#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/05/2012 09:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θησαυρός από μαύρο χρήμα στο χρηματοκιβώτιο του ΆκηΑκόμα και μέσα σε χρηματοκιβώτιο που αναγκάστηκαν να «διαρρήξουν» με τη βοήθεια κλειδαρά οι αστυνομικές αρχές, μετά την έφοδό τους στο γραφείο του, στην Κομνά Τράκα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος κρατούσε στοιχεία τα οποία εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν κυριολεκτικό θησαυρό για τον ειδικό ανακριτή, Γ. Μαλλή.

Εκτός από τα δεκάδες φωτοαντίγραφα παραστατικών για τις συναλλαγές της εταιρίας Drumilan Offset Programme LTD, που σχετίζεται με το σκάνδαλο της μίζας για τα TOR M1, σε πλήθος σελίδων διά χειρός του πρώην υπουργού αναγράφονται κατ’ έτος ποσά -το ύψος των οποίων προκαλεί… ίλιγγο- που φέρονται να διακινήθηκαν από και προς off shore εταιρίες. Στοιχεία τα οποία εκτιμάται ότι θεμελιώνουν το σκεπτικό του εισαγγελικού πορίσματος σχετικά με τη ροή των παράνομων αμοιβών και εν συνεχεία το ξέπλυμά τους διά της μετατροπής σε περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα κ.λπ.). Οι χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην υπουργού πιστοποιούν ότι είχε τουλάχιστον γνώση της ύπαρξης εξωχώριων εταιριών όπως η Blue Bell, η επωνυμία της οποίας βρίσκεται δίπλα σε χρηματικά ποσά, αλλά και των Beeston Management S.A και P&Α Investments S.Α., οι οποίες φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για να καλυφθούν τα ίχνη και τα στοιχεία του αποστολέα (του Λιβανέζου Al Zayat Foyuad) και του λήπτη της μίζας από την προμήθεια των επίμαχων οπλικών συστημάτων. Χαρακτηριστικό είναι δε ότι εντοπίστηκαν ακόμα και αντίγραφα πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Bluebell, για την ύπαρξη της οποίας ο Ακης Τσοχατζόπουλος έχει δηλώσει άγνοια.

Επίσης, έγγραφα που καταδεικνύουν το ενδιαφέρον του πρώην υπουργού για το δίκαιο της Λιβερίας για τη σύσταση εταιριών (σχετικές εκτυπώσεις νομοθεσίας από το Ιντερνετ), αλλά και πληροφορίες για -Ελληνα- νομικό σύμβουλο της Λιβεριανής Δημοκρατίας.

Εντύπωση προκαλεί ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος διατηρούσε ακόμα και αντίγραφα fax και ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αντάλλασσε ο ξάδερφός του Νικ. Ζήγρας με το νομικό όμιλο NIEDERER CRAFF & FREY, για ζητήματα που αφορούν στην Drumilan και το διακανονισμό διάφορων χρηματικών ποσών.

Λεπτομερές αρχείο τηρούσε ο πρώην υπουργός για τις κινήσεις λογαριασμών διαφόρων τραπεζών (Credit Lyonnais, Deutsche Bank, Arab Bank Limited, Bank of Austria κ.ά.), τις εργασίες στα ακίνητα που είχε ήδη αποκτήσει (ανακαινίσεις στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο γραφείο της Κομνά Τράκα κ.λπ.) αλλά και πληροφορίες για ακίνητα που προφανώς τον ενδιέφεραν (δεκάδες τοπογραφικά διαγράμματα) και τα οποία φέρονται να συνδέονται με την εταιρία Torcaso. Εντύπωση προκαλεί ότι στα κατασχεθέντα υπάρχει κι ένα αντίγραφο μισθωτηρίου καταφυγίου τουριστικών σκαφών του Δήμου Λευκάδας με αθηναϊκή τουριστική εταιρία, το οποίο όμως στην πίσω του όψη έχει χρησιμοποιηθεί για τη σημείωση διαφόρων ραντεβού.

Αγωνία για την έρευνα των εισαγγελέων

Στο μεταξύ, νέο έγγραφο αποκαλύπτει την αγωνία του πρώην υπουργού να ξεφύγει από τα… νύχια της έρευνας των εισαγγελέων Κυβέλου και Σίσκου. Πέρα από ιδιόχειρο σημείωμα με την επιθυμία του «Να φύγει η δικογραφία από τις κυρίες», νέο έγγραφο -δακτυλογραφημένο, με χειρόγραφες «επεμβάσεις»- φανερώνει ότι το σχέδιο του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό πρώην υπουργού ήταν η κατάθεση ενστάσεων, μόλις η υπόθεση πάει στον ανακριτή: Μία για άμεση συνάρτηση του ξεπλύματος με το παραγεγραμμένο κύριο αδίκημα της δωροδοκίας και μία για την απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, λόγω χρήσης στοιχείων από άλλη εκκρεμή δικογραφία (για τις συμβάσεις του ΥΠΕΘΑ).

«Αυτά θα αποτελέσουν σοβαρά νομικά προβλήματα για την κατηγορούσα αρχή. Επομένως, η μετάθεση του προβλήματος στον ανακριτή και στη συνέχεια στο δικαστικό συμβούλιο θα αποτελούσε μια έξυπνη λύση», τονίζεται. Ως «πολύ σημαντικό» και «σωτήριο» για την υπόθεση αναφέρεται το «να ασκηθεί δημιουργική στήριξη προς τους 12-13 συμμετόχους» για να επιτευχθεί μείωση των διωκόμενων και να «ενημερωθούν αυτοί που πρέπει» πριν της κατάθεσης του υπομνήματος στον ανακριτή.

Επισημαίνεται τέλος ότι όταν η δικογραφία σταλεί στο δικαστικό συμβούλιο, «πιο ώριμοι, πιο έμπειροι και πλήρως εξοπλισμένοι με ό,τι απαιτείται, θα δώσουμε με τους νομικούς μας -και πιθανή αναβαθμισμένη νομική συμπλήρωση- τη μεγάλη και τελική μάχη για τη δικαίωση και αθώωση όλων μας».

Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. avanti avatar
  avanti 24/05/2012 09:54:02

  Ελπίζω να σαπίσει στην φυλακή. Και ακόμη ελπίζω η δικαιοσύνη να μπορέσει να ξεσκεπάσει και όλο τον υπόλοιπο ακάθαρτο οχετό του περιβάλλοντός του και να τους τημωρήσει αναλόγως.

 2. Jimakos avatar
  Jimakos 24/05/2012 09:58:38

  Τελικά αποδεικνύεται περίτρανα οτι ο δέικτης ευφυίας του Άκη, ήταν αυτό που συμπεραίναμε όλοι, ακούγοντας τους περίφημους λόγους που εκφωνούσε κατά τη διάρκεια της ΠΑΣΟΚικής παντοκρατορίας.

 3. aris avatar
  aris 24/05/2012 10:24:00

  Oι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν υπολογίσει πόσο χρέος μας "φόρεσαν" οι Γερμανικές τράπεζες σε αγαστή συνεργασία με τους Γερμανούς εργολάβους και τον Ακη, το Χριστοφοράκο και τον Τσουκάτο και τα φότωσαν στους συμπατριώτες τους μέσω της ΕΚΤ?

 4. anonymous avatar
  anonymous 24/05/2012 10:47:14

  Κατά τη γνώμη μου δεν έχει παραγραφεί ούτε το αδίκημα με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Επειδή χρησιμοποίησε πολιτικές επαφές παρασκηνιακά για να μπλοκάρει τη δίωξη και αυτό αποδεικνύεται από τα ημερολόγια κλπ. μπορεί να ξανανοίξει η διαδικασία.

 5. γιαννης κοσμας avatar
  γιαννης κοσμας 24/05/2012 11:57:27

  Τι να τον κανω ρε παιδια μεσα στη φυλακη αν δεν του κατασχεσουν τα χρηματα???

  • anonymous avatar
   anonymous @ γιαννης κοσμας 24/05/2012 13:05:01

   Όσα βρουν θα τα κατασχέσουν. Απλά η διαδικασία θα πάρει σε μάκρος.
   Πάντως εγώ θεωρώ τον Άκη μικρό ψάρι. Υπάρχουν κι άλλα μεγαλύτερα. Αυτά πρέπει να πιάσουν

 6. ANTONIS avatar
  ANTONIS 24/05/2012 12:49:34

  ΠΡΙΝ ΣΑΠΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ (ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΛΥΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ? ) ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ή ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.

  • loretta avatar
   loretta @ ANTONIS 24/05/2012 13:15:24

   αν καταφυγουμε σε μεθοδους λιντσαρισματος ,αυτοδικιας η οποιες αλλες ...δεν γινομαστε καλυτεροι απο αυτους ,και γυριζουμε την ελλαδα 100 μην πω 200 χρονια πισω.

   Νομοι υπαρχουν ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ.

 7. S.P. avatar
  S.P. 24/05/2012 14:39:05

  Ο σοσιαλιστής παρ' όλίγον πρωθυπουργός Τσοχατζόπουλος.
  Εύγε σε αυτούς τους προοδευτικούς, δημοκράτες, αντιαμερικανούς και αντιιμπεριαλιστές, που τον ψήφισαν.
  Σημείωση. Στα επίθετα δεν χρησιμοποιώ εισαγωγικά, αφού δέχομαι ως ειλικρινή την δήλωση κάθε δηλούντος.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ S.P. 24/05/2012 16:12:51

   Απορία: Πόσοι από αυτούς ψηφίζουν σήμερα ... Τσίπρα;;;;

   • S.P. avatar
    S.P. @ firiki2010 24/05/2012 18:14:04

    firiki2010
    Νομίζω οι περισσότεροι!

 8. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 24/05/2012 15:05:09

  Τελικά οἱ σημειώσεις τοῦ Ἂκη ἒπαιζαν τό ρόλο τοῦ GPS γιά τίς κινήσεις τῶν λογαριασμῶν του...

 9. Ραβινος avatar
  Ραβινος 24/05/2012 16:43:37

  Προτεινω το σπιτι στην Διον Αρεοπαγιτου να μετατραπει σε' Μουσειο της Διαπλοκης ' με εκθεματα τα ευρηματα της υποθεσης του Ακη αλλα και αλλων Τσουκατου,Μαντελη κλπ ετσι ωστε να αποτελεσει τοπο επισκεψεων οσων επιθυμουν να εντρυφησουν στις πασοκολαμογιες που τωρα βρισκουν καταφυγιο σους τσιπραιους -συριζαιους {''Ολο το παρασιτικο ΠΑΣΟΚ εχει παει στον ΣΥΡΙΖΑ ''ειπε ο Φλωριδης }

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ Ραβινος 24/05/2012 17:09:02

   !!!

 10. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 24/05/2012 18:35:43

  Τι ταιριαστό ζευγάρι ο Ακης και η Βίκυ,πολύ συγκινήθηκα με το δράμα τους.....

 11. ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ 24/05/2012 18:48:25

  Ο αγέρωχος αυτός Κύριος αποτελεί το alter ego πολλών νεοελλήνων που πλούτισαν κλέβοντας και εξαπατώντας τους συμπολίτες τους επειδή απλά έτυχε να κατέχουν κάποια δημόσια θέση.
  Αρχίστε λοιπόν από το πόθεν έσχες των πρώην και νυν διευθυντών των εφοριών, Πολεοδομιών, δντων ΕΣΥ, Δικαστικών κτλ. Φορολογήστε βαρύτατα (ή δημεύσετε άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες) την τρίτη, τέταρτη κτλ οικία αυτών, αφού οι έχοντες κοινό νου αντιλαμβανόμαστε ότι με τον μισθό του δημοσίου απλά, απλούστατα δεν μπορούν να τις δικαιολογήσουν. Μετά ή και παράλληλα ασχοληθείτε με το τρόπο απόκτησης της περιουσίας του Τσοχατζόπουλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.