#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/08/2011 15:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαρίτη του ΠεπονήΘα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαρίτη του Πεπονή που πράγματι προσπάθησε να φέρει την αξιοκρατία στο δημόσιο τομέα με τη δημιουργία του ΑΣΕΠ. Παρά τα προβλήματά του, λειτούργησε πολλές φορές υπέρ ενός κράτους που δεν θα στηρίζονταν στα κομματικά γραφεία και στα ρουσφέτια.

Έτσι, για να τιμήσει το ΠΑΣΟΚ τη μνήμη του, μιας και πέθανε πριν μια εβδομάδα, είπε να διαλύσει παντελώς το δημιούργημά του και να ξαναμπεί στη γνωστή λογική των προσλήψεων από το παράθυρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν λοιπόν ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την προσλήψεις μέσω των δήμων περίπου 100.000 ανέργων τεχνιτών οι οποίοι θα αναλάβουν να δουλέψουν για περίοδο πέντε μηνών και με μεροκάματο 25 ευρώ.

Θα αναλάβουν μικρά έργα, όπως βαφέων, οικοδόμων, ξυλουργών και με το πέρας της εργασίας τους θα απολυθούν (αυτό είναι υπό αμφισβήτηση).

Το κακό δεν είναι ότι βρίσκονται λεφτά για να αποκτήσουν δουλειά 100.000 απελπισμένοι Έλληνες, έστω και για 135 ημέρες. Το κακό είναι ότι θα γίνουν προσλήψεις με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και φυσικά με βάση την κατεύθυνση που θα δώσει αυτή.

Που είναι τα κριτήρια για την επιλογή τους; Που είναι το ΑΣΕΠ ή άλλος φορέας που θα καθορίσει ποιοι θα πάρουν τις δουλειές;

Πολύ καμαρίλα και βουλευτικό γραφείο μας μυρίζει όλη αυτή η υπόθεση εξαγοράς συνειδήσεων. Με την κυβέρνηση να μη μπορεί να κάνει τίποτε σωστό στην οικονομία και να οδηγείται σε εκλογές, θα είναι ένα καλό «δωράκι» για τους βουλευτές της περιφέρειας κυρίως που δεν έχουν μούτρα να πάνε να συναντήσουν τους ψηφοφόρους τους. Δείτε τι έγινε το Δεκαπενταύγουστο που όπου εμφανιζόταν πράσινος βουλευτής έπεφτε το γιουχάισμα της αρκούδας.

Έτσι, μετά τις προσλήψεις μέσω των ΜΚΟ το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να προσλάβει και μέσω των δήμων παρακάμπτοντας κάθε έννοια νομιμότητας και σοβαρότητας.

Χάνει έτσι και το τελευταίο πλεονέκτημα που είχε. Την επίφαση νομιμότητας και ηθικής και ξαναγυρίζει στα παλιά λημέρια του λαϊκισμού και του ρουσφετιού. Αξιος ο μισθός τους…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ignoramus avatar
  Ignoramus 16/08/2011 15:55:34

  αν κρινω απο τα διαφορα φουτα που μπηκαν μεσω ΑΣΕΠ στο δημοσιο με τα αγορασμενα στη λαική μαστερς τότε ουτε το ΑΣΕΠ δεν λέει πια.

  • eap avatar
   eap @ Ignoramus 17/08/2011 06:06:48

   Ετσι βαυκαλίζεσαι εσύ Ignoramus, πείθοντας τον εαυτό σου ότι αγοράσαμε τα πτυχία μας στη λαϊκή?Λιώσαμε ρούχα στις καρέκλες και πονέσαν τα μάτια μας από το διάβασμα χρόνια ολόκληρα για να πάρουμε τα πτυχία μας. Και αρκετοί από εμάς, ακόμη και μετά από τους διορισμούς μας στο δημόσιο ή το ευρύτερο δημόσιο, συνεχίζουμε να σπουδάζουμε, πράγμα που δείχνει, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι η μόρφωση δεν ήταν για εμάς μόνο το ένα όχημα για να βρούμε δουλειά, αλλά στάση ζωής. Δε μας κάνει κανένας χάρη που δουλεύουμε. Και πολλοί από εμάς θα προτιμούσαμε να μην είμαστε στο (ευρύτερο) δημόσιο, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή. Για τα κακώς κείμενα του δημοσίου, που σαφώς κανείς δεν αρνείται, ψάξε τις ευθύνες στα ανώτερα κλιμάκια, στις εκάστοτε διοικήσεις υπουργείων και οργανισμών, που δε θέλουν να δουλέψει σωστά το δημόσιο για προφανείς λόγους που λίγο πολυ όλοι ξέρουμε.

 2. anonymous avatar
  anonymous 16/08/2011 16:29:43

  Το πασοκ ήταν, είναι και θα είναι το πιό ύπουλο, τρισάθλιο και ελεεινό πολιτικό κόμμα αυτού του τόπου. 'Ακουσον, άκουσον τι σκέφθηκαν οι άνθρωποι για να εκβιάσουν τους άμοιρους τους άνεργους! και πως να πει κάποιος όχι, όταν έχει να δουλέψει ένα χρόνο και δεν παίρνει ούτε το επίδομα ανεργείας πιά? Και φυσικά άν πάνε για εκλογές, έχουνε λαμβάνειν, γιατί μη μου πει κανείς ότι θα τους αφήσουν έτσι αυτούς που θα διορίσουν έστω και για λίγο για να ξερό κομμάτι ψωμί, θα τους εκβιάσουν μέχρι τελικής εξοντώσεως για να τους αρπάξουν την ψήφο τους, έτσι έκαναν πάντα και φυσικά συνεχίζουν ανενόχλητοι. Οσο δε για τον μακαρίτη τον Πεπονή, αν τυχόν ήταν, λέμε αν, από άλλη πάστα, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό σε αυτό το κόμμα των απατεώνων, αλλά και ο μακαρίτης από την ίδια πάστα ήτανε ..... αλλά τι να λέμε τώρα, ας μην τα σκαλίζουμε.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ anonymous 16/08/2011 18:15:40

   Εχεις δικιο!!Αυτό ήταν ,αυτό είναι και αυτό θα είναι.....Και όταν βλέπει τα σκούρα , ξαναγίνεται αυτό που πάντα ήταν :ύπουλο,τρισάθλιο,ελεεινό ,κακό και ανθελληνικό!!!

  • hotdog avatar
   hotdog @ anonymous 17/08/2011 10:09:49

   Έχεις το δίκιο σου ως ένα σημείο: Της ισοπέδωσης των πάντων. Ο Πεπονής πάντως δεν ακούστηκε ποτέ για μίζες ή "πακέτα" τουλάχιστον (γιατί κι αυτό που λένε πως πέθανε στη ψάθα για μένα είναι υπερβολή) σε αντίθεση με άλλα ΠΑΣΟΚεμον & ΝΔούλες που έγιναν επιχειρηματίες & μεγαλοξενοδόχοι, και όταν ίδρυσε το Α.Σ.Ε.Π. σκοπός ήταν η αξιοκρατία και η ίση ευκαιρία σε όλους. Δε πρέπει να ξεχνάμε πως οι άνθρωποι δίνουν αξία στα πράγματα και στις έννοιες & ποτέ το αντίθετο! Έτσι και ένα όπλο λόγου χάρη μπορεί να είναι ασφαλές όταν σκοπός σου είναι η άμυνα ή επικίνδυνο αν θέλεις να κάνεις κακό. Έτσι και το Σύνταγμα: Όποτε ένας ανίκανος ή διεφθαρμένος πολιτικός δε παράγει αποτέλεσμα, του φταίει το σύνταγμα και θέλει αναθεώρηση για να περάσει νόμο χειρότερο! Σε κάθε περίπτωση πρέπει ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

 3. maria avatar
  maria 16/08/2011 16:37:15

  μην σκαλίζοντας το ένα, μην σκαλίζοντας το άλλο, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
  χέσε τους άνεργους, το γιοργάκι να περνάει καλά πάνω στο κανό με την μπατάνα.

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 16/08/2011 18:41:08

  Ετσι μπράβο το "καθαρότερο" κομμάτι (στη διαχείριση οικονομικών) της χώρας, οι Δήμοι να "βολέψει" άνεργους ψηφοφόρους...και τα ρέστα παγωτά στις πισίνες των ΜΚΟ και των μη κερδοσκοπικών μαγαζιών...


  ΥΓ

  Σσσσ και σιγά τα πληκτρολόγια μην ξυπνήσει η Συγγρού και τα έργα πολιτών ορισμένων... περιμένουν καρέκλες μερικοί πάλι.

  • hotdog avatar
   hotdog @ Ο Ιθαγενής 17/08/2011 10:20:13

   "το “καθαρότερο” κομμάτι (στη διαχείριση οικονομικών) της χώρας, οι Δήμοι;;;;;"
   Με το συμπάθιο αλλά αν νομίζεις κάτι τέτοιο κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου! Τουλάχιστον 80 - 90 δήμοι της χώρας έχουν πάρει από το Παρακαταθηκών & Δανείων ποσά που φτάνουν σήμερα τριψήφιο αριθμό σε εκατομμύρια ευρώ. Οι δε τόκοι των δανείων που πρέπει να καταβάλλονται αν μήνα είναι άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Για να μη πιάσουμε τις οφειλές τους σε ιδιώτες, τα πρόστιμα που δεν εισέπραξαν ποτέ από επιχειρήσεις-ιδιώτες (οι οποίοι είτε δεν υπάρχουν πλέον είτε είναι εις τόπο χλοερό) τις μάσες από ευρωπαϊκά προγράμματα & επιδοτήσεις για πεζόδρομους και πάσης φύσης δημοτικά έργα.
   Απλά τώρα μπαίνει στα χωράφια δημάρχων - περιφερειαρχών το κράτος για να εξυπηρετήσει τα δικά του σχέδια.

 5. Kostas Dimitriou avatar
  Kostas Dimitriou 16/08/2011 18:45:38

  ΝΤΡΟΠΗ! ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ , ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝ ΟΙ Κ.Κ. ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ-ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΩΣ ΜΚΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΩΝ;

 6. Αλέξης avatar
  Αλέξης 18/08/2011 14:34:16

  Το κόλπο με τις προσλήψεις στους δήμους θα δείξει και "μείωση" της ανεργίας για το κρίσιμο επερχόμενο πεντάμηνο που το ΠΑΣΟΚ θα πάει σε εκλογές. Το σχέδιο είναι έμπνευσης Κουκουλόπουλου ο οποίος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κατάφερε να μείνει δήμαρχος στην Κοζάνη για 20 χρόνια. Τι έκανε δηλαδή το λαμόγιο; Προσλάμβανε με σύμβαση ορισμένου χρόνου οδηγούς, μπογιατζήδες, ηλεκτρολόγους κλπ τεχνίτες για τις δήθεν ανάγκες του Δήμου τους οποίους ενάλλασσε κάθε εξάμηνο. Τα μινι αστικά φυσικά στην Κοζάνη δεν τα χρησιμοποιεί κανένας αλλά έτσι ο Κ. κρατούσε σταθερή κομματική πελατεία. Επίσης τα συνεργεία για τις επιδιορθώσεις των δρόμων τα έβγαζε 15 μέρες πριν τις εκλογές. Η Κοζάνη έχει το χειρότερο οδικό δίκτυο στην Ελλάδα γεμάτο λακούβες (μεγαλύτερες απ' το ίδιο το κεφάλι του Κουκουλόπουλου) και βουλωμένες αποχετεύσεις που πλημμυρίζουν και γίνονται παγίδες με την πρώτη βροχή. Παρόλα αυτά κανένας δεν διαμαρτύρεται γιατί όλες οι οικογένειες έχουν και τουλάχιστον έναν άνεργο που ψευτοκρατιέται στη ζωή με τα εξάμηνα του δήμου. Με τέτοια και με τέτοια καταχρέωσε το δήμο αλλά άφησε ψηφοθηρική κληρονομιά στον επόμενο (και πάλι πασόκο) δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα τους άνεργους της Κοζάνης. Καμαρώστε τον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.