Θα ψηφίσετε πέτσινες επιταγές με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ή φερεγγυότητα;
24/05/2014 06:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα ψηφίσετε πέτσινες επιταγές με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ή φερεγγυότητα;

Όταν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σαν να ανασταίνεις το ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων δεκαετιών. Οπότε όταν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ επιλέγεις απλά να σε ξανακυβερνήσει το απεχθές ΠΑΣΟΚ...

Το μέγιστο δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη είναι η ψήφος του. Μ’ αυτήν καθορίζει αυτούς που θέλει να τον κυβερνήσουν και τις πολιτικές που θέλει να υλοποιηθούν. Ο υπέρτατος κριτής είναι ο λαός και γι’ αυτό κάθε εκλογική διαδικασία είναι ένας πολύ σοβαρός σταθμός στη ζωή κάθε ανθρώπου. Αν ο πολίτης δεν πιστεύει στο σύστημα απλά δεν πάει να ψηφίσει. Δικαίωμά του, γούστο του και καπέλο του αν θα αφήσει τους άλλους να αποφασίσουν γι’ αυτόν, απουσία του.

Όταν, όμως, μπαίνεις στο παραβάν οφείλεις να ξέρεις τι ψηφίζεις και γιατί. Και βεβαίως η κάλπη είναι χειρότερη και πιο αμείλικτη από το ταμείο. Εκεί ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ψήφισες; Τελείωσες; Επέδειξες υπευθυνότητα εσύ και χιλιάδες άλλοι; Θα λάβεις υπευθυνότητα. Αν όμως ψήφισες με ανεύθυνο τρόπο και χωρίς να σκεφτείς τις συνέπειες των πράξεών τους τότε δεν πρέπει να έχεις απαιτήσεις από τη ζωή και το δημοκρατικό πολίτευμα. Κάνε… τουμπεκί εσύ που επιλέγεις την κοροϊδία, την απαξίωση, την ενίσχυση αντιδημοκρατικών ή παντελώς επικίνδυνων κομμάτων.

Όλα αυτά τα γράφουμε διότι στην πορεία προς την πολύ κρίσιμη αυτή εκλογική διαδικασία όλοι οι πολίτες που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν θα πρέπει να ξέρουν τι κάνουν. Να μην πάνε στις κάλπες λες και πάνε να επιλέξουν φρούτα στη λαϊκή.

Δεν σ’ αρέσει κύριε ο Σαμαράς; Μην το ψηφίζεις ή αν τον ψηφίσεις πρέπει να ξέρεις γιατί το κάνεις. Το ίδιο ισχύει και για όλους, κυρίως όμως για τον Τσίπρα που ζητά την ανατροπή. Η κυβέρνηση δεν υποσχέθηκε τίποτε περισσότερο απ’ ότι μια συνέχιση της προσπάθειας για οριστική έξοδο από την κρίση. Ζητά την ψήφο του λαού προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική και οικονομική σταθερότητα και να ξεκινήσει ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Και αν όλα πάνε καλά τότε μπορεί να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε πρόσφατα ο κ. Σαμαράς.

Από την άλλη ο κ. Τσίπρας που μίλησε για ανατροπή ουσιαστικά υπέγραψε πέτσινες επιταγές με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Όταν λοιπόν όλοι οι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι πολίτες θα μπείτε στο παραβάν και θα πάρετε στα χέρια σας το ψηφοδέλτιο των… αντιμνημονιακών και αντισυστημικών δυνάμεων πρέπει να ξέρετε τι κάνετε. Η ψήφος της οργής δε σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει όπλο στα χέρια των καταστροφέων της χώρας. Θα πρέπει αγαπητέ ψηφοφόρε να ξέρεις:

1.Όταν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σαν να ανασταίνεις το ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων δεκαετιών. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η κάλπη θα είναι γεμάτη από τα φαντάσματα των πρώην Πασόκων που έγιναν ξαφνικά αριστεροί. Οπότε όταν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ επιλέγεις απλά να σε ξανακυβερνήσει το απεχθές ΠΑΣΟΚ.

2.Θα είναι σα να λες ότι όλο αυτό το ρεμπέτ ασκέρι της Κουμουνδούρου είναι ικανό να σε κυβερνήσει και να φέρει τη μεγάλη ανατροπή στην κοινωνία.

3.Θα είναι σα να επιλέγεις τη διάλυση της όποιας ασφάλειας και τάξης υπάρχει στη χώρα. Αν γεμίσει η Ελλάδα παράνομους μετανάστες με άδειες παραμονής μην εκραγείς. Εσύ θα τους έχεις ψηφίσει.

4.Θα είναι σαν να επιλέγεις να στηρίξεις τους ανθρώπους εκείνους που θέτουν σε κίνδυνο την πατρίδα με τα εθνικά μας θέματα. Όταν στηρίζεις τον ΣΥΡΙΖΑ να θυμάσαι τον Χριστόπουλο και το «τουρκικό πράγμα στη Θράκη». Και να θυμάσαι τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλους αυτούς, όπως και για την ονομασία των Σκοπίων. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοί να μετονομάσουν την Μακεδονία μας σε… FYROM τα δε Σκόπια να γίνουν μέσα σε μια νύχτα… Μακεδονία.

5.Θα πρέπει να γνωρίζει εσύ υποψήφιε ψηφοφόρε του ΣΥΡΙΖΑ ότι πάνω από όλα είναι η πατρίδα και η ομαλή πορείας της στο μέλλον. Ψηφίζοντας τον Τσίπρα μην αρχίζει να ουρλιάζεις γιατί θα έχουν διαλύσει τα πάντα και θα έχουν θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη της Ελλάδας. Εσύ τον ενίσχυσες με την ψήφο σου.

6.Θα πρέπει να ξέρεις ψηφίζοντας Τσίπρα ότι η οικονομία δεν μπορεί να παίζεται σε μια παρτίδα πόκερ. Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα και τα έχει βρει με τους Ευρωπαίους οφείλουμε να το μάθουμε. Αν όμως πάει χωρίς σχέδιο τότε κλάφτη την Ελλάδα που έχασες. Κατάρρευση, χρεοκοπία, έξοδος από το ευρώ ίσως κούρεμα καταθέσεων. Αυτά εσύ τα έχεις ψηφίσει και τα έχεις εγκρίνει.

7.Οφείλεις να γνωρίζεις αγαπητέ ψηφοφόρε που δεν ξέρεις ακόμη τι θα ρίξεις αλλά στηρίζεις Τσίπρα από οργή προς την κυβέρνηση ότι αυτή η οργή δεν είναι τίποτε μπροστά στην οργή που φέρνει μια χρεοκοπία. Ρίξε μια ματιά στην Βενεζουέλα ή την Αργεντινή και θα καταλάβεις.

8.Όταν θα πας και θα ψηφίσεις Δούρου εσύ θα έχεις την ευθύνη για τα ξινισμένα μούτρα της. Εσύ θα φταις που θα τα κάνει μπάχαλο, πολύ χειρότερο από έναν ανεπαρκή Περιφερειάρχη όπως ο Σγουρός.

9.Όταν θα ψηφίσεις Σακελλαρίδη μην αρχίσεις να φωνάζεις γιατί δεν θα βρίσκεις αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας. Γιατί θα γίνει όλη η πρωτεύουσα… Καμπούλ ή γιατί θα τα σπάνε οι μπαχαλάκηδες και ο δήμαρχος θα τους χαϊδεύει. Εσύ θα του έχεις δώσει το δικαίωμα να κάνει την Αθήνα το πρώτο «αριστερό πειραματόζωο».

10.Μην ξεχνάς τέλος εσύ που θα θελήσεις να ψηφίσεις κάποιους από τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής ότι εσύ και μόνον εσύ έχεις δώσει στους απανταχού τραμπούκους τη δύναμη να ξαναβγούν στους δρόμους και να δέρνουν όποιον βρουν. Εσύ μόνο θα τους έχεις δώσει το δικαίωμα δια της ψήφου σου να βρουν κι άλλους… Φύσσες για να καρφώσουν στην καρδιά.

Αγαπητέ ψηφοφόρε να αγαπάς την ευθύνη που έγραφε και ο Ν. Καζαντζάκης. Να αγαπάς τις επιλογές σου και να τις στηρίζεις μέχρι τέλους. Πρώτα, όμως, να ξέρεις τι θες. Το ξαναλέμε. Δεν σου κάνει η κυβέρνηση; Διώχτην τώρα αμέσως και επέλεξε τον Τσίπρα ή την Χρυσή Αυγή να σε κυβερνήσουν. Όμως θα πρέπει να ξέρεις ότι ο επιμερισμός της ευθύνης για τα δεινά που θα ακολουθήσουν θα βαραίνει εσένα και μόνον εσένα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 24/05/2014 06:50:14

  ''Όταν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σαν να ανασταίνεις το ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων δεκαετιών. Οπότε όταν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ επιλέγεις απλά να σε ξανακυβερνήσει το απεχθές ΠΑΣΟΚ.''
  Τουλάχιστον έχετε αίσθηση του χιούμορ(το ελπίζω τουλάχιστον) :D

 2. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 24/05/2014 07:30:11

  Πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια που ψηφίζω μπορώ να επιλέξω κάποιον που κάνει αυτά που λέει, που έχει αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικός και έχει πραγματοποιήσει ό,τι έχει υποσχεθεί μέχρι σήμερα. Δεν νομίζω ότι υπήρξε, μετά το 1980, άλλος πολιτικός με αυτή τη συνέπεια!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΓΓΣ 24/05/2014 09:41:32

   Ίσως ούτε πριν για πολλές δεκαετίες. Θέλει μεγάλο ψάξιμο στην Ιστορία του τόπου μαςνα βρεις ταυτόχρονα εργατικό και αποτελεσματικό χωρίς λαϊκισμό.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 24/05/2014 08:12:47

  Εκπληκτικό, απλά εκπληκτικό. Δείτε αυτό το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=xffnt67q5q8 Τεκμηριώνει με τον καλύτερο τρόπο όσα λέει το άρθρο.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Διογένης 24/05/2014 11:28:22

   Διογένη για το συγκεκριμένο βίντεο, Ευχαριστίες Πολλές! Γονατογραφίας το ανάγνωμα κυριολεκτικά και μεταφορικά.

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 24/05/2014 09:00:18

  Όσο περισσότερο οι συνειδητοποιημένοι Έλληνες πολίτες σκέπτονται, τόσο λιγότερο μιλούν κάνοντας τα λόγια τους έργο. Έργο μετρήσιμο και αληθινό.

 5. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 24/05/2014 10:48:55

  Η ψήφος είναι ιερή ! Στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, στην χώρα που γέννησε τον δυτικό πολιτισμό, τις έννοιες του κράτους, της δικαιοσύνης, του ήθους, στην χώρα που γεννήθηκαν οι επιστήμες και εξελίχθηκαν οι τέχνες, η μουσική, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στην Ελλάδα του Ομήρου, του Σωκράτη, του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα και του Σοφοκλή …. Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ??? Στην Ελλάδα της Ορθοδοξίας, του Βυζαντίου, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, οι Έλληνες που νίκησαν τους Τούρκους οι απόγονοι του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη, του Νοταρά, του Καποδίστρια, του Γρηγορίου του Ε, ψηφίζουμε για περιφερειάρχη τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟ ??? που αμφιβάλω εάν μπορεί να διαβάσει εφημερίδα …. Και την Δούρου που είναι άθεη και εκπροσωπεί ότι το ποιο ανθελληνικό και αντιχριστιανικό ??? Οι παππούδες μας πολέμησαν και νίκησαν τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, ήταν οι αξιότεροι πολεμιστές του Β παγκοσμίου πολέμου και εμείς ψηφίζουμε ΝΑΖΙΣΤΕΣ ??? Ανήκουμε στην Ευρώπη, στην Δύση, είμαστε στο ΝΑΤΟ, είμαστε από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου και συζητάμε εάν θα φύγουμε από το EURO??? να πάμε που ??? στο ρούβλι ??? Ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της αριστερής υποκουλτούρας καταστρέφει ότι Ελληνικό, παραδοσιακό, χριστιανικό, έχει διασωθεί μέχρι σήμερα, η ΧΑ. δεν εκφράζει τίποτα Ελληνικό, αντίθετα είναι οπαδοί των ΝΑΖΙ που επιτέθηκαν στην Ελλάδα !!! Η κατάσταση που βρισκόμαστε είναι αποτέλεσμα πολιτικών και συμπεριφορών 10ετιών. Είναι αποτέλεσμα της ανευθυνότητας όλων μας, της ανθελληνικής νοοτροπίας και της αριστερίστικης μπουρδολογίας που επικράτησε με το εύκολο χρήμα και την λεηλασία του Δημοσίου. Η ΧΑΛΑΡΗ ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, Η ΙΔΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ??? Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.
  Ισοκράτης, 436-338 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας JIM BEAM

 6. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 24/05/2014 11:02:03

  Προς Διογενη.Δεν χρειαζοταν το video για να πειστουμε.Ειναι ενας ακομη παπατζης, πιο αδιστακτος και πιο ανευθυνος και πιο επικινδυνος απο τον Παπανδρεου.Αντιγραφει τη συνταγη του,αυτη που τον εκτοξευσε στο 43%.Και επιπλεον χαιδευει με την ιδια ξεδιαντροπια κομμουνιστες και χρυσαυγιτες.Αυτος ειναι ο κυριος.Χωρις σχεδιο, χωρις λυσεις,χωρις οραμα για την πατριδα.Οχι ξανα τα ιδια λαθη.Ξεσηκωθειτε Νεοδημοκρατες.Ηρθε ξανα η ωρα να απαντησουμε στο θρασος του. Σε αυτον και στους συνοδοιπορους του.Στους Κουλογλου και στους Χριστοπουλους.Στους Τσουκαλους και τους Φωτοπουλους.Τιποτα δεν χαθηκε.Ειναι η ωρα του αγωνα .Για την πατριδα.

 7. rally monkey avatar
  rally monkey 24/05/2014 12:47:05

  αυτοι που σκέφτονται έστω και να ψηφίσουν Συριζα είναι χαμένη υπόθεση.. είτε δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της απάτης (δες ομιλίες Τσιπρα, Δούρου κλπ... ούτε οι ίδιοι πιστεύουν αυτά που λένε.. δεν χρειάζεται να εισαι ψυχολόγος) είτε 'δεν τους πάει το χέρι' να δώσουν αυτό που βλέπουν ως 'δεξιά' .. το κρίσιμο είναι οι πολίτες που πάνε να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή και Ανεξ. Ελληνες. κυρίως όμως Χ.Α. (αν ακόμα κάθεσαι και ακούς Πανάρα μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία.. οι διαφορές με όσους κάθονται και ακούνε Αλεξη και Ρενα είναι ελάχιστες) αυτοί οι Ελληνες που στρεφονται προς Χ.Α. ουτε νεοναζί είναι, ουτε αντισημίτες, ούτε αηδίες.. είναι η αντίδραση στο οτι το έγκλημα δεν είχε τιμωρία.. το ξέρουν όλοι αυτό ..και κατι άλλο σημαντικό, όλοι αυτοί αισθάνονται Έλληνες και θα μπορουσαν να ακολουθησουν ..γι'αυτό εχει γίνει σχεδόν ταμπού για την ΝΔ να απευθύνεται σ'αυτούς (που είναι και πολύ επικίνδυνο) και με την υπόθεση Μπαλτάκου κατέληξε και στην πράξη δύσκολο ευθύνες προφανώς έχει εδώ ο Σαμαράς.. αναφορές σε αποκατασταση των αδικιών έκανε, σε δικαιοσύνη και τιμωρία όσων χτύπησαν την Ελλάδα απο μέσα δεν άκουσα ούτε μία..επίσης ο διαχωρισμός αναμεσα στην ηγεσία και στους ψηφοφόρους της Χ.Α δεν τονίστηκε όσο θα έπρεπε για να είναι αυτονόητος.. μοιραία αρκετοί Έλληνες ψηφοφόροι θα στραφούν αλλού.. το πολιτικο σκηνικό θα καταληξει σαλαμοποιημένο .. και η χωρα θα συνεχισει να περπαταει κοντά στην άκρη του γκρεμού..

  • foros1 avatar
   foros1 @ rally monkey 24/05/2014 16:59:12

   δεν λέτε κάτι και γι' αυτούς που σκέφτονται να ψηφίσουν Ελιά αντί για Σύριζα;

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ foros1 24/05/2014 18:28:46

    δεν απαντώ σε πονηρές ερωτήσεις... (αν τους δώ θα σχολιάσω..αν και λένε ότι ζουν κι αυτοί αναμεσά μας)

   • airman avatar
    airman @ foros1 25/05/2014 10:07:42

    Εγώ ξέρω ουκ ολίγους που λένε ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα το "ρίξουν" στην "Ελιά"! Βλέπουν πως με τον Αλέξη και την παρέα του δεν έχει "κουτάλα εξουσίας" και σκέφτονται πιο πρακτικά. Με την "Ελιά" θα "συμμετέχουν" στην Κυβέρνηση, ελπίζοντας σε κανένα "γλειφιντζούρι"! Αλέξη "μάντρωσέ" τους, αντί για το "Ποτάμι" πάνε να πιάσουν αλλού "πόρτα"! Άλλωστε η ελία είναι αιωνόβιο δέντρο, αντέχει τις κουφάλες, κάνει και σκιά. Ενώ το ποτάμι σήμερα έχει νερό, αύριο στερεύει!

 8. Aggelos Theodorou avatar
  Aggelos Theodorou 24/05/2014 17:21:26

  Αγαπητοί κύριοι και κυρίες, Παρακαλώ επιτρέψτε μου να κάνω μια μικρή εισαγωγή προς αποφυγήν τυχόν παρεξηγήσεων. Προσωπικά γεννήθηκα στην Ελλάδα κατά την περίοδο της πολυδιαφημιζόμενης και γνωστής σε όλους μας, μεταπολίτευσης. Είμαι Δημοκράτης και πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ποτέ δεν υπήρξα ακόλουθος κάποιου συνδικαλιστικού κινήματος ή κομματικής παράταξης συνεπώς δεν θεωρώ τον εαυτό μου «από-κτήμα» της δεξιας, της αριστεράς του κέντρου κλπ. Αυτό γιατί θεωρώ ότι η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, χωρίς κομματικές διακρίσεις. Μέχρι σήμερα, πορεύτηκα στην ζωή, ως φίλος της ανθρώπινης φύσης έχοντας, ως πυξίδα τις «Αρχές», την «Παιδεία» τις «Πραγματικές Αξίες της ζωής» και τον «Πολιτισμό» της πατρίδος μου. Όλα τα στοιχεία εκείνα που προϋπήρχαν από καταβολής κόσμου και που αυτά, απετέλεσαν, αποτελούν και θα αποτελούν εις τον αιώνα τον άπαντα, το κληροδότημα των γονέων μου και των πνευματικών πατέρων του Έθνους μου. Την Εθνική μου ταυτότητα και κληρονομιά. Ορισμένα στοιχεία από αυτά που συνθέτουν την Εθνική μου κληρονομιά είναι το επιστημονικό πνεύμα, οι θετικές, φυσικές, εφαρμοσμένες, κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες και τέλος, οι επιστήμες του σύμπαντος κόσμου και της θεολογίας. Άλλα στοιχεία, είναι τα Ιερά σύμβολα του Ολυμπισμού, τα Ολυμπιακά αθλήματα και οι Ολυμπιακοί αγώνες η καταγωγή των οποίων είναι η Αρχαία Ελλάδα, η Ακρόπολις, ο Παρθενώνας, η Αρχαία Αγορά, το Δημοκρατικό πολίτευμα και άλλα πολλά… Και τέλος, κάποια άλλα στοιχεία που και αυτά συνθέτουν με την σειρά τους την Εθνική μου κληρονομίαείναι το σύμβολο της Πίστεως μου, το Εθνικό Σύμβολο της Πατρίδος μου που είναι η κυανόλευκη Ελληνική Σημαίαη οποία αυτή, αποτελεί σύμβολο «Ελευθερίας», για το οποίο έχουν χυθεί ποταμοί αίματος. ‘Ενα ποίημα που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός το 1823 με τίτλο «Ύμνος εις την Ελευθερία» τμήμα του οποίου αποτελεί τον Εθνικό Ύμνο της Πατρίδος μου, της Ελλάδας, από το 1865 και άλλα πολλά, πνευματικά δημιουργήματα των προγόνων μου. Εμείς οι Έλληνες Οίκο-δομήσαμε τον οίκο των πατέρων μας, Ορθόδοξα [ορθός+δόξα].
  Ορθός σημαίνει ευθύς, σωστός, ακριβής σε ύψος, κατακόρυφος μτφ. ο ασφαλής, αληθής/υπαρκτός, σωστός/ορθός, γνήσιος. Δόξα σημαίνει προσδοκία (ελπίδα, αναμονή) και μετά τον Όμηρο, γνώμη, αντίληψη, κρίση, άποψη, εκτίμηση αλλά και διορατικότητα. Είναι, δηλαδή, ο ορθός λόγος, η ορθή σκέψη, η λογική που ακολουθεί τη διαίσθηση (διορατικότητα) που βιώνεται ως εμπειρία. Ο Ελληνισμός προ-υπήρξε από καταβολής κόσμου και έχει, καθαρό πρότερο βίο. Ποτέ δεν λειτούργησε«Εγω-κεντρικά» ή «Ανθρωπο-κεντρικά». Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δεν έκανε εχθροπραξίες, δεν ξεκίνησε πολέμους , ούτε και εκδήλωσε ποτέ, εχθρικά αισθήματα για κάποιον/κάτι. Οι Έλληνες δεν αντιμάχονται [αντι+μάχομαι] το έργο του Θεού ούτε και εχθρεύονται από καταβολής κόσμου τον άνθρωπο. Πάντα λειτουργούσαν και δημιουργούσαν «Θεανθρωποκεντρικά». Οι Έλληνες, ποτέ δεν υπήρξαν τεμπέληδες, ανενεργοί ή μοιρολάτρες, αλλά πάντα προσπαθούσαν και προσπαθούν πολύ σκληρά! Έφεραν και δημιούργησαν θετικές καταστάσεις που κάποιες εξ αυτών περιόρισαν ή και αποκατέστησαν την αδικία και κάποιες άλλες που άνοιξαν νέες προοπτικές, έδωσαν λύσεις, διαμόρφωσαν τον κοινωνικό ιστό και συνέβαλλαν σημαντικά στην ανάπτυξη, τα νέα έργα και την σταθεροποίηση καταστάσεων σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Τα έργα του Ελληνισμού και του Ελληνικού Πνεύματος, έγραψαν την δική τους ιστορία στ' άστρα, γράφοντας την Αλήθεια, με ανεξίτηλο μελάνι. Όλα αυτά, αγαπητοί κύριοι/κυρίες άλλα και πολλά άλλα πνευματικά δημιουργήματα, κληροδοτήθηκαν στους προγόνους μας, στους γονείς μας και τώρα σε όλους εμάς, με σκοπό «το Εθνικό αυτό κληροδότημα» να μετά-δοθεί, στις επόμενες γενεές και εις τον αιώνα των άπαντα, αυτούσιο. Όλοι ξέρουμε, πως η Ελλάδα, είναι η χώρα που δημιούργησε πολιτισμό, έδωσε τα φώτα της σε όλο τον κόσμο και στερέωσε τον άνθρωπο στα δύο του πόδια, με τη «Δημοκρατία». Όλοι ξέρουμε, πως ο άνθρωπος χωρίς να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες για οξυγόνο, για ασφάλεια, τροφή, χάδι, αγάπη, εργασία, κατάλυμα και αξιοπρέπεια, καταρρέει. Όλοι εμείς δεν ζούμε σε κάποιον σκοτεινό πλανήτη, όπως κάποιοι άλλοι! Ζούμε στην Ελλάδα! Βλέπουμε και βιώνουμε καθημερινά την άθλια και άκρως απαράδεκτη αυτή κατάσταση που εντέχνως δημιούργησαν κάποιοι σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, με μηχανορραφίες και διαβολές. Καθημερινά βλέπουμε και βιώνουμε μια Ελλάδα [Απ-αξιωμένη], [Ατιμασμένη], [Προδομένη] και παντού γύρω μας έναν ταλαιπωρημένο, εξαθλιωμένο και απελπισμένο λαό. Έχουμε πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για την Πατρίδα, τον τόπο που ζούμε, την κοινωνία και το συνάνθρωπο. Δεν απωλέσαμε την όραση ή την ακοή μας, αλλά εξακολουθούμε να βλέπουμεκαι να ακούμε τις ψυχές του κόσμου που σπαράζουν καθημερινά. Αντιλαμβανόμαστε, πως τα ατομικά συμφέροντα κάποιων, είναι αυτά που δίχασαν την κοινωνία με τη δημιουργία, κομματικών παρατάξεων και συνδικαλιστικών ομάδων και που αυτά με τη σειρά τους, καταχράστηκαν την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Ξέρουμε πολύ καλά πλέον, ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να επιβεβαιώσουν τον εγωισμό τους και να έχουν λόγω ύπαρξης στο κοινωνικό στερέωμα, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τα όρια, εκμαυλίζοντας τις έννοιες των λέξεων [Πολιτισμός], [Δημο-κρατία], [Ηθος], [Αρχοντιά],[Αξιο-κρατία],[Αριστο-κρατία],[Παιδεία] , [Πρόνοια],[Κοινωνική Δικαιοσύνη],[Φιλ-ανθρωπία], [Ισο-νομία], [Φιλό-τιμο]. Αναμφίβολα κάποιοι κύριοι/κυρίες, ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης,λησμόνησαν τον όρο [Φιλέλληνας] (Αρχαία Ελληνική: "Φιλέλλην", σύνθετη φίλος + Έλλην), ή δεν έτυχε να τον διδαχτούν στα μαθητικά τους χρόνια! Και κάποιοι, προφανώς δεν γνωρίζουν την βαθυστόχαστη έννοια τωνελληνικών λέξεων, όπως λ.χ. της λέξης [Αξιοπρέπεια] η οποία αυτή, δεν δημιουργείτε από την απόκτηση κάποιας θέσης, τίτλου ή οικονομικής ευρωστίας. Αντιθέτως, είναι θέμα παιδείας και προέρχεται μέσα από την οικογένεια! Οι πραγματικές [Αξίες] της ζωής προκύπτουν από την ανάγκη μας να συναναστρεφόμαστε με άλλα άτομα. Να συνυπάρχουμε αρμονικά, με σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλον, με υπομονή, υπευθυνότητα και αγάπη. Όλα τα στοιχεία αυτά, που επ’ ουδενί παραπέμπουν σε [Κοινωνία] και δη [Πολιτισμένη] είναι προϊόν που παρήγαγε , όχι κάποια διαδικασία [Γόνιμη] αλλά η [Στείρα] γνώση, η μικροπολιτική και η υπεροψία που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ακολουθούσαν οι στρατευμένοι των κομματικών και συνδικαλιστικών παρατάξεων με λόγια, έργα και πράξεις που παραπέμπουν στον [Αμοραλισμό], τον [Κυνισμό] και τον [Εγω-κεντρισμό], διαιρώντας και διχάζοντας την κοινωνία με τις διαβολές τους, με στόχο τον [Ανθελληνισμό] και την [Απ-αξίωση] της Ευρώπης, των Ελλήνων, του Ελληνικού Πολιτισμού και του Ελληνικού Έθνους, για να εξυπηρετήσουν, ιδία ή αλλότρια συμφέροντα. Η πλήρης απουσία των πραγματικών [Αξίων], των [Αρχών], του [Ήθους] και του [Πολιτισμού] σε συνδυασμό με τις ακραίες ανισορροπίες που όλοι αυτοί δημιούργησαν εις βάρος της Ευρώπης, της Πατρίδας, του τόπου που ζούμε, της κοινωνίας, των συνάνθρωπων, των παιδιών μας, κάθε ενός από εμάς ατομικά και των οικογενειών μας που αυτές, αποτελούν τον πραγματικό πυρήνα της Κοινωνίας που ζούμε και τον Θεμέλιο Λίθο του Οικο-δομήματος, του Κράτους και του Έθνους μας, όλα αυτά μαζί αποτελούν ακράδαντο αποδεικτικό στοιχείο, ότι όλοι αυτοί οι κύριοι/κυρίες, ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης, ποτέδεν σεβάστηκαν τον κόσμο, την Ευρώπη, την γη των προγόνων τους, ούτε και όλους εμάς, τα παιδιά μας, τις επόμενες γενεές και το μέλλον αυτού του τόπου! Η όλη κατάσταση που ζούμε εδώ στην Ελλάδα, αυτή η άδικη, άκρως απαράδεκτη και τρισάθλια αντιμετώπιση που λαμβάνουμε δημιουργεί την αίσθηση πως κάποιοι μας βλέπουν, ως αντιπάλους και όχι ως Αδέλφια! Μας αντιμετωπίζουν, ως αναλώσιμα υλικά, ως σκουπίδια και όχι, ως ανθρώπους. Δεδομένου ότι ο άνθρωπος διαφέρει από τα ζώα, είμαστε ελευθέρα άτομα, έχουμε νου και προσωπικότητα, επιλέγουμε και κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό κατά τη λογική κρίση μας. O Μέγας Αλέξανδρος, ο γνωστός στρατηλάτης [που παρεμπίπτοντος, δεν ήταν από τα Τίρανα, ούτε από τα Σκόπια], είχε πει: «Δεν μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους μ' ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος.» Πάνω σε αυτή την βάση, αγαπητοί μου Ευρωπαίοι, Συνέλληνες, Συνελληνίδες και προ πάντων, αγαπητοί μου Φιλέλληνες, στις Ευρωεκλογές έχουμε έναν Ιερό σκοπό! Να υποστηρίξουμε τον οίκο των πατέρων μας, που Οικο-δόμηθηκε με τρόπο ορθόδοξο[ορθός+δόξα]. Οι κύκλοι και τα έργα του Ελληνισμού και του Ελληνικού Πνεύματος, έγραψαν την δική τους ιστορία στ' άστρα, γράφοντας την Αλήθεια, με ανεξίτηλο μελάνι. Μέσα από καταστάσεις θετικές που κάποιες φορές, περιόρισαν ή και αποκατέστησαν την αδικία και κάποιες άλλες, άνοιξαν νέες προοπτικές, έδωσαν λύσεις,διαμόρφωσαν τον κοινωνικό ιστό και συνέβαλλαν σημαντικά στην ανάπτυξη, τα νέα έργα και την σταθεροποίηση καταστάσεων σε τοπικό, εθνικό, Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Όπως τότε έτσι και τώρα, ο κύκλος αυτός ήρθε για να σηματοδοτήσει μια Νέα Εποχή και να γράψει τη δική του ιστορία. Συνεπώς, ψηφίζουμε για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με «Αξιοπρέπεια», κατά «Συνείδηση» και με σκοπό να διδάξουμε με τις πράξεις μας, τις σπουδαιότερες αξίες της ζωής. Ας υποστηρίξουμε σθεναρά με την ψήφο μας ό,τι είναι σημαντικό για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών, της κοινωνίας, της Πατρίδος μας, μετά-δίδοντας ηχηρά στην Ευρώπη, το Εθνικό κληροδότημα αυτό, των πατέρων του Ελληνικού Έθνους. Τις Αρχές και τις Πραγματικές Αξίες της ζωής! Την Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Ισονομία! Γιατί κάθε καλός ξένος [είναι Έλληνας Αλέξανδρος] και όλοι εμείς, οι Έλληνες πολίτες και τα παιδιά μας, ούτε άνοα όντα είμαστε, ούτε και γέννημα των αγορών, των τραπεζών ή κάποιου κομματικού σωλήνα. Είμαστε γέννηματων γονέων μας, προήλθαμε από ένα γένος Φιλελεύθερο [και όχι νέο-φιλελευθερο], είμαστε Αδέλφια, παιδιά της Δημοκρατίας [της Ελληνικής Δημοκρατίας] , της Ελευθερίας, και δεν έχουμε ανάγκη να μας υποδείξουν οι άλλοι, τι πρέπει να κάνουμε και πως. Το να καταφέρουμε να εμφυσήσουμε στους συνανθρώπους μας, τα παιδιά μας και τις επόμενες γενεές, τις πραγματικές αξίες της ζωής, είναι μάθημα ζωής που λαμβάνει χώρα κάθε στιγμή που βρισκόμαστε κοντά τους. Είναι, όμως, και το σπουδαιότερο δώρο που μπορούμε να τους χαρίσουμε για το μέλλον, ώστε να δημιουργηθεί και πάλι μια Κοινωνία, μια Ελλάδα και μια Ευρώπη με ανεξάρτητους, αυτάρκεις και ευτυχισμένους ανθρώπους. Εύχομαι σε όλους να είστε καλά και να έχετε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο! Φιλικά, Άγγελος Θεόδωρου Υ.Γ. 1. Η δημοκρατίαείναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, χωρίς κομματικές διακρίσεις. 2. Πραγματικός Ηγέτης είναι εκείνος που γνωρίζει ότι η ηθική της πολιτικής που εφαρμόζει, η μεγαλοπρέπεια και τα έργα της ηγεσίας του δεν πρέπει να αφορούν την επόμενη εκλογή, αλλά τις επόμενες γενεές. [Esvi] 3. Δεν μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους μ' ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος. [Μέγας Αλέξανδρος]

 9. Decimus Maxsimus avatar
  Decimus Maxsimus 24/05/2014 17:46:19

  Δειτε με τι ανοησίες πάνε να μας αντιμετωπίσουν: Παναγιώτης Σοφιανόπουλος * Ο Σαμαράς θα μας βγάλει από το ?υρώ και θα μας επιστρέψει στη δραχμή. Το λέει το "σαμαρικό" antinews. Μαύρο στον Σαμαρά και στο Λόμπι της Δραχμής που συμμετέχει! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=879907795368253&set=a.101610096531364.3893.100000471230904&type=1&theater * Δεν είναι πλάκα (!!!) - βάζω και το link του άρθρου για να το δείτε με τα μάτια σας. Το antinews.gr που εκφράζει καθαρά τις απόψεις του Σαμαρά, λέει σε άρθρο του ότι στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η οριστική έξοδος από το ?υρώ! Δείτε το (είναι στην 4η παράγραφο) πριν το αλλάξουν, αν και εγώ νομίζω ότι επειδή ο Σαμαράς δεν έχει κόσμο, αυτοί του antinews θα είναι εργαζόμενοι και σιγά μην δουλεύουν το Σαββατοκύριακο (οπότε είναι πολύ πιθανό να μην το αλλάξουν). Για κάντε share! http://www.antinews.gr/POLITIKE/tha-psifisete-petsines-epitages-me-uposxeseis-xoris-antikrisma-i-feregguotita-/ Από: Παναγιώτης Σοφιανόπουλος Καλά τόσο ..Αϊνστάιν είναι; Είναι σαφές ότι πρόκειται από τα συνηθισμένα λάθη που κάνουν όλοι οι συντάκτες στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν γρήγορα το κομμάτι. Κι ύστερα, αν το έγραφε το antinews, θα σήμαινε ότι το θέλει κι ο Σαμαράς; Μωραίνει κύριος κλπ κλπ

 10. kkourk avatar
  kkourk 24/05/2014 18:04:36

  Αγαπητοί ευτυχώς είναι ευροεκλογές και το αποτέλεσμα δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, όσοι κάποιοι θέλουν να δώσουν. Βέβαια θα ρωτήσω Εκπαιδευτικοί που είναι στα κάγκελα με την αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση τι θα ψηφίσουν? Δ.Υ. που είναι στα κάγκελα με την αξιολόγηση τι θα ψηφίσουν? Υπάρχει άραγε καιρός για διορθώσεις?

  • kkourk avatar
   kkourk @ kkourk 24/05/2014 18:28:26

   ευρωεκλογες

  • foros1 avatar
   foros1 @ kkourk 24/05/2014 18:46:49

   οι εκπαιδευτικοί είναι στα κάγκελα κυρίως για την ποσόστωση στην αξιολόγηση και τις απολύσεις. αν κάποιοι στην κυβέρνηση είχαν λίγο μεγαλύτερη ευαισθησία, τώρα η κυβέρνηση θα έκανε εκλογικό περίπατο. ας πρόσεχαν...

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ foros1 24/05/2014 19:57:06

    ΑΧ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ .........

 11. Neutral Observer avatar
  Neutral Observer 25/05/2014 17:13:06

  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ!
  Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο κομματικού μηχανισμού ηταν αναμενόμενη. Μονοψήφια ποσοστά, απλήρωτοι εργαζόμενοι, κόμμα που ήδη θα έπρεπε να ειναι εκτός νόμου.
  Αυτο όμως που γίνεται στα εκλογικά κέντρα με τη ΝΔ, δεν εχει προηγούμενο. Οι τοπικές γύρισαν την πλάτη και δεν έστειλαν ούτε
  εκλογικούς αντιπροσώπους! Οι ψηφοφόροι που προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα της επικράτειας βλέπουν έκπληκτοι να μην υπάρχει ούτε δείγμα “κονκαρδας” του κόμματος. Και αυτο, παρα το γεγονός οτι η ΝΔ υποτίθεται οτι κυβερνά. Κυβερνά προφανώς ως νταβατζοποιημενο μόρφωμα που η δύναμη του δεν πηγάζει απο την πίστη των ψηφοφόρων αλλα απο το συμφέρον και την τρομοκρατία. Ενα σημιτικό σκευασμα που όμως ούτε ένας εκδοτικός οργανισμός δεν αντιπολιτευεται…
  Κατάντια για την δημοκρατία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.