#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/01/2008 03:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Θεμομακισμός», ανώτατο στάδιο του αυριανισμού

Η κυβέρνηση Καραμανλή στάθηκε ανίκανη να παράγει πολιτική. Στο μόνο που διακρίθηκε ήταν οι επικοινωνιακές επιδόσεις της. Έτσι οι μεγάλες προεκλογικές υποσχέσεις μεταλλάχθηκαν σε έναν ανταγωνισμό άχρωμων και άγευστων «επικοινωνιολόγων», σε ένα αδιάκοπο διαγωνισμό εντυπώσεων. Όλα γίνονταν για το επόμενο γκάλοπ, για την επόμενη εικόνα του μεγάλου αρχηγού να κατατροπώνει τον μειονεκτικό αντίπαλο του. Για να γίνει πιο αποτελεσματική αυτή η πολιτική χρειάζονταν εφημερίδες όπως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και εκπομπές όπως η ΖΟΥΓΚΛΑ να ανοίγουν το δρόμο και να δίνουν το παράδειγμα και στους υπόλοιπους. Όταν όμως η πολιτική ηγεσία βασίζεται μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων και όχι στην παραγωγή πολιτικής, κτίζει στην άμμο. Και αρκεί ένα τυχαίο γεγονός όπως η απόπειρα Ζαχόπουλου για να καταρρεύσει αυτό το επικοινωνιακό κατασκεύασμα που αποκαλείται και «διακυβέρνηση της χώρας».

Τηρουμένων των αναλογιών όσα συμβαίνουν σήμερα θυμίζουν «1989», τότε που το εκδοτικό κατεστημένο εστράφη εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, επειδή προσπάθησε να το διεμβολίσει με το συγκρότημα Κοσκωτά. Και τότε , όπως και τώρα, πρωταγωνιστούν οι ίδιες δυνάμεις, προς το πιο παρακμιακό όμως. Τότε αντιμέτωποι ήταν ο κ. Λαμπράκης, ο κ. Μπόμπολας και ο κ. Τεγόπουλος, με τον Γιώργο Κοσκωτά. Που τον χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Παπανδρέου για να αποσταθεροποιήσει την παντοδυναμία του εκδοτικού κατεστημένου, που αντέδρασε με τη σειρά του, χρησιμοποιώντας τα σκάνδαλα της εποχής ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, όλα δείχνουν ότι το Μαξίμου χρησιμοποίησε την σημερινή life style εκδοχή του Κοσκωτά για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να συγκαλύψει τις ροζ και άλλες επιδόσεις ενός στενότατου συνεργάτη του Πρωθυπουργού. 

Φτάσαμε λοιπόν, εν έτει 2008, στην πλήρη παρακμή αυτού του πολιτικο - εκδοτικού συστήματος που κρατάει χρόνια τώρα αλυσοδεμένη τη χώρα στη σήψη και τη διαφθορά. Περάσαμε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, στον Κώστα Μητσοτάκη κι από εκεί στον Κώστα Σημίτη και τον Κώστα Καραμανλή, χωρίς να μειωθεί στο ελάχιστο η κυριαρχία αυτής της παρακμιακής διαπλοκής. Μόνο ο πανδαμάτωρ χρόνος επενέβη τελικά. Ο Τεγόπουλος πέθανε, ο κ. Λαμπράκης δεν αισθάνεται και τόσο καλά και ο κ. Μπόμπολας έχει αποχωρήσει από το προσκήνιο. Έμεινε έτσι στο πόδι τους ο Σταύρος Ψυχάρης να χρησιμοποιεί τον …Θέμο Αναστασιάδη ως αντίπαλο δέος, για την επιβεβαίωση της κυριαρχίας της ξεπερασμένης και βιολογικά διαπλοκής. Μιλάμε δηλαδή για μεγάλη ξεφτίλα. Και για πλήρη ηθικό ξεπεσμό της πολιτικής ηγεσίας που χρησιμοποιεί το «θεμομακισμό», ως το μοναδικό έρεισμα για να ξεφύγει από την περιδίνηση στην οποία έχει πέσει.

(Διαβάστε περισσότερα στο «Αντί» που κυκλοφορεί) 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Mάκης Κεφαλονίτης avatar
    Mάκης Κεφαλονίτης 19/01/2008 14:44:47

    Πολιτική & πολιτικοί, κόμματα και βουλευτές :
    “Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά στα κεραμίδια, σκατά στους ψεύτες βουλευτές που μας έσπασαν τ΄ ….!”
    Με αγάπη, ένας αναγνώστης σας από το 1979.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.