#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/09/2011 10:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα πληρώσουν ΟΛΟΙ το χαράτσι για τα ακίνητα;Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την πορεία των εισπράξεων της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα διότι μας «μυρίζεται» πολύ ρουσφέτι και πολύ συναλλαγή. Δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια των Ελλήνων που θα πρέπει να πληρώσουν το χαράτσι είναι και χιλιάδες εταιρείες από όλους τους κλάδους που έχουν σημαντική ακίνητη περιουσία.

Τι θα κάνει άραγε η κυβέρνηση; Θα τους κόψει το ρεύμα όπως θα κάνει στον κάθε κακομοίρη για την καλύβα του;

Τα παραδείγματα είναι πολλά και θα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια στην είσπραξη του τέλους, έστω κι αν αυτό είναι δίκαιο. Διότι αν είναι να πληρώσουν μόνος ο μικροϊδιοκτήτης να το ξέρουμε να μην πάμε στην εφορία. Ας βγάλουν από αλλού τα λεφτά που θέλουν. Ας υπάρξει έστω κι αυτή τη στιγμή φορολογική δικαιοσύνη.

Το ερώτημα είναι βασικό: Τι θα κάνουν οι εταιρείες real estate, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι επιχειρηματίες με βιομηχανίες, αποθήκες και κτίρια χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων; Θα εξαιρεθούν από το χαράτσι. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν ισχύει και όλοι πρέπει να πληρώσουν.

Έχουμε και λέμε λοιπόν ορισμένα παραδείγματα.

H Alpha Bank διαθέτει τεράστια περιουσία αξίας πάνω από 700 εκατ. ευρώ. Θα πληρώσει το χαράτσι η τράπεζα ή σιωπηρά θα το γλιτώσει; Ο όμιλος διαθέτει το Hilton που έχει επιφάνεια κοντά στα 60 χιλ. τ.μ. Θα πληρώσουν το χαράτσι που θα είναι πάνω από 500 χιλ. ευρώ;

Η Εθνική τράπεζα, η οποία σημειωτέον δεν είναι κρατική πλέον τράπεζα διαθέτει ακίνητα αξίας άνω του 1.5 δις ευρώ. Τεράστια κτίρια γραφείων, πάνω από 550 υποκαταστήματα, αποθήκες, κατασχεμένα βιομηχανικά κτίρια κ.λπ. Θα πληρώσει ο εκλεκτός της κυβέρνησης, κ. Ταμβακάκης, μερικά εκατομμύρια ευρώ που θα επιδεινώσουν τη θέση της τράπεζας.

Ο όμιλος Λάτση επίσης. Διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία με κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία βιομηχανίες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Θα βγουν λεφτά από την τσέπη του κ. Λάτση για να πληρώσει το χαράτσι των ακινήτων;

Ο Μπόμπολας ή πολλοί άλλοι εργολάβοι, διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία χιλιάδων τ.μ. Θα τους βάλει η κυβέρνηση το μαχαίρι στο λαιμό να πληρώσουν; Θα τους κόψει το ρεύμα στα γραφεία τους, τα πάρκινγκ τους, τις εκτυπωτικές μονάδες τους;

Θα πληρώσει ο Δασκαλαντωνάκης για τα τεράστια ξενοδοχεία του;

Θα πληρώσει ο Αγγελόπουλος για τα ακίνητα που διαθέτει;

Είναι μόνο λίγα παραδείγματα των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων που καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι σαν κοινοί θνητοί. Το ζήτημα είναι αν θα το πληρώσουν ή η κυβέρνηση θα κάνει τα στραβά μάτια, τους συμψηφισμούς και θα ξαναβάλει τη διαπλοκή στη ζωή μας.

Και το μέγα ερώτημα είναι: Θα πληρώσουν πάλι τα γνωστά υποζύγια και οι μεγάλοι θα γλιτώσουν το χαράτσι;

Μας διαβεβαιώνει ο κ. Βενιζέλος ότι θα υπάρχει ισονομία;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popolaros avatar
  popolaros 24/09/2011 10:28:27

  Πού ενδιαφέρον.
  Σιγά μην πληρώσουν και σιγά μην μας πούνε.
  Θα φτιάξουν μια τροπολογία σε άσχετο νόμο και όλα φίνα.
  Τα χαράτσια είναι μόνο για το popolo.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 24/09/2011 10:30:08

  Ας μην αμφιβάλλουμε ότι το χαράτσι σε τέτοιες χρήσεις θα μετακυλισθεί στον τελικό καταναλωτή. Αυξήσεις τιμών στα ξενοδοχεία, στα καταστήματα, παντού. Όπως και στα ενοίκια των κατοικιών, αν το χαράτσι μονιμοποιηθεί, μη γελιόμαστε.

  Και γενικότερα, πιστεύω ότι δεν πρακτικά μπούμε στο τριπ τού "αν θα πληρώσουν μόνο οι μικροί και όχι οι μεγάλοι". Το χαράτσι αυτό ΕΙΝΑΙ ΑΠΗΝΗΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Και να απαιτούμε να καταργηθεί, όχι να το πληρώσουν όλοι!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 24/09/2011 10:33:06

   διόρθωση: ...πιστεύω ότι δεν πρέπει πρακτικά να μπούμε στο τριπ...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Αυριανιστής 24/09/2011 10:40:50

   Δεν είναι καθόλου ''έκτακτη'' η εισφορά..συμφωνώ στη μη μονιμοποίησή της..το επικίνδυνο είναι ότι έχει ''νομιμοποιηθεί'' στη συνείδηση πολλών..

 3. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 24/09/2011 10:45:28

  δεν πρόκειται να δώσουν φράγκο...το ίδιο το σύστημα ευνοεί τους κατέχοντες και συνθλίβει τους υπόλοιπους. Σε έναν άλλο, μη καπιταλιστικό πλανήτη, ίσως..Εδω ποτέ

 4. ΜΠ avatar
  ΜΠ 24/09/2011 10:45:50

  Επειδή ο Βενιζέλος δεν θα υποσχεθεί τίποτα, να βγει ο Φωτόπουλος και να δεσμευτεί ότι θα τους κόψει το ρεύμα αφού ελέγξει ΑΝ τους χρεώσαν ή τους εξαίρεσαν - γιατί παίζει σαν ενδεχόμενο! Όπως βγήκε και δεσμέυτηκε να υπερασπιστεί ανέργους, παππούδες, φτωχούς, κ.λ.π . Αυτή θα είναι πραγματική αντίσταση από πλευράς ΔΕΗ. Από πλευράς λαού η απάντηση θα δοθεί στην πλατεία Συντάγματος :)

 5. veni avatar
  veni 24/09/2011 11:01:24

  http://www.forologoumenos.gr/permalink/10445.html
  Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ; Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!

 6. toxrisimo avatar
  toxrisimo 24/09/2011 11:40:40

  Μην μπαίνουμε σε αυτό το τριπάκι, δεν πρέπει να πληρώσει κανείς, γιατί απλά είναι κατάσχεση ιδιωτικής περιουσίας από την πίσω πόρτα. Δείτε μια άποψη, μπορεί και να συμφωνείτε : ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (http://toxrisimo.wordpress.com/2011/09/23/επαγγελματικοσ-προσανατολισμοσ-στην/)

 7. anonymous avatar
  anonymous 24/09/2011 12:03:21

  1) Η φωτογραφία προέρχεται από τη Φιλοθέη. Αν τώρα αυτός έχει ηλεκτροδοτήσει μέσα στην εγκατάσταση ένα μικρό σε τετραγωνικά κτίριο και από αυτό το κτίριο δίνει ρεύμα στα υπόλοιπα δε θα τον πειράξει κανείς.

  2) Όλοι αυτοί έχουν τα ακίνητα σε εταιρίες. Θα τα περάσουν λοιπόν όλα έξοδα και θα γλιτώσουν το μισό από το φόρο.

  3) Για όσα είναι μισθωμένα θα ζητήσουν από το μισθωτή αύξηση του ενοικίου.

  Κοινώς, θα πληρώσει μόνο ο κακομοίρης αλλά μάλλον θα γίνουν προσφυγές και δε θα πληρώσουν όλοι.

 8. factorx avatar
  factorx 24/09/2011 12:14:50

  Ειδικό Τέλος Ακινήτων; Που είναι η είδηση για την εξαίρεση των βιομηχανιών; ( Οέο;)

  Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο, αν μη τι άλλο, το φαινόμενο. Ο Ε. Βενιζέλος, χθες, κατέθεσε ο ίδιος προσθήκη-αναδιατύπωση της τροπολογίας για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, όπου πέραν των εξαιρέσεων για τις ευπαθείς ομάδες, υπήρχε και η ρητή, ειδική, εξαίρεση των “ακινήτων που έχουν...

  ... αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση”.
  Αυτή η εξαίρεση, λοιπόν, δεν υπάρχει σχεδόν σε κανένα σχετικό με το θέμα του Τέλους ρεπορτάζ, έντυπο και ηλεκτρονικό, σε portals, sites, blogs, εφημερίδες κ.λπ. και στις ελάχιστες, μετρημένες στα δάκτυλα, περιπτώσεις που το βρήκαμε, γίνεται απλά μία απλή αναπαραγωγή!
  Σχεδόν πουθενά! Σαν να μην κατατέθηκε ποτέ ή σαν να ήταν... "αόρατη" η συγκεκριμένη παράγραφος στο κείμενο της προσθήκης!
  Ευλόγως, επομένως, αναρωτιέται κανείς τι συνέβη και μία τέτοια εξέλιξη, που ενδιαφέρει τόσο κόσμο και από τη θετική και από την αρνητική της πλευρά, δεν επισημαίνεται από τα ΜΜΕ.
  Τυχαίο;
  http://tourismlobby.blogspot.com/2011/09/blog-post_23.html

 9. Kostas avatar
  Kostas 24/09/2011 12:43:42

  Επειδή τα ακίνητα των εταιρειών θεωρούνται κεφάλαιο, το οποίο με τη σειρά του δεν είναι ποτέ σταθερό αλλά μεταβάλεται κάθε μέρα, άρα δεν μπορούν να θεωρηθούν ακίνητη περιουσία αλλά μεταβαλλόμενη κινητή και ως εκ τούτου , εξαιρούνται του νόμου.

  Απλό, ε! Και νομίζεται οτι θα κωλόσουν στα απλά;

 10. Ariadne avatar
  Ariadne 24/09/2011 12:52:12

  Αγαπητέ factorx!
  Στην προτελευταία παράγραφο, της κύριας ανάρτησης, διερωτάσαι άν θα ξαναβάλει την διαπλοκή στην ζωή μας. Γιατί; την έβγαλε ποτέ;
  ΄Οσο αφορά στο αν θα πληρώσουν οι μεγάλες εταιρίες, Real estate, τεχν. εταιρίες κλπ, νομίζω οτι αυτοί διαμαρτυρήθηκαν και ζητούν να εξαιρεθούν, γιατί, λένε, είναι επαγγελματικοί χώροι και θα τους επιβαρύνουν, λένε και θα έχουμε απολύσεις..(σαν απειλή μου φαίνεται)κ.λ.π.
  ΄Ομως το θέμα είναι οτι αυτά τα ακίνητα τουλάχιστον τους αποδίδουν κάποιο εισόδημα. Ενώ του οικογενειάρχη εργαζόμενου ή του άνεργου που και αυτόν θα φορολοφήσει, τί του αποφέρει το ακίνητο;

  • Ariadne avatar
   Ariadne @ Ariadne 24/09/2011 12:53:50

   ...φορολογήσει..

 11. ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ avatar
  ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ 24/09/2011 13:07:20

  Και τα υποθηκευμένα των τραπεζών είναι. Θα πληρώσουμε χαράτσι για σπίτια που δεν είναι δικά μας και που δεν ξέρουμε αν θα γίνουν ποτέ ενώ πληρώνουμε κανονικά τις δόσεις. Τουλάχιστον στο ενοίκιο θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης και δεν θα μπορεί να κάνει κι αλλιώς όπως λένε μερικοί γιατί θα φύγεις κι άντε να βρει να το νοικιάσει.
  http://proslalia.blogspot.com/2011/09/blog-post_8743.html

 12. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 24/09/2011 13:16:33

  Εχουμε δηλωσει ή ολοι ή κανενας δεν θα πληρωσει αυτα τα τελη. Επικουροι μας οι εργαζομενοι στη ΔΕΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!!!

 13. ARMAGGEDON avatar
  ARMAGGEDON 24/09/2011 14:14:21

  ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ , ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΟΊΔΑ.....

 14. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 24/09/2011 15:18:08

  Στάση πληρωμών από τους πολίτες στο προτεκτοράτο τους!

 15. Μάρκος avatar
  Μάρκος 24/09/2011 15:21:04

  Και μετά από όλα αυτά, κάποιοι και καλά προοδευτικοί, εξακολουθούν να βλέπουν εχθρούς του λαού και φοροαπαλλαγές, στην Εκκλησία. Φυσικά, μόνο η Εκκλησία τους ενοχλεί. Τα κόμπλεξ δεν φεύγουν σε αυτόν τον τόπο...!

 16. achille nero avatar
  achille nero 24/09/2011 15:23:36

  επισης να μας πει καποιος αν οι παμπολλες εταιρειες οφσορ που εχουν μεγαλα ακινητα θα πληρωσουν το τελος ακινητων .

 17. Γιώργος avatar
  Γιώργος 24/09/2011 18:07:30

  Ρε παιδιά οι τράπεζες μας υποφέρουν δεν είπε ο Μητσοτάκης; Να τις βάλουμε τώρα να πληρώσουν; Για σας παρακαλώ! Να είμαστε σοβαροί.

 18. η Dimi avatar
  η Dimi 24/09/2011 20:18:00

  «Η Ουτοπία της Ελληνικής Ισονομίας». Αυτός είναι ο Τίτλος του βιβλίου στο οποίο προτίθεμαι να γράψω τις αλγεινές («νομικό κενό» και οικονομικές) εμπειρίες και την απρόκλητη πολυετή ηθική βλάβη (Μαύρες Λίστες Τειρεσία), μετά το πέρας (πότε άραγε;) της 17χρονης (μέχρι σήμερα) απρόκλητης αντιδικίας μου και των άλλων δύο επίσης κατά πλήρη κυριότητα, συγκληρονόμων του πατέρα μου, με το Πράσινο Ονειδος.

  Γιά να μάθουν και να προστατευθούν από παγίδες ανυποψίαστοι Πολίτες γιά το ΠΩΣ στο Ελληνικό Κράτος Δικαίου το οποίο, δίδαξε τον πλανήτη Ισονομία, Ισοπολιτεία, Ευνομία και Δημοκρατία, το στοιχειοθετημένο, το νόμιμο, το αυταπόδεικτο, το αυτονόητο, είναι τα μεγάλα ζητούμενα σε ΔΟΛΙΕΣ εποχές εξουσίας των Πράσινων Αρπακτικών Ορνέων.

  Ο επί 10ετίες εγκληματικός σχεδιασμός τους και η βουλιμία τους υφαρπαγής (αβρόχοις ποσί) της Ελληνικής ακίνητης περιουσίας είναι, Το ΑΙΤΙΟ.
  Τα σημερινά Χαράτσια είναι, Το ΣΥΜΠΤΩΜΑ. Με τα (εις το διηνεκές πλέον) Χαράτσια, ο ΔΟΛΙΟΣ στόχος τους είναι η βίαιη μετατροπή του κατά πλήρη κυριότητα (βάσει Τίτλων Υποθηκοφυλακείου) Ιδιοκτήτη, σε Ενοικιαστή!
  Καταλάβατε.

 19. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 25/09/2011 03:01:59

  Ας υποθέσουμε ότι ένας εμοικιαστής έχει κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για κάποιους λόγους. Φυσικά ο λογαριασμός είναι στο όνομα του και όχι στο όνομα του ιδιοκτήτη. Θα πληρωθεί ειδικό τέλος ακινήτων;
  Ας υποθέσουμε επίσης ότι κάποιος έχει “αμελήσει” να μετατρέψει το εργοταξιακό τιμολόγιο σε κανονικό παρότι μένει μέσα στο σπίτι. Λέτε να τρέξει τώρα να το κάνει ή θα μείνει με το εργοταξιακό για όλη του τη ζωή δηλώνοντας το σπίτι ημιτελές.

  Εειδή όλα είναι στο πόδι φτιαγμένα και μόνο αυτοί που πληρώνουν πάντα θα ξαναπληρώσουν για άλλη μια φορά, ας πάρουμε τα μέτρα μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.