#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/09/2011 10:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα τα πουλήσουμε όλα για 125 δις ευρώ;Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι δεν θέλουν να μας πάρουν τα λεφτά με τα δάνεια - δεν τα είχαμε, δεν ta έχουμε και δεν θα τα έχουμε ποτέ με αυτούς που μπλέξαμε. Τον εθνικό μας πλούτο θέλουν  να πάρουν για τις μελλοντικές υπεραξίες του.

Έτσι, Μια περίεργη τοποθέτηση του γερμανικού υπουργείου οικονομικών μας βάζει σε πολλές σκέψεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες που υπάρχουν το γερμανικό υπουργείο επιβεβαίωσε εμμέσως ότι έχει γνώση του σχεδίου της εταιρίας συμβούλων Roland Berger για την ανάληψη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα από ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης υπό την εποπτεία της ΕΕ.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλά σχέδια που προέρχονται από το χώρο της επιστήμης, της οικονομίας και από άλλους, με πολλές προτάσεις, πώς θα αντιμετωπιστεί η σημερινή κρίση. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός δεν είναι στο επίκεντρο της συζήτησης που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά έχει σίγουρα ενδιαφέρον».

Το σχέδιο, να θυμίσουμε, προβλέπει την ίδρυση εταιρείας η οποία θα πάρει πάνω της όλη τη δημόσια περιουσία. Ο απόλυτος έλεγχος θα ασκείται από την ΕΕ και η περιουσία θα λειτουργεί ως εγγύηση για τα δάνεια που μας δίνουν.

Το περίεργο όμως είναι το εξής: Σύμφωνα με το σχέδιο της Roland Berger, τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων, λιμανιών, αυτοκινητοδρόμων κλπ, υπολογίζονται σε 125 δισ. ευρώ, με τα οποία μπορεί να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας από το 145% σήμερα στο 90% του ΑΕΠ.

Αν καταλάβαμε καλά θα τα πουλήσουμε όλα και θα πάρουμε 125 δις ευρώ; Αυτό κανείς μέχρι σήμερα δε μας το έχει πει. Κι αν είναι αλήθεια ανατρέπει τα πάντα αφού η κυβέρνηση βγάζει τα πάντα στο σφυρί και ξεφεύγει από τα 50 δις που είχε υποσχεθεί ότι θα πουλήσει.

Το υπουργείο Οικονομικών τι λέει γι’ αυτό;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/09/2011 10:13:01

  κάποτε γινόταν μάχη για την ιδωτικοποίηση του ...Πουρνάρα. Τώρα παίζεται όλο το μαγαζί, το σπίτι και η κραβοτοκάμαρα, και τσιμουδιά... Τι γίνεται βρε παιδί μου... Τι μας ταϊζουν;

 2. Απορία avatar
  Απορία 27/09/2011 10:44:54

  Εδώ μερικοί θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

  Διαγράψτε σταδιακά το ιδιωτικό χρέος των ελλήνων στις τράπεζες, ούτως ή άλλως σε μερικούς μήνες οι περισσότεροι θα αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τις επιμηκυμένες δόσεις τους.

  Δεν γίνεται ο μισθός να μειώνεται 40% και οι δόσεις να μένουν οι ίδιες. Ούτε φυσικά για ένα πλυντήριο ή για ένα αμάξι να πληρώνεις δόσεις είκοσι χρόνια.

  Πάρτε μέτρα αλλά απαλύνετε και το φορτίο του έλληνα εργαζόμενου και άνεργου...

 3. SOTPAP avatar
  SOTPAP 27/09/2011 11:13:14

  Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαική χώρα με μεγάλη δημόσια περιουσία, κάθε μορφής. Αυτή την περιουσία θέλουν να βάλουν στο χέρι, γιατί είναι η κότα που γεννά αυγά. Αλλά δεν χρωστα μόνον το κράτος, χρωστάμε πολλά και ως ιδιώτες. Απο κει που είμαστε κάποτε η χώρα με τους λιγότερο χρεωμένους πολίτες στην Ευρώπη, σήμερα χρωστάμε τα μαλλιά της κεφαλής μας, γιατί βλέπετε θέλαμε και 3ο αυτοκίνητο και διακοποδάνειο και 5-6 πιστωτικές και σπίτι 150 τ.μ. με δάνειο φυσικά, κι ας είχαμε μηνιαίο εισόδημα 2000 ευρώ. Με την κατάσταση αυτή η χώρα ξεπουλιέται χωρίς να ανοίγει μύτη, γιατί απλούστατα έχουμε να σκεφθούμε ο καθένας το πρόβλημα του, πως δηλ. δεν θα του πάρουν το σπίτι. Τελικά μήπως είναι προτιμότερο να οδηγήσουμε σε χρεοκοπία τις τράπεζες μας;

 4. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 27/09/2011 11:19:00

  μαγος εισαι!

 5. xzetta avatar
  xzetta 27/09/2011 12:25:25

  πρωτα ηταν η φούσκα του 1999. τώρα είναι η ξε-φούσκα. υπάρχουν τόσοι τρόποι να κλέβεις τελικα....

 6. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 27/09/2011 13:18:46

  H Roland Berger είναι από τις κορυφαίες στη Γερμανία στην παροχή υπηρεσιών στρατηγικού μανατζμεντ, αλλά παραμένει πολύ πίσω σε διεθνές επίπεδο, αν για παράδειγμα τη συγκρίνουμε με τη McKinsey ή την Boston Consulting.

  Μάλλον θα είμαστε το μεγαλύτερο διεθνές πρότζεκτ της και γι' αυτό και έχει την "πρόταση" της για την Ελλάδα πρώτη στην ιστοσελίδα της. Δείτε περισσότερα στο
  h__p://www.rolandberger.com/media/news/Recovery_plan_for_the_Greek_economy.html

  Σχετικό και το άρθρο του WirtschaftsWoche στο οποίο παραπέμπει η παραπάνω ιστοσελίδα
  h__p://www.wiwo.de/politik-weltwirtschaft/der-masterplan-fuer-griechenland-482551/

  Κι επειδή όλα αυτά σε 2 μέρες... κάτι μαγειρεύεται;
  Εγώ απορώ: γιατί η συγκεκριμένη εταιρία; Τί είναι αυτό που ακόμα δε μας έχει ανακοινωθεί;

  • Απορία avatar
   Απορία @ ΝΙΚΟΛΑΣ 27/09/2011 13:23:46

   Άστα rolandberger προτιμούμε να πάρουμε hamburger τελικά...

 7. k avatar
  k 27/09/2011 20:27:20

  ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΧΑΡΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΔΕΗ , ΟΤΕ , ΝΕΡΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΚΛΠΚΛΠΚΛΠ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.