#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/03/2012 12:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα τους καταδιώκει μονίμως ο "Τιτανικός"!Η χθεσινή κατάθεση του κ. Προβόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα μπορεί στην «ούγια» να έγραφε «κεντρικός τραπεζίτης», όμως για όσους θέλουν να τη διαβάσουν προσεκτικά «έκαψε» το ΠΑΣΟΚ και τους πράσινους μύθους που επί χρόνια θέλησε να καλλιεργήσει για το «λεφτά υπάρχουν» και το «δεν ξέραμε την κατάσταση της οικονομίας».

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ήταν εξ αρχής απόλυτα σαφής: «Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2009 ενημέρωσα λεπτομερώς τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, παρουσία της Λούκας Κατσέλη και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι το έλλειμμα θα κινηθεί το 2009 προς διψήφιο ποσοστό, πιθανότερα υψηλότερο του 10%». Ενημέρωση που, όπως είπε ο κ. Προβόπουλος, την έκανε στον ίδιο τον κ. Παπανδρέου και ως πρωθυπουργό την Τρίτη μετά τις εκλογές και μάλιστα επικαιροποιημένη με τα νεότερα στοιχεία, καθώς «είχε προστεθεί ένας μήνας».

Ο κ. Προβόπουλος, μάλιστα, θέλησε να «βγάλει» τις «μάσκες» σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν είχε ποτέ προειδοποιήσει πριν από τις εκλογές για την εκτίναξη του ελλείμματος ανασύροντας την ενδιάμεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος του 2009, που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο και έδειξε στους βουλευτές πως από τότε σημείωνε στη σελίδα 123 ότι «το 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης διπλασιάσθηκε και έφτασε στα 23,7 εκατομμύρια ευρώ ή 9,9% του ΑΕΠ».

Καταλυτική όμως ήταν η απάντηση του κ. Προβόπουλου όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να μην είχε κλείσει ο δανεισμός της χώρας από τις αγορές και να μην είχαμε οδηγηθεί στο Μνημόνιο, εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε λάβει αμέσως μέτρα.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος απάντησε πως «ασφαλώς θα μπορούσαν και θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να ληφθούν πολύ γενναία μέτρα και φιλόδοξα που να ανακόψουν αυτή τη δυσμενή δυναμική, κάτι που δεν έγινε». Πρόσθεσε δε ότι «μπορεί να μην είχαν τεράστια επίπτωση στο έλλειμμα, μπορεί το 13% για παράδειγμα να ήταν στο 10% ή στο 11% ή στο 11,5%, δηλαδή πάλι διψήφιο, όμως θα είχαν μια τεράστια θετική επίπτωση από πλευράς ψυχολογίας στις αγορές, γιατί θα έβλεπαν ότι λαμβάνονται τέτοια μέτρα τα οποία ανακόπτουν τη δυναμική, επομένως προλαβαίνουμε τα χειρότερα».

Οι εργασίες της εξεταστικής δεν ολοκληρώθηκαν ακόμα, αλλά το προσωρινό συμπέρασμα είναι αδιαμφισβήτητο:  Η πρεμούρα που επέδειξε το ΠΑΣΟΚ  για το άρον άρον στήσιμο της επιτροπής πριν από τις εκλογές, με σκοπό να αθωώσει τους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, εξελίσσεται σε μπούμερανγκ. Από τις συγκλονιστικές καταγγελίες τόσο του κ. Προβόπουλου, όσο και του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Π. Χριστοδούλου, ανωτάτου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, τοποθετημένου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο ελληνικός λαός είναι σε θέση πλέον να βγάλει τα συμπεράσματά του για το πώς ο τέως πρωθυπουργός και ο τότε «τσάρος» του μεθόδευσαν την έξοδο της Ελλάδας από τις αγορές και την οδήγησαν στο Μνημόνιο και τα «νύχια» του ΔΝΤ. Από τις απαράδεκτες δηλώσεις περί «Τιτανικού» και «διεφθαρμένης χώρας» και τις ψεύτικες απειλές για «πιστόλι πάνω στο τραπέζι» μέχρι την παραποίηση στοιχείων για την αναθεώρηση του ελλείμματος, ο ταμπλάς δεν ήρθε μόνο στον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ, αλλά, δυστυχώς, έπεσε πάνω σε όλη την κοινωνία.

Είναι πια ξεκάθαρο ακόμα και για τους πλέον δύσπιστους ότι οι ευθύνες των κ.κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου για το ότι η χώρα οδηγήθηκε με την πυξίδα να δείχνει προς το ΔΝΤ και τη χρεοκοπία είναι τεράστιες και θα πρέπει να αποδοθούν σε όλα τα επίπεδα. Καθώς πλέον έχουμε περάσει από τις σοβαρές υπόνοιες σε αποδεικτικά στοιχεία που προκύπτουν από τις επίσημες καταθέσεις υπευθύνων προσώπων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, είναι σαφές ότι οι εγκληματικές πράξεις που αποδίδονται στους δύο πολιτικούς άνδρες έχουν υπερβεί κατά πολύ το όριο των πολιτικών ευθυνών και αγγίζουν ευθέως τις ποινικές. Γι’ αυτό και είναι βέβαιο ότι στο σημείο που έχει φθάσει η χώρα, δεν επιτρέπεται να δοθεί αυτή τη φορά συχωροχάρτι σε κανέναν.

Ο «Τιτανικός» θα τους καταδιώκει σε όλη την ζωή τους

Χαρακτηριστικό της αγωνίας που διακατέχει πλέον  το δίδυμο Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου είναι ότι ο δεύτερος προσπαθεία να μαζέψει την δήλωσή του περί 'Τιτανικού" η οποία αποκτά πλέον διαστάσεις αποδεικτικού στοιχείου στην Εξεταστική Επιτροπή.

Έτσι προχθές μιλώντας στο Mega ισχυρίστηκε ότι «η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο όχι επειδή ένας υπουργός Οικονομικών τον Γενάρη ή τον Φλεβάρη σε μια εκδήλωση στις Βρυξέλλες είπε ότι η χώρα ήταν σαν τον “Τιτανικό”, με έναν καπετάνιο να κοιμάται και να μη βλέπει πού πάει -και ευτυχώς άλλαξε η κυβέρνηση και προλάβαμε να στρίψουμε το τιμόνι– , γιατί αυτό είχα πει».

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Παραμονές του Eurogroup, σε ειδική συνέντευξη Τύπου για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδας, κι ενώ οι εταίροι μας και οι αγορές ήταν «τσιτωμένοι» στο έπακρο, ο τότε «τσάρος» της Οικονομίας ξεστόμιζε τα εξής ενώπιον 200 δημοσιογράφων: «Αν χρειαστεί, θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα. Η προσπάθεια της Ελλάδας να ανακτήσει την αξιοπιστία της είναι ένα εγχείρημα τόσο δύσκολο όσο να αλλάξει ρότα ένα μεγάλο πλοίο, όπως ο “Τιτανικός”».

Και μόνο η παρομοίωση της ελληνικής οικονομίας με το τραγικότερο ναυάγιο της Ιστορίας εκτίναξε τα spreads δανεισμού των 10ετών ελληνικών ομολόγων κατά 30 μονάδες, στις 333,4 μονάδες βάσης. Λίγες μέρες αργότερα, o οίκος Fitch υποβάθμισε τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες και τα spreads ανέβηκαν στις 340 μονάδες.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσπάθησε και άλλες φορές να «μαζέψει» τη δήλωση περί «Τιτανικού», που τον καταδιώκει απηνώς.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Κεφάλαιο», στις 23 Μαΐου 2010, είπε χαρακτηριστικά: «Ο “Τιτανικός” έπεσε στο παγόβουνο επειδή ο καπετάνιος κοιμόταν στην καμπίνα και δεν ήταν στη γέφυρα. Αυτό ακριβώς θα συνέβαινε και στην ελληνική οικονομία αν δεν μεσολαβούσαν οι εκλογές (σ.σ. του 2009). Ευτυχώς, τώρα η χώρα έχει κυβέρνηση, καπετάνιο και πλήρωμα που κάνουν τη δουλειά τους. Γι΄ αυτό οι κίνδυνοι να πέσουμε στο παγόβουνο δεν υπάρχουν πια (!)».

Εξάλλου, από την προσωπική ιστοσελίδα του κ. Παπακωνσταντίνου (www.gpapak.gr) δεν λείπει καμία ομιλία του στη Βουλή, σε συνέδρια, σε ευρωπαϊκές συνόδους ή στα ΜΜΕ. Απουσιάζει όμως παντελώς η ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικών Μελετών, όπου έγινε η δήλωση για τον «Τιτανικό». Ειρωνεία της τύχης, δυο μέρες αργότερα, στις 17/2/2010 αναρτάται στο σάιτ η ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο λειτουργίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Φαίνεται ότι τον κυνηγούν ακόμη και οι συμπτώσεις!

(Antinews, με πληροφορίες από "Ελεύθερο Τύπο")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sam avatar
  sam 16/03/2012 12:49:55

  ερωτηση για 1.000.000 !!!!!!!

  Γιατι 2 χρονια τωρα και ενω ολη η ελλαδα ειναι στο ποδι, δεν εχει βγει
  ουτε ενα ΤΡΑΚΤΕΡ στο δρομο ?????

  (..κε Βενιζελο θα τους βγαλετε εξω τους κομματοσκυλοτεμπελχαναδες πριν ριξετε την επομενη κυβερνηση? Οεο? Καλημερουδια Ελληνες...)

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 16/03/2012 12:56:02

  Ο κ Προβόπουλος τότερ γιατί δεν διοργάνωνε μια συνέντευξη τύπου προς ενημέρωση του Ελληνικού λαού;
  Γιατί δεν δήλωνε την παραίτησή του;
  Γιατί επένδυε μέχρι πρόσφατα τα αποθεματικά των Ταμείων σε ομόλογα και όχι σε έντοκα;
  Ο κάθε πολίτης θα ενημερωνόταν από την έκθεση της ΤτΕ;

  Γιατί τελικά φαίνεται ότι σε αυτή τη χώρα ο μισθός καθορίζει και καθαρίζει την όραση.
  Για την ακοή επιφυλάσσομαι.

  • kapoios avatar
   kapoios @ Ο Ιθαγενής 16/03/2012 15:18:21

   και την όσφρηση... Δεν μυρίζεις καθόλου τη βρωμιά

   • δημης avatar
    δημης @ kapoios 16/03/2012 18:23:40

    ΠΑΝΤΩΣ ..ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α Φ Η TOY ME TO T3-T10.... (ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ..ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ)...

 3. Stelios Pap avatar
  Stelios Pap 16/03/2012 13:01:57

  Για τις ευθύνες του Προβόπουλου που "έγλυφε" τον ΓΑΠ και τον ΠΑΠ για να τον διατηρήσουν στη θέση του διοικητή μετά τις διάφορες αποκαλύψεις για Βατοπέδιο κ.τ.λ. θα μιλήσει κανείς; Για την προβληματική εποπτεία των ελληνικών τραπεζών απο την Τράπεζα της Ελλάδας, τα στραβά μάτια που έκανε προς πρωην εργοδότες θα μιλήσει κανείς;

  Ο γνωστός Προβόπουλος. Βλέπει που φυσάει το ρεύμα και πάει προς τα εκεί. Οταν χρειαζόταν έριχνε μπηχτές στον Καραμανλή για να ικανοποιήσει το δίδυμο ΓΑΠ-ΠΑΠ, τώρα τους θάβει. Ομως, στη ΝΔ κι αλλού τον έχουν πάρει χαμπάρι.

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 16/03/2012 15:20:35

  Το ζητούμενο είναι να διωχθούν ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ.

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/03/2012 16:07:10

  Και στα Κυθηρα πολλα λεγονται...,π.χ. για το πως πηρε ρευμα στο σπιτι που εχει κτισει στον Καλαμο Κυθηρων...

 6. Akyros avatar
  Akyros 16/03/2012 22:25:15

  enet.gr, 17:28
  Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009
  Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ξημερώσαμε με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Μια μέρα μετά διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία την θετική απήχηση της νίκης του στην Κωνσταντινούπολη!
  Θετική απήχηση των…Τούρκων;;; Όχι μόνον, βέβαια!
  Κωνσταντινούπολη,
  Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009
  «Συγχαρητήρια για μία εντυπωσιακή εκλογική νίκη απέστειλε στον Γιώργο Παπανδρέου ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φέιμαν, σύμφωνα με τηλεγράφημα που κυκλοφόρησε στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ, στην Κωνσταντινούπολη.
  Το τηλεγράφημα αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η νίκη του Γ. Παπανδρέου αποτελεί μια σημαντική επιτυχία των Ευρωπαίων σοσιαλιστών. “Αυτή η νίκη θα ενισχύσει τις δυνάμεις οι οποίες επιδιώκουν να βάλουν τη σοσιαλιστική πολιτική στο επίκεντρο της δραστηριότητάς” τους, αναφέρει»
  Φαντάσου δηλαδή να μη την έβαζαν!!!!! Την σοσιαΛηστρική Πολιτική! Στο κέντρο!
  Η χαρά των Τούρκων εκφράστηκε σε άλλο επίπεδο!
  «Σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος έχει στο πρωτοσέλιδό του τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, με την πλειονότητα να κάνει λόγο για “αισιοδοξία γύρω από το Αιγαίο”, καθώς “ ο Γ. Παπανδρέου είναι γνωστός για τη φιλική στάση του απέναντι στην Τουρκία, λόγω της ιστορικής επαναπροσέγγισης που χάραξε μαζί με τον Ισμαήλ Τζεμ”. Τα παραπάνω αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ στην αγγλόφωνη έκδοσή της, που κυκλοφόρησε στο περιθώριο της συνόδου.»
  Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη
  4 μέρες μετά την εκλογή του, υποψιαζόμασταν λάθος ότι πήγε στην Κωνσταντινούπολη να …προσκυνήσει τον Πασά!
  Λάθος!!!!!
  Στα αφεντικά του κόσμου κατέθετε τα διαπιστευτήριά του, δίνοντας σημάδια της άσκησης της πολιτικής του στο Θέμα τους Αιγαίου , της Θράκης και της Κύπρου! Μη τυχόν και περάσει καμιά μέρα και τους περάσει υποψία για τις προθέσεις του!
  Ιδέτε μόνοι σας!
  Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη
  Στην Κωνσταντινούπολη μετέβη σήμερα ο πρωθυπουργός και υπουργός ΕξωτερικώνΓιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα έχει
  συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης, θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
  Ο κ. Γ. Παπανδρέου, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο. Χθες, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος Γ. Προβόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο αντιπρόεδρος της
  κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη.
  "Τα προβλήματα της οικονομίας είναι γνωστά. Η δυναμική της, επίσης, είναι γνωστή. Τα υπόλοιπα, τα συγκεκριμένα, θα τα ακούσετε στις προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό", δήλωσε ο κ Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά τη συνάντηση. Ερωτηθείς σχετικά με το ύψος του ελλείμματος, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η υπόθεση της ελληνικής οικονομίας παρά είναι σοβαρή για να πετάμε αριθμούς ελλειμμάτων μετά από συναντήσεις, όπως αυτές.
  Πρόσθεσε, δε, ότι αυτές οι συναντήσεις είναι πάγιες, συνηθισμένες και πολλές και ότι θα υπάρξουν πολύ περισσότερες και "βέβαια ο πρωθυπουργός θα παρακολουθεί από πολύ κοντά όλα τα ζητήματα της οικονομίας".
  Επιπλέον, ερωτηθείς εάν ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση το ύψος του ελλείμματος, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι "έχουμε τα στοιχεία αυτά, θα τα ανακοινώσουμε".
  Ερωτηθείς για το εάν το χρέος θα ξεπεράσει τα 300 δισ. ευρώ, όπως φέρεται να είπαν σήμερα στελέχη της ΝΔ, που πέρασαν από το οικονομικό επιτελείο, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι σήμερα θα είναι η δημοσιοποίηση του εξαμηνιαίου χρέους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ότι αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία του εξαμήνου και πως από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα στοιχεία θα ανακοινωθούν όταν έρθει η στιγμή.

  Σε ερώτηση για το ποια μέτρα πρότεινε ο κ. Γ. Προβόπουλος και για το αν υπάρχει κοινή γραμμή ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα και σε εκείνα που η κυβέρνηση έχει κατά νου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν θα μπούμε σε μέτρα", προσθέτοντας ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εκ του θεσμικού του ρόλου προτείνει μια σειρά πράγματα και ότι η κυβέρνηση στη συνέχεια παίρνει τις αποφάσεις της και εκτελεί.
  Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε, μετά από σχετική ερώτηση, ότι δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής της θέσης του κ. Προβόπουλου.
  Σε δηλώσεις του ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι είχε μια εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο και τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας.
  "Τους ενημέρωσα σε βάθος για τις συζητήσεις που έγιναν στα πλαίσια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πριν λίγες μέρες στην Κωνσταντινούπολη, τους ενημέρωσα, βεβαίως και για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, που είναι αρκετά ανησυχητικές, στη δε συνέχεια η συζήτηση εστράφη στον τρόπο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα". Ακόμη, ο κ. Προβόπουλος είπε ότι "κάναμε μία αρκετά εκτεταμένη συζήτηση πάνω σ' αυτό το θέμα, συζήτηση που θα επαναλάβουμε σε επόμενη συνάντηση, που είπε ο πρωθυπουργός ότι θα έχουμε, διότι δίνει πολύ μεγάλη έμφαση σε όλα αυτά τα θέματα, στο "πως δηλαδή θα μπορέσουμε θετικά να φύγουμε απ' αυτές τις δυσκολίες".
  Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ο κ. Προβόπουλος αναφερθείς στη συνεδρίαση του ΔΝΤ στην Κωνσταντινούπολη, είπε ότι η ατζέντα ήταν πλούσια και ότι εκτός από τις οικονομικές εξελίξεις παγκοσμίως, υπάρχουν ορισμένα θέματα με το ρόλο που καλείται να παίξει το ΔΝΤ μετά την κρίση.
  "Θα πρέπει να υπάρχει ανακατανομή ψήφων από τις πλούσιες προς τις αναδυόμενες χώρες", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Προβόπουλος και πρόσθεσε ότι "όλα αυτά είναι σε εξέλιξη, όπως και το θέμα των αποφάσεων που λαμβάνεται στο επίπεδο των G-20".
  Καταλάβατε λοιπόν πώς ο νεοεκλεγής Έλληνας Πρωθυπουργός ήξερε για το Χρέος, ήξερε τις προθέσεις των Δανειστών ήξερε πως ο δρόμος της εξαθλίωσης και της υποταγής, άνοιγε χωρίς άλλη εναλλακτική!
  Πότε λοιπόν στήθηκε η αγχόνη της Ελλάδας και πώς ο Σημίτης προειδοποίησε, προετοίμασε, την πορεία της προς αυτήν;

  Σημίτης: «Η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα είναι μια ταπεινωτική για τη χώρα εξέλιξη»
  ......Η προειδοποίηση ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Περιλαμβάνεται σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή Και αφορούσε ομιλία του στην Βουλή, στις 18 Δεκεμβρίου 2008!!!!!
  Πότε δηλαδή;
  Στην διάρκεια της «Εξέγερσης του Δεκέμβρη!» Όταν κάηκε η Αθήνα και τα ξένα πρακτορεία μετέδιδαν πως η Ελλάδα έχει ασταθές πολιτικό μέλλον και αναπτυσσόταν ένα εσωτερικό μέτωπο ικανό να ανατρέψει και να καταστρέψει κάθε προοπτική της!
  Είχε προηγηθεί ο Εμπρησμός της Πελοποννήσου, που τόσο επιπόλαια ερεύνησε και ερμήνευσε η κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ η διεθνής κρίση που ξέσπασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, απομείωνε τις όποιες ελπίδες θα γεννούσε μια στοχευμένη οικονομική πολιτική να νοικοκυρευτούν τα δημοσιονομικά της χώρας.
  Υποκριτής, αριστερούλης, ο Σημίτης ο Κροτιδεύς, υπηρέτης
  του πολιτικώς ορθού (!) δεν υπέδειξε τους «Οργισμένους» ως αίτιους, γιατί έτσι θα στενοχωριόνταν οι «Οργανωτές και Σπόνσορές» τους!
  Και το παιχνίδι της Κρεμάλας θα διέτρεχε κινδύνους!
  «Την εξαιρετικά δυσοίωνη προοπτική εκφράζουν και τα επιτόκια δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου, που έχουν εκτιναχθεί σε πρωτοφανή επίπεδα, όχι εξ αιτίας της ανόδου των διεθνών επιτοκίων, αλλά εξ αιτίας του καταποντισμού της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στη φερεγγυότητα της κυβερνητικής πολιτικής και των προοπτικών της οικονομίας μας. Η διαφορά μεταξύ του επιτοκίου που
  ζητείται να καταβάλει η Ελλάδα για να της χορηγηθούν δάνεια και του επιτοκίου
  που καταβάλλει η Γερμανία κατά την έκδοση δεκαετών ομολόγων ως γνωστόν ανεβαίνει σταθερά. Τέλος Νοεμβρίου το επιτόκιο για την Ελλάδα ήταν κατά 1,68% υψηλότερο εκείνου για τη Γερμανία, αρχές Δεκεμβρίου κατά 1,73% και πριν από λίγες μέρες κατά 2,25%. Για να έχετε ένα στοιχείο σύγκρισης, τέλος του 2003 το επιτόκιο για
  την Ελλάδα ήταν υψηλότερο μόνο κατά 0,2%. Αντίστοιχη με τη σημερινή διαφορά
  υπήρχε μόνο προτού γίνει η Ελλάδα μέλος της ΟΝΕ.»
  Στις 32 Αυγουστου, με σκηνικό την Κάλυμνο, υπέροχη για να την μολύνει μια προδοσία, το έργο «Ο ΜπαρμπαΓιώργος στο ΔΝΤ» άρχισε να παίζεται στις Σκηνές του Κόσμου!
  Οι «Σκιές» δεν έχουν πια κανένα λόγο να κρύβονται!
  Μπαρπαγιώργηδες, Χατζηαβάτηδες, Κολλητήρια και Νιόνιοι βγήκαν πολυΚΟΛΟρε να μας ανακοινώσουν τον ξαφνικό Θάνατο!
  Άφεριμ Πασά τους!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.