18/06/2010 22:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Θερμό» φθινόπωρο προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ

Κινητοποιήσεις από τη νέα σχολική περίοδο προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ  Μεταξύ άλλων οι καθηγητές στοχεύουν στη συγκρότηση κοινού μετώπου με την Ομοσπονδία των δασκάλων και νηπιαγωγών για την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής.

«Ενόψει της νέας χρονιάς θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πώς θα μπορέσουμε να συμβάλουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα στην ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων. Να ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος στην με κάθε μέσο ενημέρωση των γονέων και των μαθητών μας για τις επιπτώσεις αυτών των μέτρων στην εκπαίδευση των παιδιών του λαού μας», σημειώνουν οι καθηγητές.

Στόχος τους, όπως επισημαίνουν, θα είναι ο συντονισμός της δράσης τους με όλες τις Ομοσπονδίες του δημοσίου τομέα: «Να δημιουργήσουμε συμμαχίες που θα λειτουργήσουν ως ασπίδα για την προστασία των κοινωνικών αγαθών στον τόπο μας (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση-εργασία) σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλου του λαού».

Στα αιτήματα που προβάλλει η ΟΛΜΕ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, καμία περικοπή μισθού επιδομάτων κ.λπ.

Οι καθηγητές προαναγγέλλουν ακόμη ότι θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Καταλήγοντας υπογραμμίζουν πως «στόχος είναι η οργάνωση παρατεταμένου απεργιακού αγώνα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 18/06/2010 22:41:34

  Ποιος θα κάνει απεργία το Σεπτέμβριο μετά το φιάσκο της μη κήρυξης της απεργίας που είχε εξαγγελθεί για τις εξετάσεις!

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ o βουνίσιος 19/06/2010 00:28:17

   ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ:
   ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;
   ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΤΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.
   ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΙΑΣ ΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ;
   ΚΑΤΟΠΙΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ._

 2. lpap avatar
  lpap 18/06/2010 22:43:59

  Πολύ αργά τα..ζα.. Αργήσαν πολύ και θα ναι μόνοι τους. Τελείως μόνοι τους. Ίσως αυτό να επεδίωκαν.. ο συνδικαλισμός αυτού του είδους τελείωσε.

 3. δρόμος avatar
  δρόμος 18/06/2010 23:21:20

  Η ΟΛΜΕ ανήκει στις χειρότερες μορφές εκβιαστικού και συμφεροντολογικού συνδικαλισμού, παρότι τα μέλη της είναι, υποτίθεται, δημόσιοι λειτουργοί, με αντικείμενο το πιό ευαίσθητο τμήμα κάθε κοινωνίας, τους νέους της.

  "Στα αιτήματα που προβάλλει περιλαμβάνονται, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ,καμμία περικοπή μισθού επιδομάτων κλπ." Εντάξει παιδιά, η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως, αλλά μια ζωή την ίδια φράση ακούω. Τα ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ποτέ δεν τα διευκρινίσατε. Μόνο το ψητό.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ δρόμος 19/06/2010 00:34:37

   ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ...ΤΟΝ ΠΑΟ ..ΤΗ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΔΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ...!!!!
   ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..!!!!!!!

  • zackii avatar
   zackii @ δρόμος 19/06/2010 07:40:59

   Τελικά βλέπω ότι το σχέδιο τους να στρέψουν τη μία τάξη ενάντια στην άλλη και αυτοί να τα περνάνε όλα ανενόχλητοι, πιάνει τόπο..Εύγε!

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ zackii 19/06/2010 12:50:21

    όταν το παιδί σου βγεί αγράμματο από το Λύκειο, τότε έλα να μου πεις για την πάλη των τάξεων. Άσε που, εκτός από αγράμματο, θα βγει και παραμορφωμένο από τον ωχαδερφισμό των διδασκόντων, και θα τα θεωρεί όλα δικαίωμά του, χωρίς υποχρεώσεις. Από λειτούργημα διαπαιδαγώγησης σκίζουμε.

 4. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 19/06/2010 02:17:49

  «Να δημιουργήσουμε συμμαχίες που θα λειτουργήσουν ως ασπίδα για την προστασία των κοινωνικών αγαθών στον τόπο μας (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση-εργασία) σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλου του λαού»
  Δεν έχω ακούσει και άλλη επαγγελματική συνδικαλιστική ένωση να το λέει αυτό.

 5. gav250 avatar
  gav250 19/06/2010 08:31:57

  Σιγά μη γίνει απεργία! Από ποιούς; Από αυτούς που αντι για αυξήσεις στους μισθούς που ζητούσαν έπαιρναν μειώσεις στις ώρες διδασκαλίας και έλεγαν και ευχαριστώ; Από αυτούς οι οποίοι από μόνοι τους υποβαθμίζουν το ρόλο του δασκάλου; από αυτούς που οοδήγησαν τον κλάδο στην απαξίωση και στο "έλα μωρέ πότε δουλευετε εσείς, όλο κάθεστε καλοκάιρι-πάσχα-χριστούγεννα-γιορτές-αργίες"; όταν τέθηκε το θέμα των απεργιών στις εξετάσεις το 90% είπε όχι!!! Λες και δεν υπάρχουν άλλες εξετάσεις στην ζωή των παιδιών αυτές ήταν μόνο! κάθε μέρα και μια νέα δοκιμασία είναι αυτό που ζούμε αλλά ποιός να το πάρει χαμπάρι!
  Αλήθεια εκείνοι οι αλήτες της ΔΟΕ που επι Καραμανλή έκλεισαν τα δημοτικά σχολεία για 2 μήνες ζητώντας πρώτο μισθό 1400 ευρώ που πήγαν;;;

 6. armageddon avatar
  armageddon 19/06/2010 12:11:33

  Κ Α Τ Ο Π Ι Ν Ε Ο Ρ Τ Η Σ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.