Θα συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ 120 βουλευτές για το δημοψήφισμα;
04/07/2014 08:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ 120 βουλευτές για το δημοψήφισμα;

Μικρή ΔΕΗ, μεγάλη πολιτική ζαριά…

Σε θρυαλλίδα των πολιτικών εξελίξεων τείνει να μετατραπεί το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ καθώς η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για διακομματική συνεννόηση συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ταράξει για τα καλά τους υπάρχοντες κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς ακόμα και αν (όπως είναι πολύ πιθανό) δεν καταλήξει να καρποφορήσει η πρόταση για δημοψήφισμα αφού απαιτούνται 180 ψήφοι.

Αυτή τη στιγμή όμως η δυναμική των εξελίξεων δείχνει ότι το σενάριο για τις 120 υπογραφές βουλευτών που θα ζητούν έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας με θέμα την πρόταση για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, δεν φαντάζει ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όπως ίσως έδειχνε στην αρχή. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με σύσσωμη την αντιπολίτευση χωρίς σ’ αυτές τις πρωτοβουλίες να συμπεριλαμβάνονται οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής τους οποίους ούτε τους θέλουν κανένα απ’ τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης ούτε και τους έχουν ανάγκη όπως θα δείξουμε με βάση τους αριθμητικά δεδομένα του ρεπορτάζ!

Θετική απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έχει δώσει καταρχήν ο Πάνος Καμμένος εκ μέρους των ΑΝΕΛ. Καταρχήν θετικός εμφανίστηκε και ο Φώτης Κουβέλης στην επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο ζήτησε τον απαραίτητο χρόνο για να συγκαλέσει τα όργανα της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να υπάρξει συλλογική απόφαση του κόμματος, η οποία τοποθετείται για την ερχόμενη Δευτέρα. Ναι, στο δημοψήφισμα θέτοντας το δικό του πλαίσιο λέει το ΚΚΕ. Και πλέον μένει η μεγάλη δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών.

Έχουμε και λέμε: Ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 71 βουλευτές. Μαζί με τους 13 των ΑΝΕΛ φτάνουν τους 84. Βέβαια δεν λείπουν επισημάνσεις ότι θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να υπάρξουν μια με δύο απώλειες βουλευτών των ΑΝΕΛ που θα αρνηθούν να υπογράψουν αν και με τα ως τώρα δεδομένα κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο.

Η ΔΗΜΑΡ έχει 13 βουλευτές. Ωστόσο οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις που γίνονται στα κομματικά επιτελεία θέλουν τουλάχιστον δύο απ’ αυτούς να μη συντάσσονται με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα. Σίγουρα αρνητικοί να μην ακολουθήσουν το Φώτη Κουβέλη φέρονται οι Σπύρος Λυκούδης και Γρηγόρης Ψαριανός, χωρίς πάντως να μπορεί με σιγουριά να πει κανείς ότι η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα θα ακολουθήσει σύσσωμη και θα υπογράψει μια πρόταση για δημοψήφισμα. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε να τοποθετηθούν τα κομματικά όργανα της ΔΗΜΑΡ. Με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις 8-9 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θα έχουν κάποιο πρόβλημα να υπογράψουν. Αυτό σημαίνει ότι αθροίζονται συνολικά σε ότι αφορά ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ 92 με 93 βουλευτές.

Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί υπέρ του δημοψηφίσματος έχοντας όμως θέσει δικό του πλαίσιο με το οποίο ζητάει το ερώτημα του δημοψηφίσματος πρέπει να είναι το σύνολο των νόμων για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Εκτιμάται όμως από όσους αυτή την ώρα κάνουν τους μαθηματικούς υπολογισμούς ότι οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ που επί της ουσίας καταθέτουν δικιά τους πρόταση για δημοψήφισμα αθροίζονται στους 92-93 που θα υπογράψουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και φτάνουν στους 104 με 105.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Δημήτρης Κουτσούμπας και Αλέξης Τσίπρας ο γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε «κατηγορηματικά αντίθετος» με το ερώτημα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος πρέπει να περιέχει το σύνολο των νόμων και των κατευθύνσεων της ΕΕ για την αγορά ενέργειας συμπεριλαμβανομένου του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ»

Μένουν πλέον ως τους 120 βουλευτές άλλες 15 με 16 υπογραφές. Το λόγο πλέον έχουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές και πιο συγκεκριμένα η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών που αριθμεί 17 βουλευτές ενώ υπάρχουν 4 ακόμα ανεξάρτητοι που δεν ανήκουν σε καμία κοινοβουλευτική ομάδα. Με εξαίρεση τον Αντρέα Λοβέρδο και το Χρήστο Αηδόνη, οι υπόλοιποι 15 εκ των 17 φαίνεται ότι «παίζουν» στις μαθηματικές εξισώσεις που γίνονται. Άλλος με περισσότερες και άλλος με λιγότερες πιθανότητες.

Στους απολύτως σίγουρους να συνταχθούν με την πρόταση για δημοψήφισμα είναι οι Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς και Θόδωρος Παραστατίδης. Η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Νίκος Νικολόπουλος. Αυτή η πεντάδα των βουλευτών βρέθηκαν άλλωστε και στην κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη «μικρή ΔΕΗ» πριν λίγες ημέρες. Σοβαρές πιθανότητες υπάρχουν για βουλευτές με εντελώς ετερόκλητες πολιτικές προελεύσεις όπως ο Μάρκος Μπόλαρης με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί διαύλους επικοινωνίας, ή ο προερχόμενος απ’ τη ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης που εκλέγεται στην Κοζάνη όπου οι τοπικοί φορείς εμφανίζονται ενάντιοι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Μάλιστα ήδη με δημόσια τοποθέτησή τους πέντε απ’ τους ανεξάρτητους βουλευτές, κάποιοι εξ’ αυτών αποτελούν έκπληξη, δηλώνουν την «απόλυτη αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ» και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Κίνηση την οποία υπογράφουν: οι Πάρις Μουτσινάς, Νίκος Σταυρογιάννης, Γιώργο Κασαπίδης, Μάρκος Μπόλαρης και Βασίλης Καπερνάρος. Κίνηση η οποία φέρνει τους εν λόγω βουλευτές ένα βήμα πιο κοντά στην πρόταση για δημοψήφισμα.

Πιθανότητες συγκεντρώνουν να συγκαταλεχθούν σ’ αυτούς που θα στηρίξουν την πρόταση για δημοψήφισμα και άλλοι βουλευτές. Σε κάθε περίπτωση και οι εναπομείναντες 15 θα βολιδοσκοπηθούν και θα γίνουν ζυμώσεις για να στηρίξουν μια τέτοια πρόταση.

Από όλες αυτές τις μαθηματικές εξισώσεις απουσιάζουν για ευνόητους λόγους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όπως και οι δύο ανεξάρτητοι προερχόμενοι απ’ τη Χρυσή Αυγή.

Όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 110-112 βουλευτές τάσσονται υπέρ της πρότασης για δημοψήφισμα. Ενώ υπάρχει μια δεξαμενή «ορφανών» βουλευτών που αριθμεί 18 βουλευτές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πείσει τους μισούς για να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 120.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η βουλή αυτή άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα της πρότασης για δημοψήφισμα θα είναι τελικά μια άλλη βουλή από τη σημερινή όταν σε λίγες μέρες γίνει «ταμείο» με τα κέρδη και τις ζημιές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση αυτό που ίσως αρχίζει να διαφαίνεται τώρα είναι πως υπάρχουν οι δυνατότητες από την αντιπολίτευση να εμποδιστεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που ίσως επιταχύνει τον πολιτικό χρόνο αποφασιστικά για τους πάντες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βόρειος avatar
  Βόρειος 04/07/2014 10:04:55

  Εγώ λέω να συγκεντρώσει και να πάμε σε Δημοψήφισμα, προκειμένου να εκφραστεί ο κυρίαρχος Λαός και δώσει ένα τέλος στο παλιό συνδικαλιστικό κατεστημένο που εδραίωσε το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά από κοινού για 20ετίες. Να λύσει τα χέρια του Σαμαρά και να προχωρήσει σ'αυτό που έπρεπε να γίνει πριν από 30 χρόνια. Διάλυση και των τελευταίων θυλάκων τύπου Σοβιετίας που αφαίμασσαν το Λαό για χρόνια και χρόνια.

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ Βόρειος 04/07/2014 10:46:23

   ...Καλά τώρα. Μην σηκώνετε εκ του ασφαλούς κι εσείς τόσο ψηλά το λάβαρο της επανάστασης, γιατί ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ψηφίσει η συγκυβέρνηση (180 ψήφοι χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί το Δημοψήφισμα) θετικά. Λέτε να θέλουνε να μάθουνε οι σωτήρες, τη ....βούληση του Ελληνικού λαού περί της ...αξιοποίησης-εκποίησης-παραχώρησης της κρατικής περιουσίας στους ημετέρους; Αν τολμούν, ιδού η Ρόδος. Το ...άλλο, είναι δική μας υπόθεση :-).

   • franc avatar
    franc @ Η άλυτη εξίσωση 04/07/2014 10:52:58

    Δεν νομίζω οτι θα τους αφήσουν οι Επικυρίαρχοι να ρωτήσουν το λαό. Θα τους κάνουν όπως τον ΓΑΠ αν τολμήσουν...

    • Η άλυτη εξίσωση avatar
     Η άλυτη εξίσωση @ franc 04/07/2014 15:54:06

     ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΟΜΩΣ, τότε μονάχα δε θα ήταν σαν τον ΓΑΠ.....

     • foros1 avatar
      foros1 @ Η άλυτη εξίσωση 04/07/2014 20:56:37

      λέτε επιτέλους να δούμε το "οι κότες τοσκασαν" σε σύγχρονη επανέκδοση;

 2. Franc. avatar
  Franc. 04/07/2014 10:08:46

  Είμαστε λοιπόν και τυπικά σε προεκλογική περίοδο, αφού πλέον σε κάθε σημαντικό θέμα εφ' εξής η Αξιωματική αντιπολίτευση θα θέτει προ των ευθυνών τους τους 121 βουλευτές...

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 04/07/2014 10:32:03

  έχουν ήδη συγκεντρώσει...

 4. elpida avatar
  elpida 04/07/2014 10:56:17

  Εγώ έχω μια καλοπροαίρετη απορία. Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση αρνείται το δημοψήφισμα. Ακούμε την κυρίαρχη επιχειρηματολογία ότι ο λαός θέλει τις μεταρυθμίσεις, έχει σιχαθεί τους συνδικαλιστές και το δημόσιο, θέλει να σπάσουν αυγά και να γίνουν αλλαγές, δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στον κάθε Φωτόπουλο να παίζει με την ηλεκτροδότηση της χώρας και διάφορα άλλα σχετικά. Γιατί λοιπόν δεν δίνεται η ευκαιρία να αποτυπωθεί με περίτρανο τρόπο η αντίστοιχη πλειοψηφική άποψη. Δεν θα αποτελέσει μια κραυγαλέα ήττα για τον σύριζα και αντίστοιχα μια πελώρια νίκη της κυβέρνησης ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος? Γιατί λοιπόν δείχνουν τέτοια φοβικά σύνδρομα στην κυβέρνηση και δεν το αποδέχονται? Φοβούνται ότι η εικόνα στην κοινωνία είναι διαφορετική?

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ elpida 04/07/2014 15:51:50

   Καθόλου δεν ...φοβούνται. Δυστυχώς, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ '' ότι η εικόνα στην κοινωνία είναι διαφορετική''. Απλά όταν η πραγματικότητα είναι αντίθετη από την επιθυμία τους, αλλίμονο στην πραγματικότητα....

   • Η άλυτη εξίσωση avatar
    Η άλυτη εξίσωση @ Η άλυτη εξίσωση 04/07/2014 15:53:05

    (αλλοίμονο)

 5. yellow avatar
  yellow 04/07/2014 10:58:44

  Απάντηση στο ερώτημα
  Ναι

 6. πολίτης avatar
  πολίτης 04/07/2014 12:47:59

  Το δημοψήφισμα είναι η επιτομή μιας δημοκρατίας γιατί πλησιάζει εν μέρει την άμεση. Κακά τα ψέματα, ο κοινοβουλευτισμός είναι δημοκρατία με μεσάζοντες, αλλά λειτουργικά πώς αλλιώς μπορούσε να γίνει... Η κυβέρνηση θα έπρεπε να το προτείνει η ίδια αλλά δεν τολμάει. Αν ήταν θετικό, θα αποτελούσε ήττα για την αντιπολίτευση. Ενδεχόμενο αρνητικό όμως, δεν είναι σε θέση να το σεβαστεί, μιας εδώ και καιρό το μόνο που κάνει, είναι να τρέχει να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα.

 7. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 04/07/2014 13:11:46

  Αν τα κόμματα πίστευαν πραγματικά στη δημοκρατία θα έπρεπε να δεσμεύονται από τα προεκλογικά τους προγράμματα. Βάσει αυτών ψηφίστηκαν και για κάθε τι άλλο που θέλουν ή που πρέπει να περάσουν από τη βουλή και το οποίο δεν αναφέρεται ρητά να κάνουν δημοψήφισμα. Δεν δίνουν λευκή κάρτα οι ψηφοφόροι ούτε είναι πρόβατα να διαμορφώνουν την γνώμη τους ανάλογα με τις αποφάσεις και τις στοχεύσεις του κάθε μηχανισμού. Αν η δημιουργία της μικρής ΔΕΗ αναγράφεται στο πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει η ΝΔ προεκλογικά, στα Ζάππεια ή οπουδήποτε αλλού, τότε να μη γίνει κανένα δημοψήφισμα. Αν δεν αναφέρεται όμως, πρέπει οι βουλευτές της, αν σέβονται τους ψηφοφόρους τους, να υπογράψουν πρώτοι για το δημοψήφισμα.

  • Seagull avatar
   Seagull @ Σπαθάριος 04/07/2014 13:35:03

   Σίγουρα δεν το πιστεύεις ότι οι βουλευτές μπορούν να αντιδράσουν .... και να σηκώσουν μπαϊράκι λέγοντας ότι αφού δεν ήταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, δεν το ψηφίζουμε το τάδε νομοσχέδιο ή πάμε σε δημοψήφισμα. Οχι μόνο θα διαγραφούν από το κόμμα αλλά θα τους φάει η μαρμάγκα δια παντός και ιδιαίτερα αν ρίξουν την (όποια) κυβέρνηση. Αλλά και πως να το πράξουν όταν έχουν φιλήσει κατουρημένες ποδιές για να μπουν και να εκλεγούν, έχουν περιθώρια για ταρζανιές, τι λέμε τώρα.

   • Νίκος Κ. avatar
    Νίκος Κ. @ Seagull 04/07/2014 13:57:12

    χώρια που θα καταστραφεί και η χώρα

    • Η άλυτη εξίσωση avatar
     Η άλυτη εξίσωση @ Νίκος Κ. 04/07/2014 16:09:08

     ...Κυρίως!! Γιατί επάνω από το προσωπικό τους μικροσυμφεροντάκι και τη μικροκομματική τους σκοπιμότητα, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο και χιλιοαποδεδειγμένο, οτι αυτοί οι ακριβοπληρωμένοι ....ήρωες, βάζουν τη σωτηρία της πατρίδας. Α, να τα λέμε κι αυτά.

   • Σπαθάριος avatar
    Σπαθάριος @ Seagull 04/07/2014 14:35:43

    Το ζητούμενο δεν είναι η αντίδραση των βουλευτών ούτε βέβαια η πτώση καμιάς κυβέρνησης. Είναι θέμα δημοκρατίας και σεβασμού των πολιτών – ψηφοφόρων. Τα κόμματα ή θα πρέπει να έχουν το θάρρος να λένε προεκλογικά ψηφίστε μας και για 4 χρόνια θα κάνουμε ότι εμείς θεωρούμε σωστό χωρίς προγράμματα ή να δεσμεύονται από ότι έχουν υποσχεθεί και να μη μπορούν να παρεκκλίνουν χωρίς την έγκριση των ψηφοφόρων. Αλλιώς είναι πολιτικοί απατεώνες που κοροϊδεύουν τον λαό.

    • Seagull avatar
     Seagull @ Σπαθάριος 04/07/2014 16:12:20

     Δεν θα τους χαρακτήριζα πολιτικούς απατεώνες γιατί απλούστατα πιστεύω ότι εμείς ζούμε σε μιά εικονική πραγματικότητα δημοκρατίας, και για να εξηγούμαι, μας έχουν πει και εμείς το έχουμε πιστέψει ότι δημοκρατία είναι επειδή κάθε τέσσερα χρόνια ψηφίζουμε τους εκλεκτούς μας, βλέπουμε το τυράκι και την φάκα όχι. Πρώτον το ποιοί θα κατέλθουν υποψήφιοι βουλευτές δεν είναι δική μας υπόθεση και απόφαση. Είναι κυρίως κομματική - κλειστή και ενίοτε το χειρίζεται ο αρχηγός του κόμματος και έτσι προωθεί τους αυλικούς του ή τους αυλοκόλακες ή ότι άλλο θέλει τέλος πάντων ανάλογα με την δύναμη που έχει στο κόμμα, ή αυτούς που προωθούν διάφορα οικονομικά συμφέροντα με επιρροή (sic). Εμείς έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στους εκλεκτούς του αρχηγού που ενίοτε βγαίνουν και μάπες. Για τους δημάρχους και περιφερειάρχες ισχύει το ίδιο και το αυτό. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται από την βουλή και ο λαός δεν έχει καμία επαφή ακόμη και για ένα πρόεδρο χωρίς εξουσίες. Για την ηγεσία της δικαιοσύνης δεν τίθεται κανένα ζήτημα, επικεφαλείς τοποθετούνται οι " εκλεκτοί " του εκάστοτε πρωθυπουργού... Οσον αφορά τα προεκλογικά προγράμματα - εκθέσεις ιδεών, είναι όπως το είπε και η Βούλτεψη ... " αυτά τα λέγαμε όταν είμασταν αντιπολίτευση ", δηλαδή είπαμε - ξείπαμε, τόσο απλά.

 8. Tassos avatar
  Tassos 04/07/2014 15:42:23

  Το αν θα μαζέψει 120 βουλευτές είναι ασήμαντο. Πας στην Βουλή, εξηγείς στον λαό γιατί θα πρέπει να πουληθεί ΟΛΗ η ΔΕΗ που εκμεταλλεύεται τον υπόγειο πλούτο της χώρας χωρίς να πλερώνει φράγκο και κονιορτοποιείς τον ΣΥΡΙΖΑ

  • common sense avatar
   common sense @ Tassos 04/07/2014 16:34:53

   Τα άσπρο μαύρο... Να 'πλερώνει' σε ποιους δηλαδή; Η ΔΕΗ είναι υπό δημόσιο έλεγχο (κατά 51%) και ο υπόγειος πλούτος είναι περιουσία του δημοσίου φαντάζομαι... Άρα σε ποιους να πληρώνει η ΔΕΗ; Όσο λοιπόν η ΔΕΗ είναι δημόσια, δεν έχει να πληρώνει κάποιος σε κάποιον άλλο. Το πρόβλημα προκύπτει ακριβώς αν ιδιωτικοποιηθεί. Ο ιδιώτης που θα πάρει την ΔΕΗ με ποιο δικαίωμα θα οικειοποιηθεί τα τεράστια κοιτάσματα λιγνίτη (εκτιμώνται σε πολλές δεκάδες δις) δίνοντας ένα τίμημα της τάξης των 900 εκατομυρίων; Είναι ή δεν είναι κλοπή δημόσιας περιουσίας; Και μην μου πεις ότι θα πληρώνει για τον λιγνίτη που χρησιμοποιεί γιατί αυτό δεν προβλεπεται από καμία σύμβαση. Ο λιγνίτης και η δυνατότητα χρήσης του θεωρείται περιουσία της ΔΕΗ, (κληρονομιά από όταν ήταν πλήρως δημόσια) και συμπεριλαμβάνεται στο τίμημα αγοράς. Αν παρακολουθήσει κανείς άλλωστε την σχετική συζήτηση, αυτό που ακριβώς αποτελεί το μήλον της έριδος για τους επίδοξους ιδιώτες 'επενδυτές' ηλεκτροπαραγωγούς είναι ο λιγνίτης και η δυνατότητα χρήσης του, τον οποίο και θέλουν να αφαιρέσουν από την ΔΕΗ γιατί είναι πολύ πιο φτηνός από το φυσικό αέριο που χρησιμοποιούν τώρα.

   • Tassos avatar
    Tassos @ common sense 04/07/2014 23:28:34

    Αν η μικρή ΔΕΗ με τους ίδιους όρους , δηλ. μη πλερώνοντας για την χρήση λιγνίτη, βγάλει πιο φτηνό τιμολόγιο, να δω που θα κρυφτούν οι χρυσοκάνθαροι των ΔΕΚΟ. Οι μισθοί των ΔΕΗ τζήδων είναι από 3 έως 8 χιλιάρικα, πρέπει να βγουν οι άνεργοι και οι φτωχοί σαν και μένα να τους κυνηγάνε με τις κόσες.

 9. Anemos avatar
  Anemos 04/07/2014 16:37:38

  Αγαπητοί μου, η κυβέρνηση πελαγοδρομεί με το myschool και την τράπεζα θεμάτων. Λέει και ξε-λέει κάθε μέρα για αυτά τα απλά ζητήματα, το πρόβλημα με την ΔΕΗ θα λύσει;;; Και για να μην με φωνάζετε καλοκαιριάτικα , σας λέω ευθέως, ότι σαν πολίτης αυτής της χώρας είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το τι ακριβώς επιδιώκει να επιτύχει με την ΔΕΗ, ειδικά αυτή την περίοδο. Ο Θεος βοηθος και το ιερο αυτου Ευαγγελιο!!

 10. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 04/07/2014 17:17:47

  Ρε φίλε Τάσο, καλά μας τα λες! Η ΔΕΗ εκμεταλλεύεται τον ορυκτό πλούτο και δεν "πλερώνει" φράγκο, όπως λες! Και σε ποιόν πρέπει να πληρώσει, εφόσον μέχρι πρότινος ήταν Κρατική, να πληρώσει στον εαυτόν της; Απλά εφόσον δεν πλήρωνε, αυτό γίνονταν επ΄ωφελεία των Καταναλωτών οι οποίοι είχαν το φθηνότερο ρεύμα της ΕΕ! Αν τώρα ο νέος επενδυτής μας διαβεβαιώσει ότι θα μας πουλά το ρεύμα στις ίδιες τιμές και γω μαζί σου. Πάντως μέχρι τώρα καμία τέτοια δέσμευση δεν υπάρχει, τουναντίον!!!!

 11. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 04/07/2014 20:54:22

  Προτείνω να γίνει δημοψήφισμα, αλλά στο ψηφοδέλτιο να μπουν περισσότερες ερωτήσεις, όπως : Συμφωνείτε με την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων ? (ναι, όχι) Συμφωνείτε με την διατήρηση ζημιογόνων ΔΕΚΟ ? (ναι, όχι) Συμφωνείτε με το μισθολογικό καθεστώς των ΔΥ ? (ναι, όχι) Θέλετε οι συνδικαλιστές να διατηρήσουν τα προνόμια τους ? (ναι, όχι) κλπ. Τότε να δούμε ποιος θα θέλει δημοψήφισμα.

 12. Minos avatar
  Minos 04/07/2014 21:28:01

  Εάν η ΝΔ ψηφίσει αρνητικά στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και τελικά γίνει δημοψήφισμα, θα το έχει χάσει προτού αυτό γίνει. Αυτομάτως θα πέσει και ο Σαμαράς.

 13. ΑΓΙΟΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ 04/07/2014 23:11:37

  ΔΗΛΑΔΗ 30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ? ΓΙΑΤΙ ? ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΞΑΣΘΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ? ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.