#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/05/2011 11:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα σκληρύνει η στάση του ΔΝΤ με τον Τζον ΛίπσκιO Ντομινίκ Στρος Καν στη φυλακή θα αναρωτιέται αν όλα όσα περνά είναι θεία δίκη και αν όταν μας έλεγε ότι είμαστε όλοι οι Ελληνες βουτηγμένοι στα σκατά, τώρα αυτός θα ήταν ο ίδιος πνιγμένος στα σκατά.

Οπως φαίνεται η πολιτική του καριέρα τελειώνει εδώ, όπως και η καριέρα του ως δυνάστης φτωχών χωρών όπως η Ελλάδα που αναγκάζονται να υποκύψουν στις... ορέξεις του ΔΝΤ. Μπορεί η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία κ.λπ. να μην είναι καμαριέρες, αλλά σίγουρα ο κ. Στρος Καν και οι φίλοι του έχουν ασελγήσει και χωρίς ποτέ να τιμωρηθούν. Και ελάχιστα θα πρέπει να μας απασχολεί αν ο επικεφαλής του ΔΝΤ ήθελε να πετύχει προσωπική... επιμήκυνση.

Αλλά επειδή είμαστε υπό κατοχή, θα πρέπει να δούμε με προσοχή τι θα αλλάξει από εδώ και στο εξής στην αντιμετώπιση της χώρας από την τρόικα. Θα αλλάξει η πολιτική του ΔΝΤ, θα γίνει περισσότερο σκληρή η στάση του ταμείου, θα μας διευκολύνουν; Κρίσιμα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων και που θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε.

1. Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι  ο δεύτερος στην ιεραρχία του, ο Τζον Λίπσκι, θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου του παγκόσμιου αυτού θεσμού. Προφανώς αυτό γίνεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καθώς σε τρεις μήνες έληγε έτσι κι αλλιώς η θητεία του Στρος Καν και θα οριζόταν νέος διευθυντής. Όμως, την κρίσιμη αυτή περίοδο ο Λίπσκι θα παίξει σημαντικό ρόλο στο ελληνικό πρόβλημα -αν και όπως διατείνονται στις ΗΠΑ, το ΔΝΤ λειτουργεί όπως το... Βατικανό, δηλαδή η πολιτική είναι σταθερή όποιος κι αν είναι επικεφαλής. Δηλαδή θα έχουμε νέες πιέσεις, ίσως πιο σκληρές. Για να καταλάβετε το σκεπτικό του Λίπσκι διαβάστε τι έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Skai.

“Πάτε καλά, αλλά πρέπει να κάνετε μεγαλύτερα βήματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την περικοπή της σπατάλης στο δημόσιο τομέα, καθώς και την επέκταση αλλά και εμβάθυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία".
“Να προχωρήσει η Ελλάδα ταχύτερα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστεί η υστέρηση των εσόδων και να περικοπούν οι υπερβολικές δαπάνες του δημοσίου που δεν αντέχει η οικονομία".
Τον Απρίλιο κ. Λίπσκυ εκτιμούσε ότι υπάρχουν αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος- αφού η σχέση μεταξύ δημοσίων εσόδων και δημοσίων εξόδων δεν θεωρείται βιώσιμη- και ζητάει από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη δημοσιονομική της στρατηγική προκειμένου να περιοριστούν οι υφιστάμενες δημοσιονομικές αποκλίσεις. Γι' αυτό τον λόγο οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, με αιχμή του δόρατος τα κλειστά επαγγέλματα, πρέπει όχι μόνο να επιταχυνθούν αλλά και να εμβαθύνουν. Το επόμενο στάδιο εφαρμογής του προγράμματος, λέει ο Λίπσκι, είναι η υιοθέτηση μιας στρατηγικής για την καλύτερη εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων του τουριστικού τομέα ενώ σε ό,τι αφορά το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, δηλώνει ότι αυτό "παραμένει σταθερό" και σταδιακά ο "τραπεζικός τομέας θα αναδιαρθρωθεί και θα εκσυγχρονιστεί".
Ειδική μνεία κάνει ο κ. Λίπσκυ στο ζήτημα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, χαρακτηρίζοντας επίκαιρη τη "δέσμευση της κυβέρνησης για την κλιμάκωση του προγράμματος για τις ιδιωτικοποιήσεις". Η πιο αποτελεσματική χρήση της δημόσιας περιουσίας θα στηρίξει τις προσπάθειες για τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει χρέη που καθίστανται ληξιπρόθεσμα.

Με απλά λόγια, το ΔΝΤ θα επιμείνει στη σκληρή γραμμή και θα πιέσει περισσότερο την Ελλάδα να προχωρήσει σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Κι αν ακόμη υπήρχε ελπίδα να μας λυπηθεί ο Στρος Καν επειδή είναι Ευρωπαίος και... σοσιαλιστής, τώρα οι γραφειοκράτες της Ουάσιγκτον θα μας τσακίσουν.

Όσο για τη διαδοχή στο ΔΝΤ, πριν μερικές εβδομάδες γράφαμε: “Αν και υπάρχει μια άτυπη συμφωνία ΗΠΑ – Ευρώπης ώστε ο επικεφαλής του ΔΝΤ να είναι Ευρωπαίος και ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Αμερικανός, εντούτοις φαίνεται να αλλάζουν κάποια δεδομένα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη θέση στο ΔΝΤ θα μπορούσε να καταλάβει Κινέζος ή Ινδός. Όμως ακούγεται κι ένα ακόμη όνομα που προκαλεί τρόμο στην Ελλάδα. Κεμάλ Ντερβίς, πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας. Για φανταστείτε την Ελλάδα να ικετεύει το ΔΝΤ για δάνεια και επιμηκύνσεις και επικεφαλής να είναι ένας Τούρκος. Θα πέσει πολύ κλάμα”.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 16/05/2011 11:54:15

  Η περιουσια του Αιγιου θα σωσει την Αμερικη, κι οτι αλλο προλαβουν να αρπαξουν πριν καταρρευσουν.
  Εσεις τι νομιζατε? Οτι αν παριστανατε τους καλους συμμαχους σε αυτους τους κλεφτες και δολοφονους στο τελος δεν θα πετουσαν κι εσας στο δρομο ω,ρε Ελληνες?

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Greece Pleading 16/05/2011 11:55:01

   Αιγαιου.

 2. AIAΣ avatar
  AIAΣ 16/05/2011 12:05:01

  Αυτός σαν μεθυσμένος κοίτα ..! ρε που μπλέξαμε από τον Μιμικό τον γιατρό στον Oρέστη Μακρή...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ AIAΣ 16/05/2011 14:20:35

   Έχει βλέμμα πειραγμένου, ή ζαβού...
   Κάτι σαντον Τζακ Νίκολσον στη Λάμψη!

   • Κώστας Τ avatar
    Κώστας Τ @ Strange Attractor 16/05/2011 15:49:03

    Μοιάζει με τον Τζέφρυ με πιο πονηρό βλέμα! Αντίθετα ο Τζέφρυ έχει το βλέμα της αγελάδας,που κοιτάει διερχόμενο τραίνο!!!

 3. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 16/05/2011 12:13:38

  To ΔΝΤ αν και δεν είχε προβλέψει την χρηματοπιστωτική κρίση που προκλήθηκε 2007 εξαιτίας της κατάρρευσης τηςεπενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers έγινε στην πορεία βασικός επιτηρητής του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος και είχε τον πρώτο λόγο στο σχεδιασμό της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής καθώς οι αναδυόμενες οικονομίες προστέθηκαν, με αυξημένα δικαιώματα, στην δομή του οργανισμού και η ευρωζώνη, μέσω Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, υπάχθηκε σε καθεστώς επιτήρησης από μια αμφιλεγόμενη αρχή.
  Μάλιστα, στις αρχές του χρόνου δόθηκε στην δημοσιότητα εσωτερική έκθεση αξιολόγησης που μιλούσε, μεταξύ άλλων, για «σκόπιμες παραλείψεις» του ταμείου να προειδοποιήσει τα μέλη του σχετικά με τους κινδύνους της οικονομικής κρίσης και την αντιμετώπισή τους.
  Η σύλληψη, για σεξουαλικό σκάνδαλο, του διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, στην Νέα Υόρκη, ο οποίος ήταν βασικός υποστηρικτής των αλλαγών που έγιναν στο ΔΝΤ σε ότι αφορά τις αναδυόμενες αγορές και τα ευρωπαϊκά πακέτα διάσωσης είναι σίγουρο ότι για αρκετό χρονικό διάστημα θα δημιουργήσει κενό εξουσίας, συνεπώς ίσως χρειαστεί τα κράτη- μέλη της ευρωζώνης να τροποποιήσουν την πολιτική τους και να προσπαθήσουν με ίδιες δυνάμεις να επαναφέρουν την κλονισμένη εξαιτίας της διαμεσολάβησης του ΔΝΤ ευρωπαϊκή οικονομία.
  Επίσης, το πολιτικό τέλος του Ντομινίκ Στρος Καν αλλάζει τα δεδομένα στην Γαλλία καθώς προωθούνταν από τους Σοσιαλιστές για το αξίωμα του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στις επόμενες προεδρικές εκλογές τον Μάιο του 2012.
  Αυτό όμως που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, ανεξάρτητα αποτελέσματος, είναι η αποφασιστικότητα και ο συντονισμός της αμερικανικής δικαιοσύνης σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις διαφάνειας και την εφαρμογή του νόμου.

 4. enianos avatar
  enianos 16/05/2011 12:28:13

  Αν θυμάμαι καλά όλα τα παραπάνω αναφέρονται και στο Ζάππειο 2 !

 5. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 16/05/2011 12:40:57

  θεια δικη που δεν ολοκληρωθηκε ακομη.
  σε λιγο θα πεσει και στα κεφαλια των εδω προθυμων προδοτων και υμνητων του μνημονιου.
  στα εξαπτερυγα που η εισοδος στην βουλη θα ειναι ονειρο θερινης νυκτος και στα δημοσιοκαφρακια που ενα ενα τα χουντοκαναλα θα κλεισουν, αφου οι τραπεζες δεν θα εχουν να δωσουν χρημα και ο εργολαβος των ελληνων το πουλαει.
  θα ηθελα να δω την κυρια με το κολλιε να παρουσιαζει διαγωνισμο μαγειρικης,
  ο μιχαλακης σε ριαλιτυ,ο γιαννης ρεπορταζ στην μυκονο, ο παυλος σε εθνικη οδο για διοδια , ο χοντροκωλης σε ομονοια,σοφοκλεους ...
  ερχεται η ωρας σας παιδακια της αντικειμενικης ενημερωσης.

 6. bromoskylo avatar
  bromoskylo 16/05/2011 12:48:04

  Ο Στρος Καν ήταν φίλος μας, μας αγαπούσε....
  Σωσίβιο για τα παπαγαλάκια ο πριαπισμός του Στρος Καν
  Αμέσως μετά τη σύλληψη του σοσιαλιστή Στρος Καν στη Νέα Υόρκη οι προπαγανδιστές του Μνημονίου στην Ελλάδα βρήκαν καινούργιο παραμύθι!....
  Ο Στρος Καν μας έκανε «εξυπηρετήσεις», προσπαθούσε να μειώσει τα επιτόκια των δανείων, να κάνει μια ανώδυνη επιμήκυνση του δανείου, να αναδιαρθρώσει με τον πιο ήπιο τρόπο το χρέος μας, και γενικά πάσχιζε να μας «γιατρέψει» με το λιγότερο δυνατό κόστος. Τώρα που οι κακοί αμερικανοί τον συνέλαβαν.... μαύρο φίδι που μας έφαγε.
  Χάνουμε τον προστάτη μας, τον φύλακα άγγελό μας!
  Κάποιοι «ανεγκέφαλοι» στην Ελλάδα πανηγυρίζουν με τον διασυρμό του Στρος Καν γιατί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους φίλους από τους εχθρούς... «και αφού δεν μπορείς να διακρίνεις τον εχθρό σου, τότε σε περιμένουν χειρότερα δεινά…»
  Για ότι πάθουμε (ή πάθαμε μέχρι τώρα) θα φταίει η σύλληψη του Στρος Καν. Τι ατυχία! Οι χειροπέδες που πέρασε το FBI στον Στρος Καν, έδεσαν και τα χέρια της κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Πάνε χαμένες οι τεράστιες προσπάθειες ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου δυο χρόνια τώρα. Πλέον χωρίς τον φίλο μας όλα είναι μονόδρομος ! Δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε τίποτα. Η τρόικα θα ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία, θα κάνει κι άλλες μειώσεις μισθών - συντάξεων, επιπλέον αύξηση ωραρίων εργασίας, πιο ελαστικές συνθήκες απασχόλησης, απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα (γιατί έτσι αυξάνεται η παραγωγικότητα) κ.ο.κ.
  Τι κρίμα, εκεί που όλα πήγαιναν μια χαρά .... χάθηκε το βύσμα μας στο ΔΝΤ.

  • Ευμένης avatar
   Ευμένης @ bromoskylo 16/05/2011 19:11:40

   +++++++++

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/05/2011 12:59:02

  *Τα 14,29 τρισ. δολάρια άγγιξε το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Yπουργείου Οικονομικών. Με ενδιαφέρον αναμένεται η νομοθετική παρέμβαση του Κογκρέσου, με την οποία θα επιτραπεί η αύξηση του αμερικανικού δημόσιου χρέους πάνω από το 100% του ΑΕΠ της χώρας. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του οίκου Standard & Poors, το χρέος των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 1,5 τρισ. δολάρια το 2011.

  να του δωσω λιγη δουλεια για το σπιτι..... για καλωσορισμα!

  ΠΠ

  • drider avatar
   drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/05/2011 14:53:13

   Φίλε μου, έτσι συνδέονται όλα!
   h**p://www.marketoracle.co.uk/Article28147.html

   Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής, αλλά από ότι φαίνεται από την αρχή κεντρικό ζήτημα αποτέλεσε η υποτίμηση του αμερικάνικου χρέους... Και μια λύση που προωθείτο αλλά ανακόπηκε από τις χθεσινές εξελίξεις ήταν η μετακύλιση του Αμερικάνικου χρέους στο Ευρωπαϊκό!

 8. Pyrros avatar
  Pyrros 16/05/2011 13:08:21

  Δε βλέπω να λέει κάτι κακό ο κύριος. Τα αυτονόητα λέει.

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/05/2011 13:09:27

  *Επιδείνωση καταγράφουν οι συνθήκες ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λόγω της συνεχιζόμενης υποχώρησης της εγχώριας καταθετικής βάσης και της πίεσης της ΕΚΤ για επιστροφή της χρηματοδότησης που έχει δανείσει. Συγκεκριμένα οι αποταμιεύσεις στις ελληνικές τράπεζες το διάστημα Iανουαρίου 2010 - Mαρτίου 2011 καταγράφουν μείωση κατά 38,5 δισ. ευρώ (από 237,5
  δισ. ευρώ σε περίπου 199 δισ. ευρώ).

  αααχ ΤοΚούλα... εγω φταιω μετα που λεω οτι θα θελουν αλλα 50Δις του χρονου απ τα λεφτα μας? ( 200Δις συνολο )... εδω ειμαστανε...

  ΠΠ

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/05/2011 13:13:43

  Ο Λίπτσκι έχει πει τις προάλλες ότι φεύγει από το ΔΝΤ... Lame duck.

  Όσο για το τι λέει... Χτίσαμε με δανεικά. Λαδωθήκαμε για υποδομές και εξοπλισμούς με δανεικά. Ψωνίζουμε τρόφιμα εισαγωγής, με δανεικά. Ντυνόμαστε με δανεικά. 1 χρόνο, και, μετά το Καστελόριζο ξοδεύουμε πρισσότερο από όσα εισπραττουμε, κουβέντες για να εισπράττουμε πολλές, το "ξοδεύουμε" δεν το έχει δει κανείς.

  Κοινωνική προστασία και κατανάλωση με δανεικά. Δανειζόμαστε για να είμαστε υπάλληλοι και να δουλεύουν Πακιστανοί και Αλβανοί. Πουλάμε την ΔΕΗ για 6 μήνες ακόμα άνετη ζωή. Να πουλήσουμε και την Κρήτη για άλλους 12 μήνες. Κάποια στιγμή ΔΕΝ θα έχουμε τί να πουλήσουμε.

  Τουρισμό είχαμε και θα έχουμε, αλλά τι τουρισμό και πόσοι ζούν από αυτό; Και έχετε ρίξει μια ματιά στο τουριστικό προϊόν; Είναι καλύτερο ή χειρότερο από το 1970;

  ΔΕΝ βγαίνει. Και κανείς πολιτικός δεν τολμάει να το δει κατάματα. Όταν δεν βγαίνει, η αντιμετώπιση είναι κομματάκι διαφορετική.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 16/05/2011 14:07:02

   τελικα, ειναι φιλη ή εχθρος μας η καμαριερα???
   Δεδομενα...
   Η Μερκελ χαρηκε.
   Το ΔΝΤ χαρηκε?? ( εφοσον ειχε στοχο να διαλυσει το Ευρω και την ΕΕ )
   Το ΓΑΠ χαρηκε!!! ( δεν εχουμε δει και το υπολοιπο της συνεντευξης!! Ντομινικ )
   - ο Ντομινικ ειναι φιλος του...
   - ο Ντομινικ εμπλεξε..

   Πρασινο Σοσιαλιστικο Σκακι και η Ελλαδα κανει το τραπεζακι.

   ΠΠ

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/05/2011 18:49:22

    Το κακό είναι ότι το τραπεζάκι-Ελλάδα έχει και ειδική οπίσθια υποδοχή για να χώνουν τα φαγωμένα πιόνια.

 11. Αγανακτησμένος μετανάστης avatar
  Αγανακτησμένος μετανάστης 16/05/2011 13:32:48

  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσοι πανηγυρισμοί. Πάνε να κόψουν ένα κεφάλι από την Λερναία Ύδρα. Και λοιπόν; Θα φυτρώσουν άλλα δυο. Και αν τα κόψουν και αυτά, θα φυτρώσουν άλλα τέσσερα. Βλέπετε την σήμερον ήμερα δεν υπάρχει κανένας Ηρακλής να κόβει και να καίει ταυτοχρόνως.

 12. mixalios avatar
  mixalios 16/05/2011 13:44:07

  Καλό ξημέρωμα αδέλφια.

 13. δημης avatar
  δημης 16/05/2011 15:31:23

  ΠΑΝΤΩΣ...ΤΟ ΣΠΙΘΙΡΟΒΟΛΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟ ΔΕΝ...ΘΥΜΙΖΕΙ ...ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ;;;;;;;

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/05/2011 15:46:41

  Ευρωπαίο αντικαταστάτη θέλει η Μέρκελ στο ΔΝΤ. h++p://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1972133

  Οι Γερμανοί την βρήκαν την φόρμουλα. Τους δανείζεις, τους γράφεις και δυο υποθήκες και μετά κάνουν ό,τι πει η Ζήμενς και η Κρουπ. Έχουμε πολύ κατήφορο πριν τους ξεφορτωθούμε...

  Το μόνο καλό είναι ότι πέφτουν τα προσχήματα...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 16/05/2011 17:33:36

   +1000 δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι μόνο δουλειές και ...δούλοι....

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ο Ιθαγενής 16/05/2011 17:41:23

    και εμείς βαδίζουμε ολοταχώς προς το "δούλοι"

 15. αργυρός avatar
  αργυρός 17/05/2011 07:56:49

  Την Γκλάβα του Χυτήρη έχει αυτός !!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.