11/12/2009 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα τολμήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί να τα βάλουν με την διαπλοκή;Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 98% των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα είναι βουτηγμένη στη διαφθορά, το «γρηγορόσημο» ζει και βασιλεύει σε όλα τα επίπεδα, οι μίζες των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι κυρίαρχο στοιχείο της καθημερινότητας. Μάλιστα, 8 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι οι πολιτικοί σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο τα παίρνουν, είναι διεφθαρμένοι.

Ποιο θα είναι λοιπόν το αντικείμενο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε ο κ. Παπανδρέου με θέμα την διαφθορά; Πώς θα πιάσουν τη μαρίδα; Πώς θα βάλουν φυλακή αυτόν που δίνει 100 ευρώ στο γιατρό για τον άνθρωπό του, ή στην πολεοδομία για να γλιτώσει την ταλαιπωρία;

Εντάξει, να συμφωνήσουμε ότι και η καθημερινή διαφθορά, το «γρηγορόσημο» που έλεγε και ο Κ. Σημίτης είναι πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Θα συζητήσουν όμως οι πολιτικοί αρχηγοί και για τις μεγάλες μάσες στα εξοπλιστικά προγράμματα και τις μίζες που δίνουν οι εκπρόσωποι των εμπόρων όπλων; Για τις αναθέσεις των δημοσίων έργων, για το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στις off shore εταιρείες πίσω από τις οποίες κρύβονται επιχειρηματίες και πολιτικοί;

Θα τολμήσουν να πάρουν μέτρα για να πολεμήσουν τους μεγαλοεργολάβους που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα; Θα τα βάλουν με τους εθνικούς κατασκευαστές που στήνουν διαγωνισμούς δισεκατομμυρίων, μοιράζουν τα έργα, «λαδώνουν» πολιτικούς και δημοσιογράφους, εκμαυλίζουν συνειδήσεις και κάνουν πάρτι με ξένα κόλλυβα;

Θα τα βάλουν με τον Ρόκκο που συνεχίζει να κάνει κουμάντο στη χώρα και αφού έκανε την πάπια επί ΝΔ, στρώθηκε τώρα πρώτο τραπέζι επί ΠΑΣΟΚ;

Θα ασχοληθούν με την άλλη οικογένεια, των τραπεζών και των πετρελαίων με τα αυθαίρετα εμπορικά κέντρα στην Αθήνα;

 Θα τα κάνουν όλα αυτά  οι πολιτικοί αρχηγοί αν έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι αυτοί τα πραγματικά αφεντικά του μαγαζιού.  Και ότι η ιστορία και της διαπλοκής και της οικονομικής παρακμής στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα άλλο από την σταδιακή εκχώρηση εξουσίας σε εξωθεσμικά κέντρα και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα η πολιτική, η οικονομική, αλλά και η πολιτιστική ζωή του τόπου να ελέγχονται σήμερα ασφυκτικά από 5-6 ομίλους και οικογένειες.

 Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πήδημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 11/12/2009 09:03:33

  H Ερωτηση είναι τι θα κανουν τα διαφθαρμένα κόμματα για την διαφθορά?
  Μα θα σας βάλουν να ασχολέιστε με τις σπασμένες τζαμαρίες και την σπαταλη των ελλήνων να πίνουν καφε στις καφετέριες και ακουσον κύρια ...να καπνίζουν.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΣΟΒΟΚΑΗΣ 11/12/2009 10:16:11

   ...μα τα κόμματα εισπράττουν το γρηγορόσημο φίλε μου και για αυτό ασχολούνται με τον καφέ των άλλων.
   Τι θέλεις να κάνουν δηλαδή.....

 2. ΙΑΝΟΣ avatar
  ΙΑΝΟΣ 11/12/2009 10:09:11

  ΟΙ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ ΛΕΝΕ - THE PROOF OF THE PUDDING IS IN THE EATING - ΙΔΩΜΕΝ !!!!!

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/12/2009 10:44:02

  Smokes and Mirrors. Shadowplay.

  ΠΠ

 4. nasos avatar
  nasos 11/12/2009 12:07:45

  Το Της Πόλεως Όλης Ήθος Ομοιούται Τοις Άρχουσιν
  Ισοκράτης

  Ο μέσος Έλληνας ρέπει προς την διαφθορά,αλλά αυτό συμβαίνει επειδή έχει ''άξιους'' δασκάλους.

  Επίσης θεωρώ αυτή την συνάντηση ως την έσχατη πρόκληση μιας διεφθαρμένης ως το μεδούλι Άρχουσας Τάξης.

  Αφού ρήμαξαν τα πάντα,φόρτωσαν στις πλάτες μας ένα τερατώδες Χρέος της τάξης των 300 δισ Ευρώ,τώρα μας φορτώνουν και την ευθύνη για την άθλια κατάσταση που βρίσκεται αυτός ο τόπος.

  Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός,''Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι''.

 5. nicholas avatar
  nicholas 11/12/2009 12:51:52

  Το εγχώριο επιχειρηματικό σύστημα εχει πλέον ανοίξει τα φτερά του. Οι συμμαχίες με υπερατλαντικά και μή συμφέροντα δίνουν μιά ακόμη διάσταση στο ερώτημα πού τέθηκε.

 6. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 11/12/2009 12:56:17

  Το εγχώριο επιχειρηματικό σύστημα εχει πλέον ανοίξει τα φτερά του και όπου νά 'ναι πηδάει από την ταράτσα!

 7. socrates avatar
  socrates 11/12/2009 13:49:24

  Ο Γιώργος μπερδεύει τη διαπλοκή με τη διαφθορά και το κάνει επίτηδες γι ανα θολώσει τα νερά.
  Πρόκειται για άλλη μία κούφια επικοινωνιακή προσπάθεια να δείξει ότι παλεύει να νοικοκυρέψει την Ελλάδα.
  Σε ότι αφορά τη διαπλοκή και κατά πόσον ο ΓΑΠ εννοεί αυτά που λέει, καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι, σαν κυβέρνηση, αυτός είναι που έχει ανάγκη να εξουδετερώσει την πιθανή αρνητική κριτική και όχι Ο σαμαράς, που επηρεάζεται πολύ λιγότερο.
  Είναι ηλίου φαεινότερο λοιπόν ότι δεν τα εννοεί αυτά που λέει για τη διαπλοκή.
  Μετά μπέρδεψε τη διαπλοκή με τη διαφθορά, έβαλε μάλιστα το Μπακούρη να δηλώσει επίσημα ότι θα ξεκινήσουν από τα αυθαίρετα.
  Είναι με τα καλά τους;
  Η κατεδάφιση των αυθαιρέτων θα σώσει τα δημόσια οικονομικά, ειδικά αυτή την εποχή που περισσότεροι φτωχοί άνθρωποι είναι καταχρεωμένοι;
  Είναι τρελλοί, είναι για δέσιμο αυτοί οι άνθρωποι.

  ΥΓ. Ο Κώστας Μπακούρης ήταν ο άνθρωπος που είχε βάλει ο Σημίτης επικεφαλής των έργων για την Ολυμπιάδα μεταξύ 1999 και 2001 και δεν προχώρησε κανένα απολύτως έργο.
  Στη συνέχεια (εντελώς τυχαία) η πλειοψηφία των Ολυμπιακών έργων δόθηκαν στις εταιρίες του Μπόμπολα (κατ' ανάθεση, εννοείται) ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΝ.
  Τελικά εκεί στο πασόκ, είναι πολύ οργανωμένοι, ξέρουν να αναθέτουν ρόλους με βάθος χρόνου.

  • Johny avatar
   Johny @ socrates 11/12/2009 14:06:29

   Αψογος ο socrates.
   Και 'γω τον Μπακούρη είχα στο νου μου.
   Τον πέτυχα νομίζω στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

   Ο απολύτως αποτυχημένος και πάλι σε κομβικό ρόλο με στόχο να αποτύχει στο έργο του και μετά να... τρέξουμε να προλάβουμε με τα δικά μας παιδιά!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ socrates 11/12/2009 14:24:38

   Την ακριβή σημασία της λέξης "διαφθορά", και τις ρίζες της, τα ξέρω, από τα Αρχαία στο γυμνάσιο. Η λέξη "διαπλοκή" είναι νεολογισμός, Μητσοτάκειος άν δεν απατώμαι.
   Για κάνε λίγο πιό λιανά, σε παρακαλώ socrates, για το που διαφέρουν και που αλληλοκαλύπτονται, άν είναι εύκολο.

   • socrates avatar
    socrates @ Sic transit gloria mundi 11/12/2009 17:47:09

    Η διαφθορά αφορά όλους τους ανθρώπους και όλες τις συναλλαγές.
    Πχ, ένας υπάλληλος του ΚΤΕΟ που ζητάει μίζα είναι διαφθαρμένος, ένα γιατρός του ΕΣΥ που ζητάει φακελλάκι είναι διεφθαρμένος, ένας εφοριακός που ζητάει λεφτά για να κάνει τα στραβά μάτια είναι διεφθαρμένος, κοκ.
    Εάν έχω καταλάβει καλά, η διαπλοκή είναι υποσύνολο της διαφθοράς και αναφέρεται στα πάρε-δώσε των ανώτερης κοινωνικής ισχύος προσώπων, πχ. ένας πολιτικός που θέλει ψήφους κάνει τις χάρες σε ένα επιχειρηματία που έχει κάποιο ΜΜΕ (κανάλι, εφημερίδα, ραδιόφωνο, κλπ) και σε αντάλλαγμα παίρνει θετική επικοινωνιακή χροιά για τον ευατό του (ή αρνητική επικοινωνιακή χροιά για τον πολιτικό αντίπαλό του - εσωκομματικό ή μή).
    Για περισσότερες πληροφορίες και άπειρα παραδείγματα ρώτα τα στρατιωτάκια που έχει μαζέψει γύρω της η Θοδώρα.

 8. George avatar
  George 11/12/2009 14:15:55

  Πάντως αν ισχύει κάτι από το ακόλουθο δημοσίευμα, που πάντως έχει στοιχεία δικαιοσύνης και ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της κατάστασης, θα έχουμε γλέντια από Δευτέρα.

  Από euro2day.gr

  Πρώτον, τη μείωση στο μισό του δώρου των Χριστουγέννων, του Πάσχα και της άδειας των δημοσίων υπαλλήλων. Κοινώς, ένα μισθός λιγότερος, που αντιστοιχεί σε μείωση μισθού ίση με 7% περίπου, όση δηλαδή ήταν η μεσοσταθμική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων στην Ιρλανδία.

  Δεύτερον, ίδια μείωση για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, με το ποσό να δίνεται ως εισφορά στο κράτος, είτε για τα ασφαλιστικά ταμεία είτε για τον προϋπολογισμό.

  Τρίτον, έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες που ασκούν το επάγγελμα πάνω από 3 χρόνια.

  Τέταρτον, βαρύτερη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας αξίας 1 εκατ. ευρώ και άνω.

 9. lypon avatar
  lypon 11/12/2009 14:26:11

  Είναι ίσως η πρώτη φορά από τον πόλεμο και μετά, που κάποιος πολιτικός θα υποχρεωθεί να κάνει κάτι, ένα minimum εννοώ, για τη διαφθορά. Ίσως επειδή είναι η πρώτη φορά που το καράβι κινδυνεύει σοβαρά να βουλιάξει.

  Γα τη διαπλοκή, μη με κάνετε να γελάω... Η διαπλοκή τον έβγαλε, μπορεί να τη χτυπήσει;

 10. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 11/12/2009 14:36:53

  "Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πήδημα.""
  Και την Ρόδο βλέπουμαι (τα χάλια μας) και το πήδημα θα το νοιώσουμαι εντονότερο.

 11. giorgio avatar
  giorgio 11/12/2009 15:01:51

  Ας μην τρωμε κουτοχορτο,τα κομματα ειναι οι κυβερνητικοι εκπροσωποι της διαφθορας,τι να καταπολεμησουν.....ειναι απλα ανημποροι....κανεναν φουκαρα θα καταστρεψουν που καθαριζει κανα 2000 το μηνα ή προσπαθει να φτιαξει καμια επιχειρησουλα....

 12. Aggelos avatar
  Aggelos 11/12/2009 16:50:16

  ο Γιωργος θα παταξει τη διαπλοκη και διαφθορα..ο Μπομπολας και οι λοιποι καναλαρχες το ξερουν?μηπως δεν τους ειπε ακομα?του το κραταει για εκπληξη?
  Surpriiiiseee!

 13. Orestios avatar
  Orestios 11/12/2009 17:05:11

  Το ΠΑΣΟΚ έχει 160 έδρες δηλαδή ισχυρή πλειοψηφία στη βουλή και νωπή λαϊκή εντολή. Κέρδισε τον εκλογικό αγώνα χρησιμοποιόντας το σύνθημα, μεταξύ άλλων, "Δεν Χρωστάω σε κανέναν". Έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει την διαπλοκή και χωρίς βοήθεια.
  Το ερώτημα είναι αν έχει την ικανότητα. Η πρόσκληση προς τους υπολοίπους αρχηγούς φανερώνει:
  α)αδυναμία?
  β)ανικανότητα?
  γ)έλλειψη πραγματικής βούλησης?
  δ)όλα τα παραπάνω?
  Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει. Η "ισχυρή" κυβέρνηση οικειοθελώς αναγνωρίζει πως παρά την εντολή του λαού είναι ανίσχυρη να διαχειριστεί την διαπλοκή με πολιτικες αποφάσεις. Πολιτικές αποφάσεις την γιγάντωσαν έτσι κι αλλιώς.
  Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την νίκη της όπως ξέρει καλύτερα και να μην αναζητά σωτηρία οικειοποιούμενη προτάσεις τον άλλων κομμάτων, με την πρόφαση ενός συμβουλίου αρχηγών.
  Ο Πρωθυπουργός αν δεν μπορεί να εφαρμόσει το ολοκληρωμενο ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ για την χώρα, που αμφιβάλλω αν υπάρχει τέτοιο, ας αποχωρήσει. Δεν θα μας λείψει η αναβλητικότητα, η αδράνεια και η καθυστέρηση. Δεν χρειάζεται η χώρα κάτι τέτοιο στην ηγεσία της.

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ Orestios 11/12/2009 17:12:45

   Η καλύτερη λύση είναι η επιστροφή του αποφασιστικού Καραμανλή.

   • Orestios avatar
    Orestios @ αχαβαχ 11/12/2009 17:21:34

    Η ΝΔ έχει αρχηγό με ισχυρή έντολή και ισχυρή βούληση. Η επιρροή του ξεπερνα τα όρια της δημοκρατικής παράταξης της ΝΔ και διαχέεται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Μόνο ένας κοντόφθαλμος το αγνοεί. Ως και ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει την δυναμική του Σαμαρά και προστρέχει στην βοήθειά του, αναγνωρίζοντας την δική του αδυναμία να διαχειριστεί, από την θέση που κατέλαβε, επάξια τα θέματα της χώρας. Σέρνεται υπό το άγχος της αποκάλυψης της αδυναμίας του να αποτελέσει την προσωποποίηση του μέλλοντος της πατρίδας μας σε μια προσπα΄θεια να παραπλανήσει τον λαό για δήθεν πρωτοβουλίες.
    Προσοχή γιατί θα πέσουν πολλές ντομάτες, απαραίτητο συστατικό της μεσογειακής διατροφής.

    • αχαβαχ avatar
     αχαβαχ @ Orestios 11/12/2009 18:50:40

     Κανείς δεν θα πετάξει ντομάτες orestios, έχει πέσει πείνα.

 14. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 11/12/2009 17:26:50

  Να γινει η συναντηση, με ανοιχτα πρακτικα.

  Εκει να σε δω... που μου ειπες οτι θα γινει διαγωνισμος για γενικους γραμματεις...

  Μας επνιξε η διαφθορα και τωρα θα την χρυσωσουμε λιγο γιανα μη γινει ντομινο η Ε.Ε. ...

  Να γινει η συγκεντρωση, τωρα που ειναι με την πλατη στον τοιχο, μπας καικανουν κατι,οχιγιαεμας, για να επιζησουν... Απλα, μας εχουν λιγο αναγκη.

  Θα πληρωσουν χρεη τα καναλια; Θα πληρωσουν οι γιατροι στο Κολωνακι; Οι ελευθεροι επαγγελματιες , υδραυλικοι κλπ... θα μας κανει η Εφορια καμμια εκπτωση απο το φορο αν τους παρουμε αποδειξεις; Η προτιμαει να τους φορολογει εμμεσα απο τις σπαταλες τους;

  Θα μπουν προστιμα ή και λουκετα σε οσους εχουν τον κοσμο να δουλευει σε οικοδομες και κυτη καραβιων χωρις προστασια;

  Θα σταματησουν οι αγελες δουλων που μαζευονται καθε πρωι απο τις πλατειες για ενα κομματι ψωμι;

  Με... τους αξιοκρατικα διορισμενους Γενικους Γραμματεις θα σπασει η διαπλοκη;

  Ή με τις εξ αιματος και εξ αγχιστειας συγγενειες υπουργων της Κυβερνησης με μεγαλους επιχειρηματιες;

  Τι εγινε; Τα χασαμε; Μας ζορισαν οι Ευρωπαιοι και τωρα θελουμε παρεα για να τα βαλουμε μετη διαπλοκη; ΔΕΝ μπορουμε μονοι μας; Ή θελουμε να ριξουμε το βαρος για τη βεβαιη αποτυχια μας στους αλλους;

  Εκατο χρονων εγινε κι ακομα χαμπαρι δεν πηρε. Τι κουμάσι.... Αντε, να το δουμε κι αυτο.

 15. Aggelos avatar
  Aggelos 11/12/2009 18:09:13

  "Το ΠΑΣΟΚ έχει 160 έδρες δηλαδή ισχυρή πλειοψηφία στη βουλή και νωπή λαϊκή εντολή. Κέρδισε τον εκλογικό αγώνα χρησιμοποιόντας το σύνθημα, μεταξύ άλλων, “Δεν Χρωστάω σε κανέναν”. Έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει την διαπλοκή και χωρίς βοήθεια."

  μα τα ΜΜΕ τον ανεβασαν στην εξουσια και ολοι το ειδαν ,ακομη και αριστερος λαζοπουλος..η στηριξη ηταν σκανδαλωδης..

 16. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 11/12/2009 18:41:26

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα του πολιτικού συστήματος είναι η αδυναμία του να πείσει τους πολίτες.
  Γι'αυτό ότι και να ακούσουμε το χλευάζουμε θεωρώντας το ακόμη μια εξαγγελία που είναι αδύνατο να εφαρμοστεί.
  Ο κόσμος έχει δεδομένη την οικονομική επίθεση και σε συνάρτηση με τα παραπάνω είναι αδύνατο να πιστέψει τις αγνές προθέσεις της κυβέρνησης ανεξάρτητα από την πρόσφατη εκλογή της.
  Όλα αυτα είναι γνωστά στην κυβέρνηση και εκεί οφείλεται η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων αφού οι μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις είναι δεδομένες.
  Το ΠΑΣΟΚ όμως φημήζεται για το ταλέντο του να ξεγελά τους πολίτες εκμεταλλευόμενο τα φίλια προς αυτό μέσα όπως συνδικάτα,ΜΜΕ,επιχειρηματίες και ειδικότερα πολύ πιστά κομματόσκυλα ιδιαιτέρως χαμηλού πνευματικού επιπέδου.
  Υπομονή λοιπόν και βλέπουμε.

 17. Lavazza avatar
  Lavazza 12/12/2009 09:40:09

  Τί να μην φω νάζει ΠΑΣΟΚ με τα καραγκιοζιλίκια δυο μήνες της Ν.Δ...

 18. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 12/12/2009 17:44:54

  Η περιοδικότητα είναι περίπου οκταετής για το πασόκ, τριετής - πενταετής για τη ΝΔ. Περίπου ημιτονοειδείς καμπύλες και για τα 2 κόμματα (πολύ πιό "απότομη" για τη ΝΔ), δια τους γνωρίζοντες στοιχειώδη μαθηματικά.
  Αυτά, από την άποψη της "τεχνικής ανάλυσης" δημοτικότητας κομμάτων. Σημαντικός είναι ο κινητός μέσος όρος διετίας (750 ημέρες). Υπάρχουν και τα απρόοπτα γεγονότα, συνήθως όμως η επίδρασή τους είναι βραχυπρόθεσμη και η καμπύλη επιστρέφει γρήγορα στον Κ.μ.ο. Τα ξέρει καλά ο Νικολακόπουλος, άν ενδιαφέρεσαι.
  Υπομονή πάντως, είμαστε πάρα πολύ νωρίς ακόμα για παρατηρήσιμη μεταβολή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.