#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/12/2011 08:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα υπογράψουν την θανατική καταδίκη της χώρας;Αυτή η ανάπαυλα που επικρατεί στην Ευρώπη λόγω Χριστουγέννων, δεν αναμένεται να κρατήσει πολύ.  Οι μεγάλοι παίκτες παίρνουν θέση για τη μητέρα όλων των μαχών που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την πρωτοχρονιά.  Ανάμεσά τους και μεγάλοι ευρωπαϊκοί εταιρικοί και τραπεζικοί όμιλοι, ακόμα και ολόκληρα κράτη.  Δεν θα σας διέφυγαν ελπίζω της προσοχής τρείς ‘’ψιλές’’ ειδήσεις μεταξύ των δικών μας πυρακτωμένων προβλημάτων, κάπου δηλαδή ανάμεσα στον παραδειγματισμό του γέροντα Εφραίμ, τη βαρυσήμαντη ομιλία Παπανδρέου στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και την ημερομηνία – γρίφο  των εκλογών:

Η διατραπεζική υπηρεσία swift, κλήθηκε από πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες να τις προμηθεύσει με κωδικούς εθνικών νομισμάτων (λιρέτα, εσκούδο, δραχμή κ.λπ.)
Μεγάλοι εξαγωγικοί όμιλοι επέμεναν σε ρήτρες συμβολαίων με διπλή νομισματική (ευρώ & δραχμή)
Η κυβέρνηση της Βρετανίας εκτέλεσε άσκηση ετοιμότητας, ώστε σε περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης, να προστατέψει τη στερλίνα από μια αιφνίδια ανατίμηση, που θα τίναζε στον αέρα τις εξαγωγές της

Ξέρουν κάτι όλοι αυτοί;

Όχι, ούτε θα έπρεπε.  Απλούστατα έχουν μελετήσει τα δεδομένα και βρίσκουν, όπως όλοι σχεδόν οι αναλυτές παγκοσμίως, ότι μια πιθανότητα διάλυσης της ευρωζώνης, όχι μόνο δεν είναι απίθανη, αλλά ίσως χρειαστεί να αντιμετωπιστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.  Και φυσικά κάθε σοβαρή κυβέρνηση, εταιρία ή τράπεζα, φροντίζει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση ζωτικών συμφερόντων της.

Τι κάνει η δική μας κυβέρνηση;

Ασχολείται με τα εσωκομματικά ενός πεθαμένου κόμματος, με την παράταση των εκλογών που τόσο επιθυμεί η εγχώρια διαπλοκή και με τις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις γύρω από το γιγάντιο swap του χρέους μας.  Καθώς όλα τα παραπάνω είναι από ανούσια έως βλακώδη, η σωστή απάντηση είναι ότι η περιβόητη κυβέρνηση Παπαδήμου που θα μας έσωζε από την καταστροφή, ουσιαστικά περιμένει από την κ. Μέρκελ, αφού αυτή (η Μέρκελ όχι η κυβέρνηση που είναι σε μόνιμη αργία) επιστρέψει από τις διακοπές της, να της ανακοινώσει τις τελικές (;) αποφάσεις της αναφορικά με τη δανειοδότηση ή όχι της Ελλάδας με ένα νέο πακέτο.

Για να έχετε μια καλύτερη εικόνα, φανταστείτε την Πόλη πολιορκημένη από τους Τούρκους να αναμένει την τελική τους έφοδο.  Και αντί όλοι να είναι στα τείχη με τα όπλα παρά πόδα, να τριγυρνάνε στα λουτρά και τις ταβέρνες και να λένε, ‘’έλα μωρέ, όπου να’ ναι θα φανεί ο Γενοβέζικος στόλος και θα τη γλιτώσουμε’’.

Εντάξει, θα συμφωνήσω ότι μπορεί ο στόλος να φανεί, ότι μπορεί η κ. Μέρκελ σε μια έκρηξη αλτρουισμού και φιλελληνισμού, να αποδεσμεύσει έναν πακτωλό χρημάτων σε ένα άτοκο δάνειο και ο Σόιμπλε να αποκτήσει άγαλμα και πλατεία στο κέντρο της Αθήνας.

Και αν δεν;

Αυτό το σενάριο, αν και πολύ πιθανό, φαίνεται πως δεν απασχολεί καθόλου τους φωστήρες μας.  Ούτε τον κυβερνητικό τύπο που για μια ακόμα φορά με εμετικά σχόλια αναπαρήγαγε πλήρως την προπαγάνδα της τοκογλυφικής διεθνούς και ανέκραξε ότι η ανταλλαγή των ομολόγων ‘’κλείδωσε’’ με Αγγλικό δίκαιο.

Αν γίνει καμιά στραβή και, είτε από αφέλεια, είτε εκβιαζόμενοι αποδεχθούμε κάτι τέτοιο, θα έχουμε υπογράψει τη θανατική μας καταδίκη ως έθνος.   Και φέρνω ένα απλό παράδειγμα:

Η ευρωζώνη διαλύεται και τα εθνικά νομίσματα, ή νέες μικρότερες ενώσεις, επιστρέφουν στην Ευρώπη.  Η ελληνική κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με μια συντριπτική υποτίμηση που επιβάλλεται έξωθεν και είναι της τάξεως του 50%.  Το εξωτερικό χρέος  βρίσκεται στα 410δις περίπου (362 σημερινά, μείον 100 από το κούρεμα, συν 130 από τη νέα δανειακή συν το τρέχον έλλειμμα) και πρέπει να αποπληρωθεί με βάση μια ισοτιμία που συνεχώς θα το αυξάνει, λόγω συνεχών υποτιμήσεων.

Αν για παράδειγμα η ισοτιμία δραχμής – μάρκου αρχίσει στο 1:1, γρήγορα θα γίνει 1,5:1 και σε βάθος χρόνου 2:1.  Συνεπώς τα 410δις θα αντιστοιχούν σε 820δις και πάει λέγοντας.  Φυσικά ένα τέτοιο χρέος όχι μόνο δεν θα είναι βιώσιμο, αλλά θα πρέπει να διαγραφεί σε ποσοστό τουλάχιστον 90%, για να μπορεί να εξυπηρετείται στοιχειωδώς.  Μόνο που σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο, αυτή η διαγραφή δεν είναι αποδεκτή και τότε οι πιστωτές θα αποζημιώνονται με αντίστοιχης αξίας περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου.

Αν λάβει κανείς υπόψη τα μέχρι σήμερα δεδομένα, είτε των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας σε απόλυτους αριθμούς, είτε τις τάσεις της ευρωπαϊκής κρίσης δανεισμού (δηλαδή τα 426δις που πρέπει να δοθούν άμεσα σε Ιταλία και Ισπανία για τη συνέχιση του αξιόχρεού τους), βρίσκεται μπροστά στο δυσάρεστο συμπέρασμα ότι το κακό σενάριο δεν είναι καθόλου μακρινό.

Και ναι μεν κάποιοι μπορούν να εμφανίζονται αισιόδοξοι, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να προετοιμάσουν τη χώρα, έστω στοιχειωδώς, για τον ορατό κίνδυνο που έχει μπροστά της.  Γιατί δεν είναι ούτε φυσιολογικό, ούτε βέβαια καθησυχαστικό, ο εχθρός να βρίσκεται ante portas και η κυβέρνηση να ασχολείται με τα διαζύγια του κ. Βορίδη, τις περικοπές του κ. Κουτρουμάνη και αν στις εκλογές το τρίτο κόμμα θα κατέβει με Βενιζέλο ή Λοβέρδο.

 Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Geros avatar
  Geros 28/12/2011 09:28:55

  Ή με Αγγλικό ή με Ελληνικό σε περίπτωση χρεοκοπίας με την μεσολάβηση του Club de Paris ή απευθείας θα πρέπει να διαπραγματευθούμε με τους δανειστές μας.
  Και το Αγγλικό δίκαιο και το Ελληνικό μας αναγνωρίζουν το δικαίωμα χρεοκοπίας. Αγγλικό δίκαιο δεν σημαίνει δηλαδή ότι θα αποπληρώσουμε στο ακέραιο.
  Το Αγγλικό δίκαιο διαφέρει στο ότι μπορεί σε περίπτωση πλήρης διαφωνίας με τους δανειστές (πράγμα αδύνατο μια και θα είναι προς συμφέρον όλων το θέμα να λήξει) να ορίσει κατασχέσεις , οι κατασχέσεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν όμως στα όρια ανεξάρτητου κράτους οπότε αφορούν μόνο την ελάχιστη περιουσία της Ελλάδος στο εξωτερικό.

  Το θέμα είναι να αποφύγουμε την χρεοκοπία , αν πάμε μέχρι εκεί η διαφορά Ελληνικού και Αγγλικού δικαιου που διέπει τα ομόλογα έχει πολύ μικρή σημασία μια και το όποιο θεωρητικό πλεονέκτημα μας δίνει το Ελληνικό δίκαιο θα εξανεμισθεί από την δεινή οικονομική και διπλωματική θέση που θα έχουμε περιέλθει.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Geros 28/12/2011 12:51:06

   Σωστή τοποθέτηση

  • madprof avatar
   madprof @ Geros 28/12/2011 18:06:58

   Με το γιγάντιο swap εξαθλίωσης των κοινωνικά, οικονομικά, οικογενειακά και προσωπικά χρεοκοπησάντων, τι μέλλει γενέσθαι;
   Να υπενθυμίσω ότι πρόκειται για αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, στην πλειοψηφία τους!
   Ως πότε οι αμνοί θα αντέξουν σε χειμερία νάρκη ή να επιβιώνουν με τα απαραιτήτως αναγκαία ή να κοιμούνται νηστικοί;
   Η χύτρα της κοινωνικής αναταραχής έχει ήδη υπερθερμανθεί και είναι άγνωστο ποιοι και πόσοι θα την “πληρώσουν” όταν εκραγεί, γιατί βρισκόμαστε όλοι σε ακτίνα δράσης της ΑΟΖ της, πλειστάκις εν αγνοία μας ή εν αφελεία μας, σκεπτόμενοι μόνο τα του οίκου μας, αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τους κινδύνους στοχοποίησή μας από την έκρηξη της κοινωνικής Υπερχύτρας!

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Geros 28/12/2011 20:18:37

   Έχετε εξετάσει ποτέ την περίπτωση να ζητηθούν συγκεκριμένες εμπράγματες εξασφαλίσεις (π.χ. τιτλοποιήσεις λιμανιών, δρόμων, τελών, αρχαιολογικών χώρων κ.λπ)

   Για αυτό αναφέρομαι σε αφέλειες ή εκβιασμούς.

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/12/2011 09:32:05

  Μα γιατί θεωρείς δεδομένο ότι η ανταλλαγή θα γίνει με ομόλογα που θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο; Να ήταν ο Γ.Παπανδρέου υπεύθυνος να πω ότι υπάρχει κίνδυνος. Αλλα με μια κυβέρνηση που εξαρτάται απο την συναίνεση του Σαμαρά, τί φοβάσαι; Να καταλάβω δηλαδή, τί νομίζεις ότι ο Σαμαράς είναι κανένας προδότης; Ή μήπως ότι είναι κανένα χαζοχαρούμενο παιδί που θα τον πιάσει στον ύπνο ο Βενιζέλος ή ο Παπαδήμος και θα υπογράψουν χωρίς να τον ρωτήσουν; Ή ακόμα χειρότερα, μήπως πιστεύεις ότι ο Σαμαράς έχει ήδη συμφωνήσει με την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο και δεν μας το λέει; Η αγωνία σου είναι βέβαια δικαιολογημένη με βάση την απίστευτη κίνηση του Παπανδρέου να υπογράψει με τον Παπακωνσταντίνου την πρώτη δανειακή σύμβαση που λέει στο ανομιμοποίητο κείμενο της ότι υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο χωρίς να ζητήσει την ψήφο της βουλής ή έστω την επικύρωση της. Όμως τα πράγματα άλλαξαν.

  Και εν πάση περιπτώσει, στην επόμενη συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου της ΝΔ ή του Σαμαρά του ίδιου ή στην απλή καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ας ρωτήσει εκπρόσωπος των antinews "θα συμφωνήσει η ΝΔ με την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο;"

 3. mx avatar
  mx 28/12/2011 12:10:11

  Ρωσία και Ισραήλ ζητούν άμεση έναρξη γεωτρήσεων νότια της Κρήτης!
  Ρωσία και Ισραήλ, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠΕΚΑ στο defencenet.gr, ζήτησαν επίσημα από την κυβέρνηση Παπαδήμου να ξεκινήσουν ΆΜΕΣΑ γεωτρήσεις στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντοπισμού υδρογονανθράκων, χωρίς να περιμένουν τα χρονοβόρα αποτελέσματα των ερευνών του ΥΠΕΚΑ, αφού όπως ισχυρίζονται, "Γνωρίζουν πολύ καλά που υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο».

  «Δεν χρειαζόμαστε πρόσθετα στοιχεία για να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες» δήλωσαν τόσο η Gazprom και η Rosneft, όσο και η ισραηλινή Delek, αφού έχουν βεβαιωθεί για την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων και θεωρούν ότι από την στιγμή που αναλαμβάνουν αυτές το ρίσκο της γεώτρησης σε σημεία που θα επιλέξουν αυτές, δεν υπάρχει κανένας λόγος από την ελληνική κυβέρνηση να μην δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν άμεσα σε δοκιμαστικές γεωτρήσεις.

  Μάλιστα όμως χαρακτηριστικά είπε ένας Ρώσος αξιωματούχος στο περιθώριο της συνεδρίασης της Mεικτής Eνεργειακής Eλληνο-Ρωσική Ομάδα Εργασίας που συνεδρίασε στο υπουργείο στις 12 Δεκεμβρίου:

  «Δεν καταλαβαίνουμε τι σας κοστίζει να προχωρήσουμε με δικές μας δαπάνες σε άμεση γεώτρηση στα σημεία που εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν κοιτάσματα. Αν αποτύχουμε δεν σας κοστίζει τίποτα, ίσα-ίσα που θα περιοριστούν οι προς έρευνα περιοχές. Αλλά αν πετύχουμε, εμείς θα έχουμε μερίδιο σε ένα ακόμα κοίτασμα από τα δεκάδες μεγάλα κοιτάσματα που αξιοποιούμε σε όλο τον πλανήτη. Εσείς όμως θα σωθείτε. Σε μερικούς μήνες μπορεί να σας αρπάξουν το κοίτασμα για πενταροδεκάρες. Αν μέχρι τον Μάρτιο βρεθούν αυτά που υπολογίζουμε, αλλάζουν πολλά πράγματα στην τύχη της Ελλάδας»!

  Μάλιστα η πιο πάνω θέση, αποτυπώθηκε και στο επίσημο ανακοινωθέν του υπουργείου, με κομψό, βέβαια, τρόπο, όπου αναφέρθηκαν επί λέξει τα εξής για το θέμα της έναρξης γεωτρήσεων νότια της Κρήτης από την Ρωσία: «Η ρωσική αντιπροσωπεία στάθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έρευνα υδρογονανθράκων σε χερσαίες και υπεράκτιες περιοχές της Ελλάδας, που προωθεί το ΥΠΕΚΑ».

  Η επιτροπή συνεδρίασε, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου. Το ΥΠΕΚΑ εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Καθ. Κώστα Μαθιουδάκη, ενώ τη ρωσική πλευρά εκπροσώπησε ο Σύμβουλος του Υπουργού Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Kirill Gadzacev και σε κάποια φάση της συνεδρίασής της παραβρέθηκε και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.

  Μάλιστα δια της διπλωματικής οδού έχει υπάρξει από την Ρωσία η διαβεβαίωση στην Ελλάδα ότι «Δεν έχετε να φοβάστε τίποτα και από κανέναν αν υπάρξει κάποιος που παράνομα θέλει να διεκδικήσει μερίδιο από τον ορυκτό σας πλούτο», τονίστηκε και εννοούσαν φυσικά την Τουρκία.

  Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο βρίσκεται και η επιμονή του Ισραήλ, όπου η Delek δήλωσε ότι «Δεν θέλει τα αποτελέσματα των ερευνών, ξέρει που να κάνει τις γεωτρήσεις με 100% δική της επιβάρυνση σε ότι αφορά το κόστος πιθανής αποτυχίας»!

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όλα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι Αμερικανοί και ειδικά η Υπηρεσία Φυσικών Πόρων, βρίσκονται στα χέρια της κυβέρνησης του Ισραήλ, ενώ έχουν διαβιβαστεί στη DELEK με αποτέλεσμα η εταιρεία να φαίνεται έτοιμη να προσχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα θεωρώντας πως η επιτυχία είναι βέβαια.

  Βέβαια, καλά όλα αυτά, αλλά φαίνεται ότι οι ισχυροί παίκτες, πρώτα οι ΗΠΑ (οι οποίες θεωρούν αυτονόητο ότι θα έχουν την εκμετάλλευση, μέσω των εταιρειών τους, των κοιτασμάτων αυτών ειδικά αν αφορούν πετρέλαιο) και κατά δεύτερον η Ε.Ε., για ανεξήγητους λόγους θέλουν να καθυστερήσει η όλη διαδικασία.

  Εξ ου και η στροφή 180 μοιρών του υφυπουργού Γ.Μανιάτη μέσα σε λίγες ημέρες που ενώ είχε εμμέσως προαναγγείλει στην Ολομέλεια της Βουλής άμεση έναρξη γεωτρήσεων απαντώντας σε σχετική πρόσκληση του βουλευτή και υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ. Π.Παναγιωτόπουλου, λίγες ημέρες μετά σε Επιτροπή της Βουλής, μίλησε για «διαδικασία χρόνων».

  Για να επιβεβαιωθεί φαίνεται ο Ρώσος που υποστήριξε ότι «Θα σας πάρουν τα κοιτάσματα για πενταροδεκάρες» εννοώντας ότι μετά την επικείμενη ολική πτώχευση η κρατική περιουσία θα περάσει στον έλεγχο των δανειστών ή των προστατών…

  Γιατί τέτοια αγωνία για τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης: Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Α.Φώσκολου η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων, που έχουν δημοσιευθεί κυρίως από ξένους επιστήμονες, μας υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φώσκολος, από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων η Κρήτη για 25 χρόνια θα πάρει 1,2 δισ. ευρώ το χρόνο.

  Ο κ. Φώσκολος στην ομιλία του παρέθεσε στοιχεία Νορβηγών επιστημόνων, σύμφωνα με τα οποία τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

  • mx avatar
   mx @ mx 28/12/2011 12:12:52

   Για να επιβεβαιωθεί φαίνεται ο Ρώσος που υποστήριξε ότι «Θα σας πάρουν τα κοιτάσματα για πενταροδεκάρες» εννοώντας ότι μετά την επικείμενη ολική πτώχευση η κρατική περιουσία θα περάσει στον έλεγχο των δανειστών ή των προστατών…

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ mx 28/12/2011 12:58:34

   Δέν είναι φαντασιοπληξίες οι παραπάνω πληροφορίες.
   Μπορεί ο Φάκτορας νά δώσει περισσότερες λεπτομέρειες;
   Εφραίμ, πετρέλαια, φυσικό αέριο, κούρεμα, πτώχευση καί γεωπολιτική είναι όλα πολύ συνδεδεμένα μεταξύ τους. Είναι γνώστης ο Σαμαράς τού γενικότερου παιχνιδιού, έχει στρατηγική τό επιτελείο του καί βαδίζει βάσει αυτής; ή πάμε γενικώς καί βλέποντας.

   • factorx avatar
    factorx @ Ιαπετός 28/12/2011 13:47:07

    Θα ειδοποιήσω τον Ζεράρ ντε Βιλλιέ να γράψει ένα σενάριο

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ factorx 28/12/2011 13:56:53

     Τουλάχιστον νά έχει τήν Καϊλή σέ πρωταγωνιστικό ρόλο.
     Από όσα γνωρίζω αυτή τήν εποχή γράφει ένα βιβλίο γιά τήν Λιβύη. Οι Λίβυοι περιμένουν πότε θά εκδοθεί νά ξεπεράσουν τήν ανία πού τούς βολοδέρνει. Δέν ξέρουν αυτή τήν εποχή μέ τί άλλο νά ασχοληθούν.

 4. alexis avatar
  alexis 28/12/2011 12:50:37

  όποιος βλέπει (έβλεπε) Χαρδαβέλα αυτά παθαίνει: ζει το μύθο στην Ελλάδα (για την Ελλάδα????).
  Τα αμερικανάκια έχουν κάνει τόσους πολέμους για το ρημάδι το πετρέλαιο. θα αφήναν (κάτω από τη μύτη τους) τα ελληνικά πετρέλαια αν υπήρχαν??? ούτε ένα στο εκατομμύριο.
  Καιρός είναι να αλλάξουμε παραμύθι, νομίζω...

 5. Απηυδισμένος avatar
  Απηυδισμένος 28/12/2011 13:51:12

  Οι συνωμοσιολόγοι των αγωγών και των πετρεκαίων γιατί δεν μας λένε και για τις επισκέψεις του Πούτιν στο Αγιο Όρος τα ρωσικά μοναστήρια τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσίας και τα διάφορα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος; Τις βαλίτσες που έφευγαν από το Αγιο Όρος τις ξεχνάνε; Εν πάσει περιπτώσει μια πραγματικά εθνικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της Ελλάδος πρέπει να παίζει με όλους, να ισορροπεί ανάμεσα σε όλους, να τους εκμεταλλεύεται όλους για το ελληνικό συμφέρον. Και να αφήσουμε στο μαύρο παρελθόν ρωσοφιλίες, αγγλοφιλίες και αμερικανοφιλίες. Ολες οι μεγάλες δυνάμεις για πάρτη τους δουλεύουν.

 6. makis avatar
  makis 28/12/2011 23:01:23

  οι νεόπτωχοι του 2012 προέρχονται από το Δημόσιο! http://shar.es/WsjBF

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.