ πολύ γρήγορα θα έλθει στην εξουσία. Εάν δεν βάλει φυλακή αυτούς που έπρεπε να βάλει ο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ την πρώτη τετραετία ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΙΔΙΟΣ. Ο κοινός νούς το καταλαβαίνει.

 3. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 20/06/2011 00:30:00

  Δεν ηπήρξε καμμιά "Δεξιά παρένθεση". Βγήκαν οι πράσινοι και μπήκαν οι "μπλε". Δεξιά και αριστερά απείχαν. Το να κρατάς την κουτάλα δεν απαιτεί ιδεολογικό προσδιορισμό. Και εκεί έμειναν, πράσινες και μπλε περίοδοι, μετά την μεταπολίτευση. Ο μπλέ "εθνάρχης" άφησε ένα δημόσιο με μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής εθνικού εισοδήματος, από ότι στη ... Γιουγκοσλαυΐα και ο πράσινος διπλασίασε και αριθμητικά τον δημόσιο τομέα. Η κουτάλα πήγε και ήρθε, και άφησε το καζάνι άδειο. Τώρα, "Φάτε, μάτια, ψάρια!". Πράσινα και μπλε!

  • madprof avatar
   madprof @ ΠΗΛΕΑΣ 20/06/2011 01:54:28

   Πολλοί Ξεχνάνε ποιοι τον σπρώξανε με το ζόρι ? Να είμαστε ρεαλιστές και αντικειμενικοί. Όσοι κυβέρνησαν από το ’04 έως το ’09. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε ? Το φτυάρι φτυάρι και την σκάφη σκάφη alias τα του go to τω go to για όλους όσους μας διαγράψανε το αύριο και όχι μόνο το δικό μας !. No Mercy λοιπόν γιατί υπάρχουν και χειρότερα.
   We never Know about !.

   Εδώ που μας έφτασαν, μόνο με τις αλήθειες θα σώσουμε την πατρίδα μας και τους πολίτες της !. Όχι σε δημαγωγούς και κομματοσκυλοκρατία.
   Είμαστε πολίτες και όχι κομματοσκυλομάζα! Ποτέ ξανά !!.
   Τέλος ο ΦεουδοΝεποτισμοΤσιτσιολινοΣοσιαΛηστοΚαπιταλιστρισμός !
   Απαιτούμε Δημοκρατικό Πολίτευμα !.

   • Γιώργης avatar
    Γιώργης @ madprof 20/06/2011 10:21:49

    Φαίνεται νά σοῦ ἀρέσει νά κάνεις copy/paste τά σχόλια σου ἀπό θέμα σέ θέμα!
    Δείχνει ...εὐρύ πεδίο ἐπιχειρημάτων...

 4. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 20/06/2011 00:33:25

  Με τη παραίτηση και κατόπιν τη...δήθεν ολική επαναφορά Παπανδρέου ζήσαμε όλοι τον απόλυτο τραγέλαφο....και το έργο τους συνεχίζεται...Η Ελλάδα,η μητέρα του πολιτισμού και της δημοκρατίας εξακολουθεί να ζει τον απόλυτο εφιάλτη και να βαδίζει στο ναρκοπέδιο που τόσο επιδέξια έχουν στήσει οι εγκέφαλοι της εγχώριας κυβέρνησης μαζί με τον ''λύκο'',τη ξένη διαπλοκή.Οι νεκροθάφτες του ελληνισμού συνεχίζουν το μηδενιστικό έργο τους...Δυο είναι σταθερές που δημιουργούν αισιοδοξία.Πρώτο η ενότητα των Ελλήνων πολιτών που κατακλύζουν τις πλατείες,αποδεικνύοντας ο λαός πόσο χαλκέντερος,δυναμικός και αγωνιστικός είναι.Δεύτερο η θαρραλέα και παλικαρίσια στάση Σαμαρά.Το φινάλε της θλιβερής κυβέρνησης-μακελάρη πλησιάζει....και συμπληρώνω με το εξής:Η επιλογή-αναδειξη Βενιζέλου και ο ''ανασχηματισμός''-ανακύκλωση των ίδιων προσώπων δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι τελευταίοι σπασμοί πριν το οριστικό τους τέλος.....

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 20/06/2011 00:37:38

  ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠ΄ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ....ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ....

 6. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 20/06/2011 03:42:15

  Ο ανασχηματισμός με μια λέξη!

  http://www.youtube.com/watch?v=W-gvPn7-4-M&feature=player_embedded

 7. exKGB avatar
  exKGB 20/06/2011 08:44:35

  ο Σαμαρας πρεπει να στησει ειδικο δικαστηριο για
  ΓΑΠ, Παγκαλο, Παπακωνσταντινου κτλ..

  Το ζηταει ο λαος.

  Θα γινει πραγματικος ηγετης αν το κανει.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ exKGB 20/06/2011 20:47:31

   Γιατί είδικό δικαστήριο ο Παπακ.; Αμα φύγει από υπουργός δεν θα είναι
   ούτε καν βουλευτής για να χαίρει ασυλίας. Αυτο το ξέρει ο ίδιος; Πώς μπορεί
   ένας τυχαίος που δεν έχει και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, να υπογράφει
   δανειακή σύμβαση και να δεσμεύει τον λαό; Απαξ και στερηθεί του αξιώματός του, ο κ.Παπακωνσσταντίνου θα είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης.

   Με συνοπτικές διαδικασίες στον εισαγγελεα! Πάραυτα.

 8. Γιώργης avatar
  Γιώργης 20/06/2011 20:38:52

  Ἔτσι ἀκριβῶς!
  Ὅλοι...!
  Ὅπως λέει καί ὁ "κοινός νοῦς":
  «... ξεμπρόστιασμα του εφιαλτικού αυτού σεναρίου όπου και όπως μπορούμε,στο γραφείο,στον καφέ, στην παρέα, στη γειτονιά….παντού….»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.