#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/04/2008 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα «πληρώσει τη νύφη» και ο κ. Κλαδάς;

Οι φήμες ακούγονταν από καιρό. Ο επικεφαλής της ΥπΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) κ. Σπύρος Κλαδάς θα απομακρυνθεί τελικά από την θέση του. Το ερώτημα είναι όμως για ποιο λόγο θα απομακρυνθεί; Λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση Ζαχόπουλου – Τσέκου  και της καταγγελίας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ότι έστειλε τον Κώστα Κουκοδήμο να μεσολαβήσει για τα 5, 5 εκατομμύρια του Θέμου; Ή επειδή οι έλεγχοι σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες που άρχισαν με εντολή του Μαξίμου πρέπει τώρα να «μαζευτούν» και να βρεθεί και ένα μαύρο πρόβατο;

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο (τυπικά) πολιτικός του προϊστάμενος, Γιώργος Αλογοσκούφης, πιέζει το Μαξίμου για την απομάκρυνσή του. Ενώ τα ΝΕΑ γράφουν ότι το θέμα Κλαδά συζητήθηκε στην χθεσινή συνάντηση του κ. Αλογοσκούφη με τον κ. Καραμανλή και ότι ο κ. Κλαδάς «θα οδηγηθεί στην έξοδο πριν από το Πάσχα».  Η απομάκρυνσή του μάλιστα θα συνδυαστεί «με γενικότερες αλλαγές κυβερνητικών αξιωματούχων ή διοικητών σε κρατικούς οργανισμούς, μέσα από τις οποίες η κυβέρνηση θα περάσει το μήνυμα ότι προχωρεί σε μια «επιχείρηση-αρετή» και απελευθερώνεται από «φθαρμένα πρόσωπα».

Η «Κ» ισχυρίζεται ότι η σύγκρουση Αλογοσκούφη – Κλαδά κορυφώθηκε, όταν δεύτερος διαμαρτυρήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ότι το υπουργείο Οικονομίας παρενέβαινε για να μην οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη σημαντικές υποθέσεις που αφορούσαν μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες επειδή είχε …«διαφορετική προσέγγιση». Δηλαδή, ο κ. Αλογοσκούφης δεν ήθελε να ανοίξουν οι υποθέσεις φορολογικών παραβάσεων με πρωταγωνιστές ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, ενώ ο κ. Κλαδάς ήθελε. Όμως ο κ. Κλαδάς είναι άνθρωπος του Μαξίμου. Μας λένε δηλαδή ότι ενώ το Μαξίμου είναι εναντίον της διαπλοκής και θέλει τάχα να της βάλει χέρι, ο Αλογοσκούφης αντιστέκεται και δεν το ... αφήνει. Τόσο ισχυρός είναι ο «τσάρος της Οικονομίας»; Και ποιος είναι επιτέλους πρωθυπουργός στον τόπο αυτόν; Ο κ. Καραμανλής ή ο …κ. Αλογοσκούφης;

Όλα αυτά εξηγούνται με τις έντονες αντιδράσεις και διαμάχες που προκάλεσαν οι έρευνες που άρχισε ο κ. Κλαδάς κατ΄ εντολή του Μαξίμου. Οι έφοδοι της ΥπΕΕ σε ΜΜΕ, τα πλαστά τιμολόγια εκδοτών που θάφτηκαν, όσο γρήγορα βγήκαν, οι έρευνες για «κυκλώματα λαθρεμπορία καυσίμων», οι απειλές για άρση του τραπεζικού απορρήτου μεγαλοεκδοτών, οι υποθέσεις του Alter και του Θέμου και όλοι εκείνοι οι φάκελοι εκδοτών και επιχειρηματιών που βγήκαν από τα σκονισμένα συρτάρια της ΥπΕΕ στην κορύφωση της Ζαχοπουλιάδας. Τώρα όμως που με την κατάθεση του Ζαχόπουλου έλαμψε επιτέλους η αλήθεια και τα ΜΜΕ δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να κτυπάνε τον Καραμανλή, μπορούν να φορτωθούν και τα υπόλοιπα στον κ. Κλαδά για να αποκατασταθεί πλήρως η ηρεμία στην δημόσια ζωή.

Και κάτι άλλο: στο post Ενός κακού μύρια έπονται είχαμε γράψει ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο κ. Αλογοσκούφης είχε ξαναπάει στο Μαξίμου και είχε θέσει πάλι θέμα Κλαδά, διαμαρτυρόμενος ότι βάζει την ΥπΕΕ να ψάχνει την ΕΠΟ, δηλαδή τον … Γκαγκάτση. Επειδή όμως εγώ δεν τα ξέρω καλά τα «ποδοσφαιρικά», μπορεί να μάθει κανείς και να μας πει ποιος ιδιοκτήτης μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας στηρίζει τον Γκαγκάτση; Και με την ευκαιρία μπορεί να επιβεβαιώσει και αν το είπε αυτός στον κ. Αλογοσκούφη, όπως λένε οι κακές γλώσσες, που δεν τις πιστεύουμε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στάθης avatar
  Στάθης 16/04/2008 11:50:49

  Καλημέρα

  Αναρωτιέμαι πώς γίνεται να γράφονται στον τύπο (Καθημερινή) τα παρακάτω, και ο. κ. Σανιδάς (λέμε τώρα...) να μην κινείται αυτεπάγγελτα:

  1) από την σημερινή για το θέμα Κλαδά ("Κατά τις ίδιες πηγές, σημαντικές υποθέσεις, αν και είχαν θεμελιωθεί με επαρκή στοιχεία, δεν πήραν την άγουσα προς τη Δικαιοσύνη, γιατί υπήρχε διαφορετική προσέγγιση από το υπουργείο Οικονομίας."
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_73_16/04/2008_266728

  &

  2) από την χθεσινή Καθημερινή, σχετικά με την ντροπή των φαρμάκων των ασφαλιστικών ταμείων και την απώλεια, μόνον (!) 250-300 εκκ ευρώ για δύο χρόνια (γιατί δεν έχει υπογραφεί(!) η υπουργική απόφαση!)

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_15/04/2008_266560

  Αλλά μάλλον θα μείνω με τα ερωτήματα. Και την αηδία, όπως πάντα

 2. Nick avatar
  Nick 16/04/2008 12:03:22

  Καλά, από τη στιγμή που το Μαξίμου τον στηρίζει, υπάρχει περίπτωση να τον διώξουν;

  Πάντως, τα κωλ...κια κάποιων θίχτηκαν πολύ.

 3. ντιμπι ντιμπι ντι Αιγαίο! avatar
  ντιμπι ντιμπι ντι Αιγαίο! 16/04/2008 18:50:56

  τι έγινε? με νδ τα νέα φάρμακα λέγονται λάιφστάιλ και κόβονται;

  πάει το σιάλις, πάει το βιάγκρα... αχ Μπαρτόλομιου τι μας έκανες!!!!!!!!

 4. rocky avatar
  rocky 16/04/2008 20:46:02

  Ποιός Καραμανλής και ποιός Αλογοσκούφης! Οι άνθρωποι δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί! Τάχα μου ο Καραμανλής μάχεται τη διαπλοκή (εδώ γελάμε)και ο Αλογοσκούφης τα βρήκε. Ρε δεν πάτε στον αγύριστο, που θα μας αποτρελλάνετε όλους!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.