#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2012 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα τρελαθούμε; Ο Παπαδήμος μεταφέρει εντολές στους ... εντολείς του;Νομίζαμε ότι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο βασιλιάς της αποτυχίας, της γκάφας και των ναυαγίων. Τον τίτλο διεκδικεί πλέον επαξίως και ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ο πρωθυπουργός που υποτίθεται ότι θα μπορούσε να αντισταθεί στους Ευρωπαίους, διότι είχε το κύρος να τον ακούσουν, πήγε στις Βρυξέλλες με κόκκινες γραμμές, αλλά τις ξέχασε προφανώς στο ξενοδοχείο του. Και επέστρεψε από τις Βρυξέλλες με εντολές προς τους ...εντολείς τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ηγέτες της ευρωζώνης, μετά τις συνομιλίες που είχαν με τον κ. Παπαδήμο όχι μόνο ζητούν την τήρηση όλων των δεσμεύσεων σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την περικοπή των δαπανών στο Δημόσιο και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας (μισθοί), αλλά επιπλέον ζητούν αμετάκλητη δέσμευση όλων των πολιτικών κομμάτων ως προς το νέο πρόγραμμα.

Δεν διευκρινίζουν βεβαίως τι μορφή θα πάρουν οι δεσμεύσεις αυτές, αλλά υποτίθεται ότι αλλάξαμε τον Παπανδρέου επειδή μεταξύ των άλλων ήταν ο κομιστής των δεσμεύσεων και των εντολών των δανειστών.

Αλλά όπως διαβάζουμε τώρα στον ξένο Τύπο ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να ζητήσει κι αυτός  περαιτέρω υποχωρήσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων στην συνάντηση που θα έχουν, αύριο Πέμπτη.

“Ο οικονομολόγος κ.Παπαδήμος θα ζητήσει από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να κάνουν περισσότερες παραχωρήσεις για να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διαπραγματεύσεις”,  αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Παράλληλα, η εφημερίδα γράφει ότι  η στάση των δανειστών της Ελλάδας γίνεται όλο και πιο αδιάλλακτη απαιτώντας την εφαρμογή σκληρών μέτρων λιτότητας για να εγκρίνουν τα 130 δις. του νέου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα.

“ Η τρόικα δεν δείχνει να υποχωρεί από τις θέσεις τις σχετικά με την μείωση των κατώτατων μισθών και το κόψιμο των επιδομάτων”, δηλώνει αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης στην ίδια εφημερίδα και προσθέτει: “ Όμως, κανένα πολιτικό κόμμα δεν δείχνει πρόθυμο  να δεχτεί μια τέτοια εξέλιξη, διότι η περικοπή των μισθών αποτελεί μία κόκκινη γραμμή από την οποία δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. Πείτε μου εσείς πως πρόκειται αυτό να λυθεί. Δεν έχουμε καμία ιδέα και είμαστε πολύ ανήσυχοι”.

Έλα ντε, πως θα λυθεί; Να μια ιδέα: εκλογές τώρα, επειδή η κυβέρνηση Παπαδήμου εξεμέτρησε τον βίον της από την στιγμή που παραβιάζει την βασική εντολή της και γίνεται ο κομιστής εντολών ... προς τους εντολείς της

Κι αν ορισμένοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό ακόμα, σύντομα θα αντιληφθούν ότι τόσο σκληρά μέτρα δεν περνάνε στη Βουλή, όποιοι κι αν είναι οι εκβιασμοί του κ. Παπαδήμου και των φίλων του.

Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού θα πλήξει καίρια τα εισοδήματα των Ελλήνων και θα φέρει πολύ βαθύτερη ύφεση από την τωρινή. Αυτό πολύ δύσκολα θα γίνει αποδεκτό από τους βουλευτές οι οποίοι ήδη δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο.

Πώς θα περάσουν επίσης, οι βουλευτές την κόκκινη γραμμή των επικουρικών συντάξεων; Δύσκολο να αποδεχθεί το Κοινοβούλιο την πλήρη διάλυση της κοινωνίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ξέρουν ότι έτσι που πάνε δεν θα επανεκλεγούν, οπότε η καταψήφιση είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να σώσουν τις πολιτικές καριέρες τους.

Έκφραση της αυξανόμενης δυσαρμονίας μεταξύ του κοινοβουλίου και της κοινής γνώμης είναι και οι καθημερινοί πλέον τυχοδιωκτισμοί του κ. Καρατζαφέρη. Ο Οποίος αφού με την αμέριστη υποστήριξη της διαπλοκής αναδείχθηκε περίπου σε θεσμικό παράγοντα (και τα άλλα κόμματα το ανέχθηκαν) την μια ημέρα μας λέει ότι φεύγει από την κυβέρνηση και την άλλη ότι θέλει να παραμείνει η κυβέρνηση μέχρι το 2013. Έτσι σήμερα συγκαλεί εκτάκτως  σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών του ΛΑΟΣ που μετέχουν στην κυβέρνηση, του γραμματέα του κόμματος και των κοινοβουλευτικών του εκπροσώπων στην οποία «δεν αποκλείεται να αποφασίσουμε την αποχώρησή μας από την κυβέρνηση».

Δεν είναι όμως σοβαρή κυβέρνηση αυτή της οποίας ο εις εκ των τριών εντολέων συμπεριφέρεται έτσι. Δεν είναι καν κυβέρνηση. Σκορποχώρι είναι.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ελιζα βοζεμπεργκ avatar
  ελιζα βοζεμπεργκ 01/02/2012 07:40:47

  Καλημερα και καλο μήνα! Στο τέλος, ο διορισμένος Πρωθυπουργός ανοχής και όχι αποδοχής, θα ζητήσει να υπογράψουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ λευκή επιταγή για τις ενέργειές του, για να αποστείλει το έγγραφο στην Τροικα... Δεν πήρε κανένα μηνυμα απο τις πρόσφατες καταψηφίσεις των νομοθετικών "επινοήσεων" μελών της κυβέρνησής του, που ... συμπτωματικά ηταν και είναι υποργοί των κυβερνησεων Σημίτη καιΠαπανδρέου!

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ ελιζα βοζεμπεργκ 01/02/2012 10:45:10

   Δεν υπάρχει διορισμένος πρωθυπουργός Παπαδήμος , ο τύπος είναι ο επίτροπος τον οποίο περιγράφανε οι Γερμανοί (για ξεκάρφωμα) .
   Αν δεν κάνω λάθος Ελίζα μου με την δικιά σας ανοχή , βρίσκεται εκεί που βρίσκεται !

  • Orestios avatar
   Orestios @ ελιζα βοζεμπεργκ 01/02/2012 11:41:09

   Κυρία Βόζεμπεργκ,
   ιδού για σας πεδίον δόξης λαμπρόν.
   Αντί να εκφράζετε απλά τη διαφωνία σας στο ίντερνετ, τολμήστε κάτι πιο ριζοσπαστικό.

  • ΜΠ avatar
   ΜΠ @ ελιζα βοζεμπεργκ 01/02/2012 12:29:46

   κα Βόζεμπεργκ, αποσυρθείτε ΤΩΡΑ από την κυβέρνηση αυτή, βγείτε να πείτε την αλήθεια στο λαό για όλα, ο Α.Σ να απευθυνθεί με διάγγελμα, και ζητείστε ΕΚΛΟΓΕΣ και την ψήφο μας, αφού μας ορκιστείτε ότι δεν θα παραδώσετε την Πατρίδα μας στους δανειστές και τα συμφέροντα τους και ότι δεν θα κουκουλωθεί η εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ και το μνημόνιο1 - δεν αναφέρομαι καν στο μνημόνιο2.
   Τότε θα βγείτε με αυτοδυναμία. Αλλά ΤΩΡΑ, όχι αύριο, ΤΩΡΑ.
   Οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι στηρίζουν κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο της λογικής, του εφικτού, αρκεί να γνωρίζουν ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο και ότι η Χώρα τους είναι δική τους και όχι των εκβιαστών.
   Πλέον, κάθε ημέρα που περνάει με τη Ν.Δ στην κυβέρνηση αυτή, είναι εις βάρος όλων μας.

 2. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 01/02/2012 08:03:46

  Ζούμε ιστορικές στιγμές που σίγουρα θα τις λέμε στα εγγόνια μας μεθαύριο! Μεταξύ μας δε στις συναντήσεις μας θα λέμε "Ρε, θυμάσαι το 2011 που βγάλαμε τον Παπανδρέου και βάλαμε τον Παπαδήμο για να διαπραγματευτεί και τελικά μας έχωσε πιο βαθιά;".

  Βέβαια το πιο πάνω σκηνικό προϋποθέτει ότι σε 30 χρόνια θα υπάρχει Ελλάδα!

 3. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 01/02/2012 08:24:13

  Λαθροπρωθυπουργός σε μια χώρα κατεστραμμένη που παραμένει ελκυστική μόνο για τους λαθρομετανάστες και τους λαθροπολιτικούς με τους φίλους τους λαθροεπιχειρηματίες που ζουν από τον κρατικό κορβανά και πληρώνουν λαθροδημοσιογράφους για να εξασφαλίζουν τις δουλειές ( παραφράζοντας τον Ιαπετό ... ).

 4. Fanis avatar
  Fanis 01/02/2012 08:34:10

  Και το .."διαχρονικο" ερωτημα ,(που αποδιδεται στον μακαριτη Καραμανλη) παραμενει περισσοτερο επικαιρο παρα ποτε:
  "Ποιος κυβερνα επιτελους αυτη την χωρα"????

  Ελα ντε.

  Υ.Γ
  Μεταξυ μας ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ να ειχαμε τον Κωνσταντινο τωρα.
  ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ!!!

  Τουλαχιστον θα ειχαμε καποιον αρχηγο κρατους με (καποια εστω) διεθνη υποληψη..
  Και ειμαι σιγουρος θα ειχε "παυσει" κατι ανδρεικελα που επαγγελονται τους κυβερνητες!!!
  Τολμω να πω,ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ σε αυτα τα "πραμματα" να μας δουλευουν ετσι ασυστολα και ξεδιαντροπα!!
  Ουστ ρε ... Καλλιτερα ηταν τοτε..
  Ο "μπαμπας μου" ειχε δικιο..
  Ο Κωνσταντινος ΟΡΘΑ απεπεμψε καποιον "παπατζη" .
  Και ο Παπαδοπουλος κακως κατηργησε την βασιλεια..
  Αει σιχτιρ ,θα ειχαμε καποια ασφαλεια τωρα..
  Ενω τωρα με αυτα τα ανδρεικελα ...Ω! Ω! Ω!....

  Αμα βρειτε ενα (εστω) Ελληνα να πιστευει οτι εχει μελλον η ΠΑΤΡΙΔΑ πειτε το..
  Παρακαλω πειτε το ..και αναθεωρω ΑΜΕΣΩΣ!!!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Fanis 01/02/2012 08:49:45

   Εσύ ζεις στο παρελθόν, ξυπνά

   • Fanis avatar
    Fanis @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 01/02/2012 09:00:27

    Γουατ?
    Ξυπνα? Ιεχωβας ο ..τετοιος?

    Υ.Γ
    Και προσπαθεια καταβαλλω και ειμαι .."σιγουρος" οτι ο φακτορ θα το κοψει..

    Αλλιως θα σου ..ανελυα εγω το παρελθον!! χλιμιτζουρα..

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Fanis 01/02/2012 09:13:08

   Αγαπητέ,
   όχι δεν έχει μέλλον αυτό που η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη έζησε και απόλαυσε μετά τον πόλεμο, δηλ. διεύρυνση της Δημοκρατίας, δημιουργία του Κράτους Προνοίας, ισχυροποίηση του Κράτους Δικαίου, ευημερία κτλ.
   Όλα αυτά τελειώνουν.
   Και δεν είναι θέμα Ελλάδος μόνον, ούτε προσωπικών καπριτσιων της Μέρκελ κτλ.
   Δυστυχώς, αιτία είναι η πυρηνική βόμβα που πυροδότησε η ίδια η Ιστορία.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Μανιάτης 01/02/2012 09:16:50

    Μάλιστα... "Πυρηνική βόμβα" αυτές οι πανανθρώπινες αξίες. Και στη θέση τους, τι προτιμάτε; Την κτηνωδία του νεοφιλελευθερισμού;

 5. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 01/02/2012 08:36:42

  Κυρία Βόζεμπεργκ καλημέρα σας και καλό μήνα

  Μα οι βουλευτές θα κληθούν να αποφασίσουν και να ψηφίσουν επί των απαιτήσεων των "πιστωτών". Για κάποια ζητήματα - μέτρα η βουλή θα κληθεί να τα ψηφίσει με απόλυτη πλειοψηφία. Έχω όμως την άποψη, ότι το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, θα κληθείτε να τα ψηφίσετε με αυξημένη πλειοψηφία 3/5. Αυτός είναι και ο λόγος που σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Και ακόμη πιστεύω, ότι η πλειοψηφία του σώματος της βουλής, ειδικά αυτή των 3/5, είναι ανώτερη από οποιαδήποτε υπογραφή.

  Δηλαδή, με άλλα λόγια, την "υπογραφή σας" (εννοώ των βουλευτών) θα την βάλετε κυρία Βόζεμπεργκ. Και εμείς οι αποκάτω, δεν θα λέμε ότι η κυρία Βόζεμπεργκ δεν υπόγραψε, αλλά ότι η εθνική αντιπροσωπεία ψήφισε το μνημόνιο.

  • Ταραχή avatar
   Ταραχή @ Αρματιστής 01/02/2012 15:37:45

   Σιγά μην είναι η βουλευτίνα.Αυτοί είναι άλλου επιπέδου βρε δεν ασχολούνται με τα blogs.
   Άντε κάνα facebook και αυτό καμιά γραμματέας το λειτουργεί.Αυτοί σώζουν την Ελλάδα αυτή την εποχή που καιρός για τέτοια.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/02/2012 08:50:07

  Eγω δεν καταλαβα γιατι φωναζετε.Οποτε θελετε πειτε οχι στους ξενους να παμε για χρεωκοπια.Το κρυβοσαστε πισω απο τον Παπαδημο.
  Οποιος τολμαει το κανει.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ ψυχραιμια 01/02/2012 10:52:45

   Θα μας τρελάνετε οι Παπαδημικοί, δηλαδή το PSI δεν είναι χρεοκοπία; Ως τι λογίζεται; Το άλλο με τη δραχμή είναι πιο αποτελεσματικό.

 7. Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ avatar
  Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ 01/02/2012 08:51:25

  αληθεια υπηρξε ποτε κυβερνηση?αποτελεσμα ενος εκβιασμου ενος τσαλαπατηματος καθε ενοιας δημοκρατιας και του συνταγματος τι περιμενε κανεις οτι θα ηταν?λαθος του σαμαρα που το δεχτηκε λαθος του που το ανεχετε....και μη μου πει κανεις οτι το πασοκ διαθετει ακομα κοινοβουλευτικη πλειοψηφια....αυτο μονο σαν ανεκδοτο ακουγετε πλεον στην κοινοβουλευτικη ομαδα του πασοκ......αν δεν δεχοταν τοτε τωρα θα ηταν κυβερνηση και ενδεχομενως θα κινουσε τα νηματα, θα διαπραγματευοταν,θα διαχειριζωταν την ενδεχωμενη χρεωκοπια οπως αυτος θα εκρινε.................τωρα ας τρεχει πισω απο τις διαθεσεις του καρατζαφερη ,πισω απο τα εκβιαστικα διληματα της τροικας,πιεσμενος απο δημοσκοπησεις και την κραυγη του κοσμου, και το βασικοτερο .....την χρεοκωπια θα την διαχειριστουν τυποι σαν τον παπαδημο.....καλα καλα δεν θα υπαρξει χρεοκωπια για τους αιθεροβαμωνες.....

 8. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 01/02/2012 09:00:41

  Τελικά είναι θέμα προσώπου; Αν είναι θέμα προσωπικής ικανότητας, η λύση είναι εύκολη. Όμως, δεν είναι.
  Και βέβαια οι ΓΑΠ και Κώστας Κ. φέρουν μεγάλη προσωπική ευθύνη. Σήμερα πια η κατάσταση έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που όλες οι αγκυλώσεις της κοινωνίας μας ξεπετάχτηκαν σαν να άνοιξε το κουτί της Πανδώρας.
  Και μέσα στη ζάλη ξεπρόβαλε και το χαρακτηριστικό του μικροαστικού υπερεγώ του νεοέλληνα,
  η αδόκιμη παντογνωσία.

  Μια παρατήρηση: Ακούμε και βλέπουμε να περιφέρονται στα κανάλια και στα ΜΜΕ οι ουσιαστικά άτεχνοι και παραγωγικά παρασιτικοί νομικοοικονομολόγοι και να αραδιάζουν ποιήματα περί συνταγματικότητας, μακροοικονομίας κι άλλων παραμυθιών.
  Ένα μηχανικό, επιστήμονα, εφευρέτη με προτάσεις για τη δημιουργία προϊόντων δεν βλέπω.
  Πώς θα επιτευχτεί ανάπτυξη, με το ανάγνωσμα κειμένων περί…
  Όχι βέβαια.

  Τελικά μήπως η αιτία των δυνών μας βρίσκεται και στον κυριαρχία της κοινωνίας μας από τον νομικοδικολαβίστικο, κουτοπόνηρο τρόπο σκέψης που ήδη από τον 19 αιώνα επέβαλαν οι νομικοδικολάβοι στη χώρα μας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Μανιάτης 01/02/2012 09:14:58

   Έχετε μια αλλεργία εσείς οι νεοφιλελεύθεροι με πάσης φύσεως νόμους, είναι γνωστό. Αλλά προσέξτε λιγάκι, γιατί η πολλή "αυτορύθμιση" μπορεί και να σημαίνει ότι διατρέχετε και τον κίνδυνο να βγει ο λαός ανεξέλεγκτος στους δρόμους και να σας πάρει στο κυνήγι με τις ματσέτες. Αδιακρίτως.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Αυριανιστής 01/02/2012 09:25:57

    Ο γιγνώσκων κρίνει το ποιόν του γράφοντος.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Μανιάτης 01/02/2012 09:31:35

     "Ο γράφων", να είσαι βέβαιος ότι βρίσκεται πολύ μακριά από τέτοιες πρακτικές. Αυτό όμως δεν αναιρεί τον κίνδυνο που σου προανέφερε. Αν, τώρα, δεν καταλαβαίνετε ότι αυτή η πλήρης κατάρρευση κάθε κοινωνικής συνοχής, την οποία ευαγγελίζεσθε, είναι απλώς θέμα χρόνου να φέρει τέτοιες εικόνες, δεν πειράζει. Θα γίνει από όλους μας αντιληπτό στην πράξη, δυστυχώς.

     • Fanis avatar
      Fanis @ Αυριανιστής 01/02/2012 09:38:31

      Ρε αδελφε "αυριανιστη" παρακαλω ,παρακαλω..
      Τι γλωσσα ομιλειτε?

      Καταλαβαινετε αυτα που λετε/γραφετε??

      Παρακαλω επειδη εγω δεν τα καταλαβαινω ,ει δυνατον, ξαναπειτε τα .."ετυμολογικα" και με "συντακτικη ορολογια" πληζ ..
      Χα!
      Πως λεμε "υποκειμενο" "απαρεμφατον"
      "αντικειμενο" και τα σχετικα??
      Μου ..θυμισες καποιον καθηγητη που με ειχε πρηξει με την "αναβαση του Ξενοφωντα"..
      Ποιο το υποκειμενο?? Χα!

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ Αυριανιστής 01/02/2012 09:47:25

      Η προκατάληψη και η α πριόρι κρίση είναι οι κλασικές αιτίες πνευματικού μαρασμού.
      Πού βλέπεις ότι είμαι νεοφιλελεύθερος...Τι σημαίνει ο όρος;
      Αν η καταδίκη του λαϊκισμού, πασοκισμού, δημοσιουπαλληλισμού, πολιτικαντισμού, δικολαβισμού, διαπλοκής κτλ, που ο αυριανισμός, μεταξύ των άλλων εθνικών τέκνων, προήγαγε σε κυρίαρχη ιδεολογία, είναι νεοφιλελευθερισμός, τότε ας είμαι.
      Αλλά επειδή ο νεοφιλελευθερισμός είναι ιδεολόγημα και δήθεν επιστημονική θεωρία, κι επειδή αυτά αμφότερα σκοπό έχουν τη νομιμοποίηση ενώπιον της κοινής γνώμης ειλημμένων προς ίδιο συμφέρον αποφάσεων ή την χειραγώγηση των αντιδράσεων επ΄ αυτών, δεν είμαι νεοφιλελεύθερος.
      Είμαι απλά Θύρα 13.

  • Civil-Eng. avatar
   Civil-Eng. @ Μανιάτης 01/02/2012 11:58:56

   Δημιουργία προϊόντων; Κατασκευή προϊόντων; αυτό τον καιρό κάνω έρευνα για δύο ιδέες που έχω και η νομοθεσία είναι από εχθρική ως σαδιστική. Δε μιλάω για τυποποίηση - ασφάλεια - υγεία εργαζομένων και καταναλωτών. Μιλώ για απίστευτα χαζές απαιτήσεις σε κάθε βήμα από την εφορία ως στον αρμόδιο αντιπεριφεριάρχη οι οποίες είοναι εκεί μόνο να κουράσουν , να απονθαρύνουν και στη βέλτιστη περίπτωση να σε υποχρεώσουν να λαδώσεις.

   • Civil-Eng. avatar
    Civil-Eng. @ Civil-Eng. 01/02/2012 11:59:45

    αποθαρρύνουν

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Civil-Eng. 01/02/2012 12:27:11

    Ακριβώς έτσι είναι δυστυχώς η κατάσταση!
    Δεν αναφέρθηκα εδώ στο θέμα αυτό, αλλά είναι το βασικό και θεμελιώδες για την πολυποθούμενη ανάπτυξη.
    Απλά, ήθελα να καυτηριάσω την πολιτικολογία. Η ουσία είναι αυτό που βάζεις, το θεσμικό πλαίσιο και η ενίσχυση των πρωτοβουλιών και δράσεων στην παραγωγή.

 9. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 01/02/2012 09:03:40

  Δεν περνάνε αυτά κι ας αφήσουν τα σκληρά οι Γερμανοί και το ΔΝΤ. Την χρεοκοπία μας την φοβούνται. Ειδικά οι γερμανοί. Αν ως κυβέρνηση μείνουμε ανυποχώρητοι (δηλαδή αν ο Σαμαράς και η ΝΔ μείνουν ανυποχώρητοι αφού οι άλλοι είναι γιέσμεν) τότε θα αναγκαστούν να μας υποστηρίξουν με psi και δανειακή χωρίς αποικιοκρατικά μέτρα. Και εν πάση περιπτώσει αν ο στόχος τους είναι να έχουμε μισθούς 400 ευρώ και να πουλήσουμε τη δημόσια περιουσία σε αυτούς (φθηνά ή ακριβά) δεν έχει σημασία παρά τις ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις που πρέπει να γίνουν, καλύτερα να πάμε στη δραχμή κηρύσσοντας μια πολυετή (2-3 χρόνων τουλάχιστον) αναστολή πληρωμών σύμφωνα επικαλούμενοι την κατάσταση αναγκαιότητας στην οποία έχουμε περιέλθει.

  Αν αυτό δεν το θέλουν οι ευρωπαίοι και το ΔΝΤ (που δεν το θέλουν) τότε να δεχτούν αναπτυξιακά μέτρα με άμεση μείωση φορολογίας σε όλα με κίνητρα ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα και για όλους από τον απλό πολίτη που θα χτίσει το σπίτι του μέχρι τον επιχειρηματία που θα έχει 600 υπαλλήλους. Ρευστότητα με εγγύηση του δημοσίου και με επιτόκια της τάξης του 1 με 2% για να ανασάνει ο κόσμος

 10. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/02/2012 09:11:45

  Δεν φταίει αυτός. Αυτός, τις αξιώσεις των ευρωναζί πατρώνων του εκτελεί, και τις εκτελεί άριστα. Αυτοί που φταίνε είναι οι (δήθεν) "εντολείς" του, που από εντολείς υποβαθμίζονται καθημερινά ολοένα και περισσότερο σε εντεταλμένους. Και, δυστυχώς, από τη στιγμή που δεν τον ρίχνουν, τα "όχι" στις συσκέψεις αποδεικνύονται κενό γράμμα.

  ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ: Η ΡΙΧΝΕΙ Η ΝΔ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΝΑΖΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΟΥΤΕ PSI, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ), Η ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ ΣΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΟΥ 50 ΚΑΙ ΤΟΥ 60% ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αυριανιστής 01/02/2012 10:29:17

   Για να δουμε.Η ΝΔ θα ψηφισει τη δανειακη συμβαση και θα ειναι πρωτο κομμα μαλλον.
   Καλα εσυ δεν βλεπεις την αριστερα που φωναζει αλλα αποφευγει να ενωθει γιατι δεν θελει να κυβερνησει και να αναλαβει ευθυνες;

   • Ταραχή avatar
    Ταραχή @ ψυχραιμια 01/02/2012 15:39:46

    Κάτι τέτοιες μ@λ@κίες έλεγε ο Δένδιας το πρωί στον REAL-FM.

 11. alakran avatar
  alakran 01/02/2012 09:33:22

  Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.
  Σήμερα το βράδυ κλείνουμε όλα τα φώτα από τις 8 μέχρι τις 8.30.
  Διαμαρτυρόμαστε για τις αυξήσεις στο ρεύμα και τα χαράτσια, και το κάνουμε συμβολικά την ώρα που μεταδίδονται τα απαράδεκτα δελτία ¨ειδήσεων¨.Παρακαλώ διαδόστε το (προτείνω να γίνει μια ειδική ανάρτηση για αυτό το θέμα).

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ alakran 01/02/2012 15:47:28

   Εγώ λέω να μην το κάνουνε και πάρα πολλοί γιατί η αλλαγή συσχετισμών που θα γίνει στην ελληνική κοινωνία μπορεί να είναι τόσο έντονη ώστε να μην μπορέσουμε να την χειριστούμε από το σοκ που θα πάθουμε.

   Έλεος πια με τον ακτιβισμό του καναπέ! Έλεος!

  • avanti avatar
   avanti @ alakran 01/02/2012 16:01:00

   Σιγά μην τους κάνουμε τη χάρη να βλέπουμε τα δελτία παραπληροφόρησης, συσκότισης και πλύσης εγκεφάλου... (ειδικά αυτό των 9 στο σκάι!), δεν τρελλαθήκαμε ακόμη, όσον αφορά τις αυξήσεις στο ρεύμα υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειώσουμε την κατανάλωση και να το καταλάβουν, αρκεί να οργανωθούμε και να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους! Με μισή ώρα τι να καταλάβουν? τώρα για το χαράτσι, μάλλον χρειάζονται πιό επιθετικοί τρόποι, λέμε τώρα.

 12. ΝΙΚΟΛΑΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ 01/02/2012 09:33:44

  "Δεν είναι όμως σοβαρή κυβέρνηση αυτή της οποίας ο εις εκ των τριών εντολέων συμπεριφέρεται έτσι. Δεν είναι καν κυβέρνηση. Σκορποχώρι είναι."
  Η τελευταία φράση του άρθρου. Μήπως έχεις κάποιον στο μυαλό σου , που θα μπορούσε να βάλει τέλος πολύ απλά σε αυτό το σκορποχώρι και στη μη-σοβαρή κυβέρνηση;;; Γιατί μας βασανίζει έτσι, να έβλεπε και τα ποσοστά του να ανεβαίνουν!!!
  Τα νέα μέτρα θα είναι η τελική αναμέτρηση. Ή με το λαό ή με τους εχθρούς του. Ήρθε η ώρα -για την ακρίβεια η ώρα έχει έρθει πάαααρα πολύ καιρό τώρα αλλά όλο το αναβάλεις- να αναμετρηθείς με την Ιστορία , Αντώνη Σαμαρά.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 01/02/2012 09:38:37

   Από πρόπερσι έχω που το λέω, ότι ο πόλεμος έχει ξεκινήσει, και ότι τα στρατόπεδα ήταν, ΞΕΚΑΘΑΡΑ, δύο. Από τη μία η κοινωνία κι από την άλλη η νεοφιλελεύθερη θηριωδία. Και εναπόκειται στον καθένα μας να διαλέξει σε ποιο στρατόπεδο θα πάει. Επαμφοτερίζουσες στάσεις και "ναι μεν, αλλά", δεν χωρούν πια.

   • ΝΙΚΟΛΑΟΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ @ Αυριανιστής 01/02/2012 11:41:06

    Σαμαρά βάλε τέλος ΤΩΡΑ στο δράμα της Ελλάδας, των αστέγων και της δυστυχίας. Ο λαός μας βασανίζεται μέρα με τη μέρα, βλέπουμε εικόνες πρωτόγνωρες, φτώχεια, πείνα... Βάλε ένα τέλος ΤΩΡΑ. Μην καθυστερείς άλλο. Είσαι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την πορεία της χώρας, για την επιβίωση των πολιτών.

 13. ΜΠ avatar
  ΜΠ 01/02/2012 09:45:22

  Τρείς λέξεις:
  ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΩΡΑ.

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ ΜΠ 01/02/2012 12:37:49

   Μία λέξη:
   ΟΥΣΤ ....

 14. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 01/02/2012 09:45:31

  Αναμενόμενο. Πήγε προχθές ο Παπαδήμος και τους είπε "να μην κόψουμε μισθούς". Και αυτοί του είπαν : " είναι καλύτερα χαμηλότεροι μισθοί παρά κλειστές επιχειρήσεις και ανεργία....οι άνεργοι δεν έχουν κανένα μισθό πρέπει να νοιάζεστε και για αυτούς".
  Ο Παπαδήμος θα τα είχε ήδη κόψει όλα με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ αν δεν πίεζε ο Σαμαράς.
  Όταν λένε νέο πρόγραμμα εννοούν σκληρά μέτρα λιτότητας; Και θέλουν και "αμετάκλητη"; Γιατί ο Σαμαράς είπε "τροποποιήσεις" και το δέχτηκαν, ειδικά το ΔΝΤ.

  • Fanis avatar
   Fanis @ Ανδρομέδα 01/02/2012 10:04:41

   Η εν λογω "Ανδρομεδα" ειναι η ιδια με την "εξ ισου" αξιολατρευτη "Αγνη" ??

   Διακρινω το ιδιο .."ανερματιστο" και "ακαταλαβιστικο" παρακαλω..
   Βεβαιως ,ως γνωστον, η αξιολατρευτη "Agni" μας εκμυστηρευτηκε οτι εχει κατι χρονια να μιλησει Ελληνικα και ..χανει καπου καπου..
   Αυτο δεν ειναι κακο..
   "Αμαρτια ομολογημενη ουκ αμαρτια εστι" οπως ελεγαν και οι αρχαιοι αιγυπτιοι της διασπορας..

   • Ανδρομέδα avatar
    Ανδρομέδα @ Fanis 01/02/2012 10:38:35

    Οχι καμία σχέση το μόνο κοινό είναι το ανερμάτιστο-ακαταλαβίστικο

   • flou avatar
    flou @ Fanis 01/02/2012 11:01:33

    Βρε καλώς τον Έλληνα με τα σωστά ελληνικά του! Απ΄ότι βλέπω και το τονικό σημάδι χρησιμοποιείτε και σωστά σημεία στίξης βάζετε! Μπράβο σας! Κατά τα άλλα σας φταίει η Ανδρομέδα!

 15. dimitris karditsa avatar
  dimitris karditsa 01/02/2012 09:53:40

  καλα τι περιμενατε εσεις απο τον παπαδημο? να παει στην ευρωπη για να διαπραγματευτει για τα συμφεροντα της Ελλαδας? δεν ειστε καλα μου φαινεται.
  ο παπαδημος αποτελει συνεχεια του συστηματος και πιονι της παγκοσμιοποιησης που στοχο εχουν να καταστρεψουν οτι εχει απομεινει στη χωρα. διαβασα καπου οτι θελουν να βαλουν ειδικο φορο και στο κρασι.
  ενας τομεας που παει καλα με τις φτηνες και ανταγωνιστικες τιμες θελουν να τον καταστρεψουν και αυτον. τυχαιο? δε νομιζω.
  παμε σε κατι αλλο τωρα. η βελουδινη διαδοχικη στο πασοκ αυτη τη στιγμη εχει το σκοπο της. για να μπορεσουν να μαντρωσουν τους βουλευτες που εχουν σηκωσει μπαιρακι για τις επικειμενες κρισιμες ψηφοφοριες. αυτο ειναι το θεμα.
  η κοινοβουλευτικη ομαδα του πασοκ εχει σηκωσει ανταρτικο και απειλει πως
  πως δε θα ψηφισει νεα μετρα και δανειακη. σε αντιθεση με την κοινοβουλευτικη ομαδα της νου δου που επιδικνειει πειθαρχια και συνεση και ψηφιζει. εκτος απο ενα δυο νομοσχεδια σαν αυτο για τις αποφυλακισεις. για ξεκαρφωμα δηλ. ενω τα αλλα τα σπουδαια τα ψηφιζει. ετσι καταντησαμε. αντι να παρει τους υπουργους του και να φυγει απο την κυβερνηση καθεται και στηριζει.

 16. ΜΠ avatar
  ΜΠ 01/02/2012 10:03:36

  @Ανδρομέδα: γιατί φωνάζουμε να παραιτηθεί ο Σαμαράς, να γίνουν επιτέλους τώρα οι εκλογές και να βγει με αυτοδυναμία ;;;
  Γιατί απλά, μόνον τότε θα μας πάρουν στα σοβαρά γιατί θα έχουν απέναντί τους Ηγέτη Χώρας για να διαπραγματευτούν, ειδικά όταν θα ξεκινήσει η εξεταστική και πάρει η μπόρα μαζί με τους δικούς μας και εκείνους, ειδικά όταν δεν θα έχει επικυρωθεί και θα είναι στον αέρα η 1η δανειακή, ειδικά όταν τα ομόλογά μας θα παραμείνουν στο Ελληνικό Δίκαιο, ειδικά όταν θα ελέγχουμε χωρίς Gauleiter τη σύνταξη του προϋπολογισμού μας και θα μπορούμε Μονομερώς να εγγράψουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας που μας χρωστάει και δεν δίνει, και αυτό είναι που φοβάται. Μόνον τις αποζημιώσεις να ζητήσουμε, και δεν πρέπει να το λέμε ως απειλή αλλά ως γεγονός, θα τιναχτεί η Ευρωζώνη στον αέρα από την κατάρρευση της Γερμανικής Οικονομίας. Τόσο απλά.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΜΠ 01/02/2012 10:24:48

   Επιμένω. Μην κάνουμε τον Σαμαρά Ζαν ντ Αρκ για τον ρίξουν στην πυρά.
   Kάποιοι θέλουν να του επιβάλουν αυτόν τον ρόλο. Μην πέφτουμε στην παγίδα του λαϊκισμού.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Μανιάτης 01/02/2012 11:00:23

    Και κάποιοι άλλοι θέλουν να του επιβάλουν το ρόλο του ιδανικού αυτόχειρα, στηρίζοντας τη δοσιλογική κυβέρνηση Παπαδήμιου.

   • ΜΠ avatar
    ΜΠ @ Μανιάτης 01/02/2012 12:12:10

    Έχω βαρεθεί όταν μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και της λογικής, να μας βαφτίζουν "λαϊκιστές".
    Φτωχό το επιχείρημα της Ζαν ντ Αρκ όταν ολόκληρη η Ελλάδα "καίγεται" ήδη !!!!!
    Ο Α.Σ έχει έρθει η ώρα να αναλάβει τον Ηγετικό ρόλο που φοβούνται ΟΛΟΙ, όσοι μας βαφτίζουν λαϊκιστές, ότι θα έχει. Η καραμελίτσα αυτή ΤΕΛΟΣ. Θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και σε όποιον αρέσει.
    Η στήριξη του Α.Σ στην κυβέρνηση Παπαδήμου αυτή πλεόν τη στιγμή, οφελεί μόνον το Βενιζέλο-διάδοχο, τη διαπλοκή και την ανασύνταξη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, που δεν λογαριάζουν φανερά πλέον τον Πρόεδρό τους και πράττουν ερήμην του. Αυτό από μόνο του λέει πολλά και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
    Αν αυτό δεν το βλέπουν ο Α.Σ και η Συγγρού, για να τους τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια τους και να πάμε ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ σε ΕΚΛΟΓΕΣ, τότε πραγματικά θα καούμε !
    Στις Σέρρες σε ένα χωριό εδώ και 2 μέρες, έκοψαν σε 60 σπίτια το ρέυμα με -7C οι εργολάβοι της ΔΕΗ.
    Κατάλαβες αγαπητέ Μανιάτη;

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ ΜΠ 01/02/2012 12:30:25

     Τα πρωινά του Σαββάτου, ο ημιμαθής ταλιμπάν Πορ-τ-οσάλτε βολτάρει για shopping στη θαλπωρή τού Golden Hall. Πιστεύεις ότι, κινούμενοι σε τέτοια περιβάλλοντα, μπορούν να σκεφτούν τα παγωμένα χωριά των Σερρών οι νεοφιλελεύθεροι;

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ Αυριανιστής 01/02/2012 12:45:46

      Εδώ συμφωνούμε.

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ ΜΠ 01/02/2012 12:37:16

     Κατάλαβα, αλλά αυτό δεν έχει σημασία κι ούτε αξία.
     Επιμένω: αν δεν δημιουργήσεις εμπορεύσιμη παραγωγή, πώς θα πληρώσεις κτλ.γνωστά.
     Μαγικό ραβδί δεν υπάρχει. Δεν θέλω να τρέφω αυταπάτες.
     Μακάρι να ήταν έτσι απλά. Θα το ήθελα κι εγώ κι όλοι μας να ήταν το όλο θέμα απλώς πρόβλημα έλλειψης βούλησης από την πλευρά κάποιων και Ηγετικής ικανότητας από την πλευρά κάποιου.
     Αυτό δε σημαίνει υποταγή στη μοίρα ούτε υποταγή στη δήθεν νηφαλιότητα κι έτσι αδράνεια.
     Συμφωνώ πως απαιτείται Ηγετικός ρόλος. Όμως, να ξέρουμε πως οι λύσεις δεν περιμένουν έτοιμες στη γωνιά. Πρέπει να τις δημιουργήσουμε.
     Να είμαστε έτοιμοι για σκληρή και μακρόχρονη προσπάθεια.

 17. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 01/02/2012 10:20:36

  Το πασοκιστάν και η αλητεία θα βγουν και ήρωες. Πώς κανταντησαμε!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Μανιάτης 01/02/2012 10:57:01

   Το πασοκιστάν έχει πλέον καταλάβει ότι δεν έχει τίποτε να χάσει. Οι συντριπτικά περισσότεροι, γνωρίζουν ότι δεν θα επανεκλεγούν. Και επειδή στην πολιτική κονίστρα όλα τα χτυπήματα επιτρέπονται, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τούς οδηγεί στο αυτονόητο: να διαφοροποιηθούν σε κάποιο κρίσιμο θέμα ευρείας αποδοχής (π.χ. εργασιακά), μήπως τυχόν και οι εναπομείναντες ψηφοφόροι επιβραβεύσουν αυτούς και όχι τους άλλους, που συνέχισαν να υποτάσσονται.

   Αν βάλεις και την αβάντα από τη διαπλοκή, που ήδη άρχισε με τον εγκωμιασμό της ανίερης συμμαχίας Λοβέρδου-Βενιζέλου, να μη σου φανεί περίεργο αν "στη στροφή" το πασοκιστάν κάνει ηρωικό ντεμαράζ και τελικά δεν πέσει τόσο χαμηλά όσο νομίζουμε.

   Παράλληλα, αυτή που (θα) συνεχίζει να φθείρεται από τη συμμετοχή της, είναι μόνο η ΝΔ. Δυστυχώς...

 18. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 01/02/2012 11:22:34

  Σε όλες τις ταινίες με πράκτορες-κατασκόπους κλπ οι Αμερικάνοι αφού κάνουν τη δουλειά τους αφήνουν στα κρύα του λουτρού τους "ανθρώπους" τους. Για να δίνουμε τι θα γίνει με τον "εκλεκτό" πρωθυπουργό Παπαδήμο.

 19. ΨΗΛΙΑΣΜΕΝΟΣ avatar
  ΨΗΛΙΑΣΜΕΝΟΣ 01/02/2012 11:39:30

  Ακούσατε τον Δένδια στον Χατζηνικολάου σήμερα ?
  Σχόλια θα ήθελα....

 20. Απορία avatar
  Απορία 01/02/2012 12:43:50

  Το νέο "μνημόνιο" θα σημάνει την οριστική χρεωκοπία του ελληνικού λαού και την εξαθλίωσή του για δεκαετίες.

  Ο Σαμαράς ξέρει ότι εαν ψηφιστούν και τα μισά που εισηγείται η τρόικα δεν το βγάζει το 2012 στην εξουσία ακόμα και εαν βγει αυτοδύναμος στις επόμενες εκλογές τον Μάρτιο-Απρίλιο (εαν τελικά γίνουν).

  Όχι ότι θα γίνει κανένα πραξικόπημα και αηδίες, απλά θα τον λιανίσει αντιπολιτευτικά η αριστερά και τα κομμάτια που θα προκύψουν από το παλιό ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια φυσικά των καναλαρχών και της τρίτης εξουσίας των ΜΜΕ.

  Η πείνα που θα πέσει θα είναι ΜΕΓΑΛΗ. Δεν θα παλεύεται πολιτικά με τίποτα.

  Δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές ή βγαίνει να πει στον λαό τι παίζεται και που το πάνε ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμος και γερμανοί, δείχνοντας ηγετικό προφίλ και ζητώντας παράλληλα δημοψήφισμα για το πως πρεπει να πορευτεί η χώρα τα επόμενα χρόνια ή ας πάει σπίτι του απο τώρα. Τι νόημα έχει άλλωστε το να μετακομίσει στο Μαξίμου για 5-6 μήνες.

 21. unfair avatar
  unfair 01/02/2012 12:51:21

  το πρόβλημα δεν το έχει ο δοτός πρωθυπουργός, ή βολευτές με το άσυλο.
  το πρόβλημα, κ καθημερινό μάλιστα, το έχουμε εμείς, που μας λένε πως όλα αυτά για το καλό μας γίνονται!!!
  τι σχέση έχουν αυτοί με μας; μας αντιπροσωπεύουν; πραγματικά, νοιάζονται για τον τόπο μας; ...όλα αυτά που συζητάνε, κ μετά βγάζουν νομοθετικές πράξεις!! ...είναι δημοκρατικά;
  υπάρχουν κάποιες γραμμές για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας, υπάρχουν κάποιες κατευθύνσεις ώστε να φύγουμε από την ύφεση κ να μπούμε πάλι σε ανάπτυξη;
  μήπως ο Σαμαράς, ο ΜΟΝΟΣ που έχει πει 5 πράγματα σωστά [από καιρό μάλιστα], πρέπει να σηκώσει τους τόνους;
  η ντροπή που λέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ που κανονικά αντιπροσωπεύει τον καθένα μας, δεν βλέπει πως χάνεται η κυριαρχία του κράτους μας; ακόμη μελομακάρονα τρώει;
  δεν θα τρελαθώ εγώ. όσο κ αν θέλουν να με τρελάνουν. τα βλέπω καθαρά κ χωρίς παρωπίδες, θα πρέπει να ντρέπεστε!

 22. avanti avatar
  avanti 01/02/2012 12:55:27

  Η αλήθεια είναι ότι οι δαπάνες του δημοσίου δεν μειώνονται με τίποτα και ακόμα και ο πιό άσχετος ή αδιάφορος αρχίζει να εκνευρίζεται... και αφού δεν μπορούν να συμμαζέψουν ούτε ένα υπουργείο ούτε μία ΔΕΚΟ τώρα θα λύσουν το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας στον ιδιωτικό τομέα! Απορεί κανείς γιατί δεν συζήτησαν π.χ. το θέμα μείωσης του 13ου & 14ου μισθού κατά 50% αρχικά και κλιμακωτά ανάλογα με το ύψος των μισθών, γιατί άραγε? κατευθείαν λοιπόν κόψιμο, μπαμ και κάτω, στην βράση κολλάει το σίδερο, τώρα πριν ξυπνήσουν τα πρόβατα και καταλάβουν τι έγινε!

  Ετσι όπως πάει το πράγμα, λυπάμαι που εγώ προσωπικά έφτασα στο σημείο να γράφω κάτι τέτοιο, αλλά μόνη μας ελπίδα είναι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας να πάψουν να προστατεύουν τους δοσίλογους και να αναλάβουν ειρηνικά να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές. Το σημερινό πολιτικό προσωπικό είναι εντελώς ακατάλληλο και φθαρμένο, ανίκανο να δώσει λύσεις.

 23. karenin avatar
  karenin 01/02/2012 13:08:29

  Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ξαφνικά η μάχη και η αντάρα ξέσπασε εκεί που δεν το περίμενε κανένας, στον ιδιωτικό τομέα. Περικοπές στον κατώτερο, κατάργηση 13ου και 14ου. Απο κοντά καί ο Γερμανός επίτροπος, όπου η τριανδρία Παπαδήμου είπαν το ηχηρό όχι. Το ΜΕΓΑ δίνει καθημερινά την μάχη για όλα αυτά, και το παιχνίδι μοιάζει να άρχισε μόλις εχθές. Ολα οσα προηγήθηκαν πρέπει να εξαφανισθούν απο την μνήμη μας.
  Και θα μιάζανε απελπιστικά ρεαλιστικά όλα αυτά, αν οι εργοδότες δεν παρατηρούσαν αμήχανοι όλους αυτούς που προσπαθούν να παραβιάσουν ανοικτές πόρτες, και το παραμύθι φαντάζει πολύ παιδικό πιά.
  Κυρίες και κύριοι το δράμα τελείωσε. Η κυβέρνηση Παπαδήμου με σθεναρή αντίσταση απέκρουσε την επιβολή επιτρόπου. Με τις κόκινες γραμμές των αρχηγών, και την βοήθεια των ΜΜΕ, σώθκαν μισθοί και συντάξεις.
  Η χρυσή τομή βρεθηκε. Η καλύτερη λύση για την χώρα προ των πυλών.
  Γκρεμίστε τα τείχη και υποδεχθειτε την.

 24. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/02/2012 13:11:28

  Ποιες "ένοπλες δυνάμεις της χώρας"; Οι μπεγλιτοδιορισμένοι πάτοι της ιεραρχίας των Κλάδων τους;

 25. Silence t. avatar
  Silence t. 01/02/2012 13:19:57

  Το νέο μνημόνιο δεν το θέλουν ούτε καν αυτοί του Δ.Ν.Τ.

  Απλά έχουν φρίξει μαζί (με την ανοχή μας) μας και κάνουν την ύστατη προσπάθεια για να τους σιχτιρίσουμε .

  Και κάτι μου λέει ότι θα το καταφέρουνε !!

  Ελπίζω ..

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Silence t. 01/02/2012 17:37:08

   Κι εγώ έτσι αισθάνομαι, silence...

  • ΜΠ avatar
   ΜΠ @ Silence t. 01/02/2012 20:28:56

   Ομολογώ ότι παρ' όλη τη διαστροφική χροιά που έχει η απόψή σου αγαπητέ Silence t., μου προκαλεί το ενδιαφέρον και δίνει μία άλλη διάσταση στην κατά τα άλλα τραγική κατάσταση που ζούμε. Think out of the box :)

   • Silence t. avatar
    Silence t. @ ΜΠ 01/02/2012 21:02:36

    Διαστροφή ΜΠ είναι να τα κάνει όλα αυτά το αδέλφι o Tomsen , επειδή είναι φιλέλληνας και πιστεύει ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος (να τους σιχτιρίσουμε) να γλιτώσουμε από δαύτους .
    Με την ευκαιρία να σε ευχαριστήσω και για τα καλά σου λόγια προχθές , αλλά και για την φιλότιμη προσπάθεια σου να αναρτηθεί το κείμενο που έγραψα....
    Αν το είχε κάνει ο factoras , μπορεί να είχαμε γλιτώσει τον εμφύλιο σπαραγμό στο θέμα με τα 18 € μισθό ,των Δ.Υ.

 26. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/02/2012 13:23:29

  Ειναι χρεωκοπια με την αδεια της αστυνομιας.Οποιος θελει να χρεωκοπησει μονος του αποσυρεται απο την κυβερνηση και απορριπτει τα αιτηματα των ξενων.

 27. anideos avatar
  anideos 01/02/2012 13:27:24

  Εισαι νεοφιλελεθυερος μην κρυβεσαι....
  Πως τολμας να γραφεις
  ''Ένα μηχανικό, επιστήμονα, εφευρέτη με προτάσεις για τη δημιουργία προϊόντων δεν βλέπω.'' τετοια νεοφιλελεθυερα μανιφεστα....

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ anideos 01/02/2012 13:44:17

   Αν ο νεοφιλελευθερισμός υποννοεί παραγωγική δσημιουργία τότε είμαι

 28. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 01/02/2012 13:34:36

  Ας αφήσουμε λίγο τα "επικοινωνιακά" στην άκρη γιατί στην πραγματικότητα λέγονται πολλά τα οποία διαρκώς αλλάζουν κλπ κλπ. Ολοι ξέρουμε ότι εάν είναι να βγούμε από το Ευρώ και την ΕΕ ακόμα τότε για να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο όχι μόνο 13ος και 14ος μισθός θα καταργηθούν αλλά θα γίνουν και πολλά άλλα.
  Το μεγάλος πρόβλημα (το οποίο ουσιαστικά δεν λύνει η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού) που κατά τη γνώμη μου οδηγεί στη φτώχεια τους Ελληνες και στην αποτυχία του μνημονίου είναι Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟ ΡΑΦΙ!!
  ΙΣΠΑΝΙΑ / ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ και ακόμα και άλλες ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ έχουν ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗ με ξαίρεση το μεταλλικό νερό που εδώ είναι φθηνό λόγω διατίμησης.
  Πάψτε να μας φορτίζετε με τα συνεχή μνημόνια, μεσοπρόθεσμα κλπ. Ολοι θα είναι ικανοποιημένοι και θα τηρηθούν τα μέτρα εάν δούμε ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟ ΡΑΦΙ και οι τιμές φθάσουν στα επίπεδα του 2000 (σεβόμενοι βέβαια την αύξηση του ΦΠΑ τώρα).

 29. Ραβινος avatar
  Ραβινος 01/02/2012 19:33:29

  “Ο οικονομολόγος κ.Παπαδήμος ..''Toν λυπαμαι !Εχει γινει η χαρα των κερδοσκοπων και ραντιεριδων !Κοιταγε στις Βρυξελλες ο καψερος να πιασει κουβεντα με τον Ιταλο τον Μοντι να τον παρει η καμερα ετσι για το θεαθειναι !Να παρει λιγη δοξα απο τον Μοντι που και αρθρωνει δικο του οικονομικο λογο και μας υπερασπιστηκε και στο θεμα του επιτροπου που εγινε εποπτης και ο Παπαδημιος δεν εβγαλε κουβεντα για το θεμα !Βρε που πλεξαμε !Βρε τι παθαμε με δαυτον και τους κηπουρους του ΓΑΠ !Καληνυκτα Ελλαδα !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.