#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/08/2008 15:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα "ρίξει" μόνος του την κυβέρνηση ο Καραμανλής;

Ζήμενς (οι έρευνες βγάζουν νέα στοιχεία γαλάζιων εμπλοκών), επιδοτήσεις στις άγονες γραμμές (που συνεχίζονται και με άλλους, πολύ χειρότερα), ομόλογα (που όπως έχουμε ξαναπεί συνδέονται πλέον με τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς) και αντάρτες (γράφουμε προηγουμένως) δημιουργούν ένα πολύ εκρηκτικό κλίμα για τον Κ. Καραμανλή. Οι συνθήκες είναι ανάλογες (πολύ χειρότερες όμως) με πέρυσι τέτοια εποχή, όταν ο κ. Καραμανλής κάτω από την πίεση της λαϊκής αγανάκτησης για τις πυρκαγιές και τα ομόλογα αναγκάστηκε να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Οι σημερινές εφημερίδες παρουσιάζουν (όλες !!!) ως εξής, πάνω κάτω, την κατάσταση για το Μαξίμου: «Ο μεγαλύτερος φόβος του πρωθυπουργικού επιτελείου τούτη την ώρα είναι μήπως αναγκαστούν, εκ των εξελίξεων, να «ανεξαρτητοποιήσουν» τον Παυλίδη -μια και ο ίδιος δηλώνει απρόθυμος να το πράξει αυτοβούλως- ελάχιστο διάστημα μετά την επιστροφή του Κ. Κουκοδήμου στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ… Είναι επίσης πιθανόν η κυβερνητική παράταξη να στερηθεί έναν ακόμα βουλευτή που έχει πρόδηλα αυτονομηθεί. Η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο».

Μήπως όμως αυτά δεν είναι «φόβος» για το Μαξίμου, αλλά «ευχή»; Μήπως με δεδομένη την αδυναμία και την νέα εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ, την κατάρρευση της Οικονομίας, τον πολύ δύσκολο Χειμώνα που έρχεται και την απουσία έστω και μιας προοπτικής για ανάκαμψη αυτής της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος, το Μαξίμου εύχεται (η και μεθοδεύει ακόμα) να είναι αυτές οι εξελίξεις για να διασωθεί για μια ακόμα φορά προσωρινά;

Σημειώνουμε επιπροσθέτως ότι παρόμοιες είναι και οι εκτιμήσεις που κάνουν ξένοι διπλωμάτες και ανταποκριτές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Africa avatar
  Africa 09/08/2008 15:46:19

  ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ). ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ!

 2. ελεγκτής avatar
  ελεγκτής 09/08/2008 16:29:09

  >όταν ο κ. Καραμανλής κάτω από την πίεση της λαϊκής αγανάκτησης για τις πυρκαγιές και τα ομόλογα αναγκάστηκε να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

  έτσι έγινε τζιτζιφίογκ Χ?
  μήπως μπαίνει στη συνρταγλή 50% ψέμα;

  ο κασρανανλής λογάριασε (με το επιτελείο του) κι αποφ'άσισε εκλογές για να τις κερδίσει.

  οιι φωτιές προεκυψαν μετά την προκήρυξη των εκλογών, σαν παράπλευρη αντίδραση :-)))))))))))))

  δράση-αντίδραση!

 3. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 09/08/2008 17:09:08

  Xeroume poioi enechontai sta nea stoicheia?

 4. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 09/08/2008 17:34:50

  Πάει καιρός που ο Καραμανλής δεν ελέγχει την κατάσταση, και κυρίως δεν έχει καμμία εμπιστοσύνη σε κανέναν από το περιβάλλον του.
  Αυτό είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα της ανύπαρκτης ουσιαστικά εποπτείας που άσκησε σαν πρωθυπουργός στα μικρά και μεγάλα κυβερνητικά στελέχη. Αυτά με σειρά τους ψυλιάστηκαν την κατάσταση και βούρ στον "εκσυγχρονισμό". Τώρα ψάχνεται αλλά είναι αργά.
  Το κλίμα βαραίνει ακόμη περισσότερο από τα διαλυτικά φαινόμενα στο κόμμα, με τελευταίο το φιάσκο του φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στην Ηλεία.
  Διάδοχη κατάσταση δεν υπάρχει για να βάλει πλάτη τώρα που άρχισαν τα δύσκολα.
  Συμφωνώ λοιπόν, ότι εκεί που φτάσανε τα πράγματα, καλύτερα να διαγράψει κανα δύο βουλευτές, να πάμε σε εκλογές και με το καλό να ξεκινήσει ή διαδοχή στο κόμμα.
  Πιστεύω ότι πέρασε και το τέρμινο του ανασχηματισμού, γιατί μόνο γέλιο θα έβγαζε με τις νέες δυνάμεις που θα κάνουν "μάχης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, ..." για να θυμηθούμε τα νιάτα μας.
  Έκατσε η βάρκα, βράχηκαν οι κώλοι.

 5. Τακτικός Αναγνώστης avatar
  Τακτικός Αναγνώστης 09/08/2008 18:10:32

  Όποτε και να κάνει εκλογές ο Καραμανλής στο ορατό μέλλον και για οποιοδήποτε λόγο θα τις κερδίσει. Ο ΓΑΠ είναι ξεχασμένος από τους πάντες, ούτε για τις διακοπές του δεν ακούμε πια. Και βέβαια τα σενάρια για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι για να έχουν να γράφουν και κάτι οι δημοσιογράφοι τις δύσκολες για εσωτερικές ειδήσεις καλοκαιρινές μέρες. Προφανώς και η νέα κυβέρνηση όποτε γίνει θα είναι απολύτως σύμμετρη προς τις προσδοκίες, τους αγώνες και τα όνειρα του λαού. Αφού είμαστε ακόμη στη φάση ότι αρπάξουμε –το αλάνθαστο λαϊκό αισθητήριο φαίνεται ότι διακρίνει να υπάρχουν και άλλα περιθώρια- θα έχουμε την αντίστοιχη κυβέρνηση. Και αφού στο δίλλημα να πάρω εγώ 50 € τον μήνα ανεξαρτήτως αν ο κύριος Χ ή Ψ θα βγάλει εκατομμύρια, να κάνω εγώ ένα αυθαίρετο και δεν πάει στο διάολο το δάσος κλπ. απαντάμε ΝΑΙ, τίποτα δεν πρόκειται να διαταραχτεί. Δημοκρατική κυβέρνηση είναι και εμείς την ψηφίζουμε. Δεν πρόκειται για δικτατορία. Την επομένη της νέας εκλογής θα εμφανιστούμε με την στολή του Χατζιαβάτη να διεκδικούμε διορισμούς διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση. Η ιστορία είναι προαναγγελθείσα και γνωστή. Το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και του ΓΑΠ πάσχισαν για να επιβάλουν αυτή την ιδεολογία και το κατάφεραν ικανοποιητικά. Μάλλον λοιπόν η ιστορία δεν εμπεριέχει suspense.

 6. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 09/08/2008 18:40:37

  Αναρτήθηκε από bollywood-greece στις Σάββατο, Αύγουστος 09, 2008
  Τις έχουν σχεδόν αμοντάριστες...ούτε κάναν της έβαλαν ασπρόμαυρες τις φωτογραφίες της φρίκης !! Και ο τίτλος...Τι λέει ρε παιδιά ...ΨΥΧΩ "Αυτή είναι η Ελλάδα ..." Δηλαδή τι είμαστε ψυχάκηδες ! Επειδή ένας παρανοϊκός σκότωσε την γυναίκα του http://atsarantos.blogspot.com/
  Τα έχουν "παίξει" στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ...
  ...και δημοσιεύουν φωτογραφίες της δολοφονημένης ακέφαλης δασκάλας. (Και μόνο να το γράφεις ανατριχιάζεις). Ο μόνος τρόπος για να καταλάβουν ότι έχουν "πιάσει πάτο" εκεί στην εφημερίδα, είναι να μην τους κάνουμε τη χάρη να αγοράσουμε αύριο το Πρώτο Θέμα.
  Υ.Γ. Και τα DVD που δίνουν, για τα μπάζα είναι

 7. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 09/08/2008 18:51:26

  ότι και να γίνει να τσακιστούν να μας αδειάσουν τη γωνιά γιατί τα αρπαχτικά τους έχουν πέσει με τα μούτρα στα δημόσια ταμεία και τις αρπαχτές..ο Μπούλης
  κοιμάται τον ύπνο τον βαθύ.

 8. Factorx avatar
  Factorx 09/08/2008 19:00:29

  @ελεγκτής. Ο Ζορμπάς κατέθσε το πόρισμα στις 9/8 και ο Καραμανλής προκήρυξε εκλογές στις 16/8. Για το "να τις κερδίσει" περίμενε τη συνέχεια

 9. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 09/08/2008 19:14:14

  Η οριακή "πλειοψηφία" της μιας ψήφου μέσα σε διογκούμενα προβλήματα και μεγάλη πτώση του γοήτρου της κυβέρνησης, δείχνουν ότι ο Καραμανλής αποκλείεται να κερδίσει κάποιες εκλογές στο μέλλον. Οι φυγόκεντρες τάσεις μέσα ΝΔ. κονιορτοποιούν το προφίλ του ως αρχηγού, διότι η πρώτη ιδιότητα μιας ηγετικής μορφής είναι να μπορή να ενσωματώνη τις τάσεις.
  Η φοβερά ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει υποχρεώσει το Μαξίμου να σφυρίζη δήθεν αμέριμνα, όταν πέφτει το βρυσίδι από τους Τατούληδες. Αυτοί θα επιμείνουν και θα εντείνουν την κοκορετσάδα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα πλήρους γελοιοποίησης.
  Για να στηθή το νέο πολιτικό σκηνικό, θα πρέπει να απαξιωθούν πλήρως τα δύο πρόσωπα, που προϊστανται του δικομματισμού.
  Ίσως να μην μπορεί να διανοηθή καν ο κ. Καραμανλής την περίπτωση της πλήρους γελοιοποίησης ενός κομματικού κοτσάμπαση, επειδή έχει ανατραφεί σε πολύ συντηρητικό και αυταρχικό περιβάλλον. Ειδικά όταν αυτοί που δομούν το σκηνικό της γελοιοποίησης, είναι ακριβώς αυτοί που έπλεξαν το πλασματικό γόητρο του την πρώτη τετραετία. Ίσως να διακατέχεται και από πλήρη πολιτικό "αυτοκτονικό ιδεασμό", ως δέσμιος της χαμηλής ενεργητικότητας του, σε φάση που τα αδιέξοδα πληθαίνουν. Το μόνο που θα μπορούσε να επιτύχη με μια ηρωική έξοδο ο κ. Καραμανλής πλέον, είναι η διάσωση της αξιοπρέπειας του. Ίσως αυτό να είναι το τελευταίο που μπορεί να ενδιαφέρη ένα πολιτικό, ή καλύτερα ένα πολιτικάντη. Ίσως όμως να φυλάη κάποιον "άσσο στο μανίκι" και να επιχειρήση το φθινόπωρο να αιφνιδιάση. Με κάθε μέρα που παρέρχεται και κάθε παραχώρηση στον Αλογοσκούφη αυτή η πιθανότητα φθίνει.

 10. ελεγκτής avatar
  ελεγκτής 09/08/2008 19:38:10

  Factorx Says:
  August 9th, 2008 at 7:00 pm
  @ελεγκτής. Ο Ζορμπάς κατέθσε το πόρισμα στις 9/8 και ο Καραμανλής προκήρυξε εκλογές στις 16/8. Για το “να τις κερδίσει” περίμενε τη συνέχεια

  αυτό που λες είναι το 50%!!

  ΠΟΤΕ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ?
  (ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΟΧΙ Η ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΥΡΟΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ)


  factorx: καλά ρε μεγάλε μας έπιασες. ξεχάσαμε την ασύμετρη απειλή. Όσο για τις άλλες "εκφρασούλες" που έσβησα στο σπίτι σου και σε άλλους του επιπέδου σου. Εδω θα γράφεις σοβαρά.

 11. Ρομαντικός avatar
  Ρομαντικός 09/08/2008 20:18:35

  Παρακαλώ να μου επιτρέψετε δύο παρατηρήσεις.
  Η πρώτη αφορά τον τακτικό αναγνώστη που επαναλαμβάνεικαι πάλι το σλόγκαν για την ανυπαρξία Πρωθυπουργού και συμπεριλαμβάνει εντέχνως όπως κουραστικά και μονότονα κάνουν και η ΝΔ και το ΚΚΕ ΚΑΙ οι Ρευματοπαθείς του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ oti και καλά και ο ΓΑ Παπανδρέου είναι και αυτός ανύπαρκτος επειδή τα διευθαρμένα και ξεπουλημένα ΜΜΕ της χώρας μας δέν γράφουν καν αν υπάχει σαν πολιτικός ηγέτης.
  Προφανώς και ολοι αυτοί προτιμούν ηγέτες και Πρωθυπουργούς σαν τον ΚΑΤΑΛΛΗΛΌΤΕΡΟ .
  Δηλαδή τακτικέ αναγνώστη η δε καταλαβαίνεις το πρόβλημα η κάνεις και εσύ μαύρη προπαγάνδα.
  Το δεύτερο σχόλιο αφορά την-τον μποτίλια στο πέλαγος.
  Τέτοια σχόλια με τόσο απλή αλλά και σοβαρή τεκμηρίωση και πολιτική ανάλυση ειναι αρκετά σοβαρός λόγος ύπαρξης να είμαι φανατικός αναγνώστης και επισκέπτης της ιστοσελίδας σας.

 12. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 09/08/2008 21:08:35

  apo to stoma sou ke sto avti tou PAPOULIA

 13. σασκα avatar
  σασκα 09/08/2008 22:28:23

  Ξεκινήσατε απο το να τον ανεβοκατεβάζετε ανίκανο και στο τέλος του πλέκετε το εγκώμιο.
  Γιαυτό θα σας κυβερνά για άλλα τόσα χρόνια ο Κωστούλης.
  Πριν τον ρίξετε πρέπει να βρείτε τον καταλληλο,όπως λέει και ο ανώνυμος εκτός αν δεν σας κάνει κανένας και απλά γράφετε παρλαπίπες για να περάσει η ώρα και έχει και μια ζέστη.

 14. Factorx avatar
  Factorx 09/08/2008 22:36:30

  @σασκα: Μηπως έχεις προβλημα αντίληψης;

 15. σασκα avatar
  σασκα 09/08/2008 22:38:45

  Factorx Ψάξε και βρες το παίζετε σε πολλά μπλόκ.
  Οι μεγάλες πληρωμές στην Ελλάδα έγιναν από το 1998-2002. Του Τασου Τελλογλου.
  Θα δεις και τι αντίληψη έχω για τα τεκτενόμενα.

 16. Factorx avatar
  Factorx 09/08/2008 23:52:01

  σάσκα, και στο θέμα αυτό κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. τα ήξερε κι αυτα ο Καραμανλής αλλά τα έθαψε και τώρα θα την πληρώσει ο ίδιος

 17. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 10/08/2008 02:41:46

  @Ρομαντικός
  Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
  Η συμμετοχή μου στα σχόλια του antinews έχουν κύρια σαν στόχο να συμμετέχω στην παρέα εδώ και όχι να προβάλω τη δική μου σελίδα, που έτσι κι αλλιώς ενημερώνω αραιά. Όμως κάθε τσίμπημα ποντικιού μου δίνει χαρά.
  Η σκέψεις μας ταιριάζουν αμοιβαία γιατί είμαι και εγώ φανατικά "ρομαντικός".

 18. σασκα avatar
  σασκα 10/08/2008 08:27:33

  Factorx ανάποδα στο ρέμα πάεις ;
  Αν ο καραμανλής τα ήξερε στο ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να τα κάτεχαν αναλυτικότερα ;

  Φίλε δεν κάνω λάθος απλά εσύ και κάποιοι άλλοι το βλέπετε λίγο διαφορετικά.
  Εξάλλου αντιπολίτευση (σχολιο) σου κάνω στην δική σου κυβέρνηση (μπλοκ).
  Υ.Σ
  Το 2000 απο την Κύπρο μόνο ήλθαν και ψήφισαν στις τότε εκλογές πάνω απο 60 αεροπλάνα γεμάτα Γεωργιανοί-Έλληνες όπως καλώς ή κακώς τους επιτήθεσε τώρα με τον σημαιοφόρο. Μάθε μα δεν είναι δύσκολο πως πληρώθηκαν αυτά και πόσο μπερπουάρ πήρε κάθε γνήσιος ψηφοφόρος ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.